Dodaj do ulubionych

Galeria - pomoc dla bdjp

20.08.08, 13:24
Komentujemy Rio i Tango.
Obserwuj wątek
    • vesper_lynd Re: Galeria - pomoc dla bdjp 20.08.08, 15:43
      Rio - trzeba RADYKALNIE skrócić ramiączka :) I jak na moje amatoskie oko - powinno być ok.
      Tango to samo, poza tym obwód może troszkę wyżej... wygląda jak luźny namiot zwisający na biuście :[ I chyba jednak miska jest za duża.
      • kasica_k Re: Galeria - pomoc dla bdjp 20.08.08, 17:11
        Popieram, ramiączka dużo za długie. Skrócenie ramiączek może ujawnić, że
        miseczka jest jednak za mała.

Tango - za duża miseczka, spróbowałabym rozmiar mniejszej.

Na przyszłość: ułożenie stanika zacznij od umieszczenia fiszbin pod piersiami,
        bo tam jest ich miejsce :) Nie 3 cm niżej. Po zapięciu stanika: fiszbiny
        umieszczamy dokładnie pod piersiami, chwytamy palcami za doły fiszbin, pochylamy
        się w przód o 90 stopni i potrząsamy stanikiem. W ten sposób piersi układają się
        w miseczkach tak, jak powinny, często nawet nie trzeba niczego wygarniać, bo
        wszystko pięknie wpada do miseczki :)

To samo polecam wszystkim. Połowa fotek "pomocowych" przysyłanych do galerii ma:

1. Fiszbiny za nisko
        2. Nie skrócone ramiączka
        3. Zgarbioną modelkę.

Wszystko to niestety przeszkadza w ocenie zarówno doboru rozmiaru, jak i fasonu.
        Nie jest wcale łatwo przewidzieć, "jak też by się układał ten stanik, gdyby
        założyć go prawidłowo" :)
        • vesper_lynd Re: Galeria - pomoc dla bdjp 20.08.08, 17:39
          oj tak, ja się nauczyłam dopiero na przezroczystej Zecie całkiem niedawno, że fiszbina powinna być zaraz POD piersią, a nie 3cm niżej. I że dopiero wtedy miseczka jest w stanie kształtować biust, inaczej stanik swojej roli nie spełnia w 100%. Człowiek się całe życie uczy i dostrzega takie rzeczy ;) Ale nie widziałam tego wcześniej przy nieprzezroczystym dole miseczki. Także skrócenie ramiączek i fiszbina pod pierś to absolutnie pierwsza rzecz do zrobienia po włożeniu staniorka :)
        • kociatko_biusciaste Re: Galeria - pomoc dla bdjp 21.08.08, 14:36
          No dokładnie to samo chciałam napisać, co Kasica:) Może by wkleić to, co
          napisałaś o zakładaniu stanika w skłonie, do wątku o regulaminie galerii, tam
          chyba każda nowa forumka zagląda.
      • bdjp Re: Galeria - pomoc dla bdjp 22.08.08, 09:00
        Czesc, przede wszystkim wielkie dzieki za wszystkie porady.
        Ad Rio - ramiaczka - juz teraz fatalnie wpijają mi sie i skrócenie
        to po prostu katorga. Próbowałam.
        Obwód RIO - też z wielkim trudem sie dopinam - mam 90cm pod biustem.
        Chyba po prostu odpuszcze ten fason.

A miski TANGO - tak czułam, ze za duże. ALe bardzo wygodnie mi sie
        chodzi i ładnie modelują. Następnym razem spróbuje mniejszych.
        Dzieki za nauki, pozdrawiam!
    • anna-pia Re: Galeria - pomoc dla bdjp 20.08.08, 21:45
      CO do ramiączek wpijających się po skróceniu - weź 34HH albo 34J i spróbuj
      jeszcze raz. Ramiączka po podciągnięciu wpijają mi się w ramiona wtedy, kiedy
      obwód jest za luźny.
      Tango za duże w misce.
      Reszta - jak dziewczyny napisały.
      • ananke666 Re: Galeria - pomoc dla bdjp 21.08.08, 12:26
        O, tu może być jeszcze co innego. Obwód nie musi być za luźny. Staniki założone są bardzo nisko, jeśli nie da się ich umieścić wyżej, bo będą uparcie zsuwać się w dół, powodując wpijanie się ramiączek, rozwiązaniem może być obwód o oczko większy, nie mniejszy. Popatrzcie, jak rozciągnięte w poziomie są miseczki od Rio, zwłaszcza na zdjęciu z przodu. Może rozwiązaniem byłyby okolice 38G/GG.
        Miski od Tango faktycznie za duże. I wymagają starannego założenia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka