amoremio 17.11.04, 10:56 Chetnie kupilbym cos "nieruchomego" w Chorzowie, jakies mieszkanko aboco....... - prosze o rady, wskazowki, ostrzezenia, ew.oferty. merci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yasmin_ch Re: Kupilbym chetnie cos 17.11.04, 21:36 w Batorym teraz powstalo nowe osiedle domkow jednorodzinnych, wiem bo mam niedaleko mieszkanie powiedz ale w jakim celu potrzebujesz mieszkanie..bedziesz wracal? potrzebujesz tam przystani gdy jestes na odwiedziny? czy tez jako swego rodzaju inwestycja? Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Kupilbym chetnie cos 18.11.04, 19:04 > ..bedziesz wracal? Prosze o podanie jakiegokolwiek przekonujacego powodu, zeby, hmm, wracac. > potrzebujesz tam przystani gdy jestes na odwiedziny? Exakt, exactamente, bo zawsze przy przyjazdach/przejazdach mieszkac u (b.milych) krewnych, to jednak nie calkiem wygodne - konwenanse, stres, zobowiazania etc. > czy tez jako swego rodzaju inwestycja? Inwestycja w GOP`ie, w celach spekulacyjnych ? Nie zartuj. To juz raczej w kolorowym/dzikim Berlinie albo pieknej(?)Warszawie. Albo w Dreznie, Zgorzelcu, Wroclawiu, Krakowie. Mam na mysli mieszkanie (plusminus 40m2), jako niepierwszy/-jedyny adres. Co innego np. grunty, chocby pod sklep czy stacje benzynowa. Albo (cicha) inwestycja/kredyt/udzial w firmie krewnego, czysto przedsiebiorczo-spekula- cyjnie. Ale kupowac mieszkanko w GOP´ie i czekac az cena urosnie, no nie. To juz lepiej (czeska) Praga itp. Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: Kupilbym chetnie cos 19.11.04, 01:50 och, tak tylko zapytalam, ja w sumie tez nie za bardzo jestem przekonana aby wracac.. byc moze brzmi to troche malo "patriotycznie", ale szczerze tez w czasie odwiedzin pomieszukje u znajomych, a czasem w swoim mieszkaniu, w zaleznosci od sytuacji czasem po prostu razniej z innymi osobami a czasem jest potrzeba samotnosci moje mieszkanie niedlugo tez bedzie sprzedane, niestety lokalizacja wg mnie jest malo ciekawa (choc gdy bylo kupowane to wydawalo sie inaczej) Odpowiedz Link Zgłoś
noie Re: Kupilbym chetnie cos 20.11.04, 15:42 Ludzie ...to kto wynajmnie od czasu do czasu ( 1-2 razy w roku) na 1-2 tygodnie takie mieszkanko mnie i mojej rodzince???? hihih Za grosik ale ...bom biedna ...wiecie... duzo dzieci malo kasy :-D (oczywiscie zart :-) ) pozdr. noie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Kupilbym chetnie cos 02.12.04, 01:15 Raczej mysle o starym budownictwie (ale w dobrym stanie) o dobrej centralnej lokalizacji (no chocby na Wolnosci). Ale tez by mnie ciekawilo: Gdzie aktualnie buduje sie cos nowego (w Chorzowie)? Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: Kupilbym chetnie cos 06.12.04, 16:49 w Batorym, za targowiskiem jest osiedle nowych domkow jednorodzinnych tyle ja zauwazylam podczas ostatniego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
noie Re: Kupilbym chetnie cos 06.12.04, 18:00 zobacz co maja w spoldzielniach.....czasem trafia sie maly kasek :-) zalezy co chcesz.... pozdr. noie Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Kupilbym chetnie cos 07.12.04, 21:42 Nie mam ziel.poj. o dzis. spol.mieszk. w Ch. Kiedys byl po prostu MZBM... :) Poprosze o 'namiary', najl. linki, bo w google´u mi sie nie udalo. dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
noie Re: Kupilbym chetnie cos 07.12.04, 23:14 aaaa...wiesz ze ja tez nie ? hihih Tylko kiedys z ciekawosci weszlam na spoldzielnie moich tesciow , ktora niestety teraz nie umiem znalezc :-( Chorzowska spoldzielnia mieszkaniowa - Chsm w skrocie...tylko kurka....dlaczego na googlach znalezc nie umiem ?..... jak znajde to sie odezwe :-) pozdr. noie Odpowiedz Link Zgłoś
drozdp Re: Kupilbym chetnie cos 10.12.04, 13:30 Dzisiaj rozmawiałem z posrednikiem handlu nieruchomościami. Okazuje się, że nowe mieszkania mają cenę do 1700 złotych. Sa to mieszkania bez podłóg, łazienek, ale z wszystkimi instalacjami, stoplarką okienną i drzwiowa, wytynkowane itp. Często dysponujące garażami. Mieszkania na rynku wtórnym sa odpowiednio tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Kupilbym chetnie cos 12.12.04, 23:05 Za wszystkie dotychczasowe rady piekne dzieki. (Oczywiscie dalsze info tez jeszcze interesuje.) Ale tak dla informacji - to whom it may concern: Jestem w trakcie finalizacji 'kupna' 1,5-pok.mieszkanka 'po drodze' w zach.Zgorzelcu (czyli Görlitz), w pieknej starowce, tylko kilkaset metrow od Nysy. Herrlich, romantycznie i 'pitoresquowo' ! No i wcale nie tak drogo.... A tez przeciez Slonsk. Odpowiedz Link Zgłoś