Dodaj do ulubionych

PANACHE - 5

• aankaa Panache Ariza / Tango Spirit 19.11.10, 20:37
      oba w rozmiarze 75F (mam 85) - obwód nie dusi, nie zostawia śladów. Natomiast w obu modelach okazało się, że miseczki są za duże. Musiałam wziąć E. Nie jest to problem w sklepie stacjonarnym ale czekanie na dobry rozmiar z internetowego, w dodatku w weekend, boli :(
      • aankaa Tango Spirit 23.11.10, 20:22
        warto było czekać :) tym bardziej korzystając ze sklepu Renulca. Jest wtorek a już próbuję 75E. Jest niesamowicie wygodny, wręcz idealne podcięcie na odcinku ramiączko/fiszbina. Przy ramionach ściągniętych do oporu nie czuję żadnego dyskomfortu.
        Za sam wygląd same 6 z "+" - delikatna satyna, ten wzór..
    • a.m.awaria Panache Profile 21.11.10, 12:28
      Przymierzam się do zakupu panache profile, czy ktoś coś o nim słyszał??? Szukałam opinii i jakoś mało ich... Początkuję, więc nie jestem pewna czy to dobry wybór. Przy swoim wymiarze 84/102 myślałam o 34 ff. Czy któraś z was zna ten model?
      • aankaa Re: Panache Profile 23.11.10, 20:32
        mam teraz 85/105 - Panache, po mierzeniu, wymianach 34(75) E
        zajrzyj na forum czeskich biuściastych, a nuż blisko będziesz miała sklep z możliwością przymiarki
        • justinehh Re: Panache Profile 23.11.10, 20:44
          A on jest jeszcze w ogóle produkowany?
        • a.m.awaria Re: Panache Profile 23.11.10, 21:26
          dobry pomysł - nie wpadłam na to, że po czeskiej stronie też może coś biuściastego będzie ;)
    • rennya Panache Evie Ivory 34H 28.12.10, 16:05
      Wymarzony, wyszukany strapless. Noszę jeszcze 32H, ale robią się za małe na lewej piersi, kupiłam więc 34H. Jest gigantycznomiskowy i nie wiem, co z nim robić. Na lewej piersi ujdzie, na prawej - dużo miejsca widać. W porównaniu z arabelką 32HH (teoretycznie zbliżony rozmiar miseczki) - to ogromna różnica, evie znacznie wieksze.
    • caffenero Melody 09.01.11, 10:11
      Czy któraś z Was miała Melody Full cupa lub balkonetkę? Przyznam szczerze, że bardzo spodobał mi się ten model stanika Panache (niestety nie miałam okazji zmierzyć), ale chciałabym dowiedzieć się jak wypadają jego miseczki i obwód.
      Ponadto zauważyłam ogromne podobieństwo kroju Melody do Harmony. Czy to tylko moje odczucia? Może ktoś miał porównanie?
      • kasienka.body Re: Melody 09.01.11, 12:06
        To jest ten sam model - unowocześniona wersja Harmony :) Różni się wzorem koronki, miały być też poprawione fiszbiny, ale w wersji G+ jeszcze nie testowałam.
        Wersja balkonetkowa ma standardową miskę, obwód raczej też.
        • mmadalena79 Andorra 24.01.11, 11:28
          Właśnie mam na sobie i postanowiłam ponarzekać. Ten stanik mnie zmylił przy pierwszym mierzeniu. Myślałam, że to będzie fajny, wygodny codzienniak, ale tak nie jest. Wszystko było by dobrze, stanik uszyty z miękkiej, elastycznej koronki, ale:
          -obwód podszyty jest bardzo rozciągliwą gumką, która podczas noszenia zwija się i wtedy wrzyna,
          -obwód jest lekko przedłużony pod biustem, po założeniu leży na żebrach, w ciągu dnia zawija się do góry, na miski (do tego też przyczynia się ta nieszczęsna gumka)
          -ramiączka są uszyte z tej samej gumki i rozciągają się w nieskończoność
          Plusy:
          -ładna koronka
          -brak gumki na górze miski, nie dzieli piersi
          -ładny, naturalny kształt biustu, taki jak dają staniki fantasie, to znaczy, nie kulki
          -wąski mostek, niestety dla mnie za wysoki, choć nie robi mi takiej krzywdy jak freya Rio, (która chce się przebić przez skórę, a dodatkowo fiszbiny od strony mostka leżą na piersiach)
          • zimnokrwista strapless 24.01.11, 14:28
            Mam pytanie dot modelu bez ramiączek, strapless.
            Czy utrzyma on bez owych 'przytyrzymywaczek';) biust 83/113?
            • mmadalena79 Re: strapless 24.01.11, 14:36
              A o którym modelu strapless mówisz?
              • zimnokrwista Re: strapless 24.01.11, 14:55
                o tym z tej aukcji:
                allegro.pl/34g-superbra-porcelain-strapless-brazowy-i1423013834.html
                porcelain to określenie modelu? ja głuptasek myślałam że koloru;)
                • mmadalena79 Re: strapless 25.01.11, 09:18
                  Tak, porcelain to model(występuje jako straples i jako zwykły stanik na ramiączkach, pod t-shirt)
                  Ja mam ten model w rozmiarze 70FF, na moje 76/103 i noszę go wyłącznie bez ramiączek, ale nie jestem w 100% zadowolona, o ile obwód się nie ruszy (ma silikonowe taśmy na wykończeniach i "przykleja" się do ciała) to miskę muszę zazwyczaj podciągnąć z raz czy dwa podczas wieczoru, bo zaczynam czuć fiszbiny na żebrach, czyli minimalnie zjeżdża, stanik nie jest też ładny, dość pancerny i miseczki na dole załamują się i to nie tylko mój problem z tego co czytałam na forum. Ja polecam straplessa wonderbra, nie ruszy się ani odrobinę podczas noszenia, ma silikon na górze miseczek i taki pasek z silikonem na całym obwodzie w środku i nie trzeba zaniżać obwodu, bo jest bardzo ścisły (mam 75F).
    • szczebora Fiszbiny 04.02.11, 16:42
      Kupiłam Tango Plunge i zauważyłam dzisiaj, że fiszbiny są krótsze niż miejsce na nie przeznaczone. W skrócie oznacza to tyle, że mogę je przesunąć albo bliżej pachy, albo między piersi, a z drugiej strony zostaje sam materiał (jakieś 2-3cm). :/
      Moje pytanie jest takie: która strona będzie lepsza dla mojego biustu?
      • kasienka.body Re: Fiszbiny 04.02.11, 17:04
        to chyba Ty powinnaś wiedzieć, bo my Twojego biustu nie widzimy i przede wszystkim nie czujemy :) Sprawdź oba położenia na sobie i obadaj w którym Ci wygodniej.
    • emalia1231 Strój kąpielowy ANNA 12.02.11, 15:05
      wiitam mam gorącą prośbę. Widziałam na bravissimo nową anne strój kąpielowy, mają dostepny tylko w kolorze czarnym, co wiecej pisalam do nich maila i na razie nie zapowiada się by rozszerzyli ofertę na niebieski i malinowy. A ja zakochalam się własnie w malinowym Jeżeli któras z was cokolwiek slyszala albo cokolwiek widziała baaardzo proszę dac znac:))))))
      • kasienka.body Re: Strój kąpielowy ANNA 12.02.11, 17:46
        z tego co pamiętam to malinowy wchodzi do sklepów w marcu.
        • emalia1231 Re: Strój kąpielowy ANNA 12.02.11, 20:44
          dzieki to juz jakis trop:)
          a gdzies konkretnie i na 100%? wiem ze straszna jestem ale boje sie ze mi wykupią moje 28hh które jest i tak ledwo dostępne:)
          • kasienka.body Re: Strój kąpielowy ANNA 12.02.11, 21:12
            > a gdzies konkretnie i na 100%?

na 100% u mnie w body, ale tylko w wersji bandeau, która jest do miski G.
            Gdzie jeszcze to nie mam pojęcia :(
            • emalia1231 Re: Strój kąpielowy ANNA 12.02.11, 21:25
              oh nie:( jak zawsze do g:(
              ale dziekuje za dobre chęci:)
    • garncareczka Ariza a Melody- która bardziej zabudowana? 07.04.11, 23:07
      Rozważam zakup Arizy lub Melody, wolałabym model mniej zabudowany, a na podstawie zdjęć nie mogę rozstrzygnąć, który model jest mniej/bardziej zabudowany, jak wysokie są mostki.
      Może ktoś pomóc?
      • ola.biustyl Re: Ariza a Melody- która bardziej zabudowana? 07.04.11, 23:55
        Chyba jednak Ariza jest bardziej zabudowana, ale nie tak dużo. Ma też wyższy mostek, ale dość wąski w porównaniu do Melody.
        • garncareczka Re: Ariza a Melody- która bardziej zabudowana? 08.04.11, 08:20
          no i teraz już zupełnie nie wiem, którą wybrać, stylistycznie było mi bliżej do Arizy, ale jednak wolę ciut mniej zabudowane fasony. hmm, a jak jest z przejrzystością Arizy białej? bliżej jej do np. Tango czy Arabelli Frei? I czy w ogóle są jakieś różnice w budowie tych modeli w zależności od rozmiaru? noszę 70E, więc raczej powinnam się załapać na ewentualne udogodnienia w stylu węższy obwód, niższy mostek
          • ola.biustyl Re: Ariza a Melody- która bardziej zabudowana? 08.04.11, 20:31
            Arizy białej na żywo nie widziałam niestety, nie wiem. Dopiero od GG Ariza jest wzmocniona (podszycie ramiączek czymś nierozciągliwym i podszycie górnej części miski dodatkową warstwą siatki).
            • garncareczka Re: Ariza a Melody- która bardziej zabudowana? 30.05.11, 19:11
              w końcu zdecydowałam się na Arizę- biała jest dość mocno przejrzysta- pod cieniutkie jasne bluzki średnio się nadaje, bo sutki jednak trochę prześwitują, ale poza tym - super stanik, w sumie moja pierwsza balkonetka- bardzo mi odpowiada ten kształt, jaki nadaje biustowi
    • doris.sol Bikini Panache Lucille bandeau 08.04.11, 19:30
      www.brasandhoney.com/panache-bikini/panache-lucille-bikini/
      Nooo baaardzo mnie sie podoba ale...no wlasnie.Czy taki kroj ma szanse utrzymac moje 30G?Jakos nie moge za bardzo w to uwierzyc...Moze ktoras z Was(z moich okolic rozmiarowych) juz go przymierzala i ma pojecie jak to jest z tym podtrzymaniem.Szukalam na Balkonetce , a noz ktos wstawil fotke ale nic a nic...
      Kupie komplet ksiazek Margit Sandemo " Saga o Krolestwie Swiatla " .Kontakt sagador.wp.pl
      • kasienka.body Re: Bikini Panache Lucille bandeau 08.04.11, 20:34
        Na balkonetce jest już kilka Lucille, poszukaj dokładnie.
        Wszystko zależy od biustu - na pewno są takie biusty, które spokojnie ten model utrzyma.
        Czemu nie możesz uwierzyć, że taki krój utrzyma 30G? Przecież biust trzyma się w większości na obwodzie :)
        • doris.sol Re: Bikini Panache Lucille bandeau 09.04.11, 16:28
          Ja mam biust nisko osadzony a do tego dosc krotki odcinek miedzy piersiami a talia (czyli krotki stan),potrzebuje wiec stroju (tak stroju jak i stanika) ktory naprawde dobrze uniesie mi piersi zeby jakos wydluzyc ten moj krotki stan i zeby to wszystko mialo rece i nogi.Stroje kapielowe sa uszyte z innych materialow niz staniki i zazwyczaj nie daja takiego dobrego podtrzymania (pewnie ze wzgledu na rozciagliwosc tych materialow) a Lucille to bandeau bez ramiaczek (tak wiem-ma ramiaczka ale tez jakies cienkie i pewnie rozciagliwe) i troche sie boje tego kroju w strojach kapielowych.No ale lece wiec na Balkonetke zobaczyc jak naprawde lezy ten kroj na dziewczynach i pewnie tak czy siak bede sie musiala nabiustnie przekonac czy ten stroj dla mnie czy tez nie ...
      • noweti Re: Bikini Panache Lucille bandeau 09.04.11, 10:50
        Ja jednak obawiam się ze z podtrzymaniem moze byc ciezko:/
        Kupilam Lucille, jednak juz ja zwrocilam.
        Po pierwsze, normalnie nosze 30gg, z Lucille wzielam 32g. Moje wrazenia? Stanik baaardzo malo miskowy, wiec w 32g bylam na styk. Po drugie: mostek nie przylega (i to nie tylko u mnie, wiele dziewczat o tym pisze), wiec od razu z potrzymaniem robi się kiepsko.
        Wizualnie wygladalam ladnie, ale nie czulam sie komfortowo, bo nie bylo tego "podtrzymania" do jakiego przyzwyczaily mnie wlasciwie dobrane biustonosze.
        Polecam najpierw przymierzyc jesli masz okazje, bo w ciemno kupowac Lucille, to troche ryzykowne.
    • ewik-mysza Bonnie - jaki inny ma kroj podobny? 10.04.11, 21:17
      do czego podobna jest bonnie?
      bo aktualnie po przymierzeniu setki stanikow ten lezy najlepiej
      • kasienka.body Re: Bonnie - jaki inny ma kroj podobny? 10.04.11, 21:24
        Do Frances z poprzedniej wiosny, tylko tamten miał mniejsze miski i był lekko spłaszczający na niektórych biustach.
    • doris.sol Re: Rozmiar majtek 24.04.11, 16:24
      Takie pytanko...yyy...czy panachowy rozmiar 8 to S-ka czy XS-ka ?Musze miec eske (a przynajmniej tak mi sie wydaje) i nie wiem czy to 8 czy 10...:/ .No jakby nie mozna bylo po prostu S,M,L itd. :/
      • doris.sol A tak przy okazji... 24.04.11, 16:29
        ...bo nie wiem gdzie to wcisnac - w Debenhamsie wszystkie Cleo po przecenie ;)
      • ania.biulandia Re: Rozmiar majtek 24.04.11, 19:59
        Według moich informacji 8 to XS, ale ogólnie doły Panache to duże wypadają... :/
        • doris.sol Re: Rozmiar majtek 24.04.11, 21:10
          A mocno duze wypadaja?Na 93 cm w biodrach to moze raczej S czy XS ?No musze pomarudzic bo nie chce mi sie wysylac , odsylac :/
    • gargutka Andorra fiszbiny 24.04.11, 20:07
      Mam pytanie odnośnie tego modelu. Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że fiszbiny są jakieś wybitnie twarde? Stanik ślicznie modeluje piersi, ale z przodu paskudnie wbija się w mostek i po prostu nie da się go nosić. Czy można te fiszbiny jakoś odgiąć, by tak się nie wpijały?
      Poradźcie proszę.
      • kasienka.body Re: Andorra fiszbiny 24.04.11, 21:07
        nie spotkałam się jeszcze z opinią, że fiszbiny Andorry są twarde, żadna z klientek się nie skarżyła. Może masz wyjątkowo wrażliwe to miejsce i ogólnie balkonetki czy full cupy nie dla Ciebie, a raczej niższe mostki?
    • ola.biustyl Modele Anna - tankini a strój kąpielowy 14.05.11, 21:23
      Z tego co już zdążyłam się zorientować to tankini (kolor malinowy) jest luźniejsze w obwodzie niż stanik (balkonetka w tym samym kolorze). Czy ktoś ma porównanie do stroju kąpielowego Anna w kolorze czarnym?
    • ola.biustyl Ariza teal/pink, czarna a biała - pytanie 14.05.11, 21:25
      Czarna należy do niezłych ściśliwców, teal/pink jest trochę luźniejsza, a jak jest z białą? Chodzi o okolice rozmiarowe 32HH/34H.
    • doris.sol Bikini Panache Loren 28.05.11, 10:11
      uw balconette bikini red floral 30 G :

kataloglb.blox.pl/2010/07/panache-Loren-Swimsuit.html#ListaKomentarzy
      • noweti Re: Bikini Panache Loren 18.06.11, 08:15
        Ja mialam 30GG i tez sie go pozbylam kiedy przymierzylam stroj Freya.
        Straaasznie rozstawia piersi na boki, nie zaokragla ich, wiec efekt jest marny (na poczatku myslalam ze taki ma byc, ale dobrze ze trafilam na freyke).
        Majtki jednak podobaly mi sie bardzo, ale stanik ewidentnie zdecydowal ze stroj ze mna nie zostaje.
      • majkagra Anna Bandeau - Monroe Bandeau 03.07.11, 15:47
        Mam ogromną prośbę o poradę:
        Czy wspomniane w tytule biustonosze mają ten sam fason?
        Nie mogę przymierzyć Anny, ale wiem, że np. Monroe w rozm. 32 F leży na mnie idealnie, mimo, że staniki Maia czy Tiffany noszę w rozm. 30F. Mam mało czasu do wyjazdu, zatem miałabym problem ze zwrotem/wymianą. Czy figi (wiązane) są rozciągliwe? ( Figi Geneva (rozm.S) rozciągnęły mi się po poprzednim sezonie:/. ) Zastanawiam się czy zamówić S czy też SX.
        Jeśli ktokolwiek mógłby mi pomóc z góry serdecznie dziękuję:)
    • indigo-rose Inferno - strapless? 17.06.11, 22:35
      Takie cudo znalazłam na ebayu: cgi.ebay.co.uk/Panache-Strapless-Superbra-White-28F-/130533955694?pt=UK_Women_s_Lingerie&hash=item1e646e186e#ht_500wt_1156 już wykombinowałam, że biust niepełny od góry, miski wyglądają na spore, więc powinnam w to wejść. Tylko czy to jest strapless do noszenia bez ramiączek, czy multiway?
      • anka-ania Multiway n/t 17.06.11, 22:46
        • olazdaleka Ktory wybrac i jaki rozmiar? 05.07.11, 05:20
          Jestem poczatkujaca lobbystka, rozmiar 10hh ( 77 pod i 109 w biuscie).
          Na australijskim ebay sa dostepne ( w bardzo dobrej cenie 20$) 3 staniki z panache

www.ebay.com.au/itm/Panache-bra-Fern-6291-UK-32GG-32HH-32JJ-34J-36JJ-40J-JJ-/260786340868?pt=AU_WomensLingerie&var=&hash=item8264676da8
          www.ebay.com.au/itm/Panache-Tango-II-Super-Bra-UK-size-32HH-AU-size-10HH-/260801857283?pt=AU_WomensLingerie&hash=item3cb9008703
          www.ebay.com.au/itm/Panache-Ariza-5051-Super-Bra-UK-32HH-AU-size-10HH-/260810649742?pt=AU_WomensLingerie&hash=item3cb986b08e
          Ktory byscie polecily dla poczatkujacej? Czy rozmiar 32hh wybierac?
    • olalalaa TANGO CLASSIC 22.07.11, 13:07
      Hej!
      Jestem nowa w tym wszystkim i bardzo proszę o pomoc.
      Potrzebuję stanika na lato i myślę, że tango classic byłoby idealne. Ale czy ono różni się od tango II tylko brakiem listków? Tzn. tak samo dobrze podtrzymuje, modeluje i w ogóle? To będzie mój pierwszy porządny stanik i nie chciałabym kupować czegoś bez sensu...
      Poza tym moje wymiary to 92/113. To znaczy ze powinnam kupić 38 FF?
      Przymierzałam Freyę Lauren 38 F i była dobra...
      Jaki rozmiar powinnam kupić?
      Z góry dziękuję za pomoc:)
    • slotna Tango II Plunge Baltic Blue 32GG 11.08.11, 12:13
      Mam Tango Two Tone, tez plunge, w 30H, pierunsko ciasne i od dawna za male, dlatego zdecydowalam sie na taki rozmiar. Nie rozczarowalam sie - obwod jest scisly i dobrze pracuje. Miski odpowiednio nisko zabudowane, fiszbiny moze nie najwezsze w swiecie, ale zupelnie przyzwoite i przede wszystkim krotkie. Fajne ramiaczka, gladkie z wierzchu, pod spodem mechate i milusie, idealnej szerokosci. Wady:
      - miski wiszace, nie wszyste w obwod
      - bardzo krotka regulacja ramiaczek, tylko maly kawalek z tylu, bede musiala je skrocic
      - kolor wyglada inaczej niz na zdjeciach ogladanych na moim kompie, jest bardziej przygaszony i szarawy (ladny, ale nie tego sie spodziewalam)

Przymierzylam go pod pare bluzek, ktorych od wiekow nie nosilam, bo do effuniakow sie nie dalo - pasuje! :) Bardzo sie ciesze z tego zakupu.
    • catsumi Nowa Sienna - czy ktoś już mierzył/ma? 30.08.11, 10:13
      Kusi mnie nowa Sienna granatowo- różowa, jestem ciekawa czy któraś z was ją mierzyła/ma? Jak wypada rozmiarowo, bo chyba większość była dość małomiseczkowa? Jestem ciekawa czy ładnie leży i dobrze unosi? Kusi mnie i kusi ale nie mogę się do końca zdecydować... Chyba przez to, że nie jestem do końca przekonana do nie wszystych w obwód fiszbin. Ale mimo wszystko chętnie bym spróbowała...
      • yaga7 Re: Nowa Sienna - czy ktoś już mierzył/ma? 30.08.11, 10:26
        Mam.

Do porównania mam czarno-czerwoną Siennę, obie na mnie leżą tak samo i wydaje mi się, że są małomiseczkowe, bo mam je w 34G, a normalnie noszę 34FF/32GG.

Wygodą Sienna nie grzeszy, ale ładnie kształtuje, dobrze unosi. Może nie zbiera do środka, ale też nie rozstawia, zresztą ja mam dość szeroką klatę, więc wygląda ok.
        • catsumi Re: Nowa Sienna - czy ktoś już mierzył/ma? 30.08.11, 12:10
          dziękuję :) Czyli nie taka wygodna...to może się jeszcze wstrzymam, może przymierzę gdzieś stacjonarnie :)
    • yaga7 Andorra / Fern / Ariza 30.08.11, 10:30
      Zrobiłam kolejne podejscie do Arizy - totalna porażka, mega wysokie fiszbiny, a rozmiar raptem 34G. I nie kształtuje jakoś super.

Fern w 34G ciut za duża, 34FF byłoby lepsze, ale dość wysoko zabudowany, kształtuje ok, ale bez rewelacji, może kiedyś się skuszę na 34FF.

Andorra plunge w 34FF pasuje, nisko zabudowany, ładnie kształtuje, podnosi w porządku, nie rozstawia na boki, ale też nie zbiera. Biust baunsujący ;) Ciekawa jestem, jak się ma fullcup do tego plandża, któraś może wie??

W sumie wcześniej z plandży panachowych miałam Lily, ale szybko wyrosłam, z kolei Tango plandżowe nie leżało, więc jestem naprawdę pozytywnie Andorrą zaskoczona.
      • derenka Re: Andorra / Fern / Ariza 21.09.11, 23:23
        ja mam andorre fullcup i nawet sbie chwale, ma + i -. Ładny kształt daje, nie czuje go na sobie jak chodze, ale np. jest przedłuzony material na dole i sie wywyja do wewnatrz co mnie drazni i czasem zjezdza mi w doł. No i jest zabudowany dosc, ale na tym ten model polega. Na 77/102 mam go w rozmiarze 70H i jest ok, wiec jak myslisz w plunge jaki rozmiar celowac?
      • kasica_k Andorra full-cup 22.09.11, 01:29
        Marzyłam o niej - niestety, nie dla mnie. Andorcia full-cupowa nie dość, że nie zebrała mi biustu, to jeszcze go rozstawiła i zrobiła wypłaszcz pośrodku. Jeśli ktoś lubi Elomi Caitlyn i czegoś podobnego spodziewał się po Andorrze, to może się rozczarować.

Poza tym wygodna, ładna koronka, lekko elastyczna. Rozmiar w normie panaszowej. Kolor śliczny (fioletowy). Ale krój całkiem nie dla mnie.
        • liveveb Re: Andorra full-cup 32j moja opinia 11.01.13, 12:19
          A dla mnie wrecz przeciwnie... Bliski idealu.
          Karmie, wiec gora z elastycznej koronki to jedyna opcja braku bul.
          Ksztalt biustu nie jest zbyt piekny, nie robi pieknych jabluszek, ale dla mnie na dzis liczy sie wygoda.
          Minus za dlugie fiszbiny- ale to chyba moja zmora w panaszkach, i za nieszczesny dol, ktory sie podwija. Ale tak samo robilo sie w harmony, wiec jestem przyzwyczajona.
          Obwod mininalny bez naciagania 64, maksymalny naciagniety 77- jest w miare nowy, wiec nie wiem jak z rozciaganiem w miare uzytkowania.
          Po zapieciu na "sucho" robi sie trojkat. Szerokosc u 18. Mostek wysoki na 12.
      • inara13 Czy Fern ma ścisły obwód? 04.02.12, 15:41
        Jedyny biustonosz, który na mnie pasuje to jak narazie Freya Arabella 65DD, spodobał mi się Panache Fern ale z opisu na aukcji wynika, że po rozciągnięciu ma 65 cm na najluźniejszej haftce. A ja mam ścisło 67 cm pod biustem i nie wiem czy go brać?
        • justinehh Re: Czy Fern ma ścisły obwód? 15.02.12, 20:40
          Nie wiem jak biały, ale śliwkowy jest naprawdę ciasny
    • kasica_k EVIE LIAISON gorset 38FF 10.10.11, 21:20
      Zamówiłam sobie 38FF, tak jak wcześniej w Maskaradkach (staniki najczęściej biorę 36G). Całe boki i tył (z wyjątkiem nieelastycznego przedniego panelu) są dość mocno rozciągliwe, nawet zapięty na najciaśniejsze haftki modeluje słabo. Zastanawiam się jeszcze, czy wymienić na mniejszy czy w ogóle zwrócić.

Poza tym jest ładny, bardzo staranne hafty, cały bardzo przyjemny w dotyku.
      • yaga7 Re: EVIE LIAISON gorset 38FF 10.10.11, 21:22
        A czy któryś maskaradkowy gorset modelował wg Ciebie dobrze? Bo chyba tylko Hestia jest taka modelująca, tak mi się wydaje.

Wrzucisz do galerii? :)
        • kasica_k Re: EVIE LIAISON gorset 38FF 10.10.11, 22:18
          Na ten przykład w Antośce wyglądam nie gorzej niż w Hestii. Nie wrzucę, nie będę Wam bić po oczach odstającym brzuchem, zapakowałam drania do odsyłki.
    • marikooo Wiosną 2013 będą obwody 26 (?!) 16.12.11, 21:28
      Natknęłam się dzisiaj na taką informację:

"The next collection we are designing is Spring 2013 and this will be the first trial of 26 bands in select styles in Cleo and maybe Superbra. We know that there is a huge need for 26 bands and we want to get the support absolutely right."

Cały tekst tutaj: blog.butterflycollection.ca/2011/11/face-to-face-with-panache.html

Co Wy na to? :)
      • marikooo Re: Wiosną 2013 będą obwody 26 (?!) 16.12.11, 21:31
        Entuzjazmem powiało także tutaj: hourglassy.com/2011/12/off-the-rack-the-next-big-little-thing/
        Autorka powołuje się na ten sam blog.
      • mszn Re: Wiosną 2013 będą obwody 26 (?!) 16.12.11, 23:05
        Wiedziałam, że brytyjskie blogerki doprowadziły walkę o ciasne obwody do absurdu (plus przekonanie, że na 28 cali pod biustem = 71 cm trzeba nosić 60), ale nigdy bym nie pomyślała, że Panache weźmie to na serio. Nie wiem, czy da się tym dziewczynom wytłumaczyć, że obwody mają być ścisłe, a nie krótkie...
        • indigo-rose Re: Wiosną 2013 będą obwody 26 (?!) 29.08.13, 22:37
          Pomijając panny od +0, pewnie gdzieś komuś przyda się taki obwód. Na pewno nie będą to tłumy, ale dobrze, że dla bardzo szczupłych też coś będzie. (A że panny +0 pewnie będą większością kupujących, to inna sprawa. Ale jeśli dzięki nim jakaś drobna dajmy na to Azjatka będzie miała stanik, to po co sobie nimi głowę zawracać.)
    • adamantia Harmony FullCup jaki rozmiar - 30JJ, 30K? 08.01.12, 19:33
      Chcę kupić nowy Harmony full cup.

Obecnie mam go w rozmiarze 32J w kolorze Cornflower (błekitny). Jest bardzo ścisły i w związku z tym dość nieźle mi pasuje - większość 32 jest na mnie za luźna. Jednak jest nieco za mały w lewej misce - co prawda nie robi typowej buły, ale robi mało ładny kształt - dziwnie wypycha biust do gory minimalizując go jednocześnie (z tym że akurat minimalizowanie mi nie przeszkadza.) Chcę więc spróbować obwodu 30, jednak nie wiem, czy powinnam brać 30K - bo może ten Cornflower akurat jakiś wyjątkowo ściśliwy jest? A nie mam z fullcupem innych doświadczeń (mam bordową balkonetkę 30K, obwód OK, ale ogólnie zupełnie niekompatybilny, więc trudno ocenić).
      Mam na oku w tym fullcupie 30K (czy ewent. 30JJ) kolory czarny, Caribbean Blue i Conflower - może ktoś wie, czy któreś z nich są ściślejsze niż inne?

Z innych staników obecnie najlepiej pasuje mi Fern jasny 30JJ i Tango II czarne też 30JJ, oraz Dalia Kaszmir (K-24) w 65L.
    • jelonek_k Carmel? 04.02.12, 13:02
      Któraś z Was już nabyła Carmel?
      Jak kształtuje, zbiera, podtrzymuje? Do czego ma podobny krój?

roza_am napisała:

> Wątek poświęcony stanikom firmy PANACHE - zapraszam do opisywania konkretnych
      > modeli, wymiany doświadczeń z ich użytkowania, uwag na temat rozmiarówki itp.
      >
      > Dla porządku W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWĘ MODELU - bez względu na
      > to, czy opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś, który dopiero pl
      > anujemy kupić.
      >
      > Staniki i kostiumy kąpielowe Panache produkowane są w zakresie rozmiarów 60-100
      > D-K.
      > Dostępne są w większości sklepów internetowych i dobrych sklepów stacjonarnych
      > polecanych przez Lobby.
      >
      > Więcej szczegółów na stronach:
      > - producenta: www.panache-lingerie.uk.com/index.php
      > - polskiego dystrybutora: www.sochic.pl/home-66.html
      > - lobbowej bazie modeli Panache: spreadsheets.google.com/pub?key=pdeQXyJDdR5RPYRLm2XxPDw
      >
      > UWAGA: produkowana przez Panache marka Masquerade ma swój oddzielny wątek:
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=87159259
      > Linki do poprzednich wątków Panache:
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=38510816
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74895766
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79028571
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=85102015
      > Stary wątek przekroczył 500 postów - prosimy o NIE PISANIE W STARYM WĄTKU,
      > gdyż powoduje to problemy techniczne.
      • nathd Re: Carmel? 04.02.12, 14:32
        Ja mam:) Rozmiar 32G. Krój podobny do Arizy, ale wg mnie lepszy (mówię o miskach do G, powyżej jeszcze nie miałam okazji oglądać). Ścisły obwód, miseczki wg mnie standard, w Agi ciut większe niż norma. Bardzo ładnie unosi biust, nie jest to typ zbieracza z boków. Kolorystycznie przepiękna!
    • maafii Sienna - masakra :( przeróbka? 15.02.12, 20:37
      Kupiłam, w rozmiarze 30K (normalnie mam 30J, acz w tym fasonie był zdecydowanie za mały), z myślą o okresie po ciąży... Porażka :( Tzn: leży pięknie, super zbiera biust, do tego jest naprawdę powabny. Problem zaczyna się w użytkowaniu. Nie wytrwałam do końca dnia :( mam poranioną skórę pod pachami. Jak mierzyłam w kabinie (a naprawdę skrupulatnie się oglądałam, mierzyłam i wogóle) to wszystko było super. Tymczasem okazuje się, że w trakcie ruszania się te wielgachne fiszbiny nie tylko ranią pod pachami, ale dodatkowo uciekają na plecy :( I tak zostałam bez stanika, a raczej z stanikiem nie nadającym się do noszenia.
      Pytanie do forumek: czy któraś z Was próbowała np: obcięcia/wymiany fiszbiny w tym bądź podobnym modelu? Czy to coś da? Help!
      M.
      • ladybird_91 Re: Sienna - masakra :( przeróbka? 23.02.12, 14:44
        Ja swojej Siennie 75K przeszczepiłam dość wysłużone fiszbiny z innej Sienny 65JJ ( bo akurat taką miałam). Po tym zabiegu wygoda nie jest szczytem świata, ale przynajmniej nie raniła i lepiej zbierała piersi. Na pewno to coś pomogło. W większych fiszbinach nie wytrzymałabym dwóch godzin, a w tych mniejszych dawałam radę nawet cały dzień chodzić:)
        Uważaj tylko, bo po wymianie fiszbin może Ci się zwiększyć miska (u mnie to było na +).
        • ladybird_91 Re: Sienna - masakra :( przeróbka? 24.02.12, 11:35
          Dodam, że pomaga też odgięcie fiszbin pod pachami i włożenie wacików pod końcówki fiszbin :)
          Ale i tak warto zmienić fiszbiny na mniejsze, by piersi nie zmigrowały pod pachy.
          • maafii Re: Sienna - masakra :( przeróbka? 24.02.12, 15:03
            zrobiłam to. Wywaliłam te cholerne fiszbiny, wsadziłam krótsze z nieleżącej już Arrizy. Idealnie nie jest, bo niestety i te uciekają na plecy (dobre 5-6 cm gratisu między końcem piersi a końcem fiszbiny po godzinie noszenia), ale cyc jest mimo tego na miejscu, a pachy całe. Także prawie idealnie... Uff,. i dobrze, bo żal mi tych wydanych pieniędzy było strasznie. Acz dla Panache duuuuży minus za wielką kuchę konstrukcyjną...!
    • ptasia Kostiumy: Claudette i Veronica 08.07.12, 16:37
      Ponieważ załapałam się na hiperpromocję na Amazonie (w wyniku prawdop. błędu przez ok. 2 godziny bikini szły za funta, tankini za sześć...), kupiłam 3 kostiumy Panache i już miałam okazję je wszystkie przetestować w wodzie, więc opisuję wrażenia, może się przydadzą:
      1. Claudette tankini 30F, wersja czarno-biała. Miski imho standard, obwód dość luźny, dół tankini też dość luźny. Uwaga: dość krótkie ramiączka, zazwyczaj mocno reguluję, np. w stanikach Frei, tu mam bardzo mało skrócone (a jestem niska, biust dość wysoko). Sznureczek pośrodku dekoltu po namoczeniu trochę ściąga górny brzeg koszulki w dół, ale jest to akceptowalne. Szału w kształtowaniu biustu nie ma, ale jest poprawnie.
      2. Veronica balkonetka miękka, 30E. Piękny głęboko czerwony kolor. 30F nie było, to 30E w sumie na mnie pasuje - tj. w górce jest ciut maławe na większą połowę, podobnie jak posiadana przeze mnie miękka balkonetka bikini Frei w rozm. 30F, z czego wnioskuję, że miski może trochę są większe. Materiał b. cienki, więc szybko schnie, ale imho raczej kiepsko będzie sobie radził z większym, cięższym biustem (a to zdaje się dochodzi do K? Hm...) - u mnie nie widzę, by specjalnie jakoś kształtował. Ramiączka jak w Claudette, imho dość krótkie. Stanik posiada fiszbiny boczne, niestety trochę niewygodne, ale mam wrażenie, że w miarę używania się trochę wyrobiły.
      3. Veronica strapless/bandeau 30F. Ścisły obwód, miski termicznie formowane. Stabilny jako strapless, po odpięciu sznureczka na szyję (mam zamiar spróbować też nosić pod ubrania). Wygląda dość retro, ale w pozytywnym znaczeniu, kształt okrągły, jak to w termicznie formowanych stanikach - ogólnie przyjemne zaskoczenie, bardziej nastawiałam się na to, że balkonetka mi się spodoba. Minus - gruby materiał, tj. wolno schnie, wolno też nasiąka wodą.
      4. Majtki Veronica wywijane, folded brief, rozm. 10. Cóż, są duże, 8-ka byłaby lepsza. Tak naprawdę jednak za duża jest ta wywijana część, nie majtki pod spodem. Część wywijana po namoczeniu powiewa w wodzie :( - planuję przyszycie na stałe do warstwy spodniej.
      • kasienka.body Re: Kostiumy: Claudette i Veronica 08.07.12, 19:11
        >ale imho raczej kiepsko będzie sobie radził z większym, cięższym
        > biustem (a to zdaje się dochodzi do K? Hm...)

Widziałam na okolicach 32-34G i radzi sobie na prawdę nieźle. Oczywiście wszystko zależy od biustu, ale na wielu wygląda bardzo dobrze i dobrze też trzyma/podnosi.

-------------------------------------
        Zapraszamy na wiosenne kolekcje w sklepie BODY.
        www.body.sklep.pl
        kontakt@body.sklep.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka