catsumi Elsa- balconette Vintage 13.09.12, 13:03 Czy któraś z was mierzyła lub posiada ten stanik? Kusi mnie bardzo, ale wolałabym się najpierw coś o nim dowiedzieć żeby wiele razy nie odsyłać i wymieniać... Czy jest podobny do jakiegoś modelu, jaki obwód, miseczka, jak kształtuje i unosi? Trochę przypomina mi Arizę, czy też ma aż tak cienkie jak Ariza ramiączka i jest tak mocno zabudowana? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Elsa 17.07.13, 20:59 Właśnie przymierzyłam czarną wersję. Ale niestety, chociaż stanik śliczny, nie jestem kompatybilna, Podobnie jak nie jestem kompatybilna z Tango, Arizą. Niby rozmiar pasuje, ale jednak nie do końca. W Elsie fiszbiny pod pachą są dla mnie zbyt długie i się wbijają. Do tego kształt jest taki sobie - stanik średnio zbiera i profil jest taki smutny. A wielka szkoda, brakuje mi zwykłych, czarnych, koronkowych staników. Odpowiedz Link
kamuzy30 Fern granatowy 25.09.12, 12:22 Czy któraś z Was wie jak wychodzi Fern granatowy, tak mi sie podoba, a nie mam gdzie przymierzyć stacjonarnie. Jak się ma do Cleo (chodzi mi o rozmiar 30HH) tzn. czy rozmiarowo wypada podobnie, jaki ma obwód? Odpowiedz Link
joan-nako Jasmine 29.10.12, 11:54 Najnowszy nabytek, rozmiar 30 J, tak jak pozostałe panache, alane noszę 30 JJ. Najciekawsze w tym staniku są te niby koronki na górze miseczki, są wykonane z bardzo elastycznego materiału, i bardzo dobrze układaja sie na piersi, nie wbijają sie nigdzie. Powiedziałabym ze przy małej asymetrii układaja sie przy piersi tak samo tzn. nie wbija sie w wiekszą pierś, nie odstaje na mniejszej. Z drugiej strony są na tyle mocne ze dość dobrze trzymaja spory biust. Mam nadzieje ze sie nie rozciągną w przyszłośći. Z minusów- fiszbiny sięgaja dość daleko ( ale nie dalej niż inne panache), dla mnie mogłaby być o 1-2 cm węższa.Miseczka dość wysoko siega pod pachą. Nie będzie on na pewno numerem 1 w mojej szufladzie( to miejsce zajmuje alana) ale na pewno zostawiam, i będe używać. Odpowiedz Link
maafii FERN 27.11.12, 21:30 macie jakieś doświadczenia w dużych miskach? Rozmiar coś między 30h a 30hh. Dotychczasowe superbra jakie mierzyłam w tych gabarytach miały tak duże fiszbiny, że kończyły się kilka cm za linią pachy. A jak tu? Próbować wogóle? szukałam opinii w necie, ale niestety nie znalazłam nic :( Jestem w stanikowej depresji i pilnie potrzebuję ciemnego stanika... Odpowiedz Link
justinehh Re: FERN 11.01.13, 20:04 Rozmiar 34g i 32gg- ciasny obwód, miski standardowe w kierunku małych, fiszbiny w miarę wąskie, dziubania nie zauważyłam, ramiączka regulowane w całości... Odpowiedz Link
jesiennamgla Re: FERN 12.01.13, 09:41 Ja mam 32 HH, mój pierwszy uświadomiony stanik. Przed migracją był nawet ok, ale odkąd piersi przewędrowały spod pach na przód, nie da się go nosić z powodu nieszczęsnych, szerokich fiszbin. Z panaszków mogę nosić jedynie cleo lucy, chociaż fiszbiny też mogłyby być ciut węższe. Odpowiedz Link
ismene71 Masquarade Harem proszę o pomoc 13.01.13, 19:20 niestety nie mogę znaleźć nigdzie opinii, czy ktoś mierzył i może cokolwiek powiedzieć ? Odpowiedz Link
slotna Masquerade Rosetti. 23.01.13, 15:33 Czy ktos ma ten stanik? Wyczailam go na ebayu, bardzo mi sie podoba, ale nie wiem jaki wziac rozmiar - czy jest duzo/malomiskowy, jak ze scisliwoscia? Dodam, ze z nowych Freyi pasuje mi konsekwentnie i idealnie 32GG. Odpowiedz Link
black_halo Re: Masquerade Rosetti. 26.07.13, 10:46 Tez go wyczailam i tez mam ogromna ochote. Nie wiem jak ze scisliwoscia ale na mnie pasuje w wiekszosci firm 36 a z maskaradek musze brac 38. Delphi mam 36 akurat i jest ciasna jak nie wiem a wydaje mi sie, ze maja ten sam typ malo pracujacej dzianinki. Rhea mam 38 i jest OK, nie jest za ciasna ale nie powiem ze mam jakos duzo luzu. Odpowiedz Link
myszka.xww ELIZA - co następne? 22.07.13, 18:30 Do tej pory z ukontentowaniem nosiłam Elizki panacza. Elizki "wyszły". Jest coś podobnego? Krojem, wielkością miski, szerokością fiszbin? (jak będą ciut węższe, to też mogą być). No i zakres rozmiarowy - 80-85 K. Może ma ktoś porównanie? Odpowiedz Link
myszka.xww Re: ELIZA - co następne? Loretta(?) 26.07.13, 08:00 No dopsz, se odpowiem - zanabyłam Lorettę 36K. Eliza to to nie jest, ale, póki co, leży stabilnie. Ciasna, zobaczymy po praniu jak z materiałem. Fiszbiny wydają się węższe od elizkowych (albo 3 letnie, intensywnie używane się rozlazły), koronka w górnej części lekko powiewa, podobnie jak w arizie. Dzięki temu miski wydają się nieco pojemniejsze, a ja jestem rozwojowa (za dwa miesiące rodzę i zaczynam karierę mleczarni). Nieco mnie wkurza ozdobnik na dole obwodu, jak będzie żarł, to się wnerwię. Na razie jestem stosunkowo zadowolona (no bo to nie elizka jednak). Tylko muszę przedłużkę zdobyć, bo się jeszcze pewnie w obwodzie rozjadę. Znosiłam moje elizki na śmierć :( Odpowiedz Link
indigo-rose Porównanie Cleo-Panache? 29.08.13, 23:41 Z samego początku uświadomienia pamiętam opinię, że Panache są szerokofiszbinowe. Pamiętam też, że będąc wąskofiszbinowcem stwierdziłam, że nie mam co się w nie pchać. Potem miałam jeden wczesny model Cleo, który był plungiem i ogólnie miał dość dziwny krój, ale pomógł mi stwierdzić, że fiszbiny Cleo nie chcą mi przebić kręgosłupa; z drugiej strony mówiło się, że Cleo są węższe niż Panache. Teraz, kilka ładnych sezonów później, pasuje mi inny Cleo, już żadne dziwadło, a klasyczna balkonetka o kroju dość skutecznie udoskonalonym. No i teraz widzę te ładne Panache w kwiatki na Stanikomanii i się ślinię do nich :D Czy ktosia może miała Cleo i Panache w podobnym kroju i rozmiarze i mogłaby porównać fiszbiny, głębokość miski i krój ogólnie? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Porównanie Cleo-Panache? 30.08.13, 06:24 Namiętnie noszę balkonetki Cleo i od jakiegoś czasu regularnie robię podejście do balkonetek Panache, ale mi nie pasują, niestety. Wg mnie mają gorszy krój - nie zapewniają takiego podniesienia i zebrania jak Cleo, piersi są bardziej naturalne. Komuś może to nie przeszkadzać, ale mnie jednak trochę przeszkadza. Odpowiedz Link
dora.103 cleo millie 22.12.13, 20:43 zamówiłam bo piękna. w rozmiarze 85 f., nosze effyniakowy 90 e,curvy kate 85 f wiec pomyślałam ze będzie pasować. obwód jest ok ale miski są na gorze za małe a fiszbiny chcą mi odpiłować pierś. mam obwod 90,scislo 86 w biuscie 115,wedlug jakiegos kalkulatora w sieci wyszlo mi ,ze brytyjskie staniki powinnam kupowac w rozmiarze 36 gg ,hehe,watpie zeby Millie byla dobra na mnie w za ciasnym obwodzie i mocno za duzej misce. Poza tym to naprawde ladny stanik. Nie mam jeszcze Cleo a chcialabym miec,bo sa wesole i na zime fajnie miec cos kolorowego na sobie Odpowiedz Link