Gość: Autor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 18:29 Gdybyście mieli okazje wyjechalibyście do pracy za granicą?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cobraswiecie Re: Praca za granicą. 16.09.05, 18:59 Jasne-Trzeba tylko znac odpowiednie osoby aby nie wydac pieniedzy na marne.Uwazajcie placac na przejazd przed wyjazdem.Płacisz pieniądze-stawiasz sie w umówionym miejscu a tam nikogo.Najlpiej miec pewna prace w której ktos juz był lub pracuje:).Podobno najlepsza praca w Szwecji i Irlandii:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikdaklik Re: Praca za granicą. IP: *.server.ntli.net 16.09.05, 20:25 warto, nie zawsze dla pieniedzy i niekoniecznie do konca zycia ale mozna sie nauczyc samodzielnosci i jezyka, uwazac faktycznie trzeba bo oszustow jest sporo ale to nie zmienia faktu ze caloksztalt wychodzi mocno na plus (czesto tez finansowy plus) Odpowiedz Link Zgłoś
dj_rachela Re: Praca za granicą. 16.09.05, 21:15 Miłem okazje wyjechać za granicę w zeszłe wakaje z programu studenckiego Work&Travel do USA dokładnie na Alaske gdzie pracowałem w fabryce. Koszt był spory tego przedsięwzięcia bo około 10.000 pln, natomiast zwrócił mi się po miesiącu pracy a pracowałem jeszcze ponad dwa. Wrażenia z wyjazdu są znakomite, wpadło sporo kaski, przeleciałem na drugi koniec świata i wiziałem na własne oczy jak wygląda przystanek Alaska :-) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Praca za granicą. IP: *.dyn.optonline.net 18.09.05, 14:02 Polecam Stany Zjednoczone.Tu faktycznie mozna zarobic no i jeszcze ile zwiedzic Odpowiedz Link Zgłoś
elias26 Re: Praca za granicą. 18.09.05, 14:36 Przystanek Alaska - fajowa sprawa, jaka temperatura latem jest ?? Odpowiedz Link Zgłoś
dj_rachela Re: Praca za granicą. 18.09.05, 21:49 Rok temu lato na Alasce było wyjątkowo ciepłe i jednostajne. Miałem okazje pracować na zachodniej Alasce i na wschodniej(wąski pas graniczny z Kanadą, mnóstwo zatok i wysp). Warunki w tych dwóch rejonach diametralnie się różnią. Zachodnia Alaska jest niestabilna pogodowo, raz w ciągu dnia 24 stopnie C a za kiklanaście godzin maksymalne wychłodzenie do 15 stopni C. Dzień zaczynał się o godzinie 4.30 kończył się około godziny pierwszej w nocy. Zachodnia Alaska, przez cały sierpień niebo bezchmurne temperatura około 23-26 stopni i wspaniałe widoki na porośnięte od dołu do góry sosnami wyspy na oceanie. W wodach foki, wieloryby. Wszechobecne łosie oraz niedźwiadki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
murdock85 Re: Praca za granicą. 20.09.05, 22:51 LUDZIE BIERZCIE PLECAK,ROZBIJAJCIE SWINKE I WYJEZDZAJCIE.JA TAK ZROBILEM,NIE BYLO LATWO,POJECHALEM BEZ NICZEGO,A TERAZ MAM ZAJEBISTA CHATE I WLASNIE PISZE Z PRACY ZA KTORA MI NIE MALO PLACA..INNE ZYCIE POLECAM,NIKT NIE POZALUJE!!!.SCOTLAND Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grand Food? Re: Praca za granicą. IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.05, 23:15 Jeśli to Ty to w Polsce byś miał to samo albo nawet więcej no i żona by nie musiała w sklepie pracować.Pozdrowienia dla taty jakoś nie dał mi pomalować dachu w firmie .Nie lubi nędzy i już . Odpowiedz Link Zgłoś
murdock85 Re: Praca za granicą. 21.09.05, 00:40 to nie ja.pomyleczka a co ty taki nerwowy? Odpowiedz Link Zgłoś