Dodaj do ulubionych

Świecki basen

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 20:51
To jest masakra!!!! nie mówię już o warunkach bo temat był maglowany (dla
zainteresowanych są nowe szafki)Chodzi mi o godziny kiedy można przyjechać i
swobodnie popływać. Właściwie to jest takich brak!!!! W środku tygodnia jest
pewnie 5 godz. kiedy mozna przyjechać reszte rezerwuja szkoły lub firmy. Jesli
chodzi o szkoły to rozumiem, zreszta sa to godz do południa ale potem!!
>Instytucje takie jak US czy UM wynajmuje cały basen przyjeżdżają 2 może 4os.
albo w ogóle nikogo nie ma i już na pływalnie nie można wejść!!!!!To przecież
paranoja tym bardziej że basen jest miejt miejski i miasto do tego dopłaca a
mieszkańcy Świecia nie mogą z niej korzystać!!!!Normalnie na basen może wejść
chyba 40 os. jak jest rezerwacja dla firm czy urzędów to tylko to tylko osoby
tam pracujące.Nawet jak nikogo nie ma (czasem parę osób jest z regóły nie
przekracza taka liczba 10os.)to i tak zwykły mieszkaniec nie wejdzie!!!! bo
jest rezerwacja!! przypomnę pływalnia jest miejska!!!! Co o tym sadzicie??
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Świecki basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 22:12
      Zgadzam się z Tobą w 100%. Dodatkowo w tych nielicznych godzinach
      kiedy basen jest wolny to jest taki tłok że pływac się nie da
      • Gość: basen Re: Świecki basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 22:33
        zgadzam się z Wami, w tygodniu jak jest wolna godzina, to basen jest pełen
        ludzi. czasami w weekend można trafić, że jest luźniej, ale generalnie Świecki
        basenik, to masakra jakaś. Myślę, że trzeba wybudować nowy a nie dokładać do
        starego, rozpadającego się i przede wszystkim bliżej miasta, np na terenie byłej
        cukrowni.
        • Gość: racja to jest temat do nagłośnienia w gazetach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 23:33
          Przecież to śmierdzi łapówkarstwem! Jakim cudem opłaca się
          wynajmować większość godzin urzędom dla kilku osób? To jest jakiś
          szwindel. Mam nadzieję, że w końcu ktoś się tym zainteresuje!
          Co na to burmistrz? Podoba mu się, że wyrzucane są pieniądze?
          Urzędy powinny mieć rezerwację wspólną na góra dwie godziny
          tygodniowo.
          • Gość: gość Re: to jest temat do nagłośnienia w gazetach!!! IP: 81.219.94.* 24.02.10, 11:04
            burmistrz na to jak na lato przeciez to jego kolesie
          • Gość: Monia Re: to jest temat do nagłośnienia w gazetach!!! IP: *.swiecie.vectranet.pl 24.02.10, 22:03
            Szwindel ,jaki szwindel !Rusz głowa,jak firma płaci za godzinę to za
            przynajmniej odpowiednią liczbę ludzi,licząc na zainteresowanie
            społeczeństwa naszego to basen upadnie!znając życie jedziesz raz na
            rok i masz pretensje!Burmistrz nie ma nic do tego która firma
            wynajmuje godzinę basenu.Człowieku zastanów się co pisałeś!Radzę
            spakuj plecak i idź jutro spokojnie do szkoły,lub bardzo przepraszam
            i spokojnie pracuj.Proponuje nie być złośliwym i zastanów się co
            napisałeś...Pozdrawiam
            • Gość: pływak Re: to jest temat do nagłośnienia w gazetach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 11:11
              jeżdżę często i prawie zawsze jest tłok. Niestety na pływalnie mogę wejść tylko
              w tedy gdy nie ma rezerwacji. Kiedy basen zarezerwowany jest dla firmy czy
              jakiegoś urzędu mimo że korzystają 3 os.to Tylko mogę sobie posiedzieć przed
              szyba i popatrzeć!! Pływalnia jest miejska, nie widzę powodu dla którego nie
              mógłbym wtedy korzystać też z basenu. Normalnie wykupiłbym bilet.Basen
              przewidziany est na 40 os.Wydaje mi się że w tej kwestii władze miasta maja coś
              do powiedzenia Pływalnia jest przecież miejska i przez miasto dotowana.Ludzi
              którzy przestali korzystać z powodu tłoku i tylko kilku godzin dostępnych dla
              nich jest mnóstwo, sam znam sporo! i może nie trzeba by było tyle dotować.
              • Gość: Manek Re: to jest temat do nagłośnienia w gazetach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 11:34
                Wystarczyłoby oddzielić na czas rezerwacji 3 tory a resztę udostępnić dla
                wszystkich, skoro i tak na rezerwacje przybywają średnio 3 osoby, nie byłoby
                problemu, no aleeee.....
            • Gość: haha Re: to jest temat do nagłośnienia w gazetach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 12:09
              Monia ty jesteś niepoważna? Co ty wypisujesz za brednie? Przecież to
              z daleka śmierdzi. A możey jesteś jedną z tych zakompleksionych
              urzędniczek, które muszą mieć basen dla siebie, żeby nikt nie mógł
              twojego tłuszczyku zobaczyć? Basen jest MIEJSKI czyli jest
              własnością wspólną ludzi, którzy płacą podatki. Twoje wypociny tylko
              potwierdzają różne teorie spisku.
              • Gość: ja Re: to jest temat do nagłośnienia w gazetach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 12:34
                Nie rozumiem problemu.Nie tylko na naszym basenie są godziny
                zarezerwowane.Baseny dzięki temu jakoś ciągną.Wystarczy zadzwonić i dopytać się
                o wolne godziny.Mój zakład pracy(prywatna firma) też wynajmuje basen.Płacą
                normalną rynkową cenę,i gdzie tu jest przekręt.Że przyjdzie tylko kilka osób to
                już strata firmy i jej problem.
                • Gość: ja Re: to jest temat do nagłośnienia w gazetach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 13:11
                  Dokładnie. Każdy kto chce popływać nawet sam, może zarezerwować godzinę
                  na basenie za 150 zł i nikogo to nie powinno obchodzić
                  • Gość: gość Re: to jest temat do nagłośnienia w gazetach!!! IP: 83.238.158.* 25.02.10, 14:25
                    Jasne, niech każdy z osobna powynajmuje sobie godzinę na basenie,
                    pływa pojedyńczo, a zapisy na godzinkę pływania będzie się robić z
                    rocznym wyprzedzeniem! Super!
                  • Gość: taki jeden Re: to jest temat do nagłośnienia w gazetach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 19:41
                    basen to pływalnia miejska do której miasto dopłaca wiec każdy mieszkaniec
                    powinien mieć swobodny dostęp. Poza tym nie mam ochoty płacić ze 300 zł z
                    godzinę pływania do tego jak już ktoś tu napisał w taki przypadku trzeba by
                    robić rezerwacje rok wcześniej. Jeśli przyjedzie się na godz. wolne set taki
                    tłok że nie da się swobodnie pływać ,powiem więcej nie raz widziałem jak płynący
                    ludzie na siebie wpadali a jeszcze godz. wcześniej korzystało z basenu może 5
                    osób.Jest jeszcze jedna sprawa Ciekawe jakie by były ceny dla takiej firmy
                    gdyby nie dotacje miejskie?? Krótko mówiąc miasto dotuje basen a ten zwykłych
                    mieszkańców ma w...
              • Gość: Monia Re: to jest temat do nagłośnienia w gazetach!!! IP: *.swiecie.vectranet.pl 25.02.10, 21:59
                TY HA HA !JESTEŚ PRYMITYWNY .CHCESZ PODAM TOBIE MOJE WYMIARY...BUCHA.
                • Gość: do Monia Re: to jest temat do nagłośnienia w gazetach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 14:50
                  a co to jest "BUCHA"?
            • Gość: kffer Re: to jest temat do nagłośnienia w gazetach!!! IP: 83.238.158.* 25.02.10, 14:18
              Moniu! Ja jeżdżę na basen kilka razy w tygodniu. Wielokrotnie
              odjeżdżam z tzw "kwitkiem", bo rezerwacja, a jak już nie ma
              rezerwacji to jest taki tłok, że o popływaniu można zapomnieć. Różne
              instytucje i firmy rezerwują sobie cały basen a korzysta z tej
              rezerwacji w ciągu godziny niewiele osób. Skoro basen jest miejski
              powinno się coś z tym zrobić, żeby umożliwić każdemu normalne
              korzystanie z pływalni. Rozumiem, że jak np. US rezerwuje sobie całą
              godzinę np dla 30 osób, a pływa tylko 5 to już nie kwestia basenu,
              jednak ci rezerwujący powinni dokładniej i konkretniej określać
              liczbę chętnych na dane rezerwacje i powinno się je jakoś łączyć.
              Basen, skoro miejski, powinien nawet coś takiego narzucać. I nie bój
              się basen nie upadnie, wystarczy zobaczyć co się dzieje jak
              jest "wolna" godzina i doliczyć jeszcze tych, którzy tak jak ja
              wielokrotnie - znięchęcona tłokiem - wracam do domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka