inez69 Deco-prośba 02.02.10, 02:08 Jeśli któraś z Was ma ten model w rozmiarze 30G, to proszę zmierzcie mi go do haftki do haftki. Ja swój stanik kupiłam na ebayu jako nowy, w pełni wartościowy, ale coś mi sie nie chce wierzyc, żeby nowa 65 miała 65cm... Odpowiedz Link
mszn Re: Deco-prośba 02.02.10, 08:46 He, he, witamy w Frejolandzie... Przepraszam, nie mam Deco, ale nie mogłam się powstrzymać. Widziałam już takie cuda jak Freya 30 mająca 66 cm w obwodzie po tygodniu noszenia. Odpowiedz Link
inez69 Re: Deco-prośba 08.02.10, 00:31 Noszę Freye od 1,5 roku i miałam stycznośc z wieloma modelami a tylko ten mnie tak zaskoczył. Nowa Deco jest szersza o 3 cm od używanej dobre pół roku Arabelli. Zgadzam się, że mają rozciągliwe obwody, ale chyba niepotrzebnie niepożałowali materiału;) Odpowiedz Link
madzioreck Jolie biała i czarna 02.02.10, 20:00 Dzielę się uwagami, Jolie 30J: pierwsze, co zauważyłam, to obwód rozciągliwy jak wszyscy diabli - na 78-79 pod biustem wzięłam obwód 65, i jest git. 70-tka jeździła po plecach. Druga rzecz - naprawdę duże miski. Naprawdę. 30J jest idealne w miseczkach, podczas, gdy dużomiskowa Arabella Black 32J mi bułkuje jak ta lala odkąd przytyłam. Robi ładny kształt, jak na mój rzut oka w lustro - jest pozbawiona typowego frejowego efektu zadartych nosków. Ramiączka - 24mm, mierzone bez pętelek, czyli ramiącha, mnie osobiście to nie przeszkadza, bo są wygodne. W ogóle cały ten stanik jest milutki i przyjemny dla ciała, nic nie drapie, nic się nie wrzyna, pętelki na dole obwodu i ramiączkach nie są żarłoczne. Ponadto mam wrażenie, ze jest troszkę głębszy podkrój pachy niż w innych Feyach, bo nie obcina mi rąk, ale może to kwestia mniejszego obwodu, nie mam doświadczenia w 65-ach. Aha, zanim dostałam czarną Jolie, mierzyłam też białą i nie stwierdziłam różnic w miseczkach i zachowaniu obwodu. Odpowiedz Link
justinehh Re: Jolie biała i czarna 02.02.10, 20:19 Melduję, że biała Jolie też jest rozciągliwa i dużomiskowa Odpowiedz Link
madzioreck Poszły nitki... 15.02.10, 19:21 Hm. Pierwszy raz coś mi strzeliło w brytyjczyku... konkretnie górna nić, przytrzymująca gumę na obwodzie. I nie w noszeniu, tylko w praniu (sprawdzałam wcześniej ze względu na duże zaniżenie obwodu). Odpowiedz Link
madzioreck update 20.08.10, 12:52 Hm, chyba na moją ocenę obwodu czarnej Jolie wpłynęła moja osobista tolerancja na ściśliwość... o ile biała rzeczywiście jest pioruńsko rozwleczona, o tyle czarna z obwodem 30 na moje 72pod biustem jest wciąż... ciasna, ale w tym dobrym sensie. Natomiast po brafittingu kilka pań mierzacych Jolie zgłaszało mi, że czarna jednak ciaśniejsza. Odpowiedz Link
abigail83 FREYA CHARLOTTE - recenzja 04.02.10, 10:40 Przyszedł wczoraj, materiał absolutnie śliczny, śliski jak w Clarissie, wzór piękny, subtelny, wykończenie "staroświecką" zupełnie niedrapiącą koronką. Fajne szorty - dość duże, wzięłam S i mogłyby być nawet nieco mniejsze, ale mają fajny bardzo krój. stanik bardzo ścisły! nie mierzyłam go, tylko przyłożyłam do starszych Frey, m.in. Millie, i 34 jest w spoczynku długości starszych (ale nie rozciagniętych) 32. Miski dość spore. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: FREYA CHARLOTTE - recenzja 04.02.10, 13:09 Zgadzam się - Charlotte jest świetna. Bardzo przyjemny materiał, obwód ścisły - normalnie noszę 32FF, Charlotte wzięłam 34F i jest ok. W 32 się dopięłam, ale było ciasno. Miseczki są standardowe, szorty z kieszonką to mój faworyt :) Miałam na sobie cały dzień - nie czuję, że mam biustonosz :) Odpowiedz Link
abigail83 Re: FREYA CHARLOTTE - recenzja 04.02.10, 13:30 Wzór jest śliczny, ładniejszy niż na zdjęciach... A ciasnota...jestem w ciąży, 32 noszę z przedłużką, postanowilam kupić jeden stanik 34, żeby mieć bez przedłuzki i niestety :) a szorty zaiste mają z tylu uroczą kieszonkę. Ciasnota obwodu nie idzie w parze z ciasnota miseczek, sa spore. Przed ciaza nosilam 32G, teraz podniosly mi sie zebra i troszke sie biust powiekszyl, postanowilam nieco na wyrost wziac 34G, nie F czy FF, no i jednak jest sporawa ta miska, ale zostawie, na ewentualny przyrost biustu w 8/9 mies. Odpowiedz Link
dorotaifilip CHARLOTTE- abigail83 04.02.10, 13:42 A czy mogłabyś obmierzyć ten staniczek? Jakie wymiary ma obwodu w spoczynku, w naciagu? Jaką głębokość ma miska (od jednego końca do drugiego końca fiszbiny i miarką po materiale przez najszersze miejsce) i szerokość miski między końcami fiszbiny? Bardzo, bardzo proszę! :) dorota Odpowiedz Link
ptasia Re: wymiary 04.02.10, 15:17 Ja nie Dorotaifilip, ale czy mogłabyś sprawdzić, do ilu cm się rozciąga 32(konkretnie 32e)? Odpowiedz Link
kasienka.body Re: wymiary 04.02.10, 15:33 32E - w spoczynku 63 cm, rozciągnięte - 77 cm. Odpowiedz Link
ptasia Re: wymiary 04.02.10, 15:42 choć pewnie i tak bym wolała 30''... Rio też mam w tym obwodzie, inne Freye od razu były na 2 haftkę, albo i 3-cią (Retro Magenta). Odpowiedz Link
kasienka.body Re: wymiary 04.02.10, 16:24 30stka a w spoczynku 58 cm, naciąga się do 73cm. Ja normalnie z Freyi zawsze nosiłam 30G (retro magenta, arabelka) lub 32FF (mischa)- ale tutaj 34ka jest przyjemnie ścisła - w 32 nie wytrzymałabym pewnie dwóch godzin. Obwód niby się naciąga do 77 w 32ce, ale jest on bardzo stabilny. Odpowiedz Link
ptasia Re: wymiary 04.02.10, 16:29 faktycznie 73cm mogłoby być za mało, skoro teoretycznie mam luźno 74 cm :) no i wizja noszenia rozmiaru nie 30'', a 32'', czyli zbliżonego do realnych wymiarów, jest kusząca... Nie mówiąc o tym, że w ogóle Szarlotka jest kusząca :) Odpowiedz Link
kasienka.body Re: wymiary 04.02.10, 17:45 zareagowałam podobnie - ja? 75tka? Przecież zawsze 70tki miałam ;) Odpowiedz Link
abigail83 Re: 34G charlotta 05.02.10, 09:14 Obiecuje jutro/w sobote pomierzyc 34G Charlotte i szorty S i wrzuce tu wszystkie parametry :) Odpowiedz Link
kasienka.body Re: 34G charlotta 05.02.10, 10:31 Rozm. 34G: obwód: w spoczynku 68cm (nowy, jeszcze nie mierzony) rozciągnięty: 90 cm (ale myślę, że dla kogoś z więcej niż 85 pod biustem mógłby być ciasny) głębokość miski: 31 cm szerokość fiszbiny: 15,5-16 cm Odpowiedz Link
abigail83 Re: 34G charlotta 06.02.10, 13:07 Rozciągnięty do ILU? Włożyłam nieco siły w rozciąganie i absolutnie do 90 cm nie dociagne. Mam pod biustem w tej chwili 84 cm i jest mi w nim ciasnawo, zaczne od noszenia z przedluzka. Nie odsylam, bo mam nadzieje, ze po ciazy zebra wroca do normalnego stanu :) Majtki S są w sam raz, mam w biodrach 99 cm. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: 34G charlotta 06.02.10, 13:35 Wiesz, zależy kto ile ma siły ;) Mogłabym go naciągnąć pewnie jeszcze mocniej, ale nie chcę rozciągać nie potrzebnie. Tak jak już pisałam, może i rozciąga się do 90 cm, ale jest stabilny i dosyć ścisły. Ja mam 76 pod biustem i 34F jest idealne. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: FREYA CHARLOTTE - recenzja 04.02.10, 15:12 kwestia wielkości miski to zapewne sprawa indywidualna - dla mnie jest jak najbardziej standardowa, na tych klientkach, które już mierzyły również :) Ale to zalezy też od kształtu biustu. Odpowiedz Link
irenka65f Re: FREYA CHARLOTTE - recenzja 04.02.10, 23:44 A te szorty S to na ile w biodrach przyduże? Odpowiedz Link
kasienka.body Re: FREYA CHARLOTTE - recenzja 05.02.10, 10:34 Moim zdaniem Ska będzie dobra do max 100 cm w biodrach. Ja mam ok. 105-107 i Mka jest idealna. Odpowiedz Link
dorotaifilip charlotte 05.02.10, 12:15 Dziękuję bardzo!!! Czyli według mnie normalnomiskowiec. A roziągliwość , hmm - dość spora. Normalnorozciagliwec? A U też niezbyt wąskie ( wporównaiu z Darcey na przykład) dorota Odpowiedz Link
kasienka.body Re: charlotte 05.02.10, 12:43 Mimo, że rozciągliwość teoretycznie dość spora, to model raczej ścisły. Obwód jest bardzo stabilny i na ciele zdecydowanie mniej się rozciąga. U mierzone razem z fiszbiną, bez fiszbiny ok 15 cm. Odpowiedz Link
rennya Rio fuchsia 32H 10.02.10, 08:46 do tej pory wszystkie frejki kupowałam 32H no to czemu nie miałam kupić tej w takim rozmiarze... po otrzymaniu okazało się, że nie zapnie się mi nawet na plecach:/ brakuje jakichś 5cm...nie mogę nawet powiedzieć, jak się ma sprawa z miseczkami... spróbuję z przedłużką, o ile uda mi się kupić stacjonarnie... Odpowiedz Link
cesja Staniki podobne do Arabelli 12.02.10, 15:59 Hej! Ptasia przekierowała mnie do tego wątku aby zapytać ekspertki jakie staniki mają podobny krój do Arabellki. Bardzo mi ten stanik pasuje i z chęcią kupiłabym coś podobnego :) Odpowiedz Link
ptasia Re: Staniki podobne do Arabelli 12.02.10, 16:33 w sumie już Ci odp, ale napiszę ponownie: Eleanor (moim zdaniem zresztą fajniejsza od Arabelli) i starszy model, Zeta. Odpowiedz Link
kaana1 Re: Staniki podobne do Arabell i- Amelia 12.02.10, 19:42 Freya Amelia. Nawet ładniejszy, dużomiseczkowy,też przezroczesty, rozciągliwy. Odpowiedz Link
greylin Halle GG+ 15.08.10, 10:51 Jak wygląda Halle w większych rozmiarach? Znalazłam, że ma dodatkowy "support" (czyli szersze zapięcie (3haftki), domyślam się, że szelki zamiast ramiączek też fundnęli) a co z dodatkowym podszyciem? Tak jak w Arabellce? Zdjęć GG+ nigdzie nie ma. Odpowiedz Link
jaagna Re: Halle GG+ 15.08.10, 11:56 Podobno - tak na 99% nie ma. To model bardzo podobny do Tamsin, a tam też w G+ nie ma podszycia. Odpowiedz Link
azymut17 Re: Halle GG+ 20.08.10, 13:43 Halle od GG ma podszycie dolnej części miseczki, 3-haftkowe zapięcie, szersze ramiączka, wyższy mostek i dodatkowe fiszbiny boczne na obwodzie. Ramiączka pikowane, nie jak w Arabelce gładkie, zmienia się tylko ich szerokość. Odpowiedz Link
cesja dziękuję :) 13.02.10, 23:13 Bardzo dziękuję za pomoc. Nie pozostaje mi teraz już nic jak tylko zbierać pieniądze na nowe staniki :) Odpowiedz Link
agn44 Re: Staniki podobne do Arabelli 14.02.10, 08:53 Wg mnie większość staników freyi jest tak samo szyta i tylko materiały mają inne. Jeśli szukasz całego przezroczystego to tak jak pisały dziewczyny, jest: eleanor, zeta, angel, darcey (chociaż on trochę inaczej się układa niż arabelle). Poza tym zajrzyj tutaj: kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?510692 i tu: kataloglmb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?509509 , może coś Ci się spodoba Odpowiedz Link
ciociazlarada Freya Carolyn - pytanie do posiadaczek 12.02.10, 21:26 Mam chrapkę na ten stanik, bo wydaje mi się bardzo podobny do mojej ukochanej Cassie. Cassie to IMO najwygodniejszy i najładniejszy stanik Freyi, te psychodeliczne kolory... Jaka jest Carolyn? Faktycznie podobna do Cassie? Jak ze ściśliwością i miskami? Ja z małobiuściastych, mam Cassie w rozmiarze 28F, 30E też by pasowało, gdyby było do kupienia. I moje kolejne pytanie: czy Carolyn ma białe ramiączka? Już dawno bym ją kupiła, gdyby nie te podejrzanie białe elementy - unikam jak ognia staników z białym. Odpowiedz Link
ptasia Freya Lounge (od zimy) 18.02.10, 18:54 Freya zrobi ubranka do spania i szlajania się po domu www.eveden.com/news/Freya_Lounge.aspx Mają być od kolekcji zimowej 2010. Odpowiedz Link
karoline.pl Freya i Fantasie na jesień 2010! 19.02.10, 17:40 Zapraszamy na nasz blog - mamy dla Was garść zapowiedzi na sezon jesień/zima 2010: karoline1.blox.pl/2010/02/Jesienne-niespodzianki-Freya-i-Fantasie.html Odpowiedz Link
fanka_tomcia Re: Freya i Fantasie na jesień 2010! 19.02.10, 18:52 ta nowa Arabella jest piękna *___* Odpowiedz Link
agn44 Re: Freya i Fantasie na jesień 2010! 19.02.10, 23:20 zgadzam się. ze wszystkich arabellek ta najbardziej mi się podoba. a tak w ogóle to wszystkie trzy staniki mi się podobają. dokładnie to co lubię - ciemne kolory a przy tym nienudziarze (przynajmniej w moim odczuciu) Odpowiedz Link
kas007 Arabella Cassis-rozmiar? 19.02.10, 23:33 Zastanawiam się nad kupnem Arabelli Cassis i teraz zagadka, jaki rozmiar? Mam Rio czarny 70GG, Panache Harmony 65H i jest ok. Skoro Arabella jest rozciągliwa, to 65 obwód jak podejrzewam. Ale miska? Skoro miseczki są dość duże to może GG, czy może jednak H? Z góry dzięki za każdą wskazówkę:) Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Arabella Cassis-rozmiar? 20.02.10, 10:16 Ja bym wzięła 65GG, ale nie na każdym wielkomiskowość się sprawdza :) Odpowiedz Link
bileterka Re: Arabella Cassis-rozmiar? 20.02.10, 18:34 Moje wymiary to 78/98. Noszę 70FF (głownie Fantasie) i 70G (niektóre Panache). Arabella Cassis 65FF miała zdecydowanie za małe miski. Arabella Nutmeg w rozmiarze 65G jest na styk, podejrzewam, że niedługo będzie bułkować. Na 65GG jeszcze się nie zdecydowałam. Jak widać jestem przykładem nie działania dużomiseczkowości Arabelli. Odpowiedz Link
anglofil Re: Arabella Cassis-rozmiar? 20.02.10, 15:05 Ja mam estelle Freyi 38 FF, panache antoinette tak samo natomiast arabella cassis 38 FF była za wielka- i w misce i w obwodzie, idealna jest 36 FF, wydaje się, że arabelka ma zawyżone miski i jest mocno rozciągliwa pod biustem więc trzeba zaniżyć rozmiar. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Freya i Fantasie na jesień 2010! 20.02.10, 15:11 Arabelka przepiękna!!! i co mi po tym, skoro mnie tnie tasiemką, mogę się najwyżej 2 razy za dużą miską owinąć... dobrą wiadomością dla bardziej biuściastych jest poszerzenie rozmiarówki do K ;) Odpowiedz Link
agn44 Rio 30f 21.02.10, 14:18 Niedawno go kupiłam, kolor czarny. Przyrzekałam sobie, że nigdy nie sprawię sobie tego paskudztwa (po co w ogóle te metalowe wstawki? wg mnie nie dodają one uroku, a wręcz przeciwnie. materiał też brzydki), ale skusiła mnie wyjątkowa niska cena na allegro. Pomyślałam, że na codzienny stanik się nada i rzeczywiście się nadaje. Normalnie noszę 30ff z freyi, ale przeczytałam, że to dużomiseczkowiec, więc wzięłam mniejszy rozmiar. Co prawda odrobinę bułkuje na większej piersi, ale jest wygodny. Obwód jest ścisły, w 28-kę na pewno bym się nie zmieściła. Odpowiedz Link
ptasia Re: Rio 30f 21.02.10, 17:34 ja też myślałam, że sobie nigdy go nie kupię (beżowy to dla mnie jako żywo włosiennica), póki nie trafił mi się okazyjnie biały ;) i okazało się, że jako codzienniak jest b. przyjemny, wygodny i ścisły, no i nadaje fajny kształt. rozmiar of kors ten sam, co Twój ;), 30f. Odpowiedz Link
jud.yta Deco :) 27.02.10, 22:10 Normalnie noszę 28G, kupuję w ciemno i wszystkie na razie mi pasowały. Nigdy jeszcze żadnego nie wymieniałam. Deco 28G okazało się ogromnomiseczkowe i wymieniłam na 28FF. Moim zdaniem jest miseczka, nawet dwie większe, obwód jest bardzo luźny, najluźnieszy ze wszystkich moich frejek, arabelka przy deco to dusiciel, więc niestety musiałam zapiąc deco od razu na ostatnią haftkę, arabelkę noszę na pierwszej. Dla mnie stanik rewelacja, takiego stanika szukałam całe życie i przed uswiadomieniem i po. Mogłabym bez mrugnienia oka oddac wszystkie swoje frejki i nawet maskaradki, serio. Deco nie spłaszcza, wypycha piersi do przodu, podnosi do góry i rewelacyjnie zbiera z boków. Dla mnie stanik ideał. Mogłabym miec w szufladzie same deco w róznych wersjach kolorystycznych i wzorkach :) I jeszcze napiszę o szortach, wszystkie szorty frejowe trzymają się na gumce w biodrach, a na pośladkach smętnie powiewają, co mnie denerwuję, bo lubię miec gatki na pupie, a te szorciki są super, trzymają się całe na całej pupie i nic mi nie lata, a nawet ładnie trzyma pupę. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Deco :) 28.02.10, 00:37 pewnie ucieszy Cię zatem wiadomość, iż Deco będzie na jesień dostępne w dwóch nowych kolorach - charcoal i lupin, czyli ciemny szary oraz fuksja :) Sama się szykuję na oba ;) Odpowiedz Link
jud.yta Re: Deco :) 28.02.10, 11:09 A pewnie, że ucieszy :) Ciekawe czy miski będą wychodziły tak samo. Odpowiedz Link
inez69 Re: Deco :) 31.03.10, 23:12 Ja zaregoowałam identycznie jak Ty, ale po 2 miesiącach czuję się bardzo rozczarowana rozciągliwością tego modelu. Skoro jednak marzysz o innych kolorach, to spójrz na siostre bliźniaczkę Lydię: kataloglb.blox.pl/2010/01/Freya-Lydia.html Odpowiedz Link
irenka65f Re: Deco :) 02.04.10, 23:00 A jak wypadają rozmiarowo te szorty? Normalnie noszę brytyjską 12, ale freyowe to 10 jest dobre (Greta, Retro). Mam 100 w biodrach. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Deco :) 02.04.10, 23:29 Szorty albo gatki z frejek zawsze biorę 8, Deco tez wzięłam 8, szorty Deco są ściślejsze, ale nie mniejsze niz inne frejki, material jest taki bardziej elastyczny. Myślę, że mozesz brac swoj frejowy rozmiar. Odpowiedz Link
moopie23 Arabella oyster i Eleanor - pytanie o rozmiar 28.02.10, 12:44 Od paru tygodni zbieram fundusze na jakąś Freykę, ale cały czas waham się co do rozmiaru. Chodzi mi o modele Arabella (fioletowa albo oyster) i Eleanor (brązowa albo zielona). Moje wymiary to: ciasno pod biustem: 74 cm luźno pod: 81 cm w biuście: 101 cm w zwisie: 106 cm Dodam jeszcze, że z aktualnie pasujące na mnie staniki to Effuniaki z nowej kolekcji 75F, Fifka 75FF i Maia Masquerade 70G. Proszę o pomoc, bo niestety nie mam możliwości zamrożenia kasy i kupienia paru rozmiarów :( Odpowiedz Link
derenka millie czarna- jaki rozmiar? 28.02.10, 21:02 mam 73/99, czy 65G bedzie duze? bo ponoc to duzomiseczkowiec Odpowiedz Link
ptasia Re: millie czarna- jaki rozmiar? 01.03.10, 09:30 może być ok, zależy, jaki masz kształt biustu. Pewnie najlepiej byłoby porównać z 65ff. jakie inne nosisz staniki, tj. w jakich rozmiarach? Odpowiedz Link
derenka Re: millie czarna- jaki rozmiar? 01.03.10, 09:43 już ją klepnęłam :) ale powinna być ok sądząc po wymiarach. Noszę np.65GG pollyane i jest dobra Odpowiedz Link
derenka co to za model? 28.02.10, 21:16 jak sie nazywa, bo po nr nie moge dojsc i705.photobucket.com/albums/ww59/nazwyfirm/1-51.jpg Odpowiedz Link
black_halo Carolyn - 34G i 36G 01.03.10, 12:01 Wlasnie przyszla i mam troche mieszane uczucia. Zostawic czy odeslac. Obwod jest scisly a nie przesadnie, na moje 85 pod biustem 34 zapina sie na najluzniejsza haftke i bardzo fajnie trzyma ale nie dusi. 36 za to zapina sie na najciasniejsza haftke i boje sie, ze jak sie rosciagnie to bede musiala podszywac. Z kolei 36G jest za luzna i miskach jest sporo miejsca a 34G lekko bulkuje na wiekszej piersi, na mniejszej jest w sam raz. Zastanawiam sie wiec czy lepiej wymienic na 36FF czy moze na 34GG pozatym biust patrzy mi dziwnie w dol wiec moze jest w ogole niekompatybilna z ta marka :/ Odpowiedz Link
black_halo Re: Carolyn - 34G i 36G 01.03.10, 12:08 Aha, zapomnialam dodac, ze 34 robi mi niestety walki na plecach bo szczuplakow nie naleze i tluszczyk na plecach mam :/ Odpowiedz Link
ciociazlarada Freya Carolyn jest jak Cassie, uprzejmie donosze:) 17.03.10, 15:04 Sama zadalam pytanie o to kilkanascie postow wczesniej i sama sobie odpowiadam. Poszlam za ciosem i potraktowalam sie kompletem Carolyn, mam rowniez Cassie i uprzejmie donosze, ze sa to identyczne modele jesli chodzi o kroj, rodzaj materialu, typ koronki, scisliwosc, ksztalt jaki nadaja piersiom, wszystkie wykonczenia tj. petelki, kokardki, etc. Wiem, ze Cassie ma fanklub, do ktorego i ja naleze, wiec wszystkim fankom Cassie polecam Carolyn. Szkoda tylko, ze taka pastelowa... Odpowiedz Link
ptasia Retro Full Cup czekoladowy 30ff 21.03.10, 14:32 teraz jest wysyp na eBayu w przyjaznych cenach. skusiłam się i niestety porażka. Przede wszystkim, mam 164 cm wzrostu i wąskie ramiona, ramiączka w retro plunge były za długie, ale akceptowalne. Tu dramatycznie za długie i regulowane w 1/3 tylko, potrzebowałabym skracać o co najmniej 3 cm. Nawet na mojej wyższej o 8 cm koleżance były mocno skrócone. Poza tym: zapięcie z tyłu normalne, nie krzyżaczek, jak w plunge, miski zupełnie miękkie i zdecydowanie większe niż w plunge - powiedziałabym, że to model raczej dużomiseczkowy, choć nie mogąc wyregulować ramiączek, nie mogłam tego do końca ocenić. Obwód dość luźny. Poszedł w świat. Odpowiedz Link
black_halo Carolyn 36FF 31.03.10, 17:01 Chyba nie jestem Freyokompatybilna ale biuatonosz mnie zachwyca. Po pierwsze to prawie najlepszy obwod jaki mialam na plecach. Na swoje 85 pod biustem spokojnie zapinam sie na najluzniejsza haftke a biustonosz trzyma ten nie maly biust w miejscu. Przeszedl tez tez biegniecia za autobusem pozytywnie. Pierwszego dnia troche mnie duzil ale teraz jest idealnie. Po drugie ksztalt - niestety troche nie bardzo dla moich pelnych piersi ale jakby nie optycznie pomniejsza co mnie zachwyca. Bosko wyglada pod koszulka, mam jakby zadarte noski ktore zawsze chcialam miec, ale patrzace nieco w dol bo taka niestety budowa biustu. W kazdym razie fajnie zbiera i trzyma biust, do tego boska wyglada. Do tej pory kupowalam glownie maskaradki, to moja pierwsza Freya no i jestem zadowolona. Miski wychodza jakby przymale i nawet troche bulkuja ale rozmiar wiecej normalnie fruwal. Wydaje mi sie, ze to od sposobu wszycia koronki ktora nie robi jabluszek tylko jakby splaszcza nieco od gory a ja w tym miejscu mam wlasnie najwiecej biustu. Ogolnie jestem zachwycona i bardzo zaluje, ze nie jestem moj biust nie jest kompatybilny z freyami. Mam jeszcze ochote Na Frankiego i Celie ale tu juz poczekam do wyprzedazy chyba. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Arabella 32E 31.03.10, 23:14 O Arabelli było już milion razy, ale napiszę milion pierwszy ;) Ostatnio przerzucam się z obwodu 65 na 70. Jest luźnawo, to prawda, ale fiszbiny i miski układają się o niebo lepiej - coś za coś, zawsze można podszyć a ze źle leżącą miską nic nie zrobię, bo nie umiem :) Drogą kupna nabyłam Arabelkę czarną 70E, no i tak jak broniłam się przed nią rękami i nogami (nie podobała mi się), tak właśnie stała się moim ulubionym stanikiem. W miarę niski mostek (chociaż na mnie nawet to jest wysokie i zostawia lekkie ślady), fajny kształt z profilu, wygodny. Jedyna wada to niestety rozciągliwy obwód - zapinam od razu na ostatnia haftkę i z raz dziennie muszę poprawić (ciasno mierzone 73 cm pod biustem) Będę podszywać. Natomiast stwierdziłam, że w tym rozmiarze nie robi mi się zmarcha freyowa. Przy obwodzie 65 jest zawsze na mniejszej piersi, a tutaj nie, pomimo lekkiego luzu (stanik dopasowany do większej piersi). Może komuś się na coś przyda jeszcze to co napisałam. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: Arabella 32E 27.07.10, 11:38 No niestety, ponosiłam ją trochę, ale po kilku praniach obwód nie nadaje się do noszenia, jeździ mi po plecach dramatycznie. Czeka na podszycie, ale nie wiem czy się doczeka, bo jak się okazało, wcale nie jest to takie proste. Może jakbym miała maszynę ... Odpowiedz Link
yaga7 Pytanie o Deco!! 01.04.10, 08:40 Nie wiem, jaki rozmiar kupić :( Przeczytałam, że jest wielkomiskowy i rozciągliwy. Nie mam porównania z innymi Freyami, bo Freyi nie noszę - dawno, dawno miałam arabelkę, która była dobra obwodowo w 32G albo 32FF. Ma któraś z Was może porównanie Deco do Fantasie Allure / Smoothing / Paige / Ava - bo to wszystko są usztywniane staniki i wiem, jak wypadają na moim biuście. Normalnie noszę 34G, w ściśliwcach 36FF, dlatego myślałam nad Deco 34FF, skoro jest wielkomiseczkowy. Odpowiedz Link
inez69 Re: Pytanie o Deco!! 01.04.10, 14:54 Yago nie mam żadnego z tych staników, ale doradzam wziąć jeszcze mniejszy obwód. Wg mnie miseczka w Deco jest o jeden rozmiar mniejsza od Arbelli. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Pytanie o Deco!! 01.04.10, 15:03 Co Ty, nie zapięłabym się ;) Ja ogólnie jestem po pierwsze mało ściśliwa, a po drugie bardzo tolerancyjna na ewentualnie szersze obwody. Effuniaki przykładowo noszę obwód 85 na 79 pod biustem ciasno ;) I muszę mieć stanik, ktory się będzie rozciągać do 90 cm, bo jak biorę oddech, to spokojnie tyle mam. A nie wierzę, żeby 70-tka się rozciągała o ponad 20 cm, bo wtedy to szajs byłby kompletny ;) Zamówiłam sobie 34FF, zobaczymy. Sprzedająca mi napisała, że jakby co, mogę oddać albo wymienić. Będzie za duży, to będę wymieniać. Na pewno jak dostanę, tutaj wpiszę. Dzięki za odpowiedź :) Odpowiedz Link
inez69 Re: Pytanie o Deco!! 01.04.10, 16:19 yaga7 napisała: A nie wierzę, > żeby 70-tka się rozciągała o ponad 20 cm, bo wtedy to szajs byłby kompletny ;) No to się zdziwisz :D Odpowiedz Link
yaga7 Re: Pytanie o Deco!! 01.04.10, 16:25 :D Nie no, na serio, to ja _wiem_, że są osoby, które potrafią rozciągać staniki na maksa, ale mnie chodzi o ciut inne rozciąganie ;) No nic, zobaczymy :) W sumie jedynie Arabelkę określiłabym jako rozciągliwiec, ale to było lat temu z cztery, może od tego czasu zmienili technologię, bo pamiętam, że Kasica pisała chyba u siebie na blogu, że ma Arabelkę w obwodzie 34 i jest dobra. No nic :) Odpowiedz Link
inez69 Re: Pytanie o Deco!! 01.04.10, 20:15 Wiem, że na siłę to pewnie z pół metra można by wyciągnąc, ale nie o tym pisze. Moja Deco w rozmiarze 65G po dwóch miesiącach ma 70cm w obwodzie, oddam, że idealne na moje 69 pod. (k****!!!!) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Pytanie o Deco!! 01.04.10, 20:26 No to nieźle :( Może jakiś pechowy egzemplarz / partia produkcyjna? Odpowiedz Link
inez69 Re: Pytanie o Deco!! 01.04.10, 20:29 Mam nadzieję, bo to w sumie jedyny sanik w dobrym rozmiarze jaki mam i marzyłam o innych kolorach i wzorach. Powinnam kupować 65GG, ale fiszbiny sa za szerokie i boczki obcierają niemiłosiernie. Odpowiedz Link
kasienka.body ee, bez przesady 01.04.10, 20:48 wcale nie jest takie rozciągliwe - mam 32F, zazwyczaj noszę 32FF i obwód wcale nie jest luźny, jest standardowy. 34FF moim zdaniem powinno byc ok. Odpowiedz Link
inez69 Re: ee, bez przesady-tak, bez... 01.04.10, 22:59 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/15cd595872a24730.html Odpowiedz Link
azymut17 Re: ee, bez przesady-tak, bez... 02.04.10, 12:03 Pytanie jeszcze, ile cm miał stanik w stanie surowym. Może jednak była to 70? U brytyjskich producentów (nie tylko w Evedenie) zdarzają się wpadki "metkowe" - Kasica np. dostała Arabelkę z innymi ramiączkami, ja sama widziałam kilka staników w innym niż nominalnie obwodzie (hitem stanik o 2 miseczki większy niż głosił napis na metce). Nowe Deco 30G ma obwód długości 61cm od haftki do haftki. 9cm przyboru to dość dużo... Odpowiedz Link
inez69 Re: ee, bez przesady-tak, bez... 02.04.10, 14:34 Moje miało 65cm co mnie bardzo zdziwiło, nawet tu o tym pisałam, ale któraś z dziewczyn utwierdziła mnie tylko wprzekonaniu, że to normalne. Ok, pomarudziłam, już mi trochę mniej żal. Odpowiedz Link
madzioreck Re: ee, bez przesady 26.04.10, 13:50 kasienka.body napisała: > wcale nie jest takie rozciągliwe - mam 32F, zazwyczaj noszę 32FF i obwód wcale > nie jest luźny, jest standardowy. Ja bym powiedziała, że jest ścisły... mam porównanie z karmelowa Pollyanną, która jest ściśliwcem, Deco jest jeszcze ciaśniejsze, choć zaraz po wzięciu do ręki nie sprawia takiego wrażenia. Nie wiem, jak w noszeniu. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Pytanie o Deco!! 01.04.10, 18:06 Mogę ci porównac, ale tylko do innych frejek albo maskaradek, normalnie noszę 28G, deco wzięłam rozmiar mniejsze czyli 28FF. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Pytanie o Deco!! 01.04.10, 20:26 Ooo do maskaradek mozesz porównać :) Widzę, że obwód masz ten sam, co w maskaradkach? I nie uważasz, że jest rozciągliwy? Dużo luźniejszy niż maskaradkowy? Z maskaradek pasuje na mnie 34G (albo 36FF), więc jest szansa, że Deco 34FF będzie pasować... Odpowiedz Link
jud.yta Re: Pytanie o Deco!! 02.04.10, 21:03 yaga7 napisała: > Ooo do maskaradek mozesz porównać :) > Widzę, że obwód masz ten sam, co w maskaradkach? I nie uważasz, że jest > rozciągliwy? Dużo luźniejszy niż maskaradkowy? > > Z maskaradek pasuje na mnie 34G (albo 36FF), więc jest szansa, że Deco 34FF > będzie pasować... Deco mam ten sam obwód co w maskaradkach, bo kupuję 28, więc nie mam dużego wyboru :)), ale Deco faktycznie mozna brac jeden obwód mniej, nie wiem jak się rozciągnie później, bo na razie dopiero raz je prałam. Jest duża szansa, że to 34FF będzie na ciebie pasowało :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Pytanie o Deco!! 06.04.10, 09:11 > Jest duża szansa, że to 34FF będzie na ciebie pasowało :) oby, oby :) Odpowiedz Link
yaga7 Deco - mam :)) 12.04.10, 11:31 Zgadzam się, że jednak ma luźny obwód ;)) 34FF obwodowo jest dobre, ale na granicy. Mogę zapiąć najluźniej, ale najlepiej jest na środkowej, dlatego pewnie kolejny egzemplarz, o ile kupię, będzie to obwód 32. Miski są faktycznie dużawe, ale nie wiem, czy aż o cały rozmiar. 34G na mnie byłoby za duże, na pewno, to jest na styk. Ale w sumie usztywniane staniki - jak Fantasie Allure czy Ava - mam własnie 34FF, więc może to mój biust tak ma po prostu. Kształtuje super, wydaje się być wygodny - jestem zadowolona :) Aha, szorty mam L na 110 w biodrach i są na styk - w sensie ciut większe by zlatywały, pewnie w M bym weszła, ale na tyle w biodrach to już przesada ;) Odpowiedz Link
dorotaifilip yaga7 - Deco 12.04.10, 12:39 A mogłabyś podać rozmiar obwodu w spoczynku i naciągu? I ewntualnie (jakby Ci sie chciało) wymiary miski - rozstaw fiszbin w U i głębokość? Mam podobne wymiary do Twoich (nawet jakiś stanik odkupiłam kiedyś ;) ) i szykuję się na inernetowy zakup beżowego Deco. dorota Odpowiedz Link
yaga7 Re: yaga7 - Deco 12.04.10, 13:27 Obwód na płasko i po średnim naciągu 74 / 86 U - 16,5 głębokość 28 Ale to na pewno z jakimś marginesem błędu, bo nigdy nie wiem, jak mierzyć ;) Odpowiedz Link
jud.yta Re: Deco - mam :)) 12.04.10, 12:43 yaga7 napisała: > Miski są faktycznie dużawe, ale nie wiem, czy aż o cały rozmiar. Wg moich cycków i innych frejek - cały rozmiar. > Kształtuje super, wydaje się być wygodny - jestem zadowolona :) Zgadzam się w 100%. Ciekawe czy Lydia i Deco malinowe mają takie same miski? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Deco - mam :)) 12.04.10, 13:28 A widzisz, ja nie mam innych frejek :) Być może dorwę Deco malinowe, ale to za jakiś czas. Kupowałam na ebayu stanik, jak nie będzie pasować, to może wymienię na malinowe Deco, bo sprzedająca też ma. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Deco - mam :)) 12.04.10, 13:26 ja mam niewiele mniej w biodrach - jakieś 2 cm i mam szorty właśnie M, L-ki były sporo za duże. Pewnie zależy też od kształtu pupy - ja mam niestety dość płaską :/ Odpowiedz Link
yaga7 Re: Deco - mam :)) 12.04.10, 13:34 W M pewnie też bym weszła, ale i tak odsyłać nie będę, bo sie nie opłaca. Ważne, że nie są za duże i nie spadają ;) Odpowiedz Link
urkye Re: Deco - mam :)) 26.04.10, 15:37 Właśnie przyszło do mnie Deco i wrażenia mam takie: miski jak najbardziej w normie, obwód również, w kierunku bardzo ścisłego. Kupiłam 30G - czyli ten sam rozmiar, co zawsze. Robi GENIALNY dekolt :D Jedyna wada - koniec miski odznacza się pod obcisłymi ubraniami, ale chyba to normalne we wszystkich sztywniakach;) Ciekawe, czy aż tak różnie odbieramy ten sam model, czy też są różne partie? Podobnie z różnymi obwodami jest w straplessowej Hestii, hmm... :P Odpowiedz Link
jud.yta Re: Deco - mam :)) 26.04.10, 18:03 urkye napisała: > Właśnie przyszło do mnie Deco i wrażenia mam takie: miski jak najbardziej w > normie, obwód również, w kierunku bardzo ścisłego. Kupiłam 30G - czyli ten sam > rozmiar, co zawsze. U mnie odczucia inne, obwód luźny, miski większe o rozmiar. > Robi GENIALNY dekolt :D Oj, zgadzam się jak najbardziej. >Jedyna wada - koniec miski odznacza się pod obcisłymi > ubraniami, ale chyba to normalne we wszystkich sztywniakach;) Normalnie noszę 28G i koniec miski w tym rozmiarze odstawał, a rozmiarze 28FF idealnie przylega do piersi, pod bluzką nie ma żadnego odstawania, leży idealnie. > > Ciekawe, czy aż tak różnie odbieramy ten sam model, czy też są różne partie? > Podobnie z różnymi obwodami jest w straplessowej Hestii, hmm... :P No własnie ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Deco - mam :)) 26.04.10, 18:29 U mnie krawędź też nie odstaje, ale moim zdaniem też jest wielkomiseczkowy, więc zanizałam rozmiar. Ale dekolt robi super, to fakt :) Odpowiedz Link
urkye Re: Deco - mam :)) 27.04.10, 12:21 Źle się wyraziłam - chodziło mi o odznaczanie się wizualne, nie objętościowe - niestety widać gdzie się kończy stanik a zaczyna pierś, jest inny kolor:P Zaraz wrzucę do galerii, będzie lepiej widać o jakie odznaczanie mi chodzi:) Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Deco - mam :)) 18.07.10, 19:24 No do mnie przyszlo Deco nude 32DD i jest za luzne i za duze w misce :( Mozna obejrzec w malej galerii. Wyglada na to, ze czarne ma mniejsza miske i ciasniejszy obwod, bo mierzylam 30E i bylo idealne, nawet dolinke robilo. No i obwod byl za ciasny. No i wez tu czlowieku badz madry ;) Odpowiedz Link
irenka65f rozmiar majtek 11.04.10, 14:15 Czy ktoś wie jak wypadają majtki Deco? Takie wielkie jak Greta, czy może ciut mniejsze? Potrzebuję na 100cm w biodrach i zwykle noszę 12, ale akurat Gretę i retro mam 10 bo wielkie wypadają. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: rozmiar majtek 11.04.10, 21:47 w biodrach mam ok 106-108 i mam szorty Deco w rozm. M. Zazwyczaj M-ki z Freyi pasują. Odpowiedz Link
inez69 Jakie naprawdę dużomiskowe nowsze modele? 01.04.10, 20:36 Dziewczyny które modele z nowszych kolekcji wypadają tak dużomiskowo jak Deco? (w starszych nie ma takiego) Jestem wąskofiszbinowa i szukam 65G na wymiary odpowiadające 65GG. Odpowiedz Link
agn44 Greta 02.04.10, 20:38 Spodobała mi się od momenty, gdy pierwszy raz zobaczyłam ją na allegro :) Mam wersję różową w całości miękką. Po pierwszej przymiarce byłam nieco rozczarowana, robiła mi trochę dziobowaty kształt. W miejscu łączenia siateczki i nieprzeźroczystego dołu miseczki piersi nie były zaokrąglone. Niedawno ponownie ją przymierzyłam i leżała już lepiej o_O Obwód przy pierwszej przymiarce był bardzo ścisły, ale przy następnej wydawał mi się już w porządku. Piersi były bardziej zaokrąglone (może przybyło mi kilka cm?), choć nie tak jak w Arabelce czy Darcey. Fiszbiny mają trochę jakby kwadratowy kształt od strony mostka. Nie wiem czy we wszystkich Gretach tak jest, czy to tylko mi się trafił taki egzemplarz. Generalnie jestem zadowolona, w bluzce jest całkiem naturalny kształt. Odpowiedz Link
ja-minka Mischa Ivory- jaki rozmiar? 22.04.10, 23:52 Jeśli ktoś takową posiada, czy mierzył, to proszę napiszcie jaki ma obwód. Moje wymiary 78-83/104. Zastanawiam się nad 34g lub 34ff. Jest szansa, że nie będzie podjeżdżał? Mam od roku różową Darcey 32g, z której w ostatnim miesiącu wyrosłam (migracja po 1,5 roku?), ale już wcześniej nosiłam z przedłużką. Odpowiedz Link
arwena-g Re: Mischa Ivory- jaki rozmiar? 23.04.10, 08:04 Ja osobiście nie mierzyłam , ale kupiłam dla mamy. Obwód wydaje mi się nie specjalnie ciasny, na pewno luźniejszy od Fantasie Heleny. Dla mamy kupiłam obwód 36 przy 85 cm pod biustem, ale mama bardzo nie lubi się ściskać. Ta Misha jest dla niej wygodna. Miseczki też są mniejsze niż w Fantasie. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Mischa Ivory- jaki rozmiar? 23.04.10, 20:36 Mischa ma miski standardowe, obwód również. Ja bym celowała w 32G/GG. Odpowiedz Link
ja-minka Re: Mischa Ivory- jaki rozmiar? 23.04.10, 23:48 Mischa z miską GG różni się od tej z FF i G czymś więcej oprócz głębokości miski. Mam na myśli szerokość szelek i ilość haftek. Standardowy obwód jak w stanikach Freya, czy tak ogólnie. Mi ostatnio jest ciasno w 70. Tylko rozcięgliwce Arabelka i Rimini są luźne. Odpowiedz Link
ptasia Re: Mischa Ivory- jaki rozmiar? 26.04.10, 12:40 to ja dodam swoje 3 grosze: sama odbierałam białą Mischę jako raczej standardową, i miskowo, i obwodowo (noszę wszystkie Freye w 30'', mam 71/74 pod). Ale koleżanki, która ma ok. 75 ścisło pod b. i nosi moje Retro Magenta 30ff, a za jej standardowy rozmiar brytyjski uznałabym 32e/f, w Mischę 30ff nie dopięłam: brakowało dobrych kilku cm. Musiałoby być 32f i to pewnie na najluźniejszej haftce. Dla porównania zapięła się, choć na zdecydowany duś, w Fantasie Kristen 30f i Evie 30ff. Więc może jednak obwód 34 byłby OK. Odpowiedz Link
ja-minka Re: Mischa Ivory i Charlotte 34FF- recanzja 01.05.10, 12:53 Mischę zgodnie z radami miałam zamówić 32GG, ale ponieważ w innym sklepie była już w cenie promocyjnej wzięłam 34FF i niestety za mała. Miseczka ma głębokość niecałe 29cm. Na moim biuście ma "przypadłość", jak tango classic. Po starannym ułożeniu miseczka ładnie leży i wydaje się być dobra, ale po jakimś czasie, chyba pod ciężarem biustu, osuwa się pod pachę i gumka wszyta w miskę pomiędzy szelkę a fiszbiną marszczy się, a na dekolcie wyłażą buły. Miałam zamawiać 34g, ale po pierwsze nie wiem, czy nawet taki rozmiar będzie dobry, po drugie teraz nie wydaje mi się, żeby ten stanik był wart ponad 200zł. Jeśli chodzi o obwód, to nowy trzyma całkiem dobrze i gdyby miska mi pasowała, zostawiłabym Mischę. Razem z Mischą przyszła Charlotte 34FF i okazała się strzałem w 10. Obwód nie dusi, ale dobrze trzyma. Miski są w sam raz (31,5cm). Ładny kolor. Można się doczepić do wysokiego mostku, ale i tak ja sobie zostawiam. Odpowiedz Link
kaana1 Re: Mischa Ivory i Charlotte 34FF- recanzja 01.05.10, 13:56 Jak rozumiem obie masz w rozmiarze 34FF i Charlotte jest o miskę większa, tak? Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Mischa Ivory i Charlotte 34FF- recanzja 01.05.10, 14:36 Charlotte jest faktycznie trochę wielkomiskowa, ale chyba nie aż o całą miskę. Na mnie się sprawdza w standardowym rozmiarze. Odpowiedz Link
ja-minka Re: Mischa Ivory i Charlotte 34FF- recanzja 01.05.10, 16:04 kaana1 napisała: > Jak rozumiem obie masz w rozmiarze 34FF i Charlotte jest o miskę > większa, tak? Tak, w rozmiarze 34FF w Charlotte miska jest głębsza o 1,5 cm. Widać nawet po przyłożeniu misek obydwu staników. Szerokość U samej fiszbiny jest w obydwu taka sama. Odpowiedz Link
kaana1 Re: Mischa Ivory i Charlotte 34FF- recanzja 01.05.10, 21:44 Mam jeszcze pytanie. Czy głębokości miseczek (29 i 30,5cm) mierzyłaś mając te staniki na sobie? Bo zauważyłam, że gdy mierzy się je trzymając w rękach wychodzą inne wymiary, różniące się nawet o 3 cm. Odpowiedz Link
kaana1 Re: Mischa Ivory i Charlotte 34FF- recanzja 01.05.10, 21:45 Tzn. miało być 31,5cm. Odpowiedz Link
ja-minka Re: Mischa Ivory i Charlotte 34FF- recanzja 02.05.10, 13:45 kaana1 napisała: > Mam jeszcze pytanie. Czy głębokości miseczek (29 i 30,5cm) mierzyłaś > mając te staniki na sobie? Bo zauważyłam, że gdy mierzy się je > trzymając w rękach wychodzą inne wymiary, różniące się nawet o 3 cm. Zmierzyłam na sobie i trzymając w rękach. I tak i tak mają wymiary takie same 29 i 30,5cm. Poniżej wyjaśniłam pomyłkę. Przepraszam. Odpowiedz Link
kaana1 Re: Mischa Ivory i Charlotte 34FF- recanzja 05.05.10, 15:40 Wielkie dzięki. To są akurat moje aktualne rozmiary, będę wiedziała, jak kupować. Odpowiedz Link
ja-minka Re: Mischa Ivory i Charlotte 34FF- korekta 02.05.10, 13:26 ja-minka napisała: > Razem z Mischą przyszła Charlotte 34FF i okazała się > strzałem w 10. Obwód nie dusi, ale dobrze trzyma. > Miski są w sam raz (31,5cm). Przepraszam, mam grypę i wczoraj pomyliłam się przy pisaniu. Charlotte 34FF ma głębokość miski 30,5cm. Następnym razem z gorączką nie będę się brała za pisanie:) Odpowiedz Link
end.of.world11 ktos zna? 23.04.10, 00:22 www.biggerbras.com/freya-big-cup-bras-swim/freya-floral-embroidered-sheer-lace-top-cup-balconnette-bra-4021.shtml mój ma odwrotnie kolory w górnej części miseczki- siateczka jest biała a kwiatki czarne. Któraś wie, jak on się nazywa? Nabyłam ten stanik jakiś czas temu na ebayu, jednak w ogóle mi nie odpowiada (czytaj- robi dzioby) i postanowiłam wystawić go na allegro. Problem polega na tym, że nie mam pojęcia jaką ma nazwę. Z góry dzięki za pomoc :) Odpowiedz Link
justinehh Re: ktos zna? 23.04.10, 00:39 jeśli to taki coś images.figleaves.com/product/220x308/r387515-p387516-front.jpg to nazywa się Eva. Odpowiedz Link
end.of.world11 Re: ktos zna? 23.04.10, 20:21 justinehh napisała: > jeśli to taki coś > images.figleaves.com/product/220x308/r387515-p387516-front.jpg to nazywa > się Eva. dziękuję Ci dobra kobieto :) tak, o ten właśnie mi chodziło! pozdrawiam ciepło! Odpowiedz Link
confused.girl Jolie - ametyst ? 23.04.10, 09:32 Może ktoś miał;) Nie wiem jaki rozmiar wziąć:( Pogooglałam i znalazłam sprzeczne informacje - część dziewczyn pisała, że to rozciągliwy dużomiskowiec, a reszta, że miski ma standardowe i jest dość ścisły. Podejrzewam, że może to zależeć od koloru, ale nie znalazłam żadnych opinii o fioletowej wersji. Odpowiedz Link
klara_78 Re: Jolie - ametyst ? 23.04.10, 10:09 Do mnie wczoraj przyszła z Bravisimo w rozmiarze 32FF i dzisiaj odsyłam. Stanik i kolor piękny ale strasznie szeroki w obwodzie i dodatkowo myślę, że jeszcze się rozciągnie. Miski moim zdaniem minimalnie większe. Odpowiedz Link
confused.girl Re: Jolie - ametyst ? 23.04.10, 10:35 klara_78 napisała: > Do mnie wczoraj przyszła z Bravisimo w rozmiarze 32FF i dzisiaj > odsyłam. Stanik i kolor piękny ale strasznie szeroki w obwodzie i > dodatkowo myślę, że jeszcze się rozciągnie. Miski moim zdaniem > minimalnie większe. O, to mnie zmartwiłaś, bo strasznie mi się spodobał:( 32ff to Twój standardowy rozmiar? Wymieniasz na 30ff (skoro miska też za dużo) czy sobie dajesz spokój? Odpowiedz Link