azymut17 Maczek 34BB/BBB i satynowa sukienko-tunika 36BB 28.05.09, 21:49 Zgodnie ze swoimi wymiarami (talia 68-71, biust 94-95 w zależności od fazy księżyca) powinnam zamówić raczej maczka w rozmiarze 36B/BB lub nawet 38 B/BB, ale niestety były tylko opcje na większy biust. A że moja empirka 38B/BB jest za duża o prawie 2 rozmiary, postanowiłam zaryzykować z 34. Podobnie z tuniką - wg tabelki dla mnie jest raczej 38. Oba wdzianka jednak leżą fantastycznie - jest to kolejny dowód na to, że jestem nietabelkowa. Maczek pięknie opina talię nie spłaszczając biustu - większość dotychczasowych bluzek odstaje w talii i spłaszcza górę. Dziwnie tylko przylega do mostka, ale z tego, co czytam, taki jest zamysł konstrukcyjny. Trzeba się przyzwyczaić do efektu drugiej skóry, choć wydaje mi się, że dla małobiuściastych lepszy wizualnie jest efekt jednobiuścia (ale to moja wina, powinnam poczekać na B/BB). Sukienko-tunika nigdzie się nie opina, dobrze, że wzięłam mniejszy rozmiar. Materiał spływa swobodnie lekko akcentując talię. Dziwnie się tylko marszczy z tyłu poniżej pasa, może mam zbyt wystającą pupę :-) Niestety potwornie się elektryzuje, będę kombinować z płynem zmiękczającym i poszukam jakiegoś preparatu uziemiającego w spreju (podobno są takie). Odpowiedz Link
wronki12 Re: Nowa bluzka na fotosiku ;-) 29.05.09, 12:01 bardzo fajna i kolorek i ogólnie. oj jak dobrze, że mamy naszą Paryżankę :) Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Nowa bluzka na fotosiku ;-) 29.05.09, 12:04 A można prosić o jakieś szczegóły nt. tej bluzeczki?Bo śliczna,ale jakie będą rozmiary? Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Nowa bluzka na fotosiku ;-) 29.05.09, 13:09 Bluzka na fotosiku jest, bo wklejałam jako prototyp na forum biubiu.f3d. Nie wiem czy będę ją szyła - musże nhajpierw wyprać i sprawdzić, czy te delikatne dodatki nie zafarbują- jeśli przejdzie test prania i stwierdzicie, że się Wam podoba - zrobię pełną rozmiarówkę :) Odpowiedz Link
akj77 Re: Nowa bluzka na fotosiku ;-) 29.05.09, 15:12 la_parisiene napisała: > Bluzka na fotosiku jest, bo wklejałam jako prototyp na forum biubiu.f3d. > Nie wiem czy będę ją szyła - musże nhajpierw wyprać i sprawdzić, czy te > delikatne dodatki nie zafarbują- jeśli przejdzie test prania i stwierdzicie, że > się Wam podoba - zrobię pełną rozmiarówkę :) Mnie się bardzo podoba, bardziej nawet niż ta z paskami na biuście, która pojawiła się na fotce w sklepie (obawiam się, że będzie strasznie poszerzać ramiona). Fiolety też śliczne. To ja poproszę 46-48 :-) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Nowa bluzka na fotosiku ;-) 29.05.09, 13:06 Jelonku, a czy Ty i wwwiedźma sprawdziłyście czy Wasze kusicielki śliwkowe są w porządku - bo to było ten czas kiedy ja nieświadoma niczego sprzedawałam tę felerną serię :( Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Nowa bluzka na fotosiku ;-) 29.05.09, 13:38 Mój granat i turkus po praniach są chyba ok (jeszcze je poobserwuję), a do Wiedźmy na wszelki wypadek napiszę ;-) Odpowiedz Link
la_parisiene do Jelonka 29.05.09, 14:09 Granat i turkus były o.k., głównie śliwki i zielone :( Odpowiedz Link
rysia_zdzisia Sukienka EMPIRE z krótkim rękawkiem 29.05.09, 17:09 Czy któraś z Was ma tą sukienkę w rozmiarze 34, 36 lub 38 i może mi napisać ile one mają w biodrach bez żadnego rozciągania?? Bo teoretycznie to wejdę w pasie w 34 a praktycznie to obawiam się, że i 38 będzie w biodrach za małe (bo 40 to już chyba nie ma sensu, bo będzie u góry za duże) :( Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Sukienka EMPIRE z krótkim rękawkiem 29.05.09, 17:31 Ja mam tą sukienkę w rozmiarze 36b/bb. W biodrach bez naciągania ma około 100cm. Jak się ja na czymś rozłoży to ciężko dokładnie znaleźć miejsce w którym wypadają biodra – zresztą to u kogo gdzie wypadną biodra zależy też od wzrostu użytkownika – im jesteś wyższa tym tego miejsca będzie więcej). Ja mam w biodrach 96i sukienka leży bardzo ładnie. Spływa miękko i nie jest opięta. Jedyny szczegół który mi troszkę przeszkadza to podkreślanie miejsca w którym kończy się brzuch –(który u mnie nie jest jakiś pokaźny) Na dole brzucha jest taka naturalna linia odcinająca brzuch od podbrzusza. W spodniach w ogóle jej nie widać bo krawędzi spodni zwykle sięga akurat do tej linii i całość się wyrównuje. Nieelastyczna sukienka również by była w stanie to miejsce wypłaszczyc. A ta po prostu miękko się dopasowuje. Ale i tak chodzę w niej. Brzuch jak brzuch ale jak ślicznie wygląda w niej reszta ciała. :) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Sukienka EMPIRE z krótkim rękawkiem 29.05.09, 17:43 swierszczowa1 napisała: > Ja mam tą sukienkę w rozmiarze 36b/bb. Czy mogłabyś podać jeszcze twoj wzrost i dokąd sukienka ci sięga? Chodzi mi o to, czy daleko za kolano. Planuję sprawić ją sobie w rozmiarze 36 albo 38, przy wzroście 168, a na mojej figurze lepiej wyglądają takie, które nie są zbyt długie. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Sukienka EMPIRE z krótkim rękawkiem 29.05.09, 20:33 Mam 1,7m wzrostu i sukienka kończy sie dokładnie z dolna granicą kolana. Całe kolana sa zakryte a łydki całe odkryte:) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Sukienka EMPIRE z krótkim rękawkiem 31.05.09, 13:12 swierszczowa1 napisała: > Mam 1,7m wzrostu i sukienka kończy sie dokładnie z dolna granicą > kolana. Całe kolana sa zakryte a łydki całe odkryte:) Dziękuję ślicznie. :-) Długość ujdzie. ;-) Nie lubię tylko takich do połowy łydki, a jak brało się do tej pory rozmiar 42-44 zamiast 36-38, to całość bywała przydługa. Odpowiedz Link
rysia_zdzisia Re: Sukienka EMPIRE z krótkim rękawkiem 31.05.09, 13:34 Dziękuję, widać muszę się z sukienek wyleczyć, bo 100 to trochę za mało...a z innego wątku wiem, że modelka w zielonej sukience nosi rozmiar 38, ja jestem trochę drobniejsza i już wiem, że muszę celować w rozmiar 34/36- więc pozostają bluzeczki... szkoda, bo już widziałam siebie oczyma wyobraźnie w tej sukience:( Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Sukienka EMPIRE z krótkim rękawkiem 31.05.09, 14:15 akurat sukieneczki to na zdjęciu mam w rozmiarze 40, sukienki zawsze mam o rozmiar większe niż bluzeczki... do zdjęć przy wciągniętym brzuszku są czasem też rozmiar mniejsze niż standardowy :) bo ogólnie wolę luźniej niż ciaśniej ;) Odpowiedz Link
beauty-gosiek Kusicielki 44 b/bb 29.05.09, 19:46 Kupiłam 2 kusicielki 44 b/bb. Moje wymiary: 78/100 (biust znów zmalał buuu), "talia" 87, biodra 110 Jestem nimi zachwycona (kolory i krój są piękne) choć nie do końca pewna czy jednak nie za luźne (zwłaszcza jak popatrzę na zdjęcia z tyłu) W trawce moim zdaniem mi bardzo twarzowo zaś w śliwce choć wygladam odrobinę szczuplej to zdaje mi się że smutniej i starzej.. Na dzień dzisiejszy nie wiem co jeszcze zrobię, śliwkę chyba odeślę, wyślę wieczorem zdjęcia do galerii to może ktoś mi doradzi co i jak. Aha, w tych bluzkach mam kompleks małego biustu!! Zawsze myślałam że jest średni ale w nich wyglada na takiego maciupeńkiego nieboraczka : ( chyba wystarczyło by mi samo b.. Dziewczyny bb/bbb! pożyczcie mi trochę centymetrów ze swoich biustów. proszę!! Odpowiedz Link
clarisse Kusicielka 40bb/bbb - wątpliwość 30.05.09, 09:11 Dostałam właśnie zamówioną kusicielkę (granatową) i kocio-kocio (zielone) - obie z krótkimi rękawkami, obie w rozmiarze 40bb/bbb. No i dziwna rzecz. Z kusicielką coś nie tak :( Linia odcięcia pod biustem jest u mnie na biuście, jakby część staniczkowa była za płytka. Szew nachodzi mi jakieś 2-3 cm na biust. W innej bluzce w ogóle bym nie zauważyła, ale to jest BiuBiu i ma tak nie robić... Jak ściągnę bluzkę w dół (da się), żeby szew był na miejscu - to dekolt robi się dramatycznie za głęboki, widać biustonosz - niestety zbyt wiele go widać, żebym mogła udawać, że to tak kokieteryjnie i specjalnie. Mam kilka hipotez, nie wiem, która jest prawdziwa: - pomyłka w metce: słyszalam, że pozostałe kolory kusicielek z krótkim miały omyłkowo wszyte bb/bbb, chociaż były b/bb - może ta granatowa także? - powinnam wziąć inny rozmiar, ale skoro tak, to jaki? 44? - jestem niekompatybilna z kusicielką?! buuu a z maczkiem jestem kompatybilna, jak to możliwe... Moje wymiary to: - biodra 90 - talia 80 - podbiuście 70 (68 wg Mahedy) - biust w staniczku 106 Dodam, że kocio-kocio 40bb/bbb leży na mnie idealnie. Biust się mieści ślicznie, w talii ładnie przylega. No, powiedzmy, że w biodrach mogłaby dla mnie być nawet ciut węższa, ale taka jak jest, jest okej. Mam także maczka 40bb/bbb i też leży idealnie. Ba, w maczku nawet 38bb/bbb jest na mnie dobre, choć tu też szew podbiustny ciut na biust nachodzi, ale znacznie mniej niż w kusicielce 40bb/bbb i praktycznie tego nie widać. No i co mam zrobić z tą kusicielką? To mój najulubieńszy fason jest... Powiedzcie proszę, że to felerna partia, błąd na metce... Odpowiedz Link
akna Re: Kusicielka 40bb/bbb - wątpliwość 30.05.09, 10:28 Kusicielka nie jest dokładnie tym samym fasonem co maczek. Ta fala zachodzi specjalnie na biust, aby go pomniejszyć optycznie. Maczek faktycznie całkowicie się mieści pod. Kusicielki nie :-) Odpowiedz Link
akna Re: Kusicielka 40bb/bbb - wątpliwość 30.05.09, 19:07 Biustom BBB czasami się to może przydać. Odpowiedz Link
clarisse Re: Kusicielka 40bb/bbb - wątpliwość 30.05.09, 20:39 Hmm... no to nie wiem, co z tym fantem zrobić. - Nie uważam, żeby mój biust potrzebował optycznego pomniejszania - Strasznie podoba mi się ten wykrój dekoltu, wstążeczka itp. Mierzyć 44 w nadziei, że będzie więcej miejsca na biust? Czy dać sobie spokój z tym fasonem? Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Kusicielka 40bb/bbb - wątpliwość 30.05.09, 20:54 Ja mam wrażenie, że granatowa ma mniej miejsca na biust niż turkusowa. Ostatnio miałam na sobie jedną po drugiej tego samego dnia i mniej 'absorbująca' była turkusowa, tzn nie ściągałam jej w dół. I nie mam na myśli tej falki tylko całe odcięcie. Odpowiedz Link
clarisse Re: Kusicielka 40bb/bbb - wątpliwość 30.05.09, 21:34 No właśnie, mnie nie chodzi o to, że falka zachodzi na biust, bo to oczywist przy tym kształcie odcięcia. Na biust mi zachodzi całe odcięcie, także po bokach, i to zachodzi bardzo wyraźnie. I nie 2-3 cm, jak napisałam wcześniej, ale co najmniej 4cm. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby to było zamierzone. Odpowiedz Link
clarisse Kocio-kocio 40bb/bbb zielone - dziki zachwyt :) 30.05.09, 09:32 Właśnie dostałam zamówione na BiuBiu kocio-kocio zielone, z krótkimi rękawkami, rozmiar 40bb/bbb. Moje wymiary: - biodra 90 - talia 80 - podbiuście 70 (68 wg Mahedy) - biust w staniczku 106 Leży I-DE-AL-NIE!!! O_O Kolor bardzo mi podpasował. W ogóle lubię zielenie, ale ta wydawała mi się ze zdjęć jakaś mocno zgaszona. Fakt, w rzeczywistości nie jest zbyt jaskarawa, ale nie nazwałabym jej zgaszoną. Bardzo przyjemny, stonowany kolor wg mnie. Nie wiem czemu, ale do tej chwili miałam uraz do ciuszków z dekoltem w szpic. Po prostu zawsze wyłaził mi z nich stanik i rozłaziły się na biuście (nie tylko "zwykłe" ciuchy, ale i wyprzedażowa sukienka z Bravissimo też... choć to mogła być kwestia rozmiaru, że za duża była). Kocio-kocio mi tego nie robi!!! Nigdzie się nie rozłazi, biust jest ładnie schowany a dekolt wcale nie taki głęboki :) Na biuście ładnie się układa - nawet założenie jej na przymałą Freyę Antoinette, bułkującą wyraźnie na większej piersi, nadal uchodzi w tłoku. W tłoku znaczy w oczach niewiernych... eee.. nieoświeconych stanikowo, jak mój Mąż :) W talii też ładnie przylega, buły naplecne prawie niewidoczne bo nie obciska pleców. W pasie mogłaby dla mnie być nawet ciut węższa, bo jestem wąska w biodrach - amogłaby, ale nie musi bo tak jak jest, jest bardzo dobrze. Przy ściślejszym opięciu zawsze mogłoby się okazać, że wałki tłuszczu się uwidaczniają, a tak wszystko ładnie się układa. Ponieważ jestem niska (156cm), bluzeczka wygląda na mnie bardziej jak tuniczka. Mąż twierdzi nawet, że jak mini. No, ale to takie bardzo mini by musiało być, z majtkami w większej części na wierzchu :D Jak dla mnie - bardzo udany zakup, do tego niespodziewany, bo wzięłam ją zamiast drugiej wersji kolorystycznej kusicielki. I dobrze, bo nawet z tą jedną kusicielką, którą wzięłam, mam problem, a kocio-kocio to miód na moje biuściaste serce... [Hmm... chyba mnie ponosi zapał stylistyczny... to miała być recenzja, nie wątpliwej jakości oda do BiuBiu :) ] Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Kocio-kocio 40bb/bbb zielone - dziki zachwyt 31.05.09, 09:57 Clarisse - jeśli odcięcia, które powinno być pod biustem, masz powyżej - to znaczy, że bluzka jest za mała w biuście. W granatowych nie są pomylone wszywki - były szyte w pierwszej serii - jednak pomimo tego, że były krojone według tych samych szablonów co kusicielki z długim rękawem - wyszły mniejsze :( Odpowiedz Link
thorrey Kocio-kocio kwestia kokardki 31.05.09, 12:52 Nie wiem, czy ktoś już zgłaszał się z podobnym pytaniem. Otóż od dwóch tygodni jestem dumną właścicielką Kocio-kocio i w któryś chłodniejszy dzień wybrałam się w niej do pracy. No i okazuje się, że nie mogę siedzieć prawidłowo na komputerowm krześle w Kocio kocio, bo węzeł od kokardki akurat gniecie mnie w krzyże. Może ktoś ma pomysł co zrobić, jak wiązać ten węzeł żeby nie gniótł? Próbowałam się okręcać tą szarfą dwa razy i robić węzełek na brzuchu, no ale jakoś to tak dziwnie wygląda. Będę wdzięczna za jakiś patent :) Odpowiedz Link
akna Re: Kocio-kocio kwestia kokardki 31.05.09, 13:00 Ja jak siedzę to wiążę po prostu na pojedynczy węzeł płaski. A jak wstaję to robię kokardkę :-) Odpowiedz Link
thorrey Re: Kocio-kocio kwestia kokardki 31.05.09, 13:07 Ooo, to może być sposób. Węzeł płaski, czyli taki "harcerski" - "dwa supły", czy po prostu raz zawinięte? Odpowiedz Link
akna Re: Kocio-kocio kwestia kokardki 31.05.09, 13:25 Pojedynczo :) bo jakbyś miała 2 razy to też gniecie ;-) Przynajmniej ja tak pacyfikuję Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Kocio-kocio kwestia kokardki 31.05.09, 15:57 Ja rozwiązuję, bo mnie gniecie kiedy np. jadę samochodem, ale widziałam inne dziewczyny jak wiązały na boku z przodu - bardzo fajnie to wyglądało :) Odpowiedz Link
thorrey Re: Kocio-kocio kwestia kokardki 31.05.09, 18:55 Dzięki :) Nie wpadłam na wiązanie z boku, znacznie lepiej niż z przodu :)))) Odpowiedz Link
psuj-ka a będą BiuBiu piżamki i koszulki nocne? :D 31.05.09, 22:38 Bo bardzo mi czegoś takiego brakuje, a oferta bravissimo jest średnio ciekawa i bardzo droga :P nawet niekoniecznie z wbudowanym stanikiem, tylko z jakąś wzmocnioną/powiększoną częścią biustową? nie wiem, jak to technicznie rozwiązać, tylko sobie marzę ;) Odpowiedz Link
rysia_zdzisia Re: a będą BiuBiu piżamki i koszulki nocne? :D 31.05.09, 23:19 Hehe, chwilę wcześniej o to samo zapytałam w wątku sklepowym:D Mnie by wystarczyło, by po prostu biust mi się miski mieścił, i by całość mnie nie pogrubiała;) Tylko błagam....... jak planujecie koszulki, to BŁAGAM przewidźcie trochę więcej miejsca na biodra, by i kobitki które mają mało w pasie a dużo w biuście i biodrach też się w to wcisnęły. Odpowiedz Link
akj77 Kocio-kocio zielone z krótkim rękawkiem - kolor 01.06.09, 11:09 Cześć, Czy któraś ma kocio-kocio zielone z krótkim rękawkiem i mogłaby wystawić zdjęcie w miarę dobrze oddające kolor? Na zdjęciu w sklepie mi się ten kolor niezbyt podoba, ale w tym wątku pojawiła się opinia, że w rzeczywistości jest żywszy. Paryżanko, czy będzie kocio-kocio z krótkimi rękawkami w innych kolorach? (a swoją drogą, tego podobno niechodliwego rozmiaru 46 to już nie ma w sklepie ;-) ani kocio-kocio, ani maczka) Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: Kocio-kocio zielone z krótkim rękawkiem - kol 01.06.09, 11:13 jak masz dostęp to zobacz w galerii na mnie ten kolor Odpowiedz Link
akj77 Re: Kocio-kocio zielone z krótkim rękawkiem - kol 01.06.09, 11:15 beauty-gosiek napisała: > jak masz dostęp to zobacz w galerii na mnie ten kolor nie, nie mam dostępu do galerii. chętnie bym, ale to zdaje się dość wysokie progi Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: Kocio-kocio zielone z krótkim rękawkiem - kol 01.06.09, 11:20 akj77 napisała: > beauty-gosiek napisała: > > > jak masz dostęp to zobacz w galerii na mnie ten kolor > > nie, nie mam dostępu do galerii. chętnie bym, ale to zdaje się dość wysokie pro > gi sorki, namieszałam, mam kusicielkę a nie kocio-kocio Odpowiedz Link
akna Re: Kocio-kocio zielone z krótkim rękawkiem - kol 01.06.09, 11:32 A ja w złym momencie klinkęłam :P Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: Kocio-kocio zielone z krótkim rękawkiem - kol 01.06.09, 11:15 jak masz dostęp do galerii to zobacz na mnie ten kolor Odpowiedz Link
beauty-gosiek proszę to usunąć n/t 01.06.09, 11:22 beauty-gosiek napisała: > jak masz dostęp do galerii to zobacz na mnie ten kolor Odpowiedz Link
akna Re: proszę to usunąć n/t 01.06.09, 11:32 Ale Ty masz kusicielkę a nie kocio :-) Kocio bym podciągnęła pod zieleń butelkową może. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Kocio-kocio zielone z krótkim rękawkiem - kol 01.06.09, 17:01 Się szyją inne kolory i odmiany kocia, rozmiary 46 i 48 - takoż. Zieleń w kociu jest taka zgaszona, jakby lekko wypłowiała, chłodny docień. Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Kocio-kocio zielone z krótkim rękawkiem - kol 01.06.09, 17:02 a kiedy będą? ;> Szczególnie te "odmiany"? Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Kocio-kocio zielone z krótkim rękawkiem - kol 01.06.09, 18:22 Się szyło dzisiaj zielono-turkusowe, zdjęcia na szybko zrobiłam, wieczorkiem do sklepu dodam jako zapowiedź, jutro koralowe ruszy.... Wszystko w małych ilościach - jak Wam się spodoba - będzie w większych :) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Kocio-kocio zielone z krótkim rękawkiem - kol 01.06.09, 23:43 > Wszystko w małych ilościach - jak Wam się spodoba - będzie w większych :) Co?! O nie! Znowu wszystko wykupia, zanim wroce z pracy... ;( To w takim razie ZAKLEPUJE SOBIE EGOISTYCZNIE kocio 48 w trzech najblizszych wersjach kolorystycznych, jakie beda; ja sie nie mam w co ubrac, a effuniak do mnie idzie i jak bedzie dobry, to w koncu bede mogla wskoczyc w dekolty :D Odpowiedz Link
aniazawieja Re: Kocio-kocio zielono-turkusowe 02.06.09, 10:30 La-Parisiene, czy mogłabym zarezerwować kocio-kocio krótki rękaw rozm 38BB/BBB (1 szt.) na wymianę za kusicielki z krótkim rękawkiem, które zamierzam odesłać? Odpowiedz Link
akna Zapowiedzi- Adriatyk 02.06.09, 16:17 Piękna turkusowa bluzeczka. Seria limitowana. Dostępna wkrótce w rozmiarach 36 - 44 b/bb oraz 38-44 bb/bbb. Odpowiedz Link
akna Re: Zapowiedzi- Adriatyk link 02.06.09, 16:18 www.biubiu.pl/product.php?id_product=42 Zapomniałam ;-) Odpowiedz Link
livada Re: Zapowiedzi- Adriatyk link 02.06.09, 16:35 Czy wszystkie następne bluzeczki będą od 36? Widzę, że i ta, i kusicielki... A na mnie bez porównania lepiej leży 34:( Odpowiedz Link
plecha1 Re: Zapowiedzi- Adriatyk link 02.06.09, 16:59 Też nad tym ubolewałam i musiałam ruszyć na polowanie w innych sklepach. Ale może 36 wyjdzie mniejsze niż standardowe i będzie na Ciebie pasować? Odpowiedz Link
lavaenn i znowu nie ma 34 :( 02.06.09, 17:00 czy kiedyś będzie? BiuBiu zdążyło się już dorobić grupy wielbicielek w rozmiarze 34... Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: i znowu nie ma 34 :( 02.06.09, 17:48 Kinga się skarżyła, ze rozmiary 34 nie schodzą. ze uszyła i została z magazynami pełnymi ubrań w tym rozmiarze. Tylko że w sklepie oprócz kocio-kocio nie ma chyba już nic w rozmiarze 34b/bb. A może by zrobić taka ankietę rozmiarową jak ma Effuniak? Może na 34bb/bbb jest mniejsze zapotrzebowanie a na 34b/bb jednak większe? Tak tylko przypuszczam. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Maczek 34bb/bbb 02.06.09, 18:05 Wbrew moim obawom nie jest za duża w biuście. Cieszę się ze nie było 34b/bb i nie wzięłam takiej:). Jest idealna. Kocham wszystkie moje biu-biu-bluzki, ale ta bije resztę na głowę. Ten materiał przylegający do mostka jest nieziemski. Nie mam pojęcia jak Kinga to zrobiła. Mam nadzieję że będą jeszcze kiedyś jakieś inne wydania maczka. Ten sam krój tylko inne wersje kolorystyczne. Bo ja mogę ich miec nawet 10 :). Ten krój nigdy mi sie nie znudzi. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: @swierszczowa1 02.06.09, 18:58 90 - luźno mierzone. Jestem też dosć wysoka (1,7m), co pewnie jakoś wpływa na ilość miejsca potrzebnego na biust. Odpowiedz Link
wera9954 Re: @swierszczowa1 02.06.09, 19:40 Mogłam wziąć ten maczek w rozmiarze 34, o ile by był. Chociaż wolę marszczenie na biuście, które nawet na zamierzone wygląda niż zamałość części dolnej. Odpowiedz Link
akj77 Re: i znowu nie ma 34 :( 02.06.09, 18:12 swierszczowa1 napisała: > Kinga się skarżyła, ze rozmiary 34 nie schodzą. ze uszyła i > została z magazynami pełnymi ubrań w tym rozmiarze. Tylko że w > sklepie oprócz kocio-kocio nie ma chyba już nic w rozmiarze 34b/bb. To samo Kinga pisała na temat rozmiarów 48 - i oto w sklepie wykupione wszystko w 48, a nawet w 46. A i tak było tego niewiele. Ankieta może by i miała sens, ale uszycie partii nieschodzącego rozmiaru to sa konkretne koszty, a deklaracja kupienia czegoś to jeszcze nie jest kasa :) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: i znowu nie ma 34 :( 02.06.09, 19:06 Hej :) Dziewczyny moje kochane :) Czekam już na ostatnią maszynę (mam nadzieję) cieszę się, że tak Wam się podobają ciuszki, będzie 34 i 36 i 46 i 48 - dajcie mi jeszcze chwilkę :) Przecież gdybym miała taką możliwość już dawno bym uszyła wszystko czego pragniecie :) Niestety padło na mnie nieszczęście, o którym już wspominałam - kilka razy pod rząd szwalnia zepsuła ciuchy letnie :( :( :( Ale już wszystko wraca do normy i będzie ok :) Odpowiedz Link
plecha1 Re: i znowu nie ma 34 :( 02.06.09, 19:13 Niestety, z kolekcji letniej już raczej nic w najbliższym czasie nie kupię, nawet jak 34 się pojawi :( Ostatnio były upały, nie miałam w ogóle bluzek z krótkim rękawkiem i zwyczajnie czekać nie mogłam. Za to na żakiety wyczekuję z niecierpliwością :) Tylko tu jeszcze pada pytanie, jak wyjdzie z ich rozmiarówką, bo nie zawsze przecież wielkość jest zgodna z tabelkami. Odpowiedz Link
akj77 Re: Zapowiedzi- Adriatyk 02.06.09, 16:42 w rozmiarach 36 > - > 44 b/bb oraz 38-44 bb/bbb. *chlip* *chlip* Odpowiedz Link
kwiatek04 Adriatyk - zapowiedz 03.06.09, 13:32 W zapowiedziach pojawila sie nowa bluzeczka z kopertowym dekoltem w kolorze turkusowo - zielonym. Jak dla mnie to kolor morski :D Cudna!!! Mam nadzieje, ze pojawi sie jednak w r. 46, a nie tylko do r. 44 ;> Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Adriatyk - zapowiedz 03.06.09, 14:28 Tak kwiatuszku, mnie także się podoba ten kolor, a potrzebuję większego :D więc choćby z niskich egoistycznych pobudek muszą być ;) Odpowiedz Link
izas55 Re: Adriatyk - zapowiedz 03.06.09, 15:27 Oj mi tez się podoba, ta w paseczki z resztą też. Ja bym chętnie 48 ;-) Odpowiedz Link
athena1983 Re: Adriatyk - zapowiedz 03.06.09, 16:54 Mi też się bardzo podoba fason tej bluzeczki...kolor też może być. Pewnie się na nią skusze :) Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: Adriatyk - zapowiedz 03.06.09, 20:19 Dobrze wiedziec ;) Bede miala cie czym szantazowac, jak bedziesz chciala cos szyc tylko do np. r.44 :D Odpowiedz Link
yasmeen jaki rozmiar? 04.06.09, 15:27 Doradzcie prosze - w sumei jestem tak na styku rozmiarow - w biuscie mam 111cm, a w talii (khy khy) 86-87 w zaleznosci czy bardziej czy mniej sie scisne. I nie wiem ktory rozmar bylby lepszy 44BBB czy tez 46 BB. CHcialabym, zeby bluzka ladnie podkreslala ksztalty, ale jednoczesnie nie chce miec efektu kielbaski, gdzie wszystkie faldki sa opiete. Z dosiwadczenia powiedzcie na ktory rozmiar lepeij sie nastawiac? Odpowiedz Link
dziudziulek Re: jaki rozmiar? 04.06.09, 15:51 yasmeen mam więcej od Ciebie w talii, mniej w biuście i mam rozmiar 44b/bb i tłuszczyk wcale nie jest opięty; kiełbaski, szyneczki i innych wędlin nie ma. w 46 utoniesz. Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: jaki rozmiar? 04.06.09, 16:05 ja też 86-87 w talii i wzięłam 44 i nie jest opięte. Odpowiedz Link
jul-kaa Re: BiuBiu-2 08.06.09, 01:56 Mam taką sugestię, zeby przy informacji o nowych zapowiadanych produktach (bardzo fajne sukienki swoja droga :)))), byla rowniez zapowiedz ich rozmiarow. Odpowiedz Link
ewik-mysza Zapowiedz - letnie sukienki 08.06.09, 06:38 można obejrzeć w zapowiedziach ;) Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Zapowiedz - letnie sukienki 08.06.09, 07:15 Jakie śliczne! <ślini się> a co to za materiały? Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Zapowiedz - letnie sukienki 08.06.09, 11:21 Marakesz ma śliczny krój, chciałabym taką prostą sukienkę właśnie, ale kolorystyka zupełnie nie moja :( Natomiast Sahel - nie przepadam za takim dekoltem... Odpowiedz Link
sybilla777 Re: Zapowiedz - letnie sukienki 08.06.09, 11:43 Psuj-ko,mam identyczne wrażenia. Marakesz świetny krój i super dekolt, ale to połączenie kolorystyczne nie dla mnie, natomiast Sahel świetne kolorki, ale dekolt w szpic,więc odpada :( Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Zapowiedz - letnie sukienki 08.06.09, 11:48 To bawełna, lekka i przewiewna :) Sahel jeszcze nie skrojony, na razie kroi się Marakesz - jak nie chcecie kopertowego dekoltu - mogę zrobić okrągły lub kwadratowy....nie wiem tylko jak wzór ułożę, bo jest dosyć problematyczny i nieregularny... Piszcie dziewczyny jaki dekolt w turkusowej ma być :) Będą jeszcze łączki roztomaite - w chłodnych barwach :) Odpowiedz Link
jelonek_k Re: letnie sukienki - dekolt 08.06.09, 11:58 Ja chce taki dekolt jak w satynowej! :D (tzn turkus i wszelkie inne, pomarańcz mi się podoba, ale bez pasa ;-) Odpowiedz Link
mszn Re: Zapowiedz - letnie sukienki 08.06.09, 12:01 Chłodne kolory? uuu, nareszcie! mniam Odpowiedz Link
sybilla777 Re: Zapowiedz - letnie sukienki 08.06.09, 14:32 Jeśli o mnie chodzi to chciałabym dekolt kwadratowy, ew. okrągły (byle nie w szpic), ale żeby miał taką tasiemkę z przodu jak w sukience satynowej, którą można byłoby regulować wielkość dekoltu. Nie wiem czy dobrze kombinuję, ale myślę, że to dzięki tej wstążeczce te sukienki satynowe tak świetnie leżały, bo dzięki tej tasiemce była możliwość dopasowania do każdego biustu i decydowania o głębokości dekoltu. Nie wiem czy da się taki krój zrobić z bawełny, ale ta sukienka satynowa miała świetny krój. A co do łączek to świetna wiadomość i tylko mam nadzieję, że nie będą tylko dekolty w szpic. Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Zapowiedz - letnie sukienki 08.06.09, 15:56 jak dla mnie- szpice są super :)właśnie mi się nie widzi dekolt Marakesz,no i to , moim zdaniem, przekombinowane odcięcie pod biustem. Pomysł z wiązaniem+regulacja też spoko:) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Zapowiedz - letnie sukienki 08.06.09, 18:38 Mnie też się bardziej podoba krój Marakesz. Właśnie to odcięcie jest świetne. Cały krój taki wyszczuplający podbiuscie a podkreślający biust. Ale również wolałabym inny kolor. Może fuksję czy głęboki granat? Wydaje mi się że Sahel może biust zmniejszać, a tego bym nie chciała. Za to kolor Sahel cuuuudowny. Mimo dekoltu w szpic kupiłabym ją dla samego koloru :) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Zapowiedz - letnie sukienki 08.06.09, 18:44 Zgadzam sie z przedmowczynia co do kroju marakeszu. Zas kolor...mozna przeciez dany model wypuscic w 2-3 wersjach :) W sahelu moze wezsze te tasmy (? nie wiem, co to dokladnie jest)na dekolcie? A pod biustem z kolei szersze (moze w zaleznosci od rozmiary :P) A jak z dlugoscia? Odpowiedz Link
alitea dekolt Sahel 09.06.09, 19:40 Jeeju, te kolorki są prześliczne. Ja chcę Sahel z kwadratowym dekoltem. Mierzyłam na zlocie sukienki z kopertowym i źle na mnie leżały, one są dobre na duży biust. No a kwadratowy to chyba na każdym ładnie wygląda. Okrągłym dekoltem też nie pogardzę, a nawet może być zwykły szpic, ale bez koperty ;) Odpowiedz Link
marciasek Re: Zapowiedz - letnie sukienki 09.06.09, 01:32 widzicie, dziewczyny - co biust, to gust. Mi się w Marakeszu podoba wszystko oprócz dekoltu :-) Uważam, że znacznie ładniej i korzystniej dla sylwetki by było, gdyby linia dekoltu powtarzała linię pasa, czyli ten łagodny rozwartokątny trójkąt. Przy czym trójkąt wcale nie musiał by się zaczynać od ramion - wystarczy lekko zmodyfikować (podkroić?) prostą poziomą linię dekoltu, jaką mamy w tej chwili (a pod spód na przykład tease me, który ma niski mostek). Czy takie coś da się zrobić jako przeróbkę? Poważnie pytam, bo nie znam się na szyciu, ale tak sobie myślę, a nuż by się dało? Odpowiedz Link
iczanka Re: Zapowiedz - letnie sukienki 09.06.09, 09:33 Obie są śliczne Marakesz ma ten właściwy kolor a Sachel krój. A jak już marudzimy to bym chciała do nich ładną pogodę;) Odpowiedz Link
livada Paryżanko, dostałaś maila ode mnie? 18.06.09, 09:37 Mam kilka pytań dot. płatności, a dzisiaj wyjeżdżam do poniedziałku... Ps. Ja to ta osoba z mailem veverica[WYTNIJTO]@o2.pl ;-) Odpowiedz Link
aleksandra_lm Re: Zapowiedz - letnie sukienki 09.06.09, 14:43 Mi sie podobaja obie sukienki i kolorystycznie i dekoltowo... w tej turkusowej nie pogardzilabym nawet wiekszym dekoltem... Odpowiedz Link
imp18 Re: Zapowiedz - letnie sukienki 09.06.09, 19:55 To ja jestem jakaś dziwna, ale te sukienki wogóle mi się nie podobają ..znaczy ta turkusowa bardzo fajna z kroju i koloru, ale ten wzór jest brzydki , a pomarańczowa to wogóle kojarzy mi się z chińskimi sukienkami dla starszych kobiet :/ (sorki) na pewno bedą ładnie leżeć no ale cóż ... ja tam mam 23lata i wolałabym coś jednak bardziej "nowoczesnego" :P no ale wiem, że odbiorcami są kobiety w różnym wieku więc będę cierpliwie czekać, może kiedys coś znajdę dla siebie :) Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Zapowiedz - letnie sukienki 09.06.09, 21:02 a ja się zastanawialam czy nie zbyt młodzieżowe dla mnie :D Odpowiedz Link
daslicht Re: Zapowiedz - letnie sukienki 14.06.09, 20:47 Sahel jest świetna, mam nadzieję że to nie jest mdły błękit i że będą BBB. Marakesz jest fajny, ale pomarańczowy :( Za to Mrrau bardzo mi się podoba i też mam nadzieję, że będzie BBB, że materiał nie bedzie potliwy, a całość będzie sięgać do spodni/spódniczki :) Odpowiedz Link
bebe.lapin Kiedy rozmiary 46-48? 08.06.09, 18:48 Kiedy beda bluzeczki i sukienki (z tych juz dostepnych modeli) w takich rozmiarach? Mozna okreslic jakas przyblizona date? Beda jeszcze szyte sukienki z krotkim rekawem, czy teraz juz tylko bez? Pytam, bo i lato sie nie zapowiada, a i nie wszystkie dobrze wygladaja z golymi ramionami. Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Kiedy rozmiary 46-48? 08.06.09, 18:54 a ja się podpinam pod pytanko :) Kinguś, pamiętasz o mnie i moich szerokich ramionach, które się nie mieszczą w rozmiarówkę? ;p ;))) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Kiedy rozmiary 46-48? 08.06.09, 22:56 Sylwiu - jasne , że pamiętam o Tobie :) To rozmiarówka była za mała a nie Twoje ramiona za duże :) Bebe-lapin - wiem, że lato tuż-tuż, bluzeczki 46 i 48 są częściowo uszyte. Z krótkimi rękawkami będą sukienki jeszcze w czerwcu - później już nie ma sensu szyć letnich rzeczy, bo pojedziecie na wakacje :) Odpowiedz Link
nati_88 Re: Kiedy rozmiary 46-48? 08.06.09, 23:32 A mnie się już odechciało czekać na większe rozmiary... Cierpliwość nie jest moją zaletą. Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Kiedy rozmiary 46-48? 09.06.09, 01:41 Ja też czekam na wieksze rozmiary :) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Kiedy rozmiary 46-48? 10.06.09, 08:54 la_parisiene napisała: > Sylwiu - jasne , że pamiętam o Tobie :) > To rozmiarówka była za mała a nie Twoje ramiona za duże :) :))) Odpowiedz Link
ewik-mysza Nowe zdjęcia w 'zapowiedziach'.. 12.06.09, 09:58 prace juz na wykonczeniu :) Odpowiedz Link
lavaenn znowu męczę o 34... 12.06.09, 12:26 w zapowiedziach w 34 jest tylko szmaragdowa, a ja tak straasznie chciałabym Adriatyk... może chociaż w drugim rzucie jest szansa? Odpowiedz Link
ewik-mysza Rozmiary 34 12.06.09, 13:33 - amarant i koral - sa 34 - adriatyk - 34 bedzie w drugim rzucie - czerwone bluzeczki bez rekawow (na razie brak zdjec) - tez bedzie 34 Odpowiedz Link
akj77 Re: Rozmiary 34 12.06.09, 13:39 ewik-mysza napisała: > - adriatyk - 34 bedzie w drugim rzucie Na stronie pisze, że 46 i 48 też w drugim rzucie. A na kiedy mniej więcej przewidywany jest ten drugi rzut? Bo nie wiem, czy czekać, czy brać 44. Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Rozmiary 34 12.06.09, 14:26 jesli jutrzejsze zakupy surowcow dobrze pojda -drugi rzut bedzie do tygodnia, jesli gorzej - to za dwa tygodnie Odpowiedz Link
jul-kaa rozmiary 12.06.09, 14:40 Koral i Mrrrau... amarantowe sa w zapowiedziach do 44 :( A ja bym TAK BARDZO chciala 48 :((( Jest cien szansy...? Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Nowe zdjęcia w 'zapowiedziach'.. 12.06.09, 19:04 O jaaaa... ten SZMARAGD tak pięknie mi się prezentuje, jest śliczny! :))) Odpowiedz Link
dorotaifilip Maczek 46bb/bbb 17.06.09, 13:02 Na moje wymiary powinien być za duży w biuście (noszę 32GG i mam 107 w) ale przez elastyczność mareriału i kształt dekoltu mi bardzo pasuje. Mam duuużo w talii (91-93cm) i bluzeczka ładnie opływa mi tłuszczyk. Dekolt robi dwa stożki, piersi są osobno. Dekolt odwraca uwagę od pasa i bioder. Czuję się w tej bluzce szczupło i będę polować na Hiszpankę. dorota Odpowiedz Link
dorotaifilip kusicielka z krótkim rękawem granatowa 44bb/bbb 17.06.09, 13:06 Piękny kolor - głęboki granat, taki marynarski, chłodny odcień. Bluzeczka ładnie układa sie na mnie, choc powinnam mieć 46b/bb według tabelki ze sklepu. Szew miseczki (to marszczenie) wchodzi mi na biust, co powoduje efekt pomniejszania wizualnego. Będę czekać na mój rozmiar, bo typ bluzeczki bardzo mi odpowiada. dorota Odpowiedz Link
beauty-gosiek Amarant a koral - jakie to kolory? 18.06.09, 08:50 Czy któraś bluzka wpada w kolor różowy lub pomarańczowy? Odpowiedz Link
akna Re: Amarant a koral - jakie to kolory? 18.06.09, 08:56 Amarant wpada w róż Koral - no koral to różowy wpadający w czerwień i pomarańcz, podobny nieco do łososiowego. Dość stonowany. Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: Amarant a koral - jakie to kolory? 18.06.09, 09:09 akna napisała: > Amarant wpada w róż > Koral - no koral to różowy wpadający w czerwień i pomarańcz, podobny nieco do > łososiowego. Dość stonowany. pytam bo nieładnie mi w kolorze który wpada w pomarańczowy, różowy może być. czyli że ten amarant to taki malinowy? Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Amarant 18.06.09, 20:22 ale ta amarantowa bluzeczka przy twarzy ma raczej ciepłe kolory? Łososiowy czy pomarańczowo-różowy? Pytam bo nie wiem czy zdecydować się na amarant czy na brązowo-niebieską. (Jeszcze dojdzie do tego ze będę musiała kupić obie;)) Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Amarant a koral - jakie to kolory? 18.06.09, 22:13 dodam jeszcze, że amarantowe mrrrau ma ciepłe odcienie i koral to też taki ciepły pomar-róż Odpowiedz Link
ewik-mysza Ole'! - jakie rozmiary chcecie :) 18.06.09, 15:46 Jak widzicie w zapowiedziach pojawila sie bluzeczka Ole'! Dostepna na pewno od rozmiaru 34 a do jakiego? To juz zalezy od was.. :) Piszcie czy sa chetne na rozmiary 46, 48. Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Ole'! - jakie rozmiary chcecie :) 18.06.09, 21:42 ewik-mysza napisała: > Jak widzicie w zapowiedziach pojawila sie bluzeczka Ole'! > Dostepna na pewno od rozmiaru 34 a do jakiego? > To juz zalezy od was.. :) > Piszcie czy sa chetne na rozmiary 46, 48. > Ja, ja! I moja mama :) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Ole'! - jakie rozmiary chcecie :) 18.06.09, 23:33 ewik-mysza napisała: > 46 i 48? Podejrzewam, że 48, ale nie mam jeszcze nic Bibiu (jak to w ogóle możliwe!??!), więc w sumie nie wiem :) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Ole'! - jakie rozmiary chcecie :) 19.06.09, 00:06 48, wszystko, co nie jest zielone de preference, najlepiej z niewycietym tylem, ale do wycietego tez sie moze przekonam. Kiedy beda? Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Ole'! - jakie rozmiary chcecie :) 19.06.09, 00:17 bebe.lapin napisała: > 48, wszystko, co nie jest zielone de preference, najlepiej z niewycietym tylem, > ale do wycietego tez sie moze przekonam. Kiedy beda? Właśnie - nie zielenie, a fiolety, czerwienie i ich kuzyni bliżsi i dalsi :) Ja mam nieszczegolnie apetyczny kark i nie chcialabym go pokazywac, wiec tez chetnie z niewycietym tylem. Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Ole'! - jakie rozmiary chcecie :) 19.06.09, 06:54 ale ja teraz pytam konkretnie o model Ole'! :) czerwone, bez rękawów, z wyciętym tyłem ;) czy będą chętne na większe rozmiary :) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Ole'! - jakie rozmiary chcecie :) 19.06.09, 09:18 ewik-mysza napisała: > ale ja teraz pytam konkretnie o model Ole'! :) czerwone, bez > rękawów, z wyciętym tyłem ;) > czy będą chętne na większe rozmiary :) Tak, ja na 48, może dwie (jak mama zechce). W przyszlosci wolalabym w swoim rozmiarze bez wycietego tylu, ale z wycietym tez kupie z radoscia :) Odpowiedz Link
sybilla777 Re: Ole'! - jakie rozmiary chcecie :) 19.06.09, 09:46 Śliczna ta bluzeczka bez rękawów. Mrrrau też świetne zestawienie kolorystyczne. Chociaż nie lubię dekoltów w szpic i źle w nich wyglądam to na te bluzeczki chyba się skuszę.Mnie interesuje 38 lub 40 BBB. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Ole'! - jakie rozmiary chcecie :) 19.06.09, 19:05 48BBB. A bedziecie jeszcze w ogole mialy cos z niewycietym tylem, bo sadzac po dotychczasowej tendencji to nie...;( , a naprawde wolalabym zakrywac swoj garbik (ach, te kiepskie staniki...) Odpowiedz Link
ewik-mysza Ole'! - zmiany 19.06.09, 19:49 W związku z tym, że wiele dziewczyn chce nieodkryte plecy - BiuBiu przychyliło się do tej prośby - prototypy były z wyciętym tyłem, natomiast do produkcji trafi z tyłem standardowym. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Ole'! - zmiany 19.06.09, 20:29 YES YES YES!! :D Ja to kupuję;) (w rozmiarze 48BBB) Odpowiedz Link
kwiatek04 46 i 48 jak najbardziej tak :) 19.06.09, 20:08 Im wiecej tym lepiej :D Szczegolnie czekam na sukienki empire :) Odpowiedz Link
airia zielone kocio-kocio 19.06.09, 08:18 Wreszcie też mam swoją biu-biu bluzkę :) I jestem zachwycona :) Kolor na żywo dużo ładniejszy, bardziej żywy. Spodziewałam się tylko że materiał będzie bardziej elastyczny. Rozmiar 36B/BB idealnie pasuje na moje 97cm w biuście i 68cm w talii. Odpowiedz Link
catsumi Czy będą sukienki EMPIRE? 19.06.09, 13:15 Czy będą jeszcze sukienki Empire? A moze jakieś nowe kolory? Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Czy będą sukienki EMPIRE? 19.06.09, 13:21 tak będą, z krótkim rękawkiem - jutro będę wiedziała jakie kolory mogą być uszyte :) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Czy będą sukienki EMPIRE? 19.06.09, 23:37 cudnie! Ze bedzie z zakrytymi plecami i cudnie ze bedzie Empire - ale czy bedzie 48? W kolorach ciemnych? Fiolet, czerwien, czern? bebe.lapin -> masz taki garbik na karku? Jakby poduszkę? Ja tez taki mam :) Myślisz, ze to od ciężkiego biustu? Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Czy będą sukienki EMPIRE? 20.06.09, 00:51 jul-kaa: Posrednio, mysle, ze na poczatku lancucha przyczynowego byl biust, ktory sie zrobil za ciezki. Ja kiedys, w szkole podstawowej bylam prosta jak struna i nie potrafilabym nawet sie zgarbic; biust stopniowo sobie rosl, staniki byly, jakie byly, poniewaz cyc byl coraz ciezszy i bolal przy jakimkolwiek ruchu, czlowiek automatycznie sie kurczyl i wysuwal ramiona do przodu-bo t niweluje troche hustanie piersi. Po prostu bez stanika nic nie bylo w stanie go utrzymac, to, co wiaze go do klatki piersiowej bylo za slabe. Teraz na przyklad, po jakims okresie noszenia dobrych stanikow, widze, ze biust jest jedrniejszy, ma lepsza konsystencje i lepiej sie trzyma, co przeklada sie tez na jego zachowanie, gdy nie jest ujarzmiony pancerzem ;) Odpowiedz Link
bebe.lapin celem uzupelnienia :) 20.06.09, 00:58 Tzn taka jest moja teoria. Zadnym specjalista nie jestem, ale obserwuje swoje cialo i tak mi sie wydaje, zwlaszcza, ze zauwazylam odwrotny kierunek - od kiedy biust mam dobrze podtrzymany i pozostajacy na swoim miejscu, prostuje sie mimowolnie, bez zwracania na to specjalnej uwagi. Mam nadzieje, ze uda mi sie wrocic do prostych plecow, ze nie mam za bardzo wygietego w zla strone kregoslupa. Odpowiedz Link
clarisse Pytania o Marakesz 19.06.09, 22:20 Czy dobrze rozumiem, że do Marakeszy należy zastosować tabelkę nierozciągliwą? Jeśli tak, to jak się tę sukienkę zakłada? Ma suwak z boku albo z tyłu? A może dałoby się tę informację dodać w opisie lub po prostu dorzucić odpowiednie zdjęcie? :) Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Pytania o Marakesz 19.06.09, 22:25 Ma zameczek z boku. Masz rację - dorzucę info w opisie:) Odpowiedz Link
ewik-mysza Nowy wątek. 20.06.09, 11:18 Ten przekroczyl juz 500 postow, wiec zalozylam nowy watek forum.gazeta.pl/forum/w,32203,96869198,96869198,BiuBiu_3.html Prosze o niepisanie w tym watku! :) Odpowiedz Link
zireael00 Re: BiuBiu-2 21.06.09, 15:31 Adriatyk jest piękna- zdecydowanie mój kolor, jestem maniaczką morskiego. Mrrrau... szmaragdowe też bardzo ładne. Chętnie bym capnęła którąś z tych bluzeczek, ale tradycyjnie mój rozmiar (38 B/BB) wyginął. Pragnę to uczcić gromkim "buuu!". I zapytać, czy jeszcze będą. Sukienki takie sobie, Marakesz ma ciekawe wzornictwo, ale kolor wywołuje u mnie odruch ucieczkowy, Sahel ma ładny tylko kolor. Tyle Wam rzekłam ja- grymasząca Zir. Odpowiedz Link