Dodaj do ulubionych

Wywiad z Mahedą

01.09.09, 13:31
O pracy bra-fitterki: www.zw.com.pl/artykul/397108.html
Obserwuj wątek
    • ania.kar Re: Wywiad z Mahedą 01.09.09, 14:46
      Po przeczytaniu tego artykułu można by przypuszczać, że na dobry stanik, który
      nie zrobi krzywdy naszym piersiom trzeba wydać 200-350zł
      Mam nadzieję, że to nie odstraszy dużej liczby kobiet przed zajrzeniem do
      sklepów lub na lobby.
      • dwa_przecinki Re: Wywiad z Mahedą 01.09.09, 14:59
        fakt :/ ale tak to bywa, w krótkich wywiadach, gdy obie strony dobrze znają
        temat, nie zawsze pamiętają, by o wszystkim powiedzieć.
        Swoją drogą kwiaty i całowanie po rękach - nieźle, nieźle :D
        • roza_am Re: Wywiad z Mahedą 01.09.09, 16:05
          O tak, tak, mąż z kwiatami mnie też urzekł :D

Za to negatywnie na mnie działa słowo "brafitter" w wersji męskiej. No jakoś tak nieprzyjemnie mi się kojarzy...

A co do skrótów myślowych, to czerwona lampka zapaliła mi się przy zdaniu "Doświadczona brafitterka, patrząc na kobietę, jest w stanie ocenić rozmiar stanika."
          • kocio-kocio Re: Wywiad z Mahedą 01.09.09, 19:26
            roza_am napisała:

> A co do skrótów myślowych, to czerwona lampka zapaliła mi się przy zdaniu "Dośw
            > iadczona brafitterka, patrząc na kobietę, jest w stanie ocenić rozmiar stanika.
            > "

Ale przecież to prawda.

>
            • malagracja Re: Wywiad z Mahedą 01.09.09, 19:46
              Zgadzam się.
            • roza_am Re: Wywiad z Mahedą 01.09.09, 20:09
              W przypadku brafitterki z uprawnieniami wróżki oczywiście prawda.
              Pozostałe co najwyżej z dużym prawdopodobieństwem oszacują rozmiar.

Takie sformułowanie zdania jak w artykule może powodować:
              a) nadmierne oczekiwania klientek wobec brafitterek,
              b) megalomańskie wyobrażenia u doradczyń/-ów ze skromnym doświadczeniem.
              Oba zjawiska znamy z lobbowego doświadczenia.
          • madzioreck Re: Wywiad z Mahedą 01.09.09, 21:06
            roza_am napisała:

> A co do skrótów myślowych, to czerwona lampka zapaliła mi się przy zdaniu "Dośw
            > iadczona brafitterka, patrząc na kobietę, jest w stanie ocenić rozmiar stanika.

Nie jestem doświadczoną brafitterką, pewnie nie na 100%, ale oszacować na pewno.
            Samej mi się zdarzyło przy ostanikowywaniu znajomych dziewczyn poprawnie
            oszacować rozmiar jeszcze przed zmierzeniem, więc wierzę, że Maheda tym bardziej
            to potrafi.
            • roza_am Re: Wywiad z Mahedą 01.09.09, 21:28
              Ależ ja wierzę, że Maheda potrafi oszacować rozmiar klientki. I wierzę, że osoby wtajemniczone zrozumieją to zdanie właściwie.
              Dlatego właśnie nazwałam to skrótem myślowym - my wiemy o co chodzi, jednak osoba bez stanikowego doświadczenia może to zrozumieć różnie.
      • kuraiko Re: Wywiad z Mahedą 01.09.09, 15:05
        jak również to, że buty za 30zł zrobią nam odciski, a droższe nie ;D
        (są stopy, które każde buty obcierają ;) )
        • ko_kartka Re: Wywiad z Mahedą 01.09.09, 18:00
          Tak, a są stopy, których nie otrze nawet betoniarka. I co z tego? To promil, a
          chodzi o średnią.
      • ko_kartka Re: Wywiad z Mahedą 01.09.09, 17:59
        Ale zaś z drugiej strony - to są ceny ze sklepów stacjonarnych (tak, wiem, są
        tańsze sklepy, marki, allegra i ebaje itp.), a i można się potem przyjemnie
        rozczarować, że stanik kosztuje jednak "tylko" 150 zł ;)
    • maith Re: Wywiad z Mahedą 01.09.09, 15:05
      A swoją drogą Maheda jest naprawdę niesamowita. Chapeau bas :)
      • kasica_k Re: Wywiad z Mahedą 01.09.09, 16:58
        Dołączam się do wyrazów uznania. Bardzo dużo mądrych rzeczy w tym wywiadzie.

I jeszcze jeden pozytyw: mamy swoich w "ŻW" :)
    • jul-kaa Re: Wywiad z Mahedą 01.09.09, 15:15
      Właśnie - osoby zorientowane wiedzą o co chodzi, niezorientowane sie nie
      dowiedzą. Np. tu: " Jest Chmielna, jest Koszykowa, jest Peachfield" - ja wiem, o
      jakie sklepy chodzi, osoba niezorientowana znajdzie bez trudu tylko ten ostatni.
      • klaviel Re: Wywiad z Mahedą 01.09.09, 20:54
        Przeczytałam, wywiad jest super, fajnie Maheda wypadła , gratulacje.
        To tylko krótki wywiad, a nie kilkustronicowy , artykuł jak niegdyś w Wysokich
        Obcasach, gdzie można zamieścić wszystkie informacje i zasady brafittingu, więc
        cieszmy się , a nie narzekajmy.
        Osoby poruszone treścia jakos sobie poradzą.

• naila Re: Wywiad z Mahedą 02.09.09, 08:22
      Całkiem fajny wywiad :) Pokazuje, że dobieranie stanika wcale nie jest takie proste i trzeba się tym trochę zainteresować, żeby mieć śliczny biust. Porównanie staników do butów jest bardzo obrazowe, świetny pomysł!
      Przy okazji Maheda zabiła mi ćwieka... cały czas się teraz zastanawiam, co to jest "kształt skoczni narciarskiej" ... ;)
      • azymut17 Re: Wywiad z Mahedą 02.09.09, 08:56
        naila napisała:
        > Przy okazji Maheda zabiła mi ćwieka... cały czas się teraz zastanawiam, co to j
        > est "kształt skoczni narciarskiej" ... ;)

Przypuszczam, że miała na myśli kształt nosków, jaki np. często występuje w
        Arabelce w małych rozmiarach - ma on swoje fanki. Kształt skoczni to chyba
        raczej są piersi mocno oklapłe (m.in. po karmieniu w złym staniku), które idą
        płasko przy klatce piersiowej, są wklęsłe w górnej części i odstają ku górze na
        wysokości sutków (jak górna część skoczni narciarskiej). Trudne do wyobrażenia
        dla kogoś, kto nie widział piersi pokarmieniowych :-)
        • naila Re: Wywiad z Mahedą 02.09.09, 11:14
          Dzięki za wyjaśnienie! Już sobie zwizualizowałam :) I raczej ja nie z tych, co
          lubią skocznie ;)
          • ekstaza_w_masle Re: Wywiad z Mahedą 02.09.09, 11:58
            eee.. stocznie to chyba takie bardziej naturalne rakiety (nie
            wyobrazam sobie, żeby ktoś chciał, żeby mu zwisał biust) - takie co
            to dobrze wyglądają do golfów tudzież jednokolorowych sukienek :) Za
            to dziwne w dotyku :)
            • maheda Ha!... 02.09.09, 12:02
              ekstaza_w_masle napisała:

> nie wyobrazam sobie, żeby ktoś chciał, żeby mu zwisał biust

No i zdzizwiłabyś się, bo istnieją takie kobiety.

Tak samo, jak są kobiety, które chcą mieć biust pod pachami, bo biust z przodu im przeszkadza ze względu na to, że jest zbyt ofensywny.
              Są takie, które wolą mieć wałki na plecach, niż trochę więcej biustu z przodu (przy miseczce około brytyjskiego F).
              Naprawdę, ile kobiet, tyle potrzeb...

Dziękuję za komentarze, faktycznie, kilka kiksów przeszło, ale co tam - ważne, żeby pojawiało się takich artykułów więcej, więcej, jak najwięcej! :)
            • ptysiowa_7 Re: Wywiad z Mahedą 02.09.09, 12:20
              Są też kobiety, które nie chcą mieć biustu wysoko (tzn. w miejscu, gdzie on
              wyrasta z ciała), tylko niżej. Innymi słowy, nie chcą, żeby obwisły biust był
              uniesiony, wolą, żeby pozostał w "naturalnej" pozycji.
    • baryszka Re: Wywiad z Mahedą 02.09.09, 14:07
      Z tymi butami to przesada, ja kupuję często za 30 złotych i nic się z nimi, a
      nie z moimi stopami, nie dzieje :P Może dlatego, że 30 to po przecenie,
      wcześniej bywa 60, hehe :P

Ogólnie fajnie wszystko, a najbardziej ten sklep przy M-Kabaty, będę mieć
      niedaleko :D:D:D
    • anuula12 Re: Wywiad z Mahedą 02.09.09, 19:19
      Pięknie, naprawdę, gratulacje. Oby takich wywiadów było coraz wiecej...
      Podoba mi się, że wywiad jest taki...nieszablonowy ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka