Dodaj do ulubionych

Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte?

18.10.08, 19:29
Czy zaryzykowałybyście kupno stanika :

allegro.pl/item446182459_m_bielizna_biustonosz_viki_579_85_k_85k.html
Miałam inny stanik tej firmy i nie byłam zadowolona, ale to po części moja wina - wybrałam, jak to się często zdarza, rozmiar za duży pod biustem, z za małą miseczką 95I. Dopiero gdy przeczytałam wątek rozmiarowy zorientowałam się skąd biorą się moje stanikowe problemy.

Pozdrawiam wszystkie biuściaste! awanturka
Obserwuj wątek
    • madzioreck Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 18.10.08, 19:34
      Najlepiej będzie, jeśli zapiszesz się najpierw do wątku rozmiarowego, zanim
      kupisz to coś ze zdjęcia. Czy masz obwód pod biustem ok. 100 cm, że potrzebujesz
      obwód 85?
    • schiraz Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 18.10.08, 19:36
      Ja bym nie zaryzykował, bo źle się czuję w stanikach, które nie rozdzielają
      piersi. Noszę duży rozmiar (85J), i stanik, który w ten sposób zbiera piersi
      razem jest nie dla mnie, pomijam krój, który mi nie pasuje totalnie. Moje piersi
      tak zebrane miałyby po góra dwóch dniach noszenia odparzenia od tarcia jedna o
      drugą przy poruszaniu się.Na ten moment moje piersi kochają Panache harmony
      właśnie za to, że cudownie je rozdzielają i stanik przylega do mostka:) Dużo tej
      viki na allegro.
    • turzyca Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 18.10.08, 19:40
      Przeciez w 85K miseczka jest taka jak w 95I, a nawet ciun mniejsza.
      Jesli jestes w tych okolicach rozmiarowych to bielizna brytyjska ma wiecej
      sensu, u nich to dopiero polowa dostepnej rozmiarowki.
      Zglos sie moze jednak do watku rozmiarowego, ustalimy co Ci tak naprawde potrzebne.
      • awanturka Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 18.10.08, 19:55
        Byłam już kiedyś w wątku rozmiarowym, ustalenia 80 L, jednak boję się, że 80 będzie za ciasna, zresztą ta firma nie produkuje miseczek większych niż K, więc 80K może być za małe.

Zmykam jeszcze raz do wątku rozmiarowego i przepraszam, że zrobiłamk na forum trochę bałaganu.
        • turzyca Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 18.10.08, 20:23
          Pod tym nickiem Cie nie bylo, wiec stad zalecenie zajrzenia. Ale i tak rozmowa
          na konkretach jest lepsza niz bez nich, wiec lec do watku. :)
      • awanturka Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 18.10.08, 20:35
        Pod biustem mam 90, 95I kupiłam by pasowała miseczka (nie mogłam znaleść większej miseczki!). Stanik był bardzo luźny i nie podtrzymywał piersi.
        • maith Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 18.10.08, 21:28
          Jak masz pod biustem 90, to nie wyobrażam sobie, żeby mogło na Ciebie pasować
          coś o obwodzie większym niż 80. No chyba że jest effuniakiem, ale one są dopiero
          na etapie prototypu.
    • kasica_k Nie o cenę idzie, tylko o jakość 18.10.08, 19:51
      Niezależnie od kwestii rozmiaru - z tego, co pamiętam opinie forumek o Viki, są
      to rozciągliwce funkcjonujące jako-tako tylko do pierwszego prania.
      • awanturka Re: Nie o cenę idzie, tylko o jakość 18.10.08, 19:56
        dzięki wielkie za przestrogę!
    • charm Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 18.10.08, 19:59
      Moja babcia toto nosi...
      Kształt robi niezbyt ciekawy, rozciąga się, osobom nie mającym poważnych
      przeciwskazań do fiszbin nie polecam takiego modelu...
    • butters77 Nie,ale w tym przypadku oznacza brzydkie i słabe:) 18.10.08, 20:08
      Awanturko, zastanów się dwa razy nad tą licytacją, bo Viki-biustonosze nie mają
      u nas najlepszej opinii. Zwykle szybko tracą fason - choć (nie oszukujmy się)
      już na początku pozostawia on wiele do życzenia;)

Słowem - ten stanik z pewnością jest tańszy od przeciętnej Frei czy Panache,
      ale: a) wytrzyma znacznie krócej, b) jest paskudny i nie zapewnia właściwego
      podtrzymania. Polecam poszperać na forumowej giełdzie:)
      • awanturka Re: Nie,ale w tym przypadku oznacza brzydkie i sł 18.10.08, 20:30
        Mnie się też ten stanik nie podoba. Nie znoszę koronkowych staników, gdybym miała w czym wybierać wybierałabym te gładkie. Poza tym nie podoba mi się, że tak bardzo zbiera biust, nie lubię jak biust jest jenolitą, zwalistą masą...
      • somiko rozstawia na boki 18.10.08, 20:31
        Kupiłam jeden taki mojej mamie do pracy w ogródku,bo chciała mieć
        jakiś bez fiszbin i mam następujące spostrzeżenia: "mostek" (jeśli w
        ogóle można to tak nazwać) strasznie szeroki, miski jakoś tak
        wyprofilowane, że piersi robią rozbieżnego zeza, rozciąga się
        strasznie. Do sadzenia kwiatów ;ub grabienia liści może być, do
        chodzenia nie za bardzo
      • awanturka Re: Nie,ale w tym przypadku oznacza brzydkie i sł 18.10.08, 20:32
        Zainteresowanie się tym stanikiem to był wyraz skrajnej desperacji, poprostu w rzadnym polskim sklepie nie udało mi się znaleść właściwego rozmiaru.
        • effka454 Przede wszystkim 80L europejskie 18.10.08, 21:01
          odpowiada 80(36)GG brytyjskiemu, co daje naprawdę duży wybór.

awanturka napisała:

> Zainteresowanie się tym stanikiem to był wyraz skrajnej desperacji, poprostu w
          > rzadnym polskim sklepie nie udało mi się znaleść właściwego rozmiaru.

To źle szukałaś, tu masz linki do polskich sklepów, ktore mają staniki do wyboru
          do koloru w odpowiednim dla Ciebie rozmiarze:
          www.dopasowana.pl/search.php
          www.karoline.pl/index.php?d=szukaj&szukaj=80GG&szukaj_opis=1
          intimo4you.com/
          www.peachfield.pl/szukaj.html
          i jeszcze kilka innych, które odnajdziesz w spisie:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=70768200&a=70768200
          Dodatkowo niektóre z tych sklepów prowadzą jednocześnie sprzedaż stacjonarną. I
          oprócz tego (zależnie od miejsca zamieszkania) w spisie sklepów stacjonarnych
          może znajdziesz jakiś który będzie dostatecznie blisko Ciebie:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76905300
          Poza tym istnieje jeszcze nasza giełda:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76905300
          że nie wspomnę już o allegro.

Co do obwodu 80 - jeśli dobrze poszukasz (wyszukiwarka prawdę Ci powie) to
          znajdziesz sporo postow odnoszących się do "buł naplecnych" gdzie wiele
          dziewczyn pisze, że to własnie za luźny obwod powoduje tworzenie się tychże, za
          to w dostatecznie ścisłym obwodzie plecy wyglądaja o wiele lepiej.
          Ja sama mam pod biustem 85cm i noszę staniki z obwodem 75, bo właśnie takie
          przede wszystkim dobrze podtrzymują mój biust, i po prostu dobrze wygladam i
          świetnie się czuję :)
        • vesper_lynd Re: Nie,ale w tym przypadku oznacza brzydkie i sł 18.10.08, 21:34
          awanturka, nie desperuj, tylko do rozmiarowego marsz :) Poza tym jak przejrzysz oferty sklepów, których linki podała effka to nawet nie pomyślisz o tym babcinym namiocie... brr
          • butters77 Otóż to! 18.10.08, 22:28
            Koniec tego biadolenia,
            czas przystąpić do mierzenia!:)
    • charm Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 18.10.08, 22:10
      Skoro nie lubisz koronkowych, to polecam:
      infobot.pl/r/PO9
      Ale uwaga: model bardzo rozciągliwy, i ma trochę większą miskę niż standardowa.
      Aczkolwiek w dotyku jest przyjemny, bawełniany, i bardzo wygodny ;)
    • awanturka Dziękuję za zainteresowanie moim problem! 19.10.08, 13:47
      Kochane jesteście. Co ja bym bez Was zrobiła?

Póki co zaglądnęłam do rekomendowanych przez was sklepów internetowy i znalazłam coś co jak na moje potrzeby było by idealne.
      www.karoline.pl/index.php?p4057,biustonosz-jana-5427-classix-anita
      Na stronie była rozmiarówka brytyjska. Już chciałam zamówić 36H, ale coś mnie tknęło i napisałam z zapytaniem o rozmiarówkę tego stanika. Okazało się, że jest to rozmiarówka austryjacka (zbliżona do poskiej i oczywiście mojego rozmiaru nie było! Ogromna szkoda bo wydaje mi się, że ten fason byłby dla mnie idealny!

Piszę to ku przestrodze by nie wierzyć w tabele rozmiarów podawane na stronach tylko każdorazowo pytać o rodzaj rozmiarówki. Pewnie w innych sklepach też robią takie numery!

Aha! A co do noszonych do tej pory przeze mnie staników - sprawdziłam - przy maksymalnym rozciągnięciu mają 118-122cm pod biustem!
      • ptaszyna12 Re: Dziękuję za zainteresowanie moim problem! 19.10.08, 13:56
        Upierasz się przy bezfiszbinowcach ;)

Ten obwód to pomyłka!
      • charm Re: Dziękuję za zainteresowanie moim problem! 19.10.08, 14:40
        Szczerze odradzam bezfiszbinowce... kształt jest w nich dużo gorszy, a fiszbiny
        w dobrze dobranym rozmiarowo staniku są nieodczuwalne...

Jeśli chcesz coś gładkiego bez udziwnień, to to kelyani do którego linka
        wysłałam parę postów wcześniej - fiszbiny są nieodczuwalne, stanik sam w sobie
        bardzo wygodny, ale przynajmniej porządnie trzyma i nadaje ładny kształt.
      • effka454 Mam nieodparte wrażenie, że 19.10.08, 19:12
        nie możesz się pozbyć przekonania, że jak duży biust to tylko bezfiszbinowe, z
        szeeerokimi ramiączkami, mocno zabudowane staniki Ci przysługują.
        A to nie prawda, bo dobrze dobrany, ścisły obwód utrzymuje 90% ciężaru naszego
        biustu, a ramiączka tylko 10% - więc mogą być cienkie. Dobrze uszyty i dobrze
        dobrany biustonosz naprawdę nie musi być stanikiem z golfem żeby ujarzmić duży
        biust. Dobrze dobrany rozmiar sprawia, że fiszbiny układają się gładko na ciele,
        przylegają na całej swojej długości, obejmują całą pierś i tym samym pozwalają
        stanikowi nadać piersiom tak poządany przez nas kształt jabłuszka.

Dla przykładu moje wymiary 85/120, powoli dobiegam do 40, wykarmiłam dwoje
        dzieci, tak więc moje piersi nie mogą służyć jako przykład jędrności. Noszę
        staniki w rozmiarze brytyjskim 75(34)J, czyli ciut więcej od Ciebie. W mojej
        szufladzie znajdują się takie modele:
        www.karoline.pl/galerie/b/biustonosz-arabella-5731_7385.jpg
        www.karoline.pl/galerie/b/biustonosz-harmony-balco_4970.jpg
        www.karoline.pl/galerie/b/biustonosz-pollyanna-593_7384.jpg
        www.karoline.pl/galerie/s/stringi-eleanor-5772-oli_8753.jpg
        Dlatego apel do Ciebie: zmień światopogląd!

A co do tabel, jeżeli nie jesteś pewna jaką rozmiarówkę stosuje dany producent
        to oczywiście spytaj. Karoline akurat polecamy, bo właścicielka tego sklepu też
        uzupełniała swoją wiedzę tu na LB i wie o co chodzi z różnymi rozmiarówkami.
        Może nie wszystko jest od razu napisane na stronie, ale ja po poczytaniu LB wiem
        np. że rozmiarówka brytyjska jest stosowana przez m.in. Panache, Freya,
        Fantasie, a rozmiarówkę europejską (lub polską jak niektórzy to określają)
        stosuje Triumph, Anita, Alles, Konrad i jeszcze parę innych firm.
        Wiadomości o rozmiarówce stosowanej przez danego producenta powinnas znaleźć w
        wątku o producentach.
        A tak na przyszłość na pewno przyda Ci się tabela obwodów:
        spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&output=html
        • awanturka Re: Mam nieodparte wrażenie, że 20.10.08, 01:26
          effka454 napisała:

>> Dlatego apel do Ciebie: zmień światopogląd!

Ja należę do tych raczej trudnoreformowalnych i ze zmianą światopoglądu może być kłopot.

Z fiszbinami mam fatalne doświadczenia; nie dość, że uwierały to jeszcze w krótkim czasie przebiły materiał miseczki i zaczęły się wysuwać. No, ale pewnie była to kwesia źle dobranego stanika... Więc do fiszbin może się przekonam.

Jest jeszcze jedna kwestia - ja zdecydowanie preferuję rzeczy proste bez ozdób i udziwnień, w klasycznych kolorach (biel, beż), skoro na stanik mam wydać majątek (jak dla mnie "majątek" zaczyna się gdzieś od 120 zł) to wolałabym by był taki jak mi się podoba...

A mocno zabudowane staniki poprostu lubię i nie wynika to z jakichś moich kompleksów...

effka454 napisała:
          >> nie możesz się pozbyć przekonania, że jak duży biust to tylko bezfiszbinowe, z
          > szeeerokimi ramiączkami, mocno zabudowane staniki Ci przysługują.
          > A to nie prawda, bo dobrze dobrany, ścisły obwód utrzymuje 90% ciężaru naszego
          > biustu, a ramiączka tylko 10% - więc mogą być cienki.

Nie wiem czy mogę sobie na cienkie ramiączka pozwolić. Dobrze obejmujący w obwodzie stanik na pewno ujarzmi piersi i nada im ładny kształt, ale to ramiączka podnoszą biust (tak przynajmniej mi się wydaje) a ja piersi mam obwisłe i właśnie efektu podniesienia biustu potrzeba mi najbardziej!

Wielkie dzięki za rady, nawet jeżeli ich nie przyjmę to staną się dla mnie inspiracją do przemyśleń.

A swoją drogą nigdy nie przypuszczałam, że aż tak mnie wciągnie zajmowanie się moim biustem... Ale w końcu, po tylu latach trzeba zrobić ztym porządek!

Bardzo serdecznie pozdrawiam! awanturka
          • awanturka Re: Mam nieodparte wrażenie, że 20.10.08, 01:32
            Osobne podziękowania za stronkę z rozmiarami. Przyda się bardzo!
          • kasica_k Re: Mam nieodparte wrażenie, że 20.10.08, 13:15
            awanturka napisała:
            >
            > Nie wiem czy mogę sobie na cienkie ramiączka pozwolić. Dobrze obejmujący w obwo
            > dzie stanik na pewno ujarzmi piersi i nada im ładny kształt, ale to ramiączka p
            > odnoszą biust (tak przynajmniej mi się wydaje)

Tak, wydaje Ci się :) To nie ramiączka podnoszą biust, tylko dobrze dopasowany
            obwód, dobrze trzymające materiały i odpowiedni krój. Ramiączka biorą 10, max
            20% ciężaru. Naprawdę odpuść sobie chomątka bez fiszbin z ramiączkami jak pas
            słucki i rozważ przyzwoity, ładny stanik. Nie musi być koronkowy, gładkie też
            istnieją. Popatrz na tę panią:
            stanikomania.blox.pl/2008/10/Zegnaj-DD-witaj-H.html
            - zapewniam Cię, ona po zmianie rozmiaru nosi bardzo ładną bieliznę :)
          • swierszczowa1 Re: Mam nieodparte wrażenie, że 21.10.08, 23:28
            awanturka napisała:

> Z fiszbinami mam fatalne doświadczenia; nie dość, że uwierały to
            jeszcze w krót
            > kim czasie przebiły materiał miseczki i zaczęły się wysuwać.

pewnie nie przylegały do mostka, nie celowały pod pachę. Nie
            przylegały naokoło piersi gładko do żeber. Wisiały gdzieś w
            powietrzu, mogąc przesuwać się w kanaliku w którym fiszbina się
            znajduje. Przy tych ruchach dźgały Cię końcami i przebijały
            kanaliki. W prawidłowo dobranym staniku fiszbina przylega tak ściśle
            do żeber że się nie rusza. I dotyka tylko żeber. Piersi nie, bo
            piersi znajdują się w miseczkach.
      • vesper_lynd :[ 19.10.08, 22:58
        awanturka, nie obraź się. Ale czy Ty jesteś po siedemdziesiątce? Nawet bardziej żywotnej babci w takie chomąto bym nie odziała! Naprawdę, to co pisały dziewczyny wyżej - nie musisz przy dużym biuście nosić bezfiszbinowca TAK wyglądającego. Stanik mający 3x węższe ramiączka, kolorowe, koronkowe miseczki i fiszbiny o niebo lepiej ukształtuje Twój biust, a i wygląda nieporównywalnie lepiej.

Mam jakieś absurdalne wrażenie, jakby przyszła biuściasta właśnie pragnąca namiotu w brudnym beżu (i nigdy to sformułowanie nie było tak prawdziwe), a nie wreszcie pięknej bielizny w jej prawidłowym rozmiarze...
        • awanturka Re: :[ 20.10.08, 12:17
          Nie obrażam się :) Siedemdziesiątli nie mam, no ale całkiem młoda to ja nie jestem. Ale sprawa nie w wieku. Ja ubieram się dość prosto, ascetycznie, wręcz surowo więc taki ascetyczny, surowy stanik w sam raz dla mnie. Taki już mam styl, wiem, wiem, mało kobiecy...
    • szarsz Awantruka, a skąd Ty jesteś? 20.10.08, 09:01
      W wielu miastach mamy już naprawdę dobre sklepy stacjonarne...
      • awanturka Re: Awantruka, a skąd Ty jesteś? 20.10.08, 12:14
        Jestem z Bytomia< katowice niedaleko...
    • kura17 Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 20.10.08, 10:16
      Awanturka, jesli lubisz gladkie staniki, to moze te panache Ci sie spodobaja?
      podaje od razu linki do sklepu internetowego, gdzie je mozna zamowic (a potem
      ewentualnie wymienic). ten akurat sklep ma na ten model obnizke i w dodatku
      wysyla na caly swiat za darmo :) jesli chcesz wymienic lub oddac, to juz musisz
      placic za przesylke sama, ale pierwsze wyslanie jest za darmo.

forum.gazeta.pl/forum/0,62489,1540823.html?f=32203&w=86116930&a=86116930&rep=1
      tylko pamietaj, ze ten model jest scisliwcem, poszukaj na forum, z tego co
      pamietam, dziewczyny radza brac rozmiar pod biustem wiekszy i odpowiednio
      przeliczona miseczke! ale nie jestem 100% pewna, sprawdz w watku producenckim :)

powodzenia w szukaniu :) jest sporo gladkich, zabudwoanych stanikow na Twoj
      rozmiar, ktore sa ladne. ja sama tez lubie zabudowane, choc babcia nie jestem ;)
      • awanturka Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 20.10.08, 12:13
        Bardzo dziękuję! Wszystkie jesteście kochane!
      • awanturka Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 20.10.08, 12:21
        Coś z linkiem, który podałaś jestet nie tak. Czy możesz podać jeszcze raz?
        • kura17 link jeszcze raz :) 20.10.08, 12:50
          nie wiem, co to za chochlik pomieszal w moim poprzednim mailu :)

www.undercoverexperience.co.uk/index.php?cPath=170_399_948
          • awanturka Re: link jeszcze raz :) 20.10.08, 13:03
            Rzeczywiście, to było by to (no, może nie całkiem, ale do rozważenia). No i ta cena! Poważnie nad nim pomyślę, ale zanim zdecyduję się na kupno jeszcze poszperam po necie.

A poki co znowu znalazłam stanik ], który mi się bardzo, bardzo podoba, niestety jak zwykle nie ma mojego rozmiaru :( :( :(

www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=150951
            • kura17 Re: link jeszcze raz :) 20.10.08, 13:07
              a jaki rozmiar - angielski - chcesz kupic?
              mozna poszperac po angielskim e-bay... dawaj rozmiar, ja lubie szperac :)
              • awanturka Re: link jeszcze raz :) 20.10.08, 13:09
                36H (ewentualnie 34J lub 38G). No, odwalisz za mnie kupę roboty...

• szarsz Undercover wysyła za darmo na cały świat n/t 20.10.08, 13:26
                • kura17 Re: link jeszcze raz :) 20.10.08, 13:41
                  wpisuje Ci pare linkow do angielskiego ebay, do stanikow, ktore mi sie tam
                  spodobaly, a sa (chyba ;) w Twoim stylu.
                  umiesz kupowac na angielskim ebay? jesli nie, to napisz, cos podpowiem, bo ja
                  prawie wylacznie tam wyszukuje sobie staniki :)

cgi.ebay.co.uk/Bra-36H-by-Warners-As-New_W0QQitemZ120320531788QQcmdZViewItem?hash=item120320531788&_trkparms=39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A2%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14
                  to ponizej, to jest tzw tango II. ma wychaftowane takie male listki na calym
                  staniku. ale generalnie to prosty i zabudowany - w tym rozmiarze - stanik.
                  bardzo wygodny, wlasnie mam na sobie 30hh :) bardzo fajnie sie nosi, piersi ani
                  drgna!!!
                  oczywiscie sa inne kolory, trzeba poszukac.

cgi.ebay.co.uk/PANACHE-TANGO-II-BRA-34J-NEW_W0QQitemZ160292370305QQcmdZViewItem?hash=item160292370305&_trkparms=39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A2%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

cgi.ebay.co.uk/Bravissimo-Kalyani-Bras-34J-Lovely-cotton-comfortable_W0QQitemZ120320864026QQcmdZViewItem?hash=item120320864026&_trkparms=39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A2%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14
                  cgi.ebay.co.uk/Ultimo-Miracle-T-Shirt-Bra-size-38G-White-new-with-tags_W0QQitemZ250311664010QQcmdZViewItem?hash=item250311664010&_trkparms=39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A2%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

cgi.ebay.co.uk/Bra-38G-M-S_W0QQitemZ110301544785QQcmdZViewItem?hash=item110301544785&_trkparms=72%3A1295%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

cgi.ebay.co.uk/SHAPELY-FIGURES-38G-PRETTY-WHITE-BRA_W0QQitemZ170271777308QQcmdZViewItem?hash=item170271777308&_trkparms=39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A2%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

cgi.ebay.co.uk/Size-38G-Pink-Underwired-Bra-Marks-Spencer-NWOT_W0QQitemZ380073772098QQcmdZViewItem?hash=item380073772098&_trkparms=39%3A1%7C66%3A4%7C65%3A2%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

cgi.ebay.co.uk/M-S-MATT-SHINE-SATIN-SMOOTH-WHITE-BRA-38G-NEW-16_W0QQitemZ170271342418QQcmdZViewItem?hash=item170271342418&_trkparms=39%3A1%7C66%3A4%7C65%3A2%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

http://cgi.ebay.co.uk/Adore-Trellis-Softline-Bra-Soft-Pink-38G_W0QQitemZ140273583694QQcmdZViewItem?hash=item140273583694&_trkparms=39%3A1%7C66%3A4%7C65%3A2%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14#ebayphotohosting

cgi.ebay.co.uk/NATURANA-Rapport-Bra-WHITE-38G-Gorgeous_W0QQitemZ250302835477QQcmdZViewItem?hash=item250302835477&_trkparms=39%3A1%7C66%3A4%7C65%3A2%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

jest tego jeszcze troche :) zwlaszcza rozmiar 38G (bo G ;)
                  • awanturka Re: link jeszcze raz :) 20.10.08, 18:57
                    No, to wygląda na to, że jeste coraz bliżej zakupu :) :)

Najbardziej chyba zbliżony do mojego ideału jest:

cgi.ebay.co.uk/M-S-MATT-SHINE-SATIN-SMOOTH-WHITE-BRA-38G-NEW-16_W0QQitemZ170271342418QQcmdZViewItem?hash=item170271342418&_trkparms=39%3A1%7C66%3A4%7C65%3A2%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

ale również zastanawiam się nad:
                    cgi.ebay.co.uk/NATURANA-Rapport-Bra-WHITE-38G-Gorgeous_W0QQitemZ250302835477QQcmdZViewItem?hash=item250302835477&_trkparms=39%3A1%7C66%3A4%7C65%3A2%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14
                    i nad:
                    cgi.ebay.co.uk/Ultimo-Miracle-T-Shirt-Bra-size-38G-White-new-with-tags_W0QQitemZ250311664010QQcmdZViewItem?hash=item250311664010&_trkparms=39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A2%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14
                    Myślisz, że można stanik z fiszbinami kupować bez mierzenia?
                    • ptaszyna12 a bez fiszbin można kupić bez mierzenia? 20.10.08, 19:05
                      Większość kobiet na tym forum kupuje staniki z fiszbinami bez mierzenia... Gra
                      jest warta świeczki, zakupy internetowa gwarantują ogromny wybór i niższe ceny
                      niż w sklepach stacjonarnych.

A jeśli taki stanik nie pasuje, to cóż, odsyła się go;)
                      • kura17 Re: a bez fiszbin można kupić bez mierzenia? 20.10.08, 20:27
                        jesli kupujesz na ebay'u, to rzadko masz szanse odeslac...
                        to jest, niestety, ryzyko :(
                        mozna trafic, ale mozna i nie...
                        ale jak cena jest dobra, to radze ryzykowac. zawsze mozna potem probowac sprzedac :)
                        zycze udanych zakupow!
                        mi sie bardzo ta naturana podoba. nie jestem zwolenniczka takich zupelnie
                        gladkich stanikow, ja akurat lubie koronki i kolorki ;)
                        ale o gustach sie nie dyskutuje ;)
                        powodzenia!
                        jak pisalam, moge pomoc przy zakupach na ebay
                        • awanturka Prośba o pomoc! 21.10.08, 13:21
                          Z rejestracja i licytacją powinnam sobie poradzić, z kontaktem ze sprzedającym też (mój angielski jest bardzo, bardzo słaby, ale mam przyjaciółkę anglistkę i nie powinno być problemu). Natomiast nie mam pojęcia jak realizuje się przesłanie pieniędzy do UK w euro. Możesz mi pomóc i dać jakieś wskazówki?
                          • sylwia-osama Re: Prośba o pomoc! 21.10.08, 14:19
                            Najlepiej przez założenie sobie konta na paypal i podpięcie karty kredytowe bądz
                            debetowe np.mBanku.
                            • awanturka Re: Prośba o pomoc! 21.10.08, 18:53
                              No to mamy problem, bo nie mam kart kredytowej ani debetowej (i przy moich dochodach mieć nie będę). A nie ma jakiegoś innego sposobu?
                              • agafka88 Re: Prośba o pomoc! 21.10.08, 19:20
                                Dziewczyny już Ci napisały:
                                wystarczy założyć DARMOWE konto internetowe w mbanku i potem podpiąć tą kartę
                                pod paypala i tyle. Nic to nie kosztuje. A kartę debetową mam ja, chociaż nic
                                nie zarabiam - jestem studentką, chyba nie możesz zarabiać mniej? ;)
                                • awanturka Re: Prośba o pomoc! 21.10.08, 20:13
                                  Pogadam o karcie debetowej w moim banku. Ale od kiedy moje dochody drastycznie się zmniejszyły (przeszłam na rentę) Zawiadomiono mnie, że cofają mi możliwość brania debetu, więc pewnie karty debetowej też nie wydadzą :( No, ale oczywiście spróbuję...

awanturka
                                  • agafka88 Re: Prośba o pomoc! 21.10.08, 20:19
                                    Karta debetowa, to taka zwykła karta bankomatówka. Poza tym jak już pisałam,
                                    możesz założyć darmowe konto w mbanku i mieć darmową kartę.
                                    • ewajan-2 Re: Prośba o pomoc! 21.10.08, 20:26
                                      Może masz dziecko, które skończyło 13 lat - możesz mu założyć bezpłatne konto w WBK( jego obsługa nic nie kosztuje i nie musi być na nie stałych wpływów) i dostaniesz do niego kartę , którą spokojnie możesz sie posługiwać w sklepach zagranicznych i na ebay.
                                      Ja tak zrobiłam i teraz z synem spokojnie śmigamy po ebay.
                                      • awanturka Re: Prośba o pomoc! 21.10.08, 23:14
                                        Dziękuję wam obu za wyjaśnienie, nie wiedziałam, ze karta debetowa i bankomatowea to to samo (myślałam, ze to rodzaj karty kredytowej). No to zabieram się do roboty...
                                        • kura17 Re: Prośba o pomoc! 22.10.08, 09:39
                                          Awanturka, zagladnij na strone PayPal! z tego co moj maz mowil, to mozna go
                                          podpiac bezposrednio do konta w banku! Ty, jako kupujaca, NIC nie placisz,
                                          koszty ponosil sprzedawca! a taki PayPal, nawet miedzy miedzynarodowymi bankami,
                                          jest bezplatny

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_integrated-registration&key=0&stamp=1213703817&data=Oq8osKAN3wNzjjfDxhVcKGL%2FYVK0wFBLTdErrGr1g9jlixQa3Tii9OiLrFWIklxrTb2Decd8voJRco8vJ2N7hD%2FwH3G6vuk5QwbC8xAEMlxa616ZnwiTE1Bbnp%2BREaKlCZGeAwgui36x6zfCB5sKq72PJtgiaHREtUfluYERqWn5Xrpd7pqJX7E2pJRY%2F4q7thbQa41%2BRmhGSURkh3QozEnsuwRuRafFXTvaQTW6FhCTMdzfXAGIZLKC5nTl5OxFgU1LVMHntiAV3lO4NuSEj2WjvZIXKpSJF80lmf6XwPtcIcB4Ri%2FD9I77Fe1jV9wHmyor00XR3yRhuioYwP9tAoGdCy%2FOCbmeB1XYVLVDvv5ZCvt6BShTFcdkbkIwt7tOCh0hRjPbG6uQRCBK4VONpreGWUUMIsfDoGhpwjqu8J9tMJj70dAwqhBuNEQtaqbUBwOZeaV0VwK2jhY50ygSE%2FDiqCtIyDbpwE5NCCQm%2BdjqxwDKx3yx1SC9xeuBvyGvjC%2BO5i3JFY41iguxb3SW8Pptt2Dr8hsrrxQo7uDnX9kDc3eCm7UH5Ju%2FSN%2Br4MgsrgvtaHPW45dtdMZ3AVnlFIFxBbW3iqdjWfpyz%2BE%2FZQ5TmiuZG5ZO0tVnYfU89q5UM3O7ulmDJJ571eqW9ZgjJpcgL8UAu%2BKXAONlNuMGdEs%3D&ev=1.0&locale=en_GB

powodzenia! :)
                                          napisz, jak sie zdecydujesz i cos kupisz, bo jestem ciekawa, co wybralas :)
          • awanturka Re: link jeszcze raz :) 20.10.08, 13:08
            A i jeszcze jedno, dzięki podanemu przez Ciebielinkowi zobaczyłam, że są rozmiary większe od mojego. I od razu zrobiło mi się lżej na duszy!
            • kura17 Re: link jeszcze raz :) 20.10.08, 13:13
              :)

jeszcze takie znalazlam, z tych prostych.

www.undercoverexperience.co.uk/index.php?cPath=170_399_948
              www.undercoverexperience.co.uk/product_info.php?cPath=157_16&products_id=94

tutaj ceny nie sa takie fajne, ale mozna tych stanikow szukac gdzie indziej!

na ebay jest tego dosc sporo. nie jestem pewna, ale wydaje mi sie, ze to, czego
              szukasz, to nazywa sie "t-shirt bra", albo "smoothing bra" (a raczej te staniki
              sa takie wlasnie proste, minimalistyczne :)
    • kokainistka Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 20.10.08, 19:04
      to ja tylko sie krotko wypowiem na temat pytania w temacie, bo
      widze, ze kwestia doboru stanika jest skutecznie maglowana :)

tanie nie znaczy nic nie warte, np przeceniony brytyjczyk to bardzo
      fajna sprawa ;) natomiast w przypadku polskich producentow tanie
      zazwyczaj oznacza jakosc do pierwszego prania, jesli w ogole, a
      wysoka cena (vide samanta) tez nie gwarantuje jakosci. o rozmiarowce
      nie mowiac. daruj sobie polskie firmy (zwlaszcza te przerazajace
      namioty!), poki effuniak nie wystartuje ;)
      • klymenystra Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 20.10.08, 19:11
        Przepraszam, ale nie moge sie z Toba zgodzic. Po jakie licho lobbujemy u
        polskich producentow? Chyba wlasnie po to, zeby u nich kupowac? Nawet jesli
        jakosc jest gorsza (co brytyjczykom tez sie zdarza), to mozna pisac do firm,
        zeby szyli np scislejsze- skoro firmy te rozszerzyly rozmiarowke, to i na inne
        zmiany tez pewnie beda chetne, prawda? Ja marze o tym, zeby moc wspierac polski
        przemysl i kupowac tylko w rodzimych firmach.
        • kokainistka Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 20.10.08, 19:52
          wspierac nalezy, jasne, sama sie czaje na nowa kolekcje kostara, ale
          to nie tak, ze napisza na czyms 65h i ja to od razu lykne. od
          lobbowania do kupowania jednak jest dluga droga, jesli sie okaze, ze
          te nowe kostary moge sobie na kokardke wiazac np to sie ogranicze do
          maila do producenta... awanturka raczej sie nie zmiesci w zadna
          polska rozmiarowke i tak, a wyglada na to, ze nie ma kasy na
          eskperymenty, wiec lepiej zaplacic troche wiecej raz, niz potem sie
          rozczarowac. to jest po prostu opcja wymagajaca najmniejszego
          nakladu sil i srodkow w tym przypadku :)
          • klymenystra Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 20.10.08, 19:56
            Mi chodzilo o zasade :) Wiesz, ktos nowy na forum moglby to odebrac na zasadzie
            "mamy w d... polskie staniki, kupujemy tylko na wyspach". A wiadomo, ze nie o to
            chodzi :)
            Pozdrawiam
          • awanturka Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 02.01.09, 14:10
            Ponieważ jakiś czs temu, już dawno zajmowałyście się moimi 'biuściastymi" problemami z doborem stanika to infotmuję, że dokonałam zakupu na e bayu i jestem zadowolona! Z tym, że obwód mógłby być jeszcze mniejszy a ramiącdzka ciut krótsze (bardziej już skrócić się nie d. Uważam, że jak na pierwszy zakup wybrałam dobrze.

Pozdrowienia!
            • tfu.tfu Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 02.01.09, 15:18
              gratulacje! :) a pochwalisz się? :)
              • awanturka Re: Czy tanie zawsze oznacza, że nic nie warte? 02.01.09, 19:55
                Oczywiście, że się pochwalę :) :)

Model jakby stworzony do moich nie tylko bardzo dużych ale już niestety mocno zniekształconych piersi. Nie ma wprawdzie fiszbin, ale te taśmy pod biustem sprawdzają się chyba lepiej niż fiszbiny.

Moje doświadczenie na przyszłość - kupić miskę o rozmiar większą a obwód o rozmiar mniejszy. No, ale na błędach się człowiek uczy... Jak na pierwszy zakup właściwego stanika i tak utrafiłam nieźle (nie sama, doradziły mi dziewczyny z forum.

No a teraz się chwalę!

cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=140285187603#ebayphotohosting
                Awanturka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka