yo_anka Czy jest coś gładkiego o kroju Cleo Alexa? 23.06.12, 09:04 noszę i jestem zachwycona tym stanikiem wprawdzie fiszbiny dziabią pachy, ale ten kształt! czy jest coś o kroju Alexy innego, gładkiego? szukam na lato Odpowiedz Link
ania.biulandia Re: Czy jest coś gładkiego o kroju Cleo Alexa? 23.06.12, 10:16 Alexa jest pochodną Sashy. Obie kolorowe. Na razie nie ma innych wersji kolorystycznych na rynku, ale od sierpnia/września wchodzą nowe modele oparte na tej konstrukcji. Nie pamiętam jakie kolory, ale naliczyłam ich pięć. A Alexę spróbuj odgiąć trochę, tzn. fiszbiny przy pasze. Powinno trochę pomóc. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Czy jest coś gładkiego o kroju Cleo Alexa? 23.06.12, 16:22 Nie pamiętam jakie kolory, ale naliczyłam ich pięć. > Wszystkie kolorowe niestety. Najbardziej jednolity to chyba czerwona Marta ;) A poza tym był model w kolorowe groszki, był granatowy w ptaki, reszty nie pamiętam :) Odpowiedz Link
yo_anka Re: Czy jest coś gładkiego o kroju Cleo Alexa? 25.06.12, 02:38 hmmm... pstre powiadacie... lubię kolorowe wesołe stanik, ale częściej potrzebuję gładkich i nie rzucających się w oczy Alexa nawet przez bluzkę przeziera wesoło o co latem nietrudno, a to nie jest dla mnie komfortowe w robocie :( może na zimę stonują Odpowiedz Link
yo_anka Re: Czy jest coś gładkiego o kroju Cleo Alexa? 25.06.12, 02:35 dzięki, odginam ale i tak ranią Sasha to już całkiem killerka - jeden z bardziej morderczych staników jaki mierzyłam :( poczekam na jesień, może coś będzie spokojnego Odpowiedz Link
yaga7 Ellie i Alexa 27.06.12, 10:49 Oba 75GG na 80/104 - ostatnio zmigrowała mi część wałków plecnych czy pachowych w biust, więc przy tych samych wymiarach musiałam podskoczyć o miskę w górę. Ellie - leży super pod ciuchami, bez ciuchów jakby trochę spłaszczała, ale pod ciuchami niczego nie widać. Do tego wygodna, zwłaszcza pod pachami, nic mnie nie dziabie ani się nie wpija. Biorę następne modele oparte na tym fasonie. Alexa - jest za duża i to pewnie o całą miskę. Czyli na moim biuście wypada większa niż Eleanor, bo z eleanorki 75G się wylewam i jest trochę za ciasna. Będę próbować Alexę w 75G. Odpowiedz Link
maafii Re: CLEO 30.06.12, 16:55 mam głupie pytanie: posiadam Panache Cleo Brooke w rozmiarze 30HH, przymaławy niestety :( Ale zawsze leżał idealnie wręcz. Poszukałam w necie: jest kilka wyprzedaży panache cleo w rozmiarze 30J w baaardzo kuszących cenach. I tu pytanie: Czy wszystkie Cleo są skrojone według tego samego sposobu? Czy Cleo ma różne kroje? Bonnie i George zdają się być skorojone tak samo jak mój Brooke, natomiast w przypadku Alexa mam wątpliwości (jest tak wzorzysty, że trudno ocenić niestety). Wie któraś z Was może jak to jest? Odpowiedz Link
ania.biulandia Re: CLEO 30.06.12, 22:59 Brooke i Bonnie mają ten sam krój. George jest inny, ale naprawdę warto go spróbować ( i na jego bazie Lizzie, Chloe). Alexa i Sasha również różne są od Brooke, ale powiedziałabym, że lepsze nawet od niej :) A Bonnie 30J jest i u mnie w atrakcyjnej cenie ;) Odpowiedz Link
maafii Alexa fiszbiny 04.07.12, 16:39 Jakie ma w porównaniu z Brooke/Bonnie? Tam boki są jakby doszyte do misek, a Alexa ma miski wkomponowane w całość. Czy ma to znaczenie dla wysokości fiszbin pod pachami? Brooke mnie nie dziabała, inne Panache (Superbra) dziabią strasznie, zastanawiam się, jak jest z Alexą? Odpowiedz Link
kasienka.body Re: CLEO 01.07.12, 09:58 do powyższej podpowiedzi mogę tylko dodać, że Alexa jest większa miskowo od innych modeli i 30J mogłoby być jednak za duże. Odpowiedz Link
maafii George opinie 12.07.12, 15:08 kupiłam Alexę w rozmiarze 30HH. Leży fantastycznie! Podtrzymanie, kształt biustu, wygoda, długość fiszbin -wszystko idealne :) Zachęcona postanowiłam pójść dalej. nabyłam Bonnie - najpierw w rozmiarze 30J, a następnie w 30HH. No i zawód potworny. 30J generalnie całe za duże. 30HH - obwód luźnawy (zapięłam się na ostatnią haftkę i nie miałam dyskomfortu...), fiszbiny spod pach uciekły mi do połowy pleców, biust rozlazł się na boki a mniejsza (o dziwo!) pierś zaczęła...wyłazić dołem. Załamka. Co będzie zbliżone do Alexy? Czy George? Jest może stabilniejszy od Bonnie? Wolę podpytać, zanim znów będę bawić się w kupowanie/odsyłanie... :( Odpowiedz Link
jelonek_k Re: George opinie 09.08.12, 08:15 Georga trudno już znlaeźć, w moim odczuciu stabilniejsze są biustonosze Cleo z "listwą" przy dolnej fiszbinie, czyli np. George, Lizzie, Eleanor, Alexa, Meg, Marcie, Chloe. Chloe i Meg są dużomiskowe, Lizzie raczej małomiskowa i ścisła. maafii napisała: > kupiłam Alexę w rozmiarze 30HH. Leży fantastycznie! Podtrzymanie, kształt bius > tu, wygoda, długość fiszbin -wszystko idealne :) Zachęcona postanowiłam pójść d > alej. nabyłam Bonnie - najpierw w rozmiarze 30J, a następnie w 30HH. No i zawód > potworny. 30J generalnie całe za duże. 30HH - obwód luźnawy (zapięłam się na o > statnią haftkę i nie miałam dyskomfortu...), fiszbiny spod pach uciekły mi do p > ołowy pleców, biust rozlazł się na boki a mniejsza (o dziwo!) pierś zaczęła...w > yłazić dołem. Załamka. > Co będzie zbliżone do Alexy? Czy George? Jest może stabilniejszy od Bonnie? Wol > ę podpytać, zanim znów będę bawić się w kupowanie/odsyłanie... :( Odpowiedz Link
maafii Alexa 30.07.12, 22:02 Biustonosz bardzo ładnie zbiera i unosi biust, także taki "po przejściach". Zazwyczaj Panache w dużych miskach/małych obwodach ( w tym przypadku mówimy o 30HH) ma pod pachami długie uwierające fiszbiny, uciekające na plecy - tu na szczęście się tak nie dzieje! Ma opinie dużomiskowego, jednak w moim przypadku rozmiar wypadł standardowy. Obwód - standard, acz z tendencją do rozciągliwego (standardowo brytyjczyki kupuję 65tki, tu wypada dość luźno). No i do tego obłędne kolory! Jedyny minus - na przeszyciu zasadniczej części miski i jej górnej części robi się taka "fałdka" - wiem że ktoś na Balkonetce też się na to skarżył. Jednak pod bluzką jest to niewidoczne, więc pomimo tego jestem baaaardzo zadowolnona z tego modelu! Odpowiedz Link
maafii Chloe floral 30.07.12, 22:14 mój najświeższy nabytek. Bardzo fajne, świeże kolorki. Super zbiera i podnosi. Odrobinę "dziobuje", ale za to zebranie jestem w stanie to przeboleć :). Rozmiar: obwód ściśliwy zdecydowanie, miski - wypadają zdecydowanie większe! Przy moim 30HH musiałam zamienić zakup na 30H, bo w tym większym pływałam :) Minusik za ramiączka. Lubię takie jak tu, regulowane częściowo, jednak tu złączenie wypada za wysoko - tuż za linią ramienia. W momencie, gdy na ramieniu mam torebkę jest pewien dyskomfort, acz do przeżycia. Podobnie jak w Alexa - fajne fiszbiny, nie za wysokie pod pachami, nie drażnią jak w superbra i nie uciekają na plecy pomimo dużej miski! Odpowiedz Link
jelonek_k Meg i Marcie 09.08.12, 08:21 Mierzyłam Meg i Marcie w rozmiarach około 70HH/J-75HH/J; Marcie ma milszy materiał, miska Meg lekko mi się marszczyła; oba ładnie kształtują, na wzór Chloe, ale Marcie jest jakby bardziej przylegająca do ciała; Miski Meg są dużomiskowe podobnie jak Chloe, Marcie standard. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Meg i Marcie 09.08.12, 08:23 A masz porównanie może z Alexą, Eleanor albo Sashą? Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Meg i Marcie 09.08.12, 08:59 Trudno do końca mi się odnieść, mam wszystkie te staniki, ale jestem na etapie chudnięcia i nie do końca wiem czy inne i które rozmiary byłby lepsze. Np. Meg mi pasowała w 70HH, Marcie w 70J, Sasha 75J jest na mnie za duża i za luźna, Alexa 75HH jest ok w obwodzie (choć się zapinam na środkową lub 3 haftkę), ale miski leciutko bułkują po kilku godzinach, Eleanor noszę 75J i jest na mnie dobra. Rozmiarowo więc raczej nie pomogę. Sasha jest dla mnie za mało ogarniająca biust, Alexa zbiera w lepszym stopniu, ale mam wrażenie, że Meg i Marcie robiły to lepiej. Mam na myśli lepsze ześrodkowanie, uniesienie, podtrzymanie i stabilność. Oba staniki mają regulację tylko do połowy ramiączek. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Meg i Marcie 09.08.12, 09:02 Dzięki za info i tak :) Skoro piszesz, że są jeszcze lepsze niż Alexa (która mi bardzo pasuje), to pewnie będę na nie czatować na wyprzedażach. Odpowiedz Link
catsumi Re: Meg i Marcie 11.08.12, 08:27 a jak ze ścislością? Bo Chloe i Alexe mam w obwodzie 70 i na mnie byly ścisłe natomiast Sashe w 65, myślisz że można celowac w rozmiar Meg taki jaki mialam w Chloe i Alexy? Bo dla mnie byly ścisłe i dużomiskowe - tu i tu o 1 oczko :) Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Meg i Marcie 11.08.12, 15:44 Ja bym prawdopodobnie celowała z Meg w taki rozmiar jak Chloe; Chloe i Meg są dużomiskowe. Obwódów Meg i Marcie nie odczuwałam jako odstających od normy, oba mi pasowały w jednym obwodzie (70) Chloe też by mi teraz pasowała w 70tce. (O ile Chloe oceniam jako dużomiskową to jednak Alexę niekoniecznie) Odpowiedz Link
catsumi Re: Meg i Marcie 12.08.12, 09:35 Dzięki :)) To sprobuję z takim rozmiarem jak Chloe :) Odpowiedz Link
bzium_bziumka Panache Cleo- ogólnie. Pytanie 27.08.12, 21:18 Witam. Żeby otrzymać odpowiedź na moje pytanie musiałabym pewnie przeczytać cały ten wątek i jeszcze kilka innych, więc tak będzie szybciej. Mam obecnie w swojej szufladzie tylko jeden biustonosz Cleo- Bonnie. Podobno to jest biustonosz dość hm wymagający? potrafiący często nie pasować. Na mnie leży prawie idealnie. Słyszałam że jest to model dużomiskowy. Czy to prawda? Mam 60D, głębokość miseczki w tym modelu ma 18cm. Jeśli ten Panaszek leży na mnie ok, to inne, lepsze modele, powinny również powinny polubić się z moimi piersiami. Jestem skazana głównie na zakupy internetowe- nie dlatego, że nie mam ani jednego sklepu stacjonarnego, ale z braku w nich miękkich biustonoszy w małych rozmiarach oraz niezbyt dużym wyborze usztywnianych Ostatnio pani brafitterka chciała mi koniecznie wepchnąć push-up (zgroza). Poza niezbyt dużym wyborem ceny grają dla mnie dość dużą rolę. Na All mogę trafić biustonosz nowy z metkami za około 50zł nawet mniej a w sklepie kosztuje on no 150. I chciałabym zminimalizować ryzyko zakupów. ufff w końcu dojdę do setna sprawy Czy mogłybyście mi pomóc i podać mi na oko które KTÓRE MODELE PANACHE CLEO SĄ DUŻO- A KTÓRE MAŁOMISKOWE? i przy których lepiej jest zamawiać obwód 60 a przy których 65 na 66 ścisło pod biustem? Zamówiłam już całą tonę biustonoszy które potem musiałam oddawać lub odsprzedawać bo pomimo rozmiaru miska były albo za mała albo za duża albo U było super szerokie czy ciągnął się obwód i latał jak wiecie kto po pustym sklepie. Głównie chciałabym się zapytać o kroj ELLIE i jej podobnych- czy one pasują tylko na większy biust? Słyszałam że potrafią się nie lubić ze stożkami. Odpowiedz Link
myff Cleo Karina aqua/melon 70FF, wrażenia 06.09.12, 11:22 Pierwsze wrażenie, to takie, że błękitny stanik w żółte gwiazdki..jest kosmiczny:D jakbym znowu była nastolatką i nosiła pierwszy stanik. Nie wiem jak z majtkami, ale na upartego może robić za radosny plażowy stanik, taki strój kąpielowy/ opalacz. Ja mają go na sobie nie mogę być poważna. Wpadł mi w ręce przypadkiem- w lumpie nowy stanik z metką za 10 zetów?? Nie mogę sobie podarować takiej okazji, najwyżej puszczę dalej:) Jest w rozmiarze 70FF, ale nosząc obecnie coś na granicy 70FF (raczej duże i raczej małe) 70G będąc na zdecydowanej górce rozmiarowej stwierdzam, że leży na styk, więc miski zdecydowanie duże. Zwłaszcza, że obwód ma rozsądnie ścisły, a ja mam jednak na ścisło 76cm (ale jestem z gatunku ściskalnych i 75tki raczej mi nie podchodzą). Standardowy/ścisły dużomiskowy. Ale! Do tego jest to niziutki plunge, ma płaskie szwy, więc na upartego można założyć pod bardziej dopasowaną bluzkę, no i nie jest przy tym w bazowych kolorach. Zobaczymy z czasem jak będzie z rozciągliwością obwodu, ale na razie uważam to za najlepiej zainwestowane 10 złotych w ostatnich tygodniach:D Szkoda, że jest dostępny tylko w bravissimo. Odpowiedz Link
agn44 Alexa 30f 07.09.12, 17:48 Jak tylko zobaczyłam zapowiedzi, wiedziałam, że Alexa będzie moja. Zauroczyła mnie kolorystyka i wzornictwo, a do tego fason wydal mi się podobny do Georga, z którego byłam zadowolona. Gdy go zobaczyłam w sklepie zachwyciły mnie żywe kolory, ale na nich moje uwielbienie dla tego stanika się kończy. Po założeniu przyszło wielkie rozczarowanie. Górna część miseczki (powyżej ukośnego szwu) była źle wszyta, materiału było za dużo przez co robiło się wybrzuszenie, nie było ładnie zaokrąglonego profilu, tylko jakaś dodatkowa fałda w staniku. W bluzce było to widoczne. Kolejna Alexa którą mierzyłam wyglądała podobnie :( Niemniej jednak postanowiłam ją zatrzymać (ze względu na kolory). Po praniu nieco lepiej leżała. Pod bluzką już tak bardzo się nie odznaczała, ale bez bluzki cały czas widziałam tę fałdę. Odpowiedz Link
anirat Re: Alexa 30f 08.09.12, 19:50 Jesli mogłabyś jeszcze napisać z jakiego jest materiału, chodzi, mi o to, czy grubszy, śliski, czy cieńki? Odpowiedz Link
yaga7 Meg 26.10.12, 14:05 Dla porównania wzięłam 80F i 80FF (coś mi się obiło o oczy, że wielkomiskowy), ale na moim biuście wypada jak Alexa i Eleanor (te też mam 80FF). Sam stanik leży świetnie, obwód w porządku, ładnie zbiera z boków, wysuwa do przodu. Nie robi kulek, tylko takie noski (ale nie dzioby, spokojnie) - dzięki temu, że dobrze podnosi. Zaczynam fanatycznie lubić cleowe balkonetki, zwłaszcza, że w porównaniu z czymś wcześniejszym (już nie pamiętam, co to było) zabudowanie pod pachą jest niższe. Odpowiedz Link
yaga7 Marcie 31.10.12, 11:48 Mam w standardowym cleowym rozmiarze - 36FF. Wypada faktycznie ciut mniejszy niż Meg, ale na pewno nie na tyle, żebym musiała zmieniać miskę. W porównaniu z Meg materiał jest mniej sztywny, biust w staniku jest bardziej okrągły, powiedziałabym, że kształtuje podobnie do Eleanorki, a Meg podobnie do Alexy. Obwód moim zdaniem standardowy dla Cleo. Bardzo fajny stanik, mam nadzieję, że także będzie wygodny :) Odpowiedz Link
maafii meg a lucy - jak rozmiarówka. 11.11.12, 08:55 Mam kłopot - schudłam (to akurat dobrze) i staniki porobiły mi się za duże. Miałam Alexa 30HH i Chloe 30H. Chciałabym nabyć Meg, ale nie wiem kompletnie w co teraz celować, jak ona ma się do tych staników? Wczoraj mierzyłam Lucy - pasował mi 30HH. To jak obstawiać meg? Może któraś z Was ma oba i może pomóc? Chcę ze względów finansowych zamawiać w necie, stąd chciałabym się maksymalnie wstrzelić w rozmiar. z góry dzięki Odpowiedz Link
yaga7 Re: meg a lucy - jak rozmiarówka. 11.11.12, 09:08 Ja mam Alexę i Meg w tym samym rozmiarze, ale wiem, że dziewczyny pisały, że u nich te modele wypadały inaczej. Na moim biuście wypadają tak samo :) Odpowiedz Link
maafii Re: CLEO - pomóżcie rozmiarowo 27.11.12, 21:23 Jeszcze raz marudzę, ale jestem w totalnej depresji :( Obecnie mam do dyspozycji półtorej stanika :( poszukuję jakiegoś ciemnego, ewentualnie cielistego i kicha. Byłam w stacjonarnym i nic nie dobrałam -inna sprawa że choć sklep duży, wyborem nie powalił... Obecnie noszę Cleo CHLOE 30GG i leży super. Do tego mam awaryjnie CLEO BROOKE 30HH, ale on już zaczyna dokonywać swojego żywota... W moim gabarycie nie znalazłam takiego Panache superbra, w którym fiszbiny nie kończyłyby się za pachą. Rozważam Sashe albo Natashe, ale nie wiem, w jaki rozmiar celować? Wiem, że Chloe wypada wybitnie dużomiskowo, stąd pewnie to GG... Lucy mierzyłam - ewentualnie wypadałby rozmiar 30HH. ZIA kropkowana - 30HH, ale odpadła, bo górna część miski fatalnie marszczyła się przy wszyciu i nie była to kwestia za dużej miski tylko jakby złego odszycia... MEG - też 30GG. Miska jakoby dobra, ale ten sam problem co w ZIA - marszczenie materiału na wszyciu góry, brzydko widoczne pod bluzką... Doła mam jak cholera. Pomóżcie. Sasha, Natasha - jak celować???? Odpowiedz Link
derenka Marcie, Meg, Juna pomocy 01.12.12, 13:16 Prosze o podpowiedzi, kogoś kto już sprawdzał wyżej wymienione modele. Jaki rozmiar brać na obecne moje wymiary: pod biustem ciasno na wydechu 76-77, luźno 81, w biuście luźno w staniku 102, bez stanika 106. Myślę, że ok.75G, ale boję się, że obwód będzie ciasnawy, słyszałam, że Marcie jest "tępa" a na niej najbardziej mi zależy. I wiem, że mój obwód pod będzie się teraz trochę zwiększał z czasem. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Marcie, Meg, Juna pomocy 01.12.12, 13:30 Nie wiem, co to znaczy, że stanik jest "tępy". Ja na obwód 79 ciasno, 83 luźno mam Meg i Marcie w obwodzie 36 (mój standardowy obwód w Cleo) i odczuwam je jako raczej ścisłe. Nie masz możliwości zakupu kilku rozmiarów do porównania? Odpowiedz Link
derenka Re: Marcie, Meg, Juna pomocy 01.12.12, 13:36 "Tępy" czyli niezbyt pracujący, małorozciagliwy. Taki był np. dla mnie george z Cleo. Czyli porównując z Tobą może lepszy byłby 80FF lub 80G Odpowiedz Link
derenka Re: Marcie, Meg, Juna pomocy 01.12.12, 13:37 a na balkonetce nie masz czasem profilu aby zobaczyć jak leżą? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Marcie, Meg, Juna pomocy 01.12.12, 13:47 Nie, nie mam profilu na balko. Natomiast jeżeli jesteś już jakiś czas tu na Lobby, to możesz się zgłosić do galerii lobbowej - tu jest info: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,132501212,132501212,Galeria_stanikow_regulamin.html Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Marcie, Meg, Juna pomocy 01.12.12, 17:37 Jaki rozmiar pasuje Ci w tej chwili najlepiej z innych staników? 80G wydaje mi się za duże, z podanych wymiarów sugerowałabym raczej 80F, ewentualnie 80FF, chyba, że jesteś wybitnie nadtabelkowa. Ja miękkie Cleo mam w rozmiarze 80F, na ok. 109 w biuście, ale ja znowu jestem trochę podtabelkowa. Odpowiedz Link
derenka Re: Marcie, Meg, Juna pomocy 01.12.12, 21:27 hmm..jedynie andorra 70H nie bułkuje, a miękkie freye balkonetki 70G już lekko tak Odpowiedz Link
derenka Re: Marcie, Meg, Juna pomocy 02.12.12, 21:16 tylko tę andorrę nosiłam razem z tymi 70G , ona ma elastyczną koronkę i się naddaje, więc mi sie biust mieści. Odpowiedz Link
yaga7 Karen 20.02.13, 11:32 Z miękkich Cleo (Marcie, Alexa) noszę 36FF, tu wzięłam do porównania 36FF i 36G - dobrze zrobiłam, bo 36FF za małe, 36G dobre, ale tak na styk. Natomiast niestety wraca: kształt taki sobie - biustonosz ma formowane termicznie miski i nie do końca pasują one do mojego biustu. Ten nosek zwieńczający miskę jest moim zdaniem za nisko i ma zły profil (przykładowo nosek w Fantasie Avie idzie raczej do góry, tu raczej prosto, nawet w dół). Do tego miski są pod pachą zbyt wysokie. Aha, obwód w normie (jak miękkie Cleo). Czy któraś z Was wie, czy na bazie tego modelu są robione też inne modele? Czy Cleo ma jakieś inne termicznie formowane staniki teraz lub w przyszłości? Odpowiedz Link
normalna_ja Re: Karen 20.02.13, 21:35 Będzie Maddie na bazie Karen, pod koniec lutego w sklepach :) Odpowiedz Link
justinehh Marcie 34g- wymieniać czy nie? 25.10.13, 20:29 Dostałam dziś pudełko z fioletową Marcie w rozmiarze 34g. Tylko czy to właściwy rozmiar? Obwód niby w porządku, ani za ciasny, ani za luźny, a co będzie, jak się rozciągnie i straci stabilność? A może to 32 będzie za ciasne ( czerwona 32g jest właśnie ciut ciasnawa). I niby to 34g lekko powiewa na mniejszej piersi, ale jakbym wymieniła na 34ff to jest szansa na bułkę na większej... Odpowiedz Link
yaga7 Re: Marcie 34g- wymieniać czy nie? 25.10.13, 20:32 Moja Marcie się nie rozciągnęła, ale z drugiej strony ja nie zaniżam aż tak bardzo i noszę obwód 36 na 79 pod. Odpowiedz Link
justinehh Re: Marcie 34g- wymieniać czy nie? 25.10.13, 20:57 nadal pozstaje pytanie, czy wymieniać na mniejszą miskę :) Odpowiedz Link
ania.biulandia Re: Marcie 34g- wymieniać czy nie? 28.10.13, 13:57 A to zależy czy wolisz bułkę, czy powiewanie? :) Kwestia gustu. Ale jeśli na większej masz na styk to możesz mieć problem z mniejszą miską... A obwód trzyma się bardzo stabilnie. Nie bierz 32. Odpowiedz Link
ptasia Millie 30E, Lucy turkus 30F 26.03.14, 10:59 Dość długo nawet nie próbowałam kupować Cleo, bo przymiarki stacjonarne kończyły się porażką (Sasha - mostek nie przylegał, miski dziwnie małe, Alexa - miski wielgachne; ogólnie problemem były dla mnie i mostki, i te otwarte miski). Ostatnio napatrzyłam się jednak na Balkonetce i na jesieni spróbowałam z Melissą. Wzięłam na wyprzedaży 32E, bo 30F nie było, a podobno nowe Cleo miały być takie ścisłe. No więc porównując do Frei może są, ale na mnie ta 70-tka była i za luźna, i powiewały miski. Przy kolejnych promocjach na Amazonie skusiłam się na Millie w geo-retro wzorkach i wzięłam tym razem 30E. Została, choć nie jest idealnie. To 30E jest trochę na styk, także fiszbinowo, ale miska więcej na pewno byłaby za duża, obwód dla mnie standardowy. Mostek niestety się rozpycha i robił mi krzywdę, dopiero porządne odgięcie fiszbin (kombinerkami) pomogło. Unosi mocno, ale kształt jest raczej owalny, trochę mammograficzny ;), ogólnie czuję się w nim małobiuściasta ;). Najbardziej podoba mi się chmurkowa koronka, ale raczej na przyszłość sobie daruję ten fason. Natomiast niedawno kupiłam Lucy (komplet z gatkami kosztował ok. 14 funtów) i ta mi się dużo bardziej podoba :). Rozmiar 30F, czyli mój standardowy, mostek tylko odrobinę skrzyżowany, ale krzywdy nie robi, kształt okrągły (i optycznie jakieś 2 miski więcej, niż w Millie ;), całość wygodna. Kolor obłędny - malibu coś tam, czyli wściekły turkus, najefektowniej wyglądają ramiączka. Doły Cleo zaś odbieram zasadniczo jako mniejsze o 1-2 rozmiary od np. Freyowych (m.in. przez ich płytkość i niskość). Odpowiedz Link
yo_anka CLEO PIXIE ktoś ma ktoś zna? 26.04.14, 06:37 A jakiegoś czasu szukam, bo mi się bardzo spodobała i proszę o radę by wybrać: Mam Marcie, Alexę, Olivię i Meg wypadały w moim odczuciu duże w miskach a jak z Pixie? Wypada mniejsza, większa, ciasna, luźna? Odpowiedz Link
kasienka.body Re: CLEO PIXIE ktoś ma ktoś zna? 26.04.14, 10:57 Spore miski, u mnie sprawdza się ten sam rozmiar co w Meg. Obwód dość ścisły, ale nie dusiciel. ------------------------------------- Zapraszamy na jesienne kolekcje w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
yo_anka Re: CLEO PIXIE ktoś ma ktoś zna? 29.04.14, 10:41 dzięki, jaka szkoda Kasieńko że nie masz u siebie 32HH :( Odpowiedz Link
kasienka.body Re: CLEO PIXIE ktoś ma ktoś zna? 29.04.14, 13:36 Yo_anko wzięliśmy ten model w małej ilości, bo nie byliśmy pewni wzoru ;) Ale jeśli nie znajdziesz nigdzie to chętnie zamówimy dla Ciebie właściwy rozmiar :) ------------------------------------- Zapraszamy na jesienne kolekcje w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
yo_anka Re: CLEO PIXIE ktoś ma ktoś zna? 29.04.14, 19:52 dzięki, szukałam w PL i po poszukiwaniach nabyłam dziś już i czekam na wysyłkę, bo majówka tuż tuż :) Odpowiedz Link
kasienka.body Re: CLEO PIXIE ktoś ma ktoś zna? 29.04.14, 21:41 trzymam kciuki, żeby pasował, to fajny model :) ------------------------------------- Zapraszamy na jesienne kolekcje w sklepie BODY. www.body.sklep.pl kontakt@body.sklep.pl Odpowiedz Link
neiti89 Juna Animal 30FF 13.08.14, 19:29 Sezon wakacyjny w biusto-biznesie dobiega końca, pojawiają się pierwsze jesienne nowości :) Postanowiłam rozruszać trochę towarzystwo i oto moje wrażenia z mierzenia kilku nowinek :) Junę przymierzyłam, a chwilę później kupiłam ;) Dla mnie to jest stanik idealny i mam nadzieję, że odciąży trochę Maddie z roli codziennego wygodniaczka, bo widać po Madzi, że noszę ją non-stop ;) Kolor jest bajeczny, nadruk w ciemnoniebieskie cętki dobrze widoczny, koronka co prawda w kwiatki, ale mnie to w oczy nie kłuje ;) Na mostku kontrastowa (a jakże! to wszak Cleo :) różowa kokardka. Ramiączka regulowane na całej długości, tak jak w Maddie prążkowane. Tutaj bez szału, po prostu dobre, dosyć wąskie ramiączka. Obwód zapinany na 2 haftki, 3stopnie regulacji. Bardzo przyjemny, Madzię mam 28, tutaj wystarczy 30 i też mi dobrze :) Ze spokojem dźwiga biust, stabilność jest na medal. Miski! Ojjj tak :) Robią naprawdę świetny kształt, profil mam w nich jak malowany :) Z ciekawych detali, to kontrastowe niczym kokardka na mostku haftki oraz napisy po wewnętrznej stronie fiszbin, które na stanikomanii budziły swojego czasu kontrowersje ;) Mi się podoba, jest pstrokato, energetyczne, młodzieżowo, żywo... Tak jak miało być ;) Juna ogólnie jako fason naprawdę dobrze na mnie leży, myślę, że będę częściej po niego sięgała :) Odpowiedz Link
irenka65f Jolie 05.09.14, 16:34 Czy ktoś wie jak wypada rozmiarowo-obwodowo? Z Cleo noszę Marcie 32F i Junę 30FF. Jak mam celować w Jolie? Odpowiedz Link