m_oments freya rosalie full cup- podobna do jakiego modelu? 22.10.08, 13:49 Kupiłam na ebayu Freye Rosalie, nie karmnik, tylko bawełniany full- cup, i wydaje mi sie idealny jako codzienny (rozstaw fiszbin, przyjemna bawełna- ale z dodatkami, nie 100%). Kupiłam 30FF na 95 w biuście, jest na styk, na granicy bułkowania, 30G mógłby byc już zbyt luźny, zreszta myśle ze bawełna rozciagnie sie troszkę podczas użytkowania; kształt jest ok, ale nie zbiera bardzo biustu do siebie - jak pisalam jako codzienny wydaje się być idealny; Który biustonosz mógłby być siostrą Rosalie? tnij.com/rosalie Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: freya rosalie full cup- podobna do jakiego mo 27.10.08, 14:00 Siostrami Rosalie są Chloe, Poppy i Dotty (ale ta ostatnia chyba z najnowszej kolekcji jesień/zima i jeszcze nigdzie jej nie ma). Odpowiedz Link
ja-magrat maisie vs rio, arabelka 22.10.08, 19:56 mam rio scarlet i fuksja 32H i arabelkę ostrygową 30HH. zamówiłam maisie blossom też 30HH i miseczki marszczą się u góry. zdecydowanie mogłyby być mniejsze. wymieniłabym na 30H ale nie wiem, czy wtedy nie przesadzę w drugą stronę. macie jakieś doświadczenia z tą maisie? Odpowiedz Link
ja-magrat Re: maisie vs rio, arabelka 23.10.08, 17:18 tak podbijam, może ktoś zauważy i się zlituje. Odpowiedz Link
jud.yta Re: maisie vs rio, arabelka 23.10.08, 17:57 Ja mam Rio, dwie Arabelki i Maisie - wszystkie 28G, Maisie trochę faktycznie się marszczy, ale mniejszy byłby za mały. Odpowiedz Link
ja-magrat Re: maisie vs rio, arabelka 23.10.08, 21:03 No to mnie zmartwiłaś, bo strasznie mi się ta maisie podoba, zwłaszcza, że świeżo przybyła z bravissimo. jak na razie wystawiłam na allegro, bo do tutejszej giełdy nie mam dostępu,a jak nie pójdzie to wymienię na 30H. w końcu jestem na najlepszej drodze do zrzucenia .....astu kilo nadwagi to może i biust mi spadnie. Odpowiedz Link
ter-be Re: Pollyanna Caramel 23.10.08, 18:39 Dla mnie bomba! Od uswiadomienia - 4 miesiace temu - i nowych biustonoszy w dobrym (mam nadzieje) rozmiarze, to pierwszy, ktory zapominam w ciagu dnia ze nosze stanik. Co za ulga! A teraz do rzeczy: scisliwosc: w sam raz, swietnie podtrzymuje, nie podjezdza, w ogole sie nie rusza przez caly dzien i w dodatku w ogole go nie czuje, miski: chyba jednak z tendencja do mniejszych, bo moje typowe 36FF w tej chwili jest dobre, ale widac, ze niedlugo trzeba bedzie zakupic literke wieksza. Nic to, mam czas na reszte migracji, buly podpachowe: znikly, material: milutki, delikatny, mnie nic nie obciera, nawet po pachami mam spokoj ( a tam zazwyczaj dostaje w kosc) no i ogolna estetyka: bardzo mi sie podoba. Nie wiem natomiast jak sie bedzie pral i czy bardzo sie zmnieni w uzyciu, ale napewno zakupie kiedys jeszcze jeden, moze bialy? Nie na darmo wiele dziewczyn pisalo o nim, jako o tym pierwszym idealnym, a w kazdym razie bardzo wygodnym staniku. No i zapomnialam o najwazniejszym: jabluszkuje i piersi sa bardzo ladne pod bluzka. 85/108 36FF Odpowiedz Link
anetek_b ARABELLA noir, ELEANOR oliwkowa, IONA graphite 23.10.08, 21:09 Doszły dzisiaj, wszystkie w rozmiarze 30F, jako że uchodzą za wielomiseczkowce. I tu niespodzianka: Arabella Noir jest za mała w miseczkach i już nie jest takim rozciągliwcem jak jej siostry (mam porównanie z Arabellą Nutmeg 30FF, wychudłam z niej niestety i miski są za duże, dlatego też zamówiłam Noir z miseczką F przy tym samym obwodzie. No i się zdziwiłam, bo F małe...). I tak: Arabella Noir w spoczynku ma 62 cm, rozciągnęłam do 79, podczas gdy Arabella Nutmeg ma w spoczynku 63, a daje się naciągnąć prawie do 90 cm. Wymieniać na 30FF nie będę, bo mi się kolory nie spodobały (a tymi na zdjęciu się zachwyciłam, marzyłam o niej odkąd tylko się pojawiła w zapowiedziach...), odsyłam. Teraz oliwkowa Eleanor: w jej przypadku teoria o wielomiseczkowości się sprawdziła :-) 30F przy moich wymiarach leży dobrze. Rozciągliwość podobnie jak Arabella Noir, tzn, wymiary 62 w spoczynku, daje się rozciągnąć do 78. (Dla porównania, biała Eleanor 28G dała się rozciągnąć do tej samej długości, przy rozmiarze spoczynkowym 57 cm. Zostaje, śliczna jest i pięknie leży, jedyny feler to tradycyjne Freyowe ramiącha z pancernej gumy, szerokie na 2 cm. Iona grafitowa: materiał miły w dotyku i ciekawa kompozycja kolorów, bardzo mi się podoba, tyle że rozciąglivus może nie maximus, ale i tak potężny: 63.5 w spoczynku, rozciągnęłam do 83. Zdecydowany wielkomiseczkowiec, w 30F mam jeszcze ciutkę luzu. Ramiączka, hosanna, o całe dwa milimetry węższe i jakby delikatniejsze, co jest plusem. Waham się między odesłaniem a wymianą na 28G. Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: ARABELLA Nutmeg - super rozciągliwiec. 26.10.08, 11:39 Mam od dwóch dni Arabellę Nutmeg rozmiar 32GG. Na moje 80/107, obwód strasznie szeroki. Zmierzyłam z moją fioletową Clarissą 34FF i jest na dzień dobry dłuższa o 3 cm.. Ponieważ z Clarissy wyrosłam to miseczki wcale nie wydają mi się za duże. Raczej standard, a brałam rozmiar miski o jeden mniejszy, niż mi wychodzi z kalkulatora rozmiarów. Jestem zadowolona z tego, jaki kształ mi robi i jak podtrzymuje. Jeśli chodzi o kolor, to sie trochę rozczarowałam. Kolory chłodne (brąz-folet-zieleń) ale jak ja to nazywam "sprane". A ja preferuje zimne, mocno nasycone, jak Rio fuksja czy wyżej wymieniona fioletowo- szaro-żółta Clarissa. pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link
siamese67 Re: ARABELLA Nutmeg - super rozciągliwiec. 30.10.08, 23:58 No właśnie - ja mierzyłam ostatnio na moje 78/106-7 arabellę sorbetową 30J i była dobra, wreszcie coś mnie mocno trzymało po wygarnięciu wszystkiego co się tylko dało, także z pleców. One chyba wszystkie takie szerokie są. Odpowiedz Link
agahk_1 Jakie marki oprócz freyi? Proszę o pomoc? 26.10.08, 09:03 Dziewczyny jak inna marka poza freyą ma wąskie fiszbiny? Próbowałam panache i zupełnie mi nie pasują fiszbiny, bo mam je prawie na plecach. Podobają mi się staniki fantasie albo fauve, ale nie wiem czy jest wogóle sens je kupować. Proszę więc o radę, które inne marki mogłabym wypróbować? Jakie wam pasują? Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: Jakie marki oprócz freyi? Proszę o pomoc? 26.10.08, 11:23 Po ostatnim buszowaniu w sklepie zakochałam się w rio (fuksja, 32GG) oraz w stanikach Panache Msquerade. Mierzyłam minuet 34G i był ok rozmiarowo na moje 80/107. Jeśli szukasz staników do dekoltu to to sa wąskofiszbinowce. Rozmiar podobno trzeba brać jak dla staników ściśliwców. Ja ostrze sobie zęby na coquette. pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link
ciastkowpuszce Clarissa i Rio- pytanko do posiadaczek 26.10.08, 11:33 dziewczyny, mam aktualnie wymiary 73/95. Zamówiłam Polyannę w rozmiarze 30 FF- niestety jest za wąska pod, a miski całkiem dobre (tzn nieco pusto z boków miseczki, a przyduzo w górnej części, ale to niuans). Jednak jest za ciasna, a także średnio mi sie dizajn podoba - chce wymienić - najlepiej na Clarissę. I tu pytanie- to podobne modele chyba- brać 32 F, zeby nie była za ciasna? Czy miska nie bedzie za duża? Chcę tez od razu kupić Rio- tu z kolei czytałam, że obwód standard ale wielkomiszeczkowy, czyli co? 30 F? 30 E? Poradźcie, bardzo proszę Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: Clarissa i Rio- pytanko do posiadaczek 26.10.08, 12:08 Może coś Ci pomoże to co napisze, choć mamy inne rozmiary. Pierwszy mój dobry stanik to była Clarissa. Kupiłam sobie 34FF na (wtedy) 85/110. Po miesiącu wyrosłam czyli zapinam się na środkową haftkę, mam buły pod pachami i czuje ucisk za małych misek przy 80/107. Z tego wyciągnęłam wniosek, że Clarissa jest standardowa i regularna rozmiarowo i obecnie kupiłabym Clarissę 32H. Na początku marszczyły mi się miseczki w górnej części. Pod ubraniem, nawet cienkimi koszulkami tego nie było widać. Co więcej, to marszczenie zanikało w ciągu dnia i piersi w całości wypełniały miseczki. Tylko, że ja mam dość obwisły biust. Nie przejmowałam się tym na tyle, że czekam teraz na Antoinette 32H, która wydaje mi się podobnie zbudowana. Jeśli chodzi o Rio, to po przymiarkach kupiłam standardowy obwód dla mnie czyli przy moich 80 centymetrach - 32. Jeśli chodzi o miseczki to mierzyłam o rozmiar mniejsze oraz o 2 rozmiary mniejsze czyli GG i G. G robiło mi bułki pod pachami, a sprzedawczyni sugerowała, że miseczki za duze, bo miałam dużo przestrzeni na górze. Ja wybrałam GG, choć mam dużo luzu u góry, ale ja czekam na wchłonięcie się buł podpachowych. Ten luz nie jest widoczny, jak ubiorę bluzkę. Jesli znasz dobrze swój rozmiar tak zwany standardowy i nie wypada na styku wymiarów, to proponowałabym, to co mi tu radziły kobiety, czyli miseczka o rozmiar mniejsza, a obwód standardowy dla Rio. pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link
czarnaa_iness Re: Clarissa i Rio- pytanko do posiadaczek 26.10.08, 12:13 Hej ciastkowpuszce, ja mam wymiary dość zbliżone do Ciebie: przed chwilą;) wymierzone 70/93,5 cm. I na mnie pollyanna 30FF jest za mała w miskach - niestety dopiero po jej zakupie zorientowałam się że pasują na mnie staniki o rozmiar miseczki większe niż wychodzi to z tabelki czy fittera. tak więc większość noszę 30G. Mam evę, tinkerbella i fantasie karly w tym rozmiarze (eva trochę przyciasna, reszta ok). A 2 rio - bezowe i fuksja mam 30 FF i nawet jest w nich minimalny luz w miseczkach (ukośne zmarszczki). Także na Twoim miejscu brałabym rio o jedną miseczkę mniejszą. Jeśli chodzi o obwód to moim zdaniem jest podobny do polly, tzn. ja odczuwam go jako lekko ścisły. Z clarissą Ci nie pomogę bo nawet nie mierzyłam, ale chyba dziewczyny w tym wątku ją opisywały. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
ciastkowpuszce Re: Clarissa i Rio- pytanko do posiadaczek 26.10.08, 12:22 ok, to biore zatem clarisę 30 ff (mój standardowy rozmiar, jak się uduszę jak w tej polyannie nieszczęsnej to będziecie mnie mialy na sumieniu :)))) oraz rio 30 F (micha o rozmiar mniejsza niz zwykle). Będzie pasować? Odpowiedz Link
beakarp polyanna 30G a 30GG 26.10.08, 12:18 biust mi urósł z powodu ciąży. Do tej pory nosiłam polyanny 30G na 96cm, i były OK. Czym w budowie i wyglądzie różni się polyanna 30GG? Teraz mam 98-99cm, także ten rozmiar rozważam. A może lepiej wybrać 32FF / jeśli GG to pancernik/? Pod biustem mam teraz jakieś 74cm Odpowiedz Link
beakarp Re: polyanna 30G a 30GG 27.10.08, 14:47 up, up! za 2 dni kończy się aukcja, a ja nadal nie wiem którą wybrać: ( Odpowiedz Link
zoska.samoska Prośba o poradę 29.10.08, 17:30 Obecnie mam Rio 30GG, które jest wg mnie jak w sam raz (poza ścislym obwodem, który sprawia, że mam straszne odgniecenia) oraz czarną, gładką Antionette 30H, która mi bułkuje i ewidentnie jest za mała. W miarę dobry biustonosz nosze od niedawna i jak kupiłam Rio 30GG to było w miskach za duże, ale "urosłam" do misek, chociaż obwód nadal cisnie. Pytanie - chciałabym kupić coś jeszcze i czy: 1) Clarissa i Pollyanna beż - wziąć 30 H czy 30HH ? 2) Arabella I Eleanor - brać tak jak Rio w rozmiarze 30GG ? Z góry dziękuję za pomoc :-) Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: Prośba o poradę 29.10.08, 18:24 Na początek - jestem nowa, ale mam staniki o które pytasz. 1. Clarissa jest takiej samej konstrukcji co Antoinette - standardowa w obwodzie i miseczkach. Właśnie "przesiadłam się" z Clarissy 34FF na Antoinette 32H, z powodu słynnej migracji. 2. Arabella strasznie rozciągliwa i miseczki większe niż Clarissa, ale mniejsze niż Rio. Mam brązową 32GG i miseczki pasują, ale obwód jest dla mnie za szeroki. teraz wzięłabym Arabellę 30J. 3. Rio 34GG najściśliwsze, jeśli chodzi o obwód i największe jeśli chodzi o miseczki. Podsumowując miseczki: Clarissa - standard, Arabella - pół numeru większe, Rio - jeden rozmiar większe. Podsumowując obwody: Arabella - rozciągliwa, że trzeba mieć o co najmniej jeden rozmiar węższą, Clarissa - standard, Rio - standar z tendencjami do ścisłości, ale nie mega ścisłe. pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link
czarnaa_iness Ja dodam, że Pollyanna 29.10.08, 20:37 też ma miski standardowe/mniejsze. W każdym razie dosyć płytkie w porównaniu do reszty (przynajmniej w wersji do G sprawdzone empirycznie). Także radziłabym Ci wziąć w tym samym rozmiarze, który podpowiada Ci dorotaifilip, czyli 30HH. Jeżeli, oczywiście, ten obwód nie jest dla Ciebie zbyt ciasny (polly wg mie jest podobnie ściśliwa jak rio). Odpowiedz Link
angella456 Pollyanna - kolory a ściśliwość 29.10.08, 20:47 Mam karmelową z obwodem 70 (na 79 pod biustem) i gdybym miała kupować jeszcze raz, zdecydowałabym się wziąć większy obwód - niekiedy bywa mi w niej za ciasno. A że chodzi za mną ostatnio czarna i biała, to mam pytanie - jak jest z ich ściśliwością w porównaniu do karmelowej? Podobno karmelowa jest najciaśniejsza (nie mogę sobie przypomnieć, czy wyczytałam to na lobby, czy w jakimś sklepie w komentarzach), czy to prawda? Odpowiedz Link
zlotooka Re: Pollyanna - kolory a ściśliwość 29.10.08, 22:57 Ja mam tylko czarną, więc nie mogę porównać - ale noszę ją już kilka tygodni i przymierzam się do kupna przedłużki, bo po całym dniu noszenia mam jej trochę dość przez ten ścisk. Odpowiedz Link
emalia1231 Re: Pollyanna - kolory a ściśliwość 30.10.08, 17:26 masz 60-tke czy 65-tke? Odpowiedz Link
mareczkowa Arabe - pomocy ! 30.10.08, 12:14 dziewczymy, jakie sa szanse,ze arabela 30F bedzie pasowala na 71/93. dla ulatwienia - pasuje na mnie pollyanna 30FF, retro plunge 30FF, ale juz madison i lottie 30F. Marze o Arabelce, a obwodu 28G niet Odpowiedz Link
jud.yta Re: Arabelka - pomocy ! 30.10.08, 12:20 Ja przy tych wymiarach mam Arabelki 28G. Gdzie szukasz, że nie możesz znaleźć? Na ebayu jest oyster, na listkach są, w Curvylicious jest Oyster w obniżonej cenie, w Curves Lace też są :) Odpowiedz Link
mareczkowa Re: Arabelka - pomocy ! 30.10.08, 12:29 dzieki, tak myslalam, ze 28G musi byc. Oyster widzialam, a mnie sie marzy sorbet i niestety nie ma Odpowiedz Link
emalia1231 28H 30.10.08, 17:21 jakie modele wystepuja w tym rozmiarze z frei?? musze przesiasc sie z 30 na 28:( Odpowiedz Link
inez69 Re: 28H 30.10.08, 17:32 Ja też powinnam "przesiąś" się na ten sam rozmiar co Ty, ale niestety... Muszę Cię zasmucić, jedyny stanik który znalazłam w tym rozmiarze to taka paskuda: tnij.com/VY76 Odpowiedz Link
emalia1231 Re: 28H 30.10.08, 17:39 inez cos mi sie kojarzy ze kiedys widzialam na ebayu czy gdzies antoske 28H, nie potrafie teraz tego sprawdzic.. moze ty cos kojarzysz?:) Odpowiedz Link
inez69 Re: 28H 30.10.08, 19:50 Ratuje nas jeszcze wielkomiseczkowe rio produkowane w 60-tkach do GG i rzeczywiście też widziałam na stronie freyi Antoinette, ale chyba jest ona tylko tam:/ i tylko w tych podstawowych kolorach. Ja mam porcelain 30G i dobrze się nosi:) Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: 28H 30.10.08, 21:13 Jest w intimo Antoinette 60H w promocji za 135zł :) www.intimo4you.com/_,k49/Biustonosz_Antoinette_Barely,t837.html Odpowiedz Link
fiu_bziu Re: 28H 02.11.08, 19:16 Mam 68 pod biustem i czarna Polly 65 trzyma dobrze. Karmelowa jest podobno jeszcze mniej rozciągliwa, więc 65-tka też powinna wystarczyć. Słyszałam też, że Antoinettki są mało rozciągliwe (choć nie przymierzałam nigdy). W Rio 60-tce GG przez pierwsze dwa tygodnie chodziłam ściśnięta jak świąteczny baleron, na wydechu i z niedotlenieniem. A i teraz, po miesiącu mam wątpliwości czy nie jest za ciasne. Poza tym żeby się dopiąć trzeba mocno naciągnąć obwód, a to rozchyla fiszbiny, które następnie są na plecach (tak, nawet we Freyi). "U" zakrzywia się do ciała i uciska, miseczka się spłyca i przez to nie ma szans na wykorzystanie pełni kształtujących mocy Rio. Powiem Wam, że chociaż powinnam nosić 60-tki z większości modeli, to raczej staram się szukać ciasnych/mało rozciągliwych 65-tek, bo kombinacja obwodu 60 i miski GG+ przeważnie bywa jakaś felerna, nieprzewidywalna, być może niedopracowana. Nie polecam. Odpowiedz Link
madzioreck Rozmiar Arabelli 02.11.08, 15:09 Gdzieś czytałam, że Arabella przestała być dużomiseczkowa. Zmartwiłam się, bo po 32HH jest już tylko 32J, a 32HH dawno za mała. Na łódzkim zlocie mierzyłam 32H i... miska identyczna jak w mojej HH. To jak to w końcu z tym? Odpowiedz Link
inez69 Re: Rozmiar Arabelli 02.11.08, 15:16 Starsze modele będą wielkomiseczkowe, a nowsze już chyba nie. Myślę, że to za sprawą uwag klientek, które pewnie rzadko kiedy trafiały ze swoim rozmiarem. Z jednej strony to dobrze, bo juz nie trzeba będzie kombinować z przeliczaniem rozmiaru, z drugiej strony wiele osób wypadnie z jej rozmiarówki:( Noir na pewno jest już normalna. Odpowiedz Link
emalia1231 Re: Rozmiar Arabelli 02.11.08, 17:48 wg mnie oyster i nutmeg tez juz naleza do tych normalnych..:) poza tym plungi zazwyczaj sa bardziej scisliwe niz balkonetki(od gg) Odpowiedz Link
madzioreck Re: Rozmiar Arabelli 02.11.08, 17:50 Ale ja właśnie Oyster mierzyłam... I tą czarną z różowo - pomarańczowymi aplikacjami... No nic, jutro jadę mierzyć 30J i 32J, zobaczymy. Odpowiedz Link
madzioreck Re: Rozmiar Arabelli 03.11.08, 22:20 Jeśli noir to ta czarna z różowym i pomarańczowym, to też mierzyłam i też 32H większe od mojego starego 32HH... wniosek z tego taki, że im więcej mierzę, tym bardziej głupieję :) Odpowiedz Link
emalia1231 Re: Rozmiar Arabelli 02.11.08, 18:41 to masz szczescie ze mozesz je wszystkie wymierzyc:) a noż sie uda:) Odpowiedz Link
madzioreck Re: Rozmiar Arabelli 02.11.08, 19:37 No nie tak wszystkie znowu, zamówiłam w sklepie stacjonarnym, ale kupić nie muszę :) Mam nadzieję, że coś będzie pasować... Odpowiedz Link
madzioreck Re: Rozmiar Arabelli 03.11.08, 22:18 Kupiłam dziś Arabellę 32J. Nie wiem, jak się nazywa ta wersja kolorystyczna, czarna + blady róż. Miseczki są ciut za duże, ale to dobrze, bo może w ten sposób posłuży mi więcej niż miesiąc. Wniosek z tego, że chyba nie przestała być dużomiseczkowa... Skoro obecne H było nieco większe niż nabyte w czerwcu HH. Może też zależy, kiedy było szyte. Obwody natomiast są teraz luźniejsze. 32J ma 71 cm w spoczynku. Jest oczywiście za luźny, ale wzięłam go i sobie odelastycznię, bo 32JJ niestety nie robią. Zabudowana po pachy, ale i tak prześliczna :) Odpowiedz Link
inez69 Re: Rozmiar Arabelli 04.11.08, 01:08 Najnowsza araballa to model noir (czerń+róż+pomarańcz), czyli już standardowe miski, a ta o której Ty piszesz, to black (czerń+blady róż) która ma miski większe. Odpowiedz Link
plecionka Rio 03.11.08, 22:52 Przepraszam, bo pewnie takie pytanie jak moje padlo juz wiele razy, ale od nadmiaru informacji na Lobby zaczyna mi sie mieszac w glowie i trace umiejetnosc logicznego rozumowania (potrzebna np. przy analizie tabeli obwodow):( Mianowicie chcialabym wyprobowac ten stanik i nie wiem w jaki rozmiar powinnam wstepnie celowac. Generalnie wymiary mam takie jak w sygnaturce, ale w Phoebe 32GG, ktora posiadam, miseczka na wiekszej piersi jest jednak mala, z czego wnioskuje, ze moim standardowym rozmiarem mogloby byc jednak 32H. Jak to jest z Rio? Raz czytam, ze rozciagliwiec, drugi raz, ze scisly. Jest duzomiseczkowy, tak? Nadaje sie dla wysoko osadzonego biustu? Czy da sie cos powiedziec na jego temat jednoznacznie? Odpowiedz Link
gosiunia1981 Re: Rio 04.11.08, 08:58 ja mam podobne wymiary do Ciebie (78/103) i Rio nosze 70G. Jest to napewno scisliwiec i duzomiseczowy. Odpowiedz Link
m_oments Re: Rio 04.11.08, 09:25 Zwróć jeszcze uwagę na kolor - Rio mam (30ff) czerwone i czarne, porownalam je teraz do siebie, i czerwone jest już 3 cm dłuższe od czarnego, a mam ten stanik 2 miesiąc, co prawda często w nim teraz chodzę, ale nie codziennie przecież. Potwierdzam że Rio jest dużomiseczkowe, pierwsze zamówiłam 32F, i po tygodniu szukałam 30FF, (biustonosze dużomiseczkowe noszę 30ff, małomiseczkowe lepsze są 30g - mam 75/97- pomiar wczorajszy:)) Odpowiedz Link
jud.yta Re: Rio 04.11.08, 09:40 Myślę, że powinnaś przymierzyć 32GG i 32H, bo mimo, że rio dużomiseczkowy, to H może okazać się dobre. A obwód jeżeli w Phoebe masz dobry i zapinasz się na pierwszą haftkę, to myślę, że rio możesz brać ten sam obwód. No chyba, że Phoebe masz luźnawe i zapinasz się spokojnie na ostatnią haftkę, to wtedy Rio mogłabyś spróbować 30, ale wtedy miseczka wiadomo inna. Odpowiedz Link
plecionka Re: Rio 04.11.08, 09:50 No wlasnie, Phoebe mam od niecalego miesiaca i jest juz luznawa. Czyli teoretycznie moglabym sprobowac z 30, ale co z miseczka. Najwieksza to H, ma szanse pasowac przy obwodzie 30? Odpowiedz Link
jud.yta Re: Rio 04.11.08, 09:54 Przeliczając 32H to na 30 wychodzi J. Czyli nie masz za dużego wyboru :( Odpowiedz Link
plecionka Re: Rio 04.11.08, 10:25 Czyli jedeny co mi zostaje w przypadku Rio to zostac przy obwodzie 32. Czy moglybyscie mi powiedziec jaki kolor jest najbardziej scisliwy? Odpowiedz Link
m_oments Re: Rio 04.11.08, 10:52 > Przeliczając 32H to na 30 wychodzi J. Czyli nie masz za dużego > wyboru :( oponowałabym:) standardowy rozmiar jesli przyjmiemy ze jest 32H - rio ponieważ jest dużomiseczkowe należałoby brać 32g-gg, lub 30gg-h; jesli nikt o podobnym rozmiarze sie nie odezwie, dobrze jest użyć wyszukiwarki wpisując " 104 Rio "; mozna zaleźć wtedy właścicielki takiego obwodu i rozmiar rio w ktorym chodza, zamówiły itd.. zerknełam z ciekawości na wyszukiwarkę: przy 104 w biuscie dziewczyny mają rio czerwone 32gg,czarne 32g, lub 30gg 30h - takie bym obstawila:) ale poczekaj na dziewczyne mająca podobne wymiary, one najlepiej Ci doradzą. ja tak robie jak chce kupić jakis model, biorę potem średnią i raczej trafiam dobrze:) Odpowiedz Link
jud.yta Re: Rio 04.11.08, 11:24 m_oments napisała: > oponowałabym:) standardowy rozmiar jesli przyjmiemy ze jest 32H - > rio ponieważ jest dużomiseczkowe należałoby brać 32g-gg, lub 30gg- h; Ale jeżeli Phoebe 32GG jest małe, to Rio mogłoby pasować własnie 32GG lub 32H. Napisałam, ze najlepiej przymierzyć i wtedy wybrać lepiej pasujący. A jeżeli zaniżysz obwód to dlaczego nie przeliczasz miseczki? W obwodzie 30 i 32 ta sama miseczka? Rio jest dużomiseczkowe, ale chyba nie jest większe o dwie miseczki? Wiadomo, że nikt nie jest w stanie napisać, że ten własnie oto rozmiar będzie pasował, i tak trzeba przymierzyć. Odpowiedz Link
lysa.spiewaczka Greta - Freya 05.11.08, 14:00 czy ktoraś z Was jest już szczęśliwą posiadaczką Grety? Ja swoją noszę już drugi dzień <65J> i z niepokojem obserwuję ze troszkę bułkuje mi jedna pierś.Muszę się schylić, poprawić i jest ok. Wydaje mi się też, że mogłabym się już zapiąć na kolejną haftkę.Boję się, ze to niezbyt optymistyczne symptomy. Ogólnie stanik bardzo ładny i bardzo drogi. Mając do wyboru moją wymarzoną zieloną Eleonorę i nieznana mi Gretę staneło na Grecie i....sie okaże. Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Greta - Freya 05.11.08, 14:34 A wzięłaś swój standardowy rozmiar czy coś zawyżałaś/zaniżałaś? Nie wiem, czy celować w rozmiar tabelkowy czy jakoś inaczej a korci mnie ta Greta okrutnie...Czy na żywo jest tak samo ładna jak na zdjęciach? Odpowiedz Link
lysa.spiewaczka Re: Greta - Freya 05.11.08, 14:41 otoz wlasnie - rozmiar mniejszy. Znaczy - standard 32J a ładniej leżał 30J. Pozwolicie, że jutro napisze przy jakich wymiarach...:) Bardzo ładnie unosi biust i trzyma (zobaczymy potem!). Mam wrażenie, że ramiączka są szeroko rozstawione, ale nie przeszkadza mi to na dłuższą metę. Nic nie drapie, nie pije nie uwiera. Acha - fiszbina celuje mi nie w pachę tylko lekko za pachę. Wiem, że niektóre z was to drażni. Mnie nie:) Odpowiedz Link
malma11 Re: Greta - Freya ja ją mam 05.11.08, 19:09 Przyszła przed chwilą, jutro wrzucę zdjęcia do galerii. Przyszła razem z zieloną eleanor, obie w rozmiarze 32G. A teraz porównanie. Greta ma o wiele bardziej ciasny obwód i minimalnie mniejsze miski od eleanor, według mnie jednak wciąż należy do dużomiseczkowców ( miski na pewno większe o o,5 rozmiaru od clarissy). Jest przepiękna, nie wiem tylko do jakiego innego stanika porównać krój. Góra miseczki z siateczki, a spód wzmocniony od dołu materiałem. Jest to zdecydowanie fason plunge. Do kompletu kupiłam też szorty rozmiar M, bo stwierdziłam, ze teraz już S na moją grubą dupę nie wejdzie i to był błąd. Gacie są ogromne!!! Będę wymieniać, chyba że jest ktoś chętny Odpowiedz Link
dorianne.gray Re: Greta - Freya ja ją mam 08.11.08, 12:18 A dla mnie Greta ma miseczki i obwód porównywalne do Pollyanny, leży idealnie w dokładnie tym samym rozmiarze, co Polly. Jest tylko trochę wyższa na mostku, więc tego plandża to bym się czepiła - ale to, co wystaje z dekoltu, jest tak cudnej urody, że wybaczam. Obwód przyjemnie ścisły, fajnie podnosi biust, ale mam wrażenie, że przez podszycie dołu miseczki może odrobinę dziobować - zależy na kim. No i jest sto razy piękniejsza na żywo niż na zdjęciach. Szorty rzeczywiście ogromne... Odpowiedz Link
k_linka Re: Greta - Freya 07.11.08, 22:48 Ja Gretę mierzyłam tylko w Intimo, bo jednak skąpstwo zwyciężyło... Ale jak się kiedyś wzbogacę... Greta w niesamowity sposób zebrała moje piersi i wysunęła "do przodu". Odpowiedz Link
lysa.spiewaczka Re: FREYA - 5 05.11.08, 15:21 to może na otrzeźwienie powiem że zapłaciłam za niego 209 zł.... :D Odpowiedz Link
ciri1971 Re: FREYA - 5 05.11.08, 15:27 Właśnie mam tego świadomość, ale jakoś chęć posiadania przeważa. W dodatku uwielbiam mieć dół do kompletu..A tak naprawdę to nie potrzebuję jeszcze jednego stanika, ale tak mi się podoba, a niedługo mam imieniny i..chyba go kupię! Odpowiedz Link
lysa.spiewaczka Re: FREYA - 5 05.11.08, 15:31 o to to! Dół:) Do Intimo szłam po coś z Curvy Kate więc ledwo wysłupłałam te 209 zł...o dół już nawet nie śmiałam pytać... Potem tak bardzo pobieżnie popatrzyłam po sklepach internetowych...i poza angielskimi - dołu nie widziałam. Wiem, ze nie chce szortów tylko zwykłe majtasy... i wiem ze je dokupię:) Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: FREYA - 5 05.11.08, 15:41 Są w Bielu, ale cena zabójcza... (97zł) biel.com.pl/offer/biustonosze/freya_greta_2311 Odpowiedz Link
malma11 Re: FREYA - 5 greta góra plus dół 05.11.08, 19:16 A ja za komplet w brytyjskim sklepie internetowym affairlingerie zapłaciłam 45 funtów, z przesyłką signed for wyszło 49 funtów, ćzyli 219 zł. Przyszło po 2 dniach, pięknie zapakowane. Bardzo polecam ten sklep Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: PIPPA 05.11.08, 16:46 Co wiecie o tym staniku? Doczytałam się informacji sprzecznych: 1. że ścisły jak RIO i równie dużomiseczkowy; 2. że to klon ANTOINETTE czyli standardowy pod względem obwodu i rozmiaru miski. pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link
elrosa Re: PIPPA 05.11.08, 19:33 Przyznam, że Antoinette nie mierzyłam :) Mam Pippę w rozmiarze 32G (przy wymiarach 104-105/84), co raczej potwierdza tezę, że to model rozciągliwy i z większymi miseczkami (z tabeli wychodzi mi coś na styku G i GG). Rio w tym samym rozmiarze tylko mierzyłam, leżało równie dobrze. Co do walorów Pippy, hm. Bardzo dobrze trzyma biust, podkreśla jego kształt, i do tego wygląda uroczo. Z drugiej strony, to dla mnie "stanik z golfem" - fiszbiny na mostku sięgają dość wysoko, miseczki są dość zabudowane. Ale jest obszyty ładną koronką, więc pozwalam jej od czasu do czasu wyjrzeć zza bluzki ;) Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: PIPPA 05.11.08, 23:03 Bardzo dziękuję za odpowiedź! pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link
klepsy1 Darcey - rozmiar 05.11.08, 17:35 Proszę o pomoc - jak duże miseczki ma Darcey w porównaniu z Rio, Millie, Antoniette, Polyanną czy Arabelką Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: Darcey - rozmiar 05.11.08, 17:52 Mierzyłam tylko w sklepie stanik Darcey czarno-beżowe i według mnie jest standardowy pod względem obwodu i miseczek, porównywalny z Clarissą, która jest klonem Antoinette. ps. poszukaj w wątku Freya 4, bo dużo czytałam już dokładniejszych opisów o tym staniku. pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link
nikusz Re: Darcey - rozmiar 04.12.08, 11:42 mnie się z kolei freya darcey czarna wydaje większa w miskach (i odrobinę luźniejsza w obwodzie) od antoinette porcelain (obie mam 32FF) Odpowiedz Link
zuzia757 Arabella 05.11.08, 22:48 ponieważ jestem jeszcze początkująca potrzebuję waszej porady:) czy przy moich 73/92 arabella w rozmiarze 30F będzie ok? Odpowiedz Link
zuzia757 Re: Arabella 05.11.08, 23:09 myśłałam też o Pollyannie lub o Rio bo to będzie moj pierwszy "nowy" stanik, który z tych trzech polecałybyście na początek? będę wdzięczna:) Odpowiedz Link
urkye Re: Arabella 06.11.08, 09:38 Moim pierwszym stanikiem była Pollyanna i jestem bardzo zadowolona z tego zakupu:) Świetna na początek:) Ma ścisły obwód i bardzo ładnie kształtuje biust, co przekonuje do noszenia staników w nowym rozmiarze:D Rio nie mierzyłam, Arabella zupełnie mi nie leżała, a szkoda:/ Odpowiedz Link
zuzia757 Re: Arabella 06.11.08, 14:32 chyba jednak zdecyduję się na pollyanne:) bo troche boje się, że arabella nie będzie mi pasować. czytałam sporo dobrych opinii o pollyannie, więc chyba się pokuszę. a czy rozmiarówka w niej jest normalna? czy raczej miseczki są większe? Odpowiedz Link
czikita1515 Co po pierwszej migracji?;) Eleanor, pollyanna .. 07.11.08, 13:59 Urzeczona arabelka wybralam ja na swoj pierwszy stanik - mam wymiary 69/104 cm. Poniewaz mam spore ograniczenia finansowe obecnie, a okazja sie trafila, kupilam rozmiar 32FF, miseczki byly idealne, obwod za luzny, wiec go zmniejszylam i bylo cacy.W mniej wiecej tym samym czasie mierzylam arabelke 30G i byla okej.Niestety biust sie juz przesunal i teraz pytanie: wiem ze pomiedzy rozmiarem 30G a 30GG oprocz ewidentnych zmian w wygladze nastepuja tez spore zmiany odnosnie parametrow;) wiem tez, ze arabella ma spore miseczki w porownaniu do innych modeli. No i teraz nie wiem, co wybrac, bo mysle o Eleanor lub ew. Pollyannie, choc nie przypadla mi do gustu az tak bardzo... tylko jaki brac rozmiar?! 30gg? 30h? Eleanor jest podobna w konstrukcji do arabelki, wiec nie wiem czy to sie w ogole oplaca. A moze macie dla mnie jakas inna propozycje? Mam li i jedynie dwa wymogi: - by stanik mial jak najwezszy mostek - byl w miare mozliwosci jak najnizej zabudowany No i zeby to byla Freya, albo cos rownie sympatycznego, bo np Panache to kompletnie nie moja bajka. Bardzo prosze o jakakolwiek, nawet najdrobniejsza porade ;) Odpowiedz Link
nomina Eleanor, Arabelka - różne opinie, gubię się 07.11.08, 20:51 Pewnie powtarzam problem, ale trochę gubię się w sprzecznych opiniach, które czytam na temat przeliczania misek i obwodów. Wiem, że Arabelka rozciągliwa. Jeśli mam ok. 72/103-104, z lekką tendencją do tracenia cm, to w Eleanor powinnam wziąć jaki rozmiar? Bo w Arabelce, jak czytałam, 65 (30) będzie na początek, potem się rozciągnie. A jak to z tymi miskami? Jak je w końcu przeliczać? Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Eleanor, Arabelka - różne opinie, gubię się 07.11.08, 21:09 Ja odbieram Arabellę i Eleanor jako identyczne modele. Mam je w takim samym rozmiarze 65G, bo to wielkomiseczkowce. U Ciebie tabelkowo wychodziłoby 65HH, więc chyba 65H po przeliczeniu misek byłoby dobre. Nie wiem tylko, jakie kolory planujesz i czy miski w Eleanor są różne w różnych kolorach, ja mam oliwkową. Odpowiedz Link
jaagna Re: Eleanor, Arabelka - różne opinie, gubię się 08.11.08, 12:03 Wiesz, mam pod biustem ok. 10 cm wiecej niż Ty i Arabelka 65 jest na mnie w sam raz, 70 jest luźnawa, musiałam ją podszyć (Eleonor też mam 70 i podszyłam obwód, bo jest za luźna). Moze spróbuj 60? Wtedy odpowidnio wiekszą miseczkę, ale nie wiem, czy taką produkują - 60J chyba nie znajdziesz. Mam obawy, ze jeśli weźmiesz 65, to będziesz musiała podszyć obwód, bo może być za luźna. Odpowiedz Link
nomina Re: Eleanor, Arabelka - różne opinie, gubię się 08.11.08, 18:49 No i znowu sprzeczne opinie :). OK, wiem, że powinnam spróbować największej w miskach 60-tki i 65 zmniejszona o rozmiar, czyli H? Spodobała mi się oliwkowa Eleanor, ale po wpadce z Kalyani (chyba do nowego roku się nie otrząsnę :P) wolę się maksymalnie upewnić. Odpowiedz Link
sztuka_latania Freya Margo kiwi 07.11.08, 21:16 Jestem nadal na etapie dobierania tego właściwego rozmiaru:) Czy przy moich wymiarach 70/84 próbować z Freya Margo kiwi 60DD. Czy na początek taki obwód mnie nie zadusi? Może zacząć od 65? Zaznaczam, że na razie nadal noszę 75B :) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Freya Margo kiwi 08.11.08, 11:19 Czytałam, że Margo jest dośc rozciągliwa, więc myślę, że się nie udusisz obwodem ;) Jeżeli jednak odczuwałabyś go jako ciasny to dokupisz przedłużkę na czas przed rozciągnięciem. Kupuj 60, bo 65 za szybko by się rozciągnęła i na straty poszła :) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Freya Margo kiwi 08.11.08, 11:22 Nie wiem jakie w Margo sa miseczki, ale jeżeli standard to raczej 60E bym kupiła :) nie 60DD Odpowiedz Link
chocochoco Freya eleanor Olive 08.11.08, 11:20 Kupiłam sobie w rozmiarze 60G i po początkowym zachwycie stwierdziłam, że jest chyba za mała :-(. Miał być duzomiseczkowiec, a wcale nie jest :-(. Mam zamiar schudnąć w najbliższym czasie, więc sobie chyba i tak zostawię. Myślicie, ze to ma sens?? Odpowiedz Link
arwena-g Re: Freya eleanor Olive 08.11.08, 17:23 Jak najbardziej ma sens. Ja przy wymiarach 78/98 wzięłam Eleanor na wyprzedaży w Listkach jedyny z pozostałych ewentualnie dobrych na mnie rozmiarów - 34DD (bo nie było już 65FF czy G ani 70E czy F) z zamiarem ewentualnego podszycia obwodu. I co? Obwód zapinam na razie na drugą haftkę ( czyli nie jest tragicznie, potem podszyję), a miski są idealne (nie mogłyby być nawet milimetr mniejsze), a liczyłam się z tym że mogą być za duże.Już Gabrielle Fantasie 75DD jest większa. I teraz mam dylemat. Eleanor to chyba najpiękniejszy stanik na świecie i chciałabym ją jeszcze w innych kolorach, oczywiście z mniejszym obwodem, więc czy 70E czy F? Zwykle noszę 70F,w dużomiskowcach 70E. Ale to 75DD wcale mi na dużomiskowe nie wygląda. Może ktoś ma Eleanor w rozmiarze 70F i móglby porównać z innymi 70F ( np. z panache). Odpowiedz Link
echo40 Re: Freya eleanor Olive 27.11.08, 19:24 Witam, mam pytanie odnośnie eleanor, czy na 78/100 będzie dobra 70F czy 70 FF ( do tej pory nosiłam freye 75 DD, ale ostatnio miseczki są jakby za małe-te 75 DD kupowałam na wymiary 79/98. Jesli ktos moś może podpowiedzieć to prosze Odpowiedz Link
madzioreck Antoinette 08.11.08, 17:36 Doradźcie, jaką Antośkę wziąć na 79/119. Arabellę Black mam 32J, i zastanawiam się, czy w Antośkę 32J się zmieszczę... Odpowiedz Link
martulka_s Re: Antoinette 09.11.08, 13:26 Madzioreck, antośka ponoć( nie mój koniec tabelki : / ) ma rozciągliwe miseczki w tych rejonach rozmiarowych. Jeśli masz dostęp do galerii to tam jest ta wersja w kwiatki. Poczytaj sobie wpisy użytkowniczek. Odpowiedz Link
madzioreck Re: Antoinette 09.11.08, 17:37 Nie mam dostępu. W każdym razie dziękuję, Martulko :) Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: Antoinette 09.11.08, 14:03 Ja na 83/110 mam 34H - czyli mój standardowy rozmiar (na początku obwód rozciągał się max do 88cm). Dla porównania arabellkę oyster mam w rozmiarze 30J :) Odpowiedz Link
puellapuellae Freya zeta plunge 09.11.08, 09:47 Moja milosc:) Cieniutka, przezroczysta siateczka z delikatnym kawiatowym wzorem, nie mialam jeszcze do czyzienia z czyms bardziej sexy...Miseczki w normie, fiszbiny waskie jak to u Frei, obwod troche rozciagliwy, jednak tragedi nie ma. Super stanik na lato, do dekoltow i wszelkich zwiewnych rzeczy, pod ktormi wyglada jakby go nie bylo a jest i robi piekny ksztalt biustu. Uwielbiam ten stanik:) Odpowiedz Link
mariareis Eleanor raisin 09.11.08, 17:20 Nie wiecie może, czy pojawi się w polskich sklepach? Kiedyś, z parę miesięcy temu, wisiała w zapowiedziach w intimo4you na listopad, a teraz echo. Odpowiedz Link
dunajka Re: Eleanor raisin 11.11.08, 09:58 mariareis napisała: > Nie wiecie może, czy pojawi się w polskich sklepach? Kiedyś, z parę miesięcy > temu, wisiała w zapowiedziach w intimo4you na listopad, a teraz echo. Pojawi się, czekamy na dostawę. Producent ma opóźnienie. Odpowiedz Link
zlotooka Re: Eleanor raisin 12.11.08, 18:28 Ja widziałam bodajże w Bielu. Są tam wszystkie 3 kolory. Odpowiedz Link
kuraiko Rio białe 30F - zastanawiam się 11.11.08, 01:54 jest aukcja na allegro www.allegro.pl/item473263658_freya_rio_bialy_30f_65f.html i się zastanawiam - moje wątpliwości dotyczą obwodu (rozciąga się od 58 do 78 i czy nie będzie za ciasny na moje megaściśnięte 72cm), zabudowania miski (czy nie mam za mało pełnych piersi od góry jak na takiego zabudowlańca). no i Rio zawsze wydawało mi się takie zgrzebne :/ (no i zależy jak się będzie kształtowała cena jutro, ale dla mnie i tak już dość wysoka) Odpowiedz Link
jud.yta Re: Rio białe 30F - zastanawiam się 11.11.08, 02:02 kuraiko napisała: > moje wątpliwości dotyczą obwodu (rozciąga się od > 58 do 78 i czy nie będzie za ciasny na moje megaściśnięte 72cm Na Twoje 72 moim zdaniem będzie bardzo dobre, ja mam Rio w obwodzie 28 na 68 pod biustem i jest ok. Odpowiedz Link
kuraiko Re: Rio białe 30F - zastanawiam się 11.11.08, 04:55 dziękuję :) pojawił się jeszcze model Poppy i jeszcze o nim poszukam :) z tym, że Rio prawie nie używane, a Poppy jednak bardziej... Odpowiedz Link
jud.yta Re: Rio białe 30F - zastanawiam się 11.11.08, 09:46 Napiszę Ci moje odczucia o Rio: ogólnie staniki, które mam, są chyba wszystkie ładniejsze od Rio, Rio jest zwykłe w wyglądzie, ale jest chyba najwygodniejsze i robi najładniejszy kształt i jest chyba najbardziej dopracowanym stanikiem ze wszystkich Freyi. Oczywiście takie jest moje zdanie, ale myślę, że dużo dziewczyn się z tym zgodzi :). Odpowiedz Link
m_oments Re: Rio białe 30F - zastanawiam się 11.11.08, 10:53 Popieram w 100%! Mój ulubiony biustonosz to Rio, mam i czerwony, i czarny, na 74-75 pod biustem mega ścisnięte mam 30FF; Bardzo wygodny, i zaokrąglajacy biust stanik, a mysle że zawsze w razie dalszej odsprzedaży Rio znajdzie chętnych; Jesli cena na allegro byłaby zbyt wysoka, to ja bym pewnie poczekała na okazję na ebayu brytyjskim- gdy chciałam kupić 30ff czekałam 2-3 tygodnie żeby kupic w atrakcyjnej cenie; Odpowiedz Link
kuraiko Re: Rio białe 30F - zastanawiam się 11.11.08, 14:08 na razie cena jest do przyjęcia ;) ale chciałam wydać mniej na stanik buuu. a na ebayu na razie tylko jedno białe Rio za prawie 100zł łącznie z przesyłką ;) szczerze powiedziawszy nie wiem czy łapać okazję, czy czekać na niepewne polepszenie finansów... Odpowiedz Link
jud.yta Re: Rio białe 30F - zastanawiam się 11.11.08, 14:37 Na ebayu pojawiło się nowe 30F rio, ale czerwone. W Curvylicous jest za 15,99Ł, ale też czerwone, z przesyłką wychodzi ok. 95zł. Ja się właśnie zastanawiam też nad kupnem Rio czerwonego z tego sklepu, jak byś chciała to możemy razem zamówic i kosztami przesyłki się podzielić. Jak coś to pisz :) Odpowiedz Link
jud.yta Re: Rio białe 30F - zastanawiam się 11.11.08, 14:40 Tam jest też arabelka dosyć tania 30F :) Odpowiedz Link
kuraiko Re: Rio białe 30F - zastanawiam się 11.11.08, 14:44 myślałam o Arabelce, ale 30 to chyba za duży obwód, skoro to rozciągliwiec :) a Rio to jednak białe bym wolała ;) a jakie są małomiseczkowce? bo jeszcze 65G bym mogła poszukać, ale nie mogę sobie przypomnieć jaka Freya jest małomiseczkowa... Odpowiedz Link
kuraiko zagwocha - Rio czy Poppy 11.11.08, 19:52 aargh teraz się zastanawiam, czy odpuścić Rio i nie licytować Poppy, bo na oba na pewno mnie nie stać :( www.allegro.pl/item480039848_freya_poppy_65ff_70_ff_65g_cudo_piekna.html Poppy się rozciąga od 64 do 78 i sprzedaje je dawna w sumie mało aktywna forumka ;) Odpowiedz Link
kuraiko Re: Rio białe 30F - zastanawiam się 11.11.08, 22:06 chrzanić aukcje z licytacją :/ dziewczyna przebijała własną cenę kilka razy w ostatniej minucie, a ja nie mam zamiaru płacić 70zł z przesyłką :/ Odpowiedz Link
kuraiko Re: Rio białe 30F - zastanawiam się 12.11.08, 23:51 jak wiesz, gdzie dostać białe Rio z przesyłką za 70zł to daj cynk :) Odpowiedz Link
jud.yta Re: Rio białe 30F - zastanawiam się 13.11.08, 00:04 Nie ma sprawy, już nawet wcześniej popatrzyłam na wszystkich moich sklepach czy takie Rio jest, ale niestety nie było, ale jak coś to dam znać :) Odpowiedz Link