Dodaj do ulubionych

Jak się podobało ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 22:44
Jak się podobało "nękanie" przez straż miejską - ulicznych sprzedawców
tulipanów w dniu 8 marca w Tarnobrzeegu ?
Obserwuj wątek
    • Gość: pablo Re: Jak się podobało ? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 01:52
      Osobiście nie widziałem takiej sytuacji kupując tulipanka mojej dziewczynie,
      ale mysle ze nasza "straż miejska" niech lepiej zajmie sie pijakami którzy nas
      dręcza podczas robienia zakupów w sklepach osiedlowych albo niech bardziej
      patroluje uliczki osiedlowe a nie drobnych handlarzy kwiatów, ktorzy i tak
      duzych pieniedzy nie zarobia na tych kwiatkach
    • Gość: Kwiaciarka Re: Jak się podobało ? IP: 80.53.179.* 10.03.04, 19:16
      Panie Wiesławie U. !!! Będąc szczęśliwym właścicielem kwiaciarni opłać:
      czynsz,media,podatek,ubezpieczenia,tylko jednego pracownika to wychodzi bardzo
      dużo.A ci jak to nazwałeś nękani przez straż miejską wypełzli na całe miasto
      bez jakich kolwiek opłat na jeden dzień w miejsca najbardziej ruchliwe.A ja
      zostaję przez cały rok.Ale tak można tylko w Tarnobrzegu.
      • Gość: kasiek Re: Jak się podobało ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 20:15
        Kwiaciarka ma (prawie)racje!
        oczywiscie i Ona mogla sabie stanac w jednym z ruchliwszych punktow miasta i
        wyjsc z kwiatami do ludu pracujacego miast i wsi (albo raczej bezrobotnego)
        jednakze ma racje (prawie)!
        Starczylo by skasowac od kazdego "nekanego" okreslona sume i byloby w porzadku.
        Ale tego trzeba przypilnowac, trzeba o tym pomyslec, trzeba wyjsc z inicjatywa.
        Czyli odwrocic sytuacje z punktu widzenia strazy miejskiej tzn. zarzadzic to
        jednorazowe handlowanie oficjalnie platnym, obwiescic i pobrac oplaty.
        Niekoniecznie czepiac sie "nekanych" - nie ta kolejnosc panowie! Wszak im tez
        CHCIALO SIE porzucic telewizyjne seriale i inne dyrdymaly i tkwic caly dzien na
        ulicy z kwiatkami - a przeciez mogli np. spaaac....albo narzekac...ze nie maja
        roboty i kasy...
        ech...wnioski?
        1. Kwiaciarka ma racje (utrzymuje kwiaciarnie prze caly rok)
        2. Tez mogla wyjsc w lud - byloby mniejsze rozgoryczenie
        3. Odpowiednie sluzby zamiast scigac "nekanych" powinny holubic ich inicjatywe
        na zdrowych zasadach.
        4. Odpwiednie sluzby (straz miejska) powinny w ogole baczniej przygladac sie i
        sklepom(zaczepki) i smietnikom (podrzucane smieci - brak umow) i szarzujacym na
        osiedlowych drogach kierowcom ( a moze kiedys zamiast kota wybiegnie np.
        dziecko?)no i juz mi sie niee chcee pisac dalej
        zdrowko!
        • Gość: staszek Re: Jak się podobało ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 23:46
          Brawo "kasiek" !
          Oczywiście nikt nie kwestionuje finansowych argumentów "Kwiaciarki".Jak kiedyś
          my Polacy handlowaliśmy latem masowo w Grecji,to miejscowi kupcy,równiez
          protestowali.
          Chodzi o to,że ten uliczny,tulipanowy handel odbywa sie raz w roku i z
          pewnościa kwiaciarnianego interesu nie utrąci.
          Jeśli chodzi o mnie,to kupiłem na ulicy u bezrobotnej /pytałem/dziewczyny dwa
          tulipany po 2,50 i w kwiaciarnianym kiosku przy ul.Moniuszki-dwie różyczki po
          11,00 /byłem czwarty w kolejce/.
          Może być zatem tak,że "i wilk syty i owca cała"
      • Gość: Zuzia Re: Jak się podobało ? IP: 80.53.179.* 10.03.04, 23:47
        Kwiaciarki wszystkich gmin łączcie się.Nie dajcie sobie chleba zabraać.Podatki
        podatnikom.Chleb piekarzom.Mandaty strażnikom.Stal hutnikom.A kwiaty kobietom.
      • Gość: mktkwr Re: Jak się podobało ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 23:42

• Gość: TULIPAN Re: Jak się podobało ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 19:53
        droga Kwiaciarko, dlaczego w tym dniu akurat ceny kwiatów idą w górę o 50-100%?
        można zarobić co? wolę kupić kwiaty raz w roku od starej babci która nie ma
        kasy na dobre jedzenie niż w kwiaciarni
        zdrówka
        • Gość: BB Re: Jak się podobało ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 10:24
          Ty Tulipan a gdzie ty widziałeś starszą handlującą babcię,chyba ci się czasy
          pomyliły.Prawie wszystkie punkty na mieście były tych samych dwóch panów co
          każdego roku.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka