ucayali miski w saharze - pytanie 13.01.09, 22:39 Czy Sahara ma większe miski od standardowych? Kupiłam gorset 65G i wydaje mi się, że jest na mnie za duży. Ciekawa jestem, czy nie jest wielkomiseczkowa, czy może jednak jestem pomiędzy rozmiarami. Wszystkie moje 65FF są przymałe. Odpowiedz Link
2tea Re: miski w saharze - pytanie 14.01.09, 20:23 Ja mam gorset i uważam, że ma miski mniejsze niż standard i to o 1,5 rozmiaru. Wiekomiseczkowa to na pewnie nie jest (przynajmniej w gorsecie). Zwykle noszę duże 65D lub małe 65DD, a Sahara jest dobra na 65E. Odpowiedz Link
ucayali Re: miski w saharze - pytanie 14.01.09, 21:01 Wiesz ale jak pisałam, dla mnie 65FF są trochę za małe (np. arabelki oyster i purple haze), tango plunge 65G lekko luźnawe, a frillys brooke 65G akurat. Więc sądzę, że małomiseczkowy akurat ten mój gorset raczej nie jest, a odstaje mi górą koronka przy misce. I górna krawędź minimalnie odstaje. Może jeszcze ktoś odpowie, ciekawe jak u innych to wypada. Odpowiedz Link
yo_anka Re: miski w saharze - moim zdaniem większe 17.01.09, 01:36 tu pisałam, albo Hestia ma mniejsze sporo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=87207957&a=89930558 Odpowiedz Link
ucayali Re: miski w saharze - moim zdaniem większe 17.01.09, 13:15 Dzięki za odpowiedź :) Odpowiedz Link
luizka_85 Shanghai by Masquerade 14.01.09, 12:44 Dzisiaj odebrałam przesyłkę z nowym modelem Masquerade - Shanghai. Stanik wizualnie śliczny, bardzo mi się podoba. Moje wymiary to 64/91,5cm. Stanik kupiłam w rozmiarze 28G. Obwód zdecydowanie ścisły, zapinam się na najluźniejszą hafkę i nawet nie próbuję na środkową :) Obwód minimalny 59cm, maksymalny 67cm. Miski raczej standardowe (na mnie trochę bułkują, ale ja jestem w górnej granicy G). Fiszbiny standardowe, długość 24cm, szerokość 17cm. Głębokość miski 23cm. Odpowiedz Link
a.n.u.l.a Re: Shanghai by Masquerade 19.01.09, 23:56 A masz może porównanie z kokietką i polką? Do której jej bliżej pod względem kroju? Odpowiedz Link
mariannawtrampkach Re: Shanghai by Masquerade 25.01.09, 22:45 UP! Zamowilam juz Shanghajke ale chetnie poczytalabym jeszcze jakies opinie... Odpowiedz Link
nancy_callahan Re: Shanghai by Masquerade 27.01.09, 21:59 ja też zamówiłam w Karoline i pewnie sobie jeszcze dlugo długo poczekam - na razie to tylko rezerwacja, chętnie poznam jakieś szczegóły, w szczegolności jak wypada rozmiarowo i fasonem (jak polka czy kokietka??) Odpowiedz Link
paola_preziosa Re: Shanghai by Masquerade 21.02.09, 17:44 czesc wlasnie rozpakowalam i przymierzylam rozmiar 30F przy wymiarach 72/90... stanik jest przepiekny, bardzo nisko zabudowany na mostku i robi mi dolinke nie bulkujac - wspanialy! miski sa mi raczej przyduze ale arabelka ktora mam 30E bylkuje juz wiec postanowilam przeskoczyc o oczko wyzej (jestem jeszcze w trakcie migracji). zastanawiam sie nad odsylaniem jednak poniewaz obwod jest bardzo luzny! arabelke 30E nosze na srodkowej haftce (mam ja od 3 miesiecy) i nie podjezdza, shanghai od razu zapielam na najciasniejsza, nie powinno tak byc... ale jest tak òpiekny ze sie zastanawiam nad podszyciem bo mi sie nie chce troche czekac na wymiane... nie wiem, pomysle, dzisiaj ptrzyszedl:) ogolnie piekny ale przyduzy! Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Shanghai by Masquerade 23.02.09, 12:29 stanik jest piekny,znacznie ladniejszy niz na zdjeciach.wg. mnie jest scisly, tak jak polka,ale uklada sie chyba nawet lepiej.niestety,mierzylam za maly rozmiar,ale bede myslec nad zamowieniem go w bravissimo. Odpowiedz Link
siarkaa Re: Shanghai by Masquerade 08.11.09, 01:49 wprawdzie temat uspiony, ale dodam, ze jestem szczesliwa posiadaczka srebrno - rozowego Szanghaja. obwod scisly, standardowo - ramiaczka zbyt dlugie (wynik, niestety, ozdobnych ramiaczek), kroj blizniaczy jak w Polce (acz w mojej ocenie mniej dajacy powody do dziobowania), daje ladny dekolt. jego wady wybaczam w calosci, poniewaz wyglad ma obledny, serio zal mi go nosic pod bluzkami! :) Odpowiedz Link
kataplana pandora 14.01.09, 14:46 doszla do mnie pandora z bravissimo 32f. lezy slicznie. jest zupelnie gladka. kolor jest nieco inny niz na zdjeciach, ale trzeba zaznaczyc ze foty ogladalam na nieskalibrowanym monitorze laptopa wiec to nie wina bravissimo tylko moja. w rzeczywistosci kolor tla materialu nie jest czarny tylko bardzo ciemno brazowy z takimi delikatnymi plamkami. ale i tak mi sie podoba. zabudowanie pod pachami i szerokosc fiszbin porownywalne do aragona. u gory miseczek delikatna, zupelnie nieinwazyjna i nieco elastyczna koronka. czy jest rozciagliwy nie wiem. miska jak dla mnie w maskaradkowej normie. mam nemesis i antoske w tym samym rozmiarze. Odpowiedz Link
carthia Re: pandora 17.01.09, 12:44 Potwierdzam słowa kataplany: gładki materiał, lekkie uszytwnienie, bardzo ładnie zaokrągla, choć nie ma efektu "piersi podanych na tacy" jak w Aragonie lub Antosi. Na moje wymiary 71/88 30DD pasuje idealnie. Fiszbiny jak na Masquerade standardowe. Jeśli chodzi o kolorystykę, wolałam zapowiadaną wersję turkusowo-zieloną jako tło, ale w Bravissimo jest na razie tylko Pandora z czarnym kolorem podstawowym. Czaję się jeszcze na Shanghai, ale poczekam, aż pojawi się w innym sklepie, bo po ostatnich przebojach z kartami kredytowymi zakupów w Bravissimo raczej już nie zrobię. Odpowiedz Link
dinnah CASABLANKA - ścisła czy nie ? 14.01.09, 17:56 Normalnie noszę 65e, i raczej nic (oprócz Fayreform) o tym obwodzie mnie nie ciśnie. Jaka jest Casablanka (zwłaszcza biała)? Czy 70d ma szansę być dobre? I jak z wielkością misek - mniejsze ,większe,standard? Odpowiedz Link
arwena-g Re: CASABLANKA - ścisła czy nie ? 14.01.09, 18:26 Casablanka jest dość rozciągliwa, a miski ma największe z maskaradek- tak z pół numeru wieksze. Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: CASABLANKA - ścisła czy nie ? 14.01.09, 18:54 A ile masz pod biustem? Ja bym określiła Casablankę jako megarozciągliwca - większego niż Arabella nawet. Odpowiedz Link
dinnah Re: CASABLANKA - ścisła czy nie ? 14.01.09, 21:04 pod biustem mam 73, jeśli jest lużniejsza od arabelki,to nawet nie próbuję... Odpowiedz Link
chocochoco Re: CASABLANKA - ścisła czy nie ? 17.01.09, 13:16 Moim zdanie Casablanca to straszny rozciągliwiec i do tego małomieczkowiec, nawet ładny kształt piersi jej nie usprawiedliwia, lipna jakość, stanik nie powinien się tak rozciągać. Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: CASABLANKA - ścisła czy nie ? 17.01.09, 13:43 hmmm, a dla mnie jest "normalna" ;) nie wiem, może ja na jakiś mało rozciągliwy model trafiłam ;) Odpowiedz Link
meta_morfoza Re: CASABLANKA - ścisła czy nie ? 17.01.09, 19:32 ja mam casablanke 65G i nie jest jakoś mega rozciągliwa - noszę ją od kilku miesięcy (wprawdzie nie bardzo często), ale nadal na 1 haftce jest ok; no i miseczkowo wypada standardowo moim zdaniem. W każdym razie jak mierzyłam czarną arabelkę, to była na wstępie duużo luźniejsza. Odpowiedz Link
asia123heh Re: CASABLANKA - ścisła czy nie ? 22.01.09, 19:23 wg mnie casablanka jest niestety rozciagliwa, po trochę ponad pół roku zjechałam do ostatniej haftki. za to nigdy nie miałam miękkiego stanika, który dawałby taki super kształt. Odpowiedz Link
wolffie CASABLANCA 28.01.09, 02:08 wg mnie obwód w normie miałam 36D i nosiłam ją przy 86/99 przez 2 tygodnie i nic nie podjeżdżało, a za to było mi bardzo wygodnie w spoczynku 76, max naciągnięty 95 ten obwód jest imho z tych pracujących a nie sztywnych tzn. dałoby się go spokojnie zapiąć na najciaśniejszą haftkę i przy wkładaniu wydaje się że nie bedzie trzymał, ale jednak trzyma na tej najluźniejszej - a przynajmniej tak było przez okres 2tyg. Było ale niestety potem dopadła mnie galopująca migracja i się skończyło. A komfort był super, no i krągły kształt biustu niedościgły. To jest miękki odpowiednik Antośki - zupełny ewenement. Idealne zebranie z boku i wysoko!! do góry. Spod bluzki wystawały mi takie piękne kulki (a mój biust nie jest jędrny, tylko bardzo miękki i lejący) Pionowy krój i zabudowanie niemalże mitycznego half-cup. Piękna koronka o wzorze kojarzącym się rzeczywiście marokańsko Niestety w czarnym kolorze nie jest on zbyt widoczny bo wzór jest dość gęsty i zlewa się zupełnie z nierozciągliwym, dobrze podtrzymującym podszyciem, które jest też w czarnym kolorze. Widać go więc tylko przy podświetleniu od dołu a na ciele całość zupełnie nieprześwitująca - no niestety efekt trochę takiego 'czarnego staniora' - ale bardotkowego, więc mimo to ok. Ramiączka wstępnie gryzą ale wąskie i bardzo ładnie obszyte koronką. Jak dla mnie trochę krótkie - max 41cm Chwościki na mostku super mi się komponowały z mocno wyciętymi czarnymi rzeczami. Największa wada!!!: mechacenie się. U mnie już po tygodniu wyglądał na 'noszony' Warto to mieć na uwadze przy kupnie używanego - bo nowych chyba nigdzie już nie ma. Gdyby były kupiłabym mimo to od razu dwa w obecnym rozmiarze bo Antośka się na co dzień nie nadaje. Odpowiedz Link
kura17 czy Wasze aragony sa wygodne??? 20.01.09, 10:21 bo moj nie jest :( nie dosc, ze mam wielkie watpliwosci, czy mi ten stanik pasuje, czy nie (i rozmiarowo i "wygladowo"), to w dodatku jest niewygodny, i to juz przy mierzeniu! drapie mnie ta tasiemka na gorze obwodu, z boku i na plecach (z boku nhajbardziej). no i obgryza mnie do czerwonosci po kilku minutach to miejsce pod pacha, gdzie sie miska konczy i jest koniuszek fiszbiny... tez tak macie? zastanawiam sie, czy ten stanik w ogole dla mnie, skoro jest niewygodny juz przy mierzeniu? moze ta tasiemka zmieknie po praniu, ale to drapanie pod pacha? zaden inny stanik, ktory mam, nie jest dla nie tak niewygodny! a moze to rozmiar zle dobrany? ale wyglada w miare dobrze... choc jak sie chwile poruszam, to mi sie piersi wylewaja gora... tak ma byc??? jak stoje, to piekne kule, nie ma zadnych bul... juz sama nie wiem? aragon jest turkusowy Odpowiedz Link
carthia Re: czy Wasze aragony sa wygodne??? 20.01.09, 10:47 Hm, mój czerwony jest wygodny, nigdzie nie drapie ani nie gniecie. Z tym, że nigdzie już nie mogłam upolować mojego normalnego rozmiaru 30DD i zdecydowałam się na Aragona 32D. Obwód trzyma, choć lepszy byłby 30, w miseczkach mam odrobinę luzu, która znika, gdy się wyprostuję na maksa. Może turkusowy jest jakiś bardziej drapiący?... Odpowiedz Link
yaga7 Re: czy Wasze aragony sa wygodne??? 20.01.09, 12:49 Mój czerwony jest wygodny. Obcieranie pod pachą występuje u mnie w przypadku staników o zbyt długich fiszbinach - wtedy wiem, że model jest po prostu ze mną niekompatybilny. Odpowiedz Link
calineczka793 Re: czy Wasze aragony sa wygodne??? 20.01.09, 13:29 Moje Aragony czerwony (32G) i oyster (34F) są jednymi z wygodniejszych staników, które mam na stanie...oyster jest dużo za duzy pod już teraz, dlatego prawie go nie noszę... Może faktycznie ten model nie jest z Tobą kompatybilny...a może to "urok" teala...ja będę mogła porównać niebieskiego aragona jak tylko do mnie dotrze;-) Pozdrawiam! Doti Odpowiedz Link
ucayali Re: czy Wasze aragony sa wygodne??? 20.01.09, 15:06 W moim nic nie gryzie (kremowy). Może jakoś inaczej podszyty jest ten czerwony? Odpowiedz Link
samo_zloto Re: czy Wasze aragony sa wygodne??? 20.01.09, 17:22 Mnie przy pierwszym założeniu drapała mnie fiszbina pod pachą, ponieważ nie miałam możliwości zwrotu (stanik z allegro) oraz za bardzo mi się podobał, postanowiłam go ponosić trochę i przeszło. Odpowiedz Link
nocarka Re: czy Wasze aragony sa wygodne??? 28.02.09, 16:39 Może za wąski masz? Mój jest super, uwielbiam ten stanik, nic się nie dzieje złego. Już bardziej kokietka zostawia mi mocne ślady, aż mój facet się czasem niepokoi, ale aragon to jeden z najwygodniejszych staników jakie mam. Mimo, że kupiłam ciut za mały. Nie przejmuj się, szybko się rozciąga, więc pewnie za dwa tygodnie przejdzie Ci to obcieranie. Odpowiedz Link
hotaru85 Re: czy Wasze aragony sa wygodne??? 15.03.10, 11:16 kura17 napisała: > tez tak macie? zastanawiam sie, czy ten stanik w ogole dla mnie, > skoro jest niewygodny juz przy mierzeniu? moze ta tasiemka > zmieknie po praniu, ale to drapanie pod pacha? powiem tak: niedawno nabyłam ten biustonosz i jestem zachwycona! pięknie leży, nic nie uwiera, cudownie wygląda. wnioskuję więc, że po prostu nie jest to model dla ciebie. Odpowiedz Link
jolka-pol-ka Antośka a Sahara 20.01.09, 17:10 czy miski są w nich jednakowe? Ma któraś z Was obie? Wiem, że to ten sam fason, a skoro Antośka 30FF jest już za mała, chcę kupić Saharę 30G, tylko nie wiem, czy dobrze robię :)) Odpowiedz Link
samo_zloto Re: Antośka a Sahara 20.01.09, 17:24 nie wiem, na ile pomogę, bo Saharę mam, a Antośkę tylko mierzyłam (obie 32G) i jak dla mnie- porównywalne miski. moim zdaniem możesz zamawiać 30G. Odpowiedz Link
joankb Re: Antośka a Sahara 20.01.09, 20:41 Czerwoną Antośkę 30F jeszcze wciskam, a Sahara 30FF jest niewiele większa, 30F mnie spłaszczało :DDD. Bierz większą. Odpowiedz Link
masza.s Re: Antośka a Sahara 20.01.09, 20:56 Mam. Moim zdaniem mają bardzo podobne miski, więc bierz większą. :) Odpowiedz Link
calineczka793 Regency 32G 22.01.09, 08:08 Wczoraj dotarły do mnie dwie maskaradki...jedną z nich jest właśnie Regency 32G...który spowodował, że kocham maskaraski za to co robi z moim biustem i kocham mój biust... Mam wersję z jasną z ciemnymi wzorami (to chyba negatyw, bo wszędzie widziałam odwrotne zestawienie kolorystyczne)...wg mnie Regency jest dość ścisłe (chociaż Polka chyba bardziej), miseczki...mmm...na pewno mniejsze od Aragona red w tym samym rozmiarze...jednak to w niczym mi nie przeszkadza, gdyż Aragon odstaje mi troszeczkę... Wizualnie stanik przemawia do mnie baaardzo, jest dość nisko zabudowany, miseczki obszyte czarną koronką, ramiączka cieniutkie, standardowo z regulacją do połowy... Regency robi mi prześliczne jabłuszka z dolinką, piersi mam w nim wysoko uniesione i do przodu, profil mam w nim, nieskromnie mówiąc, genialny...uwielbiam ten efekt...idealnych jabłuszek;-) Chętnie kupiłabym też wersję w tym drugim kolorze, ale w moim rozmiarze trudno jest już ją upolować... D. Ps. moje wymiary 76/100 (+/- 1cm) - standardowy rozmiar to 30H Odpowiedz Link
amy77 Re: Minuet Masquerade red/black 23.01.09, 12:57 biustonosz Minuet Masquerade to mój pierwszy stanik po "uświadomieniu", więc trochę się bałam czy trafię z rozmiarem, krojem itp. ale jest super! Dość obcisły ale to chyba taki szok po zbyt luźnych obwodach, dobrze utrzymuje piersi, nie powieksza ani nie pomniejsza biustu, nie zbliża piersi, więc do dekoltów głębokich polecam coś innego :-) Odpowiedz Link
borsuk_dawid Aragon/Antoinette - jaki rozmiar? 24.01.09, 01:28 Witam wszystkich, ja tu nowa :-) Pisze po raz pierwszy, choc duzo podczytywalam i rewolucje stanikowa przeszlam jakis czas temu. Bardzo bym chciala zakupic Aragona liliowego lub niebieskiego lub czerwona Antoinette, bo choc te staniki, ktore mam sa dobre i wygodne, marzy mi sie cos mniej zabudowanego. Moje rozmiary to 91/113 w staniku - 115 bez (ale to dlatego, ze biust mi sie "rozjezdza") a staniki, ktore pasuja mi najbardziej to Freya Polyanna 36FF i Freya Truffle 36FF a takze Ballet Delight 36F (pieknie unosi biust). Mam tez Fayreform 34FF (nia pamietam modelu) i tez jest dobra, choc nieco splaszcza. Wiem, ze z kalkulatora wychodzi mi co innego, ale wieksze miski mi odstaja(mysle, ze to ksztalt biustu, patrzac z boku jest dosc plaski od gory i dolu niestety, cos jak dwie przywiedniete oberzyny, a nie jabluszka :-) Czy moglybyscie doradzic co powinnam wziac z maszkaradek? Czy 36F bedzie ok? Lubie ciasne obwody, nie wiem jak scisliwe sa. Freye 34 sa mi troche za ciasne, ale to moze kwestia za malych misek (mam Freye Antoinette 34FF). Sama juz nie wiem. Slicznie prosze o porade :-) Odpowiedz Link
hermenegilda_k Re: Aragon/Antoinette - jaki rozmiar? 26.01.09, 08:54 mamy prawie identyczne same wymiary :) z maskaradem mam: Polkę steel 36FF, Polkę black 36FF, Polkę brązową 38F /wg mnie brazowe maja zanizony obwód i miseczki/ coquette 36G z aragonem jestem niekompatybilna więc nie pomogę wiele, mierzyłam 36G i miał miskę za dużą o jeden rozmiar porównania z Freyą nie mam - niefreyowa jestem niestety celowałabym w 36FF :)) Odpowiedz Link
anatema1 Antoinette wrzosowa 34F 03.02.09, 12:25 w koncu upolowalam! :) w milli trafila sie w moim (mniej wiecej, ale o tym zaraz) rozmiarze. a juz od dawna jej poszukiwalam, a rozmiarowka w sklepach internetowych byla coraz bardziej ogolocona... na wymiary 78/104 wzielam 34F (takie bylo). byc moze wielu z Was wyda sie to za maly rozmiar, ale przymierzalam, ogladalam i po konsultacji ze swietnymi paniami z milli oraz Pania Magda stwierdzilysmy, ze jest ok. po pierwsze nie jest to stanik na co dzien, a w moim przypadku na naprawde specjalne (niestety dosc rzadkie) okazje. moze to herezja, ale w przypadku tego stanika lekka "zamałość" jakby poteguje ten efekt "jabluszek". poza tym jesli cos ma wychodzic, to tylko przodem, a nie bokiem:) ale na szzcescie na razie nic nie wychodzi. nie ukrywam, ze ten biustonosz kupilam glownie z powodu jego urody i efektu, jaki daje. sam bowiem nie nalezy do najwygodniejszych. jego najwieksza wada sa nierozciagliwe ramiaczka z atlasowej tasiemki, ktore u mnie zostawiaja lekkie czerwone slady (ale to wynika wlasnie z ich nierozciagliwosci). oprocz tego nie ma ich pelnej regulacji, nad czym ubolewam, ze tak jest we wszystkich masakradkach. podsumowujac, mysle, ze to byl dobry zakup. chocby dla tego efektu po zalozeniu, kiedy mam ochote gapic sie caly czas w lustro, nie dowierzajac, ze to sa moje piersi:) i oczywiscie ten cudny wrzosowy kolor... ach..:) Odpowiedz Link
anatema1 Polka brązowa 34G - recenzja 03.02.09, 12:36 wczoraj doszla zamowiona z dopasowanej. na wymiary 78/104-105 zamowilam 34G i musze powiedziec, ze rozmiarowo byl to strzal w dziesiatke;) obwod jest naprawde scisly, w siedemdziesiatke bym sie na pewno nie dopiela. miski tez sa ok, bo wygarniam wszystko spod pachy i nawet jest jeszcze lekki luz. jesli chodzi o jego wlasciwosci podtrzymujaco-widowiskowe, to robi bardzo ladna, nieco subtelniejsza od Inferno dolinke (a wlasnie oczekiwalam takiego efektu, tym bardziej, ze Inferno zamowione na poczatku stanikowej przygody juz mocno za male). podtrzymanie tez oczywiscie na najwyzszym poziomie:) jedyna jego wada dotyczy ksztaltu, jaki nadaje piersiom - jest on lekko szpiczasty, jak juz zreszta pisalo kilka z Was. no coz, pod obcislymi ubraniami moze byc to zauwazalne dla jakiejs wytrawnej stanikomaniaczki;) mysle jednak, ze przecietny smiertelnik nie zwrocilby na to uwagi, tym bardziej jak ubranie nie jest tak bardzo obcisle. wygoda: jedyny minus to ramiaczka, ktore sa regulowane tylko na polowie dlugosci, a druga polowa nie jest zbyt rozciagliwa. wyglad: :)))))))))))) naprawde ladny, a jeszcze lepiej wyglada na biuscie. i te niewinne kropeczki:) podsumowujac: stanik ze mna zostaje. Odpowiedz Link
inez69 Can Can 30G + szorty 12 05.02.09, 15:52 To stary model, podobno z poczatków Maskaradek. Kupiłam używany, ale w świetnym stanie, mimo to obwód ma 63cm, naciaga się do 81cm (!), odległośc między końcówkami fiszbin-14cm. Ramiączka sprawiaja wrażenie nieelastycznych i mają małą regulację, za to są cieniutkie jak marzenie. Miski standardowe, na mnie za małe. Najgorsze z tego zestawu są majtki-rozmiar 12, czyli dość spore jak na angielską rozmiarówkę, a jednak za małe. Bardzo dziwnie są uszyte-składają się z 2 warstw i mam wrażenie, że warstawa spodnia jest mniejsza od tej na wierzchu. Jedny plus to ładny kolor-czarny w szare paski i do tego na mój gust zupełnie niepasujący różowy kwiatowy haft na brzegach. Odpowiedz Link
jenten Re: MASQUERADE - 3 08.02.09, 23:21 ja mam tylko małe pytanie, czy wszystkie maquerade są usztywniane? i czy w związku z tym nie nadają się dla początkujących? Odpowiedz Link
kk345 Re: MASQUERADE - 3 08.02.09, 23:23 Nie, Casablanka na przykład jest miękka. One jednak dość specyficznie leżą no i nie są najtańsze, dlatego ja zostawiłabym sobie taki zakup na ustalony już rozmiar, po zakończeniu migracji:-) Odpowiedz Link
ekler.ka regency purple/magenta 09.02.09, 11:11 udalo mi sie dorwac na brastopie 30g, kupilam od razu,nie baczac na wysoki kurs funta :) cudny jest, jeszcze ladniejszy niz na zdjeciach. obwod scisly,pierwsza haftka i dalej nawet ciezko zapiac przy moich 71 cm pod. miska raczej mala,mam jakies 96 cm w biuscie i jest na styk, z tendencja do minimalnej bulki przy maksymalnym wyproscie,ale przeciez to maskaradka ;) juz zaluje,ze na brastopie nie ma thongow. na razie zamierzam nosic ze srebrnymi,ktore mi zostaly w szufladzie,ale jesli ktoras ma dostep do debenhamsa,to blagam o wsparcie, bo maja je tam za 6 funtow :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: regency purple/magenta 09.02.09, 11:39 Skoro miska mała i ciasny obwód, to może 36F, które zamówiłam, będzie dobre - na razie czekam drugi tydzień, może przyjdzie... Odpowiedz Link
yaga7 Re: regency purple/magenta i nemesis 11.02.09, 10:42 przyszedł 36F Regency i jest dobry :) I nawet zapięty najluźniej nie podchodzi do góry, więc się cieszę. Do tego mam też Nemesis - standardowo 34FF, 34G za duże - sztywna krawędź miseczki odstaje i niefajnie to wygląda. Jednak w przypadku takich staników miska musi być wypełniona na maksa. 34G na sprzedaż - gdyby któraś reflektowała :) Odpowiedz Link
ekler.ka Re: regency purple/magenta i nemesis 11.02.09, 10:50 do mnie tez dzis wreszcie doszla nemesis.lezy ladnie, obwod tez raczej scisly,miska w sam raz.zostaje. warto jednak podkreslic, ze regency i nemesis maja w rzeczywistosci identyczny kolor, dla mnie to cos pomiedzy magenta a bordo. nie wiem,jak debenhams mogl nazwac regency "purple" ;) jesli chodzi o efekt,to w regency jest jednak troche bardziej spektakularny :) acha, i wydaje mi sie,ze nemesis jest uszyty jak emerald i majtki maja identyczny kroj. Odpowiedz Link
yaga7 Re: regency purple/magenta i nemesis 11.02.09, 11:07 Moim zdaniem Emerald i Nemesis to kompletnie dwa inne staniki :) Emeralda odesłałam czym prędzej, bo nie podtrzymywał i jakoś dziwnie wyglądał :| A Nemesis i podtrzymuje, i wygląda :) Nemesis bardziej kojarzy mi się z halfcupem India Fauve. Natomiast faktycznie kolory b. podobne :) Odpowiedz Link
aniazawieja Re: regency purple/magenta 09.02.09, 14:32 ekler.ka napisała: > udalo mi sie dorwac na brastopie 30g. To gratulacje. Teraz już wiem, kto mi go sprzed nosa dmuchnął ;D Życie to jest jednak niesprawiedliwe, buuuu Odpowiedz Link
ekler.ka Re: regency purple/magenta 09.02.09, 17:35 nie wiem,jakie rozmiary byly na poczatku,bo wrocilam w sobote z nart i zalapalam sie na nemesis ;) a potem w czwartek przez moment pojawilo sie regency 30g (ktos oddal?), to od razu kupilam ;) swoja droga,nemesis jeszcze nie ma... a co do niesprawiedliwego zycia,moze pocieszy cie fakt,ze dzis padl mi dysk i jestem bez komputera? ;) wiec moje regency przynajmniej odrobine rekompensuje moja krzywde... Odpowiedz Link
daisy0811 Re: regency purple/magenta 09.02.09, 17:18 Ja też dorwałam na brastopie i dziś wreszcie dotarła po tygodniu , śliczna... jestem pod wrażeniem, a jaki kształt biustu... Ja zamówiłam 30DD i 30E, no i DD zostaje a 30E poleci z powrotem, bo za duża i miski odstają. -- 71/87 gazetowego nie posiadam, kontakt: kotwbutach4@op.pl Odpowiedz Link
jud.yta Re: regency purple/magenta 10.02.09, 00:16 Jaki rozmiar chcesz tych gatek? Daj szybko znać. Odpowiedz Link
anetaw2 Re: MASQUERADE - 3 09.02.09, 16:36 biustonosz Minuet Masquerade to mój pierwszy dobrze leżący stanik po "uświadomieniu", Tabelkowo mam rozmiar 36F, przymierzałam rożne modele i marki i zawsze coś było nie tak, albo za duże miski najczęściej albo zupełna niekompatybilność. Z panachy pasuje mi najczęsciej 36E ale Minueta wzięłam 36F bo wyczytałam tu na forum ze jest małomiseczkowy, trochę się bałam czy trafię z rozmiarem, krojem itp. ale dla mnie jest naprawdę super! Odpowiedz Link
nat.a.lia ARAGON MASQUERADE - 3 09.02.09, 19:16 Czesc, jestem zrozpaczona bo od jakiegos czasu marzy mi się stanik Aragon Oyster ale juz nigdzie nie moge go dostac:(. No i dzis byl mój rozmiar na Allegro (70E) ale niestety ktos sprzątnął mi go sprzed nosa:(:(. Ech, nie moge odżałowac. Jest jeszcze jeden na Allegro, tylko w rozmiarze 70F i zastanawiam się, czy on będzie duzo wiekszy? Bo mam Antoinette 70E i jest bardzo ciasna, więc moze 70F byłby dobry? Jak myslicie? Czy te staniki mają wieksze czy raczej mniejsze miseczki? Pozdrawiam serdecznie i proszę o radę. Odpowiedz Link
kataplana Re: ARAGON MASQUERADE - 3 09.02.09, 20:00 musze cie zmartwic. moim zdaniem, tzn na moim biuscie aragon jest raczej duzomiseczkowy. mam antoinette 32ff a aragona 32f i oba sa dobre. Odpowiedz Link
nat.a.lia Re: ARAGON MASQUERADE - 3 09.02.09, 22:37 Oj, to mnie zmartwiłaś:(. A myslisz, że w takim razie 65E mogłby byc dobry? Odpowiedz Link
mordo.klejka rozamir COQUETTE a polka lub Minuet 10.02.09, 16:05 Witam, dziewczyny bardzo podoba mi się Coquette. Czy rozmiar 30G może być na mnie dobry? Przymierzałam już Polkę i Minuet w tym rozmiarze i były za małe, cięły piersi. No i naturalnie mam jakby bardziej sterczące piersi, sutki bardziej zadarte niż robiły te dwa staniki, więc dziwnie się wnich czułam i dziwnie wyglądałam. Ale chciałabym spróbować jeszcze z Coquette. Czy ona jest tak samo szyta? Będzie dobra? Boję się, że miseczka będzie za mała. Moje wymiary 73/97. Dobre staniki to: Freya Darcey 30G, Fanatsie Smoothing 30G i Masquerade Aragon 30G. Odpowiedz Link
velika Re: rozamir COQUETTE a polka lub Minuet 10.02.09, 16:36 Jeśli aragon 30G jest dobry, to bedzie za mała. Ja mam coquette 30G, a aragon był na mnie dobry w miskach w rozmiarze 30FF. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: rozamir COQUETTE a polka lub Minuet 10.02.09, 16:49 popieram,jest co prawda troszke inaczej szyta niz polka,ale jesli polka 30g jest za mala,to kokieta tez na pewno bedzie ;/ Odpowiedz Link
ekler.ka Maia 12.02.09, 15:40 uprzedzajac pytania:nie,nie mam jej jeszcze ;) ale pojawila sie na figleaves i sie zastanawiam...ktos widzial juz na zywo moze? bo troche mnie rozczarowaly zdjecia gatek- na katalogowych zdjeciach to byla taka ciemna fuksja a tutaj jakis taki jasny rozyk...hmmm. Odpowiedz Link
szarlotka021 Re: Maia 14.02.09, 18:10 Krój Mai wydaje się być bardzo interesujący, ale róż również mnie odstrasza. Czy ten model będzie produkowany w innych kolorach? Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Maia 28.02.09, 09:34 czy ktoras ma maie i bylaby sklonna wrzucic zdjecia do galerii...? Odpowiedz Link
mmm-mm Re: Maia 28.02.09, 22:34 Ja mam Maie w rozmiarze 65DD. Jak sie ciesze, ze nie wzielam 65D:). Rzeczywiscie jak ktos nie lubi rozu to odradzam. Jest to bardzo intensywny roz, ale nie w odcieniu fuksji. Czy wszystkie maskaradki maja luzne obowdy, czy elle macpherson notorious taki scisly? Bo musze je niezle obcinac, zeby mi nie podjezdzaly pod gore i ramiaczka tez obcielam pare cm. Miseczki w staniku powoduja, ze gorna czesc piersi jest wypychana, dla mnie dobrze, bo mam niepelne u gory. Za maly rozmiar za to by brzydko przepolawial. Myslalam ze miseczki w staniku tez sa podszyte materialem takim samym jak obwod, a tu gabka i na to koronka. W zapowiedziach jesiennych fioletowej mai na zdjeciach blyszcza sie tez miseczki, zmienili czy co? Odpowiedz Link
jud.yta Re: Maia - wrzuć do Galerii 01.03.09, 08:57 Wrzuć Maię do galerii jakbyś mogła, z chęcią bym zobaczyła ją na żywo. Odpowiedz Link
mmm-mm Wrzucam jedno zdjecie 09.03.09, 19:28 Do galerii nie mam czasu na razie porobic:) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b199aab3229cfd9.html 30DD (81cm w) Odprulam firanki przy ramiaczkach-nie podobaly mi sie. Bo ja lubie gladkie ramiaczka. I obwod zostal obciety. Byl strasznie luzny na 60cm pod biustem. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Wrzucam jedno zdjecie 09.03.09, 20:10 Kolor jest taki jak na zdjęciu? jakiś mdły ten różowy, myślałam, że jest bardziej nasycony. Odpowiedz Link
dopasowana_pl Re: Wrzucam jedno zdjecie 09.03.09, 20:15 Witam, kolor jest o wiele bardziej różowy. Coś jak tutaj: www.dopasowana.pl/data/gfx/pictures/large/7/2/227_3.jpg Jutro na naszych stronach pojawią się realne zdjęcia wszystkich modeli :) Odpowiedz Link
mmm-mm To ja jestem tak blada, nie stanik na pewno:) 10.03.09, 05:13 Zrobilam to zdjecie na szybkiego, w rzeczywistosci jest to bardzo mocny roz, zwlaszcza obwod. Odpowiedz Link
mmm-mm Wrzucam jedno zdjecie 09.03.09, 19:33 Do galerii nie mam czasnu na razie porobic:) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b199aab3229cfd9.html Roz. 30DD (81 cm w) Odprulam firanki przy ramiaczkach, nie podobaly mi sie, bo ja lubie gladkie ramiaczka. Skrocilam tez obwod, podszycie nie dawalo rady, stanik bardzo luzny jak na 60cm pod i w ogole jest luzny. Myslalam ze to 75, a nie 65. Odpowiedz Link
mmm-mm Przepraszam za podwojny wpis 09.03.09, 19:40 Chyba mi internet powoli dzis chodzi. Powiedzcie mi czy ja mam nisko osadzony biust? I zapomnialam: ramiaczka tez skracalam. Odpowiedz Link
asia123heh Re: Przepraszam za podwojny wpis 11.03.09, 01:03 Nisko osadzony? raczej normalny. masz ładne obojczyki :) Potwierdzam, że w rzeczywistości kolor jest bardzo intensywny. Stanik jest śliczny (bez tej siatki na ramiączkach wygląda jeszcze lepiej, choć nie wiem czy umiałabym to odpruć...) i ma świetny kształt, jak casablanka i nemesis. Szkoda, że nie jest jakoś ekstremalnie ścisły. Odpowiedz Link
mordo.klejka gdzie można kupić wrzosową Antoinette? 30G 12.02.09, 21:31 zrezygnowałam już z kokietki, ale ta Antoinette.. jest przepiękna. Przekopuje sklepy internetowe i nigdzie już jej nie ma:((( Maci jakieś rady? gdzie sprawdzić? 74/97 30G Odpowiedz Link
jud.yta Re: gdzie można kupić wrzosową Antoinette? 30G 12.02.09, 21:34 Kokietka jest biała na ebayu 30G. Odpowiedz Link
bluebebe podpinam się pod pytanie 12.02.09, 21:36 Miałam w tej sekundzie podobny wpis złożyć. Tylko rozmiar inny: 30E mnie interesuje. Odpowiedz Link
wolffie Re: podpinam się pod pytanie 12.02.09, 23:26 nie wiem czy jesteś dość zdesperowana jak na tę kwotę i nie sprawdziłam czy do polski wysyłają www.allaboutevelingerie.com.au/Product.aspx?DepartmentID=1&CategoryID=1&ProductID=5750&SizeID=47&SizeName=12F&Colour=MVE a rozmiar 8E to twoje 30E Odpowiedz Link
wolffie Re: podpinam się pod pytanie 12.02.09, 23:29 a tu jest i E i nawet G za to zamówić nie ma jak bo to jakaś instytucja kredytowa tzn. musisz się u nich wystarać o kredyt(koniecznie trzeba w UK mieszkać) i potem różne rzeczy możesz kupować Odpowiedz Link
wolffie zapomniałam o linku - jakby ktoś chciał popatrzeć 12.02.09, 23:30 www.simplyyours.co.uk/productcache/BYS/BO7415/SC403DG.html.gz Odpowiedz Link
wolffie Re: gdzie można kupić wrzosową Antoinette? 30G 13.02.09, 00:46 wrzosowej nie widziałam ale czerwona jest na Fishnets Lingerie www.fishnets-lingerie.co.uk/products.aspx?productcode=PANBLKREDANT2&product=Panache%20Bras Odpowiedz Link
jud.yta Re: gdzie można kupić wrzosową Antoinette? 30G 14.02.09, 14:57 Jest własnie na allegro ale czarna, tez piękna :) Odpowiedz Link
mordo.klejka ... gdzie? 14.02.09, 22:08 Poważnie? Przekopałam Allegro i nie ma nigdzie Antoinette w rozmiarze 30G, w żadnym kolorze. Proszę bardzo, jeśli jeszcze wiesz gdzie była podaj linka. Dzięki, kupię od razu:) Odpowiedz Link
jud.yta Re: ... gdzie? 15.02.09, 02:24 Wysłałam Ci na maila gazetowego osobno wiadomość wcześniej z linkiem, ale teraz patrzę, że już ktoś kupił :( Odpowiedz Link
mordo.klejka Re: gdzie można kupić wrzosową Antoinette? 30G 14.02.09, 22:10 już znalazłam. W zakończonych :(( Odpowiedz Link
kasia.winna OLA 32F 14.02.09, 15:52 Opisze swoje wrazenia, moze sie komu przyda. Normalnie nosze 30F, w przypadku OLI 32F jest akurat. Na najluzniejszej haftce obwod trzyma jak przymurowany. Wydaje mi sie, ze czesto w stanikach wyscielanych rozmiar miski jest hmm rozmiarem "od zewnatrz" i sprawdza sie branie wiekszej literki. Ola wyglada bardzo ladnie, nie dziobuje i dobrze zbiera z bokow. Niestety blekitna koronka, ktorej prawie nie ma, pogryzla mnie bezlitosnie, ale dam jej szanse po kolejnym praniu. Zamowilam tez gatki do kompletu i Brunet na ich punkcie dostal fiola. Balam sie przez chwile, ze zlapie za nozyczki i powycina dziurki we wszystkim, co mu wpadnie w rece ;) Odpowiedz Link
ask77 Polka jaki rozmiar? 16.02.09, 10:10 Mam ochotę na Polkę, chociaż wiem,ze kapryśna, ze stożki.Ale jaki brać rozmiar? Jestem na granicy misek. W Babim lecie Maheda wbiła mnie w Pollyannę 30h i faktycznie dobrze się czułam i wyglądałam.Na codzień biegam w CK emilce i arabelce 32ff. Z Polką sklaniam się ku 32g,ale czy to dobry pomysł? Odpowiedz Link
ellena Re: Polka jaki rozmiar? 16.02.09, 17:56 Ja wzięłam rozmiar wyżej w obwodzie i rozmiar normalny w miseczcie, trafiłam idealnie :) Odpowiedz Link
alex331 Re: MASQUERADE - 3 16.02.09, 12:01 Dziewczyny pomóżcie mi dobrać rozmiar, chciałabym sobie kupić hestię jasną bez ramiączek i antośke, noszę zazwyczaj 70FF( belle) bądź 65G (arabella, tango) i mam też cally 70F lekko bułkujące na większej piersi, moje wymiary w sygnaturce, czytałam, że hestia jest dość ścisła natomiast antośka bardziej rozciągliwa, ale co z miseczkami? Odpowiedz Link
ciri1971 Re: MASQUERADE - 3 16.02.09, 14:33 Witam rozmiarową siostrę:)) Mam hestię i antoinette w regularnym rozmiarze 70FF przy takich samych wymiarach i są idealne, z tym, że hestię mam czarną z ramiączkami. Hestia odrobinkę spłaszcza, ale to nie kwestia za małej miski, za to super zaokrągla.A antośka mi akurat wydaje się dosyć ścisła. Odpowiedz Link
alex331 Re: MASQUERADE - 3 16.02.09, 23:16 OOOO ja również witam rozmiarową siostrę, a czy mogłabyś mi podać ile cm w obwodzie ma twoja hestia w stanie spoczynku i do ilu się rozciąga, czytałam gdzieś na forum, że w wersji strapless jest ciaśniejsza i ma trochę wyższe miseczki to tak się zastanawiam nad miseczką F, trudna decyzja:-)) Tym bardziej, że mam asymetrię i mniejszą lewą pierś o prawie całą miseczkę, tzn. rozmiar. Dziękuję Ci za odpowiedź. Odpowiedz Link
ciri1971 Re: MASQUERADE - 3 17.02.09, 10:09 W stanie spoczynku- 65 cm, rozciąga się do 83 cm. W wersji zwykłej, którą mam, nie zaryzykowałabym mniejszej miseczki, ale nie mam pojęcia, jak jest w straplessach. Mam czarny gorset hestia z odpinanymi ramiączkami i on wypada tak jak stanik. a może zamówisz 2 sąsiadujące rozmiary i oddasz niepasujący? Odpowiedz Link
alex331 Re: MASQUERADE - 3 17.02.09, 22:00 bardzo chętnie tak zrobiłabym ale kasy brak na dwa na raz..... Odpowiedz Link
kredka_niebieska Sahara, Aragon i Hestia 16.02.09, 22:42 W ostatnim czasie dotarly w koncu do mnie te trzy biustonosze, wiec opisze wrazenia (ku potomnosci :). Sahara (biustonosz, nie gorset) 34F (moje wymiary 86/103) Wlasciwie nie mialam go zamiaru kupowac, ale zobaczylam moj rozmiar na asos.com na wyprzedazy za 5£, wiec grzechem bylo nie kupic. Obawialam sie jedynie tego bocznego splaszczania, o ktorym pisaly czesto dziewczyny, spowodowanego zlym wszyciem ramiaczek w tym modelu. Wrazenia: obwod baaardzo scisly, na najluzniejszej haftce troche mnie gniota fiszbiny na zebrach, ale umiem jeszcze oddychac i czuje ze biust jest swietnie podtrzymany, jak ze stali :) Rozmiar miski trafiony, po prostu w sam raz. Slynne wszycie ramiaczek z przodu - u mnie jest to prawie niezauwazalne, mysle, ze na bardziej podatnym "plastycznym" biuscie moze sie to bardziej odznaczac. Ogolne wrazenie: swietnie utrzymuje biust, ladnie wyglada, robi ladne jabluszka. Aragon turkusowy 36E. No tutaj mialam wiecej klopotow, bo polowalam na moj standardowy rozmiar 34F, ktory notorycznie znikal mi sprzed nosa na ebayu lub w sklepach internetowych. W koncu zamowilam 34E, sugerujac sie opiniami forumowiczek, ze jest duzomiseczkowy (pisalam tez o tym w poscie ratunkowym). Przyszedl 34E, ale wydawal mi sie zbyt ciasny, szczegolnie pod pachami mi sie jakies bulki robily, ktorych normalnie tam nie mam. Postanowilam go wymienic, no ale oczywiscie mojego normalnego rozmiaru (34f) nie bylo, wiec zaproponowano mi 36E. Troche sie wahalam, ale w koncu zdecydowalam sie na ten rozmiar. Obwod jest dobry, nie tak scisly jak w 34, ale nic strasznego tez sie nie dzieje. Miski dobre, z lekkim luzem, ktory pojawia sie po pochyleniu sie do przodu, ale ogolnie ok. Troszke odstaje ta koronka z przodu, ale nic nie gryzie. Jestem zadowolona z wymiany, bardzo ladnie wyglada z bluzkami z dekoltem. No i wreszcie Hestia ivory 34F. Doszlam do wniosku, ze w masquerade to wlasnie moj trafiony w dziesiatke rozmiar. Tak samo jest w tym modelu, obwod scisly, choc mam wrazenie, ze luzniejszy niz w saharze i aragonie. Jabluszkuje, ma bardzo podobny kroj do aragona i wlasciwie efekt jest taki sam, a zaleta jest to, ze mozna go wkladac pod biale lub jasne bluzki i nie odznacza sie za bardzo. Ogolne wrazenie z maskaradkowego efektu: bardzo pozytywne, polecam kazdej!! Oj, to sie naopowiadalam... Odpowiedz Link
malen.ka Coś o równie fenomenalnym kroju jak COQUETTE? 17.02.09, 16:11 czy któraś z Was mogłaby polecic stanik - niekoniecznie maskaradkowy - który ma krój jak najbardziej zbliżony do Kokietki i robi równie piękny dekolt? Chodzi mi o "kreskę bez buł" czyli efekt kokietkowy. Odpowiedz Link
kura17 miseczka w hestii i turkusowym aragonie? 18.02.09, 09:40 czy ktos moglby poronac miseczke w hestii (kosc sloniowa) i turkusowym aragonie? porownywalne? ktoras wyraznie wieksza/mniejsz? z gory dziekuje! :) Odpowiedz Link
kredka_niebieska Re: miseczka w hestii i turkusowym aragonie? 18.02.09, 11:30 Kura, moim zdaniem miseczki sa takie same, moze tez dlatego, ze maja prawie identyczny kroj. Jedyna roznica ktora zauwazylam miedzy aragonem i hestia byl obwod - moim zdaniem w hestii odrobine luzniejszy. Odpowiedz Link
kura17 Re: miseczka w hestii i turkusowym aragonie? 18.02.09, 12:02 Kredko, a mialas turkusowego aragona? bo on ponoc ma wieksze miseczki, od innych? czy one leza tak samo? masz porownanie, to mi napisz, prosze :) aragon turkusowy pasuje na mnie rozmiarowo (ociupine za duzy byl nawet, chyba, w misce?), ale mnie uwiera bardzo pod pacha... ... jest szansa, ze hestia bedzie lepsza? to ten sam stanik, tylko w innym kolorze? Odpowiedz Link
kredka_niebieska Re: miseczka w hestii i turkusowym aragonie? 18.02.09, 18:20 Kuro, o moich przejsciach z turkusowym aragonem mozesz przeczytac kilka postow wyzej :) W koncu nie dostalam mojego standardowego rozmiaru, wiec wzielam wiekszy obwod z odpowiednio mniejsza miseczka (zamiast 34F - 36E). Miska rzeczywiscie z lekkim luzem, ale odrobine. U mnie uwieranie pod pacha rozwiazalo wziecie wiekszego obwodu. Co do porownania aragon vs. hestia miseczki maja taki sam kroj i ciecia. Nie powiedzialabym, ze to ten sam stanik w innym kolorze, dla mnie wlasnie jest roznica w obwodzie. O ile Aragon jest biustonoszem troche problematycznym, hestia od razu okazala sie ok - obwod i miska dla mnie standard. Odpowiedz Link
anka-ania Re: miseczka w hestii i turkusowym aragonie? 18.02.09, 14:56 kredka_niebieska napisała: > Jedyna roznica ktora zauwazylam miedzy aragonem i hestia byl obwod - moim zdani > em w hestii odrobine luzniejszy. Moim zdaniem jest zupełnie na odwrót. To aragon (turkusowy) jest luźniejszy zarówno od hestii strapless, jak i tej na ramiączkach. Odpowiedz Link
anka-ania Re: miseczka w hestii i turkusowym aragonie? 18.02.09, 14:51 Mam turkusowego aragona 30E, a hestię ivory (na ramiączkach) w tym rozmiarze mierzyłam. Gdy kupiłam aragona, moim standardowym rozmiarem było właśnie 30E. Wtedy był trochę za duży w miskach, ale zostawiłam go, bo robi mi śliczne jabłuszka. Niedługo potem przyszła hestia i okazała się za mała. Wniosek: aragon ma większe miski, a hestia trochę mniejsze od standardowych. Ostatnio dokupiłam jeszcze hestię strapless czarną w rozmiarze 30E. Ta ma miski porównywalne do aragona. Oba na mnie pasują, mimo że obecnie noszę inne staniki w rozm. 30F Odpowiedz Link
klaviel Re: miseczka w hestii i turkusowym aragonie? 19.02.09, 00:06 A ja mam tak: aragon zielony i hestia ivory z ramiączkami oba w moim standardowym rozmiarze 30F. Nie są takie same, chociaż oba bardzo unoszą biust i tworzą upragnione jabłuszka. W hestii miski trochę wyższe i odrobinke mniejsze ,moze przez ta wysokość. aragon jest ładnie niski i zdecydowanie bardziej zjawiskowy ( ksztalt biustu też).Hestia jest bardziej powiedziałabym wytworna ,ale w obcisłych ciuchach aragon nadaje ciekawszy kształt ,hestia odrobinkę spłaszcza ,moze po prostu sa bardziej jak półkule ,a w aragonie ciut w kierunku "zadziornych nosków" ,ale tylko minimalnie. Strapless spłaszcza bardziej i tam miski są rzeczywiście mniejsze(i jeszcze wyższe). mam 4 różne aragony i specjalnych różnic wielkościowych pomiędzy nimi nie zaobserwowałam . Według mnie oba są warte polecenia, ale są zdecydowanie inne .Jeśli miałabym wybierać:aragon. Odpowiedz Link
lenuuusia aragon kremowy 30g 18.02.09, 11:13 czy na moje wymiary aragon jad=sny chyba champagne blue sie nazywa:P bedzie dobry? jak myslicie? prosze o szybką pomoc:) Odpowiedz Link
lenuuusia sahara gorset 30G 18.02.09, 12:53 a jak miski w gorsecie sahary? moge brac 65G? moze macie jakies doswiadczenia jak sie układa etc? Odpowiedz Link