Gość: Zaufanka IP: *.swiecie.vectranet.pl 12.06.10, 00:16 Kochani mieszkańcy Marianek i Świecia w ogóle, jeśli czujecie co noc ten potworny smród od Mondi odezwijcie się. Trzeba by jakoś się zjednoczyć i zbuntować się przeciw takiemu podtruwaniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Srondi Re: Mondi S.A. IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.10, 00:21 Kochana, to są witaminy. Może faceta nie masz a jak masz to może nudny jest we dwoje hehe, że takimi bzdurami się zajmujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Mondi S.A. IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.10, 08:43 Ten temat jak i wiele innych ostatnio, jest po raz kolejny zaczynany. Dawniej Zakład Ceulozy Makulatury i Papieru czuć było 20 razy bardziej. Założycielka wątku możliwe że tego nie pamięta lub jest przyjezdna i w ogóle tego nie wie. Jak zbliżała się burza, jak było po burzy, przed deszczem, po deszczu, w nocy, podczas wiatrów... zawsze czuć było ceuloze. Z czasem montowali tam filtry, inne maszyny i jakoś ograniczali te aromaty. Obecnie każdy wie, że mondi przekracza normy i nie przerabia ścieków i smrodków jakie wytwarzają. Było o tym i w internecie i w gazetach. Mondi oficjalnie się do tego przyznaje itp... Owszem też to czasem przeszkadza ale jest to do zniesienia. To lepsze niż zakład uboju zwierząt o których nie mało w telewizji. Z drugiej strony jeśli coraz więcej ludzi będzie nagabywać do protestów, petycji, może nawet strajków to czy wy się zastanowiliście co by było jeśli mondi zmieniło by lokalizacje i przeniosło się np pod Poznań? Czy nadal uważacie że wszystko było by OK? Że mieszkańcy Świecia tam pracujący dojeżdżali by do pracy ponad 300km? To nie było by korzystne dla nikogo prócz PANIUSI KTÓRA ZAŁOŻYŁA TEN TEMAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arczi Re: Mondi S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 08:36 wczoraj tak śmierdziało ze trzeba było wszystkie okna w chacie po zamykać a jak smród naleciał do pokoju to już się w takim kimało masakra skandal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Mondi S.A. IP: *.swiecie.vectranet.pl 12.06.10, 08:44 Ten smrodek to świetne ostrzeżenie przed deszczem. Jak czuje ten zapach na Mariankach to od razu wiem ,że będzie padać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: Mondi S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.10, 10:14 o właśnie sama chciałam zacząć ten wątek bo tej nocy tak śmierdziało że musiałam aż okno zamknąc!! puszczają jakieś świństwa w nocy i trują ludzi!! Ale pewnie znając mondi to nikt im nic nie zrobi BO TO PRZECIEŻ MONDI psss... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Mondi S.A. IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.10, 10:46 Już za to kary zapłacili a nic o tym nie wiesz bo się tym widocznie nie interesujesz. Jesteście też jacyś dziwni... skąd wiecie że to co tak śmierdzi to was truje? Wszystko co śmierdzi jest trucizną ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mondi S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 11:18 ludziska nie piszecie głupot. zapach ktory czuc niepochodzi z mondi tylko z oczyszczali( firmy mondi) ktora znajduje sie po drugiej stronie. ale do niej trafiaja scieki z całego swiecia wiec ten zapach to wasze gowienka :)dla przykładu mondi odprowadza wode do wisły i co najlepsze ta woda czyli (ścieki) jest czystsza niz sama wisła)wiec nie rob popeliny takim tematem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha dwa es Re: Mondi S.A. IP: *.swiecie.vectranet.pl 12.06.10, 11:33 Ten smrodek, to najprawdopodobniej siarkowodór w ściekach dostarczanych z MP7 na oczyszczalnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mondi S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 15:18 siarkowodór kolego?????? a powiedz mi skad sie on wzioł na maszynie ktora produkuje papier tylko z makulatury???ja nie wiem po co ktos takie głupoty pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha dwa es Re: Mondi S.A. IP: *.swiecie.vectranet.pl 14.06.10, 13:51 po pierwsze - nie jesteśmy kolegami; po drugie - nie cierpię błędów ortograficznych; po trzecie - nie masz elementarnej wiedzy na temat produkcji i technologii na MP 7: po czwarte - zadanie domowe - zamiast pisać głupoty na forum, zainteresuj się tym, skąd może znaleźć się siarkowodór w ściekach. pozdrawiam H2S;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miasteczko Re: Mondi S.A. IP: *.swiecie.vectranet.pl 12.06.10, 13:28 ten smród to z miasteczka od tej patologi tylko i wyłącznie z tamtąd ludzie z tamtąd sie niemyją i poprostu śmierdzi tam co 2gi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżagnes Re: Mondi S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.10, 16:00 Ja i tak uważam że oni nas trują!!! A ten kto ich broni to tam pewnie pracuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadomy Re: Mondi S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 00:50 Nieważne dlaczego śmierdzi, nie obchodzi mnie też kto, po co, kiedy! Mam prawo oddychać, oddychać - mniej lub bardziej, ale nieśmierdzącym powietrzem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: csw Re: Mondi S.A. IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.06.10, 22:30 to przestan srac to bedziej mniej smierdzialo ten zapach to z oczyszczalni z ktorej wszyscy korzystamy dzieki uprzejmosci mondi a po za tym gdyby nie ten zaklad to bys na wsi mieszkal i swinie chodowal i smrud by ci nie przeszkadzal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadomy Re: Mondi S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 22:41 Odnosząc się do Twojej wypowiedzi - tak czy inaczej to ich wina. Wiódłbym życie w spokojnej wsi, pracowałbym dla dobra narodu hodując świnie, moja miejscowość mogłaby stać się zagłębiem dobrej, polskiej wieprzowiny, a w obecnej sytuacji? Nawet świnie mogłyby tego smrodu nie znieść, a z efektywnej hodowli nici! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahmed Re: Mondi S.A. IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.06.10, 23:00 Gówno mnie mondi obchodzi, tyle samo mnie obchodzi co by było gdyby mondi nie było, chce oddychać świeżym powietrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Mondi S.A. IP: 188.33.84.* 13.06.10, 23:07 To najlepsze rozwiazanie - nie pasuje? wyprowadz sie i tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gościa Re: Mondi S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 12:32 pewnie jesteś jednym z tych przydupasów w mondi którym kierownik mógłby nasr... do talerza a ty mu podziękujesz za pyszny obiad i obecność firmy w naszym mieście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja nie Re: Mondi S.A. IP: 109.243.217.* 14.06.10, 13:42 jak chcesz świeżego powietrza to sobie na allegro poszukaj, na tym świecie wszędzie powietrze jest brudne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Mondi S.A. IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.10, 14:27 To do buszu z Tobą!! W totalną dzicz, na świeże powietrze! Tam się nadajesz! Jak czytam, że kogos gó... obchodzi czy mondi jest czy nie ma to mnie szlag trafia. Bieda w oczka nigdy nie zajrzała? Ja nie pracuję w Mondi, ale nie wyobrażam sobie Świecia bez tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Mondi S.A. IP: 57.90.36.* 13.06.10, 23:38 Ciesz się, że ten smród jest tylko taki bo jak by go nie było to by znaczyło, że oczyszczalni nie ma....tylko byłby jeden wielki .... Odpowiedz Link Zgłoś