Dodaj do ulubionych

głębokość miseczki

05.04.09, 17:16
Powiedzcie mi jak się liczy głębokość miseczki? Wiem, że może to
idiotyczne pytanie, ale ja się wymierzyłam i jakieś dziwne wyniki mi
wychodzą...
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: głębokość miseczki 05.04.09, 17:23
      Tu była dyskusja na ten temat, poczytaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=58498349&a=58498349&v=2&wv.x=0
      Wynika z niej, ze też tego nie wiemy, pozostaje zapytać sprzedającego, jak to
      mierzy:-)

• megana-88 Re: głębokość miseczki 05.04.09, 17:27
        dzięki :) bo właśnie sprzedający napisał, że głębokość miseczki to
        ok 25cm , ale jakoś nie pasuję do jego wymiarów i nie wiem jak on to
        zmierzył :P
        • kk345 Re: głębokość miseczki 05.04.09, 17:37
          Obawiam się, ze głębokość miseczki nic Ci nie powie, bo nie wiesz, jak on to
          mierzył, tzn. w którym miejscu, nie wiesz też, jak ułoży Ci się pierś w tym
          konkretnym modelu. Tak więc pozostaje raczej opieranie się na wymiarach obwód
          pod/obwód w i przymierzanie.
    • mam_to_w_nosie Re: głębokość miseczki 05.04.09, 18:02
      Linka dostałaś, ale generalnie każdy mierzy miseczkę jak mu się uda, mierzyliśmy
      ze ślubnym moje staniki, ta sama metoda - od końca do końca fiszbiny przez
      najgłębsze miejsce, rozbieżność pomiarów do 2cm. Ale generalnie imho głębokość
      nic nie mówi, z posiadanych przeze mnie, dobrych staników każdy ma właściwie inną
      głębokość, różnica 4cm. To mocno zależy od sposobu mierzenia (oczywiście),
      kształtu miseczki i zabudowania. Staniki w tym samym rozmiarze, pasujące na
      ten sam biust spokojnie mogą mieć różną głębokość. Oczywiście ta różnica
      będzie w pewnych granicach, bo na osobę, której staniki mają śrendio 25cm głębokości,
      stanik o głębokości 35 będzie na pewno za duży ;)
    • frambuesa_m Re: głębokość miseczki 05.04.09, 18:10
      mnie kiedyś kupująca stanik poprosiła o ten pomiar i lekko zgłupiałam - bo nie
      wiedziałam jak to zrobić, poprosiłam o instrukcje i wg niej robi się to tak -
      naciągasz miseczkę na kolano i mierzysz na szczytach fiszbin (od wewnętrznej,
      bez kanalików) przez najgłębsze miejsce miseczki
      od tego czasu tak to mierzę i tak podaję na aukcjach
    • malgos_j Dla mnie to istotny pomiar 05.04.09, 19:14
      Moje wszystkie biustonosze maja głębokość miseczki 25cm +/- dosłownie kilka mm.
      Mierzę głębokość miseczki między końcówkami fiszbin przez najgłębsze miejsce w
      miseczce, (poziomo oczywiście) taką metalową zwijaną MIARKĄ BUDOWLANĄ, lekko
      wypychając. Wynik zawsze ten sam niezależnie od tego kto mierzy. Nie wolno tylko
      mocno wypychać miseczki, delikatnie.
      Wydaje mi się natomiast. że głębokości miseczki nie da się dobrze zmierzyć w
      stanikach typu plung, ponieważ są różnie wykrojone, a jeśli już, to pomiar ten
      jest niższy od standardowego. W każdym razie trudno się nim wtedy sugerować.
      • kk345 Re: Dla mnie to istotny pomiar 05.04.09, 19:23
        malgos, ale tak na logikę to wystarczy, by fiszbiny w rożnych stanikach miały
        różną długość, czyli kończyły się niżej/wyżej i już mierzysz głębokość miseczki
        w innym miejscu piersi...czyli ten pomiar jest wyjątkowo nieprecyzyjny
        • malgos_j Re: Dla mnie to istotny pomiar 06.04.09, 16:14
          Niby tak, ale dlatego pomiar robię właśnie w najgłębszym miejscu miseczki, jakąś
          niewielką tolerancję rozmiarową biust ma, a mierząc tak wychodzi mi zawsze +/-
          kilka mm. Wydaje mi się że różnice w długości fiszbin balkonetkach nie są tak
          duże, natomiast w wersji plung rzeczywiście potrafią być znaczne.
    • anulka_00 Re: głębokość miseczki 06.04.09, 10:22
      Ja mierzę głębokość mieseczki poziomo od końca do końca fiszbiny
      przez najgłębsze miejsce. Ale wiem że są różne techniki. Np. kupiłam
      stanik który miał mieć 29 cm głębokości miseczki a ja go zmierzyłam
      na swój sposób i wyszło 27. Dlatego zawsze trzeba zapytać
      sprzedającego w jaki sposób mierzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka