Dodaj do ulubionych

Przeklinanie w polu

• Gość: max heiliger Re: Przeklinanie w polu IP: *.range86-152.btcentralplus.com 05.02.10, 10:29
      ale musiałby udowodnić, że jest niewinny

a mnie się zawsze wydawało że to trzeba udowodnić winę.....
    • Gość: mieszkaniec Jeżewa Re: Przeklinanie w polu IP: 83.238.159.* 05.02.10, 10:32
      Jestem mieszkańcem Jeżewa i oni zawsze byli tacy mądrzy ale tam gdzie nie mają, na biednego chłopaka by sie zucili i najlepiej go zpałować, ale jak by była zadyma zkibolami na dworcu w Laskowicach to by nawed nie przyjechali bo strach na to im by nie pozwolił, śmieszne zachowanie pałkaży z Jeżewa!
    • Gość: gość Re: Przeklinanie w polu IP: 193.111.166.* 05.02.10, 10:33
      w Polsce policja to nadal MO!!! i to się nie zmieni, oni zawsze uważają się za naj a szokda piasać więcej
    • Gość: Gość Re: Przeklinanie w polu IP: 212.244.241.* 05.02.10, 10:42
      z tego co wiem to mandat za przeklinanie moga dac jesli znajdzie sie ktos urazony slowami ukaranego takie sprawy podobno wygrywa się w sadzie bez problemu jesli policja nie znajdzie urazonego a jak widac policja w gminie podnosi statystyki
    • Gość: gość Re: Przeklinanie w polu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.10, 10:45
      Dla mnie to wszystko to jakieś sr..nie w banie. Nie raz słyszałem, że policja wystawiła mandat "za niewinność" a w realu było inaczej. także i tu mamy jednostronną relację. Prawdę zna tylko Rysio, który jak dla mnie to w ogóle jakaś ciapa - mógł odmówić przyjęcia a nie tłumaczyć się tym, że nie chce chodzić po sądach. No jak nie chce to niech płaci.
    • Gość: Dr Watson Re: Przeklinanie w polu IP: *.net 05.02.10, 10:55
      Policjanci z Jeżewa mają wyższe wykształcenie? No chciałbym to zobaczyć. Chciałbym zobaczyć ilu policjantów z Jeżewa kończyło normalne studia i to jeszcze w trybie dziennym. Zresztą, nie o wykształcenie tu chodzi, lecz o kulturę osobistą. Policja to służba i policjanci powinni się zachowywać jak na służbie. A skoro nie mają ciekawszych zajęć niż dokonywanie objazdów podjeżewskich pól, to proponuję wręczyć każdemu po orderze w postaci szufli do odśnieżania i wiadrze soli i do roboty! Panowie, żyjecie z naszych podatków, więc skoro nie potraficie zrozumieć na czym polega służba policyjna, to może przysłużycie się społeczeństwu chwalebnie odśnieżając jeżewskie chodniki.
      Hołd Pracy!
    • Gość: Xmen Re: Przeklinanie w polu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.10, 11:00
      W nocy dla zabawy te ...... mogły zrobić z tobą wszystko. Ciesz się, że wróciłeś bez obitego ryja i nie masz sprawy za napaść na funkcjonariuszy.
    • Gość: krak Re: Przeklinanie w polu IP: *.ip.netia.com.pl 05.02.10, 11:14
      To fakt znamy tylko stronę Rysia ale z drugiej strony czy pozwoliłby sobie na opublukowanie swoich danych personalnych imienia nazwiska, zdjęcia - gdyby kłamał, albo gdyby naciagał fakty, mówil nie zgodnie z prawdą..... ?
      Raczej nie!
      A więc mozemy przypuszczać, że to jednak prawda!
      Tylko pytanie - co robili funkcjonarjusze policjii w środku nocy, na polnych drogach ...? Tak gorliwie wypełnają swoje patrole policyjne...?

Co do mandatu - to ja kiedyś też przyjęłem (niesluszny) mandat - dla tak zwnaego dobra sprawy i stwierdziłem, ze lepiej wydać 200 zł niż ponosić koszty sądowe - tak to jest kiedy mamy małą wiedzę na temat naszych praw - myślę, że u Rysia było podobne ...
    • Gość: www Re: Przeklinanie w polu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.10, 11:18
      policja polska to jeden wielki prymityw, patrząc od dołu do samego szczytu , hołota nic więcej
    • Gość: Gość Re: Przeklinanie w polu IP: *.sta.asta-net.com.pl 05.02.10, 11:20
      Pokażcie mi policjanta w RP, który da przeczytać co jest napisane w pouczeniu mandatu przed jego przyjęciem. W tym wypadku jestem pewien, że policjanci przegięli.
      • Gość: Inny z Jeżewa Re: Przeklinanie w polu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 11:35
        Mieszkam troszke za wsią i nieraz widzę w nocy jak przejżdzają koło
        mojego domu (to tez jest polna droga) i to mi się podoba że
        patrolują, przynajmniej śpie spokojknie. Miałem kilka kontaktów z
        Jeżewską Policją i same pozytywy dla nich. Niepodoba się mieszkańcom
        Jeżwa i Laskowic że patroluja wasze tereny to zapraszamy was do nas
        nad Jezioro na osiedle zawsze jestescie miło widziani. Co do tej
        opisanej sprawy to przydało by się poznać realcje drugiej strony a
        nie tylko p. Rysia. Pozdro dla Polcji z Jeżewa
    • Gość: wstyd Re: Przeklinanie w polu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 11:41
      NIEPOJĘTE!
      Czytam i czytam ten artykuł i po prostu nie wierzę, że to zrobili. Macie w Jeżewie klasyczny przykład bezmózgowych milicjantów. Ich rodzice powinni im du... pasem sprać, jak bywało za komuny, bo za chwilę zaczną pałować jak ich poprzednicy.
    • Gość: wielbiciel policj Re: Przeklinanie w polu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.02.10, 11:45
      powiedzmy sobie szczerze policja świecka to h... czepiają sie wszystkiego, jedyna mandaty karne jakie zostały mi przyznane zostały wystawione przez właśnie policje swiecką
    • Gość: Gość 2 Re: Przeklinanie w polu IP: *.ip.netia.com.pl 05.02.10, 11:48
      Do INNEGO Z JEŻEWA-popieram.
      • Gość: wstyd Re: Przeklinanie w polu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 11:51
        sch milicjanci, teraz próbujecie się wybielać... a co z domkami
        letniskowymi nad Stelchnem? Ile zostało okradzionych podczas
        zatrważających akcji dwóch milicjantów?
        • Gość: Inny z Jeżewa Re: Przeklinanie w polu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 11:55
          Właśnie kolego mieszkam nad J. Stelchno i musze przyznać że często
          widze patrole naszej Jeżewskiej Policji, o jakich Ty włamaniach
          piszesz? Ostatnie włamania jakie u nas na osiedlu były to za czasów
          śp. Darka B. który ogniem wojował i od ognia zginął. Teraz tylko
          emeryt wojskowy z chełmna zatruwa wszystkim zycie, ale to już inna
          bajka.
    • Gość: p Re: Przeklinanie w polu IP: *.pljtelecom.pl 05.02.10, 11:55
      bardzo dobry artykul!
      Licze na ciag dalszy!
      pozdrawiam
      p
    • Gość: Gość Re: Przeklinanie w polu IP: *.ip.netia.com.pl 05.02.10, 11:58
      Nienawidzę chamstwa,przeklinania. I niewazne gdzie-czy w domu,przystanku,czy na polu. Więcej takich mandatów powinno być-może w końcu ludzie by sie nauczyli poprawnie mówić.
    • Gość: ja Re: Przeklinanie w polu IP: *.ip.netia.com.pl 05.02.10, 12:02
      INNY Z JEŻEWA_tak trzymaj!!!
      • Gość: Inny z Jeżewa Re: Przeklinanie w polu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 12:06
        Bo ludzie jestescie śmieszni, po waszych wypowiedziach to najlepiej
        ich zlinczować, nie wiemy jak było naprawde, sam widziałem kilka ich
        interwencji i nie mam podstaw żeby ich obrzucać błotem jak wy. Nawet
        kiedyś mnie zatrzymali do rutynowej kontroli w nocy i wszystko było
        ok pełna kulturka. Dla mnie oni sa ok.
        • Gość: hahahaha Re: Przeklinanie w polu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 12:45
          ale sam sobie klaskać nie musisz milicjancie
          • Gość: Inny z Jeżewa Re: Przeklinanie w polu IP: *.147.208.134.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.02.10, 14:29
            Nie jestem Policjanetem z Jezewa ani żadnym innym, jestem
            mieszkańcem tej miejscowości, w mojej rodzinie nie ma zadnego
            Policjanta, poprostu mam dobre zdanie o Polocjiz Jeżewa. Ty kolega
            podpisujący sie "hahaha" zachowujesz się jak z PiSu kto nie z Tobą
            to z PO.
    • Gość: p Re: Przeklinanie w polu IP: *.pljtelecom.pl 05.02.10, 12:06
      dostalem kiedys manadat, za picie w miejscu publicznym. Poszlismy na strzezona plaze (jezioro ostrzyckie - kaszuby / osrodek wypoczynkowy z bilardem, plaza i barem - ogrodzony teren prywatny), kupilismy po piwie z kolega, i spytalismy czy mozemy wypic przed restauracja, na pomoscie - obok ludzie pili na plazy.

Otoz plaza i pomost prywatne, dostep do jeziora ustawowy. panowie policjanci wstali z lezaka i przechodzili obok nas idac do motorowki. Po 5 minutach tlumaczenia jacy to zli jestesmy, ze 50zl, uslyszelismy, zebysmy za wiele nie pili, bo po pijanemu nie mozna plywac sprzetem po jeziorze (rowerem wodnym). Powiedzialem im, ze nie jestem debilem, zeby pic i plywac po jeziorze. Uslyszalem, "a tamten rowerek to nie wasz?". "Detektyw' (ta dedukcja) nabral wody w usta i juz potem tylko ja go rugalem i dostalem mandat na "10 zl", bo nie mogl blankiecika anulowac, skoro polowe wypisal.
      Twierdzil, ze pomost jest miejscem publicznym, plaza prywatnym, dlatego my dostajemy mandat a tych 10 osob obok nie. Ciekawe czy w raporcie bylismy "plywajacymi pod wplywem alkoholu na sprzecie wodnym".

Pani w barze powiedziala, ze im slonce zaszkodzilo, a kierownik osrodka, ze jak tylko wroca z >>patrolu<< motoroweczka po jeziorze, to im powie co o tym mysli.

Policja jest dobra, nawet b. dobra, ale wyjatki sie zdarzaja.

p
      • Gość: tyle Re: Przeklinanie w polu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 12:47
        z policji powinno się usunąć wszelkie typy, które miały w rodzinie
        milicjantów, ormo i tego typu kapo. Oni mają zło we krwi.
    • Gość: MJ Re: Przeklinanie w polu IP: 83.238.13.* 05.02.10, 13:01
      W policji pracuje zbyt wielu psycholi, to smutne, że selekcji nie ma żadnej i do słuzby biora każdego z ulicy..
    • Gość: ktoś Re: Przeklinanie w polu IP: *.ip.netia.com.pl 05.02.10, 13:12
      Ja zostałam 2 razy zatrzymana do kontroli przez jeżewską policję. Nic złego nie powiem-kultura pełna. Taką mają pracę. Chociaż wiadomo-są wyjątki. Ale jak Kuba Bogu,tak Bóg Kubie.
    • Gość: a-jack kaszebe Re: Przeklinanie w polu IP: *.sta.asta-net.com.pl 05.02.10, 13:31
      Tak,dobrze mówi jeden gość"tyle",należy zabronić ludziom,którzy mieli w rodzinie MO,ZOMO,ORMO,SB!Oni mają zło w genach!!!
    • Gość: lolita Re: Przeklinanie w polu IP: *.swiecie.vectranet.pl 05.02.10, 13:55
      Uważam, że pan Rysiek jest niewinny skoro zdecydował się opublikować swoje dane i wizerunek, to nie lada odwaga.
      Jeśli para (ona i on) policjantów twierdzi, że mandat był słuszny, powinni także opublikować chociażby swoje wizerunki.
      Rysiek - nie daj się, warto być zawsze tylko sobą!

Pozdrawiam.
    • Gość: ariel Re: Przeklinanie w polu IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.10, 13:56
      Panie Komendancie Powiatowy proszę zamknąc posterunek w tej buraczarni
      jeżewskiej, ale nie dlatego, że policja dała mandat jakiemuś krzykaczowi, a
      dlatego,że inteligencja, wypowiedzi i słownictwo normalnie mnie załamuje. Zero
      wiedzy na temat swoich praw, anonimowa odwaga. Chłopaków przenieś w jakieś
      bardziej cywilizowane miejsce a tym jeżewskim inteligentom rozdac widły. I wara
      dzwonic do Świecia po pomoc ,tylko samopomoc sąsiedzka.Powodzenia.
    • Gość: mikolajj Re: Przeklinanie w polu IP: *.chello.pl 05.02.10, 13:58
      ciemne ulice
      strychy piwnice
      wałęsa się i szwenda
      ...
    • Gość: widz Re: Przeklinanie w polu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 14:35
      Jeżeli to prawda, to chyba większego kretyństwa ze strony policji nie słyszałem!czy ludzie z danej jednostki nie mają nic innego do pracy tylko jechać nad ranem za samotnym chłopakiem w szczerym polu. Dlaczego bohaTEROWIE CI NIE UMIEŚCILI SWOICH ZDJĘĆ W INTERNECIE. Poznajmy ich, przecież zasługują na "wyróżnienie"
      • Gość: Kasia Re: Przeklinanie w polu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 14:48
        ale te ... się boją! Odważni są tylko "dwóch na jednego" i to w
        szczerym polu! Najpierw jadą za człowiekiem powoli, trzymając
        dystans żeby zastraszyć, przerazić, że coś złego się szykuje, a
        potem, gdy człowiek ze strachu woła pomoc przez telefon,
        to "wkraczają" pokraki. To jest niepojęte, niewyobrażalne! To trzeba
        nagłośnić, bo jestem pewna, że wiele jest takich ofiar
        pseudopolicjantów.
        Koniecznie usunąć z policji byłych milicjantów oraz potomków ORMO,
        SB, kapo czy milicjantów. To nigdy nie będą odpowiedni ludzie do
        służby policyjnej. Nie jest to po prostu możliwe z takim wychowaniem.
    • Gość: ......... czy jesteśmy skazani na sławę z głupoty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 14:52
      czy policja naprawdę nie potrafi sobie poradzić z takimi elementami
      w swoich szeregach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka