biedrona_a 09.04.09, 22:01 fotoforum.gazeta.pl/3,0,1740077,2,1.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filemoonka Re: Kolejna ciekawa cyfra :) 09.04.09, 22:13 teraz jest fajniejsza - 166606 ;) Odpowiedz Link
butters77 Biedrona, jak zwykle ukłon za refleks:) 09.04.09, 22:38 Ja tymczasem przypomnę inny "mroczny" lobbileusz;) lobby.blox.pl/resource/Rocznicowy.jpg Aaach, ile postów temu to było..;) I forum jeszcze nie miało obrazka!:) Odpowiedz Link
maheda [OT] szóstki a wróżenie z tablic rejestracyjnych 10.04.09, 07:30 Wcale nie mrocznie, chociaż wiem, że symbol 666 dla wielu osób kojarzy się wyłącznie dobrze, ale... ze względu na to, że pamiętam (w przeciwieństwie do Was) jeszcze stare rejestracje samochodowe (i mam na myśli te starsze od czarnych :D), to pamiętam również czasy, kiedy samochodów nie były takie dzikie tłumy jak teraz. W onych czasach, dawno, dawno temu, dziewczynki "wróżyły" sobie z rejestracji samochodów. Patrzyło się na rejestrację przejeżdżającego samochodu (a w onych czasach dało się to zrobić bez problemu) i jeśli obok siebie były na niej dwie cyfry, to "wróżyło" się z niej, co się stanie w najbliższej przyszłości. I tak (nie wszystko pamiętam): zero zero - niespodzianka jeden jeden - koleżanka dwa dwa - kolega trzy trzy - pocałunek cztery cztery - wielka miłość pięć pięć - list (CHYBA, nie jestem pewna do końca) sześć sześć - spełnienie marzeń siedem siedem - (??? - czy może mnie któraś wspomóc?) osiem osiem - kłótnia dziewięć dziewięć - wszystko skończone :-))))) Same więc widzicie, że mnie szóstki obok siebie nie mają prawa źle się kojarzyć :-)))))))))))) Odpowiedz Link
maheda [OT] Stare (starsze) tablice rejestracynje 10.04.09, 08:02 One wyglądały tak: pl.wikipedia.org/wiki/Polskie_tablice_rejestracyjne#1956-1976 ... poczułam się dość staro :-) Odpowiedz Link
lau-rin Re: [OT] Stare (starsze) tablice rejestracynje 10.04.09, 09:00 Ja pamiętam tą wyliczankę, ale chyba nie z tych rejestracji :) Gdzieś tak sprzed 15 lat. Odpowiedz Link
ucayali siedem 10.04.09, 10:05 a siedem to nie było spotkanie? Wyliczanki prawie nie pamiętam, a bawiłyśmy się w czasach, kiedy samochodów było już tyle, że natknięcie się na rejestrację z podwójnymi cyframi nie było specjalną rzadkością ;-) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: [OT] Stare (starsze) tablice rejestracynje 10.04.09, 09:11 Dokładnie, tez pamiętam tą wyliczankę ze swojej młodości, tylko trochę inaczej szła niż u Mahedy, ale może to jakoś się zmieniało... Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: wróżenie z tablic rejestracyjn 10.04.09, 09:45 podoba mi się ;-) chyba idę sobie powróżyć gdzieś, hahahaha potem napiszę czy się spełniło - ale jak któraś z Was moze uzupełnić, to by się przydało ;-):-):-):-) Odpowiedz Link
kotwtrampkach 33! ho, ho, ale mi się udało ;-) 10.04.09, 09:48 a jeszcze pytanie, czy dwie cyfry musza być obok siebie, czy wystarczy zeby na jednej rejstracji się znalazły? hihihihihi Odpowiedz Link
maheda Wyłącznie koło siebie! 10.04.09, 11:01 Ja po pewnym czasie "zmodyfikowałam" do trzech takich samych cyfr obok siebie, ze względu na mnogość podwójnych ;-) Odpowiedz Link
myszka.xww wyliczanka 10.04.09, 10:01 00 niespodzianka 11 kolezanka 22 kolega 33 szczere sny 44 chlopak szczery 55 kocha cie 66 dobrze zjesc 77 list lub kartka 88 pocalunek 99 wszystko skonczone ;) Odpowiedz Link
elrosa Re: wyliczanka 10.04.09, 10:29 A ja znam jeszcze inaczej :) do 44 włącznie tak samo, a potem: 55 dobry dzień 66 dobrze zjeść 77 mocny trunek 88 pocałunek 99 pech ;) A co najlepsze, wkręciło mi się to tak mocno, że odruchowo patrzę na tablice rejestracyjne i "wróżę". Nigdy się jeszcze nie sprawdziło, ale co tam ;-) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: wyliczanka 10.04.09, 10:38 Ja pamiętam taką: 00 nispodzianka 11 koleżanka 22 kolega 33 ...... (nie pamiętam) 44 chłopak szczery 55 ma na Ciebie chęć (taak, to było najgłupsze z całej wyliczanki ;)) 66 podarunek 77 pocałunek 88 kocha 99 zdradza Odpowiedz Link
filemoonka Re: [OT] szóstki a wróżenie z tablic rejestracyjn 10.04.09, 10:25 ja to znam w takiej wersji, że jak ktoś zobaczy na tablicy obok siebie dwie cyfry to ktoś właśnie o nim myśli :) coś jak czkawka ;) Odpowiedz Link
rennya przepraszam za zboczenie matematyczne, ale 10.04.09, 22:18 166600 to nie cyfra - to liczba... Odpowiedz Link