uartig_varulv Gorset Hestia 28FF, 71/92 -- help pls! 25.01.09, 18:55 Dostalam dzisiaj od mojego faceta piekna Hestie [o ktorej marzylam juz od dawna]. Moj facet bardzo sie staral, zeby kupic dobry rozmiar bez pytania mnie wprost... ale niestety rozmiar jest za maly i na pewno trzeba wymienic... tylko nie wiem na jaki. Po pierwsze miski. Sa zdecydowanie za male. Po zapieciu lekko bulkowaly, po scislym zasznurowaniu powstala straszna czteropiers... gdybym miala sie scisle sznurowac, jedna miska wyzej mogloby byc nadal za malo. Po drugie obwod. Byc moze powinnam wziac wiekszy obwod pod biustem? Zostalam zapieta na najluzniejsze haftki, poniewazmoj facet bal sie zapinac ciasniej. Jednak potem jeszcze sporo scisnal sznurujac [...wiec na srodkowa haftke chyba tez daloby sie zapiac?]. Wcale nie czulam sie nadmiernie scisnieta. Tyle, ze na plecach, nad krawedzia gorsetu zrobila sie spora faldka i to akurat by mnie sklanialo do wziecia wiekszego obwodu... Warto wziac 30? Gorsety chyba sie nie rozciagaja za bardzo, prawda..? Poza tym w razie czego zawsze mozna ciasniej zasznurowac... Jezeli zdecydowalabym sie na wiekszy obwod, jak powinnam przeliczyc miseczke? W temacie podalam moje wymiary. Dzisiaj w biuscie wyszlo mi 92, mierzone bardzo luzno ...ale jakis czas temu wyszlo mi 94, a wczesniej 91 :/ Z innych maskaradem mam dawno temu kupiona Casablance w bardzo zlym rozmiarze 30E: obwod od samego poczatku byl duzo za duzy, a miseczki duzo za male... Mam tez Ola Masquerade 28G: obwod dobry, a miska bulkuje. Dobrze dobrane mam np. Arabella 28FF i Pollyanne 30FF. Mam nadzieje, ze podalam wystarczajaco informacji. Z gory dziekuje! Odpowiedz Link
urkye Re: Gorset Hestia 28FF, 71/92 -- help pls! 25.01.09, 20:35 Ważne pytanie-a ile masz w pasie? Bo od tego zależy, czy warto brać 30, czy lepiej pozostać przy 28:) Ja mam gorset 30G przy 96-69-66-96 (biust/pod/talia/biodra); miska na styk-większa pierś lekko bułkuje przy wyproście. W talii gorset mam taki w sam raz, ale nie obraziłabym się, gdyby był ściślejszy. Na Twoim miejscu wybrałabym 30FF (właśnie ze względu na miskę). Nie wiem, czy 28GG jest dostępne:/ A z tego co piszesz, 28G raczej będzie za małe w miskach... Możliwe, że miska w 30FF będzie trochę za duża, ale wtedy wystarczy mocniej zasznurować;) Jestem tu od niedawna, więc poczekaj jeszcze na rady bardziej doświadczonych dziewczyn:) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Gorset Hestia 28FF, 71/92 -- help pls! 25.01.09, 20:38 Ja tylko dodam, że 28GG nie istnieje, bo Maskaradki tylko do G ;) więc też doradzałabym 30ff, w przypadku gorsetów wg mnie nie ma co za mocno zaniżać obwodu, bo zawsze można zapiąć/zasznurować ciaśniej i jednak powinno się dać w tym chodzić ;) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Gorset Hestia 28FF, 71/92 -- help pls! 25.01.09, 20:41 Ja tylko dodam, że 28GG nie istnieje, bo Maskaradki tylko do G ;) więc też doradzałabym 30ff, w przypadku gorsetów wg mnie nie ma co za mocno zaniżać obwodu, bo zawsze można zapiąć/zasznurować ciaśniej i jednak powinno się dać w tym chodzić ;) ps. posta mi zjadło, więc najwyżej podwójnie będzie, z góry przepraszam :P Odpowiedz Link
uartig_varulv Re: Gorset Hestia 28FF, 71/92 -- help pls! 25.01.09, 23:11 urkye, psuj-ka Odpowiedz Link
urkye Re: Gorset Hestia 28FF, 71/92 -- help pls! 26.01.09, 09:02 Nie martw się;) Skoro masz prawie tyle samo w talii co ja, to gorset będzie Tobie ładnie pasować:) U mnie efekt wyszczuplenia jest, talię robi BOSKĄ :D To, że mógłby być ściślejszy->chodzi mi o to, że nie mogę go mocno zasznurować w pasie, bo już się skrzydełka dotykają przy mocniejszym ścisku. Normalnie i tak tak nie noszę, bo to jest w kij niewygodne;P Odpowiedz Link
uartig_varulv dziekuje! 26.01.09, 22:06 juz 30FF zamowione an 28FF odeslane. dziekuje bardzo! Odpowiedz Link
a_gneskka Pomóżcie-model i rozmiar dla mamy 25.01.09, 21:53 Dziewczyny, pomóżcie mi w ostanikowaniu mamy :) Wymierzyłam ją na 79/98, biust dość miękki, średnio jędrny. Mierzyła moją Antośkę 70F – miska za mała chyba tylko o oczko (na Antośce ciężko ocenić), obwód zapięła ale też mogłoby być trochę luźniej, przynajmniej w pierwszym poprawnym staniku. Klasyczne stanikowe „startery” jak Polly odpadają niestety bo obiecałam jej żywe kolory - chyba w życiu nie miała na sobie niczego innego poza "tradycyjnym" czarno-biało-burym trio... I stanika z fiszbinami chyba też nie... Największym problemem jest to, że mama będzie mierzyć sama, nawet fotki nie zrobi, więc staników bardzo kapryśnych jak Arabelka się boję. Myślałam o Siennie 34E albo Portii CK 32FF, ale nie mam doświadczenia ani z Panache ani z Curvy Kate, więc nie wiem jak porównać je do Antośki. Może dać sobie z nimi spokój i sięgnąć po chyba bezpieczniejszą Fantasie Gabrielle póki jest w przecenie na Listkach – tu też myślę, że 34E wystarczy? Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Pomóżcie-model i rozmiar dla mamy 25.01.09, 23:22 Za mała miseczka powoduje wrażenie ciaśniejszego obwodu, więc może jednak 70 będzie ok (chyba, że w jakimś ściśliwcu). W ściśliwcach rzeczywiście lepiej 75E. Może po prostu poklikaj z mamą po stronach internetowych i wybadaj co jej się podoba? Bo jak ma być kolorowo i wesoło, to Freya albo Kalyani, jak kolorowo, ale bardziej elegancko, to lepiej Fantasie czy Fauve :). Odpowiedz Link
a_gneskka Re: Pomóżcie-model i rozmiar dla mamy 26.01.09, 01:50 Nie, to nie tylko kwestia misek - obwód był też ciasny w wersji z miskami do brzucha. Ale to może też wpływ tego, że obwód Antośki jest dość szeroki, więc jego elastyczność jest inaczej odbierana? Nie miałam przedłużki żeby sprawdzić o ile luźniej byloby ok, ale myślę, że nie więcej niż 2-3 cm. Pooglądać się niestety nie da bo - mama jest kompletnie atechnologiczna i komputer to dla niej czarna magia – mnie od niej dzieli 1500 km i w domu bywam raz na rok, na krótko - rodzice mają net na modemie TPsy 56 Kb/s i ładowanie się jakichkolwiek stron z obrazkami trwa wieki (próbowałam, jak byłam ostatnio, wejść na Bravissimo i Brastop - tragedia...) Ale z moich przywiezionych staników spodobała jej się właśnie kolorystycznie Antośka – to dzięki niej dała się w końcu wymierzyć! - i Fauve Amandine (Arabelki mniej) dlatego przede wszystkim pomyślałam o Siennie, której sporo na ebayu. A kwiatków sama nie noszę więc nie pomyślałam żeby spytać :( Chyba faktycznie wyceluję w 70 i każę jej ewentualnie dokupić przedłużkę – najwyżej będzie potem narzekać na złą córkę co ją chce stanikiem udusić ;) O, a do paczki dołożę katalog Bravissimo :D Serdeczne dzięki za pomoc :) Odpowiedz Link
kredka_niebieska Turkusowy Aragon 28.01.09, 17:01 Ktos podstepnie wykupil wszystkie turkusowe Aragony w rozmiarze 34F! (oczywiscie mowie o tych w okazyjnych cenach). Jakies tam sie jeszcze ostaly za 30 funciakow, ale stwierdzilam, ze skoro mozna miec go za 20, to dlaczego przeplacac. Niestety... od kilku tygodni mam wrazenie, ze ktos mi je po prostu wykupuje. Juz 3 razy sprzatnieto mi je sprzed nosa! W kazdym razie, przeszukujac forum znalazlam informacje, ze Aragon jest duzomiseczkowy i zaryzykowalam kupno 34 E, ktore dotarlo wczoraj. Piekny! Aczkolwiek miseczka chyba jednak przymala. Niby nic strasznego sie nie dzieje, robi piekne jabluszka bez bulkowania, juz nawet chcialam go zatrzymac, no ale mimo wszystko w okolicach pach cos tam sie pojawia... Mam wrazenie, ze ten 34F bylby idealny (przypominam moje rozmiary: 84/103). W kazdym razie chcialam go wymienic, no i oczywiscie nie maja 34F, natomiast zaproponowali mi 36E. No i tutaj pojawia sie moja watpliwosc - brac to nieszczesne 36 E (luzniejsze w obwodze, ale za to z odpowiednia miska), czy po prostu poprosic o zwrot pieniedzy i dalej szukac tego 34F? Ktos mial podobna sytuacje? Aragon jest dosc scisliwy, ale czy to 36 nie bedzie za duze w obwodzie? Dzieki z gory za pomoc! Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Turkusowy Aragon 29.01.09, 13:31 ja mam aragona i casablankę w 36F, całą resztę w 34FF (wiem, wiem, ale ja nietabelkowa jestem, a połówek nie robią ;)). i szczerze powiem, że mi to 36 ani nie podjeżdża, ani nie zsuwa. może weź? (to nie ja! nie ja podkupuję Ci staniki ;)) Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: Turkusowy Aragon 29.01.09, 13:59 Ja mam pod biustem 82, normalnie nosze 34GG i turkusowy aragon w rozmiarze 80FF byl dla mnie w obwodzie dobry, ale miseczka za mala! Mierzylam tez 34G i byl w obwodzie za ciasny. Mysle, ze moglabys go wymienic, ale moze lepiej zrob sobie zdjecia w tym aragonie i wyslij do galerii? Dziewczyny beda wtedy mogly dokladnie stwierdzic, czy trzeba go wymieniac, w koncu po co masz sie narazac na dodatkowe koszty. Odpowiedz Link
kredka_niebieska Re: Turkusowy Aragon 29.01.09, 16:56 dzieki serdeczne za rady i wsparcie. Problem jest taki, ze ten 34E nie zbiera mi dokladnie bulek podpachowych i czuje, ze po prostu potrzebuje wiekszej miseczki. Niestety musialabym odeslac stanik do wymiany jutro, a do tego czasu nie bede miala okazji sie obfotografowac i wstawic zdjec no i poczekac na rady, ktore z pewnoscia wytkna mi te podpachowe bulki ;) Wiec postanowilam go jednak wymienic na ten 36E, trudno, zobaczymy co sie bedzie dzialo... Mam wielka nadzieje, ze jednak bedzie pasowal. Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Turkusowy Aragon 29.01.09, 17:12 jeśli 34 jest dobre w obwodzie i nic nie cisnie, nie uwiera, to może wymień na 34F? aragon jest stanikiem dekoracyjnym raczej, bułek podpachowych nie zbierze (jeśli o faktyczne zbieranie chodzi, to Dziewczyny polecają freyę rio, dla mnie najlepsza była fantasie cally :)) Odpowiedz Link
kredka_niebieska Re: Turkusowy Aragon 29.01.09, 17:17 Tfu tfu, no wlasnie 34F poszukiwalam usilnie, ale jak juz to wytlumaczylam w pierwszym poscie- nie ma! w tym sklepie tez niestety tego wlasnie rozmiaru nie maja. Tego aragona chce wlasnie w celach dekoracyjnych, nie licze na jakas korekte czy cos, byle tylko dobrze lezal... Odpowiedz Link
kredka_niebieska Re: Turkusowy Aragon 29.01.09, 17:23 Tfu tfu, chodzi wlasnie o to, ze ja wlasnie 34F usilnie poszukuje (poszukiwalam) a jego po prostu nie ma. W sklepie, do ktorego mam odeslac, tez tego wlasnie rozmiaru nie maja (wytlumaczylam sytuacje w pierwszym poscie). Co do bulek - ja nie licze, ze ten Aragon bedzie typowym stanikiem korekcyjnym, kupuje go wlasnie w celach dekoracyjnych ;))) chodzi mi glownie o to, zeby dobrze lezal. Odpowiedz Link
kredka_niebieska Re: Turkusowy Aragon 29.01.09, 17:23 przepraszam za dubelka, myslalam, ze mi posta wcielo... Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Turkusowy Aragon 29.01.09, 17:44 a, no tak, ja zakręcona jestem dziś ;) słuchaj, kura17 ma do sprzedania aragona 34FF forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72041&w=84324797&a=90109339 może się skontaktuj? i może to FF będzie leżeć dobrze? :) Odpowiedz Link
maria.magdalena.marianna Re: Turkusowy Aragon 04.04.09, 23:36 Witam szanowne forumowiczki, jestem tu nowa i staram się "uświadomić".. Potrzebuję Waszej pomocy, jako osób doświadczonych w walce o właściwie dobrany stanik: czaję się na turkusowego Aragona, moje wymiary to 72/94-95. Jaką miseczkę powinnam wybrać? (obwód zakładam, że 65). Nie chcę wierzyć tabelom producenta, które mówią, że F, waham się między FF a G.. Pomocy! Odpowiedz Link
paola_preziosa Panache Confetti strapless, za szerokie fiszbiny.. 28.01.09, 19:50 czesc dziewczny, po dluzszej przerwie pisze znowu... odeslany confetti czarny (30 E przy wymiarach 71/89 bulkowal) wymienilam na 30 F, przyszedl dzisiaj... oto wrazenia: nadal sliczny, trzyma niezle, miski jednach troche sie marszcza przy odpietych ramiaczkach.. zostawilabym zeby nosic z ramiaczkami tylko ze.. fiszbiny celuja mi w lopatke. no i jedno ze nie jest specjalnie wygodny (a moze fiszbiny za szerokie rozlaza sie jeszcze naciagniete ciasnym obwodem?), ze biust troszke rozjechany na boki.. ale mysle ze liczac na migracje nie mozna nosic stanika o za szerokich fiszbinach bo nie trzyma wygarnietych bul, prawda? arabella i eleanor troche mi sie "frejowo zmarchuja" ale jak wygarne porzadnie i sie wypreze zmarcha sie minimuzuje.. ten confetti wogole mnie zawiodl bo zabudowany pod szyje (i pod pachy:)).. tak liczylam na jakis stanik bezramiaczkowy... nawet nie po to zeby nosic go calkiem bez ramiaczek ale zeby moc je krzyzowac i zapinac na szyi.. doradzicie cos? dzieki z gory! jak narazie moj najlepszy stanik to eleanor 28FF ale na poczatku nosilam go z przedluzka... Odpowiedz Link
maggietka Re: WĄTEK RATUNKOWY - 4 29.01.09, 15:23 Znowu ja- Pollyanna 32 FF, po kilku dniach chyba nauczylam sie wygarniac bo migracja w takim tempie nie nastepuje i luzna miska jest w zasadzie prawie pelna, nosze ja wysoko podciagnieta wiec zmarcha prawie zniknela-mam jednak pytanie-mimo ze wygarniam spod pach i z plecow sporo to nadal miedzy stanikiem a pacha mam straszna bule. Czy to normalne czy tez cos ze stanikiem jest nie tak, dodam ze mimo iz nosze go tydzien nadal mocno wbija sie w cialo-mam pregi i po kilku godzinach noszenia czuje pieczenie na plecach. To moj pierwszy i jedyny stanik wiec musze szybko cos dokupic a naprawde nie wiem juz co i w jakim rozmiarze-prosze o pomoc Odpowiedz Link
madzioreck Re: WĄTEK RATUNKOWY - 4 02.02.09, 21:04 Hm, jeśli chodzi o tempo migracji, to nie dam sobie ręki uciąć, że nie tak szybko. U mnie po kilku dniach nowy stanik bułkował, choć kupiłam miseczki z luzem. To raz. Dwa, że te buły z pach i pleców nie znikną tak od razu - tak dobrze nie ma. Nie da się ich przepchnąć raz a dobrze, niestety, trzeba wygarniać, wygarniać, i jeszcze raz wygarniać. Także cierpliwości :) Co do pręg... jaki masz obwód pod biustem? Może być, że za ciasny, ale ja też mam Pollyanne i ona ma takie coś w tym obwodzie, że się lubi wpijać... A może to po prostu normalne ślady - takie jak po zdjęciu skarpetek czy od paska spodni. Możesz spróbować wyprać Polly w ręku, powinna przestać gryźć :) Odpowiedz Link
pierwszalitera Strój kąpielowy Freya Black Russian - Help! 29.01.09, 17:28 Piszę w ratunkowym, bo potrzebuję szybko pomocy, a nie wiem czy do wątku ze strojami kąpielowymi ktoś o tej porze roku zagląda. Mam okazję kupić jednoczęściowy Black Russian Freyi w rozmiarze 34DD. Strój potrzebuję na pływalnię, nie musi leżeć idealnie i podtrzymywać na mur beton, ale normalnie noszę rozmiar 32E i nie mam pojęcia czy ta miseczka nie będzie sporo za duża? Czy ktoś ma pojęcie jak wypadają miseczki w tym stroju? I czy mogę wziąć 34 chociaż stanik noszę 32? Acha, moje wymiary 74/94-95. Odpowiedz Link
kryklu Re: Strój kąpielowy Freya Black Russian - Help! 02.02.09, 10:38 Ja bym zaryzykowała . Rozmiar może być dobry. Ja jestem gruszka i dopiero kostium większy o dwa rozmiary obwodowo (30->34) był dobry w biodrach i obeszło się nawet bez zwężania stanika, a miseczki we wszystkich kostiumach , które mierzyłam wydawały mi się maławe. 34DD ma szanse być dobre. Jak miałam 70/97 kąpałam się w 34E Freyi i było b.dobrze. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Strój kąpielowy Freya Black Russian - Help! 02.02.09, 11:44 Dzięki! Trochę mnie potwierdziłaś, ale i tak już zamówiłam. :-) Cena była po prostu nie do przebicia, a gdyby coś było nie do końca idealne, to najwyżej sprezentuję jakiejś koleżance. Wyczytałam też, że w strojach kąpielowych obwód o oczko większy to normalne, a i miska powinna być chyba w porządku. W razie lekkiego luzu zawsze można też trochę podciągnąć ramiączka/wiązanie, w końcu w wodzie i tak nic nie widać. ;-) Odpowiedz Link
pana.cotta Re: WĄTEK RATUNKOWY - 4 31.01.09, 04:11 co to jest za frejkowy kostium? tnij.com/NKvEG pierwszy kostum od uswiadomienia, ktory mi sie podoba. i nigdzie poza tym asosem glupim go znalezc nie moge :( Odpowiedz Link
urkye Re: WĄTEK RATUNKOWY - 4 02.02.09, 09:22 Jeśli się nie mylę, to jest z najnowszej kolekcji Freyi: Shi shi beach www.freyalingerie.com/swimwear/shi%20shi%20beach.aspx Myślę, że niebawem powinien być dostępny również w innych sklepach; stroje jakoś na wiosnę wchodzą:) Odpowiedz Link
pana.cotta Re: WĄTEK RATUNKOWY - 4 02.02.09, 12:20 dziekuje slicznie :) plunge tez niczego sobie. to czekam na wiosne :)) Odpowiedz Link
chestnut_lynx Jak fiszbinowy jest mój biust? 02.02.09, 01:58 Nie mam pewności, czy to jest odpowiedni wątek. Jak nie, to mnie przenieście. A więc ostatnio zgłupiałam ;) Nie wiem już, ani jaki posiadam biust, ani jakie powinnam nosić staniki. Zdałam sobie bowiem sprawę, że stanikiem, w którym z kształtu mojegu biustu pod ubraniem jestem naprawdę zadowolona, jest zdecydowanie za duża w miskach o rozmiar (szczególnie na mniejszej piersi góra miski marszczy się niemiłosiernie) balkonetka Rigby&Peller Opulence 30FF. Mój biust w tym staniku jest uniesiony (mimo, że obwód za luźny i mam wrażenie, że mniejsza pierś trochę ucieka mi dołem) i jak w żadnym innym Odpowiedz Link
kryklu Re: Jak fiszbinowy jest mój biust? 02.02.09, 10:21 Poluj dalej na R&P. Ja bym Ci polecała na podstawie swoich doświadczeń oprócz Opulence jeszcze Isabellę, innych nie znam. shop.ebay.pl/?_from=R40&_trksid=m38&_nkw=rigby+%26+peller+30f&_sacat=See-All-Categories Za neutralne fiszbinowo uważane są staniki Fantasie (najbliższe producencko i jakościowo R&P). Szczególnie godne polecenia są modele: balkoniki Gabrielle, Cally, Belle(małomiseczkowiec!) oraz Shannon i coraz rzadsze już Rimini, które mając side support, zbierają piersi z boków i eksponują do przodu. Świetne są też balkoniki Allure i Smoothing. Ostatnio zostałam fanką Frei Retro Plunge - niebywale wygodny, śliczny kulisty kształt piersi, prawdziwy plunge do głębokich dekoltów. No i jeszcze Masquerade robi dobry kształt (tylko Polki bym nie polecała - dzioby). Do Panache i Gossarda mam takie zastrzeżenia jak Ty i nie zamierzam ich nosić. Odpowiedz Link
chestnut_lynx Re: Jak fiszbinowy jest mój biust? 02.02.09, 18:50 kryklu napisała: > Poluj dalej na R&P. Ja bym Ci polecała na podstawie swoich > doświadczeń oprócz Opulence jeszcze Isabellę, innych nie znam. > > shop.ebay.pl/?_from=R40&_trksid=m38&_nkw=rigby+%26+peller+30f&_sacat=See-All-Categories Dziękuję. Ogromnie mi się te staniki podobają. Z tym, iż problem w tym, że skoro fiszbiny w 30FF są dobre, to w 30F będą raczej na pewno za wąskie :| > Za neutralne fiszbinowo uważane są staniki Fantasie (najbliższe > producencko i jakościowo R&P). Szczególnie godne polecenia są > modele: balkoniki Gabrielle, Cally, Belle(małomiseczkowiec!) oraz > Shannon i coraz rzadsze już Rimini, które mając side support, > zbierają piersi z boków i eksponują do przodu. Świetne są też > balkoniki Allure i Smoothing. Nie wiedziałam o tej neutralności fiszbinowej, spróbuję się więc za czymś rozejrzeć. I mam nadzieję, że nie będzie tak, jak w przypadku Rigby'ego. > Ostatnio zostałam fanką Frei Retro Plunge - niebywale wygodny, > śliczny kulisty kształt piersi, prawdziwy plunge do głębokich > dekoltów. Od dawna podoba mi się ten stanik :) Tylko, że ja zawsze sądziłam, iż jestem panachowa, więc sobie go odpuściłam ;p Teraz próbuję też upolować Tigerlilly 28g. Może coś z tego będzie. > No i jeszcze Masquerade robi dobry kształt (tylko Polki bym nie > polecała - dzioby). Marzy mi się jakaś maskaradka, którą można by nosić na co dzień (czyli najlepiej miękka i najlepiej half-cup, bo one zwykle dobrze unoszą, "podają do przodu" i nie spłaszczają), ale póki co nie udało mi się dopaść żadnej odpowiedniej. Niebieskie Aragony z minionego sezonu, na przykład, w obwodzie 30 latają mi po plecach. Na Antośkę nie zdążyłam się załapać ;) A dzioby w Polce i krojenie na 4 już przetestowałam ;D Może ktoś jeszcze mógłby coś doradzić? Odpowiedz Link
beakarp Anna Fantasie gryzie:( 02.02.09, 11:03 całkiem niezły stanik, ale te miseczki od środka podszyte są jakimś drapiącym cholerstwem:((( W ciąży z uwrażliwionym biustem nie dam rady go nosić. Czymś podszyć całą miseczkę? Ale czym... Odpowiedz Link
madzioreck Re: Anna Fantasie gryzie:( 02.02.09, 21:05 Może jakąś bawełenką wyszyć od środka...? A nie da się "odpancernić", jak Arabelki? Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Anna Fantasie gryzie:( 06.02.09, 10:25 nie bardzo, niestety, ale mi pomogło pranie w szarym mydle. żaden płyn tak nie zmiękcza jak szare mydło. Odpowiedz Link
myszanka_88 Freya Pollyanna 02.02.09, 20:01 Od kilku dni noszę Pollyannę w rozmiarze 60E (przy wymiarach 64/85). I tak się zastanawiam, czy nie jest za mała? 1. Bezpośrednio pod pachami tworzą mi się małe wałeczki. Mogę je zakryć miseczką, ale jak tylko sie poruszę, to znowu je widać. Czy tak po prostu ma wyglądać skóra pod pachą, czy jednak miski powinny takie wałeczki zagarniać? 2. I drugie moje pytanie: w której częsci miseczek sie robi słynna Freyowa zmarszczka? Da się ją jakoś łatwo odróżnić od efektu pomarańczy w szklance? U mnie ona powstała w górnej części miseczki, tam gdzie koronka łączy się z materiałem w kwiatki. Mam nieco asymetryczne piersi i z tej ,,chudszej" sytony jest ona (zmarszczka) większa, czy to wystarczający dowód, że miseczki są ok? Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: Freya Pollyanna 02.02.09, 20:24 Po pierwsze Pollyanna jest uważana za małomiseczkowca (a na pewno jest płytka) Po drugie Ty jesteś w górnej granicy rozmiaru 60E. Z dwóch powyższych faktów może wynikać, że 60F byłoby lepsze. Może, ale oczywiście nie musi, bo co biust to indywidualna historia. Wałeczki podpachowe to nic innego jak zachomikowany biust przemieszczający się tam ze względu na za małe miseczki staników, ich jednak nie pozbędziesz się tak natychmiast - staranne wygarnianie do miseczek (a na to potrzebne miejsce w miseczce, czyli leciutki luz) plus masaż powinny dać rezultaty po kilku tygodniach. Co do zmarszczki to nie potrafię nic powiedzieć, bo nie miałam z nią nigdy do czynienia... Mam nadzieję, ze jeszcze ktoś się wypowie :) Odpowiedz Link
nowianka87 Panache Tango II za duża miska? 04.02.09, 22:24 Przepraszam jeśli sie powtarzam, ale nie mam czasu (mały synek ;) ) na przekopywanie forum :( Wczoraj doszedł do mnie sliczny panache tango II rozmiar 38 FF (moje wymiary 95/115). Obwód jest idealny ale problem z miską. U góry miski materiał nieco się faluje (czyli pewnie za duża) a przy pachach mam małe bułki :( Czy to bankowo za duża miska czy też może źle zagarnęłam biust spod pach? Starałam się najbardziej jak mogłam... Zamówiłam już dla porównania panache inferno 38F, bo póki karmię nie zamierzam kupować kilku staników ale jeden dobry jest mi koniecznie potrzebny na większe wyjścia, kórych teram mam sporo (a ifrno dlatego, że tango mi spod dekoltu sukienki wychodzi :() Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: Panache Tango II za duża miska? 04.02.09, 22:50 nowianka87 napisała: > 38 FF (moje wymiary 95/115). Obwód jest idealny ale problem z miską. U góry > miski materiał nieco się faluje (czyli pewnie za duża) a przy pachach mam małe > bułki :( Czy to bankowo za duża miska czy też może źle zagarnęłam biust spod > pach? Wręcz odwrotnie, miska marszcząca się u góry może oznaczać za małą miseczkę, poniżej cytuję wyjaśnienie z wątku "Jak dobierać stanik": 6) Jesli MISECZKA STANIKA MARSZCZY SIE na piersi, najczesciej sadzimy, ze stanik jest za duzy. Jesli jednak tkanina marszczy sie tylko na wierzcholku piersi - powod jest wrecz przeciwny. Przy ZBYT MALEJ MISECZCE fiszbina tworzy wezsze "U" i piers nie miesci sie w niej cala - dlatego nie wypelnia do konca miseczki. Sprobuj wiekszej miseczki - piers wypelni ja w calosci. Ty jesteś w górnej granicy 85FF, więc to całkiem możliwe. > Zamówiłam już dla porównania > panache inferno 38F, Nie mam doświadczenia "nabiustnego", ale z tego co mi się kojarzy, to Inferno jest małomiseczkowe, a to oznacza, że 38F będzie za małe co najmniej dwa rozmiary, może jeszcze masz możliwość zmienić zamówiony rozmiar ... Odpowiedz Link
nowianka87 Re: Panache Tango II za duża miska? 05.02.09, 22:41 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Mam nadzieję, że upoluję gdzieś używane tango z miseczką G. Natomiast wiedza o stanikach zrobiła się dla mnie jeszcze bardziej tajemna ;) Odpowiedz Link
ptasia Re: Panache Tango II za duża miska? 06.02.09, 10:31 właśnie, jak to jest z tym marszczeniem? czytałam o tej zasadzie marszczenia się szczytu, że może być za mała. Na Figleaves ujmują to trochę inaczej, że jeśli na górze jest pustka, może oznaczać to niekompatybilność kształtu piersi (pełniejszego na dole) z za wysoko podchodzącym stanikiem. Może trzeba by zdefiniować, gdzie kończy się szczyt:)? Bo mam Fantasie 32E, kupowane na 78/93, po nowym pomierzeniu się: 76/94, a, i asymetria. Kupiłam na allegro i po ptakach przeczytałam, że dużomiseczkowiec i lepiej brać mniejsze o rozm., ale nie wiem, jak to z nim jest. Dół wypełnia ładnie, marszczy się na górze na obu piersiach, na poziomie pach, choć na mniejszej bardziej. jak dobrze wygarnę, to mam sexi bułę na większej 1/2, a zmarszczenie jak było, tak jest. Nie jestem jednak przekonana, czy to kwestia za małości/dużości, a raczej specyficznego fasonu - że tego materiału jest za dużo nie tam, gdzie trzeba. I ze jednak tu mniejszy rozmiar byłby lepszy. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: Panache Tango II za duża miska? 07.02.09, 18:12 Ja nie mam zbyt wielkiego doświadczenia, ale imho to zależy. Przy bardziej zabudowanym staniku i zwłaszcza przy biuście niepełnym u góry, marszczenie może zwyczajnie oznaczać niekompatybilność modelu i żadne wymienianie rozmiaru miseczki nic nie pomoże. Ale wytłumaczenie z węższym "U" brzmi rozsądnie i w wielu przypadkach tak właśnie może być... I pewnie nie mając doświadczenia ciężko to stwierdzić, chyba, że można przymierzyć większy rozmiar, to wtedy sprawa się rozwiąże. Odpowiedz Link
lenuuusia masquerade 30g 07.02.09, 16:07 poluje na jakąś maskaradke najlepiej Polke... moze rzuciła Wam sie w oczy w jakims sklepie internetowym promocja? szukam szukam i znalesc nie moge:( a na ebayu własnie mi uciekło:( Odpowiedz Link
psuj-ka Re: masquerade 30g 07.02.09, 16:18 Na ebay jest jedna na kup teraz za 14 funtów, z przesyłką koło 90zł, taniej pewnie nie znajdziesz? :> Odpowiedz Link
psuj-ka Re: masquerade 30g 08.02.09, 16:01 Znalazłam jedną na ebayu, licytacja od 4,99, tylko musiałabyś zapytać sprzedającego o wysyłkę do Polski ;) polka.gu.ma/ Odpowiedz Link
jenten mostek 07.02.09, 21:21 mam emily ck 60G przy wymiarach 72/94 i mój problem polega na tym, że fiszbiny wbijają mi się w wewnętrzną stronę piersi, co trochę zaczyna boleć i widzę nawet małą ranę. nie wiem czy powodem jest zbyt ciasny obwód czy też mogę nosić tylko staniki z niższymi fiszbinami na mostku. biustonosz jest dobry rozmiarowo, zdjęcie w galerii. i teraz mam problem bo bardzo chciałam kupić pollyannę albo rio, ale z tego co widzę to nie dość, że mają wysoko fiszbiny na mostku to jeszcze mostek jest szerszy niż w emily. Czy pozostają mi tylko plunge? A jeśli tak to, które dadzą mi kształt piersi zbliżony do kształtu w pollyannie? Bardzo proszę o pomoc. Odpowiedz Link
princessara EBAY I PAY PAL-problem!!!!!! 07.02.09, 23:50 zrobiłam wszystko co trzeba, konto paypal jest ok, kasa przelana i widac na koncie paypalowym ze jest wiec... wchodze i probuje zaplacic- wyskakuje Dostęp do Twojego konta został ograniczony i jest pare wymogow co zroic aby mi odblokowali... o co chodzi? dlaczego? w dodatku mam im wyslac na potwierdzenie adresu ajkies dokumenty...ktoras tak miala..? pisze bo jestem juz zupelnie skolowana i nie wiem co robic... problem jest o tyle powazny ze konto pay pal, na ebayu oraz konto w banku jest na nowe nazwisko i adrs (jestem krotko po slubie) ale karta jest chyba na stare nazwisko jeszcze mimo ze dane n akoncie zmienione (i czekam na nowa karte)...wiedzialam o tym i zeby ominac problem nie przelewalam przez karte tylko z konta tak aby paypal nie mial problemu...ale jednak jest...co robic??? nie moge im wyslac zadnych dokumentow bo nie jestem tu zameldowana ale jeszcze w rodzinnym domu no ale wiadomo ze to adres do wysylki i musial byc nowy... co robic?dzwobnic do tych z paypala? jak to odblokowac? Odpowiedz Link
princessara EBAY I PAY PAL-problem!!!!!! 07.02.09, 23:51 zrobiłam wszystko co trzeba, konto paypal jest ok, kasa przelana i widac na koncie ze jest wiec... wchodze i probuje zaplacic- wyskakuje Dostęp do Twojego konta został ograniczony i jest pare wymogow co zroic aby mi odblokowali... o co chodzi? dlaczego? w dodatku mam im wyslac na potwierdzenie adresu ajkies dokumenty...ktoras tak miala..? pisze bo jestem juz zupelnie skolowana i nie wiem co robic... problem jest o tyle powazny ze konto pay pal, na ebayu oraz konto w banku jest na nowe nazwisko i adrs (jestem krotko po slubie) ale karta jest chyba na stare nazwisko jeszcze mimo ze dane n akoncie zmienione (i czekam na nowa karte)...wiedzialam o tym i zeby ominac problem nie przelewalam przez karte tylko z konta tak aby paypal nie mial problemu...ale jednak jest...co robic??? nie moge im wyslac zadnych dokumentow bo nie jestem tu zameldowana ale jeszcze w rodzinnym domu no ale wiadomo ze to adres do wysylki i musial byc nowy... co robic?dzwobnic do tych z paypala? jak to odblokowac? Odpowiedz Link
kryklu Re: EBAY I PAY PAL-problem!!!!!! 08.02.09, 07:26 Tak, zadzwoń do nich. Tak najszybciej wyjaśnisz sprawę. Odpowiedz Link
kryklu Re: mostek 08.02.09, 07:23 Niektórym dziewczynom pomaga podkładanie płatków kosmetycznych przez jakiś czas. Ja w takich sytuacjach odginam końce fiszbin do przodu. Spróbuj na początek przepiąć stanik na luźniejszą haftkę lub ponosić z przedłużką. A Pollyannę i Rio przymierz też w rozmiarze 30 (65), one mają dosyć ścisły obwód. Charlie i Lottie Freyi pięknie zaokrąglają piersi i są plunge. I mają mniej ścisły obwód niż Pollyanna i Rio, ale i Polly i Rio są bardzo godne polecenia. Odpowiedz Link
justinehh beżowy właściwy 08.02.09, 15:54 Potrzebuję beżowy stanik pod jasne/ prześwitujące bluzki. Teoretycznie mam już taki, ale to wzór, jak nie dobierać stanika. Godnego następcę już znalazłam w Bravissimo, tylko nie mam jak go kupić. Czy któraś forumka pomoże ? Odpowiedz Link
jenten Re: mostek 08.02.09, 22:27 Dzięki kryklu za odpowiedź. Niestety nie mam możliwości poprzymierzania staników bo mieszkam daleko od jakiegokolwiek miasta, w którym mogłabym takie biustonosze kupić. Emily kupiłam z przedłużką, ale jako że bez było mi całkiem wygodnie to jej nie używałam i gdzieś przesiałam, będę musiała poszukać i spróbować zyy:) I naprawdę nie wiem jak można odgiąć fiszbiny do przodu, toż to się wydaje nie do odgięcia. > Niektórym dziewczynom pomaga podkładanie płatków kosmetycznych przez > jakiś czas. przez jakiś czas? to znaczy, że potem piersi się 'przyzwyczają' albo rozejdą się na boki? Odpowiedz Link
kryklu Re: mostek 09.02.09, 09:36 > nie wiem jak można odgiąć fiszbiny do przodu, toż to się wydaje nie do odgięcia Oczywiście nie na sobie. Połóż stanik miseczkami w dół na krawędzi stołu tak żeby jakieś 2-3cm fiszbin wystawały poza krawędź stołu i odegnij rękami (swoimi, męskimi, kombinerkami?). > > Niektórym dziewczynom pomaga podkładanie płatków kosmetycznych przez jakiś czas. > > przez jakiś czas? to znaczy, że potem piersi się 'przyzwyczają' albo rozejdą się na boki? Nie wiem jak długo (parę dni?). Po pewnym czasie noszenia stanik (fiszbiny też) układa się, przystosowuje się do naszego kształtu, z kolei ciało przyzwyczaja się do nacisku w określonych miejscach. Odpowiedz Link
natalek6 Re: WĄTEK RATUNKOWY - 4 10.02.09, 20:44 Babeczki, a może mi coś poradzicie? Kupiłam sobie Polyannę (Freya) za 230 zł(matko!!!!) i bez możliwości zwrotu:((((((( i coś nie tak!!!!!:(((((( Bo ja się w tym duszę...... I kręci mi się w głowie i oczy bolą... I się takie czerwone robi wokół obwodu. Rozumiem, że to za mały obwód? Rozmiar jest EU 65H, FR 80HH, USA 30HH UK 30HH (czyli ile w końcu?:P), a mój obwód "naturalny" to równe 80.(rozmiar biustu 94 w staniku). Czy wystarczy, jak kupię przedłużkę? I czy jedna wystarczy? Baaaardzo mi zależy, żeby nie musieć kupować nowego stanika, bo ja jestem biedna studentka nie mam tyle kasy:/ (Dodam, że ja mam problemy z oczami, więc wolałabym ich sobie nie zwiększać:(((((((((((() Odpowiedz Link
urkye Re: WĄTEK RATUNKOWY - 4 10.02.09, 21:36 Polly ma ścisły obwód, jeśli masz normalnie 80 pod biustem, to 65 zdecydowanie jest złym pomysłem... Prawdę mówiąc nie dziwię się, że stanik nie jest wygodny:/ Do tego zastanawia mnie rozmiar miseczki HH na 94 w biuście? Dziwne... Przedłużka rozwiąże w pewnym stopniu kwestię zbyt ścisłego obwodu;) Jeśli jednak ból oczu i głowy nie minie, to lepiej przestań chodzić w tej Polly... Zdrowie najważniejsze;) Gdzie kupiłaś ten stanik? Tak z czystej ciekawości pytam:P Odpowiedz Link
kryklu Re: WĄTEK RATUNKOWY - 4 10.02.09, 21:43 A po cóżeś taki mały obwód kupiła??? Pollyanna to ściśliwiec, lepszy byłby 70 (32 UK), a może nawet 75 (34 UK) i wtedy rozmiary mniej więcej 32E-32F lub 34D-34DD. Możesz spróbować z przedłużką. "Biedna studentko" :) dlaczego kupiłaś tak drogo stanik???!! I dlaczego w takim razie bez możliwości zwrotu? To jest niezgodne z prawem, nie daj się oszukać. Wracaj szybciutko do tego sklepu (nieistotne stacjonarny czy internetowy) i wymień na bardziej pasujący na Ciebie stanik lub po prostu go oddaj i dostaniesz pieniądze. No chyba że zerwałaś metki ... Wtedy możesz próbować wymienić się z inną forumką (wątek "zamienię stanik", chyba taki ma tytuł). Dziewczyno, pamiętaj na przyszłość: za 230zł mogłabyś kupić na eBayu, ewentualnie na Allegro 2-4 nowe staniki porównywalnej jakości. Ja od dawna zarabiam, ale tak drogo staników nie kupuję. Każdą moją Pollyannę kupowałam po kilkadziesiąt złotych. Powodzenia :))) Odpowiedz Link
natalek6 Re: WĄTEK RATUNKOWY - 4 10.02.09, 20:50 Ach przepraszam jeszcze zapomniałam o dwóch rzeczach - po pierwsze fiszbiny są bardziej ze strony pleców niż w środku pach - to chyba przemawia za tym, że to wina za małego obwodu (?). NO i piersi są tak bardzo po bokach, że to aż głupio wygląda (no normalnie są bardziej pod ramionami niż pod dekoltem;p)Pani w sklepie mówi, że tak ma być, ale mi się coś nie wydaje....... Odpowiedz Link
madzioreck Natalku... 10.02.09, 21:59 Ta pani, co mówi, że tak ma być, to jest zła pani. To raz, a dwa, to, że obwód ma być ścisły, nie znaczy, że bierzemy najciaśniejszy, w jakim się dopinamy, trzeba jednak oddychać... Napisz co to za sklep. Odpowiedz Link
natalek6 Re: Natalku... 11.02.09, 18:50 madzioreck napisała: > Ta pani, co mówi, że tak ma być, to jest zła pani. To raz, a dwa, to, że obwód > ma być ścisły, nie znaczy, że bierzemy najciaśniejszy, w jakim się dopinamy, > trzeba jednak oddychać... Napisz co to za sklep. > O, to dobrze myślałam;) NO więc właśnie jestem zdziwiona, bo to Milla we Wrocku. Może trafiłam na "złą" Panią albo może ona miała jakiś zły dzień?;) Kupiłam przedłużkę, przyszyłam. Zobaczę, czy jedna starczy;p Odpowiedz Link
natalek6 Re: Natalku... 11.02.09, 19:25 To właściwie skąd mam wiedzieć, który obwód jest dla mnie dobry? Bo ja już zgłupiałam. Doszyłam przedłużkę i teraz miska się zrobiła za duża. No i teraz idzie obwód troszeczkę do góry (z tyłu),czyli tak jakby był za duży. I która fiszbina ma celować w środek pachy - ta pierwsza zaokrąglona czy ta druga prosta całkiem? Bo ja już zgłupiałam całkiem.:/ Odpowiedz Link
madzioreck Re: Natalku... 11.02.09, 20:06 A mówiłaś w sklepie, że Ci ciasno i niewygodnie? Spróbuj pójść i pogadać z tą babką, ten sklep należy do jednej z naszych forumek. Wydaje mi się, że w przypadku Polly obwód 30 - czyli po polsku to 65 - to trochę przegięcie przy 80 pod biustem, o ile zmierzyłaś się naprawdę ciasno. Obwód powinien być na tyle ścisły, aby nie podjeżdżał nawet, kiedy się poruszasz, żebyś nie musiała go poprawiać, ale nie może dusić! Kupując stanik, warto się kilka razy schylić, podskoczyć, popodnosić ręce w górę - i obwód powinien się trzymać na miejscu. Powinien dać się trochę odciągnąć od ciała. W środek pachy, mniej więcej, powinna celować fiszbina okrągła, ta wszyta w miseczkę. Po prostu powinna obejmować całą pierś, a nie wbijać się w jej tkankę. Przedłużki można kupić też dopinane na haftki, takie jak zwykłe zapięcie stanika, i można regulować zapięcie. Jeszcze pytanie - czy to Twój pierwszy biustonosz po uświadomieniu? Pytam, bo ja przez pierwsze dwa dni w staniku z prawidłowym obwodem też się czułam ściśnięta, po prostu ciało musi przywyknąć. Czerwone ślady, o ile nie są to krwawe ślady, to nie musi być nic złego - mnie się takie odciskają od każdej części garderoby - majtek, skarpetek, spodni... Niepokoi mnie natomiast ból oczu i zawroty głowy - masz tak tylko w tym staniku? Nie podoba mi się to... Odpowiedz Link
natalek6 Re: Natalku... 11.02.09, 23:07 No więc tak: 1)to mój pierwszy staniczek po "uświadomieniu" 2)te dolegliwości po jakimś czasie się zmniejszają, aczkolwiek nosiłam ten stanik kilka godz. tylko (jak wróciłam do domu, to zaraz zdjęłam, bo mnie te fiszbiny gniotły (pręgi się trzymały chyba z 1 godz., więc w sumie chyba jeszcze nie tak źle)) 3)od moich poprzednich staników albo mnie bolały ramiona, albo w ostatnim lędźwia i przepona (nisko był a dość twardy;p). I od nich też miałam te zawroty i ból oczu. Oczywiście w różnym nasileniu, to jest czasem prawie niewyczuwalne czasem, a czasem całkiem mocne...Dlatego tak na gwałtu rety szukam dobrego staniczka. Kręgosłup jeszcze przeboleję jakoś, ale oczy są dla mnie zbyt ważne. A poza tym ja mam tez różne problemy ze zdrowiem, więc może one się od stanika nasilają po prostu w formie bólu? No nic, spróbuję ponosić, może się jeszcze przyzwyczaję? Choć szczerze mówiąc watpię:( 5)Raczej nie oddam, bo już go trochę pozszywałam.;p :((((((((( I metki Pani odcięła... A dlaczego taki drogi kupiłam? Bo i tak był z tych wszystkich mierzonych najwygodniejszy no i myślałam, że w necie to tak w ciemno...ojojojojoj:( 6)I czy naprawdę w każdym "prawidłowym" staniczku będę miała tak strasznie po bokach biust? Bo tamta pani tak powiedziała...MOże jednak się myliła (please!:P)!!!!:( Odpowiedz Link
luliluli Re: Natalku... 12.02.09, 08:36 > No nic, spróbuję ponosić, może się jeszcze przyzwyczaję? Choć szczerze mówiąc > watpię:( ja też wątpię:) proponuję natomiast wysłać swoje zdjęcia w nim do naszej galerii - tam dokładnie możemy ocenić, co w nim nie gra i podać Ci kilka sposobów, co zrobić, żeby w następnym grało:) Proponuję przede wszystkim - galeria. Zaraz potem poszukaj czegoś taniego na naszej giełdzie i Allegro - na pierwszy ogień lepiej kupować coś taniego - można to do woli przeszywać i męczyć:) Jeśli już musisz chodzić w tym staniku, to kup przedłużkę, ale moim zdaniem to i tak niewiele pomoże:) W zadnym dobry staniku biustu nie będziesz mieć pod pachami! Nie ma mowy:) Skoro to Twój pierwszy stanik - wybierz mądrze. Ten, który kupiłaś może Cię tylko zrazić do dobrych rozmiarów (zwłaszcza, że jest w złym rozmiarze;) Dobry stanik to wygodny stanik, nikogo nie będziemy namawiać do noszenia czegoś koszmarnego, gniotącego, pozbawiającego oddechu czy wzroku:) Odpowiedz Link
natalek6 Re: Natalku... 11.02.09, 23:13 madzioreck napisała: > o ile zmierzyłaś się naprawdę ciasno. > Jak tak mega ciasno mierzę, to wychodzi może z 78, ale to chyba nie robi większej różnicy. Przepraszam, że tyle tu piszę.... I dziękuję za takie odpowiedzi!:):):) Odpowiedz Link
natalek6 Re: Natalku... 12.02.09, 12:56 Poprawka, ojej, bardzo przepraszam! Jak się tak baaardzo ściśle mierzę, to 75 nawet wychodzi. No ale w takim razie, skoro dodałam przedłużkę, to już powinno być dobrze, a raczej nie jest:/ (włożyłam na parę minut i znowu te zawroty i duszności). Może zacznę od 75? Wyślę jeszcze zdjęcia na galerię, ale teraz i tak chyba dopiero w pon mozna to zrobic (gdzies przeczytalam) Odpowiedz Link
luliluli Re: Natalku... 12.02.09, 15:07 ja jak się bardzo ściśle zmierzę, mam 71 i noszę Polyannę 65G, uważam, że jest baaardzo ściła:) polecam zacząć od 70 jesli chcesz kupić nową Polyannę:) to dość ścisły model, nie tak jak reszta staników Freyi:) a zdjęcia do galerii możesz wysyłać zawsze, najwyżej zmieszczone będą później - sprawdz w tym wątku on jest na temat galerii - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=32203&w=79525208 Odpowiedz Link
natalek6 Re: Natalku... 12.02.09, 15:41 Ja bym chyba faktycznie wzięła sobie 70 (albo ewentualnie 75), ale nie wiem, czy Polyannę, bo teraz mam po niej uraz;p NO i wtedy jak z miską? Bo im większy obwód, tym mniejsza miska, tak? Więc jak mam ok.95 cm w staniku, to w co mam celować przy większym obwodzie? W F? (To HH, jak do dałam przedłużkę, to się nagle zrobiło ogrtomniaste) Odpowiedz Link
madzioreck Re: Natalku... 12.02.09, 18:02 Przy obwodzie 70 to będzie miseczka GG po przeliczeniu, choć nie zawsze to się idealnie u każdego sprawdza. I żadnego "przebolewania" kręgosłupa, litości! Dobry stanik nie może sprawiać, że coś Cię boli. Dopuszczalny jest lekki dyskomfort przy przesiadce na ciasne obwody - wiadomo, że jak się zawsze nosiło luźne dżinsy, a założy się nagle obcisłe, to można przez chwilę czuć się nie halo, ale żadnego bólu! Nie musisz przepraszać, że dużo piszesz, jeśli są wątpliwości to trzeba działać, piszesz tu, gdzie należy, więc no problem :) Odpowiedz Link
natalek6 Re: Natalku... 12.02.09, 21:52 to ja jeszcze pomęczę....;) Myślicie, że black amelie katie curvy mogłoby być? Odpowiedz Link
natalek6 Re: Natalku... 13.02.09, 12:53 Ano nie wiem.;P Wolałam się zapytać Was, bo wiem, że nie wszystkie staniczki są dobre "na początek". No, ale widzę, ze chyba spoko.;) Zwłaszcza że już widziałam w tym wątku o pierwszych dobrych st., że ona też może być.:) Jeszcze się waham tylko nad rozmiarem, czy nie wziąć 75FF i spróbować nosić najwyżej na ostatniej haftce, ale to jeszcze pomyślę:) Odpowiedz Link
madzioreck Re: Natalku... 13.02.09, 19:14 Po co zaraz 75? Myślę, że 70 powinna być dobra :) Odpowiedz Link
rebellious0139 Tigerlily 60FF - pomocy! 11.02.09, 09:13 Jaka jest szansa, że na moje ok. 68/91cm, Tigerlily 60FF będzie dobra? Dodam, że jestem raczej nie-tabelkowa, mam Rio 65E, Oyster 65F i czarną Arabelkę 65FF, w której mam trochę luzu. Z obwodu 60 próbowałam dotychczas Inferno, którego nie mogłam nawet dopiąć, więc nawet nie wiem czy miska G była ok. Proszę pomóżcie. Czaję się na to Tigerlily od dłuższego czasu. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Tigerlily 60FF - pomocy! 11.02.09, 09:18 Raczej będzie za mała, jeśli pasuje na Ciebie dużomiseczkowce Rio 65E. Odpowiedz Link
rebellious0139 Re: Tigerlily 60FF - pomocy! 11.02.09, 09:35 Oj tam, skurczę się o 1-2cm i będzie dobra xd Odpowiedz Link
rebellious0139 jeszcze pomęczę - Milena 11.02.09, 17:14 Mam ochotę na Flamenco lub Sylvestrine, ale kiedy przerobiłam wszystkie posty, które napisano na ich temat, to zbaraniałam. Obwód raczej wzięłabym 70, nie lubię się męczyć, a są podobno bardzo ścisłe. A jak z michą? F czy G? Odpowiedz Link
piskonia Ariza Aqua 12.02.09, 15:55 Wpisałam się w wątku panache - ale nikt mi nie odpowiedział- moze tu się uda. Chće kuić Ariza Aqua ale przed zakupami powstrzymuje mnie mój odwieczny problem- jaka jest szerokość i wyskokość mostka. Ja normalnie celuje w 30 F- (albo 30 FF bo ponoć miski małe-moze coś otym wiecie)ale będę wdzięczna za zmierzenie także innych rozmiarów. Zmasakruje mnie to cudo czy jest o czym marzyć? A wszystko przez Kasicę - weszłam na Stanikomanię i się zakochałam. Odpowiedz Link
madzioreck piskonia 12.02.09, 18:10 Przede wszystkim, jeśli chcesz uzyskać odpowiedź, to staraj się umieszczać swoje zapytanie jako odpowiedź na pierwszy post wątku, ponieważ ten tutaj wygląda, jakby był odpowiedzią na czyjeś pytanie. W związku z tym, nikt może tu nie zajrzeć, bo sądzi, że nie pytasz, tylko doradzasz :) Tego typu dane, jak wysokość mostka, znajdziesz w tabeli rzeczywistych obwodów staników: spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&output=html Znajdziesz też wiele innych przydatnych parametrów :) Odpowiedz Link
piskonia Re: piskonia 12.02.09, 22:03 Dziękuję za odpowiedź- postaram się lepiej umieszczać posty. Szerokość mostka interesuje niewiele dziewczyn i rzadko jest zamieszczana w tabeli rzeczywistych obwodów staników. W tym wypadku również jej tam nie znalazłam. Moje pytanie jest wciąż aktualne. Jak szeroki jest mostek w Ariza Aqua wysokość przy okazji też jest interesująca. Będę bardzo wdzięczna za informację. Odpowiedz Link
madzioreck Re: piskonia 12.02.09, 22:18 myślę też, że pytanie można wrzucić do wątku PANACHE: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=85102015 Nie pomogę Ci sama, bo nie noszę panaszków :) Odpowiedz Link
kizombalover Re: Ariza Aqua 12.02.09, 22:21 Aqua nie mierzyłam, tylko czerwoną 30FF, rozmiarowo była w zasadzie identyczna jak tango II balkon (czyli na mnie - z lekkim luzem),mostkowo chyba też podobna. Jednak miałam wrażenie, że jest ciaśniejsza niż tango, i teraz czekam na czerwoną arizę 32E. Odpowiedz Link
lavaenn Co to za stanik? 12.02.09, 19:56 img7.imageshack.us/my.php?image=czotojesztnx4.jpg dam sobie rękę uciąć, że gdzieś go już widziałam (któraś z galerii?), ale nie mogę zlokalizować :/ pomóżcie! Odpowiedz Link
m.arta.m masquerade sahara- większy, czy wygodniejszy? 13.02.09, 14:01 mierzę od 2 dni Saharę 34F i 34FF. Standardowo noszę 32G, myślę o przesiadce na 32GG i 30HH, bo chyba zaczynam migrować, ale tym razem na plecy... :/ Za pierwszym razem, jak mierzyłam tę Saharę, to 34F było na granicy bułkowania, a 34FF odstaje od góry, a fiszbiny wbijają mi się po bokach w ciało (nie mam pojęcia, jak to się dzieje, przecież większy powinien mieć szersze fiszbiny, prawda?). Przymierzyłam przed chwilą znowu, myśląc, że zaczynam od większego, powygarniałam wszystko dokładnie, żeby się upewnić, czy to odstawanie to nie była kwestia niewygranięcia i się zdziwiłam, że tym razem jest taki wygodny i nie odstaje, wręcz jest na granicy bułkowania. Poruszałam się, przymierzyłam do sukienki (zachwyciłam się tym, jak ta sukienka teraz na mnie wygląda- ostatnio miałam ją na sobie w staniku bodajże 80B), zasadniczo raczej nic ze stanika nie uciekło. Lobbystka by zobaczyła, że coś jest nie tak, ale przeciętny przechodzień- nie;) Gdy wzięłam drugą Saharę, okazało się, że jednak mierzyłam mniejszą- 34F (poprzednio wsadziłam do złego opakowania). No i 34FF jednak odstaje, robi niefajny kształt biustu (rakietowate. stanik ma swój kształt, ale sam biust w nim układa się niefajnie, jakby nie był poskromiony przez ten stanik). Absolutnie wzięłabym mniejszy, ale obawiam się, że w sytuacji niekontrolowanej również biust nie będzie kontrolowany. Ale naprawdę porządnie poskakałam i potrząsnęłam nie raz ;) No a odstawanie mi się nie podoba (ciągle jestem na etapie ukrywania odstawania- "wydaje jej się, że ma taki duży biust" i ścisłości- "wydaje jej się, że jest szczuplejsza"/"no, taka gruba, że jej się stanik wpija"...). No i nie wiem- brać na rozum (34FF), czy serce (34F)? Niestety nie będę przez jakiś czas mieć możliwości zrobienia zdjęć do galerii :/ i dlatego próbuję tędy... Odpowiedz Link
m.arta.m zmierzyłam się 13.02.09, 15:24 wynik: 75/99-102 ok, wiem, że nie powinnam nawet mysleć o 34. ale ja go muszę mieć, a jak 32G jeszcze było, to byłam pewna, że będzie za małe w miseczkach i za długo się zastanawiałam, no. no i jak ostatecznie zamawiałam, to byłam przekonana, że to 75, które mi kiedyś wyszło, to była pomyłka, no i że od tego czasu przybyło mi trochę pod biustem... Tabelkowo zasadniczo to 34F powinno być dobre, czyli już się trochę uspokoiłam, bo byłam pewna, że tabelkowo jednak FF. Czyli chyba zaufać sobie, co..? ;) Odpowiedz Link
muszka781 tango II - oceńcie i doradźcie 17.02.09, 07:51 Witam! Kupiłam swój pierwszy stanik. Pierwszy po tym, jak poczytałam Wasze forum i zrozumiałam, że nosiłam do tej pory zły rozmiar. Problem w tym, że nie wiem, czy jest on właściwy tak do końca. Pomożecie??? Moje wymiary to 79/102. Dziewczyny dobrały mi rozmiar 32FF, ewentualnie G. Na początek kupiłam FF. Ponieważ nie mam możliwości przymierzać staniki przed kupnem kupiłam "w ciemno" tango II balkonik. Nosiłam go wczoraj pół dnia, nie wiem, czy to nie za krótko, żeby pisać...ale ;-) Moje spostrzeżenia: -odbijają się dość mocno szwy na piersiach, tzn wszystkie szycia miseczki -wpijaja fiszbiny pod pachami, a kończą się nie na środku, ale raczej w tylnej części pachy -troszkę marszczy się na górze, lekko faluje a nie odstaje materiał -stanik zmniejsza mi biust, jest jakiś mały i spłaszczony... Niby miejsce w miseczce jest odpowiednie, ale jakoś dziwnie to wygląda. -nie zbiera ładnie piersi do środka (ale to podobno tak ma ten model), niby nie wystają na boki ale są takie odsunięte, brzydko to wygląda. -z zalet: obwód super dopasowany -jak ja skaczę, to piersi nie ;-) - przy schylaniu wszystko zostaje tam, gdzie powinno Nie wiem na ile to moje stare przyzwyczajenia, a na ile niewłaściwy model/rozmiar. Naczytałam się, że dziewczyny super czują się w nowych stanikach a ja w moim jakoś tak niewygodnie. No i jak patrzę w lustro to nie podoba mi się to, co widzę. Doradźcie, czy ja mam kupiony zły rozmiar? Może jednak powinnam mieć to G? A może ten model dla mnie nie jest dobry? Może freya? Pomóżcie kochane!!! Odpowiedz Link
urkye Re: tango II - oceńcie i doradźcie 17.02.09, 09:07 Moim zdaniem jesteś po prostu wąskofiszbinowa i stąd to "dziwne" leżenie stanika:) Przeczytaj sobie notkę ze Stanikomanii: stanikomania.blox.pl/2008/08/Rozmiar-to-nie-wszystko.html Zobacz jak będzie na Tobie leżeć np. Freya-ona ma wąskie fiszbiny, powinna więc ładnie zbierać biust do środka:) Ps. Patrząc w lustro powinnaś być zachwycona tym, co widzisz-jeśli nie jesteś, to szukaj dalej:) Na szczęście na Tangu świat się nie kończy:P Powodzenia! :D Odpowiedz Link
muszka781 Re: tango II - oceńcie i doradźcie 18.02.09, 07:24 Dzięki wielkie!!! Rzeczywiście, mój biust wygląda jak tej dziewczyny w linku w złym staniku, zwłaszcza z profilu. Czyli szukam frei 32ff. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
neurosis vodkatini - tankini 17.02.09, 19:54 [kopiuje z watku przed chwila przeze mnie zalozonego] mam pytanie do posiadaczek tankini vodkatini: czy tylko ja trafilam na felerny egzemplarz, czy i w innych jest tak, ze wewnetrzna miseczka jest wieksza od zewnetrznej? pomyslalabym, ze wzielam za male miseczki, ale widac to nawet bez przymierzania - biala wewnetrzna czesc wywija sie na wierzch. Jednoczesnie tyl tankini 'zjezdza' ponizej zapiecia stanika... Do noszenia to sie nie nadaje, zamiast radosci z posiadania - wielkie rozczarowanie:( prosze o rade: zwracac? reklamowac? a moze jednak wybralam zly rozmiar i wymienic? [kupilam na listkach i czas goni, w ciagu paru dni bym musiala odeslac...] Odpowiedz Link
anetaw2 Maskaradka Polka czy Aragon? 18.02.09, 08:50 Poczytuje Was od dłuższego czasu i mam dzięki Wam świetny stanik Masquerade Minuet (brązowy)! 36F pasuje idealnie (moje wymiary 88/107. I teraz proszę o radę: mam ochotę na Polkę albo Aragona, czy ryzykować w tym samym rozmiarze co Minuet? i w ogóle skoro pasuje mi Minuet to w jakie modele celować?? Odpowiedz Link
id.kulka freya polyanna... 18.02.09, 09:46 Dostałam w prezencie :-) pollyannę czarną w rozmiarze 34FF (moje gabaryty 81/104) iii... Obwód jest ok:-) Natomias miski... na dole wyglądają ok, natomiast u góry nieco sie marszczą. Poza tym stanik trochę mnie ociera - tam gdzie wyłazi spod pachy. Czy miski są za duże? Za małe? Czy to może po prostu nie mój fason?... Poradźcie :-) Kulka. Odpowiedz Link
urkye Re: freya polyanna... 19.02.09, 00:02 Ocieranie pach powinno szybko ustąpić-moim pierwszym stanikiem była właśnie Polly i też mnie niemiłosiernie obcierała pod pachami, nie szło wytrzymać;) Po kilku (3-4) dniach przestała:) Tak samo miałam z nowymi Eleanorkami-potrzebowały trochę czasu, żeby się dopasować:) Jeśli chodzi o marszczenie misek, to tutaj Tobie nie pomogę, ale wydaje mi się, że to może być frejowa zmarcha-poszukaj na forum, sporo dziewczyn o tym pisało:) Odpowiedz Link
id.kulka Re: freya polyanna... 19.02.09, 13:10 Dzięki za odpowiedź:-) Dziś trzeci dzień noszenia i rzeczywiście mniej już ociera. No i zmarchy też znacznie mniejsze, nie wiem, kto się poddał - stanik czy biust ;-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
milstar Re: Maskaradka Polka czy Aragon? 18.02.09, 12:35 Przekopiuj to pytanie do wątku producentów, tu masz link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=87159259 Odpowiedz Link
joana.mz Re: WĄTEK RATUNKOWY - 4 18.02.09, 23:31 71/92 mam na tą chwilę. Generalnie noszę 70F albo 65FF (Jestem rok po porodzie i regularnie ostatnio szczuplałam w i pod biustem). Zamówiłam Panache Tango plunge 65FF, w międzyczasie osiągnęłam wymiary jak wyżej, ale moje stare staniki nadal na mnie pasują (na przykład pollyanna 65FF nie jest ani trochę za duża w misce. Problem z tym nowym panache tango plunge - miska jest zdecydowanie za duża, ale coś dziwnego dzieje się z dołem miski tzn jest totalnie spłaszczona tak mniej więcej na szerokości 1cm. Nie wiem czy zrozumiale opisałam o co mi chodzi - dół misek po prostu przylego da ciała tak samo jak obwód - nie ma go co "wypełnić" no i myślę, że powinnam mieć mniejszą miskę ale co z obwodem?? Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: WĄTEK RATUNKOWY - 4 20.02.09, 12:11 a fiszbiny nie są przypadkiem za szerokie? panasze u mnie zawsze tak leżą, po tym, co Dziewczyny pokazały w galerii i w wątku o J+, stwierdziłam, że nie tylko na mnie ;) Odpowiedz Link
nati_88 Re: WĄTEK RATUNKOWY - 4 19.02.09, 22:18 Dziewczyny, doradźcie, bom lekko podłamana już. Dostałam dzisiaj CK Portie i Emily i żadna z nich mi nie leży :( Fiszbiny w harmony lądują na łopatkach, tango plunge nie pasuje. Scarlett mam i jestem zadowolona (gdyby tylko czarna była...) Z freyi, które mierzyłam ( Rio, Arabella, Eleanor, Greta, Cassie i Pollyanna) pasowała tylko Pollyanna ale ta nie jest na moją kieszeń. Zdaję sobie sprawę, że ciężko tak przez net, ale za którymi modelami powinnam się rozejrzeć? Czyżby nieśmiertelne tango? Może ariza? Co prawda mierzyłam, ale rozmiarówka była przebrana i nie mieli obwodu 38 w Katowicach, bo w 36 nie mogłam się dopiąć. Odpowiedz Link
milstar Re: WĄTEK RATUNKOWY - 4 20.02.09, 08:26 Spokojnie, bez załamków. Mi też nie leży CK (buuu). Spróbuj moze Elizę (tylko ona od GG pancerna jest) i Arizę. Mnie nie leży też Confetti, ale moze Tobie akurat będzie pasować. Ma węższe fiszbiny niż Harmony. W Monache.eu akurat jest przeceniona Eliza (czarna na pewno, nie wiem jak kremowa)i czerwona Ariza (tylko tu weź miseczkę o numer większą) Odpowiedz Link
nati_88 Re: WĄTEK RATUNKOWY - 4 20.02.09, 11:01 Wiem, że powyżej GG modele upancerniają, bo z tych modeli, co mierzyłam, to 36GG i H pasowały. Przeglądałam ofertę monache i niestety mojego rozmiaru brak. Bo szukam czarnego biustonosza. Na inne kolory przyjdzie czas później :) Może faktycznie spróbowałabym z Elizą. Mają w dopasowanej czarną, więc po prostu wymieniłabym. Muszę jeszcze poczytać więcej o tym modelu, bo nawet ładny jest. Dzięki :) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: WĄTEK RATUNKOWY - 4 20.02.09, 11:46 nati_88 napisała: > Może faktycznie spróbowałabym z Elizą. Mają w dopasowanej czarną, > więc po prostu wymieniłabym. Muszę jeszcze poczytać więcej o tym > modelu, bo nawet ładny jest. No nie wiem, czy taki ladny. Ja dostalam zamowiony 36Jchocolate i jest tak: caly podszyty i ma tasme pod miseczkami i dluzszy(w dol) mostek. Wyslalam zdjecia, zeby dziewczyny wstawily do galerii, ale nie wiem, kiedy to bedzie, wiec moge ci wyslac na mejla te fotke; polodpancerniona i odpancerniona eliza czarna jest tez tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76158462&a=86552552 Odpowiedz Link
nati_88 Re: WĄTEK RATUNKOWY - 4 20.02.09, 12:40 Dlatego dodałam "nawet" :) Jakbyś mogła podesłać fotkę na mejla, byłabym wdzięczna. Czytałam na panaszowym wątku, że masz też Scarlett (którą uważam za ładną:)). Jak wypadają miski w porówaniu z Elizą? Odpowiedz Link
23myszki fiszbiny pollyanny 21.02.09, 08:53 Kupiłam (pierwszy stanik) pollyanne 65 F. Obwód jest ok, miseczki też dobrze dobrane. Wizualnie. Niestety fiszbiny wpijają mi się w mostek i trochę w zebra, bardziej na środku. Czy to znaczy ze powinnam próbować z Panache? Odpowiedz Link
majo.lika Panache Porcelain Strapless 23.02.09, 22:02 Ratunku, pomocy!! :) Kupiłam Porcelankę 32G i mam taki kłopot: miska bardzo ok, ale obwód bardzo ścisły!! Chcę odesłać, nie chcę nosić przedłużki, bo nie będę często zakładać tego stanika, więc się nie rozciągnie. Na jaki rozmiar wymieniać?? Dzięki! Odpowiedz Link
kasica_k Re: Panache Porcelain Strapless 24.02.09, 03:39 Mój się rozciągnął mimo, że też był zakładany od okazji do okazji. Na początku nosiłam z przedłużką, teraz już bez. Ale jeśli stanowczo chcesz wymienić, to na 34F albo 34FF. Niestety trudno wywróżyć, który będzie lepiej leżał, bo to zależy od tego, bliżej której granicy zakresu jesteś :) Ja swoje G zawsze zamieniałam (jeśli było to konieczne) na FF, ale ja mam takie "duże G", co nie w każdym G się mieści, bo jest na samej granicy z GG. Jeśli Ty masz w miarę standardowe G, to radziłabym jednak wymienić na F. Odpowiedz Link
majo.lika Re: Panache Porcelain Strapless 26.02.09, 09:29 Kasico, bardzo dziękuję!!! ponieważ miski są ok, zostawię i tylko kupię przedłużkę. Odpowiedz Link