IP: 83.1.114.* 06.02.10, 08:57
mam pytanie gdzie tanio kompy składają?, w którym sklepie w Tarnobrzegu
Obserwuj wątek
    • Gość: gbur Re: komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 10:04
      Ja zawsze kupuje w Viacomie na Kopernika.
      • Gość: dzielnicowy Re: komputer IP: 69.162.71.* 06.02.10, 10:46
        na jarmaku tanio składają, zwłaszcza jak pokażesz policyjną legitmacje i
        zapytasz się czy ten sprzet jest legalny to bardzo tanio ci złoża i jeszcze paru
        twoim znajomym
        • Gość: gość Re: komputer IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.03.14, 13:09
          Filozof się znalazł od dobrych porad, od kiedy to sprzęt nie jest legalny?
      • Gość: I tak zostanie! Re: komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 14:18
        >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Gość portalu: gbur napisał(a):

> Ja zawsze kupuje w Viacomie na Kopernika. <

I niech tak zostanie!
    • taipanka Re: komputer 06.02.10, 12:00
      Wiko na Targowej. Nigdy nie byłam niezadowolona z zakupu, jak sie trafi
      reklamacja, też nie ma problemu.
      • Gość: JK Re: komputer IP: 83.1.122.* 06.02.10, 12:13
        Piszesz "nigdy", ile więc komputerów u nich kupiłaś?
        • taipanka Re: komputer 08.02.10, 16:59
          Jak się ma kilku chrześniaków to komunie zobowiązują. J a Cie nie rozliczam z
          zakupów
          • Gość: znajoma Re: komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 17:09
            ja polecam Wico,obok gromady,chociaż 1-y komputer ,jaki nam złożyli
            był w 3 kolorach szary ,granatowy i czarny,dodali joystick( którego
            nie zamawialiśmy),a za który trzeba było zapłacić.Nie sprawdzaliśmy
            towaru ,dopiero w domu widzieliśmy ,jakie mamy niespodzianki.Jednak
            dalej tam kupujemy,sama nie wiem czemu,chyba dlatego ,że w
            centrum.Nie wiem ,czy zrobiłam reklamę,czy antyreklamę,(piszę prawdę
            jak zwykle).Nic się nie psuje i niech tak zostanie.
            • Gość: olo Re: komputer - polecam poradnik konstruktora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 17:34
              Nie warto ulegać namowom 'znafcóf' w lokalnych sklepach komputerowych. Często jeden nie najlepiej dobrany komponent kładzie maszynę.
              Warto przyjść i wiedzieć co się chce i ile co kosztuje.
              Dla tych, którzy mają zamiar zakupić nowego "blaszaka" polecam poradnik z jakich części ma się składać, aby był optymalny jeżeli chodzi o gry czy też pracę biurową.
              www.forumpc.pl/index.php?showtopic=144520&s=d93b9f898dd96c70245f00f4b5377ba8
              Nie musisz kupować w tym sklepie który tam polecają. Poradnik jest dobry i pozwala uniknąć błędów które popełniono przy budowie tzw gotowych komputerów sprzedawanych w sklepie czy na allegro.

A samo złożenie to nic trudnego, raczej czysta przyjemność :-)
            • Gość: gość Re: komputer IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.03.14, 13:12
              Gdybym nie wiedział, że to znajoma mógłbym tu wrzucić parę nieprzyjemnych wyrazów ale w tym przypadku akurat taki tekst mnie nie dziwi:

"jaki nam złożyli był w 3 kolorach szary ,granatowy i czarny,dodali joystick..."

• janmoritz Re: komputer 29.03.14, 10:39
      eokazje.eu/catalogue/zbox-id90-be_62872/
      • Gość: gość Re: komputer IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.03.14, 13:24
        Że niby masz taki czy planujesz czy co to ma znaczyć ten link?

Bo ja mam i7 nawet nie w 1/3 tej kwoty
        • Gość: Gość Re: komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.14, 15:59
          Viko , najlepszy moim zdaniem sklep komputerowy , krótko na temat z miłą pomocą dobiorą sprzęt i nie będą zdzierać tak jak na kopernika czy tam przy lukulusie... ale jak kto woli ;) jedni wolą zaoszczędzić 200zł inni dopłacić ;)
          • Gość: orangutan Re: komputer IP: *.wdm.pl 29.03.14, 17:27
            Też tam kupowałem, obudowe sam wybrałem, myszkę i klawiaturę i monitor też, nie było obudowy i monitora na sklepie to na ekranie mi pokazali jak wygląda i był w tylu kolorach ilu chciałem bez niespodzianek. W lecie jak to w wakacje reklamacje miałem to czekałem aż odeslą do producenta i przyślą nową cześć, ale wszystko się może zepsuć, a na szczęście miałem ostatnie tygodnie reklamacji.
            • Gość: blekota Re: komputer IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.03.14, 18:49
              A ja proponuję kupić "firmowy" PC np. DELL-a i potem nie masz zadnych problemów z gwarancja.
              W DELL-u masz NBD (obowiązuje też dla klientów indywidualnych). Finansowo raczej na tym nie stracisz a i potem nie będziesz się użerać z firma A czy z B - jak Ci cos padnie.
              Aaa jeszcze na wszelki wypadek wytłumaczę co to jest NBD ;) - NEXT BUSINESS DAY czyli następnego dnia od zgłoszenia masz gościa z DELL-a w domu i wymienia Ci co tam tylko Ci padlo. Mało tego masz jeszcze telefoniczne wsparcie techniczne - i nik Ci łachy nie robi. Ja sam zainwestowalem w taki sprzet i jestem bardzo zadowolony.
              • Gość: do blekoty Re: komputer IP: *.tbg.edge.wdm.pl 29.03.14, 20:57
                Stasiu dell się ceni nie każdego na niego stać. Kup se della stacjonarnego...
                • Gość: blekota Re: komputer IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.03.14, 08:32
                  Przykro mi kolego ale nie jestem żaden Stasiu. A po drugie to nie wiem czy tak wiele więcej dasz za "firmowy" komputer. Możesz próbować oszczędzać tylko pytanie czy te oszczędności nie są iluzoryczne. Ja tam wolę pewny sprzęt (nie muszę potem słuchać głupich tłumaczeń a bo tamto z tym to się gryzie a w ogóle to ...) a i żadnego problemu potem z serwisem nie mam. Więc niech każdy sam dokona wyboru - czy woli dać parę złotych więcej i mieć święty spokój. Czy przyoszczędzić i potem w razie problemów z PC-tem użerać się z tym lub tamtym. Oczywiście nie zawsze tak jest - ale niestety często. Wszystko dobrze dopóki się nic nie psuje.
                  Każdy niech wybierze jak chce - ja tylko przedstawiam alternatywne rozwiązanie i nikogo do niczego nie zachęcam. Każdy ma prawo wybrać według własnego uznania.
                  • Gość: gość Re: komputer IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.03.14, 17:54
                    Przedstawiasz sprawę od złej strony. Napisz, że się na tym nie znasz albo nie potrafisz skompletować samemu zestawu i musisz się zdać na kogoś a że lubisz wygodę i masz na tyle środków aby zapłacić za "święty spokój", dlatego wybierasz takie rozwiązanie jak markowy zestaw.

A nie piszesz tu jakieś takie farmazony o opiece a taka czy inna firma goli cie aż miło, no chyba nie sądzisz, że ktoś będzie jechał do ciebie za friko.
                    • Gość: Ktosiu Re: komputer IP: *.189.221.50.skyware.pl 31.03.14, 08:05
                      Fachowcu "Gość" to może zrób piękną specyfikację komputera, który "fachowo" będziesz składał łącznie z cenami i porównamy. Nie zapomnij o legalnym systemie. I co każda część w innym sklepie ??? To życzę szczęścia jak się zaczną problemy z komputerem. Wszystko dobrze ... do czasu. Ja jednak popieram zdanie "Blekoty". Ale ja pewnie też się nie znam. Więc czekam na specke z wyceną.
                      Weźmy np.:
                      Procesor 4 gen Intel Core i-5-4440 3,1 GHz
                      8 GB DRAM DDR3 1600 MHz
                      Dysk SATA 1GB 7200rpm
                      Karta graficzna wbudowana np. Intel HD
                      Napęd DVD
                      Karta Wi-FI b/g/n
                      Windows 8.1
                      No i do tego jakaś przyzwoita płyta główna oczywiście pod procek podany na górze.
                      Klawiatura, Mysz

Czekam z niecierpliwością na Twoją fachową wycenę.
                      • Gość: Ktosiu Re: komputer IP: *.189.221.50.skyware.pl 31.03.14, 08:08
                        Aaa i jeszcze obudowa - to tak w razie czego dopiszę żeby Pan Fachura nie zapomniał.
                      • Gość: gość Re: komputer IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.03.14, 09:21
                        Co mi tu z i5 wyskakujesz jak jak i7 mam, chłopcze.
                        • Gość: znojoma Re: komputer IP: *.wdm.pl 31.03.14, 10:10
                          a nam nam 8 "i" i po ch... wam tyle rdzeni skoro sporadycznie przy normalnym użytkowaniu rusza drugi rdzeń, chyba że jesteście małolatami i tylko w najnowsze pirackie gry tniecie co mają kosmiczne wymagania tak to spokojnie 5-6ghz w 2 rdzeniach nawet do normalnego przeglądania internetu wystarczy.
                        • Gość: Ktosiu Re: komputer IP: *.189.221.50.skyware.pl 31.03.14, 12:05
                          Widzę Gość merytoryczną, świetną odpowiedź ale tego się właśnie spodziewałem. Nie zawiodłem się - typowy krzykacz forumowy. Wiele do powiedzenia a jak przychodzi co do czego to widać jak błyska ... jak pierun. Bo nie ma co pioruna obrażać.
                          A ty kolesiu podszywający się nieudolnie pod znajomą -cóż za elokwencja i wiedza:
                          "...tak to spokojnie 5-6ghz w 2 rdzeniach nawet do normalnego przeglądania internetu wystarczy"
                          - to chyba nie wymaga komentarza.
                          • Gość: do grasza Re: komputer IP: *.wdm.pl 31.03.14, 14:45
                            Co za strony przeglądasz ? kiedyś miałem procesor 800, 128 ram i grafikę 64, łącze internetowe 512 i nawet nie chodziło wiele gorzej od aktualnego kilka razy mocniejszego kompa. Popatrz ile rdzeni i jak są wykorzystywane przy swobodnym przeglądaniu internetu.
                            • s0pran0 Re: komputer 31.03.14, 20:12
                              To spróbuj na 800-tce polatać teraz po Internecie :) Coś tam Ci się może otworzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka