ptasia Sukienka BQ10 16.03.10, 09:49 Sukienka BQ10, czarna, dżersejowa, z taśmą wiązaną z tyłu. Kupiona na przecenie, teraz już jej nie ma, ale mogą coś jeszcze wykopać, więc może się przyda. Rozmiar 8RC na 164 wzrostu, biust 71/75/95 (uśrednione, asymetria), talia ok. 70-71 luźno, biodra ok. 95. Najczęściej noszę europejskie 36/38, brytyjskie "doły" (także majtki do kompletu) do tej pory kupowałam 10. Ponieważ jednak naczytałam się, że sukienki z rozciągliwych tkanin wypadają większe, wzięłam jw., i okazało się strzałem w 10 - rozmiar jest na mnie idealny, także na długość - dokładnie do kolana, plus sukienka odcinana pod biustem (a właściwie pod szarfą pod biustem) i materiał lejący, więc nie trzeba wciągać brzucha ;). Całość: taka niemal klasyczna mała czarna, na każdą okazję. Bez rękawów, ale ramiączka dość szerokie (ramiącha/szelki stanika ukryją b/p), i spore dekolty (z tyłu i z przodu), ale takie, że normalny plunge daje radę (a i Pollyanna Frei nie wystawała bardzo mocno). Facetowi się podoba, a to cud w niebiosach :) Mam tylko dwie wątpliwości: ta taśma do wiązania jest dość sztywna i gruba, inny materiał wydawałby mi się lepszy, szczególnie, że dla fasonu sukienki należy ją dość mocno ściągnąć do tyłu + zawiązać. Mam też wątpliwości co do ilości materiału na 1/2 dekoltu. Drapowanie z przodu jest chyba trochę asymetryczne, tj. z jednej 1/2 jest więcej materiału niż z drugiej, i na nieszczęście dla mnie na mojej, hm, mniejszej połowie. Przy pochylaniu się może to trochę odstawać, ale jeszcze nie testowałam. Zresztą, przy takim głębszym dekolcie może i tak nie należy się mocno pochylać... ;) Ogólnie jestem na razie zadowolona. Odpowiedz Link
yo_anka Satin Trim Grandad Tee by Bravissimo (BH49) 30.03.10, 23:24 Moj ulubiony kolor czerwony! Zdecydowałam się na nią po porażce z Gathered Detail Jersey Top (BH48) Przede wszystkim tym razem wzięłam 16RC/SC Krój korzystny dla wysokich – nie ma tego irytującego odcięcia pod biustem , które mi zawsze nachodzi na biust nawet w najbardziej biuściastych rozmiarach. To podobno przez to że jako osoba wyższa mam inne proporcje i u mnie wszytko wypada inaczej niż u przeciętnej kobiety. Pojemności dla biustu uzyskano tu poprzez marszczenie przy guziczkach. Rękawki ¾ - nie trzeba się martwić czy za krótki, czy za długie To z plusów A minusy: dekolt odstaje nieco, co widać z boku - prawdopodobnie dlatego, że bluzka jest z miękkiej, elastycznej, pracującej dzianiny; a wykończenie dekoltu jest ze sztywniejszego materiału, a’la płótno z naszytą jeszcze na wykończeniu tasiemką satynową. Drugi minus, to zbyt wąskie moim zdaniem rękawki - ale już moje osobnicze niedogodności – łapska mam też szersze niż przeciętna. Na e-bay w korzystnej cenie się trafiają :) Odpowiedz Link
yo_anka Re: Satin Trim Grandad Tee by Bravissimo (BH49) 08.02.11, 23:22 i zatem dokupiłam teraz 18 SC, rękawki większe i w ogóle :) teraz błękitną Znów ten sam mankament - odstający dekolt z jednej strony przy tej lamówce to chyba jakaś wadliwa partia, która z tego powodu trafia na e-bay ale za 7 funtów z przesyłką skusiłam się ponownie minus ze guziczki to tylko atrapa, a nie rozpinają się :( Odpowiedz Link
yaga7 Full Skirt Cotton Dress by Bravissimo (BL28) 23.04.10, 12:22 Czy ktoś nie chce rozmiaru 14RC? :) Bo właśnie przyszła i nie pasi :( Ale jeżeli na kimś leżą dobrze biubiowe czy bravissimowe materiałowe sukienki, to ta też będzie leżeć. Ja mam długi tułów, a ta sukienka ma krótki tułów, więc niefajnie to wygląda. Tyłek sukienki wypada w innymi miejscu niż mój :( A szkoda, sukienka śliczna, za kolano, ładnie rozkloszowana, z paseczkiem. Odpowiedz Link
ptasia Sukienka BL34 (Fabulous Spot Print Dress) 28.04.10, 10:57 ktoś chce 10RC? Zdobytą za 18 funtów na przecenie? myślałam, że z tych tzw. tailored rzeczy powinnam nosić 10-tkę. Gucio. Za duża o rozmiar - za długa, luzy w talii, plecach. Poza tym ładny materiał - śliski, szaro-srebrny, trochę przypomina mi Lucy Frei. Styl zdecydowanie retro, zresztą w opisie było, że to '1940's tea dress'. Jak ktoś by chciał, to jest w tej chwili na zbyciu. Odpowiedz Link
irenka65f nie mam w czym chodzić :-(( 01.05.10, 09:43 Tak mi się podoła kolekcja letnia. Tak mi się podobała. Nazamawiałam ciuchów jak głupia. Wszystko w rozmiarze 10C bo sukienki i topy z zimy takie leżały. I co? Wszystko do odesłania. www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/bl74-details.aspx?ck=K%2f%2bibL3vZIE%3d - talia wypada na dolnych żebrach, więc na wysokości mojej talii - wór na brzuch www.bravissimo.com/products/clothing/shirts-and-tops/bravissimo/cc02-details.aspx?colour=white&ck=0vrbFpYh92Q%3d - Chyba w ogóle za duża bo i w talii i w biuście powiewa www.bravissimo.com/products/clothing/shirts-and-tops/bravissimo/bl59-details.aspx?ck=0vrbFpYh92Q%3d - największa zagadka. W plecach za szeroka, talia trochę za wysoko, ale to bym zniosła, w biuście i za dużo i za mało. Jak się wyprostuję (nie za bardzo, tylko tak trochę) to zapięcie się rozjeżdża, a jednocześnie poniżej piersi - wory z tego przymarszczonego materiału. www.bravissimo.com/products/clothing/strappy-tops/bravissimo/ov45-details.aspx?colour=lemon&ck=ALrE9BnLYpo%3d - zamówiłam 30FF bo w tym rozmiarze mam najwięcej pasujących staników i jest za ciasny pod biustem, za duża miska, a jednocześnie powyżej brzegu topu po bokach wiszą wałki tłuszczu. Jednym słowem kicha. I co ja mam robić? Odsyłać? Wymieniać? A jak wymieniać to na co? Sukienkę i białą bluzkę z długim rękawem - odeślę bo wcale się jakoś w nich nie widzę. Żółty top chyba też, chociaż może większy obwód ze zdecydowanie mniejszą miską mógłby leżeć, ale jaki 32DD? Najbardziej chciałabym zachować białą haftowaną, ale nie wiem jaki rozmiar 8RC, 8C? Czy jednak też odpuścić? Poradźcie? P.S. A gdyby któraś chciała coś tego co kupiłam i mi nie pasuje - odezwijcie się na priv. Odstąpię w cenie zakupu. Odpowiedz Link
confused.girl Twist Front Jersey Tee 17.05.10, 00:05 www.bravissimo.com/products/clothing/shirts-and-tops/bravissimo/yn11-details.aspx?colour=navy&ck=0vrbFpYh92Q%3d Może ktoś już zamawiał:) Spodobał mi się, ale jeszcze nigdy nie zamawiałam ciuchów z bravissimo. Ich 10 to nasze 30 czy duże 36? I jak z jakością? Tania nie jest jak na kawałek wiskozowej dzianiny;) Ale za to ten kolor :D Odpowiedz Link
yaga7 Re: Twist Front Jersey Tee 17.05.10, 05:59 Ja mam :) Niestety nie wiem, czy ich 10 to nasze cokolwiek, bo nie pamiętam, kiedy byłam w polskim sklepie (poza biubiu). Ale mogę Ci przesłać fotę tej bluzki na zywo, jak nie masz dostępu do galerii. Jak chcesz, to pisz na gazetowego. Odpowiedz Link
confused.girl Re: Twist Front Jersey Tee 17.05.10, 10:18 Super, dzięki :D Już napisałam:) Odpowiedz Link
ptasia Re: Twist Front Jersey Tee 17.05.10, 10:26 ja bym powiedziała, na podstawie dwóch sukienek z Bravissimo, że 10 to raczej 38, i to często większe. Zresztą to samo dotyczy innych brytyjczyków w tej chwili, jeśli doświadczenie z New Lookiem jest miarodajne. Odpowiedz Link
advancia Satin Chemise koszula nocna 18.05.10, 11:19 Czy ktoś może ją widział na żywo? Warto zamówić? Chodzę wkoło niej od dość dawna i ciągle się waham. Kilka razy przekonałam się, że ciuchy Bravissimo dużo ładniej wyglądają na zdjęciu, a na żywo rozczarowują. No a 40 funciaków za koszulę nocną to w sumie sporo... W ramach ciekawostki - ostatnio widziałam na Allegro, że ktoś sprzedał koszulę nocną jako SUKIENKĘ. Poszła jak świeże bułki za ponad 60 zł :D Odpowiedz Link
advancia Re: Satin Chemise koszula nocna 02.06.10, 17:55 Odpowiadam sama sobie, ale może komuś się przyda: koszulka jest naprawdę bardzo ładna. To moja pierwsza z wszytym stanikiem, więc muszę się przyzwyczaić. Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Satin Chemise koszula nocna 02.06.10, 18:05 A czy mogłabyś napisać, jakie jest zapięcie w tej koszuli? Czy takie stanikowe? Miałam w rękach tylko taką wcześniejszą koszulkę, w fioletowe grochy, i tam nie było zapięcia, tylko guma przeciągana przez biust. Odpowiedz Link
advancia Re: Satin Chemise koszula nocna 03.06.10, 11:58 Zapięcie jest porządne, stanikowe, na haftki: 3 stopnie, 3 rządki. Odpowiedz Link
irenka65f jaki rozmiar? 03.06.10, 12:51 A możesz napisać jaki rozmiar koszulki kupiłaś na jaki rozmiar regularny biustonosza? Bo kupiłam kiedyś top do spania. Noszę najczęściej 30FF to wzięłam 30F-G i w miskach się utopiłam. Musiałam sprezentować siostrze. Odpowiedz Link
advancia Re: jaki rozmiar? 03.06.10, 17:10 Staniki kupuję w rozmiarze 32G lub 34FF w porywach do G. Doszłam do wniosku, że koszula nie może za mocno ściskać w obwodzie, więc wzięłam 34F-G. Jest OK. Odpowiedz Link
ptasia Re: jaki rozmiar? 03.06.10, 20:25 A dawno temu kupowałaś ten top? Bo ja na 30ff kupiłam koszulę nocną, tą co jeszcze do niedawna za 15 funtów można było kupić, jagodową, w rozm. 30 f-g. I ta 'koszulka' wszyta wydawała mi się wtedy bynajmniej nie za duża, nawet na większej piersi na styk. Teraz schudłam o 1 rozmiar w dół i jest w sam raz. Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: jaki rozmiar? 03.06.10, 22:06 Właśnie, chyba trochę zmienili rozmiarówkę, bo ja miałam ich pierwszy top do spania (taki krótki, kremowy i różowy) i rozmiar tabelkowy był za wielki wszędzie, a fioletowa w grochy miała standardowy rozmiar (w biuście, bo poniżej worek, musiałam odesłać). Jednak zastanawiam się, czy nie kupić sobie którejś z koszulek, które są teraz w ofercie, bo na zdjęciach fasony wyglądają na mniej ciążowe... Odpowiedz Link
irenka65f Re: jaki rozmiar? 03.06.10, 23:35 Kupowałam jakieś pół roku temu. Taki żółty na cienkich ramiączkach. Ale jeśli zmienili rozmiarówkę to pewnie spróbuję znowu bo mi się jeden bardzo podoba. Miałam też przygodę z topem dziennym. Ostatnio musiałam odesłać ten top Bandeau Strappy Top by Bravissimo (OV45). Miski były za duże, ale góra wpijała mi się w ciało i wyłaziło sadło w okolicach pach. Z tym, że tu raczej niekompatybilność. W każdym razie, obawiam się, że te wbudowane staniki trochę trudno dopasować. Odpowiedz Link
irenka65f sukces ;-)) 04.06.10, 21:32 A dziś sukces. Top na ramiączkach z wbudowanym stanikiem 30F, czyli mniejsza miseczka niż potrzebuję w stanikach - super. Stanik na styk. Mam nadzieję, że się nie zbiegnie w praniu. W tej chwili jest świetnie. Najwygodniejszy letni ciuszek. Odpowiedz Link
yaga7 Sukienka BQ13 27.05.10, 09:09 Za kolano, elegancki, błyszczący materiał, ładnie skrojona. Jedyne zastrzeżenie - część biustowa ma wszytą pionową fiszbinę i materiał się na niej marszczy i niefajnie wygląda. Będę chciała to jakość przerobić, bo talia, biodra leżą super. Sukienka ma odpinane ramiączka, można nosić bez. W sklepie już wyprzedana, ale można trafić na ebayu. Foty wrzucone do galerii. Odpowiedz Link
anial_ek Koszula nocna Love Your Curves - Floral Swirl 28GG 02.06.10, 15:27 Kupiłam bo byłam ciekawa, a była w przecenie (15 funtow). No więc trochę inaczej to sobie wyobrażałam :) Koszulka dość cienka, natomiast miejsce strategiczne, czyli tam gdzie biust, to gruba pianka zakończona ok 2cm gumą. Jakieś podtrzymanie to jest, ale dość marne. Robi mi za to kreseczkę, ale trzeba dobrze zajrzeć, bo jest dość zabudowana;) gumka sprawia wrażenie luźnej, nawet na moje 69 pod. a ja się martwiłam, czy się zmieszczę... ramiączka regulowane na całej długości, kolor i wzorek ładne. Zobaczymy jak się w tym śpi:) Odpowiedz Link
adsa_21 sukienka BL61 04.06.10, 09:16 zamowilam rozmiar 14 RC z mysla o nadchodzacym weselu.Niestety sukienka troche mnie rozczarowala.Wyglada zupelnie inaczej niz na zdjeciu.Material jest jasniejszy,taki bardziej "sprany", sztywny i na pewno nie elegancki:-( Sam kroj jest ladny. Guziczki sa tam gdzie powinny byc (w talii). Dobrym pomyslem jest ta zawiazywana szarfa. Sukienka troche jest za luzna w biuscie (mam 103 cm) ale mysle ze u krawcowej da sie to poprawic.Dlugosc ok (mam 160 cm), sukienka siega mi troche za kolano.Zlym pomyslem sa kieszenie na biodrach (bede musiala je zaszyc),ktore poszerzaja sylwetke. Ogolnie sukienka mi sie podoba,ma oryginalny kroj ale niestety przez material niezbyt nadaje sie na wesele,ale mysle ze dolacze eleganckie dodatki i bedzie ok:-) Odpowiedz Link
yaga7 Cotton Pleat Detail Top by Bravissimo (NM02) 10.06.10, 15:08 14 Really Curvy na stanik 34G Zasadniczo bluzka fajna, ale średnio się nadaje dla osób z dużym wcięciem w talii, bo w talii luźnawa, do tego węższa w biodrach, ale mnie to nie przeszkadza, bo ja mam taką figurę ;) Zastanawiam się, czy nie wymienić na 14SC, bo się ciut górą opina, ale jeszcze będę musiała zmierzyć. Mnie się podoba. Materiał to bawełna, podobna coś do lnu, nierozciągliwy. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Cotton Pleat Detail Top by Bravissimo (NM02) 10.06.10, 15:22 wrzucisz do galerii? Bo też się nad nią zastanawiam :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Cotton Pleat Detail Top by Bravissimo (NM02) 10.06.10, 15:34 Jak znajdę chwilę, to tak - może w weekend mi się uda. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Cotton Pleat Detail Top by Bravissimo (NM02) 12.06.10, 16:09 wrzucone do galerii, reszta jeszcze dzisiaj :) Odpowiedz Link
yaga7 Halterneck Beach Dress by Bravissimo (RS03) 10.06.10, 15:09 Halterneck Beach Dress by Bravissimo (RS03) Boska!!! Może i można kupić taką plażową sukienkę taniej i gdzieś stacjonarnie, ale ja się nie znam. Świetnie leży i na pewno będę w niej łazić na urlopie. Świetny cienki materiał, faktura w przejrzyste listeczki. Odpowiedz Link
panistrusia Re: Halterneck Beach Dress by Bravissimo (RS03) 10.06.10, 18:05 Proszę! pokaż sie w niej w galerii! Odpowiedz Link
yaga7 Re: Halterneck Beach Dress by Bravissimo (RS03) 10.06.10, 18:07 Jak znajdę czas w weekend, to pewnie obfocę wszystko. Odpowiedz Link
wolffie Re: Halterneck Beach Dress by Bravissimo (RS03) 05.10.10, 20:27 Przyznam, że nabyłam skuszona fotami Yagi i przechodziłam w niej cały urlop oraz drugą część lata. Zgadzam się, że jest cudowna. Przede wszystkim materiał. Idealnie przewiewny na lato - większość to bawełna. Niewielka domieszka poliestru odpowiada chyba za te lekko przejrzyste listki. Lekko - to nie tak, że sukienka jest prześwitująca, bardziej coś jak faktura. Świetnie się nosi, nie niszczy, dobrze znosi pranie. Wiązanie jest długie (zawiązane bez kokardy sięga do pasa), szerokie i takie zwiewne, bardzo stylowe. Dekolt bardzo głęboki - nie wystaje mi z niego tylko lasenza, która ma łączenie miseczek na cieniutki paseczek, freyowe trójkąty i vodkatini wystają ociupineczkę. (Vodkatini bardziej, ale fajnie) Bardzo wygodna i poręczna na plaży - da się dość łatwo zmienić pod nią stanik. Jedyna wada (ale to chyba ogólnie wada takiego kroju, a nie tej konkretnie sukienki) to zjeżdżanie tyłu. Jeśli usiądziemy, to tył zrobi tak: www.facebook.com/photo.php?pid=6353441&fbid=454881844922&op=1&o=all&view=all&subj=31700314768&aid=-1&oid=31700314768&id=669654922 (btw - hehe mam ten sam h&m kapelusz) Na urlopie to nie przeszkadza, ale jak się chce w niej chodzić po miescie - to trzeba pamiętać o podciąganiu. I mieć odpowiedni stanik ;) - ja sobie właśnie nabyłam la senzę z zapięciem niehaftkowym. Bo na wyprzedaży dokupiłam jeszcze drugi kolor - biały, i nie miałam nic pasującego. Wcisnęłam się w 12, ale to było takie niewakacyjnie dopasowane na styk. Wymieniłam na luźniejszą 14 C/RC. (co uznaję, za mój tkaninowy standard bravissimowy, biubiu eminencja 44, zielony tulipan 40) Teraz jest za 15 funtów i naprawdę warto ją sobie sprawić na przyszłe lato. Bardzo polecam. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Halterneck Beach Dress by Bravissimo (RS03) 06.10.10, 08:23 Ja też jestem z niej bardzo zadowolona - na tyle, że kupiłam drugi egzemplarz, bo uważam, że naprawdę warto. I mnie ten tył podobnie się zsuwał, ale faktycznie, na plaży to nie problem. Odpowiedz Link
yaga7 szorty TF03 i spodnie TF07 10.06.10, 15:36 Long Shorts by Bravissimo (TF03) Flat Front Trousers by Bravissimo (TF07) Mam mało letnich spodni (a te, które mam, są za małe), więc postanowiłam zakupić. Kupiłam rozmiar 14 i moim zdaniem to normalna angielska 14-tka. Nie wiem, jak porównać z polską rozmiarówką, bo mało mam ciuchów z polskich sklepów, ale moje dżinsy i bojówki są w rozmiarze 42, więc może komuś to coś ułatwi. Obie pary z lnu, szorty z takiego niby jaśniejszego czarnego, z kolei długie spodnie są przeszywane jaśniejszą nitką. Długie spodnie jak na moje 172 cm są na granicy długości - czyli nadają się do płaskich butów, nie do obcasów. Ale to dobrze dla mnie, bo latem i tak śmigam w płaskich sandałkach. Jak mi ktoś powie, gdzie takie spodnie mogę kupić stacjonarnie, to chętnie pójdę do jakiejś sieciówki :) (ale od razu mówię, że opcja łażenia parę godzin po galerii i wchodzenie do każdego sklepu u mnie odpada, bo nie lubię zakupów) Odpowiedz Link
irenka65f Re: szorty TF03 i spodnie TF07 10.06.10, 18:47 Też wyrosłam ze swoich letnich spodni. Na ile w biodrach kupiłaś te 14? Czy one są bardzo niskie? Nie lubię biodrówek, a te na zdjęciach wydają mi się dość niskie, ale może to tylko tak wygląda? Odpowiedz Link
yaga7 Re: szorty TF03 i spodnie TF07 10.06.10, 19:08 Jakieś 108-110 mam w biodrach. One nie są bardzo niskie, ale wysokie też nie są. Ale na szczęście to jest wysokość, którą ja akceptuję, bo wyglądają fajnie. Jak chcesz, mogę Ci podać jakieś wymiary czy coś. I mogę też je wrzucić do galerii, jak będę focić pozostałe zakupy. Odpowiedz Link
irenka65f Re: szorty TF03 i spodnie TF07 10.06.10, 19:20 Byłabym wdzięczna jakbyś wrzuciła do galerii. To ja na 100-102 w biodrach co mam brać 12? Czy wcisnę się w 10? Odpowiedz Link
ptasia re: spodnie TF07 i szorty 16.11.11, 15:07 odnośnie spodni, które dostałam w poniedziałek: - super! Nigdy nie nosiłam 8-ki/36 w portkach, bo utykały mi gdzieś na wysokości ud i dalej ani dydu. W jakiejś recenzji jednak było, że laska z 97cm biodrami weszła w 8-kę, więc uznałam, że ja (96 cm, ale punkt newralgiczny to te uda) też powinnam. I jest bdb, portki leżą bdb na pupie (nie spłaszczają, ale i nie powiększają), NIE ODSTAJĄ W TALII (Allejuja!), w udach są mocno dopasowane, ale trochę się naddały w ciągu dnia. Jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza za niecałe 11 funtów, tylko tego białego stebnowania (mam portki czarne) mogłoby nie być. -- - odnośnie szortów, które kupiłam na letni wyjazd - wzięłam rozm. 10, żeby uniknąć opięcia na udach, no i w talii mam swobodnie z 10 cm luzu. Tak na wczesną ciążę by się nadały, ale zarazem w 8-kę może bym się wcisnęła, ale kosztem obcisłości na udach. Materiał taki se. Nie opłacało mi się odsyłać (kupione na przecenie), nosiłam z paskiem gumkowym (brak szlufek do normalnego...) i bardzo nie spadały, choć i tak opadały na biodra. Zmechaciły się prawie od razu :( Zostały jako 'szorty wyciruchy', ale zdecydowanie nie był to udany zakup. -- Coś niecoś Ptasi Odpowiedz Link
yaga7 Ruffle Neck Jersey Tee by Bravissimo (YN14) 10.06.10, 15:37 Ruffle Neck Jersey Tee by Bravissimo (YN14) Nie polecam - mało taliowany, mało miejsca na biust, wygląda jak zwykła koszulka ze zwykłego sklepu. Idzie do zwrotu. Odpowiedz Link
normalna_ja top BO09 (green) i PG07 (pink blue) 15.06.10, 20:50 Dziewczyny, czy któraś ma, mierzyła? zastanawiam się nad nimi, ale sama nie wiem. BO09 na zdjęciach wygląda na turkus i to mnie kusi... ale boję się określenia koloru jako 'green' pomocy! :) Odpowiedz Link
kasienka.body Re: top BO09 (green) i PG07 (pink blue) 15.06.10, 21:25 na facebooku w profilu Bravissimo są zdjęcia fanów - jest też pierwszy top. Ponoć wypada bardzo duży w biuście - dziewczyna z 32H, która zawsze nosi Super Curvy kupiła Curvy i jest dobry :) www.facebook.com/photo.php?pid=4944197&op=1&o=global&view=global&subj=31700314768&id=730017060&ref=pf www.facebook.com/photo.php?pid=4516972&op=1&o=global&view=global&subj=31700314768&id=710502920&ref=pf Odpowiedz Link
yaga7 Zebra Print Maxi Dress iX08 23.06.10, 13:20 Bravissimo, Zebra Print Maxi Dress 12 really/super curvy Wrzucona do galerii. Bardzo podoba mi się jej góra i to, co robi z biustem - świetnie wygląda. Od talii w dół jest luźnawa, ale mam nadzieję, że nie poszerza. Rozmiarowo jest sporsza, albo ja schudłam :P W każdym razie gdyby któraś chciała, mam 14 curvy/really curvy do sprzedania, albo wraca do sklepu. Materiał jest średni, bo taki sztucznawy i to jest chyba jej jedyna wada. Jest dość długa - nad kostki przy wzroście 172. Dla mnie w sam raz chyba. Odpowiedz Link
zazulla Ubrania BRAVISSIMO na żywo - foto 30.06.10, 17:10 forum.gazeta.pl/forum/w,32203,113599812,113599812,Ubrania_BRAVISSIMO_na_zywo_foto.html Odpowiedz Link
zazulla materiał płaszcza Pretty Perfect Pea Coat (BL56) 15.08.10, 11:42 Czy któraś z Was miała w rękach ten płaszczyk? Czy to jest materiał gładki w stylu prochowca czy bardziej mięsisty? I jaki kolor? Na zdjęciach sklepu odcień jest malinowy a na fotce na Facebooku intensywna czerwień (co mi bardziej pasuje). Odpowiedz Link
animko Re: materiał płaszcza Pretty Perfect Pea Coat (BL 16.08.10, 18:42 zazulla napisała: > Czy któraś z Was miała w rękach ten płaszczyk? Czy to jest materiał gładki w > stylu prochowca czy bardziej mięsisty? I jaki kolor? Na zdjęciach sklepu odcień > jest malinowy a na fotce na Facebooku intensywna czerwień (co mi bardziej pasuj > e). > > Patrząc na zdjęcie na stronie Bravissimo byłam pewna, że jest flauszowy, ale trafiłam na tą fotkę www.facebook.com/photo.php?pid=6905935&op=1&o=all&view=all&subj=31700314768&aid=-1&oid=31700314768&id=574941577 i przeczytałam odpowiedzi niedoszłej właścicielki i uważam, że jest to krótki prochowiec. Widać też, że jest bardziej czerwony niż malinowy, co mnie akurat kompletnie nie przeszkadza :). Ale niestety na żywo go nie widziałam (jeszcze). Odpowiedz Link
animko Pardąsik! 16.08.10, 18:50 Kurde, nie wiem, jak ja czytałam Twojego posta, bo właśnie widzę, że nic nie wniosłam moja odpowiedzia :). Chyba tak się podekscytowałam tym zbiegem okoliczności, ze najpierw zobaczyłam zdjęcie a potem przeczytałam, że ktoś ma wątpliwości, że jakiejś pomroczności dostałam. Odpowiedz Link
yaga7 koszulki nocne - recenzja 23.09.10, 10:39 Poeksperymentowałam z 4 modelami piżamek Bravissimo w róznych rozmiarach i ogólne podsumowanie jest takie, że mi nie pasują. Bokserka RN19 - rozmiar 34F/G jest za duży na moje 34FF i był za duży na moje 34G. Piersi w części stanikowej latają i na czubku piersi jest takie pustawe miejsce, niefajnie to wygląda. Do tego też jest przydużawa w obwodzie, ale to pikuś. Zostawiłam sobie, nie chciało mi się wymieniać, ale postanowiłam następnym razem celować w 32F/G. Z 32F/G zamówiłam: RN12 - strasznie szeroka w pasie, a wąska w obwodzie i stanowczo za małe miski. Większa w obwodzie byłaby jeszcze większa w pasie, więc do zwrotu, nie do wymiany. RN29 - węższa w pasie, lepszy materiał, ale miski za małe, też do zwrotu. Na allegro dorwałam śliczne fioletowe cudo RN09 w rozmiarze 34D/E, oczywiście w miskach za małe. Czyli mam do wyboru albo za małe miski, albo za duże miski. To ja już wolę normalne piżamki :( Odpowiedz Link
inez69 Jewel Applique Dress by Bravissimo (BO10) 10SC 02.10.10, 15:44 Na mój biust 30GG/H rozmiar SC jest za duży, mam luzy pod pachami i na plecach. Na 102 cm w biodrach 10-ka jest za mała. Tylko w talii dobrze leży (74 cm). Przy wzroście 170 cm sięga mi tuż za kolano. Sukienka uszyta jest z bardzo cienkiego i podatnego na zaciągnięcia materiału. Ma halkę. Rozczarował mnie kolor, jest mydlano-pastelowo zielony. Ogólnie bardzo podoba mi się krój i ozdobny pasek, ale słaba jakość materiału dyskwalifikują ją i nie będę próbowała dobrać odpowiedniego rozmiaru. Odpowiedz Link
inez69 Satin Ballerina Dress (BL52) 10SC 02.10.10, 16:14 Na biust 30GG/H rozmiar SC jest na styk, przy pełnym wyproście robią mi się buły, ale to przez fiszbiny, bo w części biustowej są dwie pionowe wygięte fiszbiny które z profilu robią trochę dziwny kształt. W biodrach dobrze leży, mam jeszcze trochę luzu. Ma halkę. Minus za sztywne, nieelastyczne ramiączka, które w pochyle odstają. Niestety pasek musiałam wielkrotnie poprawiać, bo lubi się rozsuwać. Poza tym same pozytywy-świetnie się w niej czuję, podkreśla to co najlepsze, ładnie maskuje sporą pupę, robi rewelacyjny dekolt i można w niej tańczyć :) Przy wzroście 170 cm sięga mi przed kolana. Środkowy pas, który w katalogu jest brązowy, w rzeczywistości jest w kolorze kawy z mlekiem, reszta się zgadza. Zdjęcia obu sukienek są w Galerii LB. Odpowiedz Link
wolffie Jersey Scoop Neck Dress BH46 05.10.10, 19:59 Skuszona tym oto zdjęciem na FB: www.facebook.com/photo.php?pid=30838192&fbid=1345159549623&op=1&o=all&view=all&subj=31700314768&aid=-1&oid=31700314768&id=1250280378 oraz atrakcyjną ceną na ebayu (90 zł już z przesyłką) nabyłam 12 C/RC i jestem nią zachwycona. Bardzo przyjemny materiał 85% wiskoza 15% wełny - nie gryzie, ale jest raczej cienka. Trochę po założeniu podkreślała mi fałdki brzuszne i zastanawiałam się czy by nie wziąć jednak 14, ale sukienka nie ma w składzie elastanu i jak chwilę w niej pochodziłam, posiedziałam to się naciągnęła na tyle, że mnie ładnie opływa. 14 byłaby chyba błędem, bo by się zrobił wór. (Z nierozciągliwych tkanin mam dwie brawissimowe 14) Przy 168 cm wzrostu sięga mi idealnie za kolanko (ale zdaje się mam długi tułów i kolana dosyć nisko - szarą eminencję biubiu 44 mam przed kolano, mam też tulipana zielonego 40 wersja wydłużone i jest idealnie za kolanko, sukienki empirki 42 są ciut krótsze) Dekolt dowolnie regulowany, ale na moim Tiffanym 34E leży tylko ciut powyżej lini biustonosza i już ugrzecznić się nie da, bo odcięcie wjechałoby mi na biust, lub musiałabym wciąż RC/SC. Podoba mi się, że rozdziela biust i nie da się zajrzeć do dekoltu - w sensie zobaczyć mostek stanika. Bardzo głęboki bakłażanowy fiolet, w sztucznym świetle staje się czarny. Odpowiedz Link
inez69 Re: Jersey Scoop Neck Dress BH46 05.10.10, 20:18 Może pokażesz w Galerii LB? Ebayowe ceny kuszą... :) Odpowiedz Link
ptasia Re: Jersey Scoop Neck Dress BH46 05.10.10, 21:36 Aj, Wolffie, ja ją obserwowałam tyle razy, i myślałam, i rezygnowałam... A Ty znów kusisz, no! Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Jersey Scoop Neck Dress BH46 - pomyłka 03.11.10, 18:41 Skuszona Twoim opisem zakupiłam. Faktycznie jest bardzo ładna, choć muszę ją nieco skrócić. Ale ta jakość! Wiele razy czytałam narzekania na ciuchy z Bravissimo, ale nie spodziewałam się, że to będzie taka szmatka. Materiał jest cienki i prześwitujący, jak dla mnie to po prostu jednopraniówka. Cieszę się, że kupiłam na Ebayu za niską cenę, bo nie wiem jak zniosłabym fakt, że dałam 50 kilka funtów za taką jakość. Co do dopasowania, to jest mi wszędzie trochę za duża oprócz biustu, wzięłam 8 R/RC. Odpowiedz Link
ptasia Re: Jersey Scoop Neck Dress BH46 - pomyłka 08.11.10, 09:30 a ja mam odmienne zdanie, bliższe Wolffiowemu ;) kupiłam na eBayu po długim namyśle, za grosze (a konkretnie kilka funtów) i jestem b. zadowolona. Też 8 c/rc. Leży świetnie wszędzie. Materiał: cóż, ja się nie spodziewam z zasady wiele po dzianinie, ta się mieści w normie; niebieska twist front dress ma moim zdaniem gorszy materiał. Długość idealna, rękawy idealne, miejsce na biust jw. Można założyć wszędzie. Chyba będzie moja ulubiona. Odpowiedz Link
yo_anka Re: Jersey Scoop Neck Dress BH46 08.02.11, 23:25 potwierdzam super kiecka :) a ja skusiłam się na nią jak zobaczyłam w niej ciebie Odpowiedz Link
anial_ek Twist Front Jersey Tee by Bravissimo (YN11) 10R/SC 06.10.10, 10:44 Bardzo mi sie podobal na zdjeciu i bardzo chcialam go zatrzymac, ale nie da rady. Moze jakbym zamowila 8, a nie 10, to wyszloby lepiej, ale obawiam sie, ze moglaby byc za mala w biuscie. W talii uklada sie jako tako, choc chyba powinna byc mniejsza, ale dyskfalifikuje ja dekolt ktory jest super gleboki, tzn no i brzegi sie jakos dziwnie zawijaja i nie wyglada to wcale ladnie. wiec juz nawet nie wymieniam rozmiaru, tylko odsylam. Odpowiedz Link
anial_ek Lace Trim PJ Cami Top by Bravissimo (RN03) 28GG-H 06.10.10, 11:03 Bardzo ladny, milutki material, obwod scisly, miski dobre ale... straszne dzioby! niby pizama i nie ma to az takiego znaczenia, no ale nie moglam zniec tego widoku (od gory, bo z przodu wygladalo w porzadku). wiec biust jak dwie rakiety na boki. koszmar! :) Odpowiedz Link
yaga7 Bravissimo - Belted Jersey Dress (NM04) 07.10.10, 14:05 Wrzucona do galerii, można zobaczyć. Rozmiar moim zdaniem standardowy, do dopasowania nie mam zastrzeżeń. Materiał jest średnio fajny, raczej codzienny. Podszewka podobnie. Lepsza by była śliska podszewka. Sukienka ma dwie kieszonki, sięga nad kolano (przy 172), więc mnie jak najbardziej odpowiada. Ma rozcięcie z tyłu. Pasek jest osobno, można nosić z innymi rzeczami. Na pewno się nadaje i do pracy (jak ktoś ma taką pracę), i na jakieś średnio oficjalne imprezy rodzinne. Pewnie stosunek ceny do jakości wypada na niekorzyść, ale ja zakupów stacjonarnych raczej nie robię, więc nie raz mam do wyboru kupić przez net, albo nie kupić wcale. Generalnie polecam :) Odpowiedz Link
yaga7 Satin Ballerina Dress by Bravissimo (BL87) 19.10.10, 15:05 Kolorystycznie jest boska. Ale fason chyba nie dla mnie, bo moim zdaniem ona będzie dobrze leżeć na osobach w typie gruszki, z szerszymi biodrami, a węższymi ramionami. Wzięłam 12SC: w biodrach i w dolnym brzuchu się topię, w związku z czym w tych rejonach mnie trochę poszerza, a z kolei w podbiuściu i w samych ramionach jest dość ciasna. A w samym biuście jest dobra. Większy rozmiar na pewno by lepiej leżał w podbiuściu i w ramionach, ale na pewno by leżał dużo dużo gorzej w dolnej części. Nie jestem w stanie sama zasunąć do końca zamka z tyłu, więc foty do galerii będę robić, jak będzie Luby ;) Strasznie żałuję, że nie leży lepiej, bo śliczna jest. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Satin Ballerina Dress by Bravissimo (BL87) 23.10.10, 14:22 Wrzucona do galerii :) Odpowiedz Link
animko Kardigan i przezroczysta koszula zima 2010 03.11.10, 11:07 Za radą pewniej forumki przeklejam z innego wątku o nowościach w Bravissimo: Z nowości przyszły do mnie dziś dwie rzeczy: kardigan (10R/SC) www.bravissimo.com/products/clothing/shirts-and-tops/bravissimo/rc03-details.aspx?ck=0vrbFpYh92Q%3d i przezroczysta koszula (10 RC) www.bravissimo.com/products/clothing/shirts-and-tops/bravissimo/by14-details.aspx?ck=0vrbFpYh92Q%3d Sweter taki sobie, w biuście dobry, w talii powiewa, bo obwód jest niewiele mniejszy. Ten przezroczysty panel jest też na plecach, nie widać tego na zdjęciu. Ponieważ ten materiał nie jest ani trochę elastyczny, to ciągnie w ramionach odrobinę, kiedy się trochę zgarbię. Nie wiem jeszcze czy go zostawię, z jednej stony nie mam eleganckiego czarnego sweterka, a z drugiej ten spełnieniem marzeń nie jest. Koszula jest w parze z topem na ramiączkach, bardzo ładnie leży i zostawiam na pewno. Ten top ma zaszewki na biust i jest trochę wcięty w talii, będzie się bardzo przydawał, ilekroć trzeba założyć coś pod sweter albo sukienkę z trochę za dużym dekoltem. Odpowiedz Link
zazulla Re: Kardigan i przezroczysta koszula zima 2010 03.11.10, 18:16 To za radą kolejnej forumki (moją :D) prześlij fotki do galerii :))) Odpowiedz Link