sorrento_8 Re: Chudniecie a zmiana obwodu 12.08.09, 21:21 Wszystko zależy jak u danej osoby jest rozłożona jest tkanka tłuszczowa i w jakiej kolejności organizm czerpie z zapasów, ja przy schudnięciu jak na razie 17kg, z obwodu straciłam minimalnie, za ta miseczki powinnam wymieniać - niestety na mniejsze :( - średnio raz na dwa miesiące. Ale mam nadzieję, że prędzej czy później ten tłuszcz z pleców też zechce pójść sobie precz :) Odpowiedz Link
ellenell Re: Chudniecie a zmiana obwodu 16.08.09, 17:31 No właśnie, jak widać to cecha osobnicza... Odpowiedz Link
epior Re: Chudniecie a zmiana obwodu 17.08.09, 10:09 jestem właśnie po zrzuceniu 24kg więc jako specjalistka się wypowiem :). Zaczynałam od 38HH (freya pollyanna). W trakcie chudnięcia najpierw leci w dół obwód, nawet rozmiar miesięcznie, potem dopiero obwód w biuście. Na początku byłam przerażona, że ogromny biust mi pozostanie a będę "pod" szczupła i nawet w KK się nie zmieszczę :) ale z czasem miseczki też się zmniejszyły. Teraz noszę 32H Freya Millie i 34H panache Tango plunge Jeżeli chodzi o stan piersi to skóra na nich szybko wiotczeje i wygląda fatalnie. Polecam natłuszczanie i nawilżanie skóry, a przede wszystkim zrobienie sobie przerwy w odchudzaniu po kilku miesiącach. Gdy waga przestaje spadać skóra ma czas, żeby się zregenerować i nieco skurczyć. Świetny jest także basen i naprzemienne prysznice. A jak chodzi staniki na czas chudnięcia to polecam kupienie mniejszego obwodu i przedłużki, wtedy biustonosz dłużej nam posłuży Odpowiedz Link
paula.anna Re: Chudniecie a zmiana obwodu 17.08.09, 13:06 po schudnięciu kilku kg (nie wiem dokładnie ilu, między 5 a 10 ;)) moje wymiary z 80/100 zmieniły się na 75/95. wyjściowe 32FF jest zdecydowane za duże. ostatnio eksperymentuję z 30g, 32F Odpowiedz Link
agusiazabrze Re: Chudniecie a zmiana obwodu 24.08.09, 09:54 schudlam 10 kg prawie, i z 65 gg lub 70 g zeszlam do 60 gg i nic nie moge dostac :( Odpowiedz Link
l0vely Re: Chudniecie a zmiana obwodu 24.08.09, 13:42 Ja chudnąc zeszłam z 76/98 do 72/92 i narazie nie zapowiada sie, aby cokolwiek miało mi spaść "spod" biustu, bo mam dość szeroką klatkę piersiową i niewiele tłuszczu na żebrach, a piersi to znikają, znikają w oczach ;) Odpowiedz Link
mentha Re: Chudniecie a zmiana obwodu 31.08.09, 10:48 Muszę troszkę zweryfikować mój wcześniejszy wpis. O ile ogólnie jestem ogromnie szczęśliwa, ze udało mi się schudnąć (to na razie połowa sukcesu - muszę jeszcze ten efekt utrzymać ;)), o tyle na froncie stanikowym - katastrofa. Trzy praktycznie nowe (lub prawie nowe) staniki szukają nowych właścicielek, Zara nie trzyma, w Pandorze wiatr hula, jedynie ostatnio zakupiona Jolie jest na mnie w tej chwili naprawdę dobra. Fatalny bilans. Wczoraj się zmierzyłam i z niedowierzaniem stwierdziłam, że w ciągu niecałych dwóch tygodni spadło mi z biustu 5 cm - to chyba niemożliwe, któryś pomiar musiał być błędny! Będę musiała poprosić kogoś o pomoc w mierzeniu, żeby wykluczyć możliwość, że mam omamy wzrokowe ;). Nawet nie próbuję podsumowywać, ile pieniędzy na tych zmianach straciłam, po co się dodatkowo stresować? I bez liczenia wiem, że sporo. Najbardziej mnie wkurza, że do wyrzucenia (a właściwie odstąpienia) kwalifikują się bardzo fajne staniki, z których tak się cieszyłam. W tym imieninowy prezent od męża :( Odpowiedz Link
agmani Re: Chudniecie a zmiana obwodu 03.09.09, 12:08 Jako ze jakies doswiadczenie wlasne sie juz pojawilo, chcialam napisac, ze -5 kg oraz zakonczenie karmienia (nie wiem w sumie, co wazniejsze), przelozylo sie na zjazd z 30ff/g na 28f, jakis model 30e (za to Arabelka 28e). Wniosek, ze pora na Lobby Malobiusciastych. Drugie -5 kg in making ;), ciekawe, co jeszcze sie zdarzy. Odpowiedz Link
asfo Re: Chudniecie a zmiana obwodu 08.03.10, 00:27 Zgubiłam 16 kg. Na początku miałam 94/120, teraz jest 84/112. Profilaktycznie śpię w staniku, stosuję dietę proteinową. Póki co nie jest najgorzej, biust mi jakoś specjalnie nie obwisł w porównaniu do stanu wyjściowego. Przede mną jeszcze dużo kilogramów do zrzucenia. Odpowiedz Link
arkac123 Re: Chudniecie a zmiana obwodu 08.03.10, 08:19 Nie ma żadnej reguły. Mój biust zostaje taki sam, niezależnie od wagi - w ciągu 2 lat (ciąża i połóg) przytyłam 15 kg i zrzuciłam 15 kg - biust cały czas pozostawał w takim samym rozmiarze 30G. Nawet podczas karmienia (20 miesięcy) biust się nie zwiększył;)). Odpowiedz Link
beata-1978 Re: Chudniecie a zmiana obwodu 08.03.10, 18:08 Od połowy stycznia zrzuciłam 8kg (też dieta proteinowa) i wszystkie staniki są na mnie za duże. Tak na oko z półtorej miski i jeden rozmiar w obwodzie. Zaczynałam od effuniaka (bakłażan) 80J - w tym tygodniu przyjdzie zamówiony mech w rozmiarze 70J.Mam nadzieję, że będzie pasował, a nawet że będzie lekko przymały, bo mam jeszcze do zrzucenia ok 11 kg. Odpowiedz Link
beata-1978 Re: Chudniecie a zmiana obwodu 12.03.10, 13:58 no i przeliczyłam się z tym mchem i to sporo... miski za DUŻE i to o jakieś 2 rozmiary, zapiełam się od razu na najciaśniejszą haftkę... jakaś masakra... jeszcze kilka kilogramów i nie będę mieć biustu... strasznie mi spada,obecnie głownie chudę właśnie z biustu :( Odpowiedz Link
agn44 Re: Chudniecie a zmiana obwodu 08.03.10, 20:35 jeszcze przed uświadomieniem schudłam 12kg. wtedy ubyło mi po 5cm zarówno w biuście jak i pod biustem. ale na to nie ma reguły. np koleżanka jest bardzo szczupła (niektórzy mogliby powiedzieć, że wychudzona) i zawsze jak tyle to przybywa jej w biuście i jak chudnie to też w biuście ubywa. na brzuchu, czy biodrach nie widać różnicy. Odpowiedz Link
pardita Re: Jakie kosmetyki na jędrność biustu ??? 09.03.10, 01:14 Hej, Dziewczyny! ja właśnie jestem na diecie - zbilansowanej pod kątem składników odżywczych, żadne tam głodzenie się..;) 2-3 razy w tygodniu chodzę na basen (gdzie konkretnie pływam 1 km i to nie tzw. żabką krajoznawczą), poza tym 2 razy gram w tenisa, na codzień poruszam się wyłącznie na rowerze. No i nie mogę narzekać, bo jak do tego jestem na diecie, to rzeczywiście chudnę i to bardzo równomiernie. W biuście też. Szczerze mówiąc, zawsze chciałam mieć mniejszy biust (teraz mam 75C), ale jak on mi tak chudnie, to niestety bardzo traci jędrność. [Dodam tylko, że mam 26 lat, nie byłam w ciąży ani nie karmiłam.] Więc tak się zastanawiam, jakie kosmetyki stosować. Na codzień, od 14 roku życia, używam oliwki dla niemowląt - mam bardzo suchą skórę. Ale myślę, że przy tym odchudzaniu poza ćwiczeniami poprawiającymi kształt biustu, przydałby się jakiś fachowy preparat. Co polecacie???? ps. trochę przydługi mi ten wstęp do pytania wyszedł, ale po prostu nie chciałam wykluczyć większość Waszych wątpliowści co o mojej diety. Odpowiedz Link
irenka65f pardita 09.03.10, 08:29 Poza odchudzaniem to 75C to nie jest duży biust. Czy na pewno nosisz dobry rozmiar? Odpowiedz Link
pardita Re: pardita 09.03.10, 09:17 hej :) wiesz, szczerze mówiąc (pisząc;), jeszcze nie kontaktowałam się z doradczyniami do spraw prawidłowego rozmiaru na tym forum. Moje 75C to jest według takiej strandardowej rozmiarówki z sieciówek (w dodatku prawą pierć mam większą i miseczka jest na nią odrobinę za mała). Chcę poczekać na koniec odchudzania z ustaleniem prawidłowego rozmiaru i wtedy też planuję wspaniałe stanikowe zakupy :) Ale nie zmienia to faktu, że mi piersi chudną, skóra wiotczeje i trzeba coś na to zaradzić. ps. W "powszechnej opinii 80% Polek z biustem 75B" ;) mój biust jest oceniany jako duży. Moja rodzina jest bardzo biuściasta i tam już zdecydowanie widać, że jest po prostu średni. Odpowiedz Link
nanah Re: Chudniecie a zmiana obwodu 09.03.10, 07:26 Schudłam ponad 13 kilogramów i nie obyło się bez wymiany:) Z 32G zrobiło mi sie 30E. Odpowiedz Link
ptasia Re: Chudniecie a zmiana obwodu 10.03.10, 08:36 jak się odchudziłam jako nastolatka o ok. 10 kg, biust poleciał 1-szy. Z tego, co było, chyba podobnie jak obecnie (30f/ff), zrobiło się... nie wiem, nie byłam uświadomiona i wówczas owijałam się jakimś 70A lub 'stanikami sportowymi'. Gdy zaczęłam na powrót nabierać wagi, biust też jako pierwszy zareagował na zmianę, i tak jest do tej pory - jak tylko trochę schudnę/przytyję (a zmiany nie są duże, o ok. 1 kg, bo trzymam od wielu lat podobną wagę), widzę różnice w biuście, ale zdecydowanie nie w wymiarze pod, tylko w. Jeśli podbiuście się zmienia, to minimalnie, w sposób nie wpływający drastycznie na obwód. Odpowiedz Link
agastrusia Re: Chudniecie a zmiana obwodu 10.03.10, 09:50 Ja schudłam po prawidłowym ostanikowaniu. Z rozmiaru 32H spadłam na 30FF/G. W obwodzie zeszło mniej niż w biuście bo i mniej był otłuszczony. W biuście spadło mi jakieś 10 cm. Poza tym trzeba pamiętać, że kilogramy nie zawsze schodzą równo z całego ciała. Są osoby, które najpierw chudną np. w biuście inne z bioder czy z brzucha, a jeszcze inne z ramion itd. Więc jeśli chcesz schudnąć 8 kg to musisz się nastawić, że z biustu możesz w ogule nie zejść ;-) Odpowiedz Link
kaguya69 Re: Chudniecie a zmiana obwodu 11.03.10, 10:12 witam :) to ja się może wypowiem, bo w chudnięciu i tyciu mam sporo doświadczenia :) odkąd noszę dobrane staniki (od 1.5 roku) sprawa z chudnięciem z biustu ma się trochę lepiej! teraz próbuję zrzucić trochę sadła na wiosnę (noszę 75G), i już widze, jak biust maleje, ale... nie traci na jędrności! nie wiem, od czego to zależy, może od ilości białka w diecie... kiedyś zawsze stawał się mało jędrny, teraz.. wręcz przeciwnie! dodam, że nie uprawiam forsownego sportu, czasem joga, taniec i spacery :) kiedyś, jak byłam jeszcze nieuświadomiona, schudłam do... sławnego 75B :D:D:D zawsze chudnę z biustu, bo pewnie mam tam głównie tłuszcz :) co do obwodu, o oczywiście u mnie się zmienia, i to bardzo, różnica 10 kg daje 10 cm mniej :) Odpowiedz Link