nati_88 Ariza Blossom 38FF 01.02.10, 17:26 Mierzyłam standardowy dla siebie rozmiar. O ile w Arizie teal/gold miska była za mała, rozstawiała na boki, tak tu wszystko grało. Miska idealna, piersi ładnie zebrane, obwód ścisły. Fiszbiny są wąskie. Jednak ramiączka to tragedia. Dla mnie za cieńkie, szczególnia ta przednia, ozdobna część. Mimo tych ramiączek, jest to najładniejszy cielisty stanik, jaki kiedykolwiek widziałam i mierzyłam. Kolor idealnie stopił się ze skórą. Cudo! Pod bluzką świetnie wyglądała. Ale za bandycką cenę, jak dla mnie ;-/ Odpowiedz Link
yo_anka 34HH Harmony Full Cup MOCHA 03.02.10, 12:52 konstrukcję opisałam zasadniczo już tu: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,92685893,93005162,Harmony_Full_Cup_Cornflower_32J.html Więc nie będę się powtarzać - Ale Full Cup to porządna konstrukcja :) Wąskie fiszbiny jak na Panache. Zabudowaniec straszny, ale wygodny Kolor mokka czyli Mocha z Bravissimo, wygląda jak mleczna czekolada. Odpowiedz Link
nabecka panache_venus_body_kremowe 03.02.10, 13:45 Znalazłam na allegro promocje body Koronkowe PANACHE VENUS BODY KREMOWE 30G/65G www.allegro.pl/item910190534_panache_venus_body_kremowe_30g_65g_nowe.html jest bradzo tanie bo tylko 60zł ale czy takie body są wygodne? czy ktos z was ma takie może ? Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: panache_venus_body_kremowe 03.02.10, 22:05 Body może być superwygodne, o ile masz jakby to powiedzieć, korpus przeciętnej długości. Tak niskie, jak i wysokie dziewczyny miewają problemy z długością body, co powoduje że trzeba je czasem przerabiać (ja np. wydłużałam krok w body Confetti). Najlepiej oczywiście przymierzyć, bądź zaryzykować, bo cena jest okazyjna, nawet ew. przeróbka krawiecka ceny jakoś straszliwie nie podniesie. No, a jeszcze gdybyś kupiła je jako "kup teraz", to po przymiarce możesz odesłać, jak nie będzie pasować :) Odpowiedz Link
jul-kaa Confetti black/gold 38HH 05.02.10, 00:04 Kupione w Brastopie na wyprzedaży. Jest to chyba najładniejszy stanik, jaki kiedykolwiek miałam - haft jest wyraźny, ale delikatny, zachodzi na boki. Obwód stabilny, szeroki, z mocnej elastycznej siatki. Zalety: - prześlicznie kształtuje biust - kształtne kule - jak już napisałam - jest piękny i elegancki - obwód dość ścisły - miski chyba przeciętnej wielkości (trudno mi ocenić...) - regulatory są w kolorze złotym - bardzo ładnie wyglądają - ramiączka dość szerokie, ale bez przesady, wykończone pętelkami, regulowane w tylnej części, w przedniej podszyte aksamitnym materiałem Wady: - bardzo wysoko zabudowany pod pachami - za długie fiszbiny - wbijają się w pachy - może je skrócę Jeśli któraś będzie chciała, mogę porównać z Tangiem II balkonetką w tym samym rozmiarze. Odpowiedz Link
izas55 Re: Confetti black/gold 38HH 05.02.10, 09:23 Kupiłam sobie to samo confetti, też na wyprzedaży w Brastopie. Jul-kaa, chyba się będziemy musiały umawiać na zakupy ;-). Na mnie leży świetnie, co więcej ma chyba najniższy mostek ze wszystkich moich staników oprócz effuniaków. Nie spłaszcza, robi kule. W porównaniu z innymi w tym rozmiarze to jest to jeden z najmniej upancernionych staników jakie mam i jest po prostu bardzo ładny. A ten haft na bokach mnie po prostu zachwycił. Musze przyznać, że poczułam się na reszcie jak w "kusidełku" o które w kategorii obwodu oscylującego w okolicach 38 i z miską HH/J jest szalenie trudno, a wręcz myślałam, że nie istnieje. Mi fiszbiny zupełnie nie przeszkadzają dla mnie są idealnej długości, ale jestem chyba troszkę wyższa. I wypadają niemalże w środku pachy. Dla mnie nie jest również zbyt wysoko zabudowany. Dobrze zbiera, obwód standardowo ścisły, miski raczej też standardowe. Odpowiedz Link
anglofil Re: PANACHE venus 06.02.10, 22:17 Dziewczyny kusi mnie venus balkonetka z panache bo tania na ebayu a piękna, ale boję się kupować bez mierzenia. Idealnie na mnie leżą freya estelle 38FF i nieźle Freya arabella 38FF choć ma większe nieco miski. Dobrze układa się też antoinette z panache 38 FF (poza fatalnymi wpijającymi się i skręcającymi tasiemkami zamiast elastycznych ramiączek). Mierzyłam natomiast harmony panache i to była porażka- rozjechany na boki spłaszczony biust. Jak oceniacie szanse z vanus? proszę pomóżcie, pokusa jest duża ale ryzyko też. Odpowiedz Link
ja-minka Re: PANACHE venus 06.02.10, 22:36 Arabelka brązowa 32g jest na mnie dobra. Taki sam rozmiar Harmony noszę z przedłużką, bez obwód ciągnie fiszbiny i trochę spłaszcza. Venus w czarnym kolorze 32g dla mnie była bardzo ciasna, miseczka też mała, górna krawędź miseczki mocno wgniatała pierś. Kremowej nie mierzyłam. Odpowiedz Link
anglofil Re: PANACHE venus 07.02.10, 14:58 Dzięki to znaczy że czarna venus może być po prostu za mała w tym samym rozmiarze co arabelka. I chyba inaczej układa biust, bardziej na boki? Odpowiedz Link
ja-minka Re: PANACHE venus 07.02.10, 22:08 anglofil napisała: > Dzięki to znaczy że czarna venus może być po prostu za mała w tym samym > rozmiarze co arabelka. Na mnie na pewno była za mała. >I chyba inaczej układa biust, bardziej na boki? Trudno powiedzieć mierząc za mały biustonosz ;) Nie było większych rozmiarów, ale myślę, że obwód powinnam mieć 1 rozmiar większy, a miskę 1-2. W 32G miska po prostu rozpłaszczała biust i krawędź wyciskała wielką bułę. Odpowiedz Link
19rosa Daisy - 36GG 07.02.10, 22:44 Zamówiłam go dla mamy, która chciała coś trzymajacego biust zecydowanie i na swoim miejscu :)Poniżej kilka informacji, które się może jeszcze komuś przydadzą obwód bez rozciągania – 72 cm obwód po maksymalnym naciągnięciu – 90 cm długość fiszbiny (U)- 41 cm rozstaw fiszbiny (U)- 18 cm głębokość miseczki – 35 cm wysokość mostka – 11 cm generalnie można skakać i na głowie stawać a biust jest na swoim miejscu Odpowiedz Link
charissa Ariza Blossom 32HH 14.02.10, 11:51 Mam od przedwczoraj Arizę w rozmiarze 32 HH. Beż? Dla mnie coś na pograniczu wanilki i biszkopcika ;) Bardzo ładny! Pierwszy dobry w obwodzie 32 - ścisły wg mnie (mam pod biustem na maxymalnym ścisku 72 cm, luźno 76 - sporo "ciałka"). Stanik dobrała mi na bielskim zlocie Maheda, więc sądzę, że jest naprawdę dobry. Minusem jest to, iż ramiączka nie są w pełni regulowane , dlatego na dzień dobry stanik musiał przejść operację skracania. Chętnie wymieniałabym kolejne staniki. Ariza podobała mi się wcześniej, ale do tej pory jakoś nie umiałam trafić z Panache u siebie. Czy Arizy w innych kolorach są też takie ścisłe? Mierzyłam również Harmony 32HH bordowe i było strasznie duże - zarówno w obwodzie jak i miskach. Czarne w rozmiarze 30HH wydawało się być dobre - oceniłam ja i Bibianna z bielskiej Brafitki. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Ariza Blossom 32HH 14.02.10, 13:42 nie wiem jak inne wersje kolorystyczne, ale turkusowa też jest tak ścisła. Odpowiedz Link
charissa Re: Ariza Blossom 32HH 14.02.10, 14:11 Ale to i tak dobra wiadomość :) niebieska podobała mi się, ale nie miałam odwagi kupić. Odpowiedz Link
beauty-gosiek Czy Tango II ma taki sam krój jak Ariza? 17.02.10, 16:04 Pytam bo w Tangu moje kropelkowe piersi stają się wybitnymi stożkami (znaczy się rakiety jak nic) i się zastanawiam czy jest sens próbować z Arizą... Proszę o pomoc Odpowiedz Link
arwena-g Re: Czy Tango II ma taki sam krój jak Ariza? 18.02.10, 08:29 Według mnie maja inne kroje. Miałam Tango (już wyrosłam) i fakt- trochę stożkowało. Teraz mam Arizę i robi naprawdę piękny , kulisty kształt. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Czy Tango II ma taki sam krój jak Ariza? 18.02.10, 09:11 Komu jak komu ;) Mnie Ariza robiła stożki / kacze dzioby / wszystko, tylko nie kule ;) Odpowiedz Link
karoline.pl Zapowiedzi Panache Superbra na jesień i zimę 2010! 19.02.10, 11:06 Już na naszym blogu przegląd zapowiedzi Panache Superbra na sezon jesienno-zimowy 2010 - a w nim kilka naprawdę miłych niespodzianek, zapraszamy! karoline1.blox.pl/2010/02/Panache-Superbra-co-pokaze-jesienia.html Odpowiedz Link
mukita Body panache 05.03.10, 14:17 Kobitki drogie:) Chciałam sobie kupić body,na ebayu znalazłam Panache confetti (czarno złote mnie interesuje) i Porcelain,rozmiar 34ff.Moje obecne wymiary to jakieś 80/100.Zalezy mi na tym,żeby mi to cudo przygładziło fałdki brzuszne,coby sie niektóre kiecki dało w końcu nosić:)Czy któraś z Was miała może z tymi body(nie mam pojęcia,jak to odmienić...) do czynienia i mogłaby mi coś doradzić?głownie chodzi mi o tą poprawę figury i długośc-znalazłam tylko jedną informację na temat confetti,że dziewczyna o wzroście 166cm musiała sobie przedłużać:/ ja mam 1,7 i wolałabym być jakby co przygotowana:) z góry dzięki za wszelkie porady:)) Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Body panache 05.03.10, 14:40 body niestety nie poprawi Ci figury - ono jest miękkie i elastyczne. Raczej ozdobne niż korygujące :) Jeśli chcesz poprawić talię to chyba lepiej gorsetem. Odpowiedz Link
mukita Re: Body panache 05.03.10, 22:47 To nie o talie chodzi,z tą akurat nie mam wielkiego problemu,tylko raczej o takie wybrzuszenia z przodu,żeby zamiast górek było bardziej gładko;)miałam nadzieję,że to trochę z czegoś takiego jest jak majtki modelujące-gorset się będzie pod kiecką chyba odznaczał..?poza tym,nie wyobrażam sobie,żebym była go w stanie sama założyć;)eh,jeśli piszesz,że miękkie,to faktycznie nie wiem,czy pomoże...może jednak halkę spróbuje:)dzięki za odp! Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Body panache 07.03.10, 13:53 Zdecydowanie nie działa jak bielizna korygująca. Mam body czarno - złote i jest prześliczne (polecam), nadaje się też na zupełnie inne okazje niż np. korygująca halka ;D Odpowiedz Link
charissa czy GEORGE zawsze ściśliwy ?? 06.03.10, 08:59 Zajrzałam dziś na stronę bravissimo i widziałam georga w nowych kolorach (tzn nie wiem jak bardzo one są nowe, dla mnie nowe, bo prawie rok nie miałam głowy do stanikowych zakupów <oops>) Wiem, że niebieski george jest bardzo ściśliwy. Czy ten różowo-fioletowy i żółty tak samo? Muszę wymienić staniki na nowy rozmiar, ale muszą to być śliśliwce. Odpowiedz Link
l.ukrecja Panache Verona rozm. w różnych kolorach taki sam ? 06.03.10, 21:48 Kupiłam dziś Panache Verona Balconette w kolorze Black Gold. Niezwykle przypasował mi kształt miseczek i wygoda noszenia. Chcę kupić taki sam, ale w kolorze Soft Pink. Niestety w sklepach już nie ma i muszę posiłkować się ebayem. Czy one pokrywają się rozmiarowo? Czytałam, że kolor Ivory jest mniej ściśliwy niż Black Gold. A co z Soft Pink? Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Panache Verona rozm. w różnych kolorach taki 06.03.10, 23:02 soft pink podobnie jak ivory - chyba odrobinę luźniejsze niż black/gold. Jakiego rozmiaru szukasz? Odpowiedz Link
l.ukrecja Re: Panache Verona rozm. w różnych kolorach taki 07.03.10, 11:51 Dziękuję za odpowiedź. :) Z czarnego mam 38 G. I mógłby być ciaśniejszy. Czyli w soft pink musiałabym mieć 36 GG? Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Panache Verona rozm. w różnych kolorach taki 07.03.10, 17:09 pewnie tak, chociaż przypuszczam, że i 38G będzie dobre. Odpowiedz Link
l.ukrecja Re: Panache Verona rozm. w różnych kolorach taki 08.03.10, 08:03 Dziękuję. Chyba spróbuję zamówić 36 GG, bo w 38 G jestem zapięta na drugą haftkę, a myślę, że spokojnie mogłabym się zapiąć na trzecią i nie czuć się ściśnięta. A skoro pin soft jest i tak luźniejszy, to boję się, że 38 G będzie za luźne. Odpowiedz Link
myff Co to za model- opis poniżej. 28.04.10, 14:39 www.jewels-lingerie-heaven.co.uk/panache-superbra-red-padded-plunge-bra-30ff---4240-1608-p.asp to jest jedno z niewielu zdjęć jakie udało mi się znaleźć w Sieci. Na zdjęciu jest jakby w kolorze pomarańczowym wpadającym w czerwień, ale w rzeczywistości, to krwista czerwona czerwień:) Jest półusztywniany, ale po skosie, na cienkiej gąbce, cięty na trzy ma też kieszonki na wkładki, ale do kompletu wkładek brak. Zapięcie trójstopniowe, po dwie haftki bardzo ścisły. Odpowiedz Link
yo_anka Re: Co to za model- opis poniżej. 11.05.10, 12:43 to jest stary model, sprzed wielu, wielu lat. Miałam kiedyś taki kremowy wieki temu na początku stanikowych poszukiwań. Jak na Panache to gość głęboki plunge Nie znam nazwy, ale miał numer 4240 Odpowiedz Link
zojka-zojka Andorra 30 G czrna i kremowa 30.04.10, 08:45 Jestem szczęśliwa posiadaczką kremowej i czarnej wersji. Rozmiar 30G. Jest to full cap, przy moim niskim wzroście mocno zabudowany, ale robi zdecydowanie lżejsze wrażenie niż Tango II. Mostek ma 8,5cm. Stanik jest z elastycznej koronki, około 1/3 miseczki, od strony pachy jest podszyta nieelastyczna tkaniną. Od dołu do 2/3 wysokości również. Obwód dość elastyczny, ale mam go za krótko by wiedzieć czy szybko się rozciąga. Świetny stanik do korekcji. Mimo iż od roku nosiłam dobry rozmiarem stanik (Tango II), stan biustu po miesiącu noszenia Andorki znacznie się poprawił. Fiszbiny szerokie jak w Tango II. Stanik pięknie zbiera buły podpachowe, a nawet naplecne, i w efekcie mój obwód w biuście, ww. staniku wynosi 99cm, mimo iż bez tylko 95cm. Stanik z mojego miękkiego, lejącego się biustu robi śliczne dwie kulki. Niestety nie napiszę, że Andorka jest śliczna. Mimo ładnej, dość miłej w dotyku koronki, przy takim stopniu zabudowania jest raczej masywna. Kremowa wygląda lżej, z racji koloru. Natomiast gdy kawałek koronki wychylił mi się z dekoltu, dziewczyny w pracy pytały co to za śliczny stanik mam na sobie. No i ten kształt dwóch kul....bezcenny :) Odpowiedz Link
yo_anka Andorra czyli koszmar 36J kremowa full cup 11.05.10, 12:39 Ma dość tradycyjny jakby "triumphowy" koronkowy wzór. Miły kolor, taki krmowo cielisty. Na plus elastyczna koronka na górze, która się dobrze dopasowuje do biustu, nie tnie piersi. Na minus: rozciągliwy obwód, ale tylko w 80J mogłam się wpakować z biustem, zapięłam najciaśniej a i tak obwód uciekał do góry. Leży raczej słabo - fiszbina nie obejmuje piersi, sięga daleko za pachę, ponadto fiszbiny bardzo twarde. Spiczasty profil. Raczej kiepsko podtrzymuje biust i nie unosi, mimo wzmocnień bocznych. A i na dodatek rozstawia na boki. Prawie jak Fantasie. Ani nie zbiera ani nie unosi, urody też ujmę to tak: dość tradycyjnej. Jak dla mnie rozczarowanie. Odpowiedz Link
mania_aniam panache confetti balkonetka - jaki rozmiar? 10.06.10, 00:11 chcialabym kupic sobie confetti balkonetke ivory na 78/102. Mierzylam w sklepie 32FF i 34F, bylo bardzo goraco i o maly wlos, a skusilabym sie na 34F, bo luzniejsze i zadnej bulki tluszczykowej na plecach. Normalnie nosze 32FF. Czy szybko sie rozciagnie? (podobno to rozciagliwiec) Czy moze ze wzgledu na lato zdecydowac sie na wiekszy obwod? Odpowiedz Link
panna-imogena Re: panache confetti balkonetka - jaki rozmiar? 16.06.10, 11:10 ja jestem wielką fanką confetti, ale muszę przyznać, że po kilku miesiącach się rozciągnął. jednak przy większym staniku (obwodzie) nie zbiera on tak ładnie piersi. też zależy, czy lubisz czuć, że masz stanik, czy wolisz jak jest luźniejszy. ale skoro nosisz 70, to może lepiej i tym razem 70? posłuży ci lepiej przez jakiś czas, a potem można zawsze zwęzić obwód - samodzielnie, albo w jakimś sklepiej brafitterskim. ja tak zrobiłam - już się nie buntuje;) Odpowiedz Link
panna-imogena jeszcze raz o INFERNO 16.06.10, 11:15 mam problem z inferno. na ogół w panache mam 65G-GG, w porywach do 70 (zależnie od modelu). przygodę z wielką migracją mam już za sobą, więc postanowiłam spróbować z inferno. kupiłam (bez mierzenia, przez internet) rozmiar 70FF wcześniej zapewniona, że to model wyjątkowo nierozciągliwy. no i miski są ZA DUŻE. stąd moje pytanie ogólne: jak się ma inferno rozmiarowo do innych modeli panache? czym się kierować przy wyborze rozmiaru? Odpowiedz Link
yaga7 Re: panache confetti balkonetka - jaki rozmiar? 16.06.10, 11:55 Nie wiem, jak ivory, ale czarne moim zdaniem jest normalne i brałabym na Twoim miejscu normalny rozmiar. Odpowiedz Link
mania_aniam Re: panache confetti balkonetka - jaki rozmiar? 16.06.10, 19:04 dziekuje:) juz sobie zamowilam 32FF ivory, zeby miec pod biale bluzki:) Odpowiedz Link
mmadalena79 Re: panache confetti balkonetka - jaki rozmiar? 17.06.10, 11:15 Ja mam 32FF ivory, mój standardowy (77/103) ładnie leży, zamówiłam właśnie też czarny, bo to mój ulubiony stanik ostatnio. Obwód ścisły, po kilku praniach dalej zapinam się na najluźniejszą haftkę, ale już jest wygodnie. Nie zmienia kształtu piersi co mi się podoba, moje piersi są dość szpiczaste i jędrne, tylko je lekko zaokrągla u góry, nie zbiera zbyt mocno do środka, u góry otwarty, nie bułkuje. Z boku fiszbiny mam trochę miejsca jak to u mnie w Panache. Uwaga, mam też Cleo Brooke Burnt Red, balkonetkę o identycznych cięciach, ale obwód tam ściślejszy i mógłby się już trochę rozciągnąć i miska głębsza, fiszbina wyższa, po założeniu ten sam rozmiar co confetti wygląda na trochę za duży, ale jak pierś się już ułoży jest ładnie, ale efekt gorszy niż w confetti. Odpowiedz Link
amarantowo-mi Ariza Ivory/Peach-balconette czy full cup??? 16.06.10, 11:34 Pytanie w temacie - czy w rozmiarze 85HH to będzie ciągle balconette czy już full cup? Posiadam w tym rozmiarze Arizę Teal/Gold i to niestety full-cup. Niestety, gdyż staniczek jest prześliczny i bardzo dobrze podtrzymuje, ale już niekoniecznie podobają mi się fiszbiny wychodzące z głębszych dekoltów i rozstawienie piersi na boki. Czy któraś z Was posiada ten model w takim rozmiarze lub miseczkę powyżej H? Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Ariza Ivory/Peach-balconette czy full cup??? 16.06.10, 12:16 teoretycznie to balkonetka...a w realu bedzie tak jak w innych wersjach kolorystycznych, np. w tej, ktora juz masz. Czyli bedzie wylazic i rozstawiac na boki. Odpowiedz Link
bebe.lapin Ariza niebieska 16.06.10, 12:37 Wlasnie dojrzalam w bravissimo nowy kolor arizy- przepiekny niebieski! slicznosci ten stanik, gdyby jeszcze mial wezsze fiszbiny... Odpowiedz Link
catsumi A propos nowości w bravissimo...-Ruby 16.06.10, 17:54 Bardzo ładna ta niebieska Ariza faktycznie :) A ja dojrzałam jeszcze Ruby, bardzo mi się podoba, taki podobny trochę chyba do zeszłorocznego Georga koralowego? Ciekawe czy w którymś polskim sklepie będzie do kupienia, bo chyba skusiłabym się ;) Ciekawe też jak z fiszbinami... Odpowiedz Link
meg_ee Re: A propos nowości w bravissimo...-Ruby 16.06.10, 19:34 W katalogu napisane jest ze ten Ruby jest 'exclusive to Bravissimo' wiec chyba raczej bedzie niemozliwe znalezc go gdziekolwiek indziej :( Szkoda bo mi sie on tez bardzo podoba... Odpowiedz Link
kasienka.body Re: A propos nowości w bravissimo...-Ruby 16.06.10, 19:56 coś czuję, że Ruby pojawi się w Polsce na wiosnę, tylko pewnie w innym kolorze... Odpowiedz Link
catsumi Saffron 21.06.10, 14:37 Jestem ciekawa czy któraś z was ma lub mierzyła Saffron? Nie ma o niej żadnej opinii, mi się bardzo podoba i jestem ciekawa czy nikt się na nią nie skusił? Ciekawa jestem jak wypada rozmiarówka, szerokosć fiszbin i ściśliwość? No i czy jest podobna krojem do jakiegoś modelu? Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Saffron 21.06.10, 14:53 Saffron to chyba nowa konstrukcja - przynajmniej ja nie kojarzę do czego możnaby było go porównać. Krój ma całkiem niezły, fiszbiny są na pewno węższe i niższe niż w Tango balkonetce. Miseczka wypada odrobinę mniejsza niż normalnie. Kształt z profilu daje całkiem niezły - nie całkiem okrągły, ale lekko zaokrąglony. Jak dla mnie bardzo fajny codzienniak. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Saffron 21.06.10, 14:54 acha, obwód jest w normie - nie rozciągliwy, ale też nie mocno ścisły. Odpowiedz Link
catsumi Re: Saffron 21.06.10, 15:33 Kasieńka bardzo ci dziękuję za odpowiedź :)wogóle jakoś zauważam ostatnio lekką zmianę konstrukcji Panache na lepsze ;) trochę węższe fiszbiny i jakieś takie przyjaźniejsze :) Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Saffron 21.06.10, 17:03 ja też zauważyłam zmiany, mam nadzieję, że nadal będą postępować :) Ciekawa jestem nowego Harmony, mam nadzieję, że będzie jeszcze przyjaźniejsze :) Odpowiedz Link
m.arta.m Superbra Strapless a Porcelain Strapless 27.07.10, 15:37 Dziewczyny- potrzebuję pomocy. Czy jeśli Superbra 30FF jest na mnie trochę za duży i niewygodny (straaasznie wysoki mostek), to jest w ogóle sens próbować Porcelankę w tym samym rozmiarze..? Liczę, że mi coś doradzicie, bo pilnie potrzebuję straplesa Odpowiedz Link
sybilla777 Sienna black/pink 03.08.10, 10:40 Jak wypada rozmiarowo i obwodowo? Może ma ktoś rozmiar 30H i 30HH, jeśli tak to b.bym prosiła o zmierzenie głębokości miseczek i długości fiszbin, bo Sienna zawsze była małomiseczkowa, a skoro troszkę mi zmalał biust to nie wiem w jaki rozmiar celować:) Odpowiedz Link
poczatkujaca_travellerka Sienna pink 10.08.10, 11:33 Mam Siennę 32K, obwodowo jest luźniejsza niż standardowa 70tka; miskowo trudno powiedzieć; fiszbiny szerokie, ale nie dziobią jak poprzednie wersje; ogólnie wygodna; normalnie noszę 34J/32K Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Sienna pink 10.08.10, 13:17 na prawdę odczuwasz ją jako luźną? Ja wręcz przeciwnie - myślę, że jest ścisła - musiałam wziąć 75tkę na swoje 76 pod biustem, zwykle noszę 70tki. Większość klientek też wybiera luźniejszy obwód, bo w swoim standardowym jest ciasno. Ostatecznie napisałabym, że obwód jest standardowo ścisły, ale raczej nie luźniejszy od innych 70tek :) Chyba, że trafił się model ze źle wszytą metką? Odpowiedz Link
korlat Erin 13.08.10, 12:04 Chciałam się zapytać czy ktoś coś może wie w sprawie tego modelu, czy będzie on dostępny w polsce czy nie i jeżeli tak to kiedy :) Dziękuję :) Odpowiedz Link
nati_88 Sienna black/pink 38G 13.08.10, 20:48 Sienna była obiektem moich westchnień i po dzisiejszej przymiarce w Brafitce wiem, że nie jest dla mnie. Wizualnie jest cudna- tu nie razi mnie w ogóle połączenie jasnego z ciemną koronką. Wręcz przeciwnie. Gdyby kształtowaniem dorównywała wyglądowi... Wydaje mi się, że jest małomiskowa, szczególnie w porównaniu do Confetti, które mam 38FF. Sienna niestety spłaszcza. Nie jakoś bardzo, ale pod bluzką nie za ciekawie to wygląda. Ma również wysoki mostek, który wyłazi z Kocio-kocio, czyli u mnie dyskwalifikacja, bo to moja ukochana bluzka, w której najczęściej chodzę ;-) Co prawda tyko przymierzałam, ale obwód całkiem przyjemny i trzymający. Nie gryzie, nie drapie. Pod pachą średnio zabudowany. Ramiączka nie drapiące, wygodne. Nie za cieńkie, nie za grube- idealne. Wygodny, ale co z tego. Spłaszczaczom mówię nie. W moim przypadku nie za ciekawie to wygląda, bo mam brzuchol ;-) Generalnie, gdyby bardziej zbierała i wypychała do przodu, już by była moja. Jak na razie nic nie pobija mojego ukochanego Confetti;-) Odpowiedz Link
monothematic Re: Sienna black/pink 38G 14.08.10, 12:59 Byłam przeszczęśliwą posiadaczką Sienny black/teal w rozmiarze 36G, która choć nadal trzymam ją w szafie - ma już za małą miskę. Zachwycona ze jest nowa Sienna, co prawda nie w moich kolorach, ale to wydawalo sie niewazne - pobieglam do czym predzej do sklepu. W sklepie po zalozeniu 36GG wszystko wydawalo mi sie ok, ale po przybyciu do domu i zalozeniu jej ponownie stwierdzilam ze lekko odstajace od mostka fiszbiny bolesnie wzynaja sie w piersi. Stwierdziłam że prócz kwestii mostka, nawet obwod za luzny i zaczelam sie zastanawiac jak ja w ogole moglam z tym stanikiem wyjsc z tego sklepu. pojechalam tam nastepnego dnia przymierzyc 75H, w ktorym znow miska niby ok obwod tez (choc pani uparcie twierdzila ze za ciasny) a mimo wszystko rowniez fiszbiny zbytnio odstawaly od mostka. Pani w sklepie stwierdzila rowniez ze nie moze mi sie nic wbijac bo 36GG jest na mnie idealne i ona swoim wprawnym okiem to stwierdza. No coz, stwierdzilam ze moze przesadzam. Wrocilam do domu z tym 36GG, lekko zrezygnowana, bo przeciez powinno wszystko byc dobrze. Zalozylam jeszcze raz i to samo. I kolejny raz. Naprawde jest cos nie tak z tymi fiszbinami na mostku. Moze po prostu jestem niekompatybilna z nowa Sienna. Verona, ponoc wzorowana na Siennie, ktora mam w tej chwili na sobie - rozm 36G, idealna w chwili zakupu, teraz niestety za luzna troche w obwodzie, ale nadal wygodna i fiszbiny przylegaja do mostka, nic sie nie wzyna. Nie wiem co robic. Czekalam tyle czasu na ta Sienne, a tu takie rozczarowanie... W poniedziałek czeka mnie wycieczka do sklepu i zwrot stanika. Odpowiedz Link
klawiatura_zablokowana Panache Masquerade Georgiana 23.08.10, 10:25 Jest fajna aukcja na Allegro z tym modelem i mam jedną wątpliwość: czy wejdę w rozmiar 32 E przy obwodzie pod biustem 76-77? Autorka podaje "obwód w stanie spoczynku: 62/65 cm raczej ścisły". Na ile ten model się rozciąga? Odpowiedz Link
arwena-g Re: Panache Masquerade Georgiana 23.08.10, 13:44 Ja mam zieloną Georgianę w rozmiarze 70FF, pod biustem mam 78 cm i nie odczuwam obwodu jako ścisłego. Odpowiedz Link
klawiatura_zablokowana Re: Panache Masquerade Georgiana 23.08.10, 14:12 Dzięki. Właśnie wygrzebałam na Stanikomanii bodajże test tego modelu w 32E i weszła w niego modelka mająca właśnie 76 pod biustem :) Zatem chyba go kupię :) Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Panache Masquerade Georgiana 23.08.10, 14:13 ja natomiast mam 76 pod biustem i w 70tkę ciężko mi się dopiąć, zdecydowanie lepiej mi w 75-tce. Odpowiedz Link
roza_am a tak na przyszłość 23.08.10, 14:23 Marka Masquerade ma swoje osobne wątki. Bieżący jest tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,102676520,102676520,MASQUERADE_5.html Odpowiedz Link
klawiatura_zablokowana Re: a tak na przyszłość 23.08.10, 14:58 Sorry, myślałam, że skoro to jest Panache, to wątek będzie odpowiedni ;) Odpowiedz Link
azymut17 Re: a tak na przyszłość 23.08.10, 22:41 Bo to wątek ma zły tytuł, powinno być "SUPERBRA", bo Panache to Superbra, Masquerade, Confetti, Cleo i Atlantis. Proponuję kolejny wątek zatytułować odpowiednio :-) Odpowiedz Link
madzioreck Ariza Teal/Gold 30H 23.08.10, 22:30 Kupiłam dziś. Leży idealnie, robi takie "zadarte noski" jak Freya, mimo innego cięcia miseczek. Bardzo ładnie, dużym skosem, podnosi biust od dołu. No i jest po prostu śliczna, czego nie dało się o niej powiedzieć, kiedy usiłowałam ją kupić nosząc rozmiar 32J... Obwód - wg mnie ścisły jak piorun. Po chwili w niej miałam nieprzyjemne odczucia oddechowe (72 pod biustem), ale efekt u mnie zamierzony - na razie mam przedłużkę, ale nadal chudnę. Fiszbiny - trudno mi powiedzieć, bo to pierwszy mój stanik w nowym rozmiarze, dotąd nosiłam 32J, 34H... w każdym razie dla mnie OK. Ramiączka - cienkie, ok. 1 cm, nie są regulowane na całej długości. Dla mnie obecna regulacja wystarczy, ale powinna być na całej długości. Część nieprzeznaczona do regulacji - nieelastyczna, obszyta przyjemnym w dotyku welurem. Miseczki - również trudno mi ocenić, to mój nowy rozmiar. Dla mnie jedyne, co można uznać za wadę - dość pancerna część obwodu pod fiszbinami. Niektórym przeszkadza, bo się zwija, a to w dodatku jest dość sztywny biustonosz. Odpowiedz Link
aksanti jaki rozmiar fig Tango Spirit? 06.09.10, 19:51 Czy rozmiar 36 na 94cm w biodrach będzie ok? Odpowiedz Link
kasienka.body Re: jaki rozmiar fig Tango Spirit? 06.09.10, 21:39 36 czyli 8-ka? Powinna być ok :) Odpowiedz Link
mel.la Tango two czarne/biale listki 20.09.10, 10:22 Wygralam na angielskim e-bayu tango two czarne z bialymi listkami za jedyne 5 funtow, jestem super zadowolona poniewaz dotad nosilam twarde miski, nie sadzilam ze z moim biustem mozna nosic z powodzeniem biustonosz z miekkimi miskami, a to wszystko dzieki temu forum za co dziekuje pieknie! :) Jestem w trakcie odchudzania, przez 4 tygodnie obwod pod biustem i w biuscie zmniejszyl mi sie 4/5 cm czyli z 95/115 mam teraz 91/110 cm, rozmiar tego biustonosza - 38E. Obwod ok, nie podchodzi do gory, nie uciska, fiszbina celuje pod pache i przylega do mostka, piersi ladnie zebrane w miski. Moze minimalnie tworza sie buleczki nad miska, nie jestem w stanie jeszcze tego ocenic, jesem tu krotko, no ale to mnie nie przeraza bo mam zamiar schudnac wiecej a za ta cene to nie boje sie ryzyka. Jestem tak ogromnie zadowolona, ze pozbywam sie kupionego w lipcu biustonosza Marlies Dekkers, ktory zbrzydl mi calkowicie i w porownaniu do Panache tango wydaje mi sie bardzo toporny, miski jak helmy, do tego wkladany i sciagany przez glowe "dzieki" pajakom z tylu. Na pewno skusze sie jeszcze na Panache, ale marzy mi sie tez Curvy Kate i chyba Freya. Odpowiedz Link