kwiatek04 Re: BiuBiu - 3 30.09.09, 21:10 W jaki rozmiar kusicielki celowac? Mrauu i coral nosze w rozmiarze 44bb/bbb :) I moze glupie pytanie: jaki jest prawdziwy kolor bluzki kopertowej? Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: BiuBiu - 3 30.09.09, 21:41 kopertowa jest czarna z białymi "znaczkami". Odpowiedz Link
la_parisiene Warszawa - BiuBiu w * Margot* 06.10.09, 13:02 Witajcie dziewczęta :) Po długiej nieobecności pojawiam się i anonsuję, że BiuBiu będzie dostępne w sklepie Margot w Warszawie, przy ul. Wilanowskiej 5. Pani Małgosia, jako pierwsza będzie dostawała wszelkie nowości. Planuję również robić specjalne krótkie serie tylko do sklepów - niedostępne u mnie. BiuBiu przedstawia w Margot premierę sukienki *szara eminencja*! Dyskretna i elegancka, z półrękawkami, w kolorze szaro-grafitowym. Pionowe cięcia, które wyszczuplają i modelują sylwetkę, są dodatkowo podkreślone białymi przeszyciami. Świetnie się prezentuje "sote", jak również w kombinacji z koszulą/golfikiem. W talii jest zawiązana czarna satynowa wstążka, którą można wymienić na na pasek, apaszkę- co kto lubi. Mnie osobiście podoba się klasyczne połączenie szarości z czerwonym, cienkim paseczkiem :) Równie dobrze może wyglądać przy tym kolorze żółty, zielony czy fioletowy. Myślę, że jest to sukienka dobra na każdą okazję. Taka "mała szara". Polecam :) Odpowiedz Link
ania.kar ALEJA nie ulica Wilanowska 06.10.09, 13:07 > Witajcie dziewczęta :) > Po długiej nieobecności pojawiam się i anonsuję, że BiuBiu będzie dostępne w > sklepie Margot w Warszawie, przy ul. Wilanowskiej 5. Ten sklep jest przy ALEI Wilanowskiej. Ulica Wilanowska jest w innym miejscu. To informacja przydatna szczególnie osobom nie z Warszawy. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: ALEJA nie ulica Wilanowska 06.10.09, 13:27 Przepraszam, ja ze wsi jestem, to się nie znam ;) Dziękuje za pomoc :) Sklep MARGOT przy Alei Wilanowskiej 5 lokal 18. Odpowiedz Link
genepi Re: ALEJA nie ulica Wilanowska 06.10.09, 13:35 To pewnie dlatego w sobotę kurier nie dojechał... Odpowiedz Link
la_parisiene Re: ALEJA nie ulica Wilanowska 06.10.09, 13:46 Kurier miał napisane Aleja i numer telefonu do Pani Małgosi.... Odpowiedz Link
bajka60 Re: ALEJA nie ulica Wilanowska 06.10.09, 13:52 to kurier nawalił. Paczki dostałam w poniedziałek i były one oklejone bardzo agresywnie kolorystycznymi naklejakmi "SOBOTA". Adres też się zgadzał - tylko kurierowi się nie chciało. Ale ciuszki już są i już pierwsze trafiły do szczęśliwych nowoposiadaczek. Ja też się tu ubiorę - na 100% w "szarą eminencję" Pozdrawiam Odpowiedz Link
genepi Re: ALEJA nie ulica Wilanowska 06.10.09, 14:07 To jeszcze zapytam kiedy można odkładac pieniądze na płaszczyk i żakiet? Szykować się na wydatek w październiku czy realnie w listopadzie? Odpowiedz Link
anna-pia krótkie serie? 06.10.09, 14:27 la_parisiene napisała: > Planuję również > robić specjalne krótkie serie tylko do sklepów - niedostępne u mnie. To mnie zmartwiłaś. Do "Margot" to jeszcze może pojadę, chociaż zupełnie mi nie po drodze, ale gdzie indziej... Szkoda. Tym bardziej, że "Margot" nie sprzedaje przez net. A będziesz informować na swojej stronie, że takie kolekcje są i gdzie? Odpowiedz Link
la_parisiene Re: krótkie serie? 06.10.09, 18:17 Hmmm, myślałam, że się ucieszycie :) Chodziło mi również o to, żeby nie robić sobie u Margot przymierzalni... Przez internet BiuBiu sprzedaję tylko ja, tylko ja mam ceny producent, siłą rzeczy. Sklepy, które chcą podjąć współpracę, mają jeden warunek- tylko sprzedaż stacjonarna. No i jeszcze coś, jestem jak sroka i jadąc gdzieś przez Polskę czy zagranicę, nie potrafię się opanować, żeby nie kupić ładnej materii. Nie są to ilości do produkcji masowej, tylko pojedyncze kupony lub beleczki. Wymyślam z nich coś oryginalnego, bardziej pracochłonnego, ale gdybym to miała rozkroić na kilkadziesiąt rozmiarów, to nawet po 1 sztuce by nie wyszło. Pomyślałam, że w ten sposób mogłyby powstawać bardzo króciutkie serie, w kilku najpopularniejszych rozmiarach. Takie rzeczy najlepiej wystawić w sklepie stacjonarnym. Oczywiście zawsze poinformuję Was o takim fakcie, w nowym sklepie internetowym będzie specjalne miejsce na informacje o sklepach stacjonarnych. Na forum, też zawsze będzie informacja, w newsletterze.... pomóż Amelce ubieram na biustwo ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: krótkie serie? 06.10.09, 19:53 Myślę, że te osoby, które do najbliższego sklepu stacjonarnego mają sporo kilometrów, raczej się nie ucieszą ;) No i z tego, co piszesz, wynika, że fajne, oryginalne ciuchy będą tylko stacjonarnie, a internetowo już nie. Szkoda. Ale rozumiem Twoje podejście :) Odpowiedz Link
ariadna007 rany! chyba w końcu się zmuszę do odchudzenia ;) 06.10.09, 21:53 mam chyba najmniej chodliwy rozmiar biubiowy chlip... 48 BB/BBB latem byłam na biubiuowo ale jak na razie popadam w czarną rozpacz bo we wszystkim wyglądam workowatoooo i jeszcze jak tu przeczytałam, że krótkie serie stacjonarnie i w chodliwszych rozmiarach to się załamałam .... i jeszcze ta grafitowa sukienka... pewnie idealnie by mi pasowała to moich szpilek w jodełkę ;( nie da rady :) nie ma tego złego ;) Odpowiedz Link
anna-pia Re: krótkie serie? 06.10.09, 23:12 la_parisiene napisała: > Hmmm, myślałam, że się ucieszycie :) Jestem leniwa i nie chce mi się jeździć przez pół Warszawy :) > Chodziło mi również o to, żeby nie robić sobie u Margot przymierzalni... Słusznie i naukowo. > Przez internet BiuBiu sprzedaję tylko ja, tylko ja mam ceny producent, siłą > rzeczy. Sklepy, które chcą podjąć współpracę, mają jeden warunek- tylko sprzeda > ż > stacjonarna. Jasne :) > No i jeszcze coś, jestem jak sroka i jadąc gdzieś przez Polskę czy zagranicę, > nie potrafię się opanować, żeby nie kupić ładnej materii. > Nie są to ilości do produkcji masowej, tylko pojedyncze kupony lub beleczki. > Wymyślam z nich coś oryginalnego, bardziej pracochłonnego, ale gdybym to miała > rozkroić na kilkadziesiąt rozmiarów, to nawet po 1 sztuce by nie wyszło. > Pomyślałam, że w ten sposób mogłyby powstawać bardzo króciutkie serie, w kilku > najpopularniejszych rozmiarach. Takie rzeczy najlepiej wystawić w sklepie > stacjonarnym. Oczywiście zawsze poinformuję Was o takim fakcie, w nowym sklepi > e > internetowym będzie specjalne miejsce na informacje o sklepach stacjonarnych. > Na forum, też zawsze będzie informacja, w newsletterze.... No i git :) Trudno, najwyżej będę molestować forumki z innych miast ;p Odpowiedz Link
kryklu Re: Warszawa - BiuBiu w * Margot* 06.10.09, 17:55 "Planuję również robić specjalne krótkie serie tylko do sklepów - niedostępne u mnie" Ale mi przykro! Mieszkam na prowincji i do Warszawy na zakupy nie pojadę... Mam tylko nadzieję, że to jest zaczątek wielkiej firmy pt. "Biubiu", sprzedającej swoje wyroby w wielu sklepach w całej Polsce. Czego Tobie i nam wszystkim życzę. No i bardzo bym chciała, żeby Twój internetowy sklep nadal funkcjonował i też się rozwijał. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Warszawa - BiuBiu w * Margot* 06.10.09, 18:19 Kryklu, sklep nadal będzie działał. Spoko-loko ;) Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: Warszawa - BiuBiu w * Margot* 06.10.09, 20:38 Mnie tez zmartwilas tymi krotkimi seriami, bo trudno, zebym przyleciala z Grecji np do Warszawy, zeby cos zakupic. Jak dla mnie to takie krotkie serie powinny byc dostepne wlasnie w twoim sklepie internetowym, bo ty jako producent powinnas miec wiekszy asortyment od pozostalych :) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Warszawa - BiuBiu w * Margot* 06.10.09, 22:40 Jako producent mogę mieć inny asortyment :) nie powiedziałam, że mniej ciekawy :) Odpowiedz Link
akna Do dżinów/pierwotniaki 02.10.09, 09:01 Początkowo sceptycznie podchodziłam do tej bluzki - może dlatego, że ostatnimi czasy zabrakło mi dżinsów w szafie, ale nadrobiłam to :-) Dzisiaj miała miejsce premiera w pracy. Nasza szefowa biura pierwsza zauważyła z komentarzem aaaa muszę ją mieć :D Nosi i układa się super. Oczywiście Paryżanka zadbała o rozdzielenie piersi :-) Odpowiedz Link
akli-mak Re: BiuBiu - 3 06.10.09, 19:07 W jakich kolorach będzie dostępna bluzka koszulowa? :) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: BiuBiu - 3 06.10.09, 19:23 Pierwsza będzie biała, później bordo i śliwka. Odpowiedz Link
ariadna007 a jaki będzie zakres rozmiarowy? 06.10.09, 21:56 bo aktualnie większość to do 46 :( Odpowiedz Link
la_parisiene Re: a jaki będzie zakres rozmiarowy? 06.10.09, 22:22 Pewne rzeczy nie wyglądają dobrze w rozmiarze 48. Powiem więcej, mało kiedy można znaleźć coś, w czym 48-emka wygląda fajnie. Dopasowana sukienka ołówkowa jest do rozmiaru 44. Niestety, większe rozmiary nie wyglądają dobrze w tak dopasowanych rzeczach i nic na to nie poradzę. Kiedy pytałam czy chcecie letnie bluzki 48- byłyście żywotnie zainteresowane, później usłyszałam pretensje, że bluzki nie pasują do Waszych sylwetek... No nie pasują, ale postanowiłam uszczęśliwić wszystkie rozmiary, a niestety nie da się :( Dla większych rozmiarów potrzebne są inne rozwiązania, czego ja chwilowo się nie podejmuję, bo jestem zbyt mała. Od czasu do czasu będą bluzeczki 48, to samo dotyczy r.34 i 36. Jeśli będę większą firmą i będę mogła sobie na to pozwolić finansowo - z miłą chęcią "zaopiekuję" się większymi dziewczynami :) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: a jaki będzie zakres rozmiarowy? 06.10.09, 23:18 la_parisiene napisała: >Kiedy pytałam czy chcecie letnie bluzki 48- byłyście > żywotnie zainteresowane, później usłyszałam pretensje, że bluzki nie pasują do > Waszych sylwetek... Oj, poczułam się wywołana do tablicy! Fakt - ja też chciałam bluzkę w rozmiarze 48 i nie wyglądałam w niej dobrze, ale nie miałam pretensji do Ciebie, raczej poczułam, że Ty masz do mnie. Nie jestem znawcą krojów i zwyczajnie nie wiedziałam (bo i skąd? Nie mierzyłam nigdy bluzek z takimi marszczeniami), że będę wyglądała źle. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: a jaki będzie zakres rozmiarowy? 06.10.09, 23:35 Juleczko, niesłusznie poczułaś się wywołana :) Nie mam do nikogo pretensji - jeśli któraś jeszcze poczuła się urażona- przepraszam. Chodziło mi o to, że ja doskonale wiem jak wygląda 48, bo wszystko testuję na 48 :P Po prostu nie zamierzam więcej ulegać prośbom o takie same modele jak dla szczuplaczków, tylko w większych rozmiarach, bo tego nikt nie kupi. Albo kupi i będzie niezadowolony :( I tyle :) Żadnych personalnych wycieczek nie robiłam :) Buziaki :)* Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: a jaki będzie zakres rozmiarowy? 07.10.09, 00:07 No coz, tez sie poczulam wywolana, i mysle, ze kazda z nas powinna te sytuacje wyjasnic ze swojego punktu widzenia. Osobiscie z poczatku nie bylam zachwycona soba w biubluzkach, czemu emocjonalnie i impulsywnie dalam upust na forum, ale to bylo tylko pierwsze wrazenie. Po prostu musialabym miec inne cialo, wiem to, i jestem zadowolona z efektu, jaki jest ostatecznie. Co najsmieszniejsze, zielona bluzeczka z dekoltem w szpic z tylu jest moja ulubiona, glownie ze wzgledu na material, ale tez dlatego ze, po przyjrzeniu sie sobie chlodnym okiem, to jak na siebie ;) wystrzalowo w niej wygladam. I jakos do tej pory nie spotkalam w zwyklych sklepach bluzek, ktore by sie lepiej lub choc porownywalnie prezentowaly. Osobiscie czekam na jakies jesienne rzeczy (juz zdazylam roztrwonic w miedzyczasie pierwsza transze pieniedzy przewidzianych na zakupy, ale nastepne moga sie pojawic) i przykro mi, ze latwiej jest po oprostu zostawic nas na pastwe losu niz osiagnac jakis konsensus. Moze jestesmy (ja i kilka innych forumek) wieksze od reszty, ale czy to znaczy, ze mamy latac gole albo w workach po ziemniakach? Moze najlepiej byloby policzyc osoby, ktore po doswiadczeniu z kolekcja letnia nadal chca chodzic w bluzkach Paryzanki i skroic kilka sztuk dla nich. Mozliwe, ze jakis procent z nich poldzie do zwrotu, ale tak jest przeciez we wszystkich modelach. Poza tym, jakos w sklepie nie wisza na przecenie ubrania w rozmarze 48 bb/bbb, tylko te jak najbaedziej "standardowe" :p Odpowiedz Link
jul-kaa Re: a jaki będzie zakres rozmiarowy? 07.10.09, 00:22 W takim razie super :) I czekam, aż my, duże kobietki/dziewczyny będziemy miały SWOJE BiuBiu. Bo to przecież nastąpi, prawda? :)) I ja wcale nie chcę nosić ubrań projektowanych dla szczuplaków i szytych większych, ja marzę o takich rzeczach, które będą pomyślane specjalnie dla nas :) A offtopując - BiuBiu podkreśla mi brzuch - latem tego nie chciałam, teraz jestem z brzuszka dumna (bo nie jest już wyłącznie zbędną tkanką, a domem dla małego mieszkańca) i z radością nosiłabym jesienne BiuBiowe ubrania :) BiuBiu dla ciężarnych! Duży biust i duży brzuch, tak, to jest to! :))) Odpowiedz Link
kryklu Re: a jaki będzie zakres rozmiarowy? 07.10.09, 03:37 Mam nadzieję, że la_parisiene zna zasadę, że ciężarnej się nie odmawia ;) Wtedy pozostałe duże dziewczyny by skorzystały... Zresztą 46 i 48 to nie są jakieś monstrualne rozmiary! Posiadanie nadmiaru sadełka nie oznacza, że chcemy zrezygnować z kobiecego wyglądu. Ja jestem bardziej gruba niż dużobiuściasta i właśnie dlatego poluję na nowe kreacje biubiowe, żeby nie nosić luźnych worków zamieniających mnie w klocek. Szczupłe dziewczyny wyglądają pięknie w strojach Biubiu, ale im ładnie we wszystkim. Grubaskom jest trudniej. Kingo, nie opuszczaj nas w potrzebie :)) Zresztą widać wyraźnie, że najdłużej zostają w Twoim sklepie małe i średnie rozmiary, mamy więc i ekonomiczny argument :) Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: a jaki będzie zakres rozmiarowy? 07.10.09, 08:46 A ja tak bardzo czekalam na ta sukienke :( Odpowiedz Link
ariadna007 no to mój bląd, że... 07.10.09, 10:58 nie pisałam na Lobby iż w szmaragdowym Mrau i Amarancie wyglądałam bosko!! :) dwano tak sexownie się latem nie czułam :) amarant dla mnie miał tą wadę tylko, że był z bawełny i jak się rozciągnął troszkę na brzuchu to wyglądało nie wyglądało to zbyt dobrze. Na kolorowe Mrau sie nie rzucałam bo wytłumaczyłam sobie, że jak mam tak ekhm... rozbudowaną górę i włożę coś z paskami to to nie będzie wyglądać. a własnie Kingo, czy możliwe będzie aby pojawiło się Mrrau z długimi rękawami? Ogólnie to ja kocham krój Mrrau :) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: no to mój bląd, że... 07.10.09, 11:12 Tak, Mrau jest.. Mrrrrauuuuu....;) Nawet z tylem w szpic (mam wrazenie, ze lepiej w nim wygladam niz w zabudowanym, co zaburza wszelki podstawy mojej logiki;) ), choc nie wiem, czy to dobre rozwiazanie na zime :) Odpowiedz Link
akj77 Re: a jaki będzie zakres rozmiarowy? 07.10.09, 16:41 > Pewne rzeczy nie wyglądają dobrze w rozmiarze 48. Powiem więcej, mało kiedy > można znaleźć coś, w czym 48-emka wygląda fajnie. Noo, przepraszam, ja w Twoich ciuszkach wyglądam świetnie, mam zamieścić zdjęcia na dowód? ;-P A serio, to uważam, Kingo, że za bardzo się przejmujesz tym, co kto napisze na forum. Ktoś napisał, że nie chce dekoltu w trójkąt na plecach w większych rozmiarach - no i zaraz większe Amaranty były na plecach proste, a ja właśnie liczyłam na ten trójkąt i się zawiodłam. Ale tylko na tym szczególe, bo poza tym Amarant właśnie w 48 zebrał mnóstwo pochwał od moich znajomych, którzy (a raczej które) naprawdę nie chwalą wszystkiego, w czym mnie widzą. Ktoś narzeka, że w niczym nie wygląda dobrze - i przestajesz szyć 48. No weź. Moim zdaniem problem nie polega na tym, że 48 mało w czym będzie wyglądać dobrze, tylko na tym, że 48 mało kiedy będzie z siebie zadowolone. Bo nie będzie wyglądać jak 36. To akurat jest prawda - nie będzie. Ale może wyglądać lepiej, niż w luźnym worku. Poza tym odnoszę wrażenie, że jak wypuścisz coś nowego, to właśnie rozmiar 46, który zazwyczaj jest największy w danym modelu, znika najszybciej. Może nie kieruj się tak bardzo opiniami na forum, tylko wynikami sprzedaży :-) O, na przykład letniego turkusowego kocio-kocio w 46 już nie ma, a mniejsze rozmiary są. Ja sobie tak plumkam, bo teraz już jestem raczej 46 niż 48, a te rozmiary na szczęście jeszcze szyjesz ;-) Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: a jaki będzie zakres rozmiarowy? 07.10.09, 18:42 a może Kinga i cały zespół szyje najwięcej średnich rozmiarów,a mniej skrajnych i dlatego złudzenie,ze one schodzą najszybciej? Ja łapię się na początek tabelki,więc może zostanie to źle odebrane,ale rzeczywiście chyba jakoś w lecie po forum przetoczyła się niemal burza rozczarowań. Odpowiedz Link
hermenegilda_k Re: a jaki będzie zakres rozmiarowy? 07.10.09, 19:38 teraz to się podłamałam - myślałam, że wszystkie modele będą szyte do rozmiaru 48 i wreszcie będzie szansa na fajne ciuchy w dużym rozmiarze i trochę jestem zdziwiona rezygnacją z 48 tylko dlatego, że rzekomo ciuch źle wygląda na jakiejś forumce - w sklepie te rozmiary znikają dość szybko, zostaje 38 i 40 - czyli jednak ktoś to kupuje sporo osób na forum pisało też o tym, że bluzki są za krótkie - czy głos forum ma taką siłę sprawczą, że teraz bluzki będą dłuższe? bo na przykład ja odesłałam bluzkę kopertową tylko dlatego, że ledwo przykrywa mi talię, ale wyglądam w niej świetnie... Odpowiedz Link
genepi Re: a jaki będzie zakres rozmiarowy? 07.10.09, 19:53 A ja np. wyglądam dramatycznie kiepsko w kopertowej. Wiem bo dziś mierzyłam u Bajki w Margot. I to nie wynika z tego że słabo w ogóle wyglądam w czymkolwiek bo się sobie nie podobam. Ale za to nabyłam szarą eminencję i jestem zachwycona: na moje 75K dryfujące powoli w kierunku 70J dobra okazała się sukienka 44BB, materiał lekko się poddaje, w biuście i talii pięknie przylega. Robi talię i daje efekt jak ta lala. Sukienka ma rewelacyjnie wyszczuplający krój, będzie pasować jesiennie np do żółtego małego sweterka. Mierzyłam też kocio-kocio morskie które cudownie ukrywa fałdki na brzuszku. Natomiast bluzka do dżinów też pozwala ukryć niedoskonałości bo giną w radosnych wzorach. Następnym razem będą moje. (a tak na offie: żeby nie było że jest tak pięknie - wracając wywaliłam się centralnie na rowerze, więc do sukienki przez parę tygodni ponoszę wielkie strupy na kolanach i kulenie ala dr house) Odpowiedz Link
izas55 48 Błagam wróć.... 08.10.09, 09:05 Ja się podpisuję czterema kończynami o powrót 48. Wizja tego że jednak nie będę mogła sobie kupić koszulowej bluzki, która po raz pierwszy ma szansę być na mnie dobra w biuście (nie będącą jednocześnie o dwa rozmiary za dużym workiem na kartofle) wprawia mnie w stan rozpaczy. O ile jeszcze w bardziej elastycznych ciuchach chyba bym mogła próbować 46 to w tych nieelastycznych żadną miarą. Jedna figura w rozmiarze 48 zupełnie nie równa się innej, dlatego różnym dziewczynom będą pasowały różne fasony. Dzięki Kindze mam na przykład pierwszą letnia dopasowaną sukienkę. I jak mam być szczera guzik mnie obchodzi, że nie wyglądam w niej jakbym nosiła rozmiar 38. Tak, mam brzuch i duży biust i żadne ubranie tego nie zamaskuje. Nie mam złudzeń że jedna zakładka mniej czy więcej to zmieni. A jednak to w ciuchach BiuBiu (w rozmiarze 48) usłyszałam całą masę komplementów, nawet w tych fasonach w których akurat wydawało mi się, że nie wyglądam przesadnie zjawiskowao Nigdy nie będzie tak, że podpasuje się wszystkim. I szczerze mówiąc to czasem mam wrażenie, że właśnie o tym dziewczyny (w różnych z resztą rozmiarach) zapominają. Wszystko nie musi się wszystkim podobać. Nie chcę narzekać, ani dzielić nas na te "mniejsze" i "większe" ale dziewczyny noszące rozmiar 38 i biust 30/32G jednak mają większe szanse na ubranie się, nawet w sieciówkach. Ja, 48 i 38HH/J takich szans nie mam, chyba że będzie to wspomniany wyżej worek. A na sukienkę szans nie mam żadnych. Kingo, bardzo proszę rozważ swoją decyzję. Wiele z nas na prawdę zdaje sobie sprawę, że otwierając BiuBiu porwałaś się na ogromne przedsięwzięcie. I kibicujemy, żeby ci się udało, nawet jeżeli oznacza to oczekiwanie. Gdybym mogła i mieszkała bliżej to chyba bym do ciebie przychodziła jako wolontariuszka..... Fanka Odpowiedz Link
anna-pia Re: 48 Błagam wróć.... 08.10.09, 21:23 Popieram. Mam 2 biu-bluzki w r. 42, dwie - 44 i jedną 46, a noszę stanik zaledwie 32GG. Co mają powiedzieć dziewczyny, które noszą 36HH? Kingo, szyj, proszę, większe rozmiary - oczywiście, że ubranie nie wyszczupli, ale w połączeniu w dopasowanym stanikiem pokaże, że to jest kobieta. Może nawet mniejsze ilości - widzę, że te rozmiary schodzą. Nigdy nie będzie tak, że wszystkie będą zadowolone - przecież nie chodzi o to, żeby zadowolić wszystkich, tylko żeby firma się rozkręcała w swojej niszy. Dziewczę noszące 32F ubierze się w sieciówce i będzie dobrze wyglądać. Dziewczę noszące 38GG, ubrane w sieciówkowe ubrania, będzie wyglądać na 10 kg więcej. Odpowiedz Link
ariadna007 Re: 48 Błagam wróć.... 08.10.09, 21:37 podpisuję sie pod tym obiema rękami :) moja przyjaciółka pomimo podobnej wagi i wzrostu ma zupełnie inną figurę i rzadko kiedy wyglądamy tak samo w jednym ciuchu. W jednych ona wygląda bosko a ja z kolei wyglądam jak idz stąd ;) wyjątkiem była jedna bluzka w Wallis, gdzie ona wyglądała jak danuta rinn a ja jak denis rusos czy jak się tam jego nazwisko pisze ;) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: 48 Błagam wróć.... 08.10.09, 22:08 Ojej, ale ja przecież nie powiedziałam, że nie będzie 48! Dzieffczyny, don't panic ;) Owszem 48 sprzedaje się pierwsze, bo skrajnych rozmiarów szyję skromne ilości, czasami po 2 sztuki! To wyjaśnia tajemnicze znikanie niektórych rozmiarów. Jest to niesamowicie czasochłonne i pracochłonne. Ale nie powiedziałam nigdy, że rozmiarów 46+ nie będzie! To tak jakby Ewa chciała produkować biustonosze tylko do obwodu 75 ;) Powtarzam tylko jak mantrę, że szczęśliwsze kobiety, wymagają specjalnego traktowania i zdecydowanie innej konstrukcji. Ciuch może nawet wyglądać bardzo podobnie, ale nie będzie przeskalowany z mniejszego, tylko skonstruowany inaczej. To co szczupłym dziewczynom podkreśli talię, nam podkreśli oponki i nawisy inflacyjne. Piszę nam - bo sama jestem szczęśliwą posiadaczką takowych :P Kiedyś nie miałam się w co ubrać, bo miałam zbytnie wcięcia i wygięcia, teraz zostały głównie wygięcia, a problem z ubraniami jeszcze większy. „Przerobiłam” już problemy odzieżowe sylwetki super seksownej, teraz „przerabiam” takie dla sylwetki z reklam pewnej firmy oponiarskiej ;) Wiem jak jest trudno znaleźć cokolwiek, co nie będzie dwoma zszytymi prostokątami z rękawami! A teraz ad personam - Izabelo, pozwolisz, że nie zgodzę się do końca z Tobą co do tej zakładki ;) Owszem jedna zakładka wiosny nie czyni, ale kilka zakładek, tudzież inny myk - a i owszem :) Przykład dosłowny : „szara eminencja” w tej formie, w jakiej jest obecnie, czyli dopasowana sukienka ołówkowa z półrękawkiem - nie wygląda dobrze ponad rozmiar 44. Dodając do niej kilka zakładek, zmieniając długość rękawa, można zrobić sukienkę dla rozmiarów większych oraz dla bardziej biobio ;) Problem jest jak zwykle tylko jeden czas, czas, czas ... który jest do tego potrzebny. Oraz kasa, kasa, morze kasy...a najlepiej to dotacja unijna ;) Odpowiedz Link
beniutka_bo Kingo... 08.10.09, 22:16 ....powala mnie Twój dystans do samej siebie i autoironia! Gratuluję! Czyli dobrze myślałam o tych nielicznie szytych skrajnych rozmiarach;) Dziewczyny, weźcie wrzućcie obfocone nowinki gdzieeeeeeś! Odpowiedz Link
izas55 ;-) 09.10.09, 09:03 Kingo, wiesz, że cię uwielbiam pasjami ;-). I tak zaczekam na to 48 bez marudzenia. Ten mój "dramatyczny" post to chyba z uwagi że ostatnio bardzo padało, było szaro i chyba jesienna depresja zaczęła mnie dopadać. Zrobiło się zimno a wszytkie moje biubiu są z krótkim rękawem, więc nie mogę ich nosić. Jak sobie pomyślałam, że może już nie byc 48 to wpadłam w pełną rozpacz. Taki rodzaj histerii ;-). Iza ps. Mam nadzieję że zdjęcia w Marakeszach do powieszenia na wystawce zachwyconych użytkowniczek do Ciebie dotarły. Odpowiedz Link
jul-kaa Re: 48 Błagam wróć.... 09.10.09, 09:26 > Jedna figura w rozmiarze 48 zupełnie nie równa się innej, dlatego różnym dziewc > zynom będą pasowały różne fasony. Właśnie :) Ja na przykład jestem dość niska (jakieś 165 na obcasie) i wielce okrągła, ale już dziewczyna wyższa o jakieś 10 (czy inne 15-20) i nosząca to samo 48, będzie znacznie mniej okrągła i siłą rzeczy szczuplejsza :) I na niej Biubiu 48 będzie wyglądało zupełnie inaczej :) Ja wolę poczekać na specjalnie skonstruowane przez Kingę modele dla większych kobiet (bo akurat ja nie wyglądałam zbyt dobrze w dotychczasowych biubiach), ale jednocześnie popieram szycie "powiększonych", dopóki nie będzie odpowiedniej konstrukcji :) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: 48 Błagam wróć.... 09.10.09, 10:32 Dodam jeszcze, ze z modeli, ktore juz sie pojawily tej jesieni, Kocio mozna spokojnie uszyc w 48. Mierzylam kiedys 46 i wygladalam swietnie, tyle, ze bylo bardzo opiete, a wolalabym luzniejsze; ale poza tym-to byla bomba. Tak wiec: Kocio-na TAK:) No i mam nadzieje, ze chociaz bluzki koszulowe beda od razu w 48. Odpowiedz Link
nomina Technicznie 09.10.09, 17:34 Kinga, czy będą jeszcze Kocia z długim rękawem, ale bez szarfy? Najlepiej też ciemne, zimne kolory - czekolada, śliwka etc. Albo coś o dekolcie podobnym do Kocia? Czy z odzieży cieplejszej poza żakiecikami z parzonej wełenki (kiedy? kiedy?) - przewidujesz coś jeszcze? Ostatnio modne są takie ni to tuniki dzianinowe, ni to sukienki zarzucane na bluzkę z długim rękawem - fajnie to wygląda, jestem przekonana, że z probiuściastym krojem uszyłabyś cudo :). Czy przewidujesz spodnie? Odpowiedz Link
kryklu Re: Technicznie 09.10.09, 17:44 Ja nie Kinga, ale nie wiem czy wiesz, że najnowsze kocio-kocio morskie jest bez szarfy. I bardzo ładne - dzisiaj do mnie dotarło :))) Odpowiedz Link
nomina Re: Technicznie 09.10.09, 18:45 Ale morskie :). A ja wolę takie zimne kolory - śliwki, butelkowe zielenie, brązy. Mam ciemnozielone Kocio z krótkim rękawem, jestem bardzo zadowolona, no ale pora roku wymaga już bardziej zabudowanych ubrań. Odpowiedz Link
la_parisiene przerwa techniczna ;) 12.10.09, 15:31 Bardzo przepraszam, chwilowo mnie z ważnych przyczyn nie ma- sklepem rządzą obcy - proszę o wyrozumiałość, gdyby było coś nie tak - jak wrócę postaram się to wszystko ogarnąć. Odpowiedz Link
lori_anna Re: przerwa techniczna ;) 14.10.09, 11:37 dobrze, że napisałaś, bo już się martwiłam, że nikt na maile nie odpowiada i że coś się stało pozdrawiam! Odpowiedz Link
genepi Szara eminencja 16.10.09, 19:39 Donoszę że zauważyłam pojawienie się szarej eminencji w zapowiedziach. Jako szczęśliwa posiadaczka mogę powiedzieć że na żywo wygląda jeszcze lepiej. Odpowiedz Link
irenka65f Kiedy? kiedy? 16.10.09, 23:56 No właśnie kiedy te modele z zapowiedzi będzie można kupić? Kiedy pojawią się dokładne opisy danego modelu? I czy będą też inne kolory? Szczególnie bluzki koszulowej. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Kiedy? kiedy? 19.10.09, 21:10 Irenko, bluzki najpierw będą białe, w zapowiedziach wisi ciemno-fioletowa, bo taką uszyłam jako prototyp. Napisałam również, że przypuszczalny termin to listopad. Odpowiedz Link
kk345 Re: Szara eminencja 07.12.09, 23:03 Właśnie odebrałam przesyłkę z szarą eminencją, sukienka jest super. Mam tylko malutkie "ale": jestem niewysoka (163 cm) a pas wypada mi nieco zbyt wysoko, przydałoby się opuścić go odrobinę niżej, sukienka leżałaby lepiej. No i jest dobrze dopasowana w pasie, ale trochę zbyt luźna w biodrach, mam 42 BB i jest przewidziana na pomieszczenie bioder szerszych, niż moje 102 cm. Odpowiedz Link
jelonek_k Pytanie o zapowiedzi sukienkowe 17.10.09, 23:36 Ja jak zwykle o sukienkach ;-) Czy są planowane sukienki wykonane ze sztywnego materiału, ale mniej oficjalne niż ta, która teraz jest w zapowiedziach? Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Pytanie o zapowiedzi sukienkowe 19.10.09, 21:07 Jelonku, nie są przewidziane, jedyna sztywna to ta, która jest. Materiał ma jasną osnowę i czarno-grafitowy wątek, z bliska można by pomyśleć, że to jeans, w dotyku jest podobna jak jeans z lycrą. Wydaje mi się, że ona się nadaje na każdą okazję- w zależności od dodatków. Fajnie wygląda z golfem, z koszulą oraz bez dodatków. Taka codzienna, biurowa sukienka jak dla mnie, która przy odpowiednich dodatkach może się zmienić na bardziej elegancką. Sukienek typu szmizjerka, na razie nie przewiduję. Odpowiedz Link
sinha a ja znowu z tym samym pytaniem:) 18.10.09, 23:13 Kiedy będzie w sklepie śliwkowa kusicielka, która już tak długo leży w zapowiedziach, a wg ostatniej odpowiedzi na moje podobne pytanie miała być tydzień temu? Nie chcę tutaj nagabywać czy coś, ale tak mi się marzy ona, tym bardziej, że już coraz zimniej się robi i w ogóle:) Kurczaki no fajnie by było jakby się pojawiła jakoś niedługo to bym mogła zrobić jedno zamówienie razem z resztą upatrzonych bluzeczek...:) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: a ja znowu z tym samym pytaniem:) 19.10.09, 21:02 Shino, śliwkowa kusicielka jest a jakże...skrojona, jednak priorytetem były dla mnie sukienki z tkaniny, bo to taka baza, może nie tak ważna jak koszule, ale również istotna, ze względu na te stębnowania sukienki szyją się i szyją już dwa tygodnie i jeszcze kilka dni będą musiały im poświęcić, jak tylko skończą tyle, aby z każdego rozmiaru było po trochę - uszyją śliwki, bo chciałabym choć kilka ich mieć do Wrocka. Rąk do pracy brakuje :( Odpowiedz Link
pandziksa Re: a ja znowu z tym samym pytaniem:) 19.10.09, 22:06 Czy wiadomo co z płaszczem zimowym? Tylko granat przewidziany? Orientacyjna a nawet bardzo orientacyjna jaka będzie cena? Odpowiedz Link
sinha Re: a ja znowu z tym samym pytaniem:) 19.10.09, 22:38 Rozumiem, w takim razie życzę powodzenia w szyciu i w ogóle:) Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Kocio morskie i do dzinów 46 BB/BBB 20.10.09, 10:45 Ze smutkiem przyjmując wiadomość, że Kinga rezygnuje z dopasowanych bluzeczek w rozmiarze 48, a takie posiadam modele letnie, zdecydowałam wypróbować rozmiar jak w tytule. I o ile bluzeczka Do dzinów mogłaby być luźniejsza, bo jest z delikatnej i bardzo elastycznej, ale przylegającej dzianinki, to kocio-kocio trafiłam idealnie. Jest ciut luźniejsze od zeszłorocznej granatowej tuniki, a nowy sposób marszczenia materiału pod biustem sprawia, że idealnie maskuje nadmiar ciałka, jaki posiadam w tym miejscu. Nowe drapowanie nie zjeżdża mi z brzucha, tak jak we wspomnianej tunice, tylko cały czas zostaje udrapowane:) Kolor rewelacyjny - głęboki, ale nie jaskrawy. Co do drugiej bluzeczki - bardziej uwidacznia moje fałdki, ale występuje jeszcze w rozmiarze 48B/BB, jeszcze się więc zastanawiam, czy jej nie wymienić na luźniejszą. Tak czy inaczej, dekold ma rewelacyjny:) Pozdumowując, Kingo, kolejne mistrzowskie fasony - już zbieram kasę na następne! Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Kocio morskie i do dzinów 46 BB/BBB 04.11.09, 09:59 Oo, a mozesz napisac, na jakie wymiary pasuje Ci kocio? (tutaj lub na gazetowego). Tez rozwazalam te opcje w ostatecznosci, kiedys mierzylam sukienke 46 i nie byla za mala, tylko bardzo opieta, moze bluzeczka dalaby sie dopasowac :) Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Kocio morskie i do dzinów 46 BB/BBB 04.11.09, 11:22 Wysłałam Ci informacje na meila:) Odpowiedz Link
plecha1 Re: BiuBiu - 3 03.11.09, 22:35 Jako że na forum BiuBiu odpowiedzi nie dostałam (co było średnio przyjemne, bo niby potem doczytałam, że forum ma być niebawem zamknięte, ale na poważniejsze posty jednak wypadałoby odpisać), to przeklejam tutaj. A ja pozwolę sobie wypowiedzieć się krytycznie. Idea ubrań z "wariantami biustowymi" przeniesiona na grunt polski, z polskimi cenami to rewelacyjny pomysł. Niemniej jednak mam sporo zastrzeżeń do realizacji. Być może pospieszyłaś się z otwieraniem sklepu. Mam wrażenie, że zamiast jakichś nowych projektów ciągle wprowadzane są kosmetyczne poprawki do trzech czy czterech istniejących modeli. Ile można mieć takich samych bluzek, tylko w różnych kolorach? Sklep istnieje już na tyle długo, że powinny wreszcie zacząć się pojawiać również nowe kolekcje, a tymczasem dostajemy lekko przeobrażoną bluzkę Empirkę (znaną z sukienki Empire), Kusicielkę (znaną z kolekcji wiosennej) czy bluzki z kopertowym dekoltem w różnych wydaniach. Czuję się rozczarowana tempem zmian, bo naprawdę rozumiem, że rozkręcenie biznesu nie jest łatwe, ale taka stagnacja w kwestii modeli również nie pomoże w osiągnięciu sukcesu. Liczę na dynamiczniejsze zmiany i życzę powodzenia :) Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: BiuBiu - 3 04.11.09, 09:02 Na forum brak "KaOwca" więc przymiera-jest nawet napisane. Zwróć uwagę,że mało kto tam pisze-szkoda,ze tak wyszło,bo większość opinii stąd spokojnie można umieścić tam. Skoro Kinga podjęła decyzję o zamknięciu forum BB,to raczej już nikt tam nic nie napisze. Rzadko która firma na początku rozwoju "porywa się z motyką na ksieżyc" i wyskakuje z wachlarzem fasonów w najróżniejszych kolorach. Odpowiedz Link
ganbaja Re: BiuBiu - 3 04.11.09, 09:25 plecha1 napisała: > Czuję się rozczarowana tempem zmian, bo naprawdę rozumiem, że rozkręcenie > biznesu nie jest łatwe, ale taka stagnacja w kwestii modeli również nie pomoże > w > osiągnięciu sukcesu. > A jak jest w przypadku Effuniaka? Chyba gorzej i to sporo, bo był tam wyłącznie jeden model tyle, że w różnych kolorach. W Biu-Biu modeli było na start kilka. I wciąż, choć powoli, przybywa. To nie sklep, który kupi w zależności od zasobności kieszeni, towar od dystrybutora. To producent. To całkiem inna bajka. Szczególnie, że oba sklepy nie szyją na statystyczną Niemkę. Odpowiedz Link
anna-pia Re: BiuBiu - 3 04.11.09, 09:35 Popatrz na datę pierwszego postu o Biubiu forum.gazeta.pl/forum/w,32203,89658886,0,Biu_Biu_powoli_rusza_.html Styczeń tego roku. Mamy listopad, Kinga poprawia i zmienia kroje - moim zdaniem przesadzasz z wymaganiem co chwila nowych krojów. Kinga pisała gdzieś, że dopracowanie rozmiarów powyżej 46 wymaga sporo pracy, a jest zapotrzebowanie na takie rozmiary - więc dopracowuje. IMO lepiej, żeby były 3 modele w 9 kolorach, ale w szerokiej rozmiarówce, niż 9 modeli uszytych na chybcika. Odpowiedz Link
secrethills BiuBiu w SECRET HILLS 04.11.09, 09:51 Od piątku 6.11 sklep SH poszerzy oferte o obrania BiuBiu, bedzie Szara Eminencja, Kocio-Kocio( czarne, fioletowe, turkusowe), bluzki z krótkim rekawem. Zapraszam serdecznie e-ness Odpowiedz Link
la_parisiene Re: BiuBiu - 3 do Plechy1 :) 04.11.09, 10:43 Bardzo mi przykro, ze nie doczekałaś się odpowiedzi. Napisałam, że forum BB będzie zamknięte, bo to byt martwy. Niestety osoba, która go w dobrej wierze, sama z siebie uruchomiła – nie odzywa się a ja nie potrafię tego zrobić :( Widzisz Plecho, być może otwarłam sklep za wcześnie, być może nigdy go nie powinnam była otwierać. Ale niestety otwarłam i stosując chińską metodę małych kroczków- powoli idę do przodu :) Rzuciłam się na głęboką wodę, woda okazała się być głębszą niż to wynikało z moich planów i obliczeń. Ale nie zamierzam tonąć ;) Czy myślisz, że ja nie chciałabym mieć teraz wyboru koszul, bluzek wizytowych, sukienek sylwestrowych, żakietów i płaszczyków? Koszule się szyją, żakiety i płaszczyki czekają przygotowane, sukienki sylwestrowe i elegancki bluzeczki satynowe takoż. Ba, nawet ciążowa tuniczka jest opracowana i kilka innych bajerów. Tylko, że uszycie jednej tylko z tych rzeczy w pełnej biubiowej rozmiarówce, w rozsądnych ilościach - to jest ogrom pieniędzy i czas. Nie mam ogromu i jak każdy mały pikuś jestem niedoinwestowania po prostu. W przeciwieństwie do potęgi, jaką jest Bravissimo – nie mam sztabu ludzi stojących za każdą kolekcją. Duże firmy odzieżowe dysponują oprogramowaniem, które wspomaga projektowanie, zrobienie pełnej rozmiarówki to dla nich kilka minut, potem drukują układy kroju i oddają wszystko w małe żółte rączki ;) efekty można podziwiać w sklepach. Wszystko piękne, w ogromnym wyborze, tylko jakoś nie chce pasować na kobiety...Ja mam tylko dwie małe łapki, które robią wszystko same, potem sprawdzam możliwie największą ilość rozmiarów na żywych ludziach. Wszystko to zajmuje nieprawdopodobną ilość czasu. A czasu nie można kupić, niestety. Cieszę się, że mi kibicujesz :) Mimo, że nie znasz z autopsji problemów odzieżowych przeciętnej posiadaczki biustu j+ W ogóle bardzo mi miło, bo dostaję mnóstwo dowodów sympatii i wsparcia, wyrozumiałości dla moich niedociągnięć takoż. Jak już doczekam się nowego sklepu - zrobię sobie osobny dział z Waszymi mailami, a co! Nawet zdjęcia dostaję i pozdrowienia z wakacji :) Kochane jesteście :) Odpowiedz Link
ganbaja Re: BiuBiu - 3 do Plechy1 :) 04.11.09, 10:51 Ja wielbię Panią Kingę miłością dozgonną. Raz jeden w życiu miałam coś uszyte na miarę. Była to sukienka ślubna. Od tamtej pory marzyłam o tym by ktoś uszył mi coś jeszcze, ale kasa, kasa, kasa...:-( A Biu-Biu są jak spełnienie marzeń. Do tego kontakt jest tak doskonały, że czuję się jakby było to szyte tylko dla mnie:) Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: BiuBiu - 3 04.11.09, 10:57 a ja po raz pierwszy zdecydowałam się na zakup ubrań przez neta-dzięki BiuBiu :D Odpowiedz Link
kasienka.b Re: BiuBiu - 3 do Plechy1 :) 04.11.09, 12:49 Kingo, a możesz powiedzieć coś więcej o płaszczu i sukienkach sylwestrowych? Chociaż malutki, marniutki szczegół - kolory, kiedy będą dostępne :) Bo potrzebuję płaszcza, sukienka też by się przydała i nie wiem czy wydawać pieniądze w Bravissimo czy czekać na rodzimą firmę :) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: BiuBiu - 3 do Plechy1 :) 04.11.09, 13:18 Kasieńko, wszystko zależy od tego czy znajdę szwalnię, nie jestem w stanie wszystkiego uszyć. Wełna na płaszczyki jest czekoladowa i czarna. Bluzeczki "wyjściowe" mają być śliwkowe i bordowe. Sukienki na sylwka- na razie męczę się z taką a' la M.M. , ale ponieważ mało kobiet z wyższych rejonów tabelki ma szansę na halternecka oraz mało jest babek, które nie boja się eksperymentów z odcinaniem jednej szelki w nabiustniku i zakładaniem drugiej na szyję, chyba jednak zrobię szelki na plecach- zobaczę, co wyjdzie ładniej. Ale z czym zdążę??? nie wiem, na prawdę nie wiem. Odpowiedz Link
yaga7 sukienki 04.11.09, 13:23 A nie daloby się zrobić tak, żeby sukienki miały jakoś przepinane ramiączka? Ba ja osobiście chętnie zakupiłabym halternecka w stylu MM, ale już nad sukienką na ramiączkach bym się zastanawiała. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: sukienki 04.11.09, 13:34 Yaga- to właśnie obadam - to co wyjdzie lepiej - zostanie uszyte. Ale osobiście tej akurat kiecki nie będziesz chciała kupić, bo jest/ma być w nieregularne kropeczki :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: sukienki 04.11.09, 13:43 uuu, faktycznie, kropeczki nie dla mnie ;))) Ale mnie znasz ;) Natomiast wierzę, że kiedyś w przyszłości biznes się rozrośnie i będzie mnóstwo fasonów w przeróżnych materiałach :) Wtedy sobie kupię całą czarną :D Odpowiedz Link
inez69 Re: sukienki 04.11.09, 16:41 Zapowiadają się świetne nowości, bo zdecydowanie czekałam na bluzki imprezowe, halterki i inne. Mniam:) Dzięki Kingo, że jesteś:* Odpowiedz Link
kasienka.b Re: BiuBiu - 3 do Plechy1 :) 04.11.09, 13:33 brzmi nieźle, zwłaszcza ten halterneck ;) To ja czekam grzecznie :) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: BiuBiu - 3 do Plechy1 :) 04.11.09, 14:36 la_parisiene napisała: > Ba, nawet ciążowa tuniczka > jest opracowana i kilka innych bajerów. Ciężarna biuściasta z górnych rejonów tabeli (48BB/BBB) zgłasza się na testerkę :) Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: BiuBiu - 3 do Plechy1 :) 04.11.09, 15:05 odnosnie ciazowych :) moja siostra w ciazy bedac chodzila w czerwonym kocio i starej empirce brazowej - a miala spory brzuszek. teraz uwaza ze model kocio jest najlepszy do karmienia - nawet bede jej kolejne zawozic bo karmi jej sie bardzo wygodnie:) Odpowiedz Link
akj77 Re: BiuBiu ciążowe 04.11.09, 15:45 Ciążowy to jest Lazur, nic w nim nie trzeba zmieniać ;-P Tylko że letni ;-) Odpowiedz Link
anka_z_lasu proszę o troszkę więcej bawełny 04.11.09, 11:36 Kochana Kingo, A ja mam skromną prośbę - zapewne na przyszłość, bo kolekcję na zimę pewnie masz już zaprojektowaną albo i poszytą. Bardzo bym prosiła o długie bluzki z długim rękawem z bawełny. W obecnej kolekcji tylko kopertowa jest z bawełnianego batystu, a i tak nie wiem, czy to materiał cienki czy ciut grubszy. Po prostu jestem mega zmarźluchem i wiskozie zimą marznę - noszę ją od wiosny do jesieni. Naturalnie ubieram się warstwowo, ale wiskoza na ciele nawet pod swetrem nie da takiego ciepła jak bawełna... A poza tym - jesteś naszą nadzieją w świecie ciuchów projektowanych chyba na nikogo... Odpowiedz Link
polta Re: BiuBiu - 3 04.11.09, 16:13 Kingo, a na kiedy planujesz białe bluzki koszulowe? Rozmawiałam z Tobą na warszawskim zlocie rok temu i cierpliwe czekam. Jednak mam mature w maju, a międzyczasie próbne i biała bluzka koszulowa jest niezbędna. Nie wiem, czy czekać dalej, czy wciskać się w kolekcje z sieciówek. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: BiuBiu - 3 koszulowe 04.11.09, 18:57 Polta- mam nadzieję, że do zlotu już będą :) Bardzo bym tego chciała... Odpowiedz Link
polta Re: BiuBiu - 3 koszulowe 04.11.09, 19:04 A czy pojawią się w którymś z warszawskich sklepów? Odpowiedz Link
polta Re: BiuBiu - 3 koszulowe 27.11.09, 22:23 Czy te bluzki koszulowe już są? Na stronie sklepu ich brak, ale żakietów też nie ma, a przecież istnieją ;) Odpowiedz Link
akj77 Pierwotniaki 46b/bb, mrrrau 48b/bb i przymiarki 23.11.09, 13:43 Na zlocie udało mi się pomierzyć trochę BiuBiu i poznać Paryżankę :-) Kinga nie chciała uwierzyć, że miałam na sobie Amaranta w rozmiarze 48! Nie wyglądam na 48, bo jestem wysoka, ale faktycznie najlepiej na mnie leży 46 i wąskie 48. Wchodzę jeszcze w 44. Jestem chyba dodowem na to, że w 46-48 też można szyć rzeczy w "normalnych", niekoniecznie puszystych fasonach. Moje aktualne wymiary: ok. 109 w biuście w staniku, 90 w talii, 109 w biodrach, 177 cm wzrostu. Kupiłam bluzkę w pierwotniaki (do dżinsów) 46B/BB. Mierzyłam też 44 BB/BBB i była dobra, choć bardziej obcisła, oraz 46BB/BBB, która okazała się szersza od B/BB i nieco gorzej na mnie leżała, odstawała na ramionach i była za szeroka pod biustem. W sumie tak właśnie wychodzi z tabelki rozmiarów, tylko ja byłam przyzwyczajona do tego, że zawsze wszystko muszę mieć największe jak się da. Pierwotniaki na żywo wyglądają dużo lepiej niż na zdjęciach! Ze względu na wzór każda bluzka jest trochę niepowtarzalna. Mam też Mrrrau czekoladowa pianka 48B/BB, leży podobnie jak Amarant w tym samym rozmiarze, piękna, długa bluzka z marszczeniami na brzuchu - dla mnie akurat są chyba korzystne. Przymiarki: Kocio-kocio morskie, 44 BB/BBB (chyba), leżało dobrze, bardzo mi się podobało, ale pierwotniaki wygrały. Szara Eminencja 44BB. Zapięłam się bez problemu. Wolałabym 46, bo miałam wrażenie, że opina mi się na brzuchu. Talia rzeczywiście dość wysoko. Ja naturalną talię mam niewiele niżej, więc mogłabym tak chodzić, ale to rzeczywiście może być problem przy wysokim wzroście. Widziałam, że sukienka cieszyła się powodzeniem, większość dziewczyn z dużymi biustami wyglądała w niej świetnie. Mam nadzieję, że 46, jeśli się pojawi, będzie odrobinę dłuższe na odcinku biust-talia. Prototyp ciemnośliwkowej koszuli. Kinga twierdzi, że pasowałoby mi 44B, coś mi się nie chce wierzyć w to B ;-) ale zobaczymy. Piękny kolor i ładnie się układa, czekam aż będzie w sklepie. Pozdrowienia dla Kingi :-) Odpowiedz Link
akj77 Re: Pierwotniaki, rękawy 23.11.09, 13:58 A i jeszcze jedno. Pierwotniaki zarówno w 44, jak i w 46, mają długie rękawy - dla mnie za nadgarstek - wiązane na tasiemkę. Powinny pasować osobom wysokim. Odpowiedz Link
anna-pia Re: Pierwotniaki, rękawy 23.11.09, 14:17 Ja jestem raczej niska - cieszę się, że jest to wiązanie, bo dzięki temu mi te rękawy też pasują. Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Pierwotniaki, rękawy 23.11.09, 18:05 Super, ta opinia o rękawach mnie cieszy :) Właśnie zamówiłam 48 b/bb, co prawda mam obawy o zamałośc w biuście ale w końcu się skusiłam ;) A tak w ogóle to skusiłam się przez Mahedę, widząc te rękawki w filmikach o braffitingu nie mogłam sie dłużej opierać pierwotniakom ;) Liczę, że będzie w miarę OK :) Odpowiedz Link
wera9954 Śliwkowe Kocio-Kocio i czerwona Kusicielka 38B/BB 23.11.09, 17:39 Kocio-Kocio Kolor jest rzeczywiście śliwkowy, inny niż na zdjęciu w sklepie. Ładny. Bluzka jest genialna :) Wyglądam szczupło i zgrabnie, rozmiar jest dobry na moje 73 cm w talii i 93 cm w biuście. Bardzo mi się podoba kokarda z tyłu :) Kusicielka Kolor jest dość intensywny, fajny :) Rękawy są świetne :) W tej bluzce jednak znacznie lepiej wyglądam, jak wciągnę brzuch :P Odcięcie podbiustne znajduje się tam, gdzie powinno, choć u wielu właścicielek Kusicielki widziałam jego lekkie wjeżdżanie na biust, zobaczę jeszcze, jak będzie po całym dniu noszenia (jeszcze nie nosiłam, kupiłam dopiero w sobotę na zlocie). Odpowiedz Link
mirka.zdzirka Żakiet 36BB 26.11.09, 21:46 Od soboty jestem szczęśliwą właścicielką żakietu BiuBiu w rozmiarze 36BB :) Kupiłam go na zlocie, rozmiar został zaaprobowany przez samą Kingę :) Żakiet jest piękny, bardzo starannie uszyty. Od zdjęcia na Fotosiku różni się tylko tym, że obszycia są wykonane z białej nitki. Żakiety według pierwszych zapowiedzi miały być bez podszewki, ale mój podszewkę ma (i to jaką!! - podszewka ma śliczny, bordowy kolor). Po założeniu było jedno wielkie WOW :) Nareszcie mam żakiet, który nie rozchodzi się w biuście i nie odstaje w talii :) Znakomicie podkreśla wcięcie w talii i wszelkie kobiece zaokrąglenia :) W biuście spokojnie zmieści moje brytyjskie 30FF/G. W talii mam 65 cm, pod biustem kilka cm więcej. Co najważniejsze - w ramionach jest tylko odrobinkę za szeroki, ale moje ramiona są o wiele węższe od bioder. Jedyne maleńkie "ale" - na początku wydawało mi się, że wykrój pod pachą ogranicza nieco swobodę ruchu - później okazało się, że mogę się w nim spokojnie poruszać i jest mi wygodnie, ale przy zakładaniu muszę trochę uważać. W 38BB pod pachą było mi trochę wygodniej, ale zdecydowanie odstawał w talii i przede wszystkim w ramionach. Pomijając tę ostatnią uwagę, żakiet jest genialny :) Kinga jest GENIALNA!! :) :) Tylko dzięki Kindze mam w czym chodzić do pracy :) PS. Mój żakiet nie ma wszytej metki ze składem materiału, więc nie wiem, z czego jest uszyty, ale obstawiam na wełnę z domieszką, bo nawet ja w nim nie marznę. Mam przy okazji prośbę do Producentki o podanie wskazówek do prania ;) Odpowiedz Link
genepi Re: Żakiet 36BB 26.11.09, 22:26 Zazdrość zżera mię od środka. Bardzo. Ale potrafię cieszyć się twoją radością :-) bo mam nadzieję że i na mnie przyjdzie kolej. Kiedy więc zakiety na stronie, Paryżanko? A czy jest szansa na jakieś sylwestrowe suknie/bluzki/żakiety, będę gospodynią dużego wieczoru i potrzebuję eleganckiej kreacji, ale nie w stylu Marylin, bo jednak nie chciałabym bym przyciągać uwagi sexapealem a po prostu wyglądać elegancko i lekko błyszcząco. Niestety w sklepach nic dla mnie nie ma - oczywiście, więc liczę na Biubiu i gryzę się w duchu że czasu coraz mniej. Odpowiedz Link
kasienka.b Re: Żakiet 36BB 26.11.09, 23:00 sądząc po opisie - musi być świetny :) Można zobaczyć gdzieś jakieś zdjęcia? Odpowiedz Link
kryklu Re: Żakiet 36BB 27.11.09, 23:03 > sądząc po opisie - musi być świetny :) Można zobaczyć gdzieś jakieś zdjęcia? Jest tutaj (ten ze stójką): biubiu.fotosik.pl/zdjecia/3 Jest świetny! Widziałam. Też o nim marzę. Odpowiedz Link
akna Re: Żakiet 36BB->pranie 29.11.09, 23:16 Skład to wełna ze sztucznymi domieszkami (żorżeta wełniana ).Można prać w 30 stopniach, ale najlepiej będzie oddać do prania chemicznego, bo uprasują ;-) Nalepki z przepisem były na papierowej metce. Żakiety póki co czekają na seryjną produkcję. Pojedyncze egzemplarze są do nabycia w sklepie Margot w Wawie. Odpowiedz Link
genepi Re: Żakiet 36BB->pranie 29.11.09, 23:35 A koszule? kiedy kiedy koszule? Obiecane na listopad. A będą jeszcze jakieś sukienki które możnaby założyć na eleganckiego sylwestra ale raczej nie w stylu Marylin Monroe? Odpowiedz Link
smallfemme Re: Żakiet 36BB->pranie 30.11.09, 10:07 Tylko te w Margot były z rekawami w opcji na niższe osoby, więc nie dziwcie się, jeśli na którąś będą przykrótkie. Wtedy trzeba sprawdzić, która biuściastość leży najlepije i pisac do Kingi ;) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Żakiet 36BB 30.11.09, 20:17 Mirko-zdzirko ;) skład surowcowy żakietu to : wełna 57% poliester 26% akryl 7% wiskoza 7% nylon3% Można prac ręcznie, ale nie polecam- prasowanie było koszmarem. Nie były jeszcze gotowe wszywki pielęgnacyjne do żakietów, więc skład był podany na papierowej metce. Żakiety są na razie uszyte po kilka sztuk- wersja próbna i tylko do rozmiaru 40. Jutro wstawię do sklepu to co jest , bo wiszą u mnie w pracowni a mogłyby kogoś ucieszyć przed Mikołajem :) Od razu powiem, że żakiety wychodzą "ścisło" jeśli wahacie się pomiędzy mniejszym i większym rozmiarem- polecam ten większy. Koszule miały być już, ale niestety z przyczyn ode mnie niezależnych, jeszcze nie ma :( Sukienek, które miały być już na Andrzejki - też nie ma :( Przykro mi z tego powodu. Ogłaszam również, że z powodu ciągłych problemów z Pocztą (a niech ją dunder świśnie) Polską - w grudniu będą dostępne wysyłki kurierskie i takie zalecam jeśli chcecie się cieszyć nowymi nabytkami w odpowiednim czasie, albo nawet rzekłabym- jeśli w ogóle chcecie się nimi cieszyć :] Przesyłka kurierska będzie kosztowała tyle co wysyłka za pobraniem. Przypominam także o zniżce dla LoBBystek - na hasło Lobby wpisane podczas finalizacji zakupów - dostajecie 5% rabatu. Od nowego roku będzie nowy system rabatowy dla stałych klientek. Odpowiedz Link
boziaj Re: Żakiet 36BB 30.11.09, 20:27 kiedy dokładnie wstawisz, Kingo? bo chyba bede polowac ;) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Żakiet 36BB 30.11.09, 20:47 a pewnie pod wieczór :) bo w trakcie dnia nie mam czasu, Boziaj zaraz Ci maila wysmażę, bo coś mi się przypomniało a'propos Twojego zamówienia ... Chciałam powiedzieć także, ze jutro wstawię ametystowe kocio-kocio- od rozmiaru 34 - kolor identyczny jak ametysty w lecie, krój jak śliwkowe i morskie kocio-kocio Odpowiedz Link
szarsz Re: Żakiet 36BB 01.12.09, 09:01 la_parisiene napisała: > Przypominam także o zniżce dla LoBBystek - na hasło Lobby wpisane > podczas finalizacji zakupów - dostajecie 5% rabatu. > Od nowego roku będzie nowy system rabatowy dla stałych klientek. Okropnie mnie to cieszy, a jeszcze bardziej by mnie cieszyło, gdyby załapać się na stałoklienckość z wcześniejszymi zakupami ;) A ja mam jeszcze dwa pytania: 1. czy kocio-kocio śliwkowe będzie doszywane jeszcze w rozmiarach których brakuje (a najlepiej w 40BB/BBB)? Pls :) 2. Czy jest szansa na long wersje kusicielki, choćby w króciusieńkich, jednowymiarowych i jednosztukowych (tak, wiem, to nieopłacalne, kupiłabym, choćby miało być z tego względu drożej)? Mam czerwoną long i inne są w stosunku do niej, no... takie se. Rękawy mają krótkie, eh :( Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Żakiet 36BB 01.12.09, 10:14 Doszyte zostało kocio, ale w kolorze bardziej ostrym, ametystowym - w przeciwieństwie do śliwki- ten kolor pasuje raczej osobom o ciepłej karnacji i ciepłym kolorze oczu. Kusicielki będą doszywane dłuższe - ale chyba dopiero po nowym roku. Śliwkowe kocio takoż. Odpowiedz Link
ganbaja Kocio 01.12.09, 13:25 A czarne? Plisss.... 44B/BB i 46B/bb Biorę od ręki dwie sztuki bo koleżanka chce się podpiąć pod zamówienie. Odpowiedz Link
kryklu Re: Kocio 01.12.09, 14:20 > A czarne? Plisss.... > 44B/BB i 46B/bb Jest czarne kocio 46B/BB - stara wersja z szarfami. ale rozmiarowo jest to odpowiednik morskiego i śliwkowego 44B/BB. Mam i jedne, i drugie, to wiem. Odpowiedz Link
ganbaja Re: Kocio 01.12.09, 14:30 Nie chcę z szarfą, przeszkadza jak się siedzi a jeszcze bardziej jak się prowadzi samochód :-) A te nowe Kocio z zakładkami na brzuchu...miodzio... :-) Jak mnie moje dziecko zobaczyło to wykrzyknęło: Mamo! Schudłaś 3 kilometry! :-DD Odpowiedz Link
akna Re: Kocio 01.12.09, 14:37 Szarfa bardzo fajnie wygląda zawiązana z boku :-) Ja też w zależności od potrzeby po prostu mam ją przeplecioną na plecach - wtedy nie gniecie. Ale muszę przyznać- za pierwszym razem jazda samochodem była utrudniona ;-) Odpowiedz Link
kryklu Re: Kocio 01.12.09, 14:45 Ja też wolę te nowe. Ale z szarfą, kiedy nie chcę jej wiązać z tyłu, radzę sobie, wiążąc ja asymetrycznie z przodu. Wtedy k-k wygląda jak typowa kopertowa bluzka, a szarfa trochę maskuje wystający brzuch ;) Uwielbiam kocio w każdej postaci :) Odpowiedz Link
ganbaja Re: Kocio 01.12.09, 14:47 :-) Ja też jestem fanką K-K :-) Dla mnie to mistrzostwo świata! Odpowiedz Link
szarsz Re: Kocio 01.12.09, 17:24 Dla mnie też, kocio-kocio rządzi :) Na zdjęciach i na Semele bardziej podobała mi się kusicielka, ale jak przyszło do mnie czarne k-k i zobaczyłam się w lustrze, to regularnie nie wiedziałam co powiedzieć :) Odpowiedz Link
kryklu Re: Żakiet 36BB 01.12.09, 13:25 "la_parisiene napisała: Ogłaszam również, że z powodu ciągłych problemów z Pocztą (a niech ją dunder świśnie) Polską" A ja mam jak najlepsze skojarzenia z PP :) Wczoraj (może w piątek?) mi bluzkę wysłałaś, dzisiaj przed południem listonosz przyniósł mi ją do domu. Dużo kupuję przez internet i nigdy mi nic nie zginęło. Krajowe przesyłki dochodzą po dwóch dniach, zagraniczne po ok. tygodniu. Ale kurierów też lubię. Odpowiedz Link
genepi PRzesyłka 10.12.09, 17:16 Chciałam zamówić, ale moja poczta działa tak że zobaczę przesyłki dopiero gdzieś przed wielkanocą. Czy jest już opcja kuriera? Odpowiedz Link
sybilla777 a kiedy będzie szara eminencja w rozm.36? 01.12.09, 14:00 Czy jest szansa przed Świętami? Odpowiedz Link
szarsz Jak działa rabat? 06.12.09, 18:52 "Przypominam także o zniżce dla LoBBystek - na hasło Lobby wpisane podczas finalizacji zakupów - dostajecie 5% rabatu." Wpisałam w pole komentarza. Rozumiem, że to niestandardowa opcja, dlatego z automatu kwota do zapłaty nie została obniżona. Mam to sobie zrobić sama (wtedy kwota przelewu nie będzie się zgadzała z kwotą w zamówieniu)? I jeszcze jedno pytanie: rabat dotyczy samego zamówienia czy całości, z kosztami wysyłki? Odpowiedz Link
roza_am Re: Jak działa rabat? 06.12.09, 19:10 Okienko na kody rabatowe pojawia się w zakładce "Podsumowanie" (pierwsza z lewej na górnym suwaczku). Trzeba na nią kliknąć przed ostatecznym potwierdzeniem zamówienia. Ale pewnie już potwierdziłaś, więc tu się musi Kinga wypowiedzieć. Jak jest naliczany procent nie pamiętam, ale możesz to sprawdzić symulując nowe zamówienie. Tzn. wrzuć coś do koszyka, a potem wpisz kod i zobacz wynik. Na końcu zamiast finalizacji zamówienia po prostu wyczyść koszyk. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Jak działa rabat? 06.12.09, 19:12 Rabat działa jedynie przy produktach nieprzecenionych i wiem z informacji klientki, że kiedy wrzuciła do koszyka rzeczy przecenione i nieprzecenione - rabat nie zadziałał. Więc poradziłam zrobienie dwóch zamówień - jedno z rabatem i drugie na przeceny. Do tego wybór "odbioru osobistego" w jednym z zamówień - aby nie dublować opłaty za przesyłkę. Rabat nie obejmuje kosztów wysyłki. Odpowiedz Link
szarsz Re: Jak działa rabat? 06.12.09, 19:17 aaaaa, to sierotka ze mnie. Nie wpisałam tam gdzie trzeba :( Znaczy w komentarz, nie widziałam specjalnego pola do rabatów. Co teraz? Jak to odkręcić? Zamówienie dotyczy wyłącznie rzeczy nieprzecenionych. Odpowiedz Link
szarsz Re: Jak działa rabat? 06.12.09, 20:03 Tak zrobiłam, dziękuję za niespodziewaną niedzielno-wieczorną pomoc :) Odpowiedz Link
roza_am Re: Jak działa rabat? 06.12.09, 19:43 > aaaaa, to sierotka ze mnie. Nie wpisałam tam gdzie trzeba :( Żadna sierotka, po prostu okienko nie jest intuicyjnie umieszczone :) Też je odkryłam po fakcie, ale że zamawiałam z przeceny, to ostatecznie nie miało to znaczenia. Odpowiedz Link
estreno Re: Jak działa rabat? 08.12.09, 15:14 O, to szkoda, bo wlasnie mialam taka sytuacje - kupilam dwie sukienki, jedna przeceniona, druga nie, wbilam kod rabatowy i nie policzylo mi znizki. Myslalam, ze kod juz nie dziala. A do kiedy dziala tak w ogole? Odpowiedz Link
akna Re: Jak działa rabat? 08.12.09, 16:12 Póki co nie ma daty do :-) i rabat jest na stałe Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Jak działa rabat? 10.12.09, 18:13 zaponialam wpisac odpowiedni kod w okienko, mozna jeszcze odliczyc przy przelewie? ;) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Jak działa rabat? 10.12.09, 20:26 Witaj, Po kliknięciu na przycisk Koszyk (w którym są zamawiane towary) pojawia się strona "Podsumowanie zakupów", tam na dole tuż ponad przyciskami "Kontynuuj zakupy" i "Dalej" jest pole nazwane "bon rabatowy" i miejsce na wpisanie kodu z przyciskiem "Dodaj" Jeśli klikniecie od razu zamówienie, to należy się wrócić na ekran podsumowanie i tam wpisać kod rabatowy. Wiem, mało intuicyjna jest obsługa rabatów w tym sklepie, więc jeśli ktoś nie umie zlokalizować rabatu - proszę sobie odjąć 5% od ceny towaru ( bez ceny wysyłki) w przelewie. Rabat nie działa w przypadku produktów w cenach promocyjnych - wtedy najlepiej złożyć osobne zamówienie na tańsze rzeczy. Jeśli są dwa zamówienia i mają być wysłane razem - proszę w jednym użyć opcji "odbiór osobisty" aby nie powielać opłat za przesyłkę. Przesyłki kurierskie uruchomiłam - powinny działać. Przesyłki kurierskie działają tylko dla przesyłek opłaconych przelewem. Odpowiedz Link
la_parisiene BiuBiu stacjonarnie- SKLEP BRAFITKA Bielsko-Biała 07.12.09, 19:27 Miło mi poinformować, że od dziś BiuBiu dostepne jest stacjonarnie w Bielsku -Białej w sklepie Brafitka, przy ul. 11-listopada 58 :) Odpowiedz Link
charissa Re: BiuBiu stacjonarnie- SKLEP BRAFITKA Bielsko-B 11.12.09, 08:02 Byłam, zobaczyłam, zakupiłam ;) Szarą eminencję, na którą się czaiłam od jakiegoś czasu, jak przymierzyłam nie umiałam powiedzieć nie :) Odpowiedz Link
kasia_s80 Re: BiuBiu stacjonarnie- SKLEP BRAFITKA Bielsko-B 06.01.10, 21:15 Potwierdzam, ja również skusiłam się na Szarą Eminencję i 2 bluzki w tym cudownym sklepiku. Pani ekspedientka przemiła i profesjonalna, serdecznie pozdrawiam. P.S. Eminencja w rozmiarze 38BBB była idealna na moje 104 w biuście i 96 w biodrach. Odpowiedz Link
ciociazlarada Na jaki adres mailowy mam pisać 08.12.09, 11:16 żeby otrzymać odpowiedź? Odpowiedz Link
akna Re: Na jaki adres mailowy mam pisać 08.12.09, 11:49 Najlepiej na ten z głównego posta la_parisiene[@]vp.pl proszę usunąć [] z adresu. Kinga teraz w rozjazdach bardzo jest, więc może z opóźnieniem odpisywać na maile. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Na jaki adres mailowy mam pisać 08.12.09, 12:42 Dzięki, na ten właśnie napisałam już kilka dni temu. Skoro tak, to poczekam cierpliwie. Dziękuję! Odpowiedz Link
akna Re: Na jaki adres mailowy mam pisać 08.12.09, 21:36 Rozmawiałam dzisiaj z Paryżanką- mówiła, że odpisała na wszystkie maile. Jeśli nie dostałaś odp. to wyślij do mnie na gazetowego, postaram się jej przekazać Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Na jaki adres mailowy mam pisać 09.12.09, 11:13 Dziękuję Ci Akna, dostałam odpowiedź od Paryżanki, zanabyłam Kocio-kocio, zapłaciłam i teraz cierpliwie czekam na przyjazd do Polski. Mam nadzieję, że Kinga odpowiednio oszacowała rozpiętość mojego derriere:) Odpowiedz Link
bebe.lapin Kocio 46BB/BBB morski i fiolet 09.12.09, 10:06 Przyszly wczoraj :D Najpierw o kolorach - zakochalam sie. Pani kindze gratuluje swietnego gustu kolorystycznego :) Morski jest bardzo ladny, ale fiolet5ten z pierwszej wersji)...po prostu brak slow. gleboki, nasycony kolor, swietlisty (jesli moge tak powiedziec) - po prostu cudo :) Poniewaz nie ma rozmiaru 48, wzielam 46 i nadal bede sie upierac, ze nie ma przeszkod do produkcji 48; bluzki sa zasadniczo dobre, ale wolalabym, aby nie byly tak opiete na plecach; W biodrach za odpowiednie, przynajmniej wg mnie :p Marszczenia z przodu fajnie maskuja brzuszek i daja swietny efekt wciecia w talii ;); jak dla mnie, marszczenie mogloby byc na calym obwodzie, takze z tylu. Material ponizej mozna albo zostawic tak, jak jest, albo bawic sie w drapowanie à la "mrrau" (swoja droga, szmaragdowe letnie mrrau najbardziej mi przypadlo do gustu, jesli chodzi o kroj i tkanine). Morski wydaje mi sie byc ciutenke luzniejszy od fioletowego (mniej opinajacy?). Material bardzo fajny, milusi i elegancki. Generalnie - jestem na tak! ;) i mam nadzieje, ze Paryzance uda sie zwiekszyc moce produkcyjne i szyc wiecej modeli i kolorow. Oplacalo sie czekac, no i wiadomo, ze mozna bluzeczki brac w ciemno, rozczarowan nie bedzie. Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Kocio 46BB/BBB morski i fiolet 09.12.09, 10:27 A czy mogłabyś podać swoje wymiary? Wzrost, w biuście i w pasie? Bo mnie się kocio szalenie podoba, ale z moim biustem i brzuchalem to 48 winno być(yyy...może nawet 50?!), ale tak myślę nad tym 46 i myślę... ;) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Kocio 46BB/BBB morski i fiolet 09.12.09, 11:07 Zmierze sie i jutro wysle na maila :) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Kocio 46BB/BBB morski i fiolet 09.12.09, 11:37 dziękować :D tylko nie posiadam gazetowego, kontakt do mnie to osama_sylwia[@]interia.eu - tylko bez [] ;) Odpowiedz Link
anka-ania Kocio, "do dżinów", Eminencja i Empire 09.12.09, 11:12 bebe.lapin napisała: > Morski wydaje mi sie byc ciutenke luzniejszy od fioletowego (mniej opinajacy?). O, też mam takie wrażenie. Mam Kocio-kocio morskie i śliwkę (bo o tym kolorze piszesz, prawda?) w rozmiarze 38 B/BB i faktycznie morskie wydawało się luźniejsze. Szczególnie było to widoczne na rękawach. Ale po praniach już tego nie widać. Noszą się świetnie i ładnie podkreślają figurę, nie mechacą w praniu. Mam też bluzkę "Do dżinów" w tym samym rozmiarze. Cudna jest! Ale ma jeden minus, dla mnie duży, a raczej długi - rękawy. No po prostu dużo za długie na moje 158 cm wzrostu. Na szczęście mam mamę, która nie boi się maszyny do szycia i nie musiałam bluzki odsyłać. Niestety przy Szarej Eminencji nie da się uniknąć odsyłania. Wzięłam ją w rozmiarze 38B. Na wymiary biust/talia/biodra 95/74/97 jest trochę przyciasna w biuście i trochę za szeroka w talii i biodrach (tzn. nie opina, ale swobodnie spływa, więc OK). Szkoda mi jej bardzo, bo nawet nie mam na co jej wymienić (38BB nie ma w sklepie, a bardzo chętnie przymierzyłabym też 36 BB, bo może wyglądałoby jeszcze lepiej?) Sukienkę Empire czarną mam z kolei w rozmiarze 36 B/BB. Bardzo fajnie wygląda, długość i rękawy idealne, nie podkreśla fałdek na plecach dzięki wiązanej szarfie. Reasumując: ciuszki są genialne! Czekam teraz na inne kroje bluzek albo inną wersję kolorystyczną "Do dżinów", bo kolejnej wersji kocio już raczej nie zamówię. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Kocio, "do dżinów", Eminencja i Empire 09.12.09, 12:02 > O, też mam takie wrażenie. Mam Kocio-kocio morskie i śliwkę (bo o tym kolorze p > iszesz, prawda?) o tak, sliwka. Piekna sliweczka, mniamniam (bosz, na mozg mi padlo, ale to naprawde najpekniejszy fiolet nabluzce jaki widzialam). wydawało się luźniejs > ze. Szczególnie było to widoczne na rękawach. Ale po praniach już tego nie wida > ć. Noszą się świetnie i ładnie podkreślają figurę, nie mechacą w praniu. myslalam bardziej o ogolnej przyleglosci. co do rekawow, zapomnialam dodac, ze zakrywaja mi polowe dloni, ale to juz jak kto lubi. figure podkreslaja swietnie. :D Odpowiedz Link
estreno Eminencja 42BBB i Empire 42 BB/BBB 11.12.09, 21:33 Dzis otrzymalam swoja pierwsza przesylke z BiuBiu :) Moje wymiary: 107 w biuscie, 81 pod (w staniku), 81 talia, 102 biodra, 173 wzrost Szara Eminencja 42BBB Sliczny kolor, pionowe, wyszczuplajace :) szwy, bardzo ladnie sie prezentuje. W pasie i biodrach nie jest zbyt opieta, jeszcze ze 2-3 cm spokojnie by sie zmiescilo. W biuscie lezy idealnie - nie ma luzu ani nadmiernego opiecia. Przy moim wzroscie 173 cm sukienka konczy sie w polowie kolana. Nie przepadam za ta dlugoscia, bo nogi moim zdaniem nie wygladaja najladniej, mam dosc szczuple i zgrabne lydki, ale nieco grube kolana (takie z buleczkami) i ta dlugosc im nie sluzy. Sprawe rozwiaza kozaki :) Najbardziej pasowalaby mi dlugosc taka jak na zdjeciu sklepowym, za kolano. Jedno male zastrzezenie - sukienka podchodzi mi w okolicach pachy z przodu troszke za wysoko. W biuscie pasuje, ale brakuje 1 cm przy wycieciu na pache. Druga sprawa - nieco ciezko chodzi zamek i przyznaje, ze nie majac na podoredziu nikogo do jego zapiecia nameczylam sie srodze w zalozeniu sukienki :)) Generalnie super - sukienka zostaje! Empire czerwona wydluzona 42 BB/BBB Soczysty, czerwony kolor, przyjemna w dotyku, miekka dzianina. Dlugosc za kolano. Niestety rozmiar w biuscie nietrafiony, mimo konsultacji mailowej ze sklepem. Sukienka w biuscie zdecydowanie za duza - pod biustem material wisi, wyglada to troszke tak jak sobie wyobrazam te uszy spaniela, o ktorych pisza forumki w odniesieniu do piersi :) Przyznaje, ze pierwszy raz w zyciu zdarzylo mi sie, ze ciuch jest na mnie dobry w pasie i biodrach, a w biuscie za duzy :) Niestety sukienke musze odeslac. Zastanawiam sie teraz, czy mniejszy rozmiar B/BB bedzie dobry i jak to sie ma do rozmiarow bluzek - moze ktoras z Was ma podobne wymiary do moich i podzieli sie doswiadczeniem? :) Odpowiedz Link
anna-pia Re: Eminencja 42BBB i Empire 42 BB/BBB 11.12.09, 22:49 Jeśli empire jest za duża w biuście, to ja bym się nie wahała ani chwili i wymieniła na B/BB. Odpowiedz Link
margo13ak Re: Eminencja 42BBB i Empire 42 BB/BBB 12.12.09, 07:42 Wymień tą Empirkę, wymień ;-) Co do bluzek - możliwe, że będziesz miała problem. Ja sama znalazłam się na granicy rozmiarowej (tylko rozmiar więcej) przy ciuszkach elastycznych (w nieelastycznych mogę w ciemno brać BBB i jest OK) - i teraz okazało się, że wszystko zależy od materiału... I tak, np. czerwone Kocio z szarfą idealne jest 44BB/BBB. A kocio turkusowe ma takie nieprzyjemne luzy, jakby za duże? Nie rzuca się to w oczy (a jak kupowałam, było dobre, buuuu....) ale potrafi mi przeszkadzać. Żeby było śmieszniej, mierzyłam na zlocie 44B/BB, leżało podobnie, nieco lepiej w biuście, za to dekolt zrobił mi się głęęębszyyy ;-) Mam trochę letnich ciuszków i jest to samo - kocio z krótkim rękawem turkus w sam raz, ametyst bez rękawków niemal wisi - oba w rozmiarze 44BB/BBB. Bezproblemowe rozmiarowo są dla mnie fasony Kusicielek i Do Dżinów - wszystkie, jak leci pasują 44BB/BBB, nic nie wisi, nie ma luzów w biuście. Do Empirek nie porównam, nie mam żadnej, niestety. Często zależy to też od stanika, który mam na sobie ;-). Pozostaje Ci czytać opinie, albo wymieniać, jak coś nie trafisz... Odpowiedz Link
yaga7 Re: Eminencja 42BBB i Empire 42 BB/BBB 12.12.09, 09:01 Ja z kolei przy wymiarach 79/107 biorę ciuchy elastyczne 42b/bb i pasują. Z poprzednich kolekcji mam tuniki bb/bbb i są ok, ale mają pewne luzy w porównaniu z b/bb, dlatego teraz już biorę b/bb. Czyli wszystko zależy od biustu i trzeba mierzyć :) Odpowiedz Link
estreno Re: Eminencja 42BBB i Empire 42 BB/BBB 14.12.09, 19:02 Dziewczyny, dziekuje za rady :) Empire idzie do zwrotu. Widze, ze nie ma 42 B/BB, ale nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo, bo wlasnie zobaczylam czarnego motyla i sie zakochalam :))) Wymieniam na motyla!!! :)) Ciekawe, kiedy bedzie, oby szybciutko :) Odpowiedz Link
nati_88 Kocio-Kocio z szarfą 46B/BB 13.12.09, 13:13 Absolutnie boskie! Moje postanowienie o niekupowaniu więcej czarnych bluzek legło w gruzach, jak tylko ubrałam w Brafitce czarne kocio-kocio. Nie sądziłam, że wejdę w 46, bo z tabelki wychodzi mi 48. Drapowanie z przodu sprytnie ukrywa mój brzuszek a szarfa "zbiera" delikatnie z boku moje oponki i wizualne robi talię, której nie mam wyraźnie zaznaczonej. Na plecach nie jest w ogóle opięta, ładnie spływa. A może inaczej- nie opina się bardziej, niż inne bluzki:) Myślę, że tutaj też mogłaby być delikatnie marszczona. Dzięki odcięciu pod biustem sylwetka nabiera pewnej lekkości i wyraźnie oddziela biust od reszty. Jakże dla mnie miła odmiana po sieciówkowych bluzkach w moim rozmiarze. I po raz pierwszy od niepamiętnych czasów mam dekolt kopertowy, który spokojnie mieści biust i stanik nie wystaje. No może tylko troszkę pomarańczowa kokardka z Paris;) Dziękuję Paryżanko za to, że mogę stacjonarnie pomierzyć i kupić Biu-Biu w Bielsku :) Chociaż czuję, że to będzie moje kolejne uzależnenie, bo już chcę kolejne :) Odpowiedz Link
estreno Szara Eminencja 14.12.09, 19:10 Wczoraj Szara Eminencja miala swoja premiere na imprezie rodzinnej :) Zostala okrzyknieta absolutnym strzalem w 10 :))) Odpowiedz Link
akli-mak Szara Eminencja 17.12.09, 09:22 Wiem, że nie napiszę nic odkrywczego, ale jestem zachwycona szarą eminencją. Chyba w końcu przekonam się do chodzenia w sukienkach :) Odpowiedz Link
ciri1971 Fru Fru 38b/bb 14.12.09, 20:25 Przyszła dzisiaj. Jest idealna na 98 cm w biuście, trochę się obawiałam, że rękawy będą za długie( mam 158 cm), ale jest to taka długość, którą jeszcze dopuszczam:) A najważniejsze- jest przepiękna, elegancka, robi świetne wrażenie i dokładnie takiej bluzki mi brakowało. Mąż powiedział, że schudłam, a nie jest to prawdą...) Kingo, dziękuję! Odpowiedz Link
kasienka.b Fru Fru 42b/bb 17.12.09, 13:07 świetna jest :) Idealnia rozmiarowo trochę dłuższa niż Kocio (niestety dla mnie za krótkie, muszę odesłać). Wygląda bardzo dostojnie i elegancko :) Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Fru Fru 46 BB/BBB 18.12.09, 10:13 Wczoraj przyszła i moja bluzeczka, w sam raz na dzisiejsze Christmas Party w pracy:) Rozmiarem i krojem identyczna z bluzką Do dżinów, a do tego super szykowna i elegancka. I podobnie jak pierwowzór luźniejsza od Kocio w tym samym rozmiarze, pasuje idealnie:) Kingo wielkie dzięki, czekam na kolejne nowości:))) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Fru Fru 46 BB/BBB 18.12.09, 18:59 Ach jak zazdroszczę! Ja czekam na do dżinów i fru fru i poczta nie chce ze mną współpracować :( cuś ni ma mojej paczuchy :/ oby przed świętami przyszła :) Odpowiedz Link
szarsz żakiet, prośba o pomoc rozmiarową. 17.12.09, 09:45 Kupiłam 40BBB. Rzeczywiście jest ciaśniejszy niż bluzki, w których 40-tka w talii jest ok, może troszkę za luźna, a może nie. 42 są stanowczo za duże. A z żakietem jest tak, że się w niego zapnę. Ale nie jestem pewna, czy czuję się komfortowo, czy jak się najem, to mi guziki nie zaczną się rozłazić ;) I nie wiem, czy odesłać i czekać na uszycie 42, czy to 42 nie będzie jednak za szerokie. Najchętniej przymierzyłabym jeszcze 41 :) No i pytanie bezpośrednio do Paryżanki - rękawy są dla mnie dość wąskie, na tyle, że jak założę cokolwiek grubszego, to nie zgina mi się komfortowo rąk. Czy w 42 będą luźniejsze? Odpowiedz Link
yo_anka Re: żakiet, prośba o pomoc rozmiarową. 17.12.09, 23:45 Ja też się podczepię pod pytanie: 1. Czy jest możliwość szerszych obwodów rąk, bo się nie mieszczę zwykle w żakietowych rękawkach, albo wyglądają tragicznie opięte i się marszczą a o założeniu czegoś poza topami np z rękawkami mogę zapomnieć. Ja wiem chyba ma wyjątkowo tłuste i długie łapy, ale bardzo podoba mi się ten żakiet 2. Jaka długość rękawków jest przewidziana w rozmiarze 44 i 46, jak będzie szyty? Odpowiedz Link
szarsz Re: żakiet, prośba o pomoc rozmiarową. 18.12.09, 08:29 yo_anka napisała: > Ja wiem chyba ma wyjątkowo tłuste i długie łapy, No rzeczywiście, tłuste masz jak diabli. Chyba jak sobie je masłem posmarujesz ;) Odpowiedz Link
ewik-mysza Antośka - opis 17.12.09, 11:25 To ja może opiszę trochę bardziej tą bluzeczkę. Jest rewelacyjna i wzbudziła zazdrość na dyskotece :) Satynka pod spodem jest czerwona,żywa, z dodatkiem lycry. Na nią naszyta jest czarna koronka. Dzięki temu można być spokojnym o to, że nie widać pogniecionej satyny :) Super wymodelowania - nie ma zaznaczonego odcięcia pod biustem. Zapinana na zameczek. Zdjęcie niestety nie oddaje znów wygladu bluzeczki. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Antośka - opis 17.12.09, 11:29 To może ja się też tutaj zapytam - czy jest szansa na jakąś dłuższą wersję? Bo 55 cm długości to dla mnie za mało o co najmniej 7-8 cm ;) Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Antośka - opis 17.12.09, 13:05 "antosiek dłuższych nie będzie, to taki topik, który ma mieć taką a nie inną długość, to nie jest tunika!! długość jest podana dla rozmiaru 38, w większych może być minimalnie dłuższa, i jest to długość pleców- przody siłą rzeczy są o wiele dłuższe" Odpowiedz Link
yaga7 Re: Antośka - opis 17.12.09, 14:05 dzięki :) Ale żeby w moim przypadku to była tunika, to chyba musiałaby być dłuższa o 20 cm ;) Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Antośka - opis 17.12.09, 12:06 Ewik, a jaki masz rozmiar? Mamy chyba podobne wymiary i potrzebuję podpowiedzi:) Wyglądasz uroczo w tej Antośce:) Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Antośka - opis 17.12.09, 12:54 40BB Yaga - no ten model tak ma.. i chyba nie sa planowane dluzsze... z tego co ja wiem... .to pytanie do kingi a ona ostatnio w rozjazdach Odpowiedz Link
yaga7 Re: Antośka - opis 17.12.09, 13:00 Dzięki za odpowiedź. W wątku sklepowym też zadałam pytanie, ale bez odpowiedzi ;) Ale przy okazji pewnie zapytam się w mailu. Odpowiedz Link