rozczarowana-torunianka Re: Przestało. 17.05.06, 19:05 no i po co było ten raban podnosić;)? Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Przestało. 17.05.06, 20:28 bo majowy deszcz to radość i potrzeba rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jan996 Re: swieci piekne słonce! 12.06.06, 15:03 Takie slonce utrzymuje sie juz od tygodnia! Uff, 27 stopni Odpowiedz Link Zgłoś
mona122 Re: Przestało. 03.09.06, 20:57 jutro ma byc zalamanie pogody zapowiadja deszcz i zimno Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 18.05.06, 21:24 Nic nie pada ...:) Ale słychać , że będzie STRASZNIE padać :-) Na razie STRASZNIE grzmi i STRASZNIE wieje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 21:31 Jak to nie pada, jak pada. I wcale nie grzmi! No chyba, że ktoś na kogoś grzmi;) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 18.05.06, 21:34 Ależ wiem co mówię ... Nic nie pada ... I wcale nie grzmię , że grzmi , lubię jak STRASZNIE pada ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 21:37 no Izuniu, ja też wiem co mówię;) Toz pada, strasznie, na moje kwiaty balkonowe pada. Ale w zasadzie to ja też lubię jak STRASZNIE pada, tylko jestem wtedy STRASZNIE śpiąca;) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 18.05.06, 21:41 Póki co kropla wody na moje kwiaty nie spadła .... :) Podczas burzy jestem strasznie nakręcona , najchętniej to zamiast tych kwiatków bym w skrzynce siedziała :)) Ale nadal tylko grzmi :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 21:48 a skoro Twoje kwiaty ten straszny deszcz omija to może byś tak chociaż kilka kropel kranowych tam dostarczyła? Ale skoro u Ciebie już grzmi to za chwilę powinno strasznie padać. A po deszczu powinna być tęcza. Wyjdź na balkon i jak ją zobaczysz to udokumentuj koniecznie bo jeszcze tęczowego wątku nie ma;) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 18.05.06, 21:58 Moje porażające lenistwo i wiara w konsekwencję grzmotów każe mi się jeszcze wstrzymać z nawodnieniem roślinności .:) Jeśli chodzi o zdjęcia .,..hmmm.... może być pewien problem ... Otóż obawiam się , że po ciemku tej tęczy mogę nie zauważyć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:02 zaświeć może świeczkę, aby było lepiej widać ps. a w Bydzi u jednych pada, a u drugich nie;) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:05 Nawet cały kaganek :) Czytałam , czytałam .... W Bydzi pada zygzakiem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:09 kaganek też się przyda, szczególnie dla oświaty;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:14 a czy ja mówię, że nie? Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:13 Zawsze służę :-) Coby uzupełnić obraz , powiem , że Wisła się wczoraj u nas podniosła , więc będziecie mieć mokro i z góry i z dołu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:15 a czemu ta Wasza Wisła taka podniosła? Uroczystości jakie macie, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:16 Zawsze taka wyniosła była ..:-) Syrenka też nosa zadziera :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:17 no wiadomo, stolyca. Ale dziś jakby bardziej wyniosła niż zwykle, jak rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:20 Koszmarnie wyniosła .... I toczy ku Wam swoje bure wody .... To za tę " stolycę " pewnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:21 a te bure wody to może mają coś wspólnego z burą suką? Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:24 Absolutnie i w żadnym wypadku ... To raczej efekt nadrzecznego mułu :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:26 czyli to nie była bura suka tylko bury uparty muł? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:29 Jak pada to Stoliczna Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:29 Mam nieodparte wrażenie , że ktoś próbuje mnie podkurzyć ..:-) Bura suka niczemu nie jest winna Torunianko ... To tylko muł :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:32 jasne, muł zawinił, na sukę zrzucili odpowiedzialnośc;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:34 by the way. Trzy anioły z nieba spadły;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:37 i kolejny anioł leci. Zobaczymy jak doleci w taki deszcz Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:41 doleciał, ale bez twarzy;) No leciał z miejsca gdzie nie pada, tylko strasznie wieje Odpowiedz Link Zgłoś
h_lny Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:42 dziewczyny miłe,może byc i muł,dwa muły a nawet trzy!!! Wiadomym iż muł mułowi nie równy....... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:43 co tam muł. Teraz to już tylko anioły;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:47 anioł? zbrukany? ależ skądże!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 23.08.07, 19:45 a dziś nie pada, ale 100 procent wilgotności chyba:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 09.09.07, 11:41 strasznie pada od samego świtu, a może jeszcze wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 12.09.07, 00:44 Czy dzisiaj padało? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 13.09.07, 10:54 Dziś nie pada, ale kto wie, może popada jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 15.09.07, 17:58 no przecież padało i wczoraj i dziś z rana, a w dzienniku pokładowym ani słowa na ten temat;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:46 no i jeszcze Eurowizja;) Ciekawe czy nasz poliglota się załapie;) Odpowiedz Link Zgłoś
h_lny Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:50 występ owszem,owszem. Poliglota-mówicie,dzieciorób raczej. No chyba że mnie szkła zawodzą Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:56 a to, to zmierzony element scenografii. Głosowanie zakończone, pani prowadząca za ciasne ubranko wdziało i coś trzasło;) a tu anioł odlatuje. Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 18.05.06, 22:58 Doczekałam się wreszcie kropli dżdżu na parapecie .. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 23:03 nie może być? a może to tylko ślad dżdżownicy? Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 18.05.06, 23:07 Nie ....:-) Mogę teraz spokojnie powtórzyć za Wojtkiem .... " Strasznie pada " :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 18.05.06, 23:19 to z żalu, że Michał znowu przepadł;) A tak się starał. Odpowiedz Link Zgłoś
h_lny Re: Strasznie pada... 19.05.06, 00:36 przestało! naprawdę,jest super noc no to co robimy dziewczyny w taką piękną noc? Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 19.05.06, 00:47 Siedzimy przed kompem , pracujemy i słuchamy nakręcajacej muzyki żeby nie słyszeć tego łomotu deszczu o okna .:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 19.05.06, 20:01 Strasznie pada(ło) znowu Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 19.05.06, 20:24 Jeszcze nic nie pada ... Ale znowu grzmi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 19.05.06, 20:40 Och .... Kocham burzę i grzmoty !! I wiatr ... Ale WIATR a nie .. wiatr :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 19.05.06, 20:47 a ja lubię jak pada pod warunkiem że pada za oknem;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 19.05.06, 20:51 co roku mamy majowe deszcze w Toruniu... Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 19.05.06, 20:50 Mogę stać na środku pola :-) Byle by mnie nie trafiło , bo to podobno żadna frajda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 19.05.06, 20:53 a gdzież to te pola w Warszawie macie? Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 19.05.06, 20:55 No właśnie nie mamy ..... Może dlatego lubię to czego nie mam w zasięgu reki i rzadko się trafia .... Chyba w poprzednim życiu naprawdę byłam czarownicą , lubię rzeczy groźne i mroczne , chociaż jestem letnim , słonecznym znakiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 19.05.06, 21:01 ale, ale, a Pola Mokotowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 19.05.06, 21:05 Ech .. to tylko nazwa .... Równo skoszony trawnik , kilka kęp drzew i trzy puby ..Bolek , Lolek i Tola :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 19.05.06, 21:12 czyli dobre miejsce gdy strasznie pada;) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 19.05.06, 21:18 Biorąc poprawkę na to , że piwko kosztuje 12 zł , to jednak nie najlepsze :) W Warszawie niestety wszedzie jest Warszawa , do nędznej imitacji pola czy lasu , mam zdrowe 20 km :) Najbliższy - las Kabacki , ale to rezerwat gdzie zawsze jest tłum ludzi ... no , ale jak się nie ma co się lubi ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gumka7 Re: Strasznie pada... 19.05.06, 21:20 to musisz przyjechać koniecznie do Toruniewa, pozamiatana Starówka a reszta to dzika dzicz ............... Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 19.05.06, 21:23 Dokładnie o to mi chodzi :-) Powinnam się urodzić w zatęchłym średniowieczu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 19.05.06, 21:25 no wtedy to dopiero padało Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 19.05.06, 21:29 ale tęcze były:) udało Ci się wczoraj taką jedną uchwycić w kadrze przy świetle kaganka? Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 19.05.06, 21:31 Niestety nie .... Nie przestało padać ... padało nawet przy księżycu :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 19.05.06, 21:38 księżyc w deszczu to niezły widok Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 19.05.06, 21:40 To przenośnia :-]) Widok rzeczywiście musiałby być niezły :-) Wysoko mieszkam , może kiedys trafi mi się taka gratka , u nas też czasem pada zygzakiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 20.05.06, 01:02 Najzupełniej się z Tobą zgadzam .... Zaoszczędzi mi podlewania zieloności >:) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 20.05.06, 16:02 Nie ma co ukrywać ... STRASZNIE pada... Leje jak z cebra :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 20.05.06, 18:51 ależ skądże! Nic nie pada. Właśnie wróciłam spieczona, a nie zmoczona;) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 20.05.06, 19:15 No fakt , teraz nie pada . Ale parę godzin temu wróciłam porządnie zmoczona a nie spieczona :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 20.05.06, 19:32 a to Ty wychodzisz, Izo??? Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 20.05.06, 19:47 Czasem mi się zdarza :-) Żeby wrócić musiałam przecież wcześniej wyjść .. Ale jeszcze nigdy nie udało mi się wyjść z siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 20.05.06, 20:44 oj i w jedno i w drugie trudno aż uwierzyć, Izo:))) a u nas chmury się kłębią, ale nie pada;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 20.05.06, 21:39 strasznie pada znowu! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 20.05.06, 23:24 skoro nie pada i nie wieje teraz to na pewno zacznie padać i wiać później. Deszcze, jak ustaliliśmy są potrzebne, a wianie? Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 20.05.06, 23:31 Wianie jest jak najbardziej potrzebne :) Wywiewa z głowy smutasy a zostawia dyrdymałki - deszczowe piosenki i deszczowe wierszyki :) Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Strasznie pada... 20.05.06, 23:38 Oto woda na mój młyn ! Kap, kap, pada deszczyk, Pada przeuroczo, Kap, kap, po kropelce, Buty się przemoczą... Jak przemoczę sobie buty, Złapię przeziębienie - Siedzieć będę tak jak struty I cierpieć szalenie... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 20.05.06, 23:43 a to chyba cała woda poszła na ten młyn, bo już nie pada Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 20.05.06, 23:49 " Żółtą drogą , zielonym polem szedł raz człowiek pod parasolem. I uśmiechał się mimo słoty , bo parasol był cały złoty . Coś mu śpiewał , bzykał jak mucha , śmieszne bajki plótł mu do ucha ... I ten deszcz tak padał i padał , a parasol gadał i gadał ... A ten człowiek mu odpowiadał ... I obaj byli weseli , choć się wcale nie rozumieli ... Bo ten człowiek gadał po polsku , a parasol - po parasolsku ." :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 20.05.06, 23:44 > Wianie jest jak najbardziej potrzebne :) a skoro tak mówisz to zwiewam stąd;) Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Strasznie pada... 21.05.06, 00:06 Nie wiem, czy zauważyliście, ale znowu strasznie pada ! Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 21.05.06, 00:09 Nic nie pada ... I nawet nie wieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Strasznie pada... 21.05.06, 00:36 Zależy gdzie... Na Bydgoskim i wieje, i pada... Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Strasznie pada... 21.05.06, 00:57 Ho ho, he he, w centrum Warszawy ? Możliwe, możliwe... Zresztą w Toruniu są to fale, nagłe, wzbierające, niepokojące... O blachę parapetów bębniące... Btw. Niełatwo mi tak przełączać się między panelami, raz tu, raz tam... Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 21.05.06, 01:11 Centrum Warszawy jest szalenie rozległe , po obu stronach Wisły , przy czym przyrasta w błyskawicznym tempie . Mam wrażenie , że niedługo Centrum obejmie i Żoliborz i Kabaty :) Praktycznie leje juz trzeci dzień z przerwami na suszenie ubrań , albo ja takiego pecha mam , że nie zdążam wysychać :) Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Strasznie pada... 21.05.06, 01:23 Zbyt kiepsko znam Warszawę, by orzekać, czy Kabaty to już centrum, czy jeszcze nie... Dopiero wczoraj zrozumiałem, czym jest ten straszny, plastikowy burchel w okolicach Pałacu Kultury widoczny w GoogleMaps - Złote Tarasy ! A z góry wyglądają, za przeproszeniem, jak nabrzmiały wrzód :( Proszę się nie przejmować: ot, awersja prowincjusza do neoarchitektury. Za to Toruń z góry wygląda dokładnie taki, jaki jest: nieduży, zielono - pylisto - topolowy. Najlepsza jakość, jaką spotkałem na GoogleMaps dotyczy Paryża. Ach, gdybyśmy mieli zdjęcia w takiej rozdzielczości !!! Żadne plany ani mapy nie byłyby konieczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 21.05.06, 01:33 Kabaty leżą 20 km od Pałacu Kultury . Spoko , mnie Złote Tarasy też nie zachwycają , szczególnie , że wyburzono przez nie jeden z bardzo nielicznych ocalałych w czasie wojny fragmentów miasta . Ot , taka szklana złota szmatka rzucona na rusztowanie , jeszcze jeden większy sklep z fontannami w środku , nie wiem na co to komu ... Wiesz , że nie obejrzałam w Mapsie Warszawy ..?? Za to Toruń w tę i z powrotem :) Francja mnie jakoś nie zachwyca , nieuzasadnioną niczym awersję do Francuzów mam... Może jestem staroświecka , ale cenię sobie papier , mapa to mapa ,bez mapy ani rusz :)A podróże są niezbędne , nie wiesz nic póki nie dotkniesz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Strasznie pada... 21.05.06, 01:48 A prawda, prawda, po trzykroć prawda. Ja też lubię papier, jego zapach, poczucie, że ma się do czynienia z czymś unikalnym, rzadkim, niespotykanym na co dzień... Ale żyjemy w czasach, które przerastają nawet urojenia nawet najbardziej szalonych pisarzy science - fiction, więc trzeba przyzwyczaić się do wredności współczesności. Jakoś nie ma wyjścia. Może jest ? Jakoś nie widzę. Może to jest powód, dla którego swoje zdjęcia czarno - białe staram się aranżować w sepii - no, cóż, nie zawsze wychodzi ( przy niektórych zdjęciach z wątku fortyfikacja, mam wrażenie, że ewidentnie przeholowałem). Poprawię się, z czasem, mam nadzieję. Nic to, jestem już bardzo, bardzo zmęczony - odbieżam w sen... Dobranoc, i co złego - to nie ja... Odpowiedz Link Zgłoś
aliasqbek Re: Strasznie pada... 21.05.06, 10:59 Nadal wieje a i padac bedzie chyba.Pogoda barowa. Odpowiedz Link Zgłoś
aliasqbek Re: Strasznie pada... 21.05.06, 11:09 ... ale do konca nie jestem pewien bo "nie dotknalem"....Vauban->zainstaluj sobie google earth.Zdaje sie ,ze jest tam lepsza rozdzielczosc. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 21.05.06, 11:42 wyszłam dotknąć;) nie pada, tylko wieje Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Strasznie pada... 21.05.06, 12:25 Niestety, nie da się... Moja maszyna jest odrobinę zbyt słaba - niedużo, ale mocy brakuje... Nadciąga niż barowy... Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Strasznie pada... 21.05.06, 17:49 przestało. Ale jak wieje, ciekawe kogo przywieje, a może jednak wywieje? Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 21.05.06, 19:57 Nie pada ... Tylko taki zimny wiatr wieje .... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 21.05.06, 20:16 małe sprostowanie - wiał, ale już przestał:) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Strasznie pada... 21.05.06, 20:21 Wieje paskudnie i przenika do szpiku kości .. Mrozi i ciało i duszę .. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Strasznie pada... 21.05.06, 20:30 a rozumiem, okna nieszczelne masz i przeciągi powstają. Wezwij hydraulika;) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: I niech już pada 21.05.06, 20:38 Hydraulik do Francji wyjechał był .... Raczej jakiś wiatrochron by się przydał ... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: I niech już pada 21.05.06, 20:58 Hydraulik chyba wrócił, jednak, aby filologię romańską skończyć, gdyż z takim powodzeniem to hydraulikować w ogóle nie musi. A Wiatrołap no może by się zdał. Ale Manuel umie tylko smarować;) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: I niech już pada 21.05.06, 21:04 A niech tylko smaruje !! Niczego innego od niego nie wymagam :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: I niech już pada 21.05.06, 21:04 A co z wiatrem i prasowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: I niech już pada 21.05.06, 21:09 Napisałam wiatrochron , nie wiatrołap a to róznica ... Prasuję tylko dwa razy w roku . Białą koszulę dla mojego dziecka na początek i koniec roku szkolnego . Odpowiedz Link Zgłoś
gumka7 Re: I niech już pada 21.05.06, 21:16 Powinno zacząć lać. Bo ludzie sie nudzą. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=42203976 Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: I niech już pada 21.05.06, 21:19 ależ to znaczy, że już lało, bo to w czasie deszczu dzieci się nudzą;) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: I niech już pada 21.05.06, 21:21 No wiesz ...Skoro to lubią to co im bronić .. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: I niech już pada 21.05.06, 22:50 duży sukces! Nie pada, a wątek deszczowy na top-liście jako top-topów;) ps. a czy moje mosty (to też z wodą się łączy) w ogóle nikomu do gustu nie przypadły? Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: I niech już pada 21.05.06, 22:56 Chwilowo nie pada, jest za to duszno. Mosty jak mosty - stoją ;) Zaczynam rozumieć, dlaczego tak wszędzie pada. Wiecie co ? Niech nawet leje ! Porządnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: I niech już pada 21.05.06, 22:59 vauban napisał: > Chwilowo nie pada, jest za to duszno. > Mosty jak mosty - stoją ;) no stoją, ale nie tam, gdzie stać by mogły;) to tak szeptem;) Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: I niech już pada 21.05.06, 23:04 Szeptem dodam, że co niektóre mogłyby - gdyby zechciały - zmienić miejsce postoju. Zaś co do deszczu, to są miejsca, gdzie jeszcze nie napadało dosyć, a powinno... Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: I niech już pada 21.05.06, 22:57 Przypadły .... Ale wydaje mi się , że nie pasują do Torunia ... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: I niech już pada 21.05.06, 23:00 nie? a to pech! a jaki most widziałabyś w Toruniu? Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: I niech już pada 21.05.06, 23:03 Most , który ma ducha i przeszłość , taki jak nasz most poniatowskiego z kamiennymi ławeczkami po drodze . Szkoda , że Wasze przymostowe wieżyczki nie są odbudowane . Mosty , które pokazałaś pasują tylko do wielkich miast .. Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: I niech już pada 21.05.06, 23:08 Ale przeszłości nie da się zbudować od nowa ani znikąd przenieść w całości. Czasem trzeba zrobić coś całkiem nowego. Gdyby jednak udało się odbudować wieżyczki, to byłbym jako pierwszy za ! Gdyby jeszcze udało się odbudować wieżyczkę Poczty Głównej na rynku... Gdyby udało sie zrekonstruować hełm wieży ratusza... Gdyby... Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: I niech już pada 21.05.06, 23:09 Gdyby tak często nie padał deszcz... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: I niech już pada 21.05.06, 23:13 no tak, ale my chcemy być metropolią;) Ten z San Francisco to pod braci Golców i "naszego" Sharpa, co to na ściernisku San Francisco budować będzie;) Ten drugi - bo spodobały mi się uwieszone na nim korale, które są teraz w modzie;) Ale jak ma być z duchem, a na dodatek starym to proszę bardzo: Pierwszy przyszedł mi na myśl most praski (z CZ;), ale że to stoliczny to za duży dla nas. Mam mniejszy, dla małego miasta, ale nie dla samochodów, tylko do romantycznych spacerów;) www.firenze-oltrarno.net/english/arte/t-vecchio.html Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: I niech już pada 21.05.06, 23:15 Przepiękny ...:) Kiedyś jednak potrafili budować :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: I niech już pada 21.05.06, 23:17 :) ale tego nie da się chyba świsnąć, bo jak widać tłumy ludzkie go przemierzają w te i wewte, pilnując jak oka w głowie. Tamte dwa łatwiejsze były do przeniesienia;) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: I niech już pada 21.05.06, 23:19 Raczej się nie da , a szkoda . Zresztą , nawet gdyby po jednej cegiełce i za pozwoleństwem przenosić , kiedyś i tak by Wam to wypomniano ... No i jednak troszkę niepraktyczny jest - jak każda piękna rzecz :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: I niech już pada 21.05.06, 23:27 a to niech już sobie tam stoi. Ciekawa jest lista wszystkich mostów, szczególnie tych pierwszych www.nireland.com/bridgeman/Chronology.htm Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: I niech już pada 21.05.06, 23:25 Litości, chyba jednak nie piszesz tego poważnie :) Przecież to miał być żart towarzyski z tym "nielegalnym pozyskiwaniem mostów" ;) Na stronie Tryskacza widziałem projekty mostu z lokalizacją Waryńskiego - efektowne, dwupoziomowe, ale jakieś takie... płaskie to było. Mnie się nie podobało. A drogi dojazdowe !!! Nie dość masakry stoku fortu św. Jakuba, nie dość przecięcia Kępy, jeszcze zmiażdżmy smętne resztki fortu Kolejowego, zgroza. Potrzeba deszczu, więcej, więcej. Dlaczego nie pada ? Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: I niech już pada 21.05.06, 23:33 Oczywiscie , że nie namawiam nikogo do kradzieży , mówiąc o wypomonaniu po prostu cały czas pamiętam hasło " cały naród buduje swoją stolicę " i o tym , że wypomina się nam to do dziś ... Przy budowie mostu zawsze coś nieodwracalnie się zniszczy , jest to cena rozwoju miasta , być może za 50 czy 100 lat połowa starego Torunia będzie tylko wspomnieniem .... Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: I niech już pada 21.05.06, 23:48 O wypominaniu niczego nikomu mowy być nie może nawet, wszak nie o to się rozchodzi. Ale jak sama nie tak dawno wspomniałaś, "będę jeszcze kazał śmieci zbierać". Ano właśnie, szkoda mi przecież tego wszystkiego... Toruń, jak dotąd, miał mnóstwo szczęścia jeśli chodzi o co bardziej naruszające jego historyczne "hard core" - śródmieście inwestycje drogowe, mostowe, przemysłowe, mieszkaniowe i jakie jeszcze można wymienić. Zmiany następowały stopniowo, łagodnie (OK. Ciekawe, co pisałbym, żyjąc w latach trzydziestych o wyburzaniu fortyfikacji wokół Starego Miasta od strony północno - zachodniej, w latach 60 - tych o rozbiórce Lunety 6, w latach 70 - tych o radiostacji i pomniejszych rozbiórkach. Raczej nie użyłbym słowa "łagodnie"...). Masz słuszność, nie można przewidzieć ostatecznego kształtu miasta w perspektywie dziesięcioleci. Ale od tego właśnie są perspektywiczne plany zagospodarowania terenów, urbaniści, planiści etc. Oni jak nikt inny powinni przewidywać przyszłe trendy, nie trzeba do tego być zaraz pisarzem powieści science - fiction ! A przynajmniej, powinno się na takich stanowiskach znać trendy aktualne. Uuch, rozpędziłem się... Czy wspomniełem coś o tym, że powinno popadać, a jak na złość nie pada ? Wolałbym jednak, aby nowy most zniszczył coś bardziej na wschód od centrum. I do niszczenia mniej, i jakoś ruch uliczny tam większy... Co do estetyki mostowej: po jakimś czasie, każdy most zaczyna się podobać - o ile służy dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: I niech już pada 21.05.06, 23:57 Vauban , planiści i urbaniści nie załatwią sprawy . Miasto potrzebuje miejsca ,jasne , że nikt nie zburzy np. ruinek , żeby tam nowe bloki postawić , ale skupiając się na poszerzeniu granic i nowych osiedlach automatycznie zaniedba się to co stare , samo sie rozsypie , .. Powiedz mi , ale tak z ręką na sercu , czy żadnego z elementów umocnień nie zniszczono bądź nie zasypano bo stał na drodze ..??? Wspomniałes o deszczu ale ... qrcze ... nadal nie pada :) Odpowiedz Link Zgłoś
gumka7 Re: I niech już pada 22.05.06, 00:01 niestety co dnia czegoś ubywa .............. ------------------------------------- strach się bać Odpowiedz Link Zgłoś