agata_peachfield Audelle Amelia i Hush 22.11.10, 15:55 Pojawiły się u nas koszulki do spania z wbudowanym supportem Amelia w kolorze gentle lavender. Do kompletu można dobrać spodnie i szlafrok Hush. Poza tym dotarł do nas model Audelle Fiore plunge w kolorze czarnym. Odpowiedz Link
niebieskookie Arabella pas do pończoch 24.11.10, 14:26 Czy pas do pończoch Freya Arabella (rozm. 36) jest możliwy tylko do przymierzenia na Żeromskiego? Czy istnieje jakaś możliwość przymierzenia w sklepie na Bruna? Odpowiedz Link
agata_peachfield Re: Arabella pas do pończoch 24.11.10, 15:13 Niestety na Żeromskiego został już tylko pas w rozmiarze 42. Odpowiedz Link
niebieskookie Re: Arabella pas do pończoch 24.11.10, 15:41 Oj, jak pisałam jeszcze był :/ Dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link
agata_peachfield 40% RABATU NA SEZONOWE BRYTYJCZYKI 30.11.10, 11:54 W dniach 1-2 grudnia (środa, czwartek) na hasło "Mikołajki" dajemy 40% rabatu na nieprzecenione sezonowe staniki brytyjskich marek. Zniżka dotyczy również gór od kostiumów kąpielowych. Serdecznie zapraszamy:) Odpowiedz Link
ulinezja Re: P E A C H F I E L D Mokotów 04.12.10, 12:31 Byłam :-) Baaaaaaaardzo przyjemne miejsce... B-) Odpowiedz Link
agata_peachfield Godziny pracy w okresie świątecznym 23.12.10, 13:17 Informujemy, że w piątek 24 grudnia sklep będzie nieczynny. W piątek sklep będzie czynny w godzinach 11-15. W pozostałe dni robocze godziny pracy sklepu bez zmian. Odpowiedz Link
agata_peachfield Re: Godziny pracy w okresie świątecznym 23.12.10, 13:18 Przepraszam, pomyłka. Miało być: w piątek 24 grudnia sklep będzie nieczynny. W piątek 31 grudnia sklep będzie czynny w godzinach 11-15. W pozostałe dni robocze godziny pracy sklepu bez zmian. Odpowiedz Link
azymut17 Tango Plunge Cornflower 28.01.11, 13:34 Pojawił się u nas pierwszy wiosenny model - Tango Plunge w kolorze niebieskim. Rozmiary 28 F-H, 30 E-H, 32 E-H, 34 F-H, 36 F-H. Zapraszamy :-) Odpowiedz Link
agata_peachfield Elodie cappuccino i Emmanuelle mint liqueur 01.02.11, 14:46 Do sklepu dotarły dwa nowe modele: Fantasie Elodie w kolorze cappuccino i Fauve Emmanuelle half-cup w kolorze mint liqueur. Zapraszamy:) Odpowiedz Link
agata_peachfield Re: masquerade rhea 16.02.11, 21:24 Rhea, a także inne wiosenne Maskaradki, nie będą u nas dostępne. Odpowiedz Link
azymut17 Wyprzedaż 17.02.11, 15:53 Przeceniliśmy następujące modele sezonowe: Miss Mandalay Gigi, Freya Halle, Carmen, Monet, Elomi Caitlyn w kolorach scarlet i carnation Cleo Lizzie, Sadie, Jo Masquerade Angie, Antoinette Linki do dostępnych rozmiarów: www.peachfield.pl/model/246 www.peachfield.pl/model/254 www.peachfield.pl/model/255 www.peachfield.pl/model/257 www.peachfield.pl/model/262 www.peachfield.pl/model/221 www.peachfield.pl/model/185 www.peachfield.pl/model/275 www.peachfield.pl/model/274 www.peachfield.pl/model/208 www.peachfield.pl/model/277 www.peachfield.pl/model/249 Odpowiedz Link
beatkabeatkabeatka masquerade rhea 17.02.11, 17:57 a na żoliborzu będzie czy w całym peachfield niestety nie? Odpowiedz Link
agata_peachfield Re: masquerade rhea 17.02.11, 18:14 Na Bielanach także nie będzie wiosennych Maskaradek. Odpowiedz Link
azymut17 Evie Bridal strapless i biała Lucy 28.02.11, 18:12 Dotarły do nas wiosenne nowości od Panache: ślubna wersja modelu Evie w kolorze kości słoniowej oraz biała balkonetka Lucy marki Cleo. Rozmiarówka modelu Emily ivory została też uzupełniona i poszerzona o obwody 80. Powyższe modele nie są jeszcze dostępne w sklepie internetowym. Odpowiedz Link
bobralus pytanie i opinia 06.04.11, 21:35 Ostatnio zakupiłam u Pań deco strapless. Jako, że nie umiem sobie dobrze dobrać stanika, to zdałam się na panie ekspedientki. Niestety kupiony rozmiar 65F zaproponowany przez Panie okazał się być w praktyce po kilku dniach noszenia niemilosiernie ciasny. W domu po wnikliwych oględzinach przez lustrem zauważyłam, że ściska mnie na plecach tak mocno, że robią mi się dwa pionowe wałki wzdłuż kręgosłupa a zapięcie nie dotyka do skóry tylko odstaje w miejscu "pomiędzy wałkami". Po dwóch dniach noszenia nieludzko bolą mnie żebra, mam obtartą skórę w niektórych miejscach. Chciałam zapytać, czy to jest podstawa do wymiany źle dobranego stanika, czy muszę niestety uznać zakup za nieudany i ewentualnie kombinować z przedłużkami (choć wtedy pewnie miseczki nie będą się już zbyt dobrze układać)? Jeśli chodzi o sam sklep to obsługa bardzo miła i pomocna, kiedyś podczas jednej z wizyt był bardzo mały wybór, teraz w zasadzie większość rozmiarów o jakie prosiłam z różnych modeli. Niestety mam wrażenie, że obsługa już nie tak rzeczowa i "niezmordowana" w szukaniu dobrego rozmiaru. Odstające miseczki w deco plunge pani skomentowała, że przy niektórych krojach bluzek nie będzie widać i że zależy do czego potrzebuję. W macierzystym sklepie w zasadzie zawsze wychodziłam zadowolona nawet jeśli nie byłam do pomysłu przekonana, ale zawsze staniki były super dobrane i wygodne. Tutaj niestety trochę się zawiodłam, ale jestem zdecydowanie osobą, która potrzebuje w kwestii doboru stanika dużej dyrektywności i fachowości sprzedawcy. Odpowiedz Link
azymut17 Re: pytanie i opinia 07.04.11, 11:35 bobralus napisała: > Niestety kupiony rozmiar 65F zap > roponowany przez Panie okazał się być w praktyce po kilku dniach noszenia niem > ilosiernie ciasny. Jeśli stanik okazuje się za ciasny dopiero po kilku dniach, to brafitterka tym bardziej nie mogłaby w przymierzalni stwierdzić, że lepszy byłby luźniejszy model. Zawsze się pytamy, czy biustonosz jest wygodny, czy nie jest za ciasny, czy nie sprawia bólu. Jeśli słyszymy odpowiedź, że jest o.k., to nie mamy podstaw by twierdzić inaczej, bo to nie my mamy ten stanik na sobie - kwestionowanie odczuć klientek byłoby niegrzeczne i prowadziłoby do dobrania złego rozmiaru. > W domu po wnikliwych oględzinach przez lustrem zauważyłam, ż > e ściska mnie na plecach tak mocno, że robią mi się dwa pionowe wałki wzdłuż kr > ęgosłupa a zapięcie nie dotyka do skóry tylko odstaje w miejscu "pomiędzy wałka > mi". Skóra na plecach często się układa w ten sposób w straplessach z powodu podszycia silikonem - przy zapinaniu silikon ściąga skórę w stronę zapięcia. Dlatego tak ważne jest odpowiednie wygarnianie i układanie tyłu obwodu na plecach, by były gładkie. > Po dwóch dniach noszenia nieludzko bolą mnie żebra, mam obtartą skórę w ni > ektórych miejscach. A może problemem jest alergia na silikon? Niestety bywają osoby, które z tego powodu nie mogą nosić straplessów. > Chciałam zapytać, czy to jest podstawa do wymiany źle dobra > nego stanika Ponieważ dajemy klientkom nieograniczony czas korzystania z przymierzalni nie prowadzimy wymian zakupionej bielizny. > W macierzystym sklepie w zasadzie zawsze wychodziłam > zadowolona nawet jeśli nie byłam do pomysłu przekonana, ale zawsze staniki był > y super dobrane i wygodne. Akurat byłaś obsługiwana przez brafitterkę pracującą wcześniej na Żeromskiego :-) Odpowiedz Link
bobralus Re: pytanie i opinia 07.04.11, 14:32 Dziękuję za uwagi, postaram się jeszcze bardziej wygarniać z pleców, ale raczej będę myśleć nad przedłużką. Nie mam uczulenia na silikon, stanik po prostu wbija mi się w klatkę piersiową, odciskając głębokie ślady. Stanik musiałam kupić pilnie na specjalną okazję wyjazdową (skoro zna Pani szczegóły mojej bytności w sklepie, to wie Pani również, że zapytałam o to jak stanik przewozić w podróży i otrzymałam radę, żeby podróżować w nim i tak też zrobiłam, żeby się nie deformował, a co za tym idzie nie wzięłam innego) i stanik okazał się być ciasny dosyć szybko, ale z braku innej opcji musiałam w nim na przestrzeni weekendu chodzić. Doświadczenie ze stanikami mam takie, że dopiero w trakcie noszenia widzę, że zakup był naprawdę udany. Dlatego też nie kupuję staników taniej np na ebayu, bo wolę się oddać w ręce osób, do których podobno można wysłać nawet osoby "nieuświadomione stanikowo", które często też muszą zdać się całkowicie na obsługę sklepu. W tym wypadku zakup udany nie był, nawet mój m zauważył, ze wyglądam w tym staniku kuriozalnie i ledwo daję radę się w nim zapiąć. Wiem, że pewnie jestem jedną z tych "roszczeniowych klientek", ale po prostu szkoda mi źle wydanych 200złotych. Pani, która mnie obsługiwała nie znam z Żeromskiego i nie wiem, co by to miało zmieniać w mojej opinii na temat obu sklepów i obsługi? Mówię tylko i wyłącznie o swoich doświadczeniach, nie wnikam w przepływ kadry pomiędzy oboma punktami. Nie mam do pani obsługującej pretensji, chciałam tylko zapytać, w jakim zakresie usługi brafitterskie wchodzą w składową całego zakupu i czy je również można jakoś reklamować. Otrzymałam informację, że nie można, za którą dziękuję, będę miała tę wiedzę na przyszłość. Odpowiedz Link
azymut17 Re: pytanie i opinia 07.04.11, 16:56 bobralus napisała: > skoro zna Pani szczegóły mojej bytności w > sklepie, to wie Pani również, że zapytałam o to jak stanik przewozić w podróży > i otrzymałam radę, żeby podróżować w nim Nie znam szczegółów Pani bytności w sklepie, gdyż nie było mnie tego dnia w pracy (na Pani sugestię porzucam też przyjęty na forach zwyczaj zwracania się do siebie w 2 os. l. poj.). Przejrzałam jedynie paragony. > Doświadczenie ze stanikami mam takie, że dopiero w trakcie noszenia widzę, > że zakup był naprawdę udany. Dlatego też nie kupuję staników taniej np na ebay > u, bo wolę się oddać w ręce osób, do których podobno można wysłać nawet osoby " > nieuświadomione stanikowo", które często też muszą zdać się całkowicie na obsłu > gę sklepu. Korzystanie z usługi brafitterskiej nie jest gwarancją, że stanik będzie w 100% dobrze dobrany - pewnych rzeczy nie da się przewidzieć, zwłaszcza, że w grę wchodzi żywy organizm, który się zmienia. Jest pomocą. A zdanie się całkowicie na obsługę sklepu nie jest dobrym pomysłem dla osób nieuświadomionych (w ogóle dla nikogo nie jest), bo w ten sposób najłatwiej o nietrafione zakupy. Brafitterka nie siedzi w ciele osoby mierzącej, może jedynie zadawać pytania na temat odczuć i tym się kierować przy doradzaniu. Bez informacji zwrotnej nie może wykorzystać swoich umiejętności - pisała o tym Kasica na Stanikomanii: stanikomania.blox.pl/2009/02/Stanikowa-wrozka-czyli-przychodzi-baba-do-bra.html > Pani, która mnie obsługiwała nie znam z Żeromskiego i nie wiem, co by to miało > zmieniać w mojej opinii na temat obu sklepów i obsługi? To Pani porównywała obsługę obydwu sklepów, dlatego o tym wspomniałam. Bardzo mi przykro, że jest Pani niezadowolona z zakupu i porady, jaką Pani otrzymała. Porozmawiamy wspólnie z innymi naszymi brafitterkami i spróbujemy ustalić, co możemy zrobić, by takie sytuacje nie miały już miejsca. Odpowiedz Link
bobralus Re: pytanie i opinia 07.04.11, 20:55 Dziękuję za poświęcony mi czas i porady. Tak jak mówię, nie mam do nikogo pretensji, jestem jedynie lekko zawiedziona. Chciałam tylko dodać, że nie liczę na to, że bez żadnego mojego udziału brafitterka dobierze mi stanik i wskaże do kupienia. Sama pytałam o większy obwód i ewent. mniejszą miskę (kupiłam 65F do mierzenia dostałam 70D, z 70E lub 70Fjuż nie próbowałyśmy), nie wnikając w szczegóły, po dłuższej rozmowie i przymiarkach doszłyśmy do wniosku, że ten rozmiar jednak będzie najlepszy z tego modelu (pani sprawdzała obwód lekko odciągając zapięcie dłonią, stwierdziła, że jest ok, tak samo jak lekkie odstawanie jednej z misek w okolicach pachy - to wszytko jak juz pisałam uznała za nieistotne, ja mimo swoich wątpliwości kupiłam ten stanik, bo był mi w trybie nagłym potrzebny). Na pewno nie jest to najgorzej dobrany stanik świata czy w ogole w mojej kolekcji, pani zresztą była bardzo pomocna i cierpliwa, ale na pewno fajnie by było, gdyby sama z siebie powiedziała mi np. ze z tyłu w takich stanikach moga robic sie te pionowe buły, ciężko coś takiego dostrzec, gdy nie wie się o takim "zjawisku" a ja podjęłabym bardziej świadomą decyzję. Następnym razem nie będę robiła takich zakupów pod presją czasu, ale była to sytuacja wyjątkowa. P.S. Zwracałam się per Pani, gdyż uznałam, że nie jest to zwyczajna wymiana postów między forowiczami, proszę mi wybaczyć, jeśli złamałam netykietę. Odpowiedz Link
azymut17 Re: pytanie i opinia 07.04.11, 21:35 Nie obrażam się :-) Jestem Lobbystką dłużej niż brafitterką, więc na forum piszę do wszystkich na "Ty", bo inaczej dostałabym kręćka - jak odróżnić posty "służbowe" od tych tylko z poradami brafittingowymi? Swoje wątpliwości na temat dopasowania zawsze warto opisać na forum, bo czasem dopiero po dłuższym noszeniu widać pewne rzeczy, można więc od razu wyjaśnić co nie gra, a w przymierzalni czasem nie sposób opisać wszystkiego, co ze stanikiem może dziać się nie tak. Odpowiedz Link
azymut17 23 kwietnia nieczynne 22.04.11, 13:55 W Wielką Sobotę 23 kwietnia sklep będzie nieczynny. Zapraszamy od wtorku 26. Odpowiedz Link
niebieskookie Re: P E A C H F I E L D Mokotów - strój Paris 19.07.11, 16:12 Czy na Bruna są może stroje Miss Mandalay? Interesuje mnie konkretnie Paris 65gg. peachfield.pl/model/297# Czy z Państwa doświadczenia jest on ścisły, mało- wielkomiseczkowy? Odpowiedz Link
niebieskookie Re: P E A C H F I E L D Mokotów - strój Paris 19.07.11, 17:52 Pomyłka, chodziło oczywiście o Freyę :) niebieskookie napisała: > Czy na Bruna są może stroje Miss Mandalay? Interesuje mnie konkretnie Paris 65g > g. > peachfield.pl/model/297# > Czy z Państwa doświadczenia jest on ścisły, mało- wielkomiseczkowy? > Odpowiedz Link
agata_peachfield Re: P E A C H F I E L D Mokotów - strój Paris 19.07.11, 18:16 Nie mamy w ofercie strojów Miss Mandalay. Freya Paris wypada zwykle standardowo, zarówno jeśli chodzi o obwód, jak i o miseczkę. Odpowiedz Link
niebieskookie Re: P E A C H F I E L D Mokotów - strój Paris 20.07.11, 11:30 Tak, pomyliłam się z MM :) A czy rozmiar 65gg znajduje się na Bruna? Odpowiedz Link
marysia_peachfield Re: P E A C H F I E L D Mokotów 09.08.11, 21:19 Z przykrością zawiadamiam że w dniu 26 sierpnia nasz sklep na Mokotowie przy ul Bruna 9 przestanie istnieć. Do tego dnia serdecznie zapraszamy na zakupy, znajdą tu Panie większość wyprzedażowych modeli ale również modele bazowe. Jednocześnie zapraszam do odwiedzenia Peach Field przy ul. Żeromskiego 55/67, tu już pojawiają się nowości z sezonu AW 2011. Pozdrawiam Marysia Odpowiedz Link