Dodaj do ulubionych

książeczka zdrowia

IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 22:32
czy coś takiego jeszcze istnieje?? mam 18 lat a swojej ksiazeczki zdrowia nie
widzialem chyba od 5, nie wiem gdzie jest, nie przechodzilem zadnych
powaznych chorob wiec nie byla potrzebna. czy ktos sie orientuje gdzie mozna
wyrobic sobie nowa ksiazeczke zdrowia???? dzieki...
Obserwuj wątek
    • hanas Re: książeczka zdrowia 03.02.04, 23:08
      Książeczka zdrowia to dokument zdrowia dla dziecka od 0-18 lat potem już nie
      jest potrzebna .

druga książeczka to może być k.zdr.pracownika którą się wyrabia w sanepidzie
      (obecnie odpłatnie) ,wymaz na SS +W-R + rtg płuc.
      Jest jeszcze legitymacja ubezpieczeniowa Pracownika ,pracodawcy i rodzinna .
      To o co chodzi ?
      • Gość: pearl_jammer Re: książeczka zdrowia IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.04, 22:06
        aha...dzieki czyli mnie to juz nie dotyczy.
        nie po prosy sie zastanawialem czy powinienem wyrobic sobie nowa ksiazeczke czy
        nie...
      • Gość: Anita Re: książeczka zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 17:09
        placi sie w sanepidzie i jesli nie mam skierowania od pracodawcy to kazano mi
        jeszcze w osrodku zaplacic 50 zl(wszystkie badania mam zrobione) wiec za co
        musze placic te 50zl- za glupia pieczatke. moje pytanie jest czy MUSZE PLACIC
        • diastema Re: książeczka zdrowia 18.06.04, 14:35
          jest nadal cos takiego jak czesc stala ksiazeczki zdrowia tak sie wpisuje np
          badania stomatologiczn bo jest refundowane jedno na rok, czy zdjecia rtg zebow
          ktore sa refundowane 2 na rok. wpisuje sie to wlasnie w ta czesc stala aby
          pacjent nie chodzil od lekarza do lekarza i mial darmowe badania jesli juz mu
          nie przysluguja!!!masz to wpisane i kazdy stomatolog najpierw sprawdza czy
          mialas juz np rtg. nie wiem jak to jest z innymi lekarzami ale stomatolodzy
          wymagaja tej ksiazeczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka