Dodaj do ulubionych

a kto ma doświadczenie z ELOMI?

18.11.08, 18:41
Zostałam poproszona o radę w temacie staników tej firmy, a nie wiem nic.
To nie moja półeczka rozmiarowa, a i na forum nie znalazłam nic poza tym, że
można Elomi kupić bodajże u Yoshi.
Ktoś coś wie? Pomoże?
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: a kto ma doświadczenie z ELOMI? 18.11.08, 19:13
      To jest nowa marka Evedenu, ale w ręku ani na biuście nie miałam. Tu się
      rozpisywałam stanikomania.blox.pl/2008/08/Pelna-figura.html , ale właśnie
      na zasadzie "o, ciekawe, co to zacz owo Elomi" :)
    • end.of.world11 Elomi Jasmin biała 18.11.08, 19:30
      ja miałam na sobie niejaką Elomi Jasmin białą.
      Obwód raczej w normie, miseczki też, raczej szerokofiszbinowa, trochę pancerna.
      oto dane zdjęte z tego modelu w rozmiarze 34FF:
      obwód luźny- 72cm
      obwód max. naciągnięty- 92cm
      odległość między ramionami U fiszbin- 17cm
      długość fiszbin ok. 33cm

na mnie nie leży. Początkowo myślałam, że to kwestia za dużej miseczki. Teraz wiem, że za szerokie fiszbiny.
      • madziaost Re: Elomi Jasmin biała 18.11.08, 20:45
        jasmin:
        -obwody dość luźne.
        -cieniutka gumka na górnej krawędzi miseczki (moim zdaniem ładnie
        utrzymuje w ryzach "lejący się" biust, choć być może ma też inne
        przeznaczenie - niewiele jeszcze biustów w tym staniku widziałam).
        -jak wiele innych modeli potrafi zrobić efekt świetny, ale też i
        kiepski.
        -jedna z moich klientek jest już fanką tej linii, w tym także
        szortów (wysokich, z nogaweczkami).
    • maheda Smoothing 01.03.09, 20:24
      Mierzyłam stanik Smoothing w rozmiarze 80FF (powinnam celować w 80J).
      Stanik z usztywnianymi, termicznie kształtowanymi miseczkami, z odpinanymi
      ramiączkami.
      Cztery haftki, podbity silikonowymi paskami dla lepszego podtrzymania biustu,
      ale mojego miękkiego biustu nie miał szans utrzymać bez ramiączek.

Wymiarów nie zdjęłam, natomiast odczucia subiektywne takie:
      miski OGROMNE, gdyby był większy o miseczkę do dwóch, to byłby na mnie dobry...
      Oczywiście nie wiem, czy przypadkiem on w zamiarze nie ma objąć oprócz piersi
      również kawałka ciała nad piersiami ;), ale jednak wątpię, patrząc na modelki w
      katalogu.

Obwód zwykły, czyli przy moim 81 na megaścisk 80tkę zapięłam od razu na
      najciaśniejsze haftki i lepsza byłaby 75tka.
      • yo_anka Elomi Smoothing UW wiśniowy usztywniany 28.04.10, 09:37
        Smoothing UW Foam Moulded Bra
        Typ: uw foam moulded bra (termicznie formowane miseczki, bezszwowe)
        Mam akurat rozmiar z metki 34H ale wypada nieco większy w mojej ocenie tak o 1/2 miski lub nawet całą jak 34HH. Obwód w normie
        Niestety na moje 80/115 mały a szkoda, buły wyłażą mi górą i ma dość szerokie fiszbiny, w tym rozmiarze :(
        Jednak tu musiałbym brać bardziej HH albo i J jednak, których już nie szyją :(
        taki jak tu : stanikomania.blox.pl/2008/08/Pelna-figura.html
        Kolor wiśniowy, ma gładkie bezszwowe miseczki, przyjemny dla skóry - Idealny pod obcisłe ubrania.
        Pierwszy taki duży termicznie modelowany bezszwowy jaki znalazłam na duży biust.
      • yo_anka Smoothing UW Seam Free Bra Nude 28.04.10, 16:09
        Nude czyli nuda ...... :)
        Beżowy, codzienny, zwykły.
        Miseczki na fiszbinach, nieusztywniane: gładkie, wykonane metodą tłoczenia,
        bezszwowo.

Biustonosz wykonano z gładkiej, śliskiej dzianiny, w kolorze cielistym, dzięki
        czemu dobrze prezentuje się pod ubraniem, jest praktycznie niezauważalny.
        Z przodu ozdobiono małą satynową kokardka. Ramiączka nieopinane, proste,
        obszyte lamówką, szersze, wyściełane miłym do skóry materiałem, z regulacją
        długości z tyłu. Obwód standardowy.
        Taki praktyczny i dość komfortowy - do codziennego noszenia.

Kupiłam latem dwa jak byłam szczuplejsza po opinii Mahedy i innych lobbystek też
        że mają wielkie miski:
        > Mierzyłam stanik Smoothing w rozmiarze 80FF (powinnam celować w 80J).(...)
        Wymiarów nie zdjęłam, natomiast odczucia subiektywne takie:
        > miski OGROMNE, gdyby był większy o miseczkę do dwóch, to byłby na mnie dobry...

Ano to sobie pomyślałam skoro na Mahede niewiele brakuje a ja mam nieco mniejsze
        wymiary to wykoncypowałam sobie, że na moje ówczesne 78/112 będzie ok.
        Wzięłam zatem dwa 36F i 36FF i klops.
        Za małe :(
        Potem doczytałam że Maheda mierzyła inne smoothing z odpinanymi ramiączkami a ja
        zwykłe.
        W moim odczuciu może i jest nieco większy ale na pewno nie o dwie miski, raczej
        i jedną lub bardziej pół.

Tu obmierzyłam wszystko co mam na w tych okolicach rozmiarowych dla porównania:

Marka Elomi Elomi Freya-Matilda Freya-Rio Freya
        rozmiar 36F 36FF 36G 34H 36FF
        luźno 73 73 71 61 74
        naciągnięty 95 96 89 82 96
        wy boczków 11,5 12 9,5 11 11
        wy mostka 9 9,5 7 9,5 6,5
        rozstaw U 17 17,5 17,5 18 17
        dł. U po obwodzie 34 35,5 33 34 32
    • maheda kawowo=czarny HALF-CUP!!! od jesieni '09 01.03.09, 20:30
      Nie pamiętam jego nazwy, natomiast jest okazja, jeśli stanik wejdzie na rynek
      polski, że szykuje się kolejny przebój a'la Antoinette z Masquerade!
      Stanik z pionowymi cięciami, z miseczką usztywnianą cienką gąbką, kolor - kawa z
      mlekiem, z czarnymi dodatkami i wykończeniami.
      Spróbuję gdzieś znaleźć fotki tego stanika i Wam pokazać.
      Mierzyłam ten stanik - znowu w rozmiarze 36FF - ale miseczki niestety nie tak
      już duże, jak w Smoothing, BU! :(
      Co prawda odnosiłam wrażenie, że są delikatnie większe od standardu i że
      odpowiadałyby raczej rozmiarowi standardowemu 36G albo i 36GG, ale to oczywiście
      musiałaby sprawdzić osoba, która nosi takie rozmiary, a ja niestety nie jestem
      kimś, kto może to ocenić na sto procent na sobie :(
      Ma być dostępny w miseczkach do G, obwody od 70 (jak sprawdzę w katalogu, jak to
      jest z miseczkami i obwodami, oraz jaka to nazwa, to dam znać).

W każdym razie jest to model, na który absolutnie zachorowałam.
      • marciasek Lara? n/t 21.04.09, 22:48
      • marisa80 Re: kawowo=czarny HALF-CUP!!! od jesieni '09 22.06.09, 20:31
        czy to ten?
        www.elomilingerie.com/lingerie/Lara.aspxśliczny
        • psuj-ka Re: kawowo=czarny HALF-CUP!!! od jesieni '09 22.06.09, 20:41
          Nie wygląda aż tak ładnie jak na stanikomanii, gdzie płakałam, że jestem średniobiuściastą małoobwodową :P poza tym briefy do kompletu są fatalne :P
          no ale half-cup w takiej rozmiarówce - zapowiada się nieźle.
    • nomina Parę modeli 01.03.09, 23:05
      Znalazłam link do kilku modeli:

www.bellaforma.com.au/shop/Elomi-Lingerie-mid-32.html
    • maheda Occasions - biały gorset 09.04.09, 20:00
      Mogę porównać z gorsetem czarno-czerwonym Antoinette z Masquerade.

W Tośce mój biust wylewa się z miseczek, które są za małe o kilka rozmiarów (w
      sumie nie ma się czemu dziwić, bo z moim 34JJ/34K powinnam celować w okolice
      38HH/38J, a nie wygłupiać się z 38G, i to małym).
      W gorsecie Occanions - ku mojemu gigantycznemu zdziwieniu - miseczki okazały się
      dobre wielkościowo!

O ile obwód w Tośce w 38G ściska mnie na całej długości, o tyle w Elomi
      Occasions obwód trzymał mnie w biuście, za to w okolicach talii zaczął mi
      odstawać, by w dolnej swojej części, w okolicach lędźwi, wesolutko latać mi nad
      miejscem, w którym plecy tracą swą szlachetną nazwę, kilka cm od skóry.
      Więc gorset jest szyty raczej na osoby szerokie w biodrach, zdecydowanie.

Trzeba też uważać na miseczki, bo trzeba brać je o jakieś dwa albo trzy literki
      mniej, "niż ustawa przewiduje"... W sumie akurat to jest bardzo dobrą
      wiadomością :-)

Zaskoczyły mnie dwa tręsła (właśnie nie fiszbiny, ale tręsła) wszyte w koronkowe
      miseczki! Wydawało mi się, że one będą się wbijać w miękkie piersi, ale okazało
      się, że one przepięknie kształtują miseczkę, nie wbijając się wcale a wcale.
      • maheda link 09.04.09, 20:02
        www.clara-olivia.com/productDetails.asp?productID=627

A mierzyłam w sklepie u Madziost, w Milli we Wrocławiu :)
        Dziękuję! :-)
        • babazgaga Re: link 21.04.09, 16:07
          Ja też mierzyłam, też w milli
          Baque z Fauve'a mam 38F, z Elomi założyłam najpierw 36G, schodziłam
          stopniowo 36F, i michy faktycznie wielkie - ale obwód jeszcze wiekszy.
          Ja jestem z tych, co to raczej mają na czym siedzieć niż czym
          oddychać, i to zdecydowanie raczej, i na biodrach mi te 36 odstawało
          że hoho - pod biustem byłam zapięta na najluźniejsze haftki, w dole na
          najciaśniejsze, a i tak niewiele to dało.
      • kasica_k tręsło 09.04.09, 23:20
        Małe wyjaśnienie terminologiczne - tręsło w żargonie stanikologicznym pochodzi z
        ang. trenslo = takie usztywnienie, jakie wszywane jest w boki staników (fiszbiny
        boczne) - w tym wypadku, jak widać, zostało zastosowane w miseczkach. Tręsło,
        żeby się nie trzęsło ;-)
      • anna-pia Re: Occasions - biały gorset 27.04.10, 16:38
        Mam, 32G na noszone 32GG, mam gorset Sahara Masquerade 34FF, mierzyłam
        Antoinette 36F. Sahara jest idealna, w Anośce nie mogłam się dopiąć, a miseczki
        były przymałe.
        Miseczkowo Elomi jest ciut luźne, zapinam się na środkowe haftki, mogłabym i na
        najwęższe. Ewidentnie przeznaczone rozmiarowo na panie okrągłe i biodrzaste,
        noszące elomikowe staniki 32G (powiedziałabym, że panaszowe 32GG/32H).
        Lepiej mi w nim bez ramiączek, tręsła genialnie trzymają biust :)
        • azymut17 Re: Occasions - biały gorset 27.04.10, 18:11
          anna-pia napisała:
          > Ewidentnie przeznaczone rozmiarowo na panie okrągłe i biodrzaste,
          > noszące elomikowe staniki 32G

A gdzie udało Ci się znaleźć taki rozmiar? Elomi szyje od obwodu 75, nie słyszałam nic na temat mniejszych obwodów, poza tym niektóre modele są dopiero od 80...
          • anna-pia Re: Occasions - biały gorset 27.04.10, 22:50
            azymut17 napisała:

> anna-pia napisała:
            > > Ewidentnie przeznaczone rozmiarowo na panie okrągłe i biodrzaste,
            > > noszące elomikowe staniki 32G
            >
            > A gdzie udało Ci się znaleźć taki rozmiar? Elomi szyje od obwodu 75, nie słysza
            > łam nic na temat mniejszych obwodów, poza tym niektóre modele są dopiero od 80.

Przepraszam, literówka, palce pobiegły nie w tę stronę - chodziło mi o 34G.
    • izas55 Re: a kto ma doświadczenie z ELOMI? 21.04.09, 11:49
      Czy któraś z was wie gdzie można dostać Elomi w Warszawie? Przymierzałam jeden w Peachfield ale niestety były już trochę przebrane i największy dostępny miał dla mnie zbyt małe miski, muszę więc poczekać do następnej dostawy. Ale w międzyczasie gdybym gdzieś znalazła w Warszawie to bym choć przymierzyła inne modele. Przeglądałam w sklepie katalog i niektóre były po prostu prześliczne
      • kasica_k Re: a kto ma doświadczenie z ELOMI? 21.04.09, 15:55
        Abrakadabra może coś mieć (Koszykowa 67).
        • schiraz Re: a kto ma doświadczenie z ELOMI? 21.06.09, 15:32
          Mam elomi, niestety nie wiem jaki to model, z metki przepisuję wam EL3911NE.
          Moja opinia o nim jest taka: ten akurat model to brzydal w sensie wyglądu (mój
          jest cielisty) ale pokochałam go za to, że miseczki są szyte z jednego kawałka,
          nie ma szwów (karmię piersią i szwy zabijały moje brodawki) troszkę rozstawia
          piersi na boki, ale mi to nie przeszkadza, jest dosyć mocno zabudowany, fiszbiny
          mają szeroki rozstaw, na moich piersiach jest ok, bo mam dosyć duży biust.
          Ramiączka są szerokości 1,5 cm. I teraz uwaga, moje wymiary to 134 cm w biuście
          i 98 (na maksymalny ścisk 96) pod biustem, normalnie noszę 40J, a mam Elomi 40GG
          i jest za duży! Wyraźnie luźny, choć mi to aktualnie pasuje, uważam, że to mój
          najwygodniejszy stanik, przebił nawet Harmony i Pure, które do tej pory lubiłam
          najbardziej. Także podsumowanie, ten model to brzydal (w sensie zero
          jakichkolwiek ozdób, kompletnie nieseksowny jeżeli wiecie o co chodzi), z
          gładkimi miseczkami, lekko rozstawia piersi na boki (wysłałam zdjęcie do
          galerii, pierwszy raz, zobaczymy co z tego będzie:)) i jest duuużomiseczkowcem.
          • schiraz Re: a kto ma doświadczenie z ELOMI? 21.06.09, 22:09
            Dopatrzyłam się, że mój stanik to Elomi smoothing.
      • tfu.tfu Re: a kto ma doświadczenie z ELOMI? 22.06.09, 20:34
        w Peachfield jest juz sporo Elomi :)
        • izas55 Re: a kto ma doświadczenie z ELOMI? 02.07.09, 13:17
          No to będę się musiała wybrać. Choć ten upał to nie najlepsza pora na
          przymiarki.....
    • azymut17 rozmiar misek 09.07.09, 23:41
      skopiowane z innego wątku:
      ewajan-2 09.07.09, 09:33
      Przepraszam,że tutaj pytam,ale chcę się skusić na coś Elomi i zastanawiam się
      jak one wypadaję.Chodzi mi o obwód i miski,
      czy brać takie jak noszę z innych firm.

Mam doświadczenie jedynie z modelami Cleo, Jasmin i Caitlyn (przy czym WAŻNE:
      nie mierzyłam, a widziałam, dlatego moją opinię proszę traktować jak sugestię).
      Moje przedmówczynie opisują inne modele, stąd może wynika różnica w opiniach,
      bowiem ja oceniam Elomi bardziej standardowo. Miseczki w tych modelach są
      podobne do standardowej Freyi i Tango, ewentualna różnica sięga 1 rozmiaru.
      Obwody w Jasmin i Caitlyn również są standardowe, natomiast Cleo jest
      zdecydowanie rozciągliwa.
      • ewajan-2 Re: rozmiar misek 09.07.09, 23:58
        Wielkie dzięki za odpowiedź:)
    • mdro Elomi Cleo full cup 03.09.09, 10:06
      Ja z tych grubszych ;-), więc 40GG, ale nie wiem, czy nie powinien
      być 38 (co delikatnie mi pani w Peachfieldzie sugerowała), bo po
      kilku dniach zamiast na pierwszą to na środkową haftkę powinnam się
      zapinać. Ale ja nigdy nie uznawałam za zasadną tezy "il faut
      souffrir pour etre belle" ;-). Trzyma bardzo dobrze, głęboka
      miseczka zbiera wszystko, co powinna. U góry miseczki jest gumka,
      co, jak sądzę, dodatkowo pozwala utrzymać nawet jeszcze "luźniejszy"
      niż mój biust na miejscu nawet przy głebokich skłonach. Wizualnie
      też OK (mam czarny).
    • yaga7 LARA 01.12.09, 15:46
      Udało mi się dorwać Larę - w której się zakochałam, jak tylko zobaczyłam zdjęcie dawno, dawno temu.

Niestety nie robią tego modelu w obwodzie 34, więc mam 36. Dla porównania wzięłam 36F i 36FF na 79/107.
      Obwód nie jest bardzo ścisły - zapinam się na środkową i jest wygodnie.
      Miski są raczej duże, bo pasuje na mnie 36F, a przykładowo maskaradki niektóre mam 36FF i są dobre.
      Jest to chyba mój najniżej zabudowany stanik.
      Podobny trochę do Fauve, jeśli chodzi o wygląd i wykonanie.
      Miska trochę usztywniana, cięta na trzy, ładnie podtrzymuje.

Pewnie sobie zostawię 36F, więc 36FF mam do odsprzedaży, gdyby któraś z Was była zainteresowana (150).

Wrzucę do galerii dziś / jutro.
    • inez69 Recenzje staników w BKS 02.12.09, 19:13
      Zapraszam do recenzowania poszczególnych modeli staników Elomi w
      Biuściastym Katalogu Staników:
      kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?610072
    • yaga7 Elomi Moulded Leopard - ktoś ma? 29.03.10, 20:03
      Czy któraś z Was ma albo mierzyła Elomi Moulded Leopard?
      A jak tak, to może ma jakieś porównanie do Lary? Albo czegoś innego?
      Bo nie wiem, w jaki rozmiar celować :) Normalnie noszę 34G, ale przy
      ciaśniejszych 36FF, a z kolei Larę mam 36F.
      • kasica_k Re: Elomi Moulded Leopard - ktoś ma? 27.04.10, 23:20
        A co to za model? Asia?
        www.elomilingerie.com/spring_summer_2010/Asia_SS2010.aspx

Jeśli tak, to nie jest to jakiś wielki ściślak. Dla Ciebie spokojnie 34G moim
        zdaniem, a może nawet 34FF, one duże miski mają. IMHO jest porównywalny z Caitlyn.
        • yaga7 Re: Elomi Moulded Leopard - ktoś ma? 28.04.10, 06:57
          Dzięki :)

Ale już znalazłam, kupiłam i odesłałam ;)

Moim zdaniem Asia ma wielkie miski, pasowało mi 34FF, ale się źle układał, więc
          poszedł :(
          • kasica_k Re: Elomi Moulded Leopard - ktoś ma? 28.04.10, 18:31
            Ha, nie zauważyłam, że post jeszcze z marca :) Ale widzę, że potwierdzasz moje
            wrażenie co do dużych misek. Ja się na niego nadal czaję, bo ten przymierzany
            leżał OK.
            • yaga7 Re: Elomi Moulded Leopard - ktoś ma? 28.04.10, 18:46
              Może będę mieć do sprzedania 34G - poszedł na allegro, ale coś kupująca nie chce
              płacić :(
    • kasica_k Smoothing Moulded Plunge 06.05.10, 03:36
      34G (na 80/110). Puszapek z prawdziwymi gąbkami w środku (pierwszy w moim życiu ;)

Dekolt bardzo głeboki, nie mam niższego stanika. Wszystko świetnie się trzyma,
      żadnego wylewania środkiem, podnosi jak szatan. Niestety nie zbiera tak, jak się
      spodziewałam, tzn. biust wystaje mi poza obrys ciała. Za to dolinka bardzo ładna.

Obwód dosyć ciasny, ciaśniejszy od Caitlyn (mam w tym samym rozmiarze i jest
      idealna), a miseczki mniej pojemne od Caitlinowych, być może przez te gąbki. Są
      głównie po bokach i nieduże, ale grubość mają co najmniej 2 cm, i są
      niewyjmowalne, to jedna całość ze stanikiem. Ciasno mi w nim, również obwodowo,
      więc eksperymentalnie wymieniam na 36G (choć 34GG też jest). O rezultatach doniosę.

Pominąwszy ciasnotę, jest wygodny, przyjemny w dotyku i bardzo starannie zrobiony.
      • kasica_k Re: Smoothing Moulded Plunge - po wymianie 18.09.10, 03:24
        Zapomniałam zupdate'ować. Przyszedł na wymianę 36G (drugi z kolei, bo pierwszą paczkę mi ukradli - po co przeciętnemu złodziejowi stanik, którego jedną miskę może nosić w charakterze beretu, nie pojmę). Ten już nie jest za ciasny, miseczkowo OK. Tak jak poprzedni - dekolt super, uniesienie też, natomiast zbieranie nie bardzo - a właściwie, te gąbki powiększają trochę biust na boki, stąd to wrażenie, że za słabo zbiera. Mimo to zostawiłam go, czuję się w nim OK.
    • nati_88 Elomi Lara 17.08.10, 21:31
      Mierzyłam dzisiaj w Brafitce nową odsłonę Lary -Espresso w rozmiarach 38F, FF i G.
      Więc tak- ten stanik jest cudowny. Ma nasycony, głęboki kolor i jest dopracowany w najmniejszych szczegółach, ma wspaniałe hafty i uroczą kokardką na mostku. Dla mnie stanik idealny, nie tylko wizualnie .
      Obwód dosyć ścisły, miseczki w moim odczuciu w normie, bo ostatnio zazwyczaj ląduje w 38G i z Lary też ten rozmiar był dobry. Tak w ramach ciekawostki- F wyglądało fajnie bez wygarniania (ale po małych wygibasach w przymierzalni już nie było tak fajnie;-)) natomiast FF to porażka na całej lini. G leżało w moim odczuciu najlepiej. Aha, w obwodzie 38 od FF zapięcie jest na trzy haftki a różnica w wysokości mostka jest minimalna. W każdym bądź razie z Kocio-kocio nie wystaje.
      Lara ładnie kształtuje, dobrze podtrzymuje i jest po prostu wygodna. Jest tez dosyć niska. Postaram się zrobić jakieś zdjęcia przy okazji.

Jestem tym stanikiem zachwycona i na pewno, prędzej czy później, będzie mój ;-)
      • ciemnogrodzianka Re: Elomi Lara 18.09.10, 20:53
        Grrr, już się oblizywałam na czekoladowo-chabrową Larę a tu patrzę dopiero od 36
    • normalna_ja a Abi? 14.09.10, 11:29
      Ma któraś z Was doświadczenie z Abi? Jak wypada rozmiarowo? Też ma większe miski?

I jak majtki Elomi - rozmiarówka standardowa?
    • nati_88 Suzie 38G 17.09.10, 20:46
      Akurat trafiłam, że dopiero co doszła do sklepu to i przetestowałam ;-)

Powiem jedno- toż to mistrzostwo! Zawsze bałam się side-supportów ale teraz wiem, że bezpodstawnie. Fajnie kształtuje ( takie zaokrąglone noski), dobrze zbiera biust z boków. Pas obwodu dobrze trzyma, zapięcie jest trzyhaftkowe. Sam obwód jest stabilny i ścisły, ale bez przesady. Jest wygodny.
      Najwiekszym plusem są natomiast ramiączka. Dla niektórych mogą byc toporne, bo są dosyć szerokie ale ich wszycie wszystko wynagradza. Nie są wszyte tak jak zwykle, tylko bardziej do "środka". Jak dotąd, jakiego bym stanika nie mierzyła, ramiączka po pewnym czasie się zsuwały. W przypadku Suzie jest to niemożliwe ;-)
      Jest to prawdziwy plunge. I najwygodniejszy i najprzyjemniejszy, jaki kiedykolwiek mierzyłam. Aż nie chciałam go ściagać ;-)

Zadziwiła mnie niesamowita dbałość o detale. Te kokardki przy ramiączkach i na mostku są po prostu przeurocze i takie miłe w dotyku. Zresztą tak jak i sam stanik. Kolor również powala. I wykonanie.

Suzie można kupić w bielskiej Brafitce :)
    • yo_anka ELOMI Caitlyn 21.09.10, 12:11
      tu wrzucamy opinie/wrażenia z noszenia/mierzenia dotyczące modelu ELOMI Caitlyn
      • yo_anka Re: ELOMI Caitlyn 21.09.10, 12:14
        Czarna Caitlyn w rozmiarze 36HH z metki
        W moim odczuciu wypada większy o rozmiar
        Obwód luźny ii miski spore - kupowałam na wymiary 82 pod i 115 w
        Gładki i stosunkowo wygodny, z porządnych materiałów
        krój full cup, dość zabudowany, z bocznymi panelami - ale taki powinien świetnie się sprawdzać na biustach ciężkich po przejściach
        niestety na mnie za duża :(
        Jak ktoś chętny o info o sprzedaży jest na giełdzie
      • yo_anka Re: ELOMI Caitlyn Autor: izas55 23.03.10, 08:54 21.09.10, 12:16
        dorzucam info z wątku o GG+ by izas55
        forum.gazeta.pl/forum/w,32203,104021934,109094204,Elomi_Caitlyn.html
      • izas55 ELOMI Caitlyn 38GG Peacock 31.05.12, 14:39
        Stałam się dumna posiadaczką pawicy
        stanikomania.blox.pl/2011/09/Elomi-jak-Afryka-dzika-i-dumna-jak-paw.html
        Kupiłam, bo wszystkie swoje stare Caitlyn 38HH oddałam w lepsze ręce po zmianie rozmiaru. Moje odczucia są dokładnie takie same jak kiedyś. Niesamowicie wygodny, chyba jedyny mój stanik, który mógłby być 24-godzinny. Nigdzie mnie nie uwiera ani nie obciera, po prostu ideał. Bardzo dobrze zbiera z boków, nadaje naturalny kształt. Jedyna wada to wysoki mostek, choć i tak w rozmiarze 38GG jest niższy niż w 38HH. Do głębokich dekoltów się nie nadaje, ale przy umiarkowanych daje radę ;-). A bezpośrednią zachętą był oczywiście kolor, który szalenie mi się podoba.
        • tfu.tfu Re: ELOMI Caitlyn 38GG Peacock 31.05.12, 15:00
          zazdroszczę, bo cudny :-)
    • maheda Lara fullcup 20.03.11, 17:05
      Mam od dzisiaj, dzięki toruńskiemu Bra-Boutique!
      W rozmiarze 36HH. George 36J ma na mnie przymałą miseczkę, a ten stanik w miseczce jest idealny, więc jest jakieś półtora-dwie miseczki większy w tych okolicach rozmiarowych od średniej.
      Na mnie leży idealnie, wszystko pięknie zbierając, natomiast ze trzy inne kobiety, na których widziałam ten stanik, nie były specjalnie zachwycone, bo z boku pod pachą im się marszczył i odstawał. Różnica jest taka, że one miały biusty jędrniejsze od mojego. Czyli jest to stanik raczej na biusty bardziej miękkie, niż twarde. No i raczej na krople i gruszki, niż na jabłka.

Stwierdzam bezwzględnie, że jest to absolutnie najwygodniejszy stanik, jaki kiedykolwiek miałam na sobie, jest BOSKI!!!
      • kasica_k Re: Lara fullcup 20.03.11, 18:05
        Ha, od razu wiedziałam, że ma potencjał :) I dobrze, że ktoś ją w PL sprzedaje, bo już zaczynałam wątpić.
    • boziaj Lara pearl 26.05.11, 16:39
      udało mi sie kupić ten stanik w moim rozmiarze (30F)
      troche jako ciekawostke i zupełnie w ciemno, bo widziałm w galerii i na balkonetce, ale w innej półce rozmiarowej
      no i ... bomba
      piękny kształt i super wygodna - nie drapie, nie gryzie, nie wpija się
      obwód raczej scisły, miski w normie
      jedyny minus to kolor, a raczej haft (wzór ładny, ale jest łososiowo-różowy), no ale widziały gały co brały ;)
      • boziaj Re: Lara pearl halfcup 26.05.11, 16:41
        małe uzupełnienie, bo widze ze jest tez wersja fullcup
      • azymut17 Re: Lara pearl 26.05.11, 16:58
        boziaj napisała:

> udało mi sie kupić ten stanik w moim rozmiarze (30F)

Jakim cudem, skoro jest (a raczej był, bo to kolekcja sezonowa) szyty dopiero od 36?
        • maheda Boziaj, wytłumacz się ;) 26.05.11, 17:00
          Bo ja właśnie też popadłam w stupor...
          • azymut17 Re: Boziaj, wytłumacz się ;) 26.05.11, 17:56
            Może to jest stanik zwężany metodą Li Parie? Z 36D w sumie "wyjdzie" 30F...
            • maheda Re: Boziaj, wytłumacz się ;) 26.05.11, 18:45
              Właśnie też się zastanawiałam, czy nie zwężany.
      • boziaj Re: Lara pearl - się tłumaczę :) 26.05.11, 20:52
        mój egzemplarz to sample z ebaya (metka pisana ręcznie), wiec mozliwe, ze jest jedyny
        poza tym zdawało mi się (bo juz teraz pewna nie jestem), ze że widziałam kiedys larę na listkach z obwodem 30 (tylko inny kolor, taki jak wisi w galerii LB), więc wcale sie nie zdziwiłam, gdy zobaczyłam lare na ebayu w moim rozmiarze
        na zwężaną nie wygląda, (w sumie nie mialabym nic przeciwko temu skoro lezy tak jak lezy ;))poza tym sadzę, ze zwęzone 36D byłoby na mnie za duze, a wg katalogu staników mniejsze rozmiary nie istnieją
    • magdalaena1977 Re: a kto ma doświadczenie z ELOMI? 29.07.11, 21:19
      O Elomi dowiedziałam się z Lobby, a w zasadzie z recenzji na Stanikomanii. Na początku zszokowała mnie cena, która wydawała mi się nieadekwatna do produktu (bo w końcu w czym Caitlyn jest lepsza od Arabelki?). Ale recenzje były tak pozytywne, że w kwietniu złamałam się i kupiłam Caitlyn, płacąc za klasyczny "namiot w brudnym beżu" 210 zł czyli więcej niż za jakikolwiek inny z wcześniej zakupionych staników. Potraktowałam go jako bieliźniany ekwiwalent butów Josefa Seibla.
      Co więcej "namiot" sprawdził się równie dobrze co Seibelki - był niewyczuwalny podczas dwudniowej podróży autokarem, ma dobrze zbierające miseczki, szerokie wygodne ramiączka. Przypomina trochę stare Triumphy, które miały ramiączko wystające ze środka miseczki.
      Jest świetny jako stanik po domu i sportowy (a raczej turystyczny). Ciągle go piorę i noszę, a on się nie rozciągnął, tylko kolor nierównomiernie się odbarwił.
      Z minusów - jest dramatycznie wysoko zabudowany - wystaje mi ze wszystkiego z wyjątkiem golfów ;-) I w dodatku rozpłaszcza biust - zapinają mi się na nim wszelkie bluzki koszulowe, ale ja wyglądam zdecydowanie mniej seksownie (w Effuniaku biust jest mocniej wysunięty do przodu).

Puenta - kiedy zobaczyłam, że peachfield przecenił niektóre Elomiki (na 90 zł), poleciałam na drugi koniec miasta i kupiłam dwa. W tym żarówiasto różową Caitlyn - będzie na zimę pod czarne swetry ;-)
    • akubaga Elomi CAITLYN 75GG 11.08.11, 17:19
      Na Elomi Caitlyn roz. 75gg w kolorze carnation skusiłam się ze względu na cenę (90 zł po przecenie ze 199 zł). Już wcześniej chciałam wypróbować coś z Elomi, ale niestety regularna cena jest zbyt wysoka.
      Po opiniach o jego dużomiseczkowości zamówiłam 75g (przy wymiarach 81/109) i musiałam wymieniać na większy. Miski w rozmiarze 75gg są akurat i wielkościowo odpowiadają Fantasie Elodie czy Tango II, więc w moim odczuciu są standardowe. Obwód jest przyjemnie ścisły i niegryzący. Materiały dobrej jakości, żadnych niedoróbek.
      Jest to naprawdę wygodny biustonosz, który porządnie podtrzymuje biust. Mimo że jest mocno zabudowany i daleko mu do kusidełka, to ma swój urok i daje ładny okrągły kształt biustu.
      • akubaga Elomi CAITLYN 75GG kolor CZARNY 22.09.13, 20:20
        Ten sam model w kolorze czarnym jest identyczny zarówno w miskach, jak i w obwodzie.
        Wykonanie standardowo na wysokim poziomie, nosi się bardzo dobrze.
        Kupiony na e-bayu za ok. 140 zł, niestety zwykle ceny są powyżej 200 zł.
    • kasica_k Suzie 36FF niebieska 07.10.11, 03:03
      Pierwszy w mojej szufladzie fullcupo-plandż ;) Różni się od Caitlyn dużo niższym mostkiem. Pewnie przez tę różnicę gorzej zbiera z boków. Brzegi miseczek od strony międzypiersia trochę napierają i wypłaszczają i mają tendencję do wbijania się, ale u mnie jest ona minimialna, natomiast pamiętam, jak któraś z przedstawicielek sklepów wspominała o tym pod moją notką o Elomi na Stanikomanii. Niezrażona tym zamówiłam i jestem zadowolona. Kształt biustu okrągły, nie rakietuje, nie rozstawia, świetnie trzyma, zapięcie trzyhaftkowe.

Jest megawygodna z jednym drobnym wyjątkiem, druty na mostku potrafią się trochę wbijać końcami. Śliczny haft w żywych odcieniach niebieskiego, dół i boczny panel z solidnej satynowej dzianiny pokrytej siatką, która ma inny odcień (fioletowawy). Wykonanie - mistrzostwo, dla mnie to taka "Fauve dla XXLek".
    • hermenegilda_k ELOMI Smoothing 25.10.11, 20:23
      upolowany na Allegro 90F - kolor beżowy
      niewątpliwie najbrzydszy stanik, jaki w życiu widziałam, do tego kompletnie nic nie robi z biustem oprócz podtrzymania, ma szeroki mostek i mam wrażenie, że ten mostek rozpycha piersi pod pachy
      jednocześnie jest obłędnie wygodny i idealnie nadaje się do spania, jednak tylko pod bluzki z golfem :)
      właściwie spokojnie może być też stanikiem sportowym, jest zabudowany po obojczyki i całkowicie pancerny

obwód rozciągliwy, przy moim ok 96 ciasno pod biustem zapinam się na ostatnią haftkę i jest w miarę stabilnie, na luźniejszych podjeżdża; zdecydowanie lepszy byłby 85G, głębsze miseczki i węższe fiszbiny mogłyby leżeć lepiej, nie będę jednak polować na inny rozmiar bo stanik jest przepaskudny
      ramiączka - szerokie i grube, raczej jak w staniku sportowym, regulowane do połowy
      miseczki miękkie bezszwowe, z bardzo mięsistej tkaniny, dodatkowo w środku side-support
      zapięcie 3 haftkowe

być może miłośniczki Fantasie Smoothing mogłyby się z nim dogadać, leży bardzo podobnie, jest tylko zrobiony z bardziej mięsistych materiałów no i ma wewnętrzny side-support (który zresztą nie dziala)

jeżeli chodzi o wygodę i jakość wykonania, to naprawdę nic mu nie można zarzucić, natomiast wygląd prawdziwie koszmarnego namiotu w brudnym beżu jest dla mnie dyskwalifikujący

może ktoś jest chętny, dałam za niego 8zł :))

• hermenegilda_k Re: ELOMI Smoothing 25.10.11, 20:27
        tak myślę, że może za bardzo zjechalam ten model, po prostu kompletnie nie jest w moim guście, efekt jaki robi też mnie nie przekonuje bo nie lubię robiących naturalny wygląd "codzienniaków"

może się sprawdzić u osób lubiących porządne podtrzymanie i jest niewidoczny pod ubraniem
        • maheda Re: ELOMI Smoothing - jest ich kilka różnych 26.10.11, 07:54
          Możesz podać numer modelu?
          • hermenegilda_k to model EL 3911 NE 26.10.11, 08:06
            tak wygląda w Katalogu Staników:
            kataloglb.blox.pl/2009/12/Elomi-Smoothing-Seam-Free.html
    • hermenegilda_k CLEO EL 8000 NE 26.10.11, 08:30
      rozmiar 90E, nie do końca mój, zdecydowanie powinnam mieć obwód 85

mam w kolorze Nude czyli klasyczny cielak, właśnie cielak a nie brudny beż, na brzegach miseczek kolorowe kwiatowe hafty, które mogą być widoczne po białymi cienkimi ciuchami
      jak wszystkie Elomi wykonany niezwykle starannie, materiały wysokiej jakości i świetnie uszyte
      model ma side-support, to pierwszy side-support, który naprawdę działa - zbliża moje rozstawione pod pachami piersi! na pierwszy rzut oka pomyślałam, że taki kształt miseczki na pewno spowoduje rakietowanie, ale nic bardziej mylnego - piersi są zaokrąglone, podniesione i wyciągnięte spod pach
      jest idealnie miły i nieinwazyjny, kompletnie niewyczuwalny nawet po całym dniu noszenia, miałabym ochotę nie zdejmować go na noc
      mostek dość niski, to jednak jest miseczka E więc nie wiem, jak w większych rozmiarach, nie jest też zbyt szeroki, tylko tyle, żeby rozdzielić piersi
      jedyny minus - jak dla mnie - to ogólny mój wygląd w staniku, kusidełko to to nie jest na pewno, jednak Cleo ma tyle zalet, że można mu to wybaczyć :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka