Gość: Marika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 09:47 Chcę ubezpieczyć auto AC i pan w ubezpieczeniowej firmie polecił mi hestie i compense. Którą wybrać? Macie może jakieś doświadczenie? Pomocy : ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elan Re: Compensa czy hestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 10:59 może to Ci pomoże? www.ubezpieczenie.com.pl/forum/oszusci/0,8,0,0,4.html www.ubezpieczenie.com.pl/forum/stu_ergo_hestia_sa/0,60,0,0,4.html obydwie firmy to likwidacja centralna, która ma zarówno plusy jak i minusy. Trudno powiedzieć co wybrać. Porównaj warunki ogólne i ceny; nastaw się, że pieniądze z AC przy kosztorysie dostaniesz nie jak w reklamie Liberty po 7 dniach tylko bardziej w okolicach miesiąca. Każdy ubezpieczyciel przeciąga terminy, kombinuje z dokumentami. Trzeba wybrać takiego, który nie oszukuje przy wycenie, jak to podobno lubi robić Warta. Zasada tez jest taka, że żadna firma nie wypłaci Ci pieniędzy jeśli nie będą mieli kompletu papierów. Podejmując decyzję zapytaj o to agenta i poproś aby Ci to pokazał w OWU, tj. wszystkie terminy i zapisy o procesie likwidacji, wymaganych dokumentach. A potem licz, że jednak nic się z autkiem nie stanie. Bo najgorsze co to użerać się o swoje należne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Compensa czy hestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 18:57 ja dzisiaj ubezpieczyłam autuo w warcie,wcześniej ubezpieczałam w PZU,ale Warta jest tańsza ,a te same warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Compensa czy hestia IP: *.inowroclaw.mm.pl 28.01.10, 20:33 ...pamiętaj jednak zawsze że na ubezpieczeniach korzystają wszyscy tylko nie ci którzy płacą składki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proboszcz Re: Compensa czy hestia IP: 83.1.120.* 28.01.10, 20:34 jest subtelna różnica. PZU ma opinię robiącego rzetelne wyceny a Warta wprost przeciwnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Compensa czy hestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 20:46 masz rację ,tak mi się zdawało,że za mało mi wycenili auto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proboszcz Re: Compensa czy hestia IP: 83.1.120.* 28.01.10, 21:29 chodziło mi raczej o wyceny po szkodzie, a nie przed ;) Odpowiedz Link Zgłoś