Dodaj do ulubionych

Sołtys Laskowic

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 11:46
Komentarz do artykułu w "Czasie Świecia ". Pan sołtys Kanecki nie jest moim sołtysem, ponieważ jestem "napływowy". Wara od tego aby sobie przypisywał budowę chodnika od stacji paliw "Hegmar" do ul. Ogrodowej, ponieważ jest to obywatelska incjatywa mieszkańców ul. Oskiej i nowego osiedla na przeciwko stacji paliw "Hegmar". Może jest zasłużonym krwiodawcą i chwała mu za to ale jego wywiad w gazecie i słowa " Imigranci z miasta pobudują dom i ledwo się do niego wprowadzą, już chcieliby, żeby zrobić im drogę....." to hańba. Sołtys mówi o tym, że my czyli napływowi żądamy dróg ale ja podpowiem sołtysowi i nowym - starym radnym my żądamy kanalizacji w całych Laskowicach i placu zabaw dla dzieci.
Wójt obiecał, że zrobi kanaluizację ale on jest tylko złotoustym politykiem a politykom czesto wybacza sie kłamstwa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Prawy Re: Sołtys Laskowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 18:40
      Czysta prawda. Sołtys został radnym w gminie. Ciekawe co zrobi dla swojego sołectwa.
      • jedyny.greentea Re: Sołtys Laskowic 28.11.10, 21:23
        Zgadzam się z przedmówcą!!!!! W ogóle mam wątpliwości, czy to przystoi chwalić się ile krwi się oddało, a ile nie......, ale to tylko moje subiektywne zdanie, że takie dary serca, to coś czym nie powinniśmy się chwalić na łamach gazet, cóż chodnik jest, ale dlaczego nie ma w artykule informacji ile metrów kwadratowych chodnika zostało położone za te 40 tys, bo za taka kwotę to chyba ok 400m2, bo średnio metr położenia kostki kosztuje 100zł! No ale pewnie pan sołtys wybrał najkorzystniejszą ofertę i nie potrzebnie się martwimy ile kosztował metr chodnika. Szkoda, że podobno część rady sołeckiej nic o tym przedsięwzięciu w ogóle nie wiedziała i to bynajmniej nie z powodu absencji.
        • Gość: Conan Re: Sołtys Laskowic IP: *.ibd.gtsenergis.pl 29.11.10, 17:22
          Popieram moich przedmówców. Chciałoby się więcej pracy na rzecz środowiska nawet tego napływowego a mniej chwalby. Laskowiczanie łączmy się. Pozdrawiam Wszystkich mieszkańców
    • Gość: Cap Re: Sołtys Laskowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 18:53
      Wasz sołtys to bardzo sympatyczny i wesoły człowiek. Dwadzieścia pięć lat temu przebierał się w za duży dla niego mundur, na głowę zakładał beret z napisem ORMO i zaprowadzał ład i porządek niczym ''strażnik texasu''. Wczoraj nosił inne sztandary i gdzie indziej je poświęcał. Komitety , czerwona książeczka<------> Biblia , Licheń. Dzisiaj Pan sołtys leczy kompleksy próbując obrazić mieszkańców sąsiednich miejscowości, które mają swój urok i niezaprzeczalny klimat. Myślę, że wielu mieszkańców Laskowic prymitywna wypowiedż sołtysa zawstydziła. Ze swej strony dodam, że u nas w Kocborowie mamy piękny pałacyk czego w niedalekich Laskowicach niestety nie ma. Pozdrawiam serdecznie mieszkańców Laskowic i trochę Wam współczuję.
      • Gość: koza Re: Sołtys Laskowic IP: *.swiecie.vectranet.pl 30.11.10, 16:13
        No!
        • Gość: ll Re: Sołtys Laskowic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.10, 17:05
          ten cały sołtys to totalny niewypał.... postawił chodnik za 40 tys. w miejscu gdzie faktycznie był on cholernie potrzebny.... tylko ciekawe komu? Przede wszystkim w laskowicach nic się nie dzieje co będziecie mogli zauważyć już niebawem: tak jak w zeszłym roku oblodzone chodniki i ulice nie będą oczyszczone ze śniegu, nie wspomnę już o posypaniu ich piachem bądź solą (rok temu przed domem sołtysa można było sobie kark skręcić). Po drugie stan dróg... dziura dziurą poganiana co można zaobserwować chociażby na ulicy polnej, gdzie od lat tylko szlakę potrafią nawozić (a jakoś środki na wyłożenie asfaltu na ulicę szkolną się znalazły gdy zamieszkiwała tam ówczesna pani sołtys). No i po trzecie kanalizacja... "nic dodać nic ująć". Nasz sołtys to poprostu kompletny nieudacznik jak i wójt no i niestety trzeba się z tym jakoś pogodzić :(
      • Gość: Milafiorii Re: Sołtys Laskowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.10, 16:52
        Głosy sa zgodne więc nic dodać nic ująć. Sołtysie wstydz się za wywiad w Czasie Świecia.
    • Gość: CAP Re: Sołtys Laskowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 17:26
      Pewna znana postać powiedziałaby: Chcieliśta to mata.
    • Gość: Malowany Re: Sołtys Laskowic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.10, 06:38
      Popieram przedmówców. Sołtys niech goli a nie lansuje się w gazecie. Pozdrowienia dla gorszej części Laskowic.
    • Gość: XXL Re: Sołtys Laskowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 13:59
      sołtys ma luzik i tylko stanowisko liczy się dla niego...! a co do chodnika to przedmówcy mają 100% rację! Mieszkańcom tamtych terenów potrzebna jest kanalizacja!!!! Chodnik położą a za chwilę będą go rozbierać bo będą kładli kolektor! Sołtysku jak to czytasz to bież się do roboty bo czas płynie....!!!
      • jedyny.greentea Re: Sołtys Laskowic 07.12.10, 22:04
        Mam nadzieję, że sołtys odda pieniążki-jakieś 20 tysięcy i kupi za to chociaż kilka ławek do Laskowic(pewnie ze dwie, bo sadząc po rozrzutności pana Leszka, jedna ławka to koszt , no zagadnijmy........10tys?), no i sprostuje on ten "cudowny" artykuł w Czasie Świecia, chodnik ma ok 200m2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ja nie wiem, że nikt tego nie może skontrolować, jak on może pieniądze mieszkańców tak trwonić????????????? Nie wiem z jakiego surowca musiałby byc ten chodnik żeby 1m2 kosztował 200zł???!!!!!!! Może ten chodnik jest np. za srebra, a my tego nie wiemy........ Każdy, no prawie każdy wie, że średnio położenie polbruku z materiałem kosztuje 100zł za 1m2, ale widocznie "co wolno wojewodzie........."
    • Gość: kolegawaldek Re: Sołtys Laskowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 22:07
      zawsze sie czepiata
    • Gość: Taki se? Re: Sołtys Laskowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 17:09
      Może p.Marek z "Hegmaru" coś wam pomoże i podpowie żeby najpierw położyli kolektor ściekowy a póżniej słynny chodniczek za 200zł za m2. Pozdrawiam!
    • Gość: Mikołaj Re: Sołtys Laskowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.10, 12:17
      Sołtysie co z odśnieżsaniem. Trzeba skrzyknać napływowych niech sobie drogi odżnieżą. Czkamy na kurende.
    • Gość: driwer Re: Sołtys Laskowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 10:50
      Sołtys jak widać odznaczony niczym Breżniew w latach świetności. Większość tych odznaczeń to pewnie za szczególne zasługi w czasie stanu wojennego.
      • Gość: mariolka Re: Sołtys Laskowic IP: *.swiecie.vectranet.pl 26.12.10, 16:38
        Leszek obrotny facet kiedyś zakład fryzjerski miał i ludzi za kare ścinał teraz trwoni nasze pieniądze 200zł z 1m2 chodnika.MASAKRA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka