allegrozdjecia amelia??? 09.10.08, 00:17 kupilam na ebay taki oto biustonosz : fotoforum.gazeta.pl/photo/8/vd/xf/cnu5/TAVUbZNLFlFIeFU2MX.jpg przeszukalam spis modeli, wynika z niego ze to amelia w innym kolorze, na co wskazuje tkanina- oba biustonosze maja drukowane kwiatki, ale szycie miseczek jest troche inne. kroj i wykonczenie koronki jest identyczne natomiast jak w modelu citrus, tylko tkanina inna... biustonosz kupilam uzywany, rozmiar 30dd. miseczki ma duze, w innych modelach freyi 30dd jest za male, ten nawet nie bulkuje. zabudowany jest akurat do wysokosci pachy, bardzo ladnie sie uklada, fiszbiny przylegaja do siebie u gory mostka. to drugi biustonosz ktory kupilam po zakonczeniu karmienia i trudno mi sie przestawic z miseczki G na DD/E, ale z tego akurat jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link
the_mariska Re: amelia??? 09.10.08, 00:53 Stanik z twojego zdjęcia wygląda dokładnie tak samo jak moja Amelia, tylko że moja jest różowa :) I zgadza się, ma miseczki większe niż standard, a w dodatku paskudnie rozciągliwy obwód. W moim osobistym odczuciu nadaje piersiom bardziej spiczasty kształt niż inne Freye, ale pod bluzką układa się ładnie i mnie to nie przeszkadza. Nawet różowy kolor mi nie przeszkadza :) Odpowiedz Link
kasiorekk Eleanor vs Arabella 65E 09.10.08, 10:19 Dziewczyny poradźcie :) Kupiłam Eleanor 65E i jest super. Teraz trafiłam na aukcji Arabellę również 65E - nie wiem czy kupić. Czytałam tu raz, że są takie same, innym razem, że Arabella większa/mniejsza... Zupełnie się pogubiłam :( Pomożecie świeżynce? Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Eleanor vs Arabella 65E 09.10.08, 10:40 Mam Eleanor i dwie Arabelki w tym samym rozmiarze 65G, leżą identycznie. Ale dziewczyny kilka razy pisały, że wielkość misek w Arabelli zależy od koloru, największe ma czarna i chyba beżowa?(nie chciałąbym wprowadzić Cię w błąd), a te kolory, które pojawiają się sezonowo, mają ciut mniejsze miski. Ja mam czarną i nutmeg i nie widzę między nimi żadnej różnicy. Kształt biustu w Eleanor i Arabellach jest u mnie taki sam. Odpowiedz Link
kasiorekk Re: Eleanor vs Arabella 65E 09.10.08, 10:55 dziękuję :) myślę o kupieniu Oyster - może ktoś jeszcze coś dorzuci, bo różnica w wielkości między kolorami jest bardzo intrygująca Odpowiedz Link
jud.yta Re: Eleanor vs Arabella 65E 09.10.08, 11:01 A jaki kolor Arabelki? Ja mam Eleaonor białą i 2 Arabelki - Oyster i Purle Haze, wszystkie 28G i miseczki mają identyczne. Odpowiedz Link
kasiorekk Re: Eleanor vs Arabella 65E 09.10.08, 11:06 jud.yta napisała: > A jaki kolor Arabelki? > Ja mam Eleaonor białą i 2 Arabelki - Oyster i Purle Haze, wszystkie > 28G i miseczki mają identyczne. Eleanor oliwkowa a na Arabelkę mierzę się Oyster parę minut temu ciri1971 napisała, że wymiary różnią się między kolorami i naprawdę mnie to zaskoczyło - cóż, dopiero weszłam na nową bieliźnianą drogę ;) Odpowiedz Link
jud.yta Re: Eleanor vs Arabella 65E 09.10.08, 11:11 Chyba w czarnej miseczka jest większa. Ale w Oyster i Purle Haze - takie same na 100%. Odpowiedz Link
morrigaine clarissa a arabella nutmeg 09.10.08, 20:37 Zakupiłam właśnie dzisiaj Clarissę w rozmiarze 65GG i leży idealnie (chociaż troche obciera pod pachami, mam nadzieję, że jej przejdzie z czasem). Mam coraz większą ochotę na Arabelkę. W którymś poprzednim poście ktoś napisał, że arabelka w kolorze nutmeg nie jest juz taaaakim wielkomiseczkowcem. Więc jaki rozmiar mam wziąć z tego koloru? Bo zrobił mi się mętlik w głowie. PS: Przymierzałam tez dzisiaj arabelke czarną z różowym, tylko nie pamietam co to byl za rozmiar. Wydaje mi sie, ze 65GG i że była za duza (65G nie mieli na stanie), ale głowy nie dam sobie uciąć że to był ten rozmiar. Odpowiedz Link
kulki Rio Nude (32H) - strasznie ścisłe 09.10.08, 22:50 Kupiłam mamie i zapiąć się nie mogła. Inne staniki spokojnie nosi w rozm. 32. Obwód stanika 61/74 - szok! Wymienię na rozmiar 34. Odpowiedz Link
kaana1 Re: Rio Nude (32H) - strasznie ścisłe 09.10.08, 22:56 Mam pod biustem 83cm. Kupiłam czarne rio na 70cm pod. Dwa miesiące chodziłam z przedłużką i tak się rozciągnęło, ze już nie jest mi potrzebna i pewnie niedługo przejdę na środkowe haftki. Odpowiedz Link
nini6 Re: Rio Nude (32H) - strasznie ścisłe 10.10.08, 13:39 Ja mam pod biustem 77 cm i Rio malinowe 30G ciśnie mnie niesamowicie. Miseczki idealne. Pocieszyłaś mnie, że sie rozciągnie :) Odpowiedz Link
ycik TIZZY 10.10.08, 12:59 Nowość to nie jest, ale każda opinia ważna. Względy estetyczne: ładny kolor określony jako limonkowy w male różowe kwiatki, do tego śliczny różowy haft u góry miseczki- fanką tego koloru nie jestem, ale stanik naprawdę mi się podoba. Ramiączka standardowej freyowej szerokości z naszytymi na nią koronka(???) Teraz coś bardziej konkretnego- dla mnie wadą stanika jest krój. Mimo, że tak urokliwy spłaszcza mi od góry piersi. Nie wiem czy to specyfika mojego biustu czy u innych też tak to wygląda... Obwód taki chyba średnio rozciągliwy. Odpowiedz Link
zlotooka ARABELLA-CASSIE-ELEANOR-POLLYANNA -MATILDA-IONA 10.10.08, 13:36 Wczoraj miałam okazję poprzymierzać troszkę modeli Freyi, i postanowiłam podzielić się z Wami swoimi spostrzeżeniami. Moje wymiary to obecnie 69/90-91, mam dobrane Tango II Two Tone 65F i, od wczoraj, czarną Pollyannę w tym samym rozmiarze. ARABELLA Przymierzałam dwa kolory: Noir i Purple Haze. Noir - 28FF marszczyło się na górze miseczek i robiło kacze dzioby, 28F było za małe. Purple Haze - 28F okazało się dobre! Tylko kolor taki trochę brudny, no i te ramiączka... CASSIE Piękne kolory, ale stanik jakiś taki bardzo zabudowany. 30F było OK, przymierzałam też 28G, ale było ciasne w obwodzie. ELEANOR Olive Zakochałam się niemalże w tym staniku! Przymierzałam 30F i było dobre, a dzisiaj doczytałam, że ten model to rozciągliwiec jak Arabella. Ja nie zauważyłam czegoś takiego - dla mnie porównywalny z Cassie. (28G było przyciasne w obwodzie). Ładny oliwkowy kolor, no i cały przezroczysty... POLLYANNA czarna Przymierzałam 65F i 65E, bo na początku na F wydawała mi się przyduża. Po podciągnięciu ramiączek jest OK, kupiłam ją :-) Pięknie kształtuje biust, podnosi i zaokrągla, jest miła w dotyku, tylko ramiączka fatalnie szerokie. U mnie występuje jeszcze jedno zjawisko: ta koronka na górze się trochę marszczy, ale za to jej krawędź (ta tasiemka na brzegu) przy dużym wyproście wpija się w pierś. Spróbuję ją rozciagnąć, może będzie lepiej. MATILDA Nie było 30F, więc próbowałam z 28G - niestety nie dopięłam się. IONA Też 28G, miseczki były duuużo za duże (z jakieś 2 rozmiary). Nie mierzyłam innych. ufff... Mam nadzieję, że moje wywody będą pomocne. Odpowiedz Link
lolkalolka Myrtle i Antoinette - dwa rozczarowania :( 12.10.08, 20:17 Jako, że byłam dziś w Fashion House, postanowiłam bezkarnie poprzymierzać i dorwałam w/w dwa modele, które wizualnie mnie rozczulają :) Moje wymiary 76/95. 1) Freya Myrtle - mimo, że w Polly ledwo mieszczę się w 70, tutaj 65 spokojnie zapięłam, bardzo elastyczny jest obwód. Miseczka FF okazała sie sporo za duża, więc wzięłam F. Niestety - mimo, że "en face" ;) biust wyglądał bardzo ładnie i był dobrze podtrzymany, to patrząc z boku robiły się wyraźne dzioby-szpice :((( Smutno mi, bo to jeden z najładniejszych moim zdaniem staników Frei, polowałam na używany na Allegro, a teraz chyba sobie odpuszczę. Pani w sklepie była zdziwiona, że on mi robi dzioby, bo ten model podobno nie ma takiej tendencji. Sama jestem zdziwiona - czy któraś z forumek się z tym spotkała? 2) Antoinette - tutaj obwód jest jak w Polly, 70 ciasne, ale wchodzi, za to miseczka F o dziwo wygląda na za dużą... E nie było, DD porobiło bułki i tyle mierzenia. Ale o czym innym chcę napisać i zapytać doświadczonych forumek - otóż Antoinette leżała i trzymała bardzo dobrze gdzieś do 2/3 wysokości. Tam gdzie jest górny kawałek tkaniny miseczki, ten jedyny cienki - robiły się straszne zmarszczki i miseczka wyglądała na niewypełnioną. I to niezależnie od rozmiaru - gruba tkanina - ok, cienka - zmarchy :( Najpierw myślałam, że to od za dużej miski F - w F dół zaraz nad fiszbinami miałam pusty i wszędzie luzy. Ale w za małej bułkującej DD było to samo i myślę że w E też by było. Nie wiem co o tym myśleć - czy to taka cecha tego modelu, tego cienkiego materiału na górze, czy mój biust niekompatybilny? Buuu... Odpowiedz Link
your_ajemhepi Re: Myrtle i Antoinette - dwa rozczarowania :( 13.10.08, 16:40 hej, nabylam Antoinette w połowie września i potwierdzam opcję z marszczeniem w górnej części biustonosza:-( myślałam, że może to się "rozchodzi", ale niestety wciąż jest i nie chce zniknąć:-( cóż, może mój biust też niekompatybilny do tego modelu:-( poza tą dosyć istotną wadą, biustonosz trzyma super i ma bardzo ładny kolor, ale co zrobić. pozdr Odpowiedz Link
liliac Re: Myrtle i Antoinette - dwa rozczarowania :( 13.10.08, 18:17 Myrtle rozciągliwy potwornie- nie mniej niż Arabella, biust jest w nim faktycznie nieco "spiczasty", ale chyba tylko trochę, mogę jednak nieco wprowadzać w błąd, bo nie spodziewałam się, że ma tak duże miseczki- chyba też większe niż Arabella w tym samym rozmiarze, więc mój był na mnie za duży trochę i chcę go odsprzedać. A szkoda, bo śliczny... Odpowiedz Link
hipciorra LOLA MINT 13.10.08, 14:21 Właśnie dotarł do mnie zakupiony na brytyjskim eBayu komplet Lola w wersji mint. Stanik 32G, figi 12 (medium). 1) Kolorystyka. Śliczna, miętowa zieleń w paseczki, które na zdjęciach wydawały się złotawe, w rzeczywistości okazały się ciemnobeżowe. Górna część miseczki wykonana z siateczki, beżowej w zielone hafty. Beż ślicznie zlewa się z ciałem. Ramiączka obszyte beżową, lekko zmarszczoną tasiemką, przy styku z miseczką kokardka, chyba znak rozpoznawczy Frei. Estetycznie - śliczności. 2) Obwód. Nie tak ścisły jak w Arabelli czy Darceyu, chociaż nie czułam żadnych luzów, kiedy zapięłam się na zewnętrzną haftkę (mam 79 cm pod). Trzystopniowa regulacja na dwie haftki. W stanie spoczynku ma 70 cm, naciąga się do 80 cm. 3) Miseczka. Obejmuje całą pierś, krawędzie (podszyte beżową tasiemką) ładnie przylegają, nic nie odstaje ani się nie wbija. Rozmiarowo prezentuje się tak samo jak miseczka w Arabelli i Darceyu w tym rozmiarze. Łączenie na mostku ma 6,5 cm wysokości, 2 cm szerokości na górze i 4 cm na dole, ozdobione kokardką. Przylega, ale się nie wbija, pełen komfort. 4) Figi. Z przodu wstawka z przezroczystej siateczki, beżowej w miętowe hafty, na górze dwie beżowe kokardki. Materiał bardzo miękki, lejący się lekko, przejrzysty, bardzo przyjemny w dotyku. Odpowiedz Link
calineczka793 Re: FREYA Tigerlilly 13.10.08, 17:38 Stanik cudo...ale na obrazku jak dla mnie Zakochałam się w tym staniku od pierwszego wejrzenia...więc kupiłam go na allegro...chyba przepłaciłam, ale byłam zadowolona, do czasu aż go przymierzyłam...wygląda jakbym miała na sobie full cup'a, na dodatek za dużego...pomyślałam...ale on jest taki piękny...może coś z nim zrobię (widziałam w robótkach ręcznych pięknie przerobioną Fiestę na plunga), może w końcu załapię się na migrację...a tu d...pa blada...migracja omija mnie szerokim łukiem (chudnę, więc nic dziwnego :-))...stanik jak był za duży tak jest...a na dodatek zapinam się na ostatnią haftkę...grrr...a on jest taki miły w dotyku...i taki piękny...podsumowując mój przydługi wstęp Zalety: - kolorystyka (pomarańczowe różowe essy-floressy; różowa kokardka po środku), prześliczny haft różowo-pomarańczowo-pomarańczowo (w gruncie rzeczy nietypowe połączenie kolorystyczne) - materiał milutki w dotyku...82%polyester, 13% Elastana/spandex, 5% Nylon/polyamide Wady: - ewidentny rozciągliwiec - wg. mnie brzydkie ramiączka (szer. 1,5 cm) – ale to moje subiektywne odczucie... są regulowane na całej długości, jednak i tak są dla mnie za długie... Pozdrawiam D. Ps. moje wymiary 76/100 Odpowiedz Link
twoj_aniol_stroz Re: FREYA Tigerlilly 11.11.08, 14:55 Potwierdzam poprzedniczkę, rozciągliwiec, przy moich wymiarach: 102/126 spokojnie zapinam się w 80GG (36GG) na środkową haftkę. Miska też należy do tych większych. Zestawienie kolorystyczne szokujące, ale w sumie ładnie to razem wygląda :) Odpowiedz Link
calineczka793 Re: FREYA Mitzzy 13.10.08, 17:59 Czekoladowa...w pistacjowe (?) kropeczki...śliczna, w rozmiarze 32G...kupiona na ebay...oznaczona jako reject... Pięknie zbiera i unosi...ramiączka siermiężne (szer. 2 cm)...wytłaczane w kropki...uroku Mitzzy dodaje lamówka (? - nie wiem jak to się nazywa) na obwodzie w paseczki miętowe...na moje ówczesne 78/101-101,5 był w sam raz...chociaż tak po ok miesiącu zapinałam się na ostatnią haftkę... To był mój drugi ulubiony stanik po Lottie...w sumie drugi po uświadomieniu i dlatego mam do niego sentyment:-)... teraz z żalem muszę się z nim pożegnać... Pozdrawiam! Doti Odpowiedz Link
calineczka793 Re: FREYA Lottie 13.10.08, 18:12 Mój pierwszy dobry stanik...to jest mój krój...kocham go miłością wielką i bezgraniczną...32G na moje ówczesne wymiary (78/101-101,5) był dobry pod, natomiast w miseczce miałam luzy...jak przy Tigerlilly liczyłam na migrację, której się nie doczekałam:-) Wrażenia estetyczne: Stanik ma zabawnie, różowe w blado różowe kropeczki, regulowane na całej długości ramiączka...miska niebiesko (taki sprany jeans w kwiatuszki) różowa (materiał idenytyczny jak na ramiączkach)...i ta koronka...chyba ona wypływa na moje wrażenia estetyczne...wydaje się jakby dziergana na szydełku... Użytkowanie: Pięknie zbierał (mmm...w sumie nadal zbiera, bo niezależnie od tego, że wymiary mi zmalały troszkę, to i tak go czasami noszę:-)), unosił...jak go kupowałam nie wiedziałam co to dolinka, dzięki niemu zrozumiałam o czym dziewczyny mówiły...efekt bez porównania lepszy niż w Mitzzy...obwód jak dla mnie ścisły, duża miseczka i niestety rozciągliwiec... W sumie, wiem, że powinnam się go pozbyć, ale nie mam serca:-) pozdrawiam! D. Odpowiedz Link
czarnaa_iness Tinkerbell black aka berry - full cup - recenzja 13.10.08, 23:12 Mam go 4 tygodnie i.. niestety, nie jest to mój ulubiony stanik. Prawdę mówiąc, nic by się nie stało, gdyby go zabrakło nagle w mojej szufladzie. Pierwsze rozczarowanie przyszło, gdy odpakowałam tinkerbella - wygląda w rzeczywistości inaczej niż na zdjęciach katalogowych. Po kolei więc: Dane "techniczne" - full cup, miseczka szyta z 3 części; ramiączka szerokie, regulowane na całej długości; zapięcie 3x2. Obwód regularny w kierunku dość ścisłego - na pewno nie rozciągliwiec. Miseczki standardowe. Moje subiektywne odczucia: 1) Kolory & estetyka: spodziewałam się stanika różowo-czarno-przezroczystego, a okazał się on być fioletowo-amarantowy (dolna część miseczki i hafty na górnej) z czarnymi boczkami i ramiączkami oraz z koronkową wstawką w kolorze... sinym. Dlaczego sinym? Górna część miseczki wykonana jest z niezwykle cieniutkiej czarnej koronki (swoją drogą gustownej). I podczas gdy na modelce wygląda to na kolor cielisty, to na mej bladej piersi na siny właśnie. Tak, jak bardzo cienka czarna pończocha na bladej nodze. Jednym słowem kolory na zdjęciach przekłamane. A najgorszy ze wszystkiego jest kolor wstążek mających jakoby zdobić ten model (po 5 kokardek na łączeniu przodu z tyłem, na linii pachy + standardowa kokardka na mostku): hot pink, czyli wściekły róż. Niesamowicie mnie drażni, bo zupełnie mi to nie pasuje do - jakby nie było - dość wyrafinowanych fioletów z amarantami. Gdzieś przeczytałam, że te kokardki nadają buduarowego szyku. IMHO nadają szyku, tyle że rodem z bazarku. Gdybym posiadała własne nożyczki do haftu, dawno bym je odpruła, a tak to się boję podziurawić. Aha, ramiączka też dość brzydkie: zwykła czarna guma z pojedynczą nitką hot pink dookoła. 2)Komfort noszenia: tu też minus, i to poważny; niestety wyszedł na jaw po czasie. Koronka wyżej opisana do spółki z haftami niestety są sztywne, drapiące i mnie gryzą - skóra swędzi. Podejrzewam ten stanik nawet o bycie przyczyną paskudnej wysypki która mnie ostatnio dotknęła. Faktem jest, że odkąd go nie noszę, skóra wróciła do normy, zobaczymy, co będzie, gdy go znów ponoszę. Jest jeszcze coś - fiszbiny - mam wrażenie że są nieelastyczne i twarde, w związku z czym tinkerbell nie jest zbyt wygodny, odpada np. pozycja półleżąca, bo się te fiszbiny niemiłosiernie wbijają. 3) Kształt biustu. Tu mam mieszane odczucia. Tinkerbell robi mi dość szpiczasty kształt piersi, wydaje mi się, że to przez to, że sztywna dolna część miseczki zszyta jest z bardzo, bardzo cienką górną. Na pewno to nie rakiety, tym bardziej nie dzioby. Mój luby powiedział, że są w nim "perkate". Takie mocno zadarte noski, tyle że niezaokrąglone. Pod bluzką czy sweterkiem wygląda to lepiej - biust mocno wypchnięty do przodu a ta stożkowatość trochę gdzieś znika. Piersi są rozdzielone, stanik dość zabudowany (chociaż nieprzesadnie) - dobry do małych i średnich dekoltów (przy średnich koronka może wystawać, więc to rzecz gustu). Stanik po pierwszych oględzinach chciałam odesłać, ostatecznie zostawiłam, bo spodobał się lubemu - namówił mnie:) A niewygoda wyszła na jaw później niestety. No i mam jedną bluzkę z dekoltem w serek, do której wystające hafty są pod kolor - zawsze coś. Ogólnie jednak zakup z tych mniej udanych, jak widzicie zachwycona nie jestem. Odpowiedz Link
thiessa Eleonare & Arabella 14.10.08, 15:40 Moje wymiary to 82/104 standardowo nosze 34FF i Eleonare w takim rozmiarze jest dla mnie idealna (w 32GG ledwo sie zapielam i powodowala u mnie niemoznosc oddychania). Marze o Arabelce i nie wiem, czy mam kupowac w tym samym rozmiarze co Eleonore? Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: Eleonare & Arabella 14.10.08, 19:46 Ja mam 83 pod biustem i arabellę i eleanor noszę w rozmiarze 32J. Ja mam trochę tłuszczyku na plecach, może dlatego sie spokojnie dopinam w 32. Ale moim zdaniem tak samo się te fasony ciągną pod biustem i w miskach też są takie same. Jeśli eleanor pasuje na ciebie 34 to arabella będzie taka sama. Odpowiedz Link
thiessa Re: Eleonare & Arabella 15.10.08, 21:42 Dzieki za odpowiedz, bardzo mi pomoglas. Ja tluszczyk mam na brzuchu, pod biustem akurat nie man wcale. Odpowiedz Link
villanden Re: Eleonare & Arabella 16.10.08, 17:08 Moja mama jest wielka fanka Arabelli i wlasnie kupila Eleonore, w tym samym rozmiarze (36F) i lezy na niej idealnie. Mysle, ze mozesz zaryzykowac. Odpowiedz Link
your_ajemhepi Re: Eleonare & Arabella 19.10.08, 18:28 hej, wczoraj właśnie przymierzałam oba i wydaje mi się, że trzeba brać ten sam rozmiar. Dla mnie było dobre 28FF (Arabelka), natomiast 30F (Eleanor) już była za luźna, miska była dobra. Gdyby nie to zwyciężyłaby oliwkowa Eleanor, jest po prostu cudna:-) Arabelka w brudnym różu też wygląda słodko:-) Ciekawe jak się bedzie nosiła... pozdr, Odpowiedz Link
matylda07 Arabella Oyster Balcony - jaki rozmiar? 14.10.08, 19:36 Dziewczyny pomóżcie mi proszę ocenić, czy rozmiar 30H w/w modelu będzie dobry na wymiary 77/98-99, czy nie będzie za duży. To dla mojej siostry, która ma na razie 1 dobry (prawie dobry) stanik: Panache tango classic plunge 30H. Prawie dobry, bo narzeka na ciasnotę, ale miski są ok. Pomyslałam sobie, że skoro arabelki są rozciągliwe to z tego będzie zadowolona, tylko czy miski nie okażą sie za duże. Pytam użytkowniczki (i nie tylko:)) Siostra jest przed migracją raczej, bo ten ciasny tango rzadko nosi ze wzgledu na ściśliwość. Odpowiedz Link
matylda07 Re: Arabella Oyster Balcony - jaki rozmiar? 14.10.08, 19:46 aha czytałam wątek rozpoczęty przez jaagnę: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=83793025&a=83928877 stad moje typowanie co do rozmiaru. Dziewczyny przy zaniżonym obwodzie biorą wieksza miskę. Odpowiedz Link
blondie-b1 Re: Arabella Oyster Balcony - jaki rozmiar? 14.10.08, 19:47 Ja mogę powiedzieć tyle, że przy prawie identycznych wymiarach Arabella Nutmeg w rozmiarze 30H jest troszkę za duża w miskach... A GG raczej już za małe, i bądź tu mądrym ;) Odpowiedz Link
jud.yta Re: Arabella Oyster Balcony - jaki rozmiar? 14.10.08, 19:57 Wydaje mi się, że 30H byłby raczej dobry, arabelka jest bardziej rozciągliwa niż tango, także nie będzie tak cisnęło w obwodzie, a miseczki mogą być ciut większe, ale myślę że GG mogłaby być mała, albo po prostu nieprzyszłościowa. Mam tango II i Arabelkę Oyster 28G i arabelka ma owszem większe miseczki, ale większę trochę. Odpowiedz Link
matylda07 Re: Arabella Oyster Balcony - jaki rozmiar? 15.10.08, 09:30 Bardzo Wam dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji. Zdecydowałam sie na zakup od jednej z Lobbystek:) Nawet jeśli teraz nie będzie idealnie leżał, to myślę, ze po migracji będzie ok. Gdy dotrze i siostra go założy zdam relację. Odpowiedz Link
ucayali Arabella oyster 30FF 14.10.08, 21:48 Właśnie otrzymałam od forumki używaną Arabelkę (jeszcze raz bardzo dziękuję:)). Pierwsze zaskoczenie: dobra miska. Na styk. Więc raczej dużomiseczkowiec, ale na pewno nie o cały rozmiar, być może o pół, może mniej. Obwód: mógłby być ściślejszy, ale jest niezły, porównywalny z Aragonem w tym samym rozmiarze. Na razie podszywać nie będę. Podczas rozpakowywania zaskoczyły mnie grube nieprześwitujące ramiączka, kontrastujące z delikatnością siateczki, z której zrobione są miseczki. Po założeniu wrażenie znikło: wszystko bardzo ładnie się komponuje :) Kolor: bardzo subtelny, spora kokardka przyszyta na mostku - jasnoniebieska? błękitna? nie umiem zdefiniować tego koloru - dodaje mu jeszcze uroku. Mostek jest niewysoki (6,3 cm licząc od łączenia miseczek na dole) i dość wąski (2,2 cm, ze 2mm szerszy od Aragona) - dla osób z małą ilością miejsca na mostku mógłby być w miarę wygodny. Dodam jeszcze, że ładnie zbiera i podtrzymuje. Odpowiedz Link
nelly123 Dziewczyny podpowiedzcie mi jaki rozmiar wziąść 15.10.08, 13:47 Na pewno widziałyście za jakie pieniądze można kupić Freye Eleonor oliwkową na figleaves. No i ja tez chcę się skusic, ale mam problem z doborem rozmiaru. Czytam, czytam i zamiast byc mądrzejszą wiem że juz nic nie wiem. Polecony rozmiar z forum to 38H, i faktycznie noszę taki rozmiar, mam Panache Tango II czarne, Harmony białe, Panache Tango II plunge ostry róż, i najnowszy nabytek Arize :) Ostatnio zafundowałam sobie u yoshi Arabelkę, w rozmiarze 38H się utopiłam i w obwodzie i w miskach, ostatecznie kupiłam 36H.Teraz po 2-3 tyg. noszenia zastanawiam się czy nie zaryzykować Eleonor z obwodem 34, a jeżeli tak o jaka miska J?? Poradźcie kochane, będę Wam dozgonnie wdzięczna.:)) Odpowiedz Link
jud.yta Re: Dziewczyny podpowiedzcie mi jaki rozmiar wzią 15.10.08, 13:59 Na mój gust jeżeli 34 to miska J, ale chyba już nie ma na listkach tego rozmiaru :( Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: Dziewczyny podpowiedzcie mi jaki rozmiar wzią 15.10.08, 15:26 Ja przy moich wymiarach noszę eleanor 32J, nie znam twoich więc nie doradzę. Też chcę zamawiać z listków oliwkową - może połączymy siły? Odpowiedz Link
nelly123 Re: Dziewczyny podpowiedzcie mi jaki rozmiar wzią 15.10.08, 21:25 chlip, chlip, już nie ma ani 34hh-j, ani 36h-hh. A rano jeszcze była........buuuuuuuuuuuu Ja oczywiście jestem chętna do wspólnych zakupów<jak tylko znów coś pokaże się w moim rozmiarze>, tym bardziej że po uświadomieniu zakochałam się w pięknej bieliźnie. Do tej pory miałam wybór tylko biel lub czerń, i zawsze kupno stanika strasznie mnie denerwowało. A teraz po nawróceniu, oszalałam<tylko obawiam się że to może źle się skończyć dla mojej karty kredytowej:)>, tyle pięknych kolorów, wzorów. Ach, och.................. Jak dobrze że w Poznaniu jest sklep Yoshi, ostatni raz jak tam byłam to dziewczyny dały mi do mierzenia chyba z 15 biustonoszy, i weź tu się zdecyduj na jeden jak wszystkie są piękne.......... (moje obecne wymiary to 91-92/121,ale to tak różnie wypada w zależności od cyklu, w każdym bądź razie jakiś większych migracji po założeniu nowego rozmiaru nie zauważyłam, ja jeszcze świeżynka więc może dlatego: ) ) Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: Dziewczyny podpowiedzcie mi jaki rozmiar wzią 15.10.08, 21:33 Mój rozmiar też juz zniknął niestety. Wychodzi na to , że na takie promocje trzeba się decydować od razu. Szkoda , bo z tej białej jestem super zadowolona. Zajrzę na ich stronę jeszcze rano ,może cos sie pojawi jeszcze. Odpowiedz Link
villanden DAISY Lime 16.10.08, 17:06 Dostalam dzisiaj przesylke z Curvylicious. Przy rozmiarach 69/94 (mniej wiecej) nosze 30G. Moglabym przejsc na 28, ale raz ze wybor maly a dwa, ze 30 mi nie podjezdza, ladnie trzyma, a fiszbiny sa tam gdzie powinny, a nie np. na plecach. Moje wrazenia (na szybko): Daisy lime jest zieloniutka! Kolor w rzeczywistosci duzo zywszy i intensywny niz na freyowych zdjeciach, przypomina wielkanocne ozdoby :) Obwod bardziej rozciagliwy niz np. w karmelowej Pollyannie, miski wd. mnie w normie,(no moze z minimalna tendencja w strone mniejszych, ale to moze byc tez kwestia ksztaltu) ramiaczka gladkie. Ladnie zbiera z bokow. Jedyne czego nie rozumiem, to fakt, ze wd. producenta Daisy to plunge.. hmmmm...przy 8-centymetrowym mostku? No ale taki juz urok Frei :-) Ogolnie jestem bardzo zadowolona, zwlaszcza ze stanik sprawia wrazenie naprawde wygodnego. Odpowiedz Link
jolina3 Arabelka Coral 32GG 16.10.08, 17:43 Witam, Arabelka bardzo mi się podobała (na zdjęciach w internecie). W realu też jest ok, mimo dużego rozmiaru. ALE robi mi niestety kacze dzioby. Wyczytałam, że oznacza to niekompatybilność kroju miseczki z kształtem biustu. Może ktoś mi podpowie, czy darować sobie Arabelkę, czy może próbować z większą/mniejszą miseczką? Mam szansę? Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: Arabelka Coral 32GG 16.10.08, 17:52 Na pewno powinnaś brać mniejszy obwód.Ona jest bardzo rozciągliwa.32 noszę ja przy 83 pod biustem i wcale nie jest mi ciasno. Odpowiedz Link
jolina3 Re: Arabelka Coral 32GG 16.10.08, 17:54 Ewajan, myślisz, że wtedy miseczka może układać się lepiej? Bo musiałabym wziąć 30H chyba... Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: Arabelka Coral 32GG 17.10.08, 21:38 Wydaje mi się że tak. Ja np kupiłam pierwszą arabellę 32J i super pasuje. Potem skusiłam sie na drugą 34HH i mimo że wypadała wg tabeli na większą w biuście , robiła mi straszne buły i jeździła po plecach. Powiem ci też że moja kuzynka ma wymiary 76/102 i nosi arabellę 30J , ale 30HH też pewnie by jej pasowała.Zapina sie na najciaśniejsza haftkę i mówi , że może spróbuje 28, tylko wtedy nie wiadomo jak miska. Ale to już zależy od biustu. Czasem przy tych samych wymiarach pasuje całkiem inny rozmiar. Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: Arabelka Coral 32GG 17.10.08, 21:40 Jeśli pasuja na ciebie miski GG to przy 30 musisz brać HH. Odpowiedz Link
the_mariska Re: Arabelka Coral 32GG 18.10.08, 15:30 102 centymetry w biuście i Arabella 30J? Czarna magia, ja ze 100cm spokojnie noszę Arabelkę w 30G (miski dobre, obwód za luźny, ale i tak ją noszę ;)). Wiedziałam, że większość dziewczyn o moich wymiarach nosi większą miskę ode mnie, ale żeby o 4 rozmiary? Powiedzcie mi teraz, jaki jest sens istnienia kalkulatora przy tak dużych różnicach indywidualnych? Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: Arabelka Coral 32GG 18.10.08, 21:32 To jest właśnie to. Ta arabella 30J jest na nią delikatnie za duza ale naprawdę niewiele, a jeszcze co nieco może zmigrować Odpowiedz Link
piccolo_principe POLYANNA - jaki rozmiar? 17.10.08, 19:23 Hej, czy możecie mi poradzić, jaki powinnam wziąć rozmiar Polyanny białej, jeśli mam 2 inne Freye - Arabellę różową i Eleanor oliwkową w rozmiarze 30FF? Obie leżą bardzo dobrze, ale słyszalam, że Polyanna jest nieco mniejsza w miskach. Czy zatem powinnam wziąć 30G? Odpowiedz Link
martulka_s Re: POLYANNA - jaki rozmiar? 17.10.08, 21:48 Powinnaś wziąć co najmniej 30G, ale jeśli masz taką możliwość, przymierz też 30GG. Niektórym osobom pasuje większa miseczka w tym modelu. Niemniej jednak, moim zdaniem 30G ma szansę być dobre. Odpowiedz Link
piccolo_principe Re: POLYANNA - jaki rozmiar? 17.10.08, 22:36 dziękuję bardzo za odpowiedź :) Odpowiedz Link
madzioreck Re: POLYANNA - jaki rozmiar? 18.10.08, 15:23 Miseczki w tych modelach są porównywalne - mam jedną i drugą. Arabellę 32HH - bułkuje, Pollyanna 34H jest dobra. Odpowiedz Link
urkye Pollyanna biała 17.10.08, 23:07 Chciałabym dorzucić swoje 3 grosze odnośnie Polly, wiem, że już sporo osób pisało na ten temat, ale jeszcze jedna chyba nie zaszkodzi;) Stanik bardzo ścisły, co mi bardzo odpowiada:) Na początku piekielnie gryzł pod pachami-po tygodniu noszenia przestał, teraz grzecznie współpracuje;) Cudownie formuje piersi w 2 jabłuszka-mój zdecydowany faworyt w tej konkurencji:D Tak ślicznie ukształtowanych piersi to NIGDY nie miałam;) Ładnie podnosi i trzyma mocno-ostatnio sprawdził się podczas maratonu, gdy razem z chłopakami biegłam kawałek dla towarzystwa;) Jak moje konto zacznie się znowu do mnie uśmiechać, to planuję zakupić jeszcze czarną wersje Polly-za kształtowanie, ścisły obwód i mocne trzymanie. :) Odpowiedz Link
your_ajemhepi Re: Pollyanna:-( 19.10.08, 18:32 A ja wczoraj przymierzyłam i nie leży mi w ogóle:-( Naczytałam się o niej tyle dobrego, pani ekspedientka w sklepie też tak się nią zachwycała, a na moim biuście (67/90 - przymierzałam 30F i 30FF) niestety leży fatalnie:-( No cóż, nie można mieć wszystkiego:-( Odpowiedz Link
piccolo_principe Re: Pollyanna biała 05.11.08, 17:23 Także i ja stałam się dzisiaj posiadaczką białej Pollyanny. Kupiłam ją w rozmiarze 30G (dotychczas mam 2 inne Freye: Arabellę i Eleanor oraz Curvy Kate Portia w rozmiarze 30FF) i takie są moje spostrzeżenia: - obwód ścisły (trochę mnie to zaskoczyło, bo spodziewałam się podobnej ściśliwości/rozciągliwości co w 2 w/w modelach), ale to fajnie, przynajmniej dłużej mi posłuży... o ile się nie rozciągnie z prędkością światła - miseczki większe niż Arabellowe/Eleanorowe 30FF, na mnie ociupineczkę za luźne, ale jak podciągnę ramiączka, to jest ok - zabudowanie - hmmmm... też większe niż Arabella/Eleanor, dla mnie ten staniczek to taki 3/4 cup, co mi się średnio podoba, bo jak założe na to białą bluzkę, to widać, że ten stanik jest wieeeelki :/ i czuję się jak własna babcia... Ale ogólnie jestem zadowolona, potrzebowalam zwykły codzienny biały stanik, pod tym względem Pollyanna zdaje egzamin. Tylko zastanawiam się, gdzie u mnie są te wspaniałe jabłuszka, które niby z biustu robi Polly? Bo u mnie to takie maleńkie rakietki są, zadne tam jabłuszka... Eleanor i Arabella robią mi znacznie lepszy kształt :/ Odpowiedz Link
madzioreck Pollyanna gryzie :( 18.10.08, 15:25 Ma jakąś taką wredną gumkę wszytą w obwód, a spod tej gumki jeszcze wystają jakby fragmenty sznurkowej koronki. Mimo, że obwód mam nie za ciasny, 34 przy 79 pod biustem, to po prostu mnie ten obwód przepiłowuje przy dłuższym noszeniu :( Odpowiedz Link
jaagna Re: Pollyanna gryzie :( 18.10.08, 21:45 Może być leciutko za luźny i przesuwa ci sie po tułowiu. Spróbuj zapiąć na ciaśniejszą haftkę. Ile razy prałaś staniczek? Czasami warto trochę pomoczyć w płynie do prania. Odpowiedz Link
madzioreck Re: Pollyanna gryzie :( 24.10.08, 17:33 No jest ciut za luźny, już zapinam na najciaśniejszą, ale kupiłam bo zostałam z jednym. W każdym razie dzięki Odpowiedz Link
jaagna Re: Pollyanna gryzie :( 24.10.08, 18:50 To go odelastycznij. Kup elastyczną nitkę i go lekko podszyj: wystarczy kilka ściegów z obydwu stron. Zrobiłam tak z Eleanor i już mnie tak nie gryzie w plecy. Odpowiedz Link
madzioreck Re: Pollyanna gryzie :( 26.10.08, 11:02 Masz rację, kochana. Wczoraj przymierzałam Polly z obwodem 65, jak siedzi w miejscu to nie gryzie. Nie wiem jak przy dłuższym noszeniu Odpowiedz Link
dorotaifilip Re:Rio-miseczka o 2 nr większa niż standardowa? 19.10.08, 17:33 Co to znaczy bardzo duża miseczka? Tak sobie oglądam Rio na stronach internetowych, to na allegro i mam ochotę je kupić. Tylko jak z rozmiarem? Ostatno mierzyłam w sklepie Rio fuksję 32(70) G i była ok. Tylko w tamtym czasie to mieściłam się w moim pierwszym staniku Clarissa 34(75)FF. Po czym piersi zrobiły mi "klik" i w Clarissie mi za ciasno (miseczki) i za luźno (obwód) i bułki pod pachami. A obecne moje wymiary to 80/105-107 czyli standardowy rozmiar powinnam mieć według tabeli 32(70)H. Czy w Rio 32(70)GG utopię się w tych miskach? Bo obwodu to jestem pewna, bo ścisła była ta fuksja. Pozdrawiam i dziękuję za cierpliwośc przy odpowiadaniu! Bo forum przekopałam i na dwoje babka wróżyła. Może to 32(70)G jednak było by dobre? tylko tak czuje, że mam dopiero początki migracji biustu, opisywanej na forum. pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link
evaherzigova Re:Rio-miseczka o 2 nr większa niż standardowa? 19.10.08, 18:46 Ja brałam Rio w rozmiarze 30GG, mierząc wcześniej Polly 30H, która ciut bułkowała. Wg mnie ten stanik ma ewidentnie wielkie michy i trzeba brać literkę niżej. Odpowiedz Link
dorotaifilip Re:Rio-miseczka o 2 nr większa niż standardowa? 19.10.08, 20:01 O! Dziękuję za odpowiedź. Może upoluję jakieś w takim razie w rozmiarze 32(70)GG i najwyżej poczekam dłużej na wypełnienie jego misek. pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link
dorotaifilip Re:Rio-miseczka o 2 nr większa niż standardowa? 29.10.08, 18:10 Wzięłam Rio 32GG, czyli o jedną miseczkę mniejsze i jest OK. Miseczki z luzem, który powoli zanika. Nic się nie marszczy. Obwód też przyjemnie ścisły. dorota Odpowiedz Link
beata9957 Pippa 20.10.08, 20:43 Dziewczyny jak wypada obwod tego stanika,miseczki doczytalam ze troszku wieksze a obwodzie nic.Wiecie cos??? Odpowiedz Link
monika_i Darcey 20.10.08, 23:35 Lubie rozowy kolor :) darcey jest delikatnie rozowiutka, slodka ale nie przeslodzona. miseczki ma standardowej wielkosci, na moim 90 cm 30E lekko sie odciska i moglaby byc ciut wiekszy, ale 30F jest juz duzo za luzny. ladnie trzyma, ogolnie jestem bardzo zadowolona, tylko te ramiaczka takie zwykle, moglyby byc troche wezsze. Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: Darcey czarne 26.10.08, 11:28 Potwierdzam. Rozmiar standardowy, jesli chodzi o obwód i o miseczki. Porównywalny z Clarissą, którą mam. Podobnie leży na biuście. Materiał ro przezroczysta mgiełka siateczka, bardzo seksi. Podtrzymuje biust podobnie , jak Moja ukochana fioletowa Clarissa. Darcey czarne ma troszkę delikatniejsze, może węższe ramiączka. pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link
arwena-g Eleanor olive 21.10.08, 09:34 Właśnie przyszła do mnie z wyprzedaży z listków oliwkowa Eleanor + majtki. Jest piękna. Jako że nie było już rozmiaru 32E, wzięłam 34DD z zamiarem zwężenia obwodu, bo za taką cenę grzech nie kupić. I bardzo miło się rozczarowałam. Obwód nie jest za luźny. Zapinam się na pierwszą haftkę, nic nie podjeżdża, a miseczki są idealne, choć po opiniach o dużomiseczkowości Eleanor sądziłam że mogą być za duże. Twierdzę nawet, że Gabrielle Fantasie w tym samym rozmiarze (34DD) ma miski większe i szerszy obwód (musiałam obwód zwężać). Majtki w rozmiarze 12 są idealne na 100 w biodrach. Jestem przeszczęśliwa. Odpowiedz Link
zlotooka Re: Eleanor olive 21.10.08, 16:08 No i moja też do mnie doszła wczoraj. Miałam okazję przymierzyć 30F, była dobra, niestety tego rozmiaru nie było już na listkach, więc zgodnie z zasadą przeliczania rozmiarów zamówiłam 28G. Wczoraj cała szczęśliwa otworzyłam paczuszkę - i co? ZA DUŻA!!! Miseczki za duże o jakiś rozmiar. Tak strasznie mi żal :( Taki piękny staniczek :( Nie wiem jak to interpretować - 30F regularna miseczka, 28G dużomiseczkowa? Odpowiedz Link
likasia Re: Eleanor olive 31.10.08, 00:23 A ja zamówiłam 32F (po przeczytaniu wielu postów doszłam do wniosku, że to dużomiseczkowiec). Rio mam 32FF i mam luzy, Lolę mam doskonałą 32G.I trafiłam z rozmiarem. Układa biust pięknie, nie zmniejsza i nie powiększa. Troszkę gryzła na początku, ale tylko odrobinę. A w dodatku ma taki super kolor! Jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link
sylwia-osama Clarissa 36J 21.10.08, 18:10 Otrzymałam Clarisske 36J. Wizualnie bardzo mi się podoba, ten fiolet <mmmrrrr> ;) Ale niestety na mnie za mała, powiedziałabym, że nawet drastycznie za mała. Dlatego nazwałabym ten stanik raczej małomiseczkowym. Tango w rozmiarze 36J lekko bułkuje na większej piersi, a z Clarissy w tym rozmiarze niestety wręcz wypływam :( Dlatego poszuka innej właścicielki. I niestety nadal nie mam żadnej Frei i tracę nadzieję na jakąkolwiek Freye. :( nic tylko effuniaki, w tym moja nadzieja :) Odpowiedz Link