Dodaj do ulubionych

Zgarnij Lilkę - Konkurs Balkonetki i Comeximu

13.12.08, 04:10
Dziewczyny, po Waszych sugestiach w moim marudzącym wątku na Stanikowych Offtopach udało mi się zorganizować pierwszy konkurs na moim blogasku. Do wygrania komplet Lily z Comeximu (która to firma zresztą od niedawna też na LB się pokazuje).

Zapraszam do udziału w zabawie!
Szczegóły tutaj:
balkonetka.pl/2008/12/13/fioletowa-lily-w-konkursie-balkonetki
A jeszcze: ponieważ rozwiązania zadania konkursowego podajemy w komentarzach na blogu, o wszelakie flejmy i podobne prosiłabym wyjątkowo poza blogiem;) Może tu w tym wątku?
Obserwuj wątek
    • kuraiko Re: Zgarnij Lilkę - Konkurs Balkonetki i Comeximu 13.12.08, 04:29
      hehe akurat ten stanik Comeximu, który mi się najbardziej
      podoba ;)))))
    • kuraiko Re: Zgarnij Lilkę - Konkurs Balkonetki i Comeximu 13.12.08, 04:31
      aa jeszcze ciekawi mnie - jak technicznie wygląda takie losowanie??
      xD
      • mauzonka losowanie jak wygląda 15.12.08, 04:36
        Kuraiko, całą sobotę i niedzielę kombinowałam, jak to technicznie przeprowadzić i wreszcie wymyśliłam - a w zasadzie maużon wymyślił:)

Otóż szczęśliwy numerek wybierze środowe losowanie multilotka:)
        Dokładnie tak będzie, co zresztą jeszcze na Balkonetce napiszę:
        z pierszych 6 liczb wiekszych od 9 wylosowanych w środowym multilotku wezmę cyfry jedności i stworzę z nich sześciocyfrowa liczbę. Następnie podzielę ją modulo przez liczbę komentarzy konkursowych. Reszta z dzielenia wyznaczy numer zwycięskiego komentarza (na liście oczyszczonej z komentarzy niekonkuroswych.)

Myślisz, że to dobra metoda?

• psuj-ka Re: losowanie jak wygląda 15.12.08, 08:50
          a jak pechowo wyjdzie liczba podzielna przez ilość komentarzy to wygrywa mauzonka? ;)
          świetna metoda poza tym :P
          • mauzonka Re: losowanie jak wygląda 15.12.08, 12:33
            psuj-ka napisała:

> a jak pechowo wyjdzie liczba podzielna przez ilość komentarzy to wygrywa mauzon
            > ka? ;)
            > świetna metoda poza tym :P

:D No przenumeruję, liczymy od zera:)
    • kuraiko Re: Zgarnij Lilkę - Konkurs Balkonetki i Comeximu 13.12.08, 04:44
      ok ja znalazłam zabawną stronkę i już wklejam linka xD
      • kuraiko Re: Zgarnij Lilkę - Konkurs Balkonetki i Comeximu 13.12.08, 04:52
        obczajcie na tej stronce także linka do "visit my website". siedzę
        właśnie i śmieję XD właściwie chyba bardziej by się nadawała niż to
        co wkleiłam, ale trudno, można przejrzeć wszystko ^^
    • maith O i zgodzili się uszyć dowolny rozmiar :) 13.12.08, 04:47
      Może im zostanie i na stałe poszerzą rozmiarówkę? Byłoby fajnie, jakby polska
      firma doszła do poziomu najlepszych w peletonie brytyjczyków :)
    • edytaf5 Re: Zgarnij Lilkę - Konkurs Balkonetki i Comeximu 13.12.08, 09:24
      A mi sie ten komplet srednio podoba... A istnieje mozliwosc zmaiany na cos
      innego? :)
      • imp18 Re: Zgarnij Lilkę - Konkurs Balkonetki i Comeximu 13.12.08, 10:34
        no taki za bardzo napaćkany :P żeby nie powiedzieć że wygląda bazarkowo

mi sie najbardziej Daisy www.comexim.pl//s.php?id=154#gn podoba, albo Anes bardzo podobny :P szkoda że jasne bo gdyby był w czerni któryś to bym od razu wzięła :)
        • ocisza Re: Zgarnij Lilkę - Konkurs Balkonetki i Comeximu 15.12.08, 12:52
          Proponuję, żeby osoby niezainteresowane wygraną zaznaczyły to w swoim komentarzu
          i nie brały udziału w losowaniu. Ostatecznie po co im stanik, który im się nie
          podoba? Albo niech wezmą udział w losowaniu i w razie wygranej, mogą się jej
          zrzec na moją korzyść :P
    • mauzonka Małe wyjaśnienie, szczególnie dla inez69 13.12.08, 14:40
      Przeczytałam dziś komentarze pod wpisem i z powodu jednego zrobiło mi się szczególnie nieswojo, dlatego chciałabym wyjaśnić. Komentarz usunęłam (bo się nie zaczynał od [poza konkursem:p], ale zawierał sugestię, że "żenada" i "comexim już nie ma kogo zatrudniać".

Otóż: Comexim nie zatrudnił mnie do przeszukiwania netu przy pomocy Czytelniczek. Sama zgłosiłam się do nich (a także kilku innych firm i sklepów) z propozycją zorganizowania konkursu i najszybciej odpowiedział właśnie Comexim. Jeśli podejrzewacie, że w grę wchodzą jakieś szacher machery, przeczytajcie zasady takiej współpracy konkursowej tu:
      balkonetka.pl/reklama-na-blogu/#konkursy
      Zadanie konkursowe jest takie, a nie inne, bo chciałam, żeby było proste. Owszem, mogłam zadać pytanie "co to za część dadmskiej garderoby, 6 liter, pierwsza s, ostatnia k?", ale pomyślałam, że z linków przynajmniej jakoś skorzystam:)
      • agafka88 Re: Małe wyjaśnienie, szczególnie dla inez69 13.12.08, 15:06
        mauzonka napisała:

> Przeczytałam dziś komentarze pod wpisem i z powodu jednego zrobiło mi się szcze
        > gólnie nieswojo, dlatego chciałabym wyjaśnić. Komentarz usunęłam (bo się nie za
        > czynał od [poza konkursem:p], ale zawierał sugestię, że "żenada" i "comexim już
        > nie ma kogo zatrudniać".

Mauzo, większość osób dokładnie zrozumiała,że to Ty szukasz inspiracji. Oby
        więcej konkursów na balkonetce! :) Niestety, nie każdemu dogodzisz.

I IMO wcale nie musisz się tłumaczyć jakznajdujesz sponsorów. Komuś się nie
        podoba, nie musi czytać bloga, ot co ;) Ewentualnie nie musi brać udziału w
        konkursach.
      • inez69 Re: Małe wyjaśnienie, szczególnie dla inez69 13.12.08, 15:34
        Dziękuję za wyjaśnienia, doceniam że napisałaś. Może rzeczywiście
        zbyt pochopnie oceniłam sytuację.
        Pozdrawiam.
        • inez69 Re: Małe wyjaśnienie, szczególnie dla inez69 13.12.08, 15:37
          Dodam tylko, że naprawdę uważam za żenadę dyskusję na temat notki o
          bizu, bo zapomniałaś napisać, że głownie to tak skomentowałam.
          A niech tam.
          • mauzonka Re: Małe wyjaśnienie, szczególnie dla inez69 13.12.08, 16:14
            Inez, cieszę się, że przeczytałaś moje wyjaśnienie. Przeklejam też Twójego posta z bloga, bo chciałabym, żebyś zobaczyła, że naprawdę nie było jasne, że Twoje "żenada" odnosi się do dyskusji o koralach:)

Inez69 na Balkonetka.pl:
            "Najpierw wielce pouczająca dyskusja przy temacie o koralach, a teraz TO... Chyba przestanę zaglądac na mojego ulubionego bloga. Sorry, to Comexim sam nie może przejrzec neta i musi zatrudniać czytelniczki, bo nie wie gdzie się reklamować? Żenada..."
            • inez69 Re: Małe wyjaśnienie, szczególnie dla inez69 13.12.08, 16:27
              Masz rację. Ok, pisząc ten komentarz, uważałam obie sprawy za
              żenujące. Teraz jakby mniej;) Tzn. tylko jedna zasługuje na to
              określenie.
              Dajmy już spokoj dyskusji na temat komentarza, którego i tak juz nie
              ma.
    • koza-1985 :)suuuper 13.12.08, 14:50
      bardzo podoba mi się pomysł mauzonki
      pal licho comeximowsi stanik ;P ile fajnych stron można zobaczyć
    • bathilda Re: Zgarnij Lilkę - Konkurs Balkonetki i Comeximu 13.12.08, 16:25
      Moja propozycja konkursowa jest przewrotna i trochę bezczelna, ale
      jakby mi taką Lilkę uszyli na 69/99 (i nie będzie się pod biustem rozciągać do
      100 cm) to solennie obiecuję pomóc Mauzonce w korzystaniu z podanego przeze mnie
      linku :))

Oczywiście diabeł tkwi w szczegółach, ale na zdjęciach bardzo ładnie wygląda.
      • mauzonka Nie no:) 13.12.08, 16:27
        Bathildo, bez jaj:) Umiem z tego korzystać:) Stać Cię na więcej - musisz podać lepszy link, ten nie bierze udziału w zabawie;)
        • bathilda Re: Nie no:) 13.12.08, 19:07
          No to jak ma być poważnie to dałam coś co moim zdaniem odbiega od stylistyki
          "pudelkowej", choć czasem jak czytam to płaczę ze śmiechu. A czasem ze złości.
    • missmurder Ups 13.12.08, 17:45
      Wpisałam się (z odpowiednią adnotacją) na blogu, ale może lepiej tutaj :)
      Czy któraś z Was widziała ten stanik "na żywo"? :)
    • kociatko_biusciaste No nie wierzę, to znak!;) 13.12.08, 17:50
      A ja się ostatnio właśnie zainteresowałam Comeximem, bo poszerzyli rozmiarówkę,
      Effuniak jeszcze nie otwiera sklepu a brytyjskie staniki oceniam na dno (chociaż
      dobrze, że w ogóle są), nie tylko konstrukcyjnie, ale i jakościowo. I akurat
      teraz konkurs na stanik Comexim:) Ja bym go bardzo chciała wygrać:) Proooooszęęęęę:)
      • lolkalolka Re: No nie wierzę, to znak!;) 13.12.08, 21:33
        Kociatko - a czemu oceniasz tak źle jakość brytyjczyków?
        Zupełnie poważnie pytam - może zechcesz do mnie napisać na mail
        (lolka@buziaczek.pl), bo tu to byłby straszny offtop :)
        • kociatko_biusciaste Re: No nie wierzę, to znak!;) 14.12.08, 14:43
          Napisałam:)
    • emalia1231 Re: Zgarnij Lilkę - Konkurs Balkonetki i Comeximu 13.12.08, 21:01
      troche techniki i sie czlowiek gubi:P u mnei jak sie klika na nick to dopiero
      stronka wskakuje.. to tak moze byc:P?
      • mauzonka @emalia 13.12.08, 23:03
        może, może:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka