Dodaj do ulubionych

zaginięcie paczki

28.07.09, 22:12
Dziewczyny, jak to jest, zaginęła moja przesyłka ze angielskiego
sklepu (uppercup) i oni twierdzą, że nie są w stanie nic zrobić!
Przecież chyba muszą zgłosić to na pocztę i po uznaniu zaginięcia
oddać mi kasę.
Na ebayu wyczytałam u jednego sprzedawcy, że on też nie bierze
odpowiedzialności za zaginięcia.
Czy miałyście taki problem?
Obserwuj wątek
    • mujer_bonita Re: zaginięcie paczki 28.07.09, 22:14
      O osiągnięciach poczty było już sporo wątków. Niestety - jeżeli przesyłka poszła jako zwykła (nie rejestrowana) to nic nie da się zrobić.
    • imp18 Re: zaginięcie paczki 28.07.09, 22:36
      Przeważnie z UK zamawia się przesyłki zwykłe bo są dużo tańsze. To tak jaby kartka świąteczna zaginęła - nic nie mogą z tym zrobić bo nawet nie mają potwierdzenia, że została wysłana, nie wiedzą co się z nią działo i na jakim etapie zaginęła.
      Poza tym ile czasu minęło od wysyłki?

A sklep zależy jaką ma politykę, niektóre nawet w takim przypadku zwracają pieniądze...
      • anna75e Re: zaginięcie paczki 28.07.09, 22:41
        podobno została wysłana 17.07. A za przesyłkę zapłaciłam 5 funtów,
        czyli chyba zwykła... Na razie pani ze sklepu napisała "omijającego"
        maila.
        • kasica_k Re: zaginięcie paczki 28.07.09, 22:59
          Jak wysłana 17, to spokojnie mogła jeszcze nie dojść. Nie wiem jak w
          tym sklepie, ale np. Brastop uznaje przesyłkę za zaginiona po 28
          dniach. A przesyłka z UK potrafi, owszem, iść 3 dni, ale potrafi i 2
          miesiące (z autopsji).
          • anna75e Re: zaginięcie paczki 29.07.09, 00:10
            Zawsze jak zamawiam przez ebay to w ciągu tygodnia była u mnie.
            Nawet teraz w międzyczasie odebrałam stanik z curvylicious wysłany
            23.07.
            Chyba mam tym razem pecha, a urlop za tydzień i zostałam tylko z
            dołem od kostiumu. A topless nie wchodzi w grę:)
            • imp18 Re: zaginięcie paczki 29.07.09, 08:56
              hmm 5 funtów to nie tak mało .. a był do wyboru rodzaj przesyłki? albo czy jest to w regulaminie że za zaginięcie nie odpowiadają i przesyłki idą zwykłe ?
              • anna75e Re: zaginięcie paczki 29.07.09, 10:38
                W regulaminie nic nie ma na temat zaginięcia paczki i zwrotu
                pieniędzy. Natomiast co do poczty to wysyłają cytuję: "1st Class
                Royal Mail". Czyli jest to chyba normalna przesyłka, nieubezpieczona.
                • agus2412 Re: zaginięcie paczki 29.07.09, 12:23
                  5 funtów to dosc duzo jak na zwykla przesylke. Ja zazwyczaj place od 1,5, do 3,5
                  funta za zwykla a od 5 w gore za "sign for". Placilas karta czy przez paypal?
            • kasica_k Re: zaginięcie paczki 29.07.09, 15:22
              To nie ma znaczenia, czy z e-bay czy nie, wszystko idzie tą samą pocztą. Pocztą
              Polską :) (tzn. gdy już wyjdzie z kraju pochodzenia). Moje zamówienie z 17.07
              (Bravissimo) doszło przedwczoraj, ale wcale bym się nie zdziwiła, gdyby doszło
              po np. 2 tygodniach - tak też się zdarzało, a tych zamówień miałam już naprawdę
              dużo.

Porządne sklepy zazwyczaj w przypadku zaginięcia paczki zwracają pieniądze za
              towar albo wysyłają jeszcze raz.
              • anna75e Re: zaginięcie paczki 29.07.09, 21:23
                Płaciłam przez paypal. Tylko dziwne jest to, że nie dostałam żadnego
                potwierdzenia mailowego ze sklepu, że mają zamówienie, tylko
                potwierdzenie paypala. Teraz tak mi się to przypomniało. Jeszcze
                istnieje taka możliwość, że moje zamówienie ktoś przeoczył i dopiero
                po moim mailu wysłali je do mnie.
                Pierwszy raz coś mi się takiego zdarza a już wiele razy kupowałam w
                Wielkiej Brytanii. Ale pech to pech, kiedy akurat kostium potrzebny
                natychmiast. Chyba zamówię na ebayu coś innego a to zwrócę jak do
                mnie w końcu dojdzie... Chociaż szkoda będzie bo to moje ukochane
                tankini Illusion, którego już nigdzie nie ma.
                • anna75e Re: zaginięcie paczki 02.08.09, 14:31
                  Właśnie dostałam wiadomość od systemu paypal, że sklep uppercup
                  zwrócił mi pieniądze za kostium i również za wysyłkę. Zachowali się
                  miło. Teraz sami już będą poszukiwać zaginionej paczki. Plus dla
                  sklepu, ale kostiumu jak nie maiłam tak nie mam. Zaczynam nowe
                  łowy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka