Dodaj do ulubionych

Parada równości

13.05.06, 08:19
Czy w naszym mieście można z organizować Paradę Równości? Ilu było by chętnych
i odważnych? A ilu było by przeciwników?
Obserwuj wątek
    • Gość: NIE Re: Parada równości IP: *.stk-net.pl 13.05.06, 10:19
      Próbujcie szczęścia.....
    • Gość: ja Re: Parada równości IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.05.06, 11:59
      to wypuscie tych gejow na ulice i powodzenia:)hehehe
    • Gość: karol Re: Parada równości IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.06, 13:10
      lesbijki - ok
      geje - NIE!
      • Gość: Łepek Re: Parada równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 13:22
        Tak zróbcie tą paradę, będzie w kogo kamieniami porzucać...hehe ;)
        Homoseksualistą mówimy NIE!!!
    • Gość: ktoś Re: Parada równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 14:59
      i to jest wlasnei swiecie, :) 3/4 ludzi nietolerancyjnych,nie zwracajacych
      uwagi na to ze sami sa....dziwni:/ :|| i pusci :) / yeah ale nie ma to
      co "zasofane " świecie...daleko tu jeszcze do tego,azeby zrozumiec drugiego
      człowieka:) - <peace> dla tych , ktorzy sa dosc inteligentni i szanuja wybory
      innych osob:)
      • Gość: s Re: Parada równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 15:08
        do Ktos... to moze zwroc uwage na to ze z ta 1/4 jest cos nie tak .. A sam bym pierd...oł bandzie zboczencow bo nie chce by moje dzieci(choc ich jeszcze nie mam) tez takie byly
        • Gość: ktos Re: Parada równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 16:13
          no wiec wlasnie... tacy jak
          ty ludzie przeciez sadza ze to jest choroba, wiec nie powinienes sie o to
          bac...skoro jestes taki anty to pewnie zwrocisz na ta "chorobe " uwage i nie
          pozwolisz by "zachorowalo" na to twoje dziecko:| a wlasnie ty jestes w tych 3/4
          ludz ze swiecia, ktorzy sa egoistami i nie potrafia zrozumiec innych osob.
          zycze powodzenie w dalszym zyciu z takim egoizmem:/!!
          • hetman07 Re: Parada równości 13.05.06, 16:18
            Pozwolę sobie zanurzyć wiosło w tej toni. Przytoczę tu słowa włoskiego poety
            Mario Luziego:, „Dlaczego ludzie, którzy chcą wybierać swoją drogę miłości, maja
            słuchać sugestii, że są gorsi? Żeby nie żyć, broń Boże, w szczęściu?”
            Otóż właśnie - kto najczęściej wygłasza owe sugestie?! A no - katolicy! A
            przecież to przede wszystkim oni powinni zaakceptować dzieło swego boga, jaki
            jest człowiek, więc i jego preferencje seksualne, wszak to stwórca
            zadecydował... W przyrodzie od zarania dziejów homoseksualność była
            normalnością. Tylko człowiek, obdarzony zbyt dużą porcją zwojów mózgowych,
            zaczął wymyślać idiotyzmy w postaci zakazów i nakazów, co w konsekwencji często
            prowadziło do zboczeń, dewiacji, wręcz tragedii. Tylko człowiek mógł wpaść na
            pomysł narzucenia kobietom i mężczyznom celibatu, vide zakonnice i księża -
            słyszymy, oglądamy tego skutki. Tylko człowiek mógł wymyślić, że akt płciowy to
            wyłącznie prokreacja - stąd te tłumy sfrustrowanych kobiet i mężczyzn, nie
            potrafiących czerpać, przeżywać prawdziwej przyjemności z seksu. Proszę nie
            traktować powyższego stwierdzenia jako zachęty do li tylko hedonistycznego
            podejścia do życia. Ale nie o tym miało być. Powinnam wspomnieć o tolerancji dla
            inności. Jednak słowo "tolerancja" nie jest adekwatne z moim stanowiskiem w tej
            materii. A to, dlatego, iż nie postrzegam lesbijek i gejów jako kogoś, kogo
            można lub nie tolerować. Są to ludzie tak samo mający prawo do swoich zachowań,
            jak ja do moich. Czy to, że jestem heteroseksualna, świadczy o mojej "wyższości"
            świąt bożonarodzeniowych nad ich wielkanocnymi? Czy zaprzyjaźniona poetka
            lesbijka z racji swej orientacji pisze słabsze wiersze? Czy mój rodzinnie
            skoligowany gej nie ma prawa mieć ciepłego, serdecznego domu z bliskim
            człowiekiem? I tak dalej, i tym podobnie. I nie zaprzątałabym niczyjej głowy
            takimi sprawami, gdyby nie fakt, że większość tzw. normalnych zjadaczy chleba
            widzi w tym problem na miarę wręcz tego, co było pierwsze - jajko czy kura? A to
            ich widzenie doprowadza często do homo fobii, będącej przyczyną wielu
            nieporozumień, mówiąc oględnie. Na nic widać zdają się mądre, wyważone
            wypowiedzi Marii Szyszkowskiej, Magdaleny Środy, Kingi Dunin, Edwarda Dwurnika
            czy cytowanego wcześniej Maria Luziego. A także wielu, nie wymienionych tu
            światłych ludzi. Zdarza mi się rozmawiać o tzw. równości seksualnej płci w
            wąskim gronie zaprzyjaźnionych osób, ale też przemycam coś z tego tematu podczas
            spotkań autorskich, co przychodzi mi tym łatwiej, że sporo moich wierszy to
            liryki i erotyki. Niestety, dla większości jest to tabu, zresztą jak i o seksie
            w ogóle. No, chyba, że niewybredne dowcipasy, obsceniczne opisy jak to on ją, a
            ona jego itp. Szczytem ich marzeń, jednocześnie wykłądnikiem ku męskości, jest
            opisany przez Krzysztofa Vargę helikopter - kilku napakowanych chłopaków gwałci
            dziewczynę leżącą na okrągłym stole. Z czego to wynika - z niemożności dokopania
            się do głębszych pokładów uczuć; a może powodem jest wstyd przed okazywaniem
            owych uczuć, bo to zdaniem wielu, jest oznaką słabości, a w dzisiejszym świecie
            trzeba łokciami do przodu! Wracając do sedna sprawy - zapraszam do dyskusji.
            Może dzięki niej jeszcze ktoś uświadomi sobie, że homoseksualność to nie
            choroba. I uzna prawo nieheretyków do szczęścia na ich modłę.
        • Gość: ktos Re: Parada równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 01:07
          a co do zboczencow.... jest tak ze wlasnie mezczyzni gwalca kobiety .... i
          ogolnie faceci male dziewczynki:) wiec sadze,iz to jest zboczenstwo:) ///ale
          jak kto woli:)
      • Gość: Mieszkaniec Re: Parada równości IP: *.petrus.com.pl 14.05.06, 19:32
        Propagowanie homoseksualizmu (i w ogole pogladow sprzecznych ze spolecznym i
        prawnym przyzwoleniem) nie mam nic wspolnego z tolerancja. Z tolerancja nie
        wiele maja tez wspolnego wulgarne wypowiedzi, niektorych forumowiczow.
    • Gość: ktos Re: Parada równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 16:58
      naprawde dobry tekst!! <peace>
    • mod_licha Re: Parada równości 14.05.06, 11:00
      Mówiąc o pardzie równości jej twórcy nie myśleli tylko o homoseksualistach ale
      o tolerancji, akceptacji ludzi bez względu na płeć, orientacje seksualna,
      wyznanie, światopogląd, kolor skóry, pochodznie, zwyczaje i tradycje kulturowe.
      Uważam, że taka pradada nie miała by sensu w Świeciu bo przyszła by garstka
      ludzi (przecież nie będę pokazywać, że lubie gejów)i nawet gdybyśmy przyszli to
      czekały by już na nas moherówki. Jestesm całkowicie za ale wiem, że w tym
      mieście to utopia...
    • Gość: Kin86 Re: Parada równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 11:05
      My z Młodzieży Wszechpolskiej oraz PiS-u na to nie pozwolimy. Jesień nasza! Spałujemy wykolejeńców!?
      • hetman07 Re: Parada równości 14.05.06, 16:32
        Miło mi, że temat Parady Równości poruszył co niektórych. Sam osobiście nie
        jestem zwolennikiem demonstrowania swojej sexualności i nie wiem, czemu to ma
        służyć, ale osiągnąłem tym swój cel. Wywołałem dyskusję na temat wciąż w tym
        kraju bardzo kontrowersyjny. W miejscowościach takich jak Świecie, Chełmno czy
        nawet Grudziądz temat sex a w szczególności sex między dwoma facetami czy
        kobietami to nadal temat tabu.

Jestem biseksualny i nie widzę powodu, aby się mówiło na mieście. To, z kim i
        kiedy sypiam, jak to robię to wyłącznie moja bardzo prywatna sprawa. Dlatego
        nigdy nie bym nie poszedł na Paradę. Ale z drugiej strony nie można nikomu
        zabronić organizowania pokojowych manifestacji z takiego czy innego powodu.

Dzięki za miłe słowa na forum i pozdrawiam
        gg 5986368

• Gość: Adam Re: Parada równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 20:17
          Nietolerancja jest cechą głopcow...
      • espon Re: Parada równości 15.05.06, 12:14
        Świecie jest zacofane jak wiekszość polski w Poznaniu i Warszawie są lokale dla
        kazdego człowieka a spałować to możesz max mame za to ze cie wychowała na idiote
        i na zacofanego człowieka wyjec na zachód a w kazdym miescie zobaczysz lokale
        dla biseksualistów i takie zwiazki sa bardziej normalniejsze od facet_kobieta
        • Gość: ! Re: Parada równości IP: *.stk-net.pl 15.05.06, 12:52
          Pisze sie "wyjedź" homoseksualna paletko!
        • Gość: ktos Re: Parada równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 17:26
          zgadzam sie:)!! no ale aby w świeciu takie cos powstalo...to eeeehh.... jak
          wiadomo ludnosc jest tu "w tyl za murzynami" - niestety do zachowan ludzkich...
          i smialo mozna powiedziec "wioocha" - bo neistety ale w wiekszych miastach jest
          to norma społeczna:)!
          • Gość: bosso7 Re: Parada równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 18:21
            Parada? Będzie o Świeciu głośno w mediach całej Polski.
            • hetman07 Re: Parada równości 15.05.06, 19:14
              Widzę, że robi się ciekawa atmosfera wokół tego wątku. I tak trzymać! A może
              zrobimy pikietę na Dużym Rynku? A tak na poważnie to dzisiaj w TVN u Ewy Drzyzgi
              był fajny temat o znanych ludziach, którzy się ujawnili jako geje np. Jacek
              Poniedziałek aktor z serialu „M jak Miłość”. I wiecie, co było ciekawe – jedna z
              uczestniczek programu z widowni – oświadczyła: ...nie będę więcej oglądać tego
              serialu, bo jeden z bohaterów jest gejem... Czy to nie jest żenujące?
    • Gość: Paździoch Re: Parada równości IP: 80.51.54.* 14.05.06, 22:24
      Nie mam inc do związków homoseksualnych pod warunkiem, że narodzą się dzieci z
      tego związku.
      • hetman07 Re: Parada równości 15.05.06, 19:17
        Chyba na oglądałeś się za dużo filmów typu „Seksmisja”. To technicznie nie
        możliwe aby były z takich związków dzieci!!!
        • Gość: Łepek Re: Parada równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 23:00
          Więc chyba nie zrozumiałeś ironii w jego wypowiedzi...heh! Co to za kretyn
          napisał, że w większych miastach nie ma tego typu dyskryminacji?? gdzie Ty
          żyjesz? może i są takie "specjalne" lokale dla homoseksualistów ale są one
          często odwiedzane przez pewnych ludzi, którzy nie lubia gejów(rzadziej
          lesbijek) i robia z nimi porządek!!!
          • Gość: ! Re: Parada równości IP: *.stk-net.pl 15.05.06, 23:14
            I TAK POWINNO BYC! LUDZIE ZASTANÓWCIE SIE CO WAS KRĘCI? PAKOWANIE W KAKAOWE
            OCZKO? ŚMIECH NA SALI...
            • Gość: ktos Re: Parada równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 05:01
              i to jest przyszlosc świecka (nie tylko) - zalatwianie wszystko sila:)
              yeah..robcie tak dalej ...;/ i zycze powodzenia w tak nienormalnym
              świecie:/ ....
    • Gość: ZORGANIZOWANI Re: Parada równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:29
      Najwyzszy Czas Powiedziec NIE PEDAŁOM!!! Tolerancja Tolerancją, ale ma swoje
      granice! Robcie Sobie ta parade! Napewno zapisze sie w Histori tego
      miasteczka.... Jestesmy w trakcie tworzenia Wolnej Organizacji Bojowej. Jest
      juz z Nami 65 osob, mamy Wielkie poparcie i pomoc finansowa od Kilku
      Biznesmenów.Dziecko Jednego z Naszych mocodawcow Zostalo Mocno skrzywdzone
      przez Takich Zboczencow... Nie bedziemy Wiecej Obojetni, nie bedziemy sie
      przygladac z boku. Teraz Mamy Warunki, sprzet i bedziemy reagowac!!! Jezeli
      policja i Wymiar wladzy i sprawiedliwosci nie potrafia Nas Chronic i
      wyeliminowac , takich Zgnitych Ogniw Spoleczenstwa. To z przyjemnoscia ich
      Wyreczymy! I POLSKI SZWADRON ŚMIERCI
      • Gość: Lambda Re: Parada równości IP: *.centertel.pl 16.05.06, 13:45
        Ludziska ze Świecia niech was Bóg chroni przed takimi ludźmi. Zabrzmiało to jak
        „manifest” aż mnie dreszcz przeszedł. Przypomina mi to bojówki SA z wczesnego
        okresu tworzenia się nazizmu. Brrrrr
    • dee3 Re: Parada równości 16.05.06, 15:08
      Boże, ale z was kretyni!! Czy wy nie widzicie roznicy miedzy Homoreksualistą a
      pedofilem czy jakims innym psychicznym debilem, który gwałci dziewczyne
      wracajaca z imprezy do domu!! buraki z was do potegi n (czytaj entej).
      a skoro inni "zacofani" są tacy tolerancyjni dla ludzi na wózkach, z zespolem
      downa czy z porazeniem mozgowym, to dlaczego nie akceptuja Homoseksualistow...
      przeciaz ich zadniem to tez choroba!! a może ich (niepełnosprawnych) też chcecie
      wytepic??!!
      to wlasnie przez takich zburaczalych zacofow sieje sie z nas caly swiat...
    • Gość: ludzik Re: Parada równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:23
      Dzisiaj to była parada.........................STRAŻAKÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Podejrzanych typow z Berlina nie było!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Łysy Re: Parada równości IP: *.centertel.pl 20.05.06, 11:38
        A ja wyjdę na rynek z transparentem "precz z homofobią"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka