16.02.13, 17:17
najpierw ogłosił żałobę, a później śmieszyło go , że ludzie wytykali nieodwołanie imprez ...
coś tu chyba nie w porządku panie Pogoda. Kiedy pan był chory całe miasto modliło się za pana, ale teraz coraz więcej grabi pan sobie na niekorzyść... pozbawienie rolników jarmarku zupełnie bezsensownie też mam na myśli. Coraz mniej pan mi się podoba
Obserwuj wątek
    • victor93 Re: burmistrz 16.02.13, 18:48
      Rodzina i przyjaciele na pewno podeszli odpowiednio do żałoby . Ale ogłoszenie jej na miasto było niepotrzebne i to jeszcze na koniec karnawału. Albo ktoś ma żałobę w sobie albo idzie się bawić proste.
      • yo-k Re: burmistrz 16.02.13, 19:50
        Co ty pie... jaka żałoba w sercu?!A inna na zewnątrz? albo jest, albo nie!Została ogłoszona, bo stała się wielka tragedia i każdy odczuwający człowiek, prawdziwy! w tych dniach i na zawsze zjednoczył się z rodzicami, którzy w jednej chwili stracili sens swojego życia. nie znam tych ludzi, ale nie potrafię przestać myśleć o tym co się stało, nie potrafię tego objąć
    • nonnel Re: burmistrz 16.02.13, 19:48
      plus161 napisała:

> najpierw ogłosił żałobę, a później śmieszyło go , że ludzie wytykali nieodwołan
      > ie imprez ...
      --kogo śmieszyło?skąd masz takie dokładne informacje?

> coś tu chyba nie w porządku panie Pogoda. Kiedy pan był chory całe miasto modli
      > ło się za pana, ale teraz coraz więcej grabi pan sobie na niekorzyść
      ---jak to całe miasto się modliło?skąd masz takie szczegółowe informacje?czy ty aby nie przesadzasz????

... pozbawi
      > enie rolników jarmarku zupełnie bezsensownie też mam na myśli. Coraz mniej pan
      > mi się podoba
      --ja Ci proponuje iśc do urzędu miasta we wtorek,gdy burmistrz przyjmuje interesantów...wtedy możesz z nim o tym porozmawiać...bo takie pisanie na forum niczego nie wnosi-tym bardziej nie jest dyskusją-a zdaje się taki masz zamiar..??czy zgoła inny??
      Po za tym zawsze możesz rozpocząć kampanię wyborczą już dziś i kandydować na ten urząd.....tylko jest parę szkopułów...otóż musiałbyś mieć duże poparcie,tak około 70 parę procent....(i to przez 24 lata)..a to trudne jest.....bo samym "mazaniem" na forum nic nie zdziałasz!
      • maur_123 Re: burmistrz 16.02.13, 21:39
        Mnie również nie podobało się to obłudne ogłoszenie żałoby.Skoro były zaplanowane imprezy i nie planowano ich odwoływać dlaczego więc została ogłoszona żałoba? Ale skoro została ogłoszona to ten huczny bal na którym bawili się przedstawiciele władz można było zorganizować w innej formie bez ponoszenia strat.Należało wręczyć nagrody , zjeść to co było do zjedzenia, spotkać się towarzysko bez tańców i alkoholu i minutą ciszy wspomnieć tragicznie zmarłych Chłopców.Uważam również, że Burmistrz jako ojciec Gminy mógł udać się na pogrzeb by pożegnać Ofiary tej tragedii.Takie jest moje zdanie i mam do niego prawo!
        • fswi Re: burmistrz 17.02.13, 11:24
          O jakim hucznym balu prawisz?
      • piotr2_pl Re: burmistrz 17.02.13, 09:29
        nonnel, przestań pieprzyć i zastanów się może zanim wyślesz swoje debilne uwagi mało związane z wątkiem.
        • nonnel Re: burmistrz 17.02.13, 12:42
          Po pierwsze nie "uwagi debilne" jak to nazwałeś tylko proste zapytania,po drugie w odróżnieniu od Ciebie zastanawiam się dwa razy zanim cokolwiek napiszę na tym forum,po trzecie wskaż mi która moja "uwaga" jest mało związana z wątkiem??,po czwarte-nie nadużywaj słowa "debilny,a,e" jeśli nie rozumiesz znaczenia tegoż słowa.
          Skoro używasz słów,których nie rozumiesz jak myślisz jak można cię nazwać???Głupek?Idiota?
          Wybierz sobie sam gdyż ja nie jestem w stanie.
          Aha ...."pieprzyć" jest czasownikiem przechodnim niedokonanym i oznacza w języku polskim takie czynności jak:
          -dodawać pieprzu do jedzenia
          - pot. mówić bzdury, kłamać
          -pot. pogardzać kimś/czymś, lekceważyć kogoś
          - wulg. pot. uprawiać seks
          ...ani nic nie gotuję,ani bzdur nie piszę,ani nie pogardzam nikim a tym bardziej nie uprawiam seksu na forum.....Więc powiedz mi w jakim kontekście użyłeś to słowo wobec mojej osoby?
          Kolejny dowód na to że nie masz pojęcia o tym o czym piszesz,oraz że jesteś niepoważnym partnerem do dyskusji.Pomijam fakt że chorobliwie nawiedzony na punkcie burmistrza itp.
          Takich ludzi się leczy-u nas w mieście!Chyba wiesz gdzie?
          • piotr2_pl Re: burmistrz 17.02.13, 13:55
            Oj tam, oj tam... Twoje "proste" pytania bardziej wyglądają na retoryczne, niż proste...

Nie tylko mało, ale kompletnie nie związana z wątkiem jest Twoja ostatnia (wytłuszczona) wypowiedź w pierwszym poście.

Bardzo fajnie wyjaśniłeś znaczenie słowa pieprzyć, jednakże uprawiać seks na forum to perwersja , o którą nigdy Ciebie nie podejrzewałem.

Nie wydaje się Tobie przypadkiem, że stwierdzenie jakobym był: "chorobliwie nawiedzony na punkcie burmistrza" to coś w rodzaju, przyganiał kocioł garnkowi?
            • nonnel Re: burmistrz 17.02.13, 15:47
              ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha....!!!
              ..a ten z uporem maniaka swoje....
              ..ech..
      • plus161 Re: burmistrz 17.02.13, 17:06
        Odsyłam was do ostatniego wydania Czasu Świecia, tam jest wyszczególnione jakie były imprezy i co powiedział burmistrz. Nie pododa mi sie jego zachowanie coraz bardziej i już, wolno mi, demokracja jest.
        • fswi Re: burmistrz 17.02.13, 18:33
          No ok, ale fakt, że Czas Świecia wymienił imprezy jakie odbyły się w tym czasie w Świeciu, nie oznacza jednocześnie, że „przedstawiciele władz bawili się na jakimś hucznym balu” – jak to napisał maur_123. Z tego co mi wiadomo, burmistrz wręczył tylko jakieś pamiątki, powiedział kilka słów i po chwili opuścił miejsce imprezy. Ktoś tu chyba mija się więc z prawdą.
          • maur_123 Re: burmistrz 17.02.13, 19:13
            Z imprezy jest też relacja w Tv CSW, wywiadu udziela nawet wychowawczyni tragicznie zmarłych chłopców z klasy maturalnej.
            • fswi Re: burmistrz 17.02.13, 19:15
              > Z imprezy jest też relacja w Tv CSW

I widziałeś na niej bawiącego się burmistrza? :)
              • maur_123 Re: burmistrz 17.02.13, 19:18
                sam fakt,że był na tej imprezie! Uważasz,że nie była ona huczna? Ja widząc zdjęcia, relacje i wypowiedzi uczestników jestem innego niż Ty zdania.Każdy ma prawo do swojej racji!
                • nonnel Re: burmistrz 17.02.13, 21:06
                  maur_123 napisała:

> sam fakt,że był na tej imprezie!
                  --co sam fakt że był na tej imprezie?jest burmistrzem-dostał zaproszenie-opuścił imprezę po godzinie..co w tym widzisz nieodpowiedniego???
                  Uważasz,że nie była ona huczna?
                  --a była?byłeś na niej?czy tylko na podstawie domysłów i relacji tv wysuwasz wnioski?a może uczestnicy imprezy w jakiś sposób uczcili pamięć ofiar wypadku?wiadomo coś ci o tym?
                  Ja widząc zdjęcia, relacje i wypowiedzi uczestników jestem innego niż Ty zdania.Każdy ma prawo do swojej racji!
                  --przytocz choć jedną wypowiedz uczestników!
                  każdy ma prawo do swoich poglądów a nie racji!

• maur_123 Re: burmistrz 17.02.13, 21:40
                    nonnel, jeśli masz dostęp do TV CSW to posłuchaj wypowiedzi uczestników .Forum to nie miejsce by przytaczać czyjeś wypowiedzi. Tak nawiasem czytając Twoje posty zauważam , że jesteś kąśliwą osóbką mająca problemy i starającą się tu anonimowo dowartościować jadąc na forumowiczów, którzy nie zgadzaj się z Tobą.Więcej pokory i tolerancji człowieczku
                    • nonnel Re: burmistrz 18.02.13, 07:48
                      maur_123 napisała:

> nonnel, jeśli masz dostęp do TV CSW to posłuchaj wypowiedzi uczestników
                      -----nie mam takiego dostępu,dlatego prosiłem o przytoczenie takich wypowiedzi!

.Forum to nie miejsce by przytaczać czyjeś wypowiedzi.
                      ----no jak to nie?w każdej dyskusji naturalne jest że używa się przytoczeń,cytatów itp....hm..przytaczać czyjejś wypowiedzi nie można ale za to można czyjeś zachowanie komentować i negować,tak? Dziwne prawa na tym forum działają....

Tak nawiasem czytając Twoje posty zauważam , że jesteś kąśliwą osóbką mająca problemy i starającą się tu anonimowo dowartościować jadąc na forumowiczów, którzy nie zgadzaj się z Tobą.Więcej pokory i tolerancji człowieczku
                      -----a z czym ja niby mam problemy?z tym że myślę inaczej niż ty??!!że mam inny pogląd na tą sprawę?daj spokój człeku...ie ośmieszaj się!
                      Otóż mylisz się-niektórzy forumowicze nie nie zgadzają się ze mną tylko ja mam inne poglądy niż oni.Tylko dziwnym przypadkiem,gdy proszę ich o potwierdzenie ich "tez" w postaci przytoczeń itp.itp. nagle się okazuje że nabierają wody w usta i jedyną ich obroną jest niezrozumiały atak...np.twoje,bezpodstawne wywody..
                      O moją pokorę i tolerancję nie musisz się martwić--gorzej jest z tym u Ciebie
                      Wystarczy tylko że mam inny pogląd a już od razu nazywasz mnie" że jestem kąśliwą osóbką mająca problemy i starającą się tu anonimowo dowartościować jadąc na forumowiczów.."
                      ...no przepraszam bardzo ale jeśli tym "czymś" nazywasz tzw. tolerancję.....to ja nie mam więcej pytań!!
                      • tom-ton Re: burmistrz 19.02.13, 17:40
                        masz problemy z orientacją
                        i ja i ty o tym wiemy, ma się ktoś jeszcze dowiedzieć?
                • fswi Re: burmistrz 17.02.13, 21:29
                  > sam fakt,że był na tej imprezie! Uważasz,że nie była ona huczna?

Huczna to może i ona była, ale wtedy, kiedy burmistrz ją opuścił. Do tego momentu nic się nie działo oprócz zwykłej prezentacji zasłużonych osób i uścisków rąk. Jakakolwiek ta impreza była później – burmistrz już w tym nie uczestniczył. Trzymaj się więc faktów, bo za chwile dowiemy się od Ciebie, że burmistrz imprezował również w Carmelu. :)
      • j13131276 Re: burmistrz 17.02.13, 23:58
        no samym pisaniem to nic nie zdziała(i jeszcze trzeba mieć dokładniejsze informacje) ale dobrze że ktoś się interesuje.A z kampanią to przesadzasz nie trzeba być zaraz radnym żeby mieć swoje zdanie o tym co się wyrabia w naszym powiecie.np.przeczytaj o artykule dojazd z Bydgoszcz do Świecia koleją,to są cyrki dopiero ,gdzie jest teraz ta kasa z naszych podatków ta firma to jakaś lipa powinni tą kasę zwrócić.
    • piotr2_pl Re: burmistrz 18.02.13, 11:50
      Wydarzyła się olbrzymia tragedia, głośna na całą Polskę. Burmistrz ogłosił żałobę, ale nieoficjalnie, co oznacza, że jest żałoba i jednocześnie jej nie ma, jak komu wygodniej... Przecież to tak jakby dać panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek. Dla mnie to szczyt hipokryzji.

• nonnel Re: burmistrz 18.02.13, 15:17
        piotr2_pl napisał:

> Wydarzyła się olbrzymia tragedia, głośna na całą Polskę
        --oczywiście!to była olbrzymia tragedia!zgadza się

. Burmistrz ogłosił żałobę, ale nieoficjalnie, co oznacza, że jest żałoba i jednocześnie jej nie ma, jak komu wygodniej... Przecież to tak jakby dać panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek.Dla mnie to szczyt hipokryzji.
        ---burmistrz ogłosił żałobę-to fakt bezsprzeczny..ale skąd wziąłes pojęcie cytuję:"ale nieoficjalnie, co oznacza, że jest żałoba i jednocześnie jej nie ma, jak komu wygodniej.."
        ..no co za bzdura?jak to nieoficjalnie?przecież ogłosił ją oficjalnie,od wtorku do soboty włącznie..odnotowały to media i oficjalna strona urzędu miejskiego.
        Więc nie przeinaczaj faktów.
        I co to znaczy:"jak komu wygodniej"? Komu i co i jak wygodniej?

>
        >
        >
        >
        >
        • piotr2_pl Re: burmistrz 19.02.13, 08:41
          nonnel, zanim zaczniesz się wymądrzać bądź łaskaw przeczytać artykuł: "Był bal, koncert, raut dla sponsorów i żałoba" w ostatnim Czasie Świecia z dnia 15 lutego 2013r, a być może zrozumiesz o czym mówię. Jeżeli nie masz tego numeru, to z pewnością znajdziesz go u swoich znajomych.
          • nonnel Re: burmistrz 19.02.13, 11:49
            piotr2_pl napisał:

> nonnel, zanim zaczniesz się wymądrzać bądź łaskaw przeczytać artykuł: "Był bal,
            > koncert, raut dla sponsorów i żałoba" w ostatnim Czasie Świecia z dnia 15 lute
            > go 2013r, a być może zrozumiesz o czym mówię. Jeżeli nie masz tego numeru, to z
            > pewnością znajdziesz go u swoich znajomych.

-A powiedz,co to zmieni??Czy jak za pomocą czarodziejskiej różdzki nagle zmienię o 180 stopni swoje poglądy i oceny,po przeczytaniu tegoż artykułu?Czas Świecia to jakaś wyrocznia jest??
            ..zresztą jeszcze tak niedawno "narzekałeś" na to pismo!!
            • nonnel Re: burmistrz 19.02.13, 11:49
              nonnel napisał:

> piotr2_pl napisał:
              >
              > > nonnel, zanim zaczniesz się wymądrzać bądź łaskaw przeczytać artykuł: "By
              > ł bal,
              > > koncert, raut dla sponsorów i żałoba" w ostatnim Czasie Świecia z dnia 1
              > 5 lute
              > > go 2013r, a być może zrozumiesz o czym mówię. Jeżeli nie masz tego numeru
              > , to z
              > > pewnością znajdziesz go u swoich znajomych.
              >
              > -A powiedz,co to zmieni??Czy jak za pomocą czarodziejskiej różdzki nagle zmieni
              > ę o 180 stopni swoje poglądy i oceny,po przeczytaniu tegoż artykułu?Czas Świeci
              > a to jakaś wyrocznia jest??
              > ..zresztą jeszcze tak niedawno "narzekałeś" na to pismo!!
            • piotr2_pl Re: burmistrz 19.02.13, 14:06
              nonnel napisał:
              > -A powiedz,co to zmieni??Czy jak za pomocą czarodziejskiej różdzki nagle zmieni
              > ę o 180 stopni swoje poglądy i oceny,po przeczytaniu tegoż artykułu?Czas Świeci
              > a to jakaś wyrocznia jest??
              > ..zresztą jeszcze tak niedawno "narzekałeś" na to pismo!!

Twoje poglądy, to Twoja sprawa. Masz do nich prawo i nigdy nie twierdziłem inaczej. I nigdy tez nie żądałem, żebyś je zmieniał.

Napisałem wcześniej:
              Burmistrz ogłosił żałobę, ale nieoficjalnie, co oznacza, że jest żałoba i jednocześnie jej nie ma, jak komu wygodniej...

Żeby zostało dla potomnych. Burmistrz co prawda ogłosił żałobę na stronach Urzędu, ale decyzja ta nie została wpisana do Wojewódzkiego Dziennika Urzędowego, więc to jest tak jakby jej nie było...

• fswi Re: burmistrz 19.02.13, 15:48
                > Żeby zostało dla potomnych. Burmistrz co prawda ogłosił żałobę na stronach Urzę
                > du, ale decyzja ta nie została wpisana do Wojewódzkiego Dziennika Urzędowego, w
                > ięc to jest tak jakby jej nie było...

Wydaje mi się, że żałoba w pojęciu społeczno-administracyjnym funkcjonuje jedynie jako żałoba narodowa, którą wprowadza w życie prezydent lub Rada Ministrów. Mam więc nieodparte wrażenie, że żałoba miejska lub gminna, to jedynie przejaw taktu urzędników, a nie oficjalny stan poparty jakąkolwiek ustawą. Jeśli się mylę, proszę o jakieś linki do odpowiednich artykułów, posiadających moc prawną.
                Dlatego też nie wydaje mi się, że taki stan obligował organizatorów imprez, do jego respektowania. Oczywiście nie twierdzę, że wszyscy oni mieli głęboko gdzieś tragedię, która się wydarzyła, jednak pewne jest, że jeśli prawo nie zabrania, to niektóre imprezy trudno jest odwołać. Szczególnie mam tu na myśli „Bal Piłkarza”. To był koniec karnawału. Zaproszona była cała masa osób, na pewno też sporo pieniędzy zainwestowane. Byli przedstawiciele PZPN, Kancelarii Premiera, itd. Takie rzeczy organizuje się z dużym wyprzedzeniem i nie jest możliwe ot tak sobie – przesunięcie ich o kilka dni. I co w tym przypadku mieli zrobić organizatorzy? Zorganizować bal po zakończeniu karnawału? W trakcie postu? :)
                • zana781 Re: burmistrz 19.02.13, 17:05
                  Po co w takim razie oglaszac zalobe, skoro jej ogloszenie do czegos zobowiazuje.
                  W szkole podstawowej nr.5 miala sie odbyc zabawa, nie odbyla sie wlasnie z powodu ogloszonej zaloby.
                  Albo nie oglaszamy zaloby i imprezy ida pelna para, albo oglaszamy i sie z tego wywiazujemy.
                  Dla mnie gadanie, ze gdzies tam czegos nie zglosil, jest tlumaczeniem dziecka z przedszkola.
                  • fswi Re: burmistrz 19.02.13, 17:25
                    > Po co w takim razie oglaszac zalobe, skoro jej ogloszenie do czegos zobowiazuje

Przecież to napisałem.
              • nonnel Re: burmistrz 19.02.13, 21:54

> Twoje poglądy, to Twoja sprawa. Masz do nich prawo i nigdy nie twierdziłem inac
                > zej. I nigdy tez nie żądałem, żebyś je zmieniał.

---no inaczej raczej być nie może!!
                >
                > Napisałem wcześniej:
                > Burmistrz ogłosił żałobę, ale nieoficjalnie, co oznacza, że jest żałoba i je
                > dnocześnie jej nie ma, jak komu wygodniej...
                >

>
                > Żeby zostało dla potomnych. Burmistrz co prawda ogłosił żałobę na stronach Urzę
                > du, ale decyzja ta nie została wpisana do Wojewódzkiego Dziennika Urzędowego, w
                > ięc to jest tak jakby jej nie było...

--taaa....wpisał sobie w swój notesik i nikomu tego nie pokazał!jasne!
                >
                >
                >
                >
                • piotr2_pl Re: burmistrz 20.02.13, 12:27
                  nonnel napisał:
                  > --taaa....wpisał sobie w swój notesik i nikomu tego nie pokazał!jasne!

Niechcący prawdę powiedziałeś. Tak, wpisał sobie w swój notesik, bo taką rolę w gruncie rzeczy pełni strona UM i nie pokazał tego w Dzienniku Urzędowym, czyli żałoba nie nabrała mocy prawnej. Jestem pełen podziwu dla wolty pana Pogody, ale za to mógł być na balu...
    • piotr2_pl Re: burmistrz 20.02.13, 14:07
      nonnel napisał:
      > hahahahahahahahahahahahahahaahahahahaaaa!!!!!

Chyba masz rację, postępowanie Burmistrza tylko wyśmiać można, niestety...
      • nonnel Re: burmistrz 20.02.13, 15:34
        po tym wpisie już wiem na bank że jesteś.....hm mało rozgarnięty!
        • tom-ton Re: burmistrz 20.02.13, 21:18
          Ale za to hetero.
          • piotr2_pl Re: burmistrz 22.02.13, 13:09
            tom-ton napisał(a):
            > Ale za to hetero.
            Pewnie że tak i to bardzo :D słowo harcerza :D

A wracając do tematu "burmistrz".
            Jak znam życie, to wyjątkowo obiektywny artykuł: "Były bal, koncert, raut dla sponsorów i żałoba" z pewnością wywoła wściekłą reakcję Burmistrza Pogody i jakieś tam głupawe zarzuty nierzetelności w stosunku do Redakcji Czasu Świecia. Było już coś podobnego wcześniej przy innej okazji.

Nie dajcie się, bo rolą gazety nie jest chwalenie lokalnej władzy za zrobienie nowej rabaty, bo to można wyczytać na stronach urzędu, tylko patrzenie tej władzy na ręce w interesie nas wszystkich.

• jawanda Re: burmistrz 23.02.13, 00:48
              Wydarzyła się ogromna tragedia,ale to tragedia konkretnej rodziny i ewentualnie osób,które tych chłopców i tę rodzinę znali.Proszę mi powiedzieć dlaczego ludzie,którzy absolutnie nie znali tych osób mieliby zrezygnować ze swoich planów,dlaczego mieliby ponosić straty?
              Osobiście uważam,że Burmistrz pospieszył się z ogłoszeniem żałoby,ale rozumiem intencje.Pewnie liczył się z tym,że gdyby tego nie zrobił odebrano by to jako nietakt ze strony Magistratu.
              Znam ludzi,którzy do białego rana bawili się świetnie na wspomnianym balu i absolutnie nie uważam,że zrobili coś złego,mieli do tego prawo.Zapłacili,przygotowywali się do tej imprezy wiele dni i nie widzę najmniejszego powodu dla którego mieliby z tego zrezygnować.
              Udawanie żałoby po kimś kogo się nawet ie kojarzy,to moim zdanie czysta hipokryzja.Tak zachowują się wszystkie dewotki i bigotki pchające się do kostnicy i na pogrzeby.
    • jawanda Re: burmistrz 23.02.13, 01:55
      Tak na marginesie,zmuszanie kogoś do przeżywania żałoby jest delikatnie mówiąc nietaktem.Wytykanie natomiast,tu konkretnie Burmistrzowi,że za mało okazał żal i smutek,to zwyczajne chamstwo.
      Parę lat temu została zamordowana nasza koleżanka,umierała wykrwawiając się na ulicy kilka godzin zanim ją znaleziono.
      Na jej pogrzeb Maryśka przyszła w ogromnym,czerwonym kapeluszu,Paweł w odlotowej,wściekle kolorowej marynarce.Halka zawsze mówiła,że na widok kapelusza Marychy jej dusza się raduje,Marynarkę kupowała razem z Pawełkiem,gdy byli w Stanach.Przypominał jej Nicolasa Cage'a,którego była fanką.Każde z nas miało wtedy na sobie coś co w jakiś sposób kojarzyło się Halką i co naszym zdaniem sprawiłoby jej przyjemność.
      Patrzono na nas ze zgrozą i dezaprobatą.
      A my cierpieliśmy autentycznie.Po pogrzebie spiliśmy się w trupa z bezgranicznej rozpaczy,chłopacy,bo stracili jedyną prawdziwą przyjaciółkę,my głupie baby,bo nie dane nam będzie naprawić relacji z nią.
      Do tej pory spotykamy się wszyscy w każdą rocznicę jej śmierci nad jej grobem,wypijamy butelkę jej ulubionego rumu i ciągle płaczemy.Jeżeli któreś z nas jest w okolicach jej miasta pali 12 znicz, od każdego po jednym.
      Wątpię,że ktokolwiek oprócz najbliższej rodziny odwiedza Halkę na cmentarzu.W dniu jej pogrzebu kościół pękał w szwach i wszyscy patrzyli na nas potępiająco.
      Dlatego uważam,że nie można drugiego człowieka oceniać jak przeżywa stratę bliskiej osoby czy też żałobę bo tego wymaga sytuacja.
      Wypominanie Burmistrzowi,że coś zrobił,czegoś tam nie zrobił,to zwyczajny nietakt i brak kultury.

• nonnel Re: burmistrz 23.02.13, 11:19
        Brawo "jawanda"!Popieram!
      • piotr2_pl Re: burmistrz 23.02.13, 12:13
        jawanda napisała:
        > Tak na marginesie,zmuszanie kogoś do przeżywania żałoby jest delikatnie mówiąc
        > nietaktem.Wytykanie natomiast,tu konkretnie Burmistrzowi,że za mało okazał żal
        > i smutek,to zwyczajne chamstwo.

Nie wiem czy zauważyłaś, ale nikt nie wytyka Burmistrzowi jakoby za mało żalu okazał, tylko właśnie hipokryzję... Żadnego chamstwa tu nie ma, tylko gołe fakty.
        • zana781 Re: burmistrz 23.02.13, 13:50
          Nikt nie mialaby pratensji oto, ze bale sie odbyly, gdyby burmistrz nie oglosil zaloby, mogl to przemyslec.Bo jezeli powiedzial A to powinin powiedziec B.I o brak konsekwencji sa pretensje.Powiem szczerze, ze bylam zdziwiona, postanowieniem burmistrza o zalobie.
          A juz gowniarskie tlumaczenie o tym, ze gdzies tam czegos nie zglosil jest po prostu smieszne.
          • nonnel Re: burmistrz 23.02.13, 15:52
            Radzę wam dobrze: proszę zażyć leki!!
    • jawanda Re: burmistrz 23.02.13, 17:35
      To jest zwykłe czepianie się.Ogłoszona została żałoba,źle,nie ogłosiliby też byłoby źle.
      Czy niektórzy z Was czytają swoje wpisy?Wątpię.
      • piotr2_pl Re: burmistrz 24.02.13, 14:12
        jawanda napisała:
        > To jest zwykłe czepianie się.Ogłoszona została żałoba,źle,nie ogłosiliby też by
        > łoby źle.
        > Czy niektórzy z Was czytają swoje wpisy?Wątpię.

Tu nie chodzi o czepianie się. Ja rozumiem, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia (to tak ogólnie), ale fakty są takie, że Burmistrz przygrał pod publiczkę, nie pierwszy raz zresztą.

I zgadłem też, że pan Pogoda, burmistrz Świecia, jak widnieje w podpisie w liście do Redakcji, zarzuci Redakcji nierzetelność uzasadniając to głupawymi argumentami. Nawiasem mówiąc, koń by się ośmiał na te argumenty...

• nonnel Re: burmistrz 24.02.13, 20:27
          piotr2_pl napisał:

>
          > Tu nie chodzi o czepianie się. Ja rozumiem, że punkt widzenia zależy od punktu
          > siedzenia (to tak ogólnie), ale fakty są takie, że Burmistrz przygrał pod publi
          > czkę, nie pierwszy raz zresztą.
          >
          > I zgadłem też, że pan Pogoda, burmistrz Świecia, jak widnieje w podpisie w liśc
          > ie do Redakcji, zarzuci Redakcji nierzetelność uzasadniając to głupawymi argume
          > ntami. Nawiasem mówiąc, koń by się ośmiał na te argumenty...

--jak już wcześniej apelowałem:Proszę zażyj te leki w końcu!!!!!!!!
          >
          >
          >
          >
          >
          • piotr2_pl Re: burmistrz 25.02.13, 14:57
            Popieram w całej rozciągłości Redakcję w odpowiedzi na wymysły Burmistrza (Czas Świecia z 22.Luty.2013r. "Nie o rację, ale o odpowiedzialność chodzi"). Macie rację, że nie podlegacie pod kompetencje Pogody i że jak szef Gminy ogłasza żałobę, to sam powinien się do niej stosować i taką postawę egzekwować od wszystkich swoich pracowników i podległych instytucji. Przecież to proste jak włos mongoła. O czym tu więcej gadać???
            • nonnel Re: burmistrz 25.02.13, 15:47
              Spokojnie bo się udławisz...i kto wtedy będzie "elaboraty" wypisywał???
              • piotr2_pl Re: burmistrz 25.02.13, 16:06
                nonnel napisał:

> Spokojnie bo się udławisz...i kto wtedy będzie "elaboraty" wypisywał???

Wielkie dzięki za troskę, ale jak widzę mam "godnego" następcę :D Czytałeś może Egipcjana Sinuhe Miki Waltariego? Przewija się tam fajne powiedzonko: Twoja mowa jest jak szczekanie psa...
                • nonnel Re: burmistrz 25.02.13, 17:31

> Wielkie dzięki za troskę, ale jak widzę mam "godnego" następcę :D Czytałeś może
                  > Egipcjana Sinuhe Miki Waltariego? Przewija się tam fajne powiedzonko: Twoja mo
                  > wa jest jak szczekanie psa...

---no już, już,... spokojnie...
                  • piotr2_pl Re: burmistrz 26.02.13, 12:49
                    nonnel napisał:
                    > ---no już, już,... spokojnie...

Chciałbyś spokojnie, chyba tylko po to, żeby urzędnicy mogliby też spokojnie niszczyć starówkę, mieć gdzieś mieszkańców o inwalidach nie wspominając, marnować publiczne miliony na bzdurne inwestycje w dziwnych lokalizacjach, czy ogłaszać obłudną żałobę...
                    Nie doczekasz się.

PS.
                    Prywatna uwaga do kol. nonnel w kwestii spokoju. Wiesz, każdego czeka "pierwsza spokojna noc" i ja bym do tego spokoju tak bardzo się nie śpieszył...
                    • nonnel Re: burmistrz 26.02.13, 13:32

> Chciałbyś spokojnie, chyba tylko po to, żeby urzędnicy mogliby też spokojnie ni
                      > szczyć starówkę, mieć gdzieś mieszkańców o inwalidach nie wspominając, marnować
                      > publiczne miliony na bzdurne inwestycje w dziwnych lokalizacjach, czy ogłaszać
                      > obłudną żałobę...
                      > Nie doczekasz się.
                      ---mówię ci-idz do urzędu miasta i tam załatwiaj takie sprawy,albo ze swoim radnym z okręgu!
                      Czy twój "mózg" nie rejestruje tego że wpisami tutaj nic nie zdziałasz???Co ty masz tam sieczkę czy co?
                      • piotr2_pl Re: burmistrz 27.02.13, 13:08
                        nonnel napisał:

>
                        > > Chciałbyś spokojnie, chyba tylko po to, żeby urzędnicy mogliby też spokoj
                        > nie ni
                        > > szczyć starówkę, mieć gdzieś mieszkańców o inwalidach nie wspominając, ma
                        > rnować
                        > > publiczne miliony na bzdurne inwestycje w dziwnych lokalizacjach, czy og
                        > łaszać
                        > > obłudną żałobę...
                        > > Nie doczekasz się.
                        > ---mówię ci-idz do urzędu miasta i tam załatwiaj takie sprawy,albo ze swoim
                        > radnym z okręgu!
                        > Czy twój "mózg" nie rejestruje tego że wpisami tutaj nic nie zdziałasz???Co ty
                        > masz tam sieczkę czy co?

nonnel, w łeb się walnij, zanim zaczniesz pisać takie pierdoły
    • sssss86 Re: burmistrz 25.02.13, 19:58
      Oto trzynastki urzędników
      www.fakt.pl/Trzynastki-dla-wladzy-Ile-idzie-na-trzynastki-dla-rzadzacych-Rzadzacy-dostaja-trzynasta-pensje-,artykuly,201129,1.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka