Dodaj do ulubionych

świecka policja

30.05.12, 14:40
Wczoraj około godziny 00:00 na ulicy kopernika pewien mlody mezczyzna demoralizowal pobliskie kosze na smieci mimo tego ze dookola krazyl nieoznakowaly pojazd nalezacy do sluzb mundurowych, po jakims czasie panowe wlasnie z tego pojazdu zamiast zatrzymac sprawce doczepili sie do dwojki mlodych mezczyzn pod argumentem takim ze nie przeszli przez jezdnie na pasach o czym pozniej sie dowiedzialam, najzabawniejsze z tej calej sytacji bylo to ze nie ma tam pasow o soba ktora byla winna stala kilka metrow dalej zalatwiala sie w miejscu poblicznym wykrzykujac rozne wulgaryzmy, gdyby nie reakcja pewnej pani ktora zwrocila uwage funkcjonariuszom dwojka niewinnych mezczyzn zostala by zatrzymana za przejscie nie na pasach a wandal dalej by nie dawal ludziom spac
Obserwuj wątek
    • reserved.pl Re: świecka policja 30.05.12, 14:42
      wulgaryzmy* przepraszam za blad
      • co-rel Re: świecka policja 30.05.12, 15:20
        A gdzie w słowie wulgaryzmy popełniłeś błąd? Poprawkę napisałeś dokładnie tak samo, jak w tekście wyżej. :) Pomijając interpunkcję i inne, drobniejsze błędy, mnie interesuje "demoralizowanie koszy na śmieci". Popełnisz jakiś opis tej czynności? :)
        • sufcik Re: świecka policja 30.05.12, 15:29
          Skoro sama widziałaś to co się działo to dlaczego nic z tym nie zrobiłaś tylko teraz na forum o tym piszesz ?? hmm ??
          • vitan-ella Re: świecka policja 30.05.12, 22:24
            A od czego jest policja? To zwykli ludzie na własne ryzyko mają pilnować porządku? A ci którzy w tym czasie powinni się tym zająć udają, że nie widzą całej sytuacji. Kpina !
            • sufcik Re: świecka policja 31.05.12, 08:49
              Śmiać mi się chce jak czytam " od czego jest policja " idę o zakład że przedstawiona sytuacja wyglądała zupełnie inaczej... a osoba która założyła ten cały wątek najzwyczajniej w Świeciu się nudzi :) albo... dostała ostatnio mandat, więc na forum musi oczernić kogo trzeba...
              • reserved.pl Re: świecka policja 31.05.12, 10:20
                suficik odnosnie mojej pisowni, nie przywiazalem do niej wiekszej uwagi tak jak ty do swojej pracy, prawda jest taka ze robicie sobie co chcecie, zawijacie ludzi nie za ich czyny tylko od swojego widzi mi sie, smiech i jeszcze raz smiech
                • sufcik Re: świecka policja 31.05.12, 10:32
                  Nie napisałam niczego o Twojej pisowni, skomentowałam tylko fakt " że opisana sytuacja mogła wyglądać zupełnie inaczej niż przedstawiona przez Ciebie... " a To ogromna różnica i upewniasz mnie w tym że ostatnio musiała Ci świecka policja podpaść, pewnie mandatem itp... nie wiem, widze co piszesz, skoro ją tak atakujesz. Bywają różne sytuacje, ale nie wymyślajmy bzdur by " narzekać " bo później... jak faktycznie będzie się coś działo to zadzwonisz na 112.
                  • reserved.pl Re: świecka policja 31.05.12, 12:03
                    podpadła ? chlopaku w jakich ty czasach zyjesz... nigdy nie pomogla, wrecz przeciwnie, wiecej przeszkadzala
                    w sytuacji ktora opisalem wyraznie brakowalo mi obiektywizmu nie mowiac juz o profesionalizmu ktorej z pewnoscia im brakowalo, jezeli jestes innego zdania to nie mamy o czym rozmawiac
                    • reserved.pl Re: świecka policja 31.05.12, 12:04
                      im*
                      • co-rel Re: świecka policja 31.05.12, 12:16
                        Hej reserved, opiszesz w końcu na czym polega "demoralizowanie koszy na śmieci"?
                      • ile bravo 01.06.12, 10:28

są dobre strony
                        otwierania nisz

moja wiedza jest głębsza
                    • sufcik Re: świecka policja 31.05.12, 12:57
                      Raczej dziewczyno a nie chłopaku, to tak w formie wyjaśnienia, faktycznie żyję w dziwnych czasach skoro " demoralizowanie koszy na śmieci " wywołuje takie emocje :)
              • vitan-ella Re: świecka policja 31.05.12, 12:29
                Ta sytuacja dokładnie tak wyglądała jak w opisanym poście, ale oczywiście lepiej doczepiać się do pierdół i rozmydlać swój brak profesjonalizmu czepiając się, że chłopak nie ma co robić i wymyśla. Zresztą całe zdarzenie miało miejsce pod kamerą ( jeśli chodzi o sytuację z koszem ) więc chyba nie trudno to sprawdzić czy faktycznie zaistniało jak również można zauważyć na tym samym nagraniu nieoznakowany radiowóz który się błąka bez celu.
                Do co-rel idź do policji i poproś o odtworzenie tego nagrania to może przynajmniej znajdziesz im jakieś zajęcie i dowiesz się co to znaczy demoralizowanie koszy na śmieci.
                • co-rel Re: świecka policja 31.05.12, 13:22
                  > Do co-rel idź do policji i poproś o odtworzenie tego nagrania to może przynajmn
                  > iej znajdziesz im jakieś zajęcie i dowiesz się co to znaczy demoralizowanie kos
                  > zy na śmieci.

A po co mam iść "do policji", skoro w wątku uczestniczy osoba, która rzekomo była tego świadkiem? :) Tak trudno napisać, co się rozumie pod określeniem "demoralizowanie koszy na śmieci"?
                  • sufcik Re: świecka policja 31.05.12, 13:48
                    co-rel napisała:

> A po co mam iść "do policji", skoro w wątku uczestniczy osoba, która rzekomo by
                    > ła tego świadkiem? :) Tak trudno napisać, co się rozumie pod określeniem "demor
                    > alizowanie koszy na śmieci"?

Osoba która rozpoczęła ten wątek jak wspomniałam nudzi się. Skoro " demoralizowanie koszy na śmieci " do tego stopnia ją zniesmaczyło że postanowiła opisać całą sytuację na forum.
                  • vitan-ella Re: świecka policja 31.05.12, 13:53
                    Demoralizacja – stan charakteryzujący się występowaniem zjawisk sprzecznych z przyjętymi normami moralnymi

Kosz na śmieci jest pojemnikiem zrobionym zazwyczaj z metalu lub tworzywa sztucznego używanym do przechowywania odpadów.

Więc jeśli nie wystarczy Ci to, co powyżej napisałam (co na wszelki wypadek już wolę pozostawić bez komentarza, bo nie zamierzam Cie obrażać ) , to teraz z pewnością powinieneś zobaczyć to nagranie, bo już bardziej zrozumiale wg mnie wyjaśnić się tego nie da.

Właściwie zamiast słowa demoralizować, bardziej pasowałoby niszczyć, ale chyba każdy normalny człowiek jest w stanie zrozumieć o co chodzi i nie czepiać się jak małe dziecko jednego wyrazu.
                    • co-rel Re: świecka policja 31.05.12, 15:07
                      > Demoralizacja – stan charakteryzujący się występowaniem zjawisk sprzeczny
                      > ch z przyjętymi normami moralnymi

No i jakie wg Ciebie normy moralne, dotyczą kosza na śmieci? :) Moralność to system zasad społecznych i kulturowych. Spotkałaś się gdzieś ze społeczeństwem (warto zapoznać się z definicją tego słowa) koszy na śmieci? :)

> Kosz na śmieci jest pojemnikiem zrobionym zazwyczaj z metalu lub tworzywa sztuc
                      > znego używanym do przechowywania odpadów.

I co w związku z tym? Jaki ma to związek z moim pytaniem o przebieg "demoralizacji kosza na śmieci"?

> Więc jeśli nie wystarczy Ci to, co powyżej napisałam

Jak widać, nie wystarcza… Powód jest jeden. Nie potrafisz wprost napisać, ani nawet w zawoalowanej formie przyznać, że reserved.pl nie odróżnia słowa "demoralizować" od "demolować". Ot, to cała filozofia Twojego bełkotliwego wywodu… :)
                      • vitan-ella Re: świecka policja 31.05.12, 17:20
                        " Właściwie zamiast słowa demoralizować, bardziej pasowałoby niszczyć, ale chyba każdy normalny człowiek jest w stanie zrozumieć o co chodzi i nie czepiać się jak małe dziecko jednego wyrazu. "

Chyba nie doczytałeś do końca mojej wypowiedzi, bo słowo demolować to synonim słowa niszczyć.
                        • co-rel Re: świecka policja 31.05.12, 19:14
                          > " Właściwie zamiast słowa demoralizować, bardziej pasowałoby niszczyć, ale chyb
                          > a każdy normalny człowiek jest w stanie zrozumieć o co chodzi i nie czepiać się
                          > jak małe dziecko jednego wyrazu. "
                          >
                          > Chyba nie doczytałeś do końca mojej wypowiedzi, bo słowo demolować to synonim
                          > słowa niszczyć.

Zastanawiam się, po co w ogóle z Tobą dyskutuję, skoro Ty wyraźnie dajesz do zrozumienia, że nie wiesz co to znaczy "demoralizacja". Moralność tyczy się tylko istot żywych i rozumnych! Jakakolwiek próba klejenia takiego słowa z przedmiotami (rzekomo stosowana jako synonim słowa "demolowanie"), świadczy jedynie o poważnych brakach w edukacji. Nie kompromituj się, bo obojętnie jakimi bredniami będziesz tłumaczyć "demoralizowanie koszy na śmieci", zawsze będą to tylko… brednie. :)
                          • sufcik Re: świecka policja 01.06.12, 08:05
                            Ten wątek staje się " przekomiczny " miłe urozmaicenie początku dnia :)
                            " demoralizacja koszy na śmieci " :)) koleżanka / kolega za chwilę rozpocznie wątek " UWOLNIJMY KOSZE NA ŚMIECI " skoro są to " istoty żywe "

co-rel napisała:

> > " Właściwie zamiast słowa demoralizować, bardziej pasowałoby niszczyć, al
                            > e chyb
                            > > a każdy normalny człowiek jest w stanie zrozumieć o co chodzi i nie czepi
                            > ać się
                            > > jak małe dziecko jednego wyrazu. "
                            > >
                            > > Chyba nie doczytałeś do końca mojej wypowiedzi, bo słowo demolować to syn
                            > onim
                            > > słowa niszczyć.
                            >
                            > Zastanawiam się, po co w ogóle z Tobą dyskutuję, skoro Ty wyraźnie dajesz do zr
                            > ozumienia, że nie wiesz co to znaczy "demoralizacja". Moralność tyczy się tylko
                            > istot żywych i rozumnych! Jakakolwiek próba klejenia takiego słowa z przedmiot
                            > ami (rzekomo stosowana jako synonim słowa "demolowanie"), świadczy jedynie o po
                            > ważnych brakach w edukacji. Nie kompromituj się, bo obojętnie jakimi bredniami
                            > będziesz tłumaczyć "demoralizowanie koszy na śmieci", zawsze będą to tylko̷
                            > 0; brednie. :)
                            • reserved.pl Re: świecka policja 01.06.12, 09:48
                              suficik co-real i tak wam leci kolejny dzien na sluzbie na pisaniu bzdetow, szkoda gadac, za robote byscie sie wkoncu wzieli szczeniaki
                              • sufcik Re: świecka policja 01.06.12, 10:49
                                W końcu kolega pokazał prawdziwy jad :) Bzdety ?? sam rozpoczynasz bzdetny wątek ?? a później masz pretensje że nie idzie Ci szykana ?? Oj nie ładnie tak się zachowywać... nie ładnie

reserved.pl napisał:

> suficik co-real i tak wam leci kolejny dzien na sluzbie na pisaniu bzdetow, szk
                                > oda gadac, za robote byscie sie wkoncu wzieli szczeniaki
                                • reserved.pl Re: świecka policja 01.06.12, 17:31
                                  widze problem jest znacznie powazniejszy niz myslalem, widocznie nie chodzilem na lekcje jezyka polskiego gdzie pani przerabiala temat czytanie ze zrozumieniem
                                  • reserved.pl Re: świecka policja 01.06.12, 17:31
                                    chodziles*
                                    • co-rel Re: świecka policja 01.06.12, 18:16
                                      > widocznie nie chodzilem na lekcje jezyka polskiego gdzie pani przerabiala temat czytanie ze
                                      > zrozumieniem

Po Twoich wypowiedziach obawiam się, że nie chodziłeś na żadne lekcje języka polskiego. Nawet na tym forum, trudno trafić na wypowiedzi bardziej najeżone błędami niż Twoje. W obliczu tego faktu, wmawianie innym jakichkolwiek ułomności w kwestii języka polskiego, jest co najmniej nie na miejscu.
                              • maxym45 Re: świecka policja 01.06.12, 20:50
                                Policja ,są policjańci i pseudo-gliny W pory robią na widok oprychów nie mogą sobie dać rady z chlopcami z Mestwina ,ale jak ktoś przejdzie nie po pasach no to wychodzi z nich cale zlo.A czy szanowni Policjanci pomyśleli / jeżeli myslenie nie sprawia trudności/ jak bardzoo niebezpieczne jest przejście dla pieszych na ulicy Kopernika zarówno to przy Klasztornej oraz to przy Mestwina.Czy ci sami panowie pomysleli ,że czas najwyższy pomalować pasy na Ul Mestwina na skrzyżowaniu z ul.Kopernika.I czy ktoś z w/w analizował ,że wyjazd z ul.Mestwina na Wolska Polskiego to koszmar pojazdy jeżdżą po chodniku bo ulica wąska a przy biurze turystycznym stoją pojazdy i zawsze trzeba jechać po podwójnej ciągłej.Ale poco to lepiej zajmować się bzdetami kto gdzie przechodzi.
                                • sufcik Re: świecka policja 04.06.12, 07:30
                                  od kiedy policja zajmuje się malowaniem pasów ?? pogubiłam się już w tych wypowiedziach.
                                  • reserved.pl Re: świecka policja 04.06.12, 11:11
                                    suficik masz racje policja jest od niczego, kilka latek cicho przesiedziec i bedzie dobrze hehe
                                    • sufcik Re: świecka policja 04.06.12, 15:01
                                      Reserved.pl dopowiadasz sobie za bardzo...

reserved.pl napisał:

> suficik masz racje policja jest od niczego, kilka latek cicho przesiedziec i be
                                      > dzie dobrze hehe
                                      • polaris15 Re: świecka policja 11.06.12, 09:00
                                        Pomijając powyższe wpisy. Podkreślam, że to tylko moje zdanie. Policja owszem jeździ, patrzy, przygląda się, ale... wg mnie jest zbyt mało interwencji, tzn. wiele razy widziałam jak puszczają łamanie prawa "mimo oczu". Nic nie wynika z tego, że są. Dobrze bawią się za kierownicą służbowych i niby "nikomu nieznanych" aut. Łamanie prawa zaczyna się już od drobnych występków, rośnie bezczelność, zuchwałość i mamy efekty. Nie robią nic, nawet gdyby przestępstwem dostali pstryczka w nos. Są wygodni i leniwi. Uważam, że mogli by usprawnić poruszanie się po naszym mieście gdyby choć raz pofatygowali się zainterweniować, nie mówię o wlepianiu mandatów, ale o pouczeniach. Robią na nich wrażenie chłopaczki na BP, auta na sprzedaż pod stylową, grupy młodzieży i tak wiodą spokojne życie do rychłej emerytury. Poza tym, 80% z nich są za młodzi do pełnienia niektórych funkcji. Żadnej inwencji w zwiększaniu bezpieczeństwa w naszym mieście. Poproszę o fotoradar na Al.J.P. II od biur Polo do Hali. Co ludzie tu wyprawiają?!?! Dlaczego nie ma kontroli stopnia hałasu motorów? żyć się nie da, a to nam szkodzi. Zapychanie "krzyżówek"- wjeżdżanie na skrzyżowanie bez wystarczającego miejsca na auto - stanie na czerwonym na środku. itd. itp. Pokuszę się o odwiedzenie ich strony pod kątem wykrywalności, ilości interwencji. ja im nie ufam.
    • bartek1979mmm Re: świecka policja 04.06.12, 19:26
      Limuzyna do ŚLUBU

Mercedes S-class W140 - maksimum luksusu

Wynajem auta z kierowcą do ślubu i innych imprez (chrzciny, randki, wieczory kawalerskie, panieńskie, dyskoteki itp.).

!!! PROMOCJA !!! 399zł !!! PROMOCJA !!!

Dojazd - GRATIS
      Przystrojenie - GRATIS

extramercedes@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka