Gość: wiesław u. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.04, 22:44 Jak się podobało "nękanie" przez straż miejską - ulicznych sprzedawców tulipanów w dniu 8 marca w Tarnobrzeegu ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pablo Re: Jak się podobało ? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 01:52 Osobiście nie widziałem takiej sytuacji kupując tulipanka mojej dziewczynie, ale mysle ze nasza "straż miejska" niech lepiej zajmie sie pijakami którzy nas dręcza podczas robienia zakupów w sklepach osiedlowych albo niech bardziej patroluje uliczki osiedlowe a nie drobnych handlarzy kwiatów, ktorzy i tak duzych pieniedzy nie zarobia na tych kwiatkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiaciarka Re: Jak się podobało ? IP: 80.53.179.* 10.03.04, 19:16 Panie Wiesławie U. !!! Będąc szczęśliwym właścicielem kwiaciarni opłać: czynsz,media,podatek,ubezpieczenia,tylko jednego pracownika to wychodzi bardzo dużo.A ci jak to nazwałeś nękani przez straż miejską wypełzli na całe miasto bez jakich kolwiek opłat na jeden dzień w miejsca najbardziej ruchliwe.A ja zostaję przez cały rok.Ale tak można tylko w Tarnobrzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiek Re: Jak się podobało ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 20:15 Kwiaciarka ma (prawie)racje! oczywiscie i Ona mogla sabie stanac w jednym z ruchliwszych punktow miasta i wyjsc z kwiatami do ludu pracujacego miast i wsi (albo raczej bezrobotnego) jednakze ma racje (prawie)! Starczylo by skasowac od kazdego "nekanego" okreslona sume i byloby w porzadku. Ale tego trzeba przypilnowac, trzeba o tym pomyslec, trzeba wyjsc z inicjatywa. Czyli odwrocic sytuacje z punktu widzenia strazy miejskiej tzn. zarzadzic to jednorazowe handlowanie oficjalnie platnym, obwiescic i pobrac oplaty. Niekoniecznie czepiac sie "nekanych" - nie ta kolejnosc panowie! Wszak im tez CHCIALO SIE porzucic telewizyjne seriale i inne dyrdymaly i tkwic caly dzien na ulicy z kwiatkami - a przeciez mogli np. spaaac....albo narzekac...ze nie maja roboty i kasy... ech...wnioski? 1. Kwiaciarka ma racje (utrzymuje kwiaciarnie prze caly rok) 2. Tez mogla wyjsc w lud - byloby mniejsze rozgoryczenie 3. Odpowiednie sluzby zamiast scigac "nekanych" powinny holubic ich inicjatywe na zdrowych zasadach. 4. Odpwiednie sluzby (straz miejska) powinny w ogole baczniej przygladac sie i sklepom(zaczepki) i smietnikom (podrzucane smieci - brak umow) i szarzujacym na osiedlowych drogach kierowcom ( a moze kiedys zamiast kota wybiegnie np. dziecko?)no i juz mi sie niee chcee pisac dalej zdrowko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Jak się podobało ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 23:46 Brawo "kasiek" ! Oczywiście nikt nie kwestionuje finansowych argumentów "Kwiaciarki".Jak kiedyś my Polacy handlowaliśmy latem masowo w Grecji,to miejscowi kupcy,równiez protestowali. Chodzi o to,że ten uliczny,tulipanowy handel odbywa sie raz w roku i z pewnościa kwiaciarnianego interesu nie utrąci. Jeśli chodzi o mnie,to kupiłem na ulicy u bezrobotnej /pytałem/dziewczyny dwa tulipany po 2,50 i w kwiaciarnianym kiosku przy ul.Moniuszki-dwie różyczki po 11,00 /byłem czwarty w kolejce/. Może być zatem tak,że "i wilk syty i owca cała" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Jak się podobało ? IP: 80.53.179.* 10.03.04, 23:47 Kwiaciarki wszystkich gmin łączcie się.Nie dajcie sobie chleba zabraać.Podatki podatnikom.Chleb piekarzom.Mandaty strażnikom.Stal hutnikom.A kwiaty kobietom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TULIPAN Re: Jak się podobało ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 19:53 droga Kwiaciarko, dlaczego w tym dniu akurat ceny kwiatów idą w górę o 50-100%? można zarobić co? wolę kupić kwiaty raz w roku od starej babci która nie ma kasy na dobre jedzenie niż w kwiaciarni zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: Jak się podobało ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 10:24 Ty Tulipan a gdzie ty widziałeś starszą handlującą babcię,chyba ci się czasy pomyliły.Prawie wszystkie punkty na mieście były tych samych dwóch panów co każdego roku.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś