Dodaj do ulubionych

A może zlot we WROCŁAWIU?

• miss.et Akademia Ruchu? 06.04.09, 10:31
      tak sobie pomyślałam a propos lokalu o Akademii Ruchu. Chodzę do nich na jogę i
      przylukałam, że w soboty, na drugim poziomie, mają zajęcia tylko do 12, a potem
      całe piętro jest wolne. Są dwie sale z lustrami, na 3 piętrze kamienicy, więc
      prywatność by była ;) i szatnia. No i blisko centrum i prawie na przeciwko Milli
      ;)) Pytanie: czy się zgodzą (bo ktoś od nich by tam musiał siedzieć) i za ile.
      Ja niemota nieśmiała trochę jestem, ale mogę się poświęcić dla sprawy i jakiegoś
      majla wysmarować. A jutro dopytać na miejscu jak się pójdę jogować. Co Wy na to?
      • miss.et ajć, doczytałam 06.04.09, 10:35
        na ich stronie, że jakieś warsztaty wtedy mają. to się sprawa komplikuje :/
        • a.mala Re: ajć, doczytałam 06.04.09, 14:39
          dzwoniłam do NOTu i do Firleja niestety w tym terminie nie ma
          wolnych sal
    • mszn NADAL SZUKAMY SALI 06.04.09, 17:07
      Jak w temacie. Jak Wasze poszukiwania? Ja dzwoniłam do kilku przedszkoli i nic. MDK Śródmieście ma salę zajętą, wysłałam maile do MDK na Kołłątaja i Fabryczna.
      Nie wiem, co z Pałacykiem, pan, do którego się dodzwoniłam, twierdził, że salę lustrzaną dzierżawi ktoś inny (rzekomo ZSP), nie miał na nich namiarów, jestem trochę w kropce. Któraś z Was ma jakieś informacje o Pałacyku?
      Sprawdzałam ceny wynajmu w Zamku (Leśnica), są horrendalne.
      Czy ten klub na Teatralnej, który miał być naszym backupem, jest nadal aktualny?
      • nefretam Re: NADAL SZUKAMY SALI 06.04.09, 18:21
        Właśnie mailuje w sprawie wynajęcia sali. Na 120 osób. Czekam na cene ale wiem
        że jest wolna 18 kwietnia. Zastanawiam się co mam odpowiedzieć na pytanie co to
        za impreza. Przyjeżdża 100 kobiet i mierzą staniki? Coś trzeba wymysleć
        • ariadna007 Re: NADAL SZUKAMY SALI 06.04.09, 18:25
          no jak to co??
          zjazd BAB-y :) Biuściastych Amatorek Biustonoszy ;))))
      • wiedzma_kasia Re: NADAL SZUKAMY SALI 06.04.09, 19:24
        Bardzo możliwe że sala lustrzana jest dzierżawiona przez ZSP. Odbywają tam się wszystkie ich imprezy. Namiary na nich: telefon:(71)7994561, od 9.15 do 16, w Pałacyku mieszczą się w lewym skrzydle, adres mailowy: zsp@zsp.wroc.pl, strona internetowa: www.zsp.wroc.pl
      • alitea Re: NADAL SZUKAMY SALI 06.04.09, 20:14
        Byłam dzisiaj na Kołłątaja, mają wolną salę taneczną, ale od 13:45 :/ No i jak pytałam, czy tam ok. 80 osób wejdzie, to ta pani, z którą rozmawiałam stwierdziła, że może być ciężko.

A lustrzanej na pewno nie dzierżawi ZSP, bo rozmawiałam z kolegą z ZSP, to mówił, że ta sala ma jakiegos dzierżawcę, ale on nie wie, gdzie mam się zgłosić, najlepiej zadzwonić do Pałacyku i się dowiedzieć. No ale ja tam nie dzwoniłam, bo któraś forumka się zadeklarowała, że to zrobi.

Natomiast jeżeli chodzi o tłumaczenie się, na co nam ta sala, to ja bym po prostu powiedziała, że na spotkanie dotyczące brafittingu. I że przyjadą panie, które się na tym znają i będzie można zasięgnąć porady na temat dobierania biustonoszy i poprzymierzać staniki przywiezione przez uczestniczki imprezy. I chyba warto wspomnieć, że to będzie impreza zamknięta, na którą trzeba się wcześniej zapisać i nie wpuszczamy tam nikogo z ulicy.
    • magdalenkau Ciuszki biubiu :) 06.04.09, 18:39
      Czy udało się jakoś skontaktować z LaParisienne czy opcja z ciuszkami padła już, bo nie widzę, żadnej informacji na ten temat
      • nefretam Re: Ciuszki biubiu :) 06.04.09, 18:45
        Napisałam maila do la parisienne, niestety nie odpisała. Nie widziałam, żeby
        pisała na lobby więc może jest chora? Drugiego maila z już podanym terminem też
        wysłałam. Jeśli odpisze mi na maila a nie w tym wątku to natychmiast tu napisze.
        • nefretam Sala 06.04.09, 20:54
          Jeszcze nie ustaliłam nic konkretnego, ale jest sala na około 100 osób w cenie
          koło 800zł (jeśli od 12.00 do 18.00). Jutro będę dzwonić do tego człowieka i
          dowiem się konkretnie jaka cena i jak wygląda ta sala.
          • sadzka Re: Sala 06.04.09, 21:03
            to super! oby udało się ją zaklepać, cena znośna jak do podziału na 100 osób :)
            a gdzie jest ta sala?
            • wiedzma_kasia Re: Sala 06.04.09, 21:32
              Na 100 osob cena ok, tylko pytanie czy bedzie nas 100?
              Mszn, ile nas juz jest na liscie?
              • mszn Re: Sala 06.04.09, 22:17
                Na liście jest 39 osób, plus jeszcze będzie kilka (3?4?) moich koleżanek+mama,
                które są już prawie namówione. Myślę, że skoro będzie Milla i ma być Ewa, to
                może namawiajcie jakieś swoje bliższe osoby, które nawet jeśli same staników nie
                przyniosą, to byłoby nas więcej, no i z pożytkiem dla nowooświeconych. 800 zł
                przy podziale na 50 osób nadal jest znośne.
                • alitea Re: Sala 06.04.09, 22:26
                  No mi się pewnie uda namówić kilka osób, ale pod warunkiem, że będzie na 100% zaklepana sala. Żeby nie było tak, że ponamawiam, a później się okaże, że miejsca ni ma.
                  • nefretam Re: Sala 07.04.09, 06:47
                    Witam serdecznie, adres to ul. Hubska 20, tuz obok komendy drogowej policji.
                    Posiadamy wlasny pojemny parking, dojazd jest bardzo prosty i blisko
                    centrum. Koszt z chrupkami, chipsami, sokami, kawa i herbata wynioslby 500 zł w
                    tych godzinach ktore Pani podala, bez dodatkow 400zł.

Pozdrawiam,
                    Artur Baksalary

Rezerwować?
                    • effuniak wymiary 07.04.09, 07:10
                      Mam prośbę , żebyscie wysyłały mi wymiary sukcesywnie , bo potem mogę nie zdążyc
                      ślicznie dziękuję :)
                      • mszn Re: wymiary 07.04.09, 12:13
                        To ja dziś wieczorem, jak wrócę do domu, wyślę Ci te wymiary, które już mam. Na
                        Twój adres czy Uli, czy może oba?
                        Ewo, bardzo dziękuję, że zgodziłaś się przyjechać. Pokazałam mamie Ciebie w tv w
                        niedzielę i sama z siebie się spytała, czy może przyjść na zlot, choć wcześniej
                        rzucała uwagami, że oszalałam :)
                    • miss.et Re: Sala 07.04.09, 09:35
                      brzmi chyba ok? blisko dworca i cena nieodstraszająca.
                    • metia Re: Sala 07.04.09, 09:52
                      Moim zdaniem z opisu brzmi ok i można rezerwować.
                      Trzebaby się tylko dopytać, czy jeżeli weźmiemy wersje bez dodatków,
                      to czy będzie można przynieść własne :)
                      • imp18 Re: Sala 07.04.09, 11:23
                        a ile osób tam wejdzie ? trzeba będzie chyba sie zaopatrzeć w lustra ... ja już się pogubiłam - ta sala to ta knajpa czy co? Rozumiem że będzie tam dosyć "prywatnie" bez niespodziwanych wizyt płci męskiej ?
                        • imp18 Re: Sala 07.04.09, 11:24
                          aha i w końcu jakie to godziny :P
                    • mszn Re: Sala 07.04.09, 12:17
                      Wg mnie rezerwować bez dodatków, o ile możemy przynieść same (zresztą jak
                      mieliby nam tego zabronić) i o ile sala jest wystarczająco duża (pisałaś
                      wcześniej, że 120 osób, no nie? to super). Jeśliby się okazało, że luster nie
                      ma, to poradzimy sobie, część z Was pisała, że będzie autem, to może
                      przywieziecie :) Ja też mam w domu jedno nie aż tak wielkie, żeby się go nie
                      dało tramwajem przywieźć.
                      Jejku, najgorsze za nami :)
                      No i w takim razie lista cały czas jest otwarta!
                      • nefretam Re: Sala 07.04.09, 14:15
                        W rozmowie telefonicznej facet podniósł do 500zł, ale myślę że to i tak do
                        zaakceptowania więc zarezerwowałam. Jeśli chodzi o pieniądze to potrzeba 100zł
                        zaliczki reszta w dniu imprezy. Trzeba to jakoś ustalić. Poza tym ja będę
                        dopiero koło 13.30 więc ktoś musiałby się zobowiązać do zebrania pieniędzy
                        przed samą imprezą.
                        • metia propozycja w sprawie zebrania pieniędzy na salę 07.04.09, 15:00
                          Propozycję mam następującą :)
                          Ponieważ dość często zajmuję się organizowaniem różnych rzeczy dla
                          znajomych, to założyłam sobie specjalne konto do rozliczeń na te
                          okazje. Możemy więc zrobić tak, że podam swoje dane do przelewu
                          mszn, a one roześle je do zapisanych lobbystek, które następnie
                          przeleją na moje konto wyznaczoną kwotę (np.15zł), podając w tytule
                          przelewu słowo zlot + swój nick. Zrobię w exelu listę wpłat, tak
                          żeby można było kontrolować to na bieżąco. Z wpłaconej kwoty
                          najpierw oddam nefretam zaliczkę, potem będę zbierać następne 400zł
                          (które wypłacę i którymi rozliczę się z panem w dniu imprezy), a
                          wszystko ponad te 100+400zł przeznaczymy na zakup kawy, herbaty,
                          kubków, talerzyków i innych potrzebnych cudów (jeżeli ktoś będzie
                          robił te zakupy na ochotnika, to weźmie rachunek, a ja mu potem
                          przeleję odpowiednią kwotę). Na koniec zrobię rozliczenie końcowe,
                          które prześle się znowu do wszystkich uczestniczek, żeby było
                          wiadomo jak kasa została wydana.
                          Co wy na to?
                          • nefretam Re: propozycja w sprawie zebrania pieniędzy na sa 07.04.09, 15:12
                            Wolałabym, żebyśmy szybko przelały pieniądze i zaliczka też poszła z twojego
                            konta. Ja nie mam konta ani specjalnie czasu żeby wpłacać wypłacać ( matura za
                            miesiąc). Jak dostane numer konta od niego to wysle do ciebie maila z tymi
                            danymi i swoim nazwiskiem żebys mogła się na mnie powołać przy wpłacaniu.
                            • metia Re: propozycja w sprawie zebrania pieniędzy na sa 07.04.09, 15:19
                              Nie ma sprawy, zaliczka mogę wpłacić od siebie z konta :)
                              Maila możesz spokojnie wysłać na gazetowego.
                              • ariadna007 nr konta poproszę :) 07.04.09, 16:15

• imp18 Re: propozycja w sprawie zebrania pieniędzy na sa 07.04.09, 15:18
                            Tylko teraz ile? przy 50 osobach wychodzi po 10zł i to chyba sensowna suma .. a ile mamy osób na liście? bo licze że jednak będzie więcej :)
                          • annm Re: propozycja w sprawie zebrania pieniędzy na sa 07.04.09, 21:34
                            Metia - super pomysł.....
                            czekam na meila z nr konta... od mszn

doskonale wiem jak to bywa z róznymi zbiórkami i organizacją imprez
                            składkowych...

niestety, często się zdaza, że organizator nie dośc, że się narobi,
                            nagania, naszuka, to jeszcze poniesie straty finansowe....

• imp18 Re: propozycja w sprawie zebrania pieniędzy na sa 07.04.09, 21:49
                              strat nie będzie, jak się nie uzbiera do zlotu to na zlocie robimy jeszcze zrzutke i tyle :)
                        • wkroplideszczu Sala, identyfikatory, przywieszki 07.04.09, 15:33
                          To super ze mamy już salę!!
                          Osobiście nie jestem z Wrocławia, ale będę tam wcześniej niż przed 12 więc mogę pomóc przy przygotowaniach. Mogę stać na bramce i dawać wejściówki, tylko musimy ustalić ile ostatecznie bedzie osób i ile kosztuje wejście.

Co do identyfikatorów, najlepiej pisać imię wielkimi czytelnymi literami a obok nick, może być mniejszymi. No i żeby były też doczepione w momencie kiedy będziemy bez bluzek czyli moze być na jakiejś smyczy czy coś.

Co do przywieszek to proponuję: Każda z Was na swoje staniki przywiesza najlepiej kartonik lub coś sztywnego co się nie zniszczy, na jakichś grubszych nitkach, żyłkach lub tasiemkach, tak by się nie poplątały. Najlepiej jak znajdą sie takie informacje jak firma, model i rozmiar producenta a obok w nawiasie można dopisać rozmiar na który uważamy że pasuje lub informacje o ściśliwości, rozciągliwości mało- lub wielkomiseczkowości.

Czy zgadzacie się z tym?
                          • imp18 Re: Sala, identyfikatory, przywieszki 07.04.09, 15:55
                            Dawać wejściówki? myślałam że każdy sam robi?

co do przywieszek na biustonosze to już było :P Piszemy rozmiar z metki, w nawiasie rozmiar na jaki pasuje, nick właściciela oraz ewentualnie cene jeżeli na sprzedaż
                            nie ma sensu się na nich rozpisywać o ściśliwosci, rozciągliwości itd - rozmiar w nawiasie to będą właśnie te informacje no i łatwiej będzie przeglądać
                            a firma i model to raczej moim zdaniem też nie potrzebne :) jak ktoś zainteresuje się to sobie znajdzie na metce firmę i model albo zapyta właściciela... ale ja myślę, że większość tutaj jednak kojarzy co nieco :)

A .. jakby rozmiar był w rozm polskiej to można obok rozmiaru z metki napisać P - ale w nawiasie piszmy brytyjskie - żeby była zgodność i nie trzeba było się zastanawiać i przeliczać :)

• imp18 Sala - dla przyjezdnych ... 07.04.09, 16:20
                              rozumiem że tam na piechotę spokojnie z dworca głównego się dojdzie? Jak to z zewnątrz wyglada ?:P
                              Może ktoś kto bedzie tam troche wcześniej i jest z wrocławia dałby do siebie telefon kontaktowy w razie gdyby się ktos zgubił :/ (np ja:P) a zaraz postaram się to na mapie zaznaczyć :)
                              • imp18 Re: Sala - dla przyjezdnych - mapa 07.04.09, 16:33
                                wrzuciłam dworzec pkp oraz miejsce spotkania - może komuś się przyda :)
                                mapy.google.pl/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=117158539367089699687.000466f7c301101fb7cad&ll=51.097539,17.036834&spn=0.012829,0.038624&z=15&mid=1239114756
                              • alitea Re: Sala - dla przyjezdnych ... 07.04.09, 16:57
                                A o której będziesz? Mi wychodzi, że o 11 będę na dworcu, albo nawet wcześniej, bo to sobota i korków nie ma. Wrocław znam dobrze i orientuję się, gdzie ta sala mniej więcej jest. Jakby ktoś się zgubił, można dzwonić: 796 093 356

Jeżeli nie będzie chętnych, to jutro rano przejdę się na Hubską i zobaczę, jak ten lokal wygląda... i co widać przez okna :]
                                • imp18 Re: Sala - dla przyjezdnych ... 07.04.09, 17:36
                                  no ja tak widze że moge byc albo na 11 albo na 12.15 .. chyba tym drugim przyjade bo to rzut kamieniem od dworca ta hubska ... ale jeszcze się zastanowie :P a wpuszczą nas do sali wcześniej ?
                            • wkroplideszczu z tymi wejściówkami... 08.04.09, 09:47
                              ... chodziło mi w gruncie rzeczy o to że przed wejściem ktoś by musiał stać i sprawdzać zgodność wchodzących z listą osób które wpłaciły pieniążki do Metii. W przypadku braku wcześniejszej wpłaty ale chęci wejścia pobierać te 10zł do wspólnej kasy,jeśli było by miejsce i ta osoba by się zmieściła. Tak zeby nikomu nie wpadały do głowy żadne głupie pomysły. Troche imprez zorganizowałam i wiem doskonale że zawsze znajdzie się ktoś kto będzie chciał wejść na tzw "krzywy ryj" ;) nie to zebym oskarżała lobbystki, nie wiem jak to jest na innych zlotach, jesli nie ma takiej potrzeby to oświeććie mnie. Ale uważam ze to jest całkiem sensowne i uzasadnione. Skoro wszyscy mają płacić za wejście to wszyscy i kropka, a tak jak Metia pisała, dodatkowe pieniążki będą przeznaczone na zakup rzeczy które są na zlocie przydatne i potrzebne.

Wtedy by nie było problemu z opanowaniem rotacji ani żadnych nieproszonych gości
                              • imp18 Re: z tymi wejściówkami... 08.04.09, 10:08
                                spoko :) może to być ...
                        • sadzka Re: Sala 07.04.09, 17:32
                          mogę się tam przejść wieczorem bo mieszkam w pobliżu ale gdzie?
                          pod adresem Hubska 20 jest sporo rzeczy np hurtownia zabawek, drukarnia, pub
                          czytelnia, pub droguwka

może to jest ta sala?
                          www.pub-droguwka.neostrada.pl/zdjecia.html
                          • sadzka Re: Sala 07.04.09, 17:35
                            to chyba ta sala skoro właścicielem jest Artur Baksalary, na zdjęciach sala
                            wygląda fajnie :)
                          • alitea [OT] Sala 07.04.09, 18:08
                            Mają fajne drinki do wyboru:
                            www.pub-droguwka.neostrada.pl/alkohole.html
                            Któraś chętna na wściekłego komendanta? ;)

Sala rzeczywiście wygląda całkiem fajnie i nie ma problemu, którego się obawiałam - okna są wysoko, więc żaden zboczuch nie powinien nas podglądać :)
                            • imp18 Re: [OT] Sala 07.04.09, 20:04
                              no ładnie... i jak ja potem wytłumacze swojemu ukochanemu, że byłam na "grzecznym" zlocie przymierzać staniki :P (żart oczywiście, bo ja z tych niepijących :))
        • zazulla a na jaki mail piszecie? 07.04.09, 15:16
          Bo Kinga nie ma gazetowego - la_parisiene@vp.pl
          • nefretam Re: a na jaki mail piszecie? 07.04.09, 16:22
            tak, pisałam na ten który podajesz.
            Co do sali to szczerze mówiąc nie wiem co to jest znalazłam ogłoszenie po
            prostu. Jak ktoś mieszka w okolicy Hubskiej to może mógłby zobaczyć?
            Godziny to 12.00-18.00. Nie ma luster niestety. Będziemy chodzić do łazienki :)
            • imp18 Re: a na jaki mail piszecie? 07.04.09, 16:31
              no co ty ... 100 osób do łazienki :|
              no to koniecznie trzeba brać lustra ze sobą ... kto samochodem to niech bierze duże :P a inni to chociaż jakieś mniejsze

ale może by ktos się przeszedł i zobaczył tą sale :/ żeby potem jakichs cyrków nie było :P
          • la_parisiene Re: a na jaki mail piszecie? 07.04.09, 16:46
            Hej, byłam chorsza, i córcia chorsza była, z pocztą miałam problemy między 30.03
            a 1.04 - komp mi szalał i wiem, że jakieś maile nie doszły , bo dziewczyny
            pisały kolejne z pytaniem czy żyję : )
            To czy przyjadę zależy od tego czy któraś z moja wirtualna sekretarka, znajdzie
            czas i ochotę żeby ze mną jechać - sama nie dam rady opanować całości :)

MOJA OFICJALNA SKRZYNKA TO : BiuBiu@BiuBiu.pl
            • zazulla oficjalny mail la_parisiene - BIUBIU@BIUBIU.PL 07.04.09, 17:34
              Tylko powtarzam, zeby utrwalilo sie :)
            • ewik-mysza Re: a na jaki mail piszecie? 07.04.09, 23:02
              z jedna się powinna znaleźć...
    • sadzka podeślijcie rozmiar staników 07.04.09, 22:10
      Proszę podeślijcie jeszcze swój rozmiar stanika na maila do mszn. Jeśli uda się
      madziost dotrzeć na zlot, będzie wiedział jakie staniki ma ze sobą wziąć z Milli.
      • mszn Re: podeślijcie rozmiar staników 07.04.09, 22:27
        Ale się zgrałyśmy w czasie! :)
    • mszn konto+wymiary+rozmiary 07.04.09, 22:11
      Dobry wieczór!

Właśnie wysłałam pierwszą trzydziestkę wymiarów do Effuniak. Mam braki w wymiarach następujących osób (czasem brakuje tylko jednego wymiaru, czasem wszystkich 3):
      koleżanka Metii :), biedrona_a, bluemacia, ksiezniczka256, cokkaina, marmaja, nathd.
      Obiecałam Ewie, że doślę brakujące wymiary przed świętami. Mam nadzieję, że nie naruszyłam niczyjej prywatności, podając tutaj nicki.

Oprócz tego zostałam jeszcze poproszona o zebranie rozmiarów staników, które nosicie - to już dla MadziOst, która wybiera się do nas ze swoim sklepem. Przesyłajcie mi je, proszę.

Jak tylko dostanę namiary na konto, to je Wam roześlę. W tej chwili na liście zlotowej jest 39 osób, myślę, że można bezpiecznie dzielić koszt najmu sali przez 50, bo teraz, jak jest już miejsce, to różne niezdecydowane koleżanki na pewno dadzą się namówić.
      • metia Re: konto+wymiary+rozmiary 07.04.09, 22:27
        Mszn ma już numer konta i wszystkie inne dane :)
        Reszta należy do Was, tzn. ja czekam na wpłaty, jak tylko uzbiera
        się ok.100zl, to przeleję zaliczkę :) Resztę wypłacę w sobotę przed
        zlotem i zapłacę za salę przed spotkaniem.
      • bluemacia Re: konto+wymiary+rozmiary 08.04.09, 08:21
        wysłałam drugi raz swoje wymiary, gdyby nie doszły proszę o
        wytknięcie ;)

bluemacia
      • ariadna007 i jak wieści z frontu? się tak zapytam :) 08.04.09, 19:47

• mszn Re: i jak wieści z frontu? się tak zapytam :) 08.04.09, 20:27
          Mogę zrobić meldunek z mojej działki :)
          Na liście zlotowej jest 41 osób, wiem, że jantarrka dziś jeszcze zmolestowała
          dwie, z mojej strony też 2-3 będą.
          Mam prawie wszystkie wymiary, brakuje tylko 2 wymiarów w pochyleniu.
          Gorzej z rozmiarami staników, ale myślę, że i to do świąt się zbierze, tutaj
          jest mniejszy pośpiech, bo Madziaost tych staników nie szyje ;)
          Effuniak ma już część naszych wymiarów, będę dosyłać resztę przed świętami,
          najpóźniej w sobotę.
          No, to chyba tyle z mojej strony. Jeśli któraś z Was nie dostała ode mnie maila
          z danymi konta do zrzutki, to ciągnąć mnie za kudły proszę i odezwać się, to wyślę.
          • jantarrka Re: i jak wieści z frontu? się tak zapytam :) 08.04.09, 21:21
            O pacz.. ja do Cię na gg piszę, a Ty tu :P

mam pytanie od tych moich biednych zmolestowanych koleżanek (:P) ale że może
            interesować i kogoś innego, zadam publicznie:
            Chodzi o to, ze dziewczęta są niebywale nieśmiałe i boją się spotkania, nie były
            nigdy na żadnym bra-fittingu ani nawet w sklepie odpowiednim. I boją się, ale
            zapewniałam, że jesteśmy miłe i sympatyczne :) a pytanie brzmi - czy będzie na
            spotkaniu możliwość dobrania im staników nawet jeżeli nie będą kupować? (wciąż
            sie zastanawiają ;) ). Chodzi o takie realne ich dopasowanie, może bedą
            potrzebowały czasu na przestawienie się. Zapewniłam, że się nimi ktoś zajmie
            rzetelnie, mam nadzieję, że nie przesadziłam?
            Wiem, to jest głupie pytanie najprawdopodobniej, ale sama nigdy na zlocie nie
            byłam i sama po cichu liczę, że mnie obejrzycie w moich dwóch "dopasowanych"
            stanikach, które mi sprawiają problemy i nie wiem czemu, bo ten na 92 w biuście
            jest za mały a ten na 89 w biuście jest za duży :P (a ja mam wg najnowszych
            obliczeń 92 właśnie) :D

poza tym pytanie - czy rozmiary i wymiary można ew. dosłać po Wielkanocy? wiem
            że Effuniakowi może być to za późno, ale zawsze...

(przepraszam za nie-gramatyczność swojego wywodu, właśnie się głowię nad
            tłumaczeniem jakiegoś dziwnego tekstu i mi język pogięło :P

:)
            • imp18 Re: i jak wieści z frontu? się tak zapytam :) 08.04.09, 21:31
              ja myślę, że spokojnie sobie dobiorą rozmiar - będzie tyle staników, że przymierzać będą mogły w dowoli :) a nawet może i kupić jak coś podpasuje ... w końcu część naszych będzie na sprzedaż i będzie effuniak i będzie milla :)
              No i będą dziewczyny o różnym stopniu "zaawansowania" jeżeli chodzi o stanikową wiedzę, więc na pewno będzie się kogo poradzić ..
              ja sama też nieśmiała i też na pierwszym takim zlocie i wogóle :) więc sama przeżywam i się wstydze :D ale mam nadzieję, że po przekroczeniu progu to wszystko minie :D
              • jantarrka Re: i jak wieści z frontu? się tak zapytam :) 08.04.09, 21:49
                też mam nadzieję, że minie wraz z przekroczeniem progu :) a jak nie, to cóż,
                zostaje ten wściekły komendant czy tam sierżant gin :P
                • imp18 Re: i jak wieści z frontu? się tak zapytam :) 08.04.09, 22:12
                  lol taaa bo jak wszystkie takie nieśmiałe to pierwsze 4 godziny będziemy stały po kontach :P
            • ariadna007 idę o zakład, że centymetr krawiecki będzie :) 08.04.09, 22:35
              a i życzliwych z komputerkiem w głowie do przeliczania miseczek też
              pewnie nie będzie brakowało :)
        • metia Re: i jak wieści z frontu? się tak zapytam :) 08.04.09, 20:44
          Przejęłam od Nefretam płatności za salę :)
          Ponieważ na koncie zebrało się juz kilka wpłat, zapłaciłam zaliczkę
          i czekam na ciąg dalszy.
          • mszn jakie godziny? 08.04.09, 23:37
            Hej, to w końcu na jakie godziny została wynajęta sala? Muszę mieć konkrety do
            lobbowania jutro w zespole :)
            • metia Re: jakie godziny? 08.04.09, 23:42
              Nefretam wspominała chyba, że 12-18. Mogę to jeszcze potwierdzić
              mailowo, ale raczej już nie dziś, bo ledwo ekran widze ;)
              • imp18 Re: jakie godziny? 09.04.09, 08:20
                tak, 12-18 było :P ale najlepiej potwierdźcie to jeszcze :)
                • nefretam BiuBiu przyjedzie! 09.04.09, 17:15
                  Laparisienne napisała, że jeśli nie zdarzy się nic niespodziewanego to przyjedzie.
                  • imp18 Re: BiuBiu przyjedzie! 09.04.09, 18:02
                    suuper :D obawiam sie o stan mojego portfela po zlocie ... :P
                    • mszn Re: BiuBiu przyjedzie! 09.04.09, 19:35
                      Dobrze, że nie będzie można płacić kartą ;) Wezmę tylko tyle pieniędzy, ile
                      pozwalam sobie wydać... a potem będę pożyczać od koleżanek! :P
                      A na marginesie dodam, że właśnie wpisałam 47. osobę do tabeli! A ciągle nie ma
                      tam paru osób, które prawie zlobbowałam, więc można uznać, że pięćdziesiątka
                      jest nasza!
          • nathd Re: i jak wieści z frontu? się tak zapytam :) 09.04.09, 22:37
            Jak się pojawię to z koleżanką (nowonawrócona) :)
    • biedrona_a Dziewczyny a byłybyście zainteresowane... 09.04.09, 21:14
      ... ręcznie robioną biżuterią? Tak żeby do tej bielizny dobrać jeszcze jakieś świecidełka ;))
      Dziergam różności i mogłabym przytaszczyć je ze sobą, jeśli byłoby zainteresowanie :)
      • nefretam Re: Dziewczyny a byłybyście zainteresowane... 09.04.09, 21:19
        Taaaak!
        (teraz to naprawdę zbankrutuje) Ja chętnie coś kupię ładnego. (już jakiś czas
        szukam fajnych fioletowych kolczyków)
      • jantarrka Re: Dziewczyny a byłybyście zainteresowane... 09.04.09, 21:24
        Mszn, Mszn! Widzisz, nie tylko my jesteśmy utalentowane manualnie biuściaste :)

biedrono_a :) zadałaś pytanie, które i nam chodziło po głowie :) to my też się
        odważymy i przytaszczymy nasze wyroby :)
        • 3mkm3 płatność 10.04.09, 00:22
          A ja mam takie pytanko - czy mogę zapłacić przy wejściu gotówką? Bo do 20 moje
          konto będzie puściutkie...
          No i czy mogę przynieść parę ubranek? Mam sporo bluzeczek z trójkątami na biust,
          w które niestety się już nie mieszczę, a szkoda, żeby się marnowały, bo są
          całkiem sensownie uszyte :)
          • metia Re: płatność 10.04.09, 08:59
            Powiem szczerze, że preferujemy płatność na konto, bo 18 kwietnia
            przed rozpoczęciem spotkania (przed 12) muszę wpłacić pozostałą
            część czyli 400zł. Jeżeli taka suma się nie zbierze, to będzie
            trzeba założyć za dziewczyny, które nie zapłaciły, a to spowoduje
            dodatkowe komplikacje finansowe w trakcie zlotu.
        • nomina Re: Dziewczyny a byłybyście zainteresowane... 11.04.09, 12:07
          Ja tam mogę przytaszczyć parę książek :P.
    • metia sala i stan wpłat 10.04.09, 09:02
      Wpłynięcie zaliczki za salę mamy potwierdzone, więc sala jest
      oficjalnie zarezerwowana :) W godzinach 12-18.
      Na liście mam aktualnie 16 wpłat (siebie nie liczę), ale proszę o
      więcej. Nie zapomnijcie o tej drobnej kwestii w szale
      przedświątecznych przygotowań :)
      • nomina Pytanie zasadnicze 11.04.09, 12:06
        Moją wpłatę będziesz miała pewnie we wtorek - banki mają długi weekend :).

Mam pytanie: czy tam jest stały dostęp do normalnej toalety i czy w tej sali nie
        będzie żadnego palenia (skoro to jakiś pub)? Bo to dla mnie kwestie zgoła
        fundamentalne...
        • agniecha2008 Re: Pytanie zasadnicze 11.04.09, 20:09
          hmm..ja nie z palaczek, ale skoro będziemy tam tylko my to chyba oczywiste, że
          nie będzie tam palenia? Bo inaczej to wszystkie staniki by prześmierdnęły dymem,
          a tego chyba żadna z nas nie chce ;)
          • nomina Re: Pytanie zasadnicze 11.04.09, 20:16
            Tak domniemywam, ale zaniepokoił mnie podany link, gdzie stało "pub" :).
    • mszn szukam koleżanek dla mamy ;) 11.04.09, 12:41
      A ja mam takie pytanie. Widzę, że moja mama chętnie wybrałaby się na zlot (przed
      chwilą sama przyznała, że wyrosła z tego, w co ją ostanikowałam w lutym :)), ale
      twierdzi, że co ona tam będzie robić, jak "tam same takie młode jak ty". Czy
      możecie mi zatem dostarczyć argumentu - czy na zlocie będą jakieś dziewczyny po
      czterdziestce? Z samych wymiarów to nawet Effuniak tego nie wywróży ;)

• ariadna007 Re: szukam koleżanek dla mamy ;) 11.04.09, 14:10
        niech Twoja mama absolutnie się nie przejmuje wiekiem swoim ;)
        nie wszystkie formumki są w Twoim wieku :) są jeszcze ciut starsze ;)
      • annm Re: szukam koleżanek dla mamy ;) 11.04.09, 16:02
        nei wiem czy to usatysfakcjonuje Twoją Mamę....
        ja jestem po 40-tce... :)
        i czuje sie młodo....
        (no może nie nastolatka... ale...)
      • effuniak Re: szukam koleżanek dla mamy ;) 11.04.09, 20:31
        no to mo0że ja - bo imię moje czterdzieści i cztery :)
    • metia PILNE SPRAWY 13.04.09, 00:58
      Wydaje mi się, że czas najwyższy zabrać się za dwie sprawy:
      1) Lista staników, które zostaną przyniesione na zlot (żebyśmy się
      mogły mniej więcej zorientować co będzie i żeby opanować stanikowy
      chaos, który pewnie w którymś momencie powstanie, np. kiedy oderwą
      się zawieszki)
      2) Lista rzeczy, które zobowiązujemy się przynieść na zlot, np.
      - ciasta, cisteczka
      - sałatki
      - inne przekąski (paluszki, chipsy)
      - kawa/herbata, soki, woda
      - kubki plastkowe, talerzyki papierowe/plastikowe, plastikowe
      sztućce, itd
      - czajnik elektryczny
      - lustra
      - wyroby rąk własnych (biżuteria, itd)
      Potrzebne byłyby więc 2 osoby, które zechciałby te dwie sprawy
      skoordynować. Bardzo pilnie :)

Poza tym chciałabym przypomnieć o WPŁATACH. W tej chwili mam ich na
      liście 21 (siebie nie liczę), więc brakuje jeszcze ok.30 wpłat.
      Spodziewam się, że sporo dojdzie po świętach, ale nie wyobrażam
      sobie sytuacji, w której będę miała założyć z własnej kieszeni
      więcej niż 100zł (za osoby, które naprawdę nie mają możliwości
      wpłaty na konto i zapłacą na zlocie).
      • imp18 Re: PILNE SPRAWY 13.04.09, 09:50
        hm co do staników to mogłabym zrobić liste i przynieść ją na zlot :) co do drugiej kwesti czy jest to aż takie niezbędne ? każdy weźmie co mu w łapę wpadnie... od biedy zawsze jest bar :P
        luster oczywiście jak najwięcej powinno być :) a reszta to drugorzędna sprawa ... no ale to takie tylko moje zdanie :p

w każdym razie moge przynieśc jakieś ciastka, paluszki czy cuś - coś co łatwo przewieźć bo pociągiem się bede tarabanić :)
        • mszn Re: PILNE SPRAWY 13.04.09, 16:40
          Wydaje mi się, że nie wszystko tam na liście to są drugorzędne sprawy, bo o ile prawie każda z dziewczyn, które pisały do mnie maile, deklarowała się z jakimiś przysmakami, to boję się sytuacji takiej, że każda przyniesie jedzenie, a potem nie będzie tego czym jeść.

Dlatego może te dziewczyny, które będą jechały pociągami, mogłyby wziąć na siebie talerzyki, kubki, żeby się z jakimiś słoikami czy blachami nie tłukły.

Ja wezmę ze sobą na pewno:
          - jakąś potrawę
          - lustro - niemałe, choć i nienowe
          - kolczyki (razem z Jantarrką)
          - materiały papiernicze :) chodzi mi o takie rzeczy, jak marker, taśma, żeby można było np. wyraźnie oznaczyć stoły z danymi rozmiarami staników
          - wydrukowane tabele rozmiarów brytyjskich i polskich (nie wiem, po co, ale może się przyda)
          - dwa centymetry krawieckie
          - postaram się też o coś zastępczego (naklejki?) dla osób, które zapomną zrobić sobie identyfikator

No i ważna rzecz: czy któraś z nas odważy się przygotować prezentację/pogadankę ;) ?
          • mszn rozmiary! 13.04.09, 17:25
            I jeszcze jedno: jutro chciałabym już wysłać listę romiarów do madziost, a nadal
            nie mam kilkunastu z nich. Proszę, przysyłajcie mi je. Brakujące rozmiary będę
            wyliczać kalkulatorem (bo wymiary mam wszystkie prawie).
          • ariadna007 Re: PILNE SPRAWY 14.04.09, 19:49
            ja co prawda niepociągowa ale jeżdząca
            mogę wziąć np kubeczki jednorazowe i jakowes talerzyki :)
            nie muszę tylko ja tego brać :) jak jest jakaś chętna to z chęcią
            się podzielę :)
            • imp18 Re: PILNE SPRAWY 14.04.09, 20:13
              ja też kupie jakieś talerzyki i łyżeczki/widelce :)
            • nefretam Re: PILNE SPRAWY 14.04.09, 20:41
              to ja może wezmę jakieś soki, coś zimnego do picia
      • wiedzma_kasia Re: PILNE SPRAWY 13.04.09, 09:54
        Zgłaszam sie do zrobienia listy staników:) Jesli oczywiscie nikt nie ma nic przeciwko. Jakie parametry sa potrzebne (nick wlascicielki, rozmiar, model i to czy do sprzedazy)?
        • imp18 Re: PILNE SPRAWY 13.04.09, 09:55
          wystarczy nick, rozmiar, firma, model :)
          • wiedzma_kasia PILNE SPRAWY- lista staników 13.04.09, 09:59
            No to kobiety wysylajcie do mnie na gazetowy informacje na temat przynoszonych staników: rozmiar, firma i model, i nick (jesli wysylacie z innego maila niz ten z nickiem forumowym)
    • metia WPŁATY, WPŁATY 13.04.09, 01:00
      Myślę, że ta kwestia zasługuje na osobny post.

Chciałabym przypomnieć wszystkim o WPŁATACH. W tej chwili mam ich na
      liście 21 (siebie nie liczę), więc brakuje jeszcze ok.30 wpłat.
      Spodziewam się, że sporo dojdzie po świętach, ale nie wyobrażam
      sobie sytuacji, w której będę miała założyć z własnej kieszeni
      więcej niż 100zł (za osoby, które naprawdę nie mają możliwości
      wpłaty na konto i zapłacą na zlocie).

Mam nadzieję, że mój apel spotka się ze zrozumieniem i szerokim
      odzewem ;)
      • ciemnogrodzianka Re: WPŁATY, WPŁATY 15.04.09, 08:02
        No i w święta padł mi komp, a bezpośrednio z głównego konta nie mogę zrobić
        przelewu. Wygląda na to że będę musiała zjawić się przed 12tą w sobotę.
      • annm Re: WPŁATY, WPŁATY 16.04.09, 19:57
        I jak sytuacja???? wyszłyśmy na prostą???

(mam nadzieje, że mój przelew doszedł....)
        • metia Re: WPŁATY, WPŁATY 16.04.09, 21:45
          Generalnie sytuacja średnio - mam w tej chwili 36 wpłat i nadzieję
          na więcej ;) Jeszcze dwa dni, może się zbierze tyle, ile powinno.
          • metia Re: WPŁATY, WPŁATY 16.04.09, 21:46
            A Twój przelew dotarł :)
          • annm Re: WPŁATY, WPŁATY 17.04.09, 17:38
            36 wpłat - to bardzo średnio....
            hej, hej....
            PROSIMY O WPŁATY!!!!!
            • nathd Re: WPŁATY, WPŁATY 17.04.09, 19:42
              Ja już za 2 osoby wpłaciłam :)
    • ika5 Nie bylo mnie w kraju 2 tygodnie, mozna sie 13.04.09, 19:03
      jeszcze dopisac?
      Do Wroclawia mam tylko 130 km.
      Kiedy zlot i gdzie? moze ktos by podsumowal te setki postow?
      Co mam zrobic , aby zmierzyc(nie smiem powiedziec - kupic) efuniaka?
      I widzialam , ze ktoras dziewczyna szuka kolezanki dla swojej
      mamy....to ja sie nadaje : latek 55 -rozmiar 80H lub J.
      zaplace skladke jutro, jak mi powiecie szczegoly
      prosze :)))))))
      • metia Re: Nie bylo mnie w kraju 2 tygodnie, mozna sie 13.04.09, 19:22
        Zlot 18 kwietnia, w sobotę.
        Zapisać można się wysyłając maila w wymiarami (pod biustem, w
        biuście, w biuście w pochyleniu tak, że plecy są równolegle do
        podłogi) i noszonym rozmiarem do forumowiczki mszn. Po wciągnięciu
        na listę dostaniesz maila z danymi do przelewu (składka 10 zł na
        wynajęcie sali). W mailu można się też zadeklarować, co się chce
        przywieźć - przyjezdnym zalecamy zabranie plastikowych kubków,
        sztućców bądź talerzyków :)
        To tak w skrócie - poza tym polecam lekturę ostatnich kilunastu
        postów, jest tam jeszcze parę szczegółów wartych uwagi :)
    • cokkaina Mogę kogoś odebrać z dworca 14.04.09, 20:37
      Witam, mam w aucie 4 wolne miejsca - jeżeli jakaś przyjezdna forumowiczka chce
      się zabrać spod dworca do miejsca zlotu, to chętnie podwiozę - proszę tylko o
      informację na maila gazetowego,
      pozdrawiam
    • yo_anka BEZ MAKIJAŻU! 14.04.09, 20:51
      Dziewczyny!
      Mam prośbę, o ile to możliwe: nie malujmy się na spotkanie, chodzi mi zwłaszcza
      o podkład, tak abyśmy nie pobrudziły mierzonych staniczków a zwłaszcza ciuszków.
      Niestety palmy z niektórych podkładów są czasem nie do usunięcia. :(
      A do mierzenia będą przecież też nowe sklepowe staniczki i ciuszki.
      W końcu będziemy same w własnym gronie i chyba się nie wystraszymy siebie
      nawzajem bez tapety na buzi :)))
      • imp18 Re: BEZ MAKIJAŻU! 14.04.09, 20:55
        nie starcza mi wyobraźni ... jak można pobrudzić stanik makijażem ?
        ale co do ciuszków to racja :)
      • effuniak Re: BEZ MAKIJAŻU! 15.04.09, 06:24
        Coooo??????????????

litości !!!!!
        Ja bez makijażu mogę w horrorach występowac bez charakteryzacji :D
        • effuniak Re: BEZ MAKIJAŻU! 15.04.09, 06:25
          SOLENNIE OBIECUJĘ ZDEJMOWAC WSZYSTKIE MIERZONE STANIKI PRZEZ PUPĘ

Czy mogę się umalowac ?
          :DD
          • sekretariat_effuniak Re: BEZ MAKIJAŻU! 15.04.09, 18:30
            Popieram Szefową! :) Solennie obiecuję nic nie mierzyć, ale mojej prawdziwej
            twarzy to Wam nie pokażę :D :D :D

Ula
      • ariadna007 Re: BEZ MAKIJAŻU! 15.04.09, 10:08
        niby we własnym gronie ale ludziom na ulicy jeszcze trzeba się
        pokazać ;) a zwłaszcza drogówce :)))
        ponieważ jestem pozarozmiarowa i wielkoformatowa i nie będę mierzyć
        ciuszków udzielam sobie pozwolenia na zrobienie makijażu ;))))
        • agniecha2008 Re: BEZ MAKIJAŻU! 15.04.09, 13:34
          ja też wolałabym sie umalować ;) stanikami się twarzy nie wyciera więc śladów
          nie będzie ;) co innego ciuchy..ale ich nie będę mierzyć :P
      • yo_anka Re: BEZ MAKIJAŻU! 15.04.09, 17:36
        Chodziło mi zwłaszcza o ciuszki, bo stanika nawet taka łamaga jak ja nie wsuwam
        przez głowę.
        A przez pupę to Ewo w żadnym wypadku nie dałbym rady założyć stanika, chyba ze
        stare 80G-85F :)

To tylko moja pewnie nad wyrost zapobiegliwa sugestia.
      • la_parisiene Re: BEZ MAKIJAŻU! 15.04.09, 21:00
        Ja tam bez makijażu, to nawet po bułki nie idę naprzeciwko,
        nie chcę ludzi z rana straszyć ;D
        Doceniam Twoje dobre chęci yo_anka, ale wystarczy mierzyć uważając na twarz :)
        Ostatnio tylko jedna bluzka się pobrudziła podkładem :)
      • faithless_black_pearl Re: BEZ MAKIJAŻU! 17.04.09, 13:56
        Ale jezeli ciuszkow nie będę mierzyć (bo i tak bym sie w nich utopiła;D)a stanik
        będę jak Effuniak dołem zdejmować (75b bym dała radę;p) to mogę miec podklad? Bo
        bez fitra 50 latem to ja mogę tylko w kominiarce;)
        Albo może zrobimy po prostu taką akcję,ze przyniesiemy płatki do demakijazu i
        przed mierzeniem kazdy zmyje;-)
    • yo_anka Lustra? 14.04.09, 20:53
      Czy jest już zgłoszona odpowiednia liczba luster - czy mam zabrać swoje "po babci" ?

Będę jechać z dość daleka autem i mogę zabrać dwa stare lustra.
      Ale obawiam się czy wytrzymają 300km podróży polskimi drogami.
      • imp18 Re: Lustra? 14.04.09, 20:57
        wydaje mi się że luster nigdy za mało .. ja biore ale tylko takie małe :/ więc jeżeli mozesz to bierz :)
        • agniecha2008 jedzenie 15.04.09, 00:51
          ja mogę skoczyć po jakieś chipsy biedronkowe ;) ile paczek wziąć? jakieś smaki
          preferujecie? :)
      • a.mala Re: Lustra? 16.04.09, 22:44
        Jestem z Wrocławia i będę jachać samochodem na spotkanie, zabiore
        ze soba lustro, jeśli ktoś chciałaby też zabrać ze sobą a nie ma
        możliwości go przewieżć to proszę o info, mogę podjechać po tą
        osobę
      • twojszklarz Re: Lustra? 04.11.14, 14:03
        Podjedz do okolicznego zakladu szklarskiego i kup ochronne narozniki i korki przekladkowe i wez ze soba przede wszystkim streach. Jeżeli potrzebujesz fachowej porady napisz zapytanie na stronie www.twojszklarz.pl
    • bluemacia Re: co zabrać? 15.04.09, 13:17
      Czy jest osoba czuwająca nad tym co kto zabierze do jedzenia/picia
      czy pełen spontan w tym zakresie? Pogubiłam się zupełnie i nie
      potrafię tego zlokalizować, a nie chciałabym przywieźć setnego litra
      soku, którego nie będzie z czego wypić. :)

Jest jakiś plan spotkania? Czy będzie na początku pogadanka i
      uświadamianie czy od razu mierzenie? Muszę zaplanować sobie jakoś
      dzień, a nie mogę niestety spędzić na zlocie czasu od 12 do 18. :(

bluemacia
    • sekretariat_effuniak DOJAZD 15.04.09, 18:42
      Dziewczyny, a czy ja mogłabym prosić o jakiegoś maila z adresem miejsca, w
      którym się zlatujemy i jakimiś wskazówkami, jak tam dojechać? Bardzo ładnie
      proszę... :) Będziemy własnym Effuniako-lotem jechały z Łodzi...

Dziękuję!

Ula
      • imp18 Re: DOJAZD 15.04.09, 19:07
        tutaj na mapie zaznaczyłam dworzec pkp (wrocław główny) oraz miejsce spotkania ... dokładniejsze wskazówki to od dziewczyn z wrocławia :P -
        mapy.google.pl/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=117158539367089699687.000466f7c301101fb7cad&ll=51.097539,17.036834&spn=0.012829,0.038624&z=15&mid=1239114756
        • wkroplideszczu Re: DOJAZD 15.04.09, 21:55
          Dziewczyny które się orientują dobrze we Wrocławiu może by napisały jakąś "drogę dojścia dla opornych" ;) Bo coprawda mapka mi troche naświetliła ale u mnie orientacja w terenie na podstawie mapy kuleje więc przydało by sie kilka punktów zaczepienia tzn, którędy wyjść, gdzie skręcić tak wiecie;) bo sama będę to się obawiam że się zgubię.

No a jakbym mogła poprosić może od którejś dziewczyny co by mogła być wtedy do dyspozycji i pomóc numer telefonu na maila (asiulazembula@interia.pl) to bym była baardzo wdzięczna.

Bo serio mam stracha:D
          • agniecha2008 Re: DOJAZD 15.04.09, 22:05
            ja będę na dworcu ok 11.10. Jeżeli, któraś by się chciała ze mną zabrać (pieszo)
            to dajcie znać na maila. Dojście zajmie jakieś 15-20 min góra więc mogę poczekać
            jakby co.
          • ariadna007 Re: DOJAZD 15.04.09, 23:34
            wkroplideszczu, tak sobie właśnie pomyślałam, że ja co prawda
            niewrocławiowa ale bywającajak najbardziej ;)
            że WYDAJE mi się iz wiem gdzie to jest a tak się składa
            (przypadkiem, serio!!!), że będę sobie w piątek jechała właśnie
            Hubską ..
            no i co mi szkodzi, żeby się zatrzymać i nawet spróbować tam
            wleźć :) no co?? :) chyba nikt mnie nie wygoni, coooo???
            wada tego jest taka, że będę tamtędy jechać już wieczorkiem ale w
            sobotę jak najbardziej będę dostępna komórkowo :)
          • ariadna007 Re: DOJAZD 15.04.09, 23:41
            zajrzyj na gazetowego bo mi wirtualna zwróciła wiadomość na Twojego
            @.
            • agniecha2008 Re: DOJAZD 16.04.09, 22:18
              hej :)
              czy ten post był do mnie? Jeżeli tak to nie dostałam żadnej wiadomości...
              napiszę do ciebie na gazetowego.
              • ariadna007 Re: DOJAZD 16.04.09, 22:24
                już odpisałam :)
      • ariadna007 a może pilota (-tkę) załatwić? :) 16.04.09, 00:05
        to jest jak najbardziej możliwe :)
      • wensday Re: DOJAZD 16.04.09, 08:52
        hmm.. ja co prawda jestem z Wrocławia a Hubską przejeżdżam conajmniej raz dziennie, ale też nie dokońca orientuję się co do miejsca... Bo z mapki wynika jakby to w budynku Ruchu było... czy może to sie wjeżdża w to podwórko co tam myjnia ręczna jest?? a może to ta sala "weselno-bankietowa" prawie na przeciwko drogówki?
        • ariadna007 wensday, to może zrobisz mały zwiad? :) 16.04.09, 09:08
          jeszcze dziś?
          • wensday Re: wensday, to może zrobisz mały zwiad? :) 16.04.09, 10:04
            No właśnie dziś nie dam rady... może juro mi się uda, chociaz za bardzo nei wiem jakiej sali szukac...
            • imp18 Re: wensday, to może zrobisz mały zwiad? :) 16.04.09, 10:07
              ale to jakiś bar jest ... i ktoś tutaj wklejał strone ze zdjęciami tego ... tylko teraz nie wiem gdzie :/
              • sadzka Pub "DrogUwka" ul. Hubska 20 16.04.09, 12:37
                www.pub-droguwka.neostrada.pl/zdjecia.html
    • wiedzma_kasia LISTA STANIKÓW- czekam na maile 15.04.09, 21:58
      Na razie mam 12 zgloszen na temat przynoszonych stanikow! Mało, bedzie nas ok.4 razy wiecej. Piszcie mi teraz co zamierzacie przyniesc, bo w sobote rano wszystkiego nie zdaze zrobic, dzis przeciez SRODA juz sie konczy!
      • ankakaszanka czy staniki na zlotach się nie "gubią"? 16.04.09, 10:58
        hej, a ja mam jeszcze małe pytanie organizacyjne, nie wiem jak to było na
        poprzednich zlotach, bo to mój pierwszy i jeszcze się nie orientuję... więc
        wybaczcie, jeśli pytanie jest dziwne albo bez sensu.

a chciałabym wiedzieć jak to mierzenie będzie zorganizowane, w sensie jak w tej
        całej górze staników znajdę swoje jak już będę chciała wyjść... bo nie ukrywam,
        że nie chciałabym zgubić moich cudeniek, czy nie ma niebezpieczeństwa że staniki
        gdzieś się zapodzieją, tudzież że ktoś wyjdzie z nieswoim?
        • sekretariat_effuniak Re: czy staniki na zlotach się nie "gubią"? 16.04.09, 11:10
          Dotychczas było tak, że właścicielki robiły stanikom kartonowe przywieszki z
          takimi informacjami, jak:
          -rozmiar, model, firma
          -nick właścicielki
          -cena*
          *) jeśli chcesz sprzedać

Ale może macie jakiś lepszy pomysł? :)
          • imp18 Re: czy staniki na zlotach się nie "gubią"? 16.04.09, 11:42
            każdy stanik powinien mieć przywieszkę, robiona jest również lista kto co przyniesie - w razie gdyby się odczepiły albo gdyby potem coś się pomieszało to będzie mozna dojść do tego czyja to zguba :)
            no i chyba co najważniejsze liczymy na uczciwość ... w końcu robimy spotkanie w zamkniętym gronie :)
            • ankakaszanka Re: czy staniki na zlotach się nie "gubią"? 16.04.09, 12:09
              dzięki za wyjaśnienia, o przywieszkach słyszałam, oczywiście przygotuję swoje,
              myślę też że pomysł z listą jest niezły, bo jednak przywieszki podczas
              wielokrotnego przymierzania mogą się nieco sfatygować... :-)
      • wiedzma_kasia Re: LISTA STANIKÓW- czekam na maile c.d 17.04.09, 10:16
        W dalszym ciągu czekam na maile!

Nie dostałam jeszcze listy staników od (sprawdzam z lista zgłoszeń): jantarrka,imp18, biedrona_a, thiessa, slim.fast, nomina, myszonor, cokkaina, magdalenkau, rybka_z_aquarium, marmaja, chestnut_lynx, szarsz, yennka85, nathd, a.mala, ariadna007, faithless_black_pearl, yo_anka, akademiapilotow, monga, wensday, ejvea.

Lista jak widac jest mega dluga, a ja za 12h chcialabym miec zapelniona skrzynke! Jesli ktos mi wysylal maila, a jest na liscie prosze o jeszcze jednego lub post na forum, wtedy przesle dodatkowe drogi kontaktu do mnie.

• szarsz Re: LISTA STANIKÓW- czekam na maile c.d 17.04.09, 17:43
          Mnie nie będzie, bom chora :( pisałam już do mszn
        • jantarrka Re: LISTA STANIKÓW- czekam na maile c.d 17.04.09, 21:20
          przepraszam, właśnie wysłałam Ci na gazetowego @ .
          wybacz, że tak późno...
    • elrosa Re: A może zlot we WROCŁAWIU? 16.04.09, 15:31
      O, a mi się tak przypomniało, miałam spytać.
      W sobotę rano (o 9) mam egzamin, nie jestem pewna, o której się skończy, więc najprawdopodobniej się spóźnię i będę po dwunastej. Jak jest wtedy z wejściem, czy przy drzwiach będzie stać jakiś strażnik, i co mu powiedzieć? :)
      • ariadna007 Re: A może zlot we WROCŁAWIU? 16.04.09, 23:02
        to akurat bedziesz w sam raz :)
    • mszn CZAJNIK 17.04.09, 16:33
      Dziewczyny, żadna z Was jeszcze się imiennie nie zgłosiła, że przyniesie
      czajnik, a nie wiemy (nie wiemy? a może wiemy?), czy na miejscu nam użyczą (to
      jakiś lokal jest, więc powinni, no ale..).
      • imp18 Re: CZAJNIK 17.04.09, 16:58
        to jest bar... w barze się sprzedaje a nie "użycza" :P więc lepiej mieć swój :) swoją drogą kupiłam troche talerzyków, kubeczków łyżeczek i widelców, ale nie na tyle żeby dla wszystkich było ... zresztą nawet nie wiem ile osób będzie takze mam nadzieję, że ktoś jeszcze weźmie coś :)
        • nomina Re: CZAJNIK 17.04.09, 17:47
          Ja mam dwa opakowania kubeczków jednorazowych i serwetek trochę.
        • wiedzma_kasia Re: CZAJNIK 17.04.09, 17:51
          łyzeczki i widelce beda w duzych ilosciach, ja przynosze
      • ankakaszanka Re: CZAJNIK 17.04.09, 18:14
        to ja wezmę coś do przegryzienia na drugie śniadanie :-)
    • nathd Czy ktoś się wybiera z okolic ul. Grochowej??? 17.04.09, 16:39
      Czy ktoś się wybiera z okolic ul. Grochowej???
      • agniecha2008 późniejsze przyjście 17.04.09, 18:42
        co z osobami, które zjawią się później? nie będzie trudności z wejściem tam?
        Pisałam wcześniej, że będę po 11, ale jest spora szansa, że jednak po 13, więc
        tak o 13.30 bym dotarła dopiero na miejsce. Mógłby mi ktoś (kto będzie od
        początku) przesłać na priv swój nr telefonu w razie czego?

pozdrawiam :)
        aga
        • nomina Godzina zero? 17.04.09, 18:56
          Zaglądam z doskoku i trochę się gubię. To o której jest godzina zero :)?
        • nathd Re: późniejsze przyjście 17.04.09, 19:24
          No ja niestety też będę dopiero ok.13 :(
          • sekretariat_effuniak Re: późniejsze przyjście 17.04.09, 19:58
            Dziewczyny, ale przecież zlot dopiero o 13 się zaczyna! Czy się mylę?
            • wkroplideszczu Re: późniejsze przyjście 17.04.09, 20:44
              A nie o 12? Coś mi umknęło? Bo sala chyba jest wynajmowana od 12 prawda? Wydawało mi się że godziny zlotu to 12-18.

Może ktoś napisze oficjalną informację? Od której do której, ile osób itd
              • imp18 Re: późniejsze przyjście 17.04.09, 21:02
                o 12 się zaczyna :) sala jest od 12-18
                • mszn Re: późniejsze przyjście 17.04.09, 22:03
                  Na 13 zapowiedziała się Effuniak, stąd pewnie pomyłki. Że tak powiem, o 13
                  zaczyna się zlot właściwy ;)
                  Podoba mi się tak, bo będzie pierwsza godzinka na rozruch, poustawiamy wszystko,
                  najemy się... :P
                  A z danych oficjalnych mogę podać takie: na liście są 53 osoby, już po
                  odliczeniu tych, które jednak nie dotrą.
                  • nefretam Re: późniejsze przyjście 17.04.09, 22:15
                    A doszły do ciebie wszystkie wpłaty? (mam nadzieje, że moja tak)
                    Za te nadmiarowe 30zł możemy kupić jakieś picie i jedzenie.
                    A ile będzie luster?
                    Ja nie mam, chyba że wezmę takie malutkie( właśnie sprawdziłam, jak się człowiek
                    uprze to widać cały biust)
                    • imp18 Re: późniejsze przyjście 17.04.09, 22:29
                      część ma zapłacić na miejscu, ale sądze że tych 50wpłat jeszcze nie ma ... co do kupowania czegoś to sądze że większość już coś kupiła z wlasnej kieszeni :) a jak coś faktycznie będzie nadmiarowego to na miejscu się odda komuś :)
                    • jantarrka Re: późniejsze przyjście 17.04.09, 22:37
                      ja wezmę lustro. Jeżeli mnie powali perspektywa przewiezienia większego
                      autobusem przez całe miasto, wezmę łazienkowe okrągłe, nienajmniejsze, biust i
                      głowa się zmieszczą :)

a i robię kuskus :)
                      • imp18 A co jeżeli ktoś będzie szybciej ? 17.04.09, 22:49
                        bo mam pociągi tak że albo będę o 11 we wrocku albo po 12 ... i nie wiem który wybrać :) ktoś będzie tam szybciej ? wpuszczą nas wogóle przed czasem ?:P
                        • madziaost Re: A co jeżeli ktoś będzie szybciej ? 17.04.09, 22:57
                          wtedy zapraszam do salonu i pojedziemy razem po 14-tej:)
                        • annm Re: A co jeżeli ktoś będzie szybciej ? 18.04.09, 10:06
                          Ja melduję, że dotre ok 13 (mam nadziej) wcześniej obowiązki
                          domowe....

własnie robie sałatki....
                          sztucców nie biore - bo wiadziałam, że ktoś przynosi....
    • ariadna007 !!! sprawozdanie JAK WYGLĄDA droga i m-ce Zlotu!! 17.04.09, 22:30
      tak, tak moje kochane specjalna wyslanniczka była, zobaczyła i
      zadała parę upierdliwych pytań :)
      postaram się tlumaczyc jasno co jest dla mnie bardzo trudne bo jak
      sie staram jasno tlumaczyc to sama nie wiem o co mi chodzi ;))

pierwsze jak dotrzec na miejsce:

zacznę od dworca PKP bo to dla wszystkich chyba jasny punkt
      orientacyjny,
      wychodzimy z dworca PKP od tyłu i mamy przed sob
      a PKS, (który mamy w naszych ślicznych noskach),
      możemy przejśc na drugą stronę ale możemy też od razu po wyjściu z
      dworca skierować się w LEWO i idziemy cały czas prosto ... okolica
      może byc srednio ciekawa ale po prawej stronie ladna trawka rosnie :)
      mijamy po naszej prawej stacje STATOIL ( to tam, gdzie babcia
      ciasteczka kupowała i motor tankowała o ile ktos pamieta tą reklame)
      sorki za dygresje ;)
      to po prawej mijamy ten statoil, po lewej wiadukt czy cos takiego. w
      kazdym badz razie gora jezdza pociagi dolem samochody. przechodzimy
      prosto przez skrzyzowanie ( na tablicy z kierunkami patrz jak na
      Strzelin) caaaaały czas idziemy prosto, po naszej lewej mijamy
      budynki ruchu (tego zielonego koloru nie da sie przeoczyc) i od tego
      momentu czujnosc...
      z prawej strony jest niebieski znak z bialym napisem policja
      drogowa (czy cos w tym stylu) i na nim jest strzalka w prawo
      to my patrzymy w tym momencie W LEWO.
      na wysokosci tego znaku po lewej stronie dokladnie na wprost drogi,
      ktora skreca w prawo jest brama betonowa jak czasami cmentarze sa
      ogrodzone ;) , na niej sa napisy cos o czesciach do jakis samochodow
      w tą bramę mozna wjechac i tam zostawic samochod (dla tychco
      przyjadą)
      pub droguwka jest zaraz za ta brama i wyglada z deko jak budka PRL-
      u. na nim jest duza reklama PEPSI.
      wchodzimy do tego baru.. lapiemy mala zalamke -ale spoko nie jest
      zle - to nie ta sala :)
      na wprost wejscia, zaraz obok baru jest dlugi waski korytarz i na
      koncu jest NASZA SALA :)

ufff... mam nadzieje ze to zrozumiale bylo :)

a teraz jak wyglada sala....
      od razu powiem, ze latanie do toalety by przymierzyc moze nie byc
      dobrym pomyslem, drzwi do sali sa przeszlone nie przezroczysta szyba
      ale sa chyba wachadlowe. nie dadza sie szczelnie zamknac :(

sala jest duza zielona i pelno na niej balonikow :) troche niektore
      przywiedle ale nie robmy scen :)

WRZATEK ma być DOSTEPNY jakis taki specjalny gar z kurkiem jest.
      kubki ponoc tez ale za to glowy nie dam bo tego pana z kim bylo to
      zalatwiane nie bylo. ma byc jutro.
      sa drzwi prowadzace z sali od razu na parking ale mozna je zamknac.
      na jednej scianie sa okna przysloniete gesto firankami i sa one
      wysoko pod sufitem :)

na sali jest lustro ale zaraz przy drzwiach. jest ono tak okolo na
      wysokosci biustu, przynajmniej mojego:) i jest dosc szerokie ... ze
      3,4 forumkki jednoczesnie moga sie ogladac...tyle ze jest stare i
      tak srednio w nim widac,
      to tyle, wiecej nie napisze bo mnie tu nerwica na tej obcej
      klawiaturze trafi :)))
      • anabja Re: !!! sprawozdanie JAK WYGLĄDA droga i m-ce Zl 17.04.09, 22:42
        dzieki na instrukcje już sobie wydrukowałam mam nadziej że trafie
    • alitea Idziemy z dworca 17.04.09, 22:56
      Ponieważ się co jakiś czas pytania pojawiają odnośnie dojazdu na miejsce, to ja jeszcze raz napiszę. Idę z koleżanką z dworca PKP. Spotykamy się o 11:40 w okolicach Coffee Heaven. Kto chce, może się dołączyć. Mój numer telefonu to 796903356. Będę ubrana w czerwony żakiet i czerwone buty z kokardką :)
      • alitea Zły numer telefonu 17.04.09, 23:06
        Ten jest dobry: 796093356 :)
      • chestnut_lynx Re: Idziemy z dworca 17.04.09, 23:17
        alitea napisała:

> Idę z koleżanką z dworca PKP.

Znaczy ze mną ;P
    • chestnut_lynx Do metii 17.04.09, 23:21
      Dopiero dziś odkryłam Twojego maila z nr konta na mojej poczcie gazetowej (jako
      że mam ją od niedawna i nie mam jeszcze zwyczaju jej sprawdzać), więc już nie
      wpłacałam pieniędzy za zlot, bo doszłyby najwcześniej w poniedziałek. Przyniosę
      jutro :)
    • wiedzma_kasia Re: A może zlot we WROCŁAWIU? 17.04.09, 23:31
      A ja chcialam napisac, ze w tej chwili na liscie mam prawie 160 stanikow:)
    • metia Wpłaty itd 18.04.09, 01:39
      Ostatecznie z wpłatami nie jest bardzo źle - założę za dziewczyny,
      które nie wpłaciły brakujące 80zł, więc się nie martwcie :)

Będę jutro na miejscu ok. 11.30, żeby zapłacić za salę. Nie wiem
      jeszcze, w co będę ubrana, ale można mnie poznać po ciemnych włosach
      do brody i prostokątnych okularach. Dodatkowo będzie ze mną
      ognistoruda koleżanka, gdyby były jakieś trudności w
      rozpoznawaniu ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka