vasylkova Re: wątek rozpaczliwy 2 23.11.08, 12:32 ja tez juz nie mam sily. Niby mam kilka stanikow, ktore mozna uznac za dobre, ale ich wyglad.... ramiaczka wszedzie po 1,5 cm, zabudowane pod szyje, a marzy sie cos pod bluzke z cieniutkimi ramaczkami, koronkowe, co by ledwo sutki zaslanialo.... kupuje, odsylam, w domu cala szuflada niepasujacych stanikow, a tu kolezanka, ktora pewnie powinna nosic 65F kupuje 75c i .... doskonale w nim wyglada... idealne jabluszka... jakich ja nie mam w zadnym staniku "po uswiadomieniu". BUUUUUUUUUUUUUUUUu!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link
chinski.nowy.rok rozpychacze 25.11.08, 08:25 Ja praktycznie nie mam odstępu między piersiami, wyrastaja mi jedna obok drugiej i niemal kazdy stanik gniecie mi je na mostku. Staram się dobierać staniki o jak najwęższym odstępie między miseczkami ale mało jest takich. Kilka dni temu zaczęłam się zamartwiać, że w koncu mi się te cycki całkiem rozsuna na boki. Do tego te potwornie szerokie fiszbiny, ktore tez kształtują mi biust pod pachą. No i wczoraj przyśniło mi się że piersi mi wyemigrowały pod pachy!!!!! Koszmar. Niestety w rozmiarze 32 HH na razie nie znalazlam modelu, ktory by nie byl rozsuwaczem. Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: rozpychacze 25.11.08, 11:49 może Effuniak niedługo ruszy z produkcją masową :)(nic tak nie rozsuwa cycków na boki jak harmony :D i mój wyrzucony już 36D z matalana - tez miał fiszbiny w kosmosie :/) ychhh, ale może Effuniak coś wyczaruje? :) Odpowiedz Link
wera9954 Re: rozpychacze 25.11.08, 12:30 Też na nią liczę, z moim biustem rozpychacze już zrobiły swoje ;( Odpowiedz Link
adsa_21 Re: wątek rozpaczliwy 2 25.11.08, 13:26 tez sie pozale:-( mam tak szeroko rozstawione piersi, ze niemal wszystkie staniki robia mi buly pod pachami:-( nie mam juz sily. mam dwie freye ale niestety tluszczyk spod pach sie wylewa:-( Niedawno kupilam biale Inferno - wydawalo mi sie dobre ale po jakims czasie stwierdzilam, ze jest za luzne w obwodzie. W piatek ide przymierzyc Emily Curvy Cate i mam nadzieje ze ta przynajmniej bedzie dobra, slyszalam ze ksztaltuje ladne "jabluszka". Potrzebuje stanika ktory dobrze zbiera piersi do srodka..moje bez stanika rozjezdzaja sie na boki, wyglada ta okropnie:-( Odpowiedz Link
kuraiko przyszedł nowy stanik i nie jest idealny :((( 25.11.08, 15:15 no dobra, to pierwszy zamówiony przez net, ale spodziewałam się że będzie lepiej... wysoko zabudowany po bokach = piłowanie pachy, za szerokie fiszbiny, do tego mnie gryzie i wcale nie mam czegoś co jest określane jako "jabłuszka" :/ damn it. zdjęcia wyślę do galerii... Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: przyszedł nowy stanik i nie jest idealny :((( 25.11.08, 15:20 jeśli Ciuę to pocieszy, to mnie arabelka też gryzie pod pachą :/ a jabłuszka to mam w maskaradkach tylko, hyhy (ściskam serdecznie!) Odpowiedz Link
oskabe Re: wątek rozpaczliwy 2 03.12.08, 16:17 Kupiłam sobie na allegro Gaia Severine 70 F i lipa :( Przynajmniej wiem, że obwód dobry, nie spodziewałam się nawet takiego efektu. Fiszbiny dobrze leżą na mostku, ale miska zwyczajnie za mała. Bułki nad miską i z boku. Jednak trzeba będzie poszukać FF, tudzież G. Odpowiedz Link
jaagna Re: wątek rozpaczliwy 2 03.12.08, 16:39 Gaia nie ma rozmiaru FF, tylko do razu G. Czy jesteś pewna, że dziewczyny w rozmiarowym poleciły Ci kontynentalne 70F a nie brytyjskie 70F? Bo to zupełnie inne rozmiary. Brytyjskie 70F jest większe od kontynentalnego - moze stąd efekt za małej miseczki Gai? Odpowiedz Link
roza_am Re: wątek rozpaczliwy 2 03.12.08, 16:47 Oskabe, Gaia Severine jest polskim stanikiem produkowanym w polskiej rozmiarówce. Rozmiar 32(70)F, który ci polecono w wątku rozmiarowym jest rozmiarem brytyjskim. Polska miseczka F jest znacznie mniejsza od brytyjskiego F. Oto tabela porównująca polskie staniki z rozmiarówką brytyjską: spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&gid=28 A tutaj jest notka dokładnie opisująca rożne systemy rozmiarowe: stanikomania.blox.pl/2008/10/W-gaszczu-rozmiarow.html Głowa do góry i powodzenia w dalszym szukaniu właściwego rozmiaru! Odpowiedz Link
oskabe Re: wątek rozpaczliwy 2 03.12.08, 19:55 Dziewczyny, dziękuję za pomoc. Już mnie poinformowano jaki błąd popełniłam ;) Najpierw zamówiłam, a potem uświadomiłam sobie, że Gaia to polska firma... Odpowiedz Link
rebellious0139 Re: wątek rozpaczliwy 2 07.12.08, 11:22 Te wszystkie biustonosze są śliczne, kolorowe, seksowne, ale ja w dalszym ciągu chciałabym mieć mniejszy biust. Nie wiem, czy kiedykolwiek się to zmieni. To mój największy (chyba w każdym tego słowa znaczeniu) kompleks odkąd zaczęłam dojrzewać. Chciałabym być zadowolona z tej części ciała tak jak niektóre z forumowiczek.. :( Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: wątek rozpaczliwy 2 07.12.08, 14:41 krótko: jak cię widzą, tak cię piszą ;) a widzą cię tak, jak Ty sama siebie postrzegasz. to Twoje ciało, jeśli Ty go nie polubisz/pokochasz, to nawet jeśli polubi/pokocha ktoś inny, to i tak będziesz tkwić w tych samych kompleksach. :) spróbuj przynajmniej :) Odpowiedz Link
alice1984 Re: wątek rozpaczliwy 2 08.12.08, 12:07 Wiesz co, też kiedyś chciałam mieć mniejszy biust. Myślałam, że mam gigantyczne bufory. Było to po pierwsze przed rozpoczęciem przygody z biuściastym uświadomieniem, a po drugie gdy było mnie o 8-9 kg więcej. A teraz? A teraz patrzę w lustro i ręce mi opadają: czego, do cholery, mam takie małe cycki?! Naprawdę, teraz gdy widzę ile jest pięknych i seksownych staników w razmiarze odpowiednim dla mnie, gdzie nic mi nie ucieka bokiem, górą, dołem, chciałabym mieć większy biust. Pomarzyć zawsze można... :) Odpowiedz Link
daslicht Re: wątek rozpaczliwy 2 08.12.08, 12:12 Wiesz co, jeśli możesz powiedzieć, że "Te wszystkie biustonosze są śliczne, kolorowe, seksowne" to znaczy, że wcale nie masz dużego biustu :P Odpowiedz Link
jana72 Re: wątek rozpaczliwy 2 12.12.08, 19:22 ponieważ mam już te swoje 37 lat i duży, ciężki biust baaardzo trudno mi dobrać odpowiedni biustonosz.właśnie zakupiłam Freya Rio - 70H - wydawał się ok.Ale po kilku godzinach noszenia - piersi się bułkują - no za mały normalnie!A paragon i metki dawno w koszu! No muszę się odchudzić troszke chyba...Dodam że stanik wspaniale jak dla mnie trzyma - i obwód ścisły, jak lubie i miseczka też świetna.A jeszcze mąż namawial - weź dwa staniki jak dobre.No mam biały i czarny... Odpowiedz Link
tormentilla Re: wątek rozpaczliwy 2 13.01.09, 23:48 Trochę rozumiem (32HH), powyżej G wybór jest mniejszy, ale i tak jestem szczęśliwa, że wreszcie znalazłam coś (standardową Pollyannę), w czym czuję się o niebo lepiej niż we wszystkich Felinach, jakie kupowałam wcześniej. Odpowiedz Link
rebellious0139 Re: wątek rozpaczliwy 2 10.12.08, 21:57 No cóż, masa kobiet powiększa sobie biust i marzy o rozmiarach od D w górę, więc w sumie nie ma na co narzekać. Ale ja tam ich nie rozumiem ;) Dopiero zaczynam stanikową metamorfozę, więc może miłość do biustu jeszcze przede mną :D Mam nadzieję. Dzięki za wszystkie odpowiedzi ;) Odpowiedz Link
daslicht A jakoś tak czuja miałam... 08.12.08, 11:43 ...i się wymierzyłam pod biustem - ostatnio talia mi spadła z 75 do 70 cm, więc jakoś tak... No i zgadza się - 4 cm w dół, z 75 do 71. 60K zbliża się wielkimi krokami! A tu na LB widzę jeszcze konkurs na kusidełko, z których żadne nie jest robione w rozmiarze 60K. To co? Mam oficjalne pozwolenie Lobby na powieszenie się na zielono- czarnej miarce? :P Odpowiedz Link
urkye Re: A jakoś tak czuja miałam... 08.12.08, 11:56 Przecież nie musisz nosić 60-tki przy 70 pod biustem:) Ja mam 69 i bardzo dobrze mi w 65:) Może Tobie też wystarczy 65ka? ;) Nie masz zezwolenia na wieszanie:D Musisz wymyślić lepszy powód:D Odpowiedz Link
daslicht Re: A jakoś tak czuja miałam... 08.12.08, 12:03 JESZCZE starczy 65, ale czort wie na jak długo. Oby na jak najdłużej! Odpowiedz Link
besame.mucho Re: A jakoś tak czuja miałam... 14.12.08, 11:51 No dokładnie. Ja mam 67 i noszę 65. Pewnie, że wolałabym trochę ciaśniejsze, bo tym zdarza się jeździć, ale biust mam wysoko i ciaśniejsze tną mi pachy przez większe michy. Odpowiedz Link
rebellious0139 Piersi jak wielkie kokosy! 10.12.08, 21:53 Poszukuję jakiegoś biustonosza, który optycznie zmniejszy biust i ładnie go uformuje. Mam Freyę RIO w rozmiarze 65E, wydaje mi się że strasznie powiększa piersi, a w dodatku bardzo szeroko je rozstawia, przez co w bluzce wyglądają na dużo większe niż w rzeczywistości. Co robić? Jakich modeli spróbować? Poradźcie coś. Odpowiedz Link
rebellious0139 Re: Piersi jak wielkie kokosy! 14.12.08, 10:57 Może Tigerlilly? Ale podobno to straszny rozciągliwiec, więc jaki rozmiar na mnie, 60FF? Odpowiedz Link
jaagna Re: Piersi jak wielkie kokosy! 14.12.08, 11:42 Nie gniewaj sie, ale rozmiar 65E (lub w standardowych 65F) to raczej nieduży biust. CHcesz go jeszcze zmniejszyć??? Mi mój własny wydaje swię nieduży... ;-) Najpierw sprawdź, czy masz dobrze dobrany rozmiar. Byłaś już w rozmiarowym I co ci dziewczyny poradziły? Jakie masz wymiary w tej chwili? Mam Rio scarlett i za huhu nie robi mi dużego biustu... choć chciałabym. Nadaje mu łądny kształt. I tak myślę, ze może masz źle dopasowany rozmiar, jeśli ci rozstawia piersi. Podaj swoje wymiary i staniki, któe nosisz i któe odbierasz jako dobre. Jeśli ty masz piersi jak kokosy, to jakie ja mam??? Albo Zazulla??????? ;-)) Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Piersi jak wielkie kokosy! 14.12.08, 11:54 Żartujesz? Jak założyłam RIO to się przeraziłam, bo wydawało mi się, że zmniejsza mi optycznie piersi o co najmniej dwa rozmiary (a mam 60H/65G, które wydaje mi się coraz mniejsze :( ). Najmniejszy biust miałam w balkoniku Fantasie Rimini. Tylko nie wiem czy da się go jeszcze gdzieś znaleźć, bo to bardzo stary model. Odpowiedz Link
rebellious0139 Re: Piersi jak wielkie kokosy! 14.12.08, 14:03 Można znaleźć jeszcze Fantasie Rimini, chcę go zakupić :) Moje obecne wymiary to 70/93, więc możliwe że RIO 65E jest już trochę za małe, chociaż nie widzę żeby bułkowało. Tak sobie poprzeglądałam różne modele i pomyślałam, że chyba po prostu muszę spróbować jakiegoś biustonosza plunge. To dobry pomysł? Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Piersi jak wielkie kokosy! 14.12.08, 17:06 Zależy co chcesz osiągnąć. Ja lubię plandże, ale przede wszystkim dlatego, że mój biust w nich wygląda na większy niż w balkonikach :- ). Ale ogólnie bym Ci radziła spróbować, może dobrze dobrany plandż Cię przekona, że fajnie odziane 65E to żaden kokos :-) Odpowiedz Link
victoria1985 kacze dzioby w freya millie 15.12.08, 19:18 kupiłam nowe freya millie od lobbystki i niestet robi mi kacze dzioby czy da sie cos z tym zrobic ?? Odpowiedz Link
wera9954 A ja tak chciałam Aragona :( 16.12.08, 21:36 Chciałam zamówić w dopasowanej (bo tam najtaniej), ale wykupiono rozmiar 30G ;( Jest też gdzie indziej, ale drogo ;( A mnie nie stać :( Odpowiedz Link
wera9954 Buuuuuuu :( 30.12.08, 16:55 Zachciało mi się milenowego Flamenco i zaryzykowałam, zamawiając rozmiar 75F (słyszałam, że małomiskowiec, a 70H nie zrobili) i oczywiście okazało się za luźne (na razie obwód trzyma, ale zapinam na najciaśniejszą haftkę). A miseczki były bardzo na styk. Zaraz zacznę płakać ;( Odpowiedz Link
jolka-pol-ka Re: Buuuuuuu :( 04.01.09, 13:27 no to ja jeszcze większe buuuuuuuuuuu Miałam aragona z błękitną wstążeczką i się skurczybyk skurczył, czy co? :) Już go nie mogę nosić - BUŁYYYY mi robi :( Odpowiedz Link
jolka-pol-ka Re: Buuuuuuu :( 04.01.09, 13:56 ale ona taka cienka jest, a buły takie wielkieeee. Urosłam o 1 rozmiar zwyczajnie. Ale może kiedyś schudnę? Schowam go sobie na pamiątkę 30FF :) Odpowiedz Link
wera9954 Re: Buuuuuuu :( 04.01.09, 14:03 Tobie przynajmniej nie sprzątnęli go sprzed nosa. Może jednak znajdzie się gdzieś 30G :) Odpowiedz Link
jolka-pol-ka Re: Buuuuuuu :( 04.01.09, 14:10 Ha, do Dopasowanej mam 15 minut samochodem :) Może coś jeszcze będzie. Pani Monika negocjuje dostawy Pour Moi? - to coś dla mnie, bo ściśliwe jak pierun, biorę 70 Odpowiedz Link
wera9954 Re: Buuuuuuu :( 04.01.09, 15:24 To fajnie :) No nie wiem, czy będzie 30G. W sklepie internetowym nie ma... Odpowiedz Link
wera9954 Re: Buuuuuuu :( 04.01.09, 15:30 wera9954 napisała: No nie wiem, czy będzie 30G. W sklepie internetowym nie ma... Tu pisałam o Aragonie. Tylko po co Ci dwa Aragony (nawet, jeśli będą w innych kolorach), może tym razem coś innego? ;) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Buuuuuuu :( 04.01.09, 15:44 dziewczyny kupują w crazyclearance, aragon 30g tam jest za 14 funtów, może Ci się uda dopisać? chyba do dzisiaj zbierają zamówienia. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=89180240&a=89180240 do 18 możesz się dopisać ;) Odpowiedz Link
ucayali Re: Buuuuuuu :( 04.01.09, 15:50 Wera, aragon właśnie widzę w promocji w Karoline, jeśli Ci zależy na niebieskim :) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Buuuuuuu :( 04.01.09, 15:52 rzeczywiście akurat tylko 30g zostało, więc jak zdążysz, to idealnie :D oby Ci dobrze leżał, bo ja tak się cieszyłam na Saharę, a zrobiła mi masywny biust rozstawiony na boki :/ Odpowiedz Link
jolka-pol-ka Re: Buuuuuuu :( 04.01.09, 16:02 Wera jeśli bierzesz Aragona z Karoline to daj znać - nie chciałabym Ci go podkupić :) ja juz w aragonie poszpanowałam, mogę zaczekać lub kupić coś nowego Odpowiedz Link
wera9954 Re: Buuuuuuu :( 04.01.09, 16:25 Biorę, biorę :) A na bellissimie i na dopasowanej jest Sahara :) Odpowiedz Link
jolka-pol-ka Re: Buuuuuuu :( 04.01.09, 18:08 ok, to ja jutro zajrzę, jak jeszcze będzie to chyba też się skuszę na błękit :) Odpowiedz Link
ucayali Re: Buuuuuuu :( 04.01.09, 16:09 a jeszcze dodam, że może byś wymieniła to flamenco na 70G? Bo wtedy obwodowo będzie lepszy, a miska prawdopodobnie będzie ta sama (czyli na styk niestety, jeśli to by wystarczyło). "Hipotezuję" na podstawie 1. postu jednej z forumek dot. wielkości misek w Sylvestrine 65H i 70G (były porównywalne) i 2. z wpisu Effuniak w wątku o polskim know-how. Odpowiedz Link
wera9954 Re: Buuuuuuu :( 04.01.09, 16:19 Tylko że mi jeszcze biust rośnie i nie pozbyłam się całkiem buł podpachowych i naplecnych :( Odpowiedz Link
ucayali Re: Buuuuuuu :( 04.01.09, 20:09 No to lipa :( Ja też miałam chrapkę na Flamenco, bardziej niż na Sylvestrine, regularnie odwiedzałam stronę czy już jest. W końcu kupiłam Sylvestrine, bo limitowane i już nie będzie, ale ma miskę na styk, a Flamenco podobno małomiseczkowe, więc sobie ostatecznie darowałam. Może Milena spełni obietnicę noworoczną i zaskoczy nas w tym roku pięknymi modelami na większe biusty? A na razie wpisałam się na doszycie Verony i drżę, czy mi przypadkiem takiego jak Mauzonce nie wyślą ;) Odpowiedz Link
wera9954 Re: Buuuuuuu :( 04.01.09, 20:18 Ech, żeby tak Milena robiła Flamenco w większych rozmiarach :( Wzięłabym 70H i byłoby idealnie. Bo pomijając rozmiarówkę to jest cudowny stanik :( Ma cienkie ramiączka, jabłuszkuje i super wygląda :( Odpowiedz Link
clover20 Ciągle mam buły. 04.01.09, 22:50 Może ja coś robię źle, ale wydaje mi się, że ciągle mi biust nie zmigrował. Kupiłam u p. Marysi Freya Antoinette czarną, ścisła jak piorun, idealnie leży, noszę od października z przerwami na inne (ale też brytyjczyki). No i tu jest problem: w Antoinette mój biust jest pięknie zebrany, jabłuszka i te sprawy, w Sienna Red Panache niby dobrze, ale na górze mi odstaje, natomiast jak założyłam Triumpha sprzed nawrócenia to nadal w okolicach pach mam fałdy! Mam wrażenie, że nic się nie zmieniło! Może powinnam kupic inny zabudowany stanik? Szczerze mówiąc nie porywa mnie to, bo na moim biuście zabudowane staniki kończą mi się pod szyją i nie mam do nich bluzek :/ Odpowiedz Link
toka78 Masquerade nie dla mnie... :-((( 05.01.09, 00:21 Ostatnio schudłam i spadło mi z rozmiaru około 2 misek. No i fantastycznie - wreszcie mogłabym spróbować wymarzonych Masqueradek ale... Znalezienie Masquerade w sieci w rozmiarze 32G w rozsądnej cenie graniczy z cudem. JEDEN Minuet 32G na ebayu - za duży bo to ponoć wielkomiseczkowiec, w polskich sklepach NIC, na Allegro JEDNA Coquete - za droga i wolałabym Antoskę lub Aragona. Już byłam w kurniku i witałam się z gąską dodając Casablankę do koszka na Crazy Clearance, kiedy okazało się, że ślą tylko do UK... No niech mnie ktoś przytuli... Odpowiedz Link
eponak Re: Masquerade nie dla mnie... :-((( 05.01.09, 00:26 A to nie jest ten sklep, gdzie dziewczyny robią zbiorową wysyłkę? Sprawdź w którymś wątku (Szukam forumki z UK do zakupów), ma ponad sto odpowiedzi :) Napisz szybko, to może jeszcze wpiszą Cię na listę. Aha :) W Dopasowanej.pl jest Sahara i Minuet za trochę ponad sto złotych w rozmiarze 32G :) Tam też patrzyłaś? Odpowiedz Link
toka78 Re: Masquerade nie dla mnie... :-((( 05.01.09, 00:31 Patrzyłam w dopasowanej, niestety właśnie te dwa modele nie bardzo mi się podobają. Dzięki za podpowiedź - pędzę do "zbiorowej wysyłki"! Odpowiedz Link
eponak Re: Masquerade nie dla mnie... :-((( 05.01.09, 00:34 To masz tak samo jak ja :) Też mi nie bardzo te modele podchodzą, a trochę za późno na Lobby wpadłam, bo mi się antośka czerwono-czarna do obłedu podoba ;) A tej to już nigdzie nie znajdę :( Odpowiedz Link
toka78 Re: Masquerade nie dla mnie... :-((( 05.01.09, 11:34 Mnie też czerwono-czarna się podoba. Wkurzające to jet. W Debenhams można kupić wszystkie tylko, że nie nam... Ech... Doła ciąg dalszy... Może chociaż jakąś Freyę ustrzelę dziś na Ebayu... Odpowiedz Link
didulina Re: wątek rozpaczliwy 2 05.01.09, 12:21 Wczoraj zrobiłam straszną rzecz! Od pół roku coś takiego mi się nie zdarzało! Po założeniu swetra ... obciągnęłam biustonosz na plecach!!! Obciągnęłam niejako odruchowo, bo poczułam niewygodę i wtedy ręce mi zamarły... :( Freya Madison cream, fiszbiny ideał, miski też, użytkowany przemiennie przez dwa tygodnie. Uuuuuuuch! Odpowiedz Link
inez69 30G za małe, 30GG za duże 05.01.09, 18:15 Ok, po miesiącach poszukiwań wreszciie i na mnei przyszedł czas na wyżalenie się w tym wątku:( Mam Freye Antoinette Porcelain 30g, ale piersi w niej wyglądają jak szynka świąteczna (cudowny kształt, ale za mała), więc zakupiłam 30GG beżową-poraszka-piersi rozstawione na boki, szelki i te sprawy, cudny kształt zniknął. Jedna z forumek, która ma podobne doświadczenia i wymiary, doradziła mi Freye Pippę 30gg-krojona jak Antoinette, ale nie rozstawia na boki. Dziś przyszła i... topię się w niej :(( Kupiłam na listkach w promocyjnej cenie, ale teraz nawet nie mogę jej wymienić, bo cała Pippa wyprzedana. No!!! Odpowiedz Link
jolka-pol-ka Re: 30G za małe, 30GG za duże 05.01.09, 18:36 to jest niestety przypadłośc zwana "międzyrozmiarem". W moim przypadku, gdy 30FF jest za małe, a 30G za duże, pomogło (o dziwo!) przejście na ścisłe 32F Odpowiedz Link
inez69 Re: 30G za małe, 30GG za duże 05.01.09, 19:06 U mnie to nie zadziała, bo juz zamiast 28 nosze 30-tki... :( Chaiałbym nosic ścisłe, ale skąd takie wziąć:/ Odpowiedz Link
jolka-pol-ka Re: 30G za małe, 30GG za duże 05.01.09, 22:57 spróbuj Pour Moi?, to są dusiciele! Moja b. szczupła córka (28 zazwyczaj) ledwie się dopina w 30 :) Odpowiedz Link
elayne_trakand Re: 30G za małe, 30GG za duże 05.01.09, 23:29 A jakies duzomiseczkowe 30G? Bo Antoiniette to male miseczki ma. Odpowiedz Link
inez69 Re: 30G za małe, 30GG za duże 06.01.09, 01:02 Dziękuję za podpowiedzi. Spróbuje pour moi, ale jednak jestem nastawiona na freyę. Z dużomiseczkowców mam juz arabelki (noir i purple hazel), ionę, dobre są, ale obwody strasznie rozciągliwe. Powinnam ustrzelić rio, wiem, ale tak mnie ten stanik odstrasza, chociaż wiem, że jest delikatny w dotyku, bo mam majtki od tego modelu. Trzeba się przełamać. 28G, tak? Odpowiedz Link
elayne_trakand Re: 30G za małe, 30GG za duże 06.01.09, 01:09 Wiem ze to podobno rozciagliwiec ale na mnie Fantasie Rimini 30G ma troche za duze miseczki, podczas kiedy Arabelki 30G sa dobre. Rio nie mialam Odpowiedz Link
inez69 Re: 30G za małe, 30GG za duże 15.02.09, 19:52 Okazało się, że Freya Pippa jest na mnie dobra w rozmiarze 30G, a Pour moi? stanie się moja nowa ulubiona marką:) Odpowiedz Link
luincir Wszystko jest niekompatybilne :( 06.01.09, 20:54 Kupiłam kolejny stanik z nastawieniem i pewnością, że w najlepszym wypadku będzie "prawie dobry" :( Jestem już zdesperowana i kupuję wszystko, co może być "prawie dobre" albo "najwyżej się podszyje" i jest w okazyjnej cenie, a potem mogę te wszystkie nietrafione zakupy jedynie odsprzedać, najczęściej za połowę ceny :( Naprawdę nie istnieje żaden ścisły wąskofiszbinowiec, który mogłabym nosić nie musząc podnosić rąk (bo tak wysoko pod pachą, że nie mogę opuścić), który przynajmniej byłby wygodny i leżał względnie przyzwoicie? Gdybym chociaż trafiła na Tię w swoim rozmiarze i żeby się jeszcze okazało, że ten rozmiar leży porządnie na chociaż jednej piersi, a nie, że jest albo "malutka bułeczka i wielka buła" albo (miska wyżej) "lekko pustawa miska i miska, która powiewa". Mam już dość :( Odpowiedz Link
ida14 Klapa!!! 12.01.09, 20:21 Totalna! Kupiłam inferno 32g potrzebowałam do dekoltu na studniówke. Za mały! nosz kurde no! to co ja mam nosic? obwód ścisły i fajny, ale miska bułkuje jak cholera ;/ chyba, ze se wepchne, wtedy mam wrazenie idealnej płaskosci biustu. h? hh? skoro inferno to wielkomiskowiec to co mam zrooobic. pol roku temu jak pisalam w rozmiarowym to mi wyszlo 75F, teraz sie pomierzyłam i 32g na kalkulatorze. no zeby to;/ tak sie cieszyłam... Odpowiedz Link
gos.w Re: Klapa!!! 12.01.09, 20:56 Hej ida:) Ja też swego czasu kupilam Inferno i bylo zle- nie miescilam sie w 30G. Powiem Ci tak. Nie żałuj Inferno, bo dekolt i tak jest średni, bo michy wielkie od gory sa mi siegaly prawie do obojczyka mimo ze byly buly. Ja nie mam teraz, zadnego plunga (jeszcze), wiec Ci nie poradze, ale może sie skusisz na Masquerade? Dużo dziweczyn jest chyba zadowolonych. Odpowiedz Link
ida14 Re: Klapa!!! 12.01.09, 20:57 Tylko, ze maskaradki do g robia. a z tego co widze to z g sie chyba nie polubie ;/ a taki ma wspaniały obwód :( Odpowiedz Link
nathd Re: Klapa!!! 12.01.09, 21:06 Oj, nie przejmuj się :) Ja również wypadam z rozmiarówki Maskaradek, więc kupuję 34FF zamiast standardowego 32G. Maskaradki są ścisłe, zresztą najlepiej podszyć :) Co do Inferno również proponuję wziąć większą miskę z obwodem 75. Inferno jest zdecydowanie ścisłe, nie mówiąc już o tym, że w promocji można je dostać już za 7 funtów :) Odpowiedz Link
ida14 Re: Klapa!!! 12.01.09, 21:27 Obwód jest dobry, nawet bardzo. Liczę na to, ze schudne albo on sie jeszcze dostosuje bo moze to w transporcie ucierpiał... Odpowiedz Link
martulka_s Re: Klapa!!! 12.01.09, 21:37 Ido, ale gdzie ty wyczytałaś, że Inferno to wielkomiseczkowiec? On jest zdecydowanym MAŁOmiseczkowcem, nie tylko w moim przekonaniu. Spróbuj Masquerade, tak, jak ci dziewczyny radzą. A jeśli boisz się, że G będzie za małe, to celuj w turkusowego Aragona, on ma dużą miseczkę. Też ładnie eksponuje dekolt, choć nie wiem czy będzie pasował do twojej sukienki. Odpowiedz Link
ida14 Re: Klapa!!! 12.01.09, 21:54 No własnie teraz sprawdziłam i lipa. Zgubiłam sie poprostu w natłokuinformacji. Pocieszyłyście mnie :) Odpowiedz Link
elrosa Re: wątek rozpaczliwy 2 14.01.09, 17:04 Ech, pomarudzę. Od soboty noszę nową Emilkę 32GG, gdy mierzyłam ją w piątek wieczorem, miałam minimalne luzy, a dziś rano wkładam i co? Buły! :( Za to jedno pozytywne - nie mam już mega-buł nad tyłem stanika, te pod pachami też jakoś znikły. Ale taka galopująca migracja...? Nie powiem, żeby mi się to podobało... :/ Odpowiedz Link
ladybird_91 Mam dosc! 14.01.09, 21:46 Mam juz dosc swych stanikow, a najgorsze jest, ze przez to mam dosc swojego biustu! Z moimi aktualnymi wymiarami wyszlam z rozmiarowki i powinnam nosic 65KK ;< Nie mam juz w czym spac...A strasznie sie przyzwyczailam do spania w stanikach... I bylo mi tak bardzo wygodnie. Moja Arabella 65J nie nadaje sie juz do spania. Eliza 65K, ktora mialam do spania (wymienilam fiszbiny na miekkie freyowe) zmienila sie w monstrum - piluje mi piers i mam niekiedy straszne rany. Dodatkowo mi bulkuje, wiec do niczego sie nie nadaje. Sienna 65K - moj ulubiony staniczek... Stal sie za maly :< zmigrowal mi ten cholerny biust z plecow i teraz mam straszne buly. Mam tez Confetti 70K (ktore sie strasznie rozciagalo) - podszylam mu obwod tasma bawelniana i co ? Rowniez mnie obciera. I co teraz? Pozostaje mi sie odchudzac, albo chodzic w za luznych stanikach z wielkimi fiszbinami ;/ Ale z drugiej strony jak sie bede odchudzac to zmaleje mi obwod pod biustem... wrrrr wiec tak czy siak moge chodzic w za luznych ;/ moja malutka nadzieja... pod koniec stycznia powinna byc Ariza w Intimo wiec pojade przymierzyc. Mam nadzieje, ze jednak nie wroce z pustymi rekami... Echhhhh Jestem zalamana. Nie dosc, ze przed uswiadomieniem nie moglam sobie kupic biustonosza to teraz jest jeszcze gorzej, bo wzrosly moje oczekiwania i przez pewien czas mialam komfort i cieszylam sie swoja bielizna... kazdy nowy stanik byl dla mnie swiety...a teraz stalo sie to moim utrapieniem :< Odpowiedz Link
martulka_s Re: Mam dosc! 14.01.09, 22:11 Warto rozważyć tę Arizę, bo ma ścisły obwód, więc może będzie ci pasować 70-tka (nie wiem ile masz pod biustem). Ze złych wiadomości - ma małe miseczki, więc lepiej, żeby ci pasowała w wyższym obwodzie, bo w 65 możesz się nie zmieścić. A próbowałaś podszywać czymś elastycznym, nie powinno się wpijać i obcierać jak taśma bawełniana. Spróbuj elastycznych nici albo gumy ramiączkowej. Może się lepiej sprawdzą. Uszy do góry, będzie lepiej : ) Odpowiedz Link
ladybird_91 Re: Mam dosc! 14.01.09, 22:28 Dzieki za slowa wsparcia ^^ Przed chwila sie zmierzylam - 78 cm pod biustem... to az 3 cm wiecej niz miesiac temu przed swietami ;o szok przezylam :< Wtedy najczesciej 65 byly troche luzne. Wiec teraz moze 70 bedzie dobra. Podszywalam stanik gumka, ale nie zdala egzaminu - byla za bardzo rozciagliwa, a lepszej znalezc nie moglam... :( Odpowiedz Link
martulka_s Re: Mam dosc! 14.01.09, 22:38 W takim razie bądź w dobrej myśli. Ariza jest naprawdę ścisła. Przy 69 pod biustem ledwo się zapięłam w 60-tce. A ja jestem mocno ściśliwa. A na jaki kolor polujesz? Ta guma ramiączkowa nie jest taka rozciągliwa jak zwykła, możesz spróbować. A wiele dziewczyn chwali sobie podszywanie elastyczną nicią. Instrukcja jest gdzieś w wątku o robótkach ręcznych. Może uda się przystosować te za szerokie w obwodzie staniki, które masz. Odpowiedz Link
ladybird_91 Re: Mam dosc! 15.01.09, 12:38 Poluje na niebieska. Jaki ksztalt Ci robi ten stanik? Mam nadzieje, ze nie taki jak Eliza (bo ma taki sam kroj z tego co widze ) i ze choc troche podobny do Sienny... A gdzie mozna znalezc gume ramiaczkowa? Heh... sprobuje. Zreszta teraz tylko w Confetti mam ten problem i jest jedynym stanikiem ktory moge ubierac do chodzenia. Odpowiedz Link
martulka_s Re: Mam dosc! 15.01.09, 16:51 Przyszła dziś do mnie moja i nie jest taka ścisła jak te 2, które mierzyłam. Ale jest OK 60-tka przy 69 pod. Tylko to kolor wild berry, niebieska to na razie zagadka ; ) Kształt nie jest ani trochę podobny do Sienny(przynajmniej u mnie) ale jest całkiem ładny, o wiele lepszy, niż w Tangu. Piersi są bardziej okrągłe i nie tak rozstawione. Tyle, że jest pancernikiem, stanik z golfem, normalnie. Ale zima jest to nie będzie wystawać ; ) Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Mam dosc! 17.01.09, 11:32 o to to! guma ramiączkowa! popsułam 2 za małe staniki i trzymam "na wszelki wypadek" :) Odpowiedz Link
wera9954 Re: Mam dosc! 15.01.09, 16:56 Ja ze swoim skromnym 28H nie doświadczam takich problemów, ale Cię pocieszę :) Jest Effuniak, która na pewno coś na Ciebie uszyje. Na razie pozostają wielkomiskowce i ściśliwce :) Odpowiedz Link
ladybird_91 Re: Mam dosc! 15.01.09, 20:07 Effuniaka mam zamowionego w pazdzierniku i ani widu ani slychu :< A wielkomiskowce mi raczej nic nie daja, a scisliwcow jest naprawde niewiele... Mam ok 4 modele na krzyz do wyboru ;/ i jakos narazie nie kupuje przez internet, bo czuje, ze mialabym wiele odslyania. Takze czekam na nowe modele w Intimo... Odpowiedz Link
ycik buuu :( 16.01.09, 18:10 Jestem już na granicy załamania stanikowego... Mam tylko jeden dobry stanik!!! Z pozostałych dwoch wyrosłam, na Effuniaka czekam juz długi czas i poczekam jeszcze nie wiem ile, bo ten, który dla mnie uszyła okazał się za mały. Nie mam stanika pod jasna bluzkę a sesja tuż tuż i do tego funduszy ciągle jakoś brak... Poza tym przekroczyłam granicę GG i we wszystkich 60 fiszbiny włażą mi pod pachy i na plecy :( Nie wiem już co mam kupić, bo na pomyłki to nie mam już siły... :( Odpowiedz Link
wera9954 Re: buuu :( 16.01.09, 18:15 Ja jestem z podobnych okolic rozmiarowych. Głowa do góry :) Ja nie mam żadnego dobrego stanika, mam tylko prawie dobre. Ty masz jeden, ale ważne, że w ogóle masz :) Odpowiedz Link
luincir Re: buuu :( 17.01.09, 11:43 Ja też mam tylko prawie dobre... Pięć-dziesięć centymetrów więcej pod biustem i byłabym w rozmiarowym raju, a tak, pozostają sześćdziesiątki, pijące pachę i z fiszbinami na plecach :-) Odpowiedz Link
tygrysek_uk problemy z biustem 18.01.09, 20:31 Mam problem z piersiami...Jak moj synek byl maly to mi je podrapal i poszczypal...zostaly mi brzydkie slady, wyglada to jak popekane zylki tuz pod skora...Czy ktoras z Was miala cos takiego? i czy da rade to jakos zlikwidowac lub chociaz sprawic ze bedzie to mniej widoczne? Nie wiem czy w odpowiednim watku zadalam pytanie..jesli nie to przepraszam i prosze o przeniesienie... Odpowiedz Link
tygrysek_uk Re: problemy z biustem 18.01.09, 20:35 W sumie pomyslalam ze jest to odpowiednie miejsce skoro to watek rozpaczliwy a mi to spedza sen z powiek... Odpowiedz Link
felisdomestica Re: problemy z biustem 19.01.09, 13:01 Myślę, ze z tym problemem warto zgłosić się do dobrej kosmetyczki. Jeśli to rzeczywiście naczynka, to może można je zamknąć laserem. Odpowiedz Link
psuj-ka arabelka - beznadzieja :D 19.01.09, 23:32 Doszła moja cudna Arabelka z Curvylicious i wyglądam w niej beznadziejnie, po prostu leży sobie i nic nie robi z biustem. Ani nie zaokrągla, ani nie zbiera, a po moich ostatnich przygodach z Freyą (32f Poly i 32e Rio z bułami) zamówiłam 30G z dużomiseczkowca i na mniejszą pierś jest za duża widocznie. Mimo tego, że są luzy w misce, tasiemka wbija mi się w biust. Z boku mam stożki, na pewno nie kulki, a ramiączka ten stanik ma straszne. O ile do Poly takie szelki jeszcze pasują, o tyle stanik z cienkiej siateczki nie ma prawa mieć takich ramiączek, po prostu nie i już, a przynajmniej dla biustów małych i średnich :( Czekam na produkcję krateczkowego Effuniaka, tylko to może mnie uratować. Odpowiedz Link
margo13ak Będę wyyyyyłaaaa! 20.01.09, 12:27 Karmię... i z 34H ciążowego przez 32J, 32JJ przeszłam na 30KK... którego nie ma, a ja mam 74/112 nadtabelkowe... RATUNKU! Nic mi ju ż nie zostało do noszenia, Panache i Fantasie - ale po belle już nie chcę mieć z Fantasie do czynienia, ta fiszbina... Tango II w rozmiarze 32K jest lekko luźny w misce, jedzie obwodem do góry i ma 1/3 michy na plecach... fiszbina kończy mi się DOSŁOWNIE na łopatce... a i tak go przerabiałam wszędzie - obniżałam miski z przodu i pod pachą, zwężałam mostek, przerabiałam na karmnik... Wczoraj pojechałam do Lady's Place, mierzyłam Siennę, Arizę, Confetti... i buuuuuuuuu, z Confetti prawie wypadłam, tak się rozciągało górą w koronce i w fiszbinach, Sienna zrobiła mi dwa nieforemne i bolesne placki... Jedyne, co leżało to Ariza - ale 32JJ zapinałam na najciaśniejszą haftkę i spokojnie mógłby być ściślejszy, a 30K było na styk w miskach - (wkładka laktacyjna już by się nie zmieściła) a nie bardzo mogłam opuścić ręce, tak był wysoko pod pachą... A i wyłuskać pierś z czegoś takiego nawet po przeróbce na karmnik w obu mierzonych rozmiarach - to niemożliwość... Musiałabym ten stanik (tak jak i Elizę, niestety) rozłożyć na czynniki pierwsze i uszyć niemal od początku, żeby obniżyć miski... Tango łatwiej - nie ma szczególnego wzoru na górze misek, tylko co z tego... Piersi mi wracają na plecy!!!! I już miałam jeden zastój, z gorączką... (a przy pierwszej laktacji nic takiego się nie działo, teraz karmię drugi raz). A mały ssak ma 3 miesiące, co miesiąc rosła mi miseczka o jedną - a jeszcze następne 3 miesiące na samej piersi (alergik), aaaaaaaaaa! No, pożaliłam się... a teraz spróbuję się umówić w Dopasowanej, może przerobię tango pure?... Odpowiedz Link
wera9954 Re: Będę wyyyyyłaaaa! 21.01.09, 11:19 A ja się obawiam, że za kilkanaście lat spotka mnie taki sam los :( Na razie jestem nastolatką, noszę 28H (a raczej 30G, bo GiePlusów mam dość), a mój biust potrafi rosnąć w szalonym tempie, więc kto wie, czy w przyszłości nie wypadnę z rozmiarówki :( Wiem, boję się na wyrost :/ Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: Będę wyyyyyłaaaa! 05.02.09, 11:32 wiesz, ciągle się zastanawiam, jakby po rozłożeniu na czynniki pierwsze stanik skopiować i uszyć dwa.. ja się boję że nie będę umiała poskładać stanika - jeszcze tak daleko nie zaszłam w moich próbach. Ale moze to jest najlepsze wyjście? Nasze mamy umiały szyć dużo wiecej, bo nie było nic w sklepach - może to najlepsze wyjscie.. Odpowiedz Link
rebellious0139 shit shit shit! kolejny źle dobrany stanik. 20.01.09, 18:32 Chyba trochę przegięłam zamawiając nowiutkie czarne Inferno w rozmiarze 60G. Tym sposobem mam kolejny źle dobrany stanik, którego nawet nie mogę dopiąć! Jest więc bardzo ściśliwy i myślę, że nawet odpowiednie dla mnie 65 byłoby dosyć ciasne :/ Odpowiedz Link
jolka-pol-ka Re: shit shit shit! kolejny źle dobrany stanik. 21.01.09, 17:37 Inferno to ściśliwiec, jak już wiesz. Ja z 73 cm pod spokojnie noszę 70. Może wymień? Cielisty jest luźniejszy! zapinam sie od razu na 2 haftkę Odpowiedz Link
luincir Głupie kursy walut! ;( 30.01.09, 14:39 Wylicytowałam stanik na ebayu za 68zł, posłałam na paypal 70, tak na wszelki wypadek, jakby kursy podskoczyły. Dziś mi je zaksięgowano (jestem w szoku, bo po jednym dniu, a mają napisane 2-4), radośnie klikam "zapłać" - niewystarczające środki :/ Funt podskoczył o prawie 4% i teraz mam do zapłacenia 72 zł! ;( Już mniejsza o to, że mnie ten biustonosz coraz więcej kosztuje - ale sprzedający się wkurzy i wystawi go ponownie, jeśli nie zapłacę odpowiednio szybko, a pewnie te dosłane 10zł będzie szło dla równowagi 5 dni :/ Jak się okaże, że kursy jeszcze skoczyły i znowu mnie nie stać, to chyba się zabiję ;( Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: Głupie kursy walut! ;( 05.02.09, 11:25 dziwnie trochę - ja zazwyczaj płacę bezpośrednio - z kąta pobierają mi kwotę (z groszami +przewalutowanie i opłaty banku, grrr), która jest odpowiednikiem wartości wygranej aukcji. hmm. Nie wiedziałam nawet, ze mozna przelewać na paypala i tam trzymać kasę.. A funt pewno jeszcze będzie drożał, na razie nie ma żadnych dobrych wieści na ten temat ;-( Odpowiedz Link
smallfemme Re: wątek rozpaczliwy 2 03.02.09, 16:08 Ja rozpaczam w imieniu koleżanki. Mam nadzieję, że mi coś podpowiecie, bo nie wiem co jej doradzić. Dziewczyna ma 18 lat, obwód pod biustem około 60 cm, w biuście-nie wiem ile w tym momencie, ale ponad 100 cm. Jako, że do tej pory [jszcze jakieś 4 miesiące temu] nosiła 75!! B/C/D jej piersiom baaardzo brakuje jędrności. Samo chodzenie i spanie w ścisłym staniku niewiele pomaga. W dodatku kumpela ma spore buły - pod pachami i na plecach. Te pod pachami sa napradę mocno odcięte od głównej części biustu-masowanie im raczej nie pomaga :/ Czy macie wypróbowane jakieś fasony, w których łatwiej rozprasować buły i które występują w rozmiarze 60HH-J? Może lepiej przerabiać ściśliwe 65, bo w nich chociaż fiszbiny będą węższe... Ale ona powinna nosić raczej 55 niż 60, nie mówiąc o 65... Odpowiedz Link
milstar Re: wątek rozpaczliwy 2 04.02.09, 07:53 Tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=78247941 znajdziesz modele dobre na początek a tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=32203&w=82224389&a=82224389 dobór w zależności od sylwetki Odpowiedz Link
magdoska1 Co zamiast dolly 04.02.09, 14:52 Nikt mi nie odpowiada na poscie o frei wiec pisze tu pomimo wymiarów 72/92 noszę zamiast 30 obwód 32 bo trafiłam na allegro na ideał FREYA dolly 32e!!! Robi piękne jabuszka. pollyanna 30ff nie najlepiej mi leży - spłaszcza biust i jakas za mała Rio mam 30e nude (też pewnie do odsprzedania) bo pewnie powinnam mieć30F a w 30e coś mi nie pasuje - jakby waskie fiszbiny. Noszę też gaie - issabelle, antalie martine 70f wszystkie ładnie leżą Mam pytanie osoby noszące dolly - jakie inne staniki pasują wam? I czy myślicie że jak dostałabym dolly 30FF (tylko gdzie to kupić jak to stary stanik) to byłby dobry 30ff czy 30f? Czy dolly została zastąpiona jakimś innym rodzajem stanika? CO ZAMIAST DOLLY FREI????? Odpowiedz Link
magdoska1 Re: Co zamiast dolly 05.02.09, 07:37 Jak tu mi nie pomorzecie bede zmuszona założyć nowy post o temacie co za dolly???? nikt nie nosi STAREJ dolly? A moze ktoś chce się pozbyć? Odpowiedz Link
urkye Re: Co zamiast dolly 05.02.09, 08:14 Wiesz co... Wydaje mi się, że nikt nie odpowiada na Twoje pytanie, bo po prostu nie ma Dolly-wtedy trudno cokolwiek porównać do niej:) Ze staników wymienionych przez Ciebie mam tylko Polly-ale ona Tobie nie leży->więc nie odpowiadałam, choć widziałam Twoje posty. Myślę, że podobnie zrobiły inne dziewczyny. Może spróbuj poprosić o porównanie do innego, bardziej popularnego modelu? Odpowiedz Link
magdoska1 Re: Co zamiast dolly 05.02.09, 10:39 dzieki za odzew - widocznie tak jest jak napisałaś - nie wiem do czego te dolly porownać bo właśnie o to pytam co mogłabym w zamian bo tej nie mozna kupić (a marzy mi się czarna) bo ta leży najlepiej to ta www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=655&kategoria= www.allegro.pl/item509267073_34g_75g_freya_dolly_w_paseczki_j_nowa.html Była kiedyś taka tabelka z frejów i połączone były podobne modele a ta dolly nie ma połączenia z innymi modelami Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: Co zamiast dolly 05.02.09, 11:18 a może na freyowy wątek posiadaczki dolly zaglądają częściej? a jak nie, zakładaj wątek - forum jest po to, zebyśmy mogły sobie pomagać :-) Odpowiedz Link