Dodaj do ulubionych

Remonty kamieniczek

IP: *.nsm.pl / 195.117.2.* 25.10.03, 17:06
W Świeciu jedno naprawdę bardzo mile mnie zaskakuje, za każdym razem, kiedy
przyjeżdżam do miasta, na starówce lśnią swieżo odnowione budynki. Miasto
wydaje na to chyba fortunę, a rynek i okoliczne ulice wyglądają naprawdę
efektownie...
Obserwuj wątek
    • garti Re: Remonty kamieniczek 25.10.03, 22:46
      Dopiero byś się zdziwił, jakbyś którymś razem wszedł na jedno podwórze tych
      ślicznych kamieniczek. Tam się zaczyna prawdziwe życie...
      • Gość: Max Re: Remonty kamieniczek IP: 80.51.243.* 26.10.03, 18:44
        Albo mieszkania w tych ślicznych kamieniczkach. Tak stare i nie pudrowane jak
        ich mieszkańcy.
        • Gość: Tomek Re: Remonty kamieniczek IP: *.nsm.pl / 195.117.2.* 27.10.03, 15:48
          Czyli takie jak we wszystkich kamienicach, w każdym mieście, ale Świecie stara
          się przynajmniej o ich zewnętrzny wygląd.
          • garti Re: Remonty kamieniczek 06.11.03, 19:25
            Niby w jaki sposób? Pokaż mi jedną kamienicę, na remont której miasto dało kasę?
            • Gość: bruce lee Re: Remonty kamieniczek IP: 195.149.86.* 07.11.03, 01:44
              wiekszosc tych kamienic jest w administracji ZGM i to on jest inwestorem ...
              no chyba ze to idzie z funduszy remontowych ... a poza tym jak dla mnie to
              troch za pstro robi sie na naszym starym miescie ... ale taka wola
              konserwatora zabytkow ... pozdrawiam
              • Gość: Tomek Re: Remonty kamieniczek IP: *.nsm.pl / *.waw.cdp.pl 07.11.03, 15:18
                Kolorowo być powinno- rynek musi mieć wesołe- pastelowe barwy( tak jak w
                Bydgoszczy czy w Gdańsku), kiedyś jak nie był kolorowy wyglądał smutno.
                • ona_1 Re: Remonty kamieniczek 07.11.03, 16:39
                  No i tak, jak w Grudziądzu...
              • dor-ka Re: Remonty kamieniczek 08.11.03, 22:27
                Większość kamieniczek na Rynku ma prywatnych właścicieli i to oni wykładają
                kasę na remonty. ZGM nic do tego nie ma, zresztą i tak się nie interesują
                swoimi lokatorami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka