Gość: asik IP: 83.1.126.* 05.08.10, 12:02 Witam,czy może ktoś z forumowiczów organizował w ostatnim czasie wesele i sie orientuje ile mniej wiecej i w jakich restauracjach wynosi koszt za osobę?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: znajoma Re: wesele/koszt osoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 12:20 140 od osoby. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wesele/koszt osoby IP: *.flash-net.pl 05.08.10, 12:22 Grębów zajazd Gielarek - 140 zł Odpowiedz Link Zgłoś
marco_tbg Re: wesele/koszt osoby 05.08.10, 12:47 Lokal 140-200 - wszystko zależy co chcesz mieć na stole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: wesele/koszt osoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 13:22 U mnie średni koszt na gościa wyniósł dokładnie 228,76zł - licząc _wszystkie_ koszty wspólne [pomijam np.garnitur, suknię, obrączki], tj. sala+dekoracja, jedzenie, picie [w tym alkohol], noclegi, dowóz, zespół, ksiądz i inne formalności. Samą salę musisz liczyć na około 150zł/osobę i mieć jeszcze 10% w rezerwie. No i nie jest prawdą, że trzeba liczyć 0,5l na głowę. Nam zostało mnóstwo wódki - około 1/3. Odpowiedz Link Zgłoś
marco_tbg Re: wesele/koszt osoby 05.08.10, 13:44 Dobrze prawisz. Kapela dobra weźmie spokojnie 4000zł (słaba kapela = słaba zabawa i zmarnowane wesele). Dobry kamerzysta i fotograf - 3000zł (chyba, że pan Władek za 1200zł nakręci film kamerą Samsung za 800zł i zrobi ładne zdjęcia Eos'em 300 - tylko takich pamiątek lepiej nie mieć, Sesja u Baranowskiej też parę ładnych setek. Alkohol to nie jest taki duży wydatek przy pozostałych kosztach. 100 butelek wódki i kilkanaście wina to tylko 2000zł. Do tego kwiaty, gołąbki, wystrój kościoła i kolejny 1000. Niestety wesele robi się dla gości bo ja ze swojego z powodu szoku za wiele nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: wesele/koszt osoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 15:02 U mnie zespół był całkiem niezły: żywa perkusja, bas, gitara, klawiszowiec grał czasem na akordeonie [głównie przy stołach], ze 3 razy na trąbce no i super wokalistka, która pomagała jakimiś grzechotkami, bębenkami czy tamburynem :) Za 13 godzin zabawy skasowali 3300zł. Jak na pięcioosobowy skład zespołu to nie była to chyba dużo. Zespół był z tych bardzo mało pijących [a praktycznie w ogóle nie pili] i z tych co są w pracy a nie z tych grających 4 kawałki i pół godziny przerwy. Fotografa akurat mieliśmy "po znajomości" i wziął od nas 1000zł za kościół+plener+studio+sala od 22 do oczepin, dostaliśmy w tej cenie 4 albumy-książki oraz cały wyfocony materiał na płycie DVD. Kamerzysty nie mieliśmy, bo uważamy to za zbyteczne. Nikt potem tych filmów nie ogląda. Na ponad 100 dorosłych gości wzieliśmy 100 butelek wódki czystej, 20 wina i martini, po kilka kolorowych koniaków. Wypito nieco ponad połowę. Może dlatego, że część panów nie piła wódki tylko piwo z baru. A poszła według właściciela lokalu jedna i niemal druga beczka, którą dopiliśmy do obiadu na dzień następny. Więc nic się nie zmarnowało. Kwiaty i wystrojenie kościoła i auta zamknęło się u nas akurat w 500zł. 120zł mój bukiet+80zł za kwiaty dla świadkowej, męża i światka, 300zł skasowała firma, która stroiła auto i ławki w kościele. Kwiaty w kościele były w cenie "co łaska". Odpowiedz Link Zgłoś
greensarmata Re: wesele/koszt osoby 05.08.10, 16:03 No to przepłacacie i to dużo. Ja płace 140 zł w Amigo(wesele powyżej 100 osób). Z opini znajomych którzy tam mieli ślub jedzenie dobre i dużo, obsługa też bez zarzutu.Jako że kapela to połowa sukcesu polecam zespól Amatti z Rzeszowa grali już na 2 weselach w mojej rodzinie i ja Ich też zamówiłem. Goscie są profesjonalistami w każdym calu. Wykształcenie muzyczne, grają w Filharmonii Rzeszowskiej a zawołali odemnie 2700 zł w tym 200 zł dojazd do Tbg. Polecam wejść na ich stronę. Liczę ze w 30 tys sie wyrobie i to jest realna kwota. Jak sie ma kogos kto ma dział. gosp to i wódke taniej można kupić. Ja licze 0.7 na pare średnio, koszt około 2 tys, placki z Motycz jakieś 1,5 tys,. Nie liczę strojów i obrączek bo to juz odrębna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spragniony Re: wesele/koszt osoby IP: *.smsiarkowiec.pl 05.08.10, 16:14 a tam przepłacacie... ile bierze za granie Galeria czy USC, wszystko kosztuje, a na pierwsze wesele nie ma się co szczypać:) Bayer Full bierze więcej za wesele niż królowa Doda za koncert ale to już wersal:) Moje zdanie jest takie, można oszczędzać na wszystkim tylko nie na kapeli. Byłem na weselu gdzie na stole stały homary, krewetki i inne robale (kuchnia karaibska, rum itd.) a kapela pogrzebała imprezę przed 2;00 Odpowiedz Link Zgłoś
greensarmata Re: wesele/koszt osoby 05.08.10, 16:22 Sprawdziłem dużo kapel z Tbg i okolic.Posłuchałem i byłem bardzo rozczarowany. Akustyka,zgranie, wokal słabiutko. Ale fakt ceny z kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś
1news Re: wesele/koszt osoby 05.08.10, 20:45 Duo-sandomewirz taniej i super jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: wesele/koszt osoby IP: 83.1.121.* 06.08.10, 22:29 Widać od razu, że jesteś muzyczny fachowiec. Wziąłeś kapele, która rżnie z dyskietek i wypisujesz dyrdymały o ich wykształceniu muzycznym... Z ciekawości posłuchałem Twojego zachwalanego zespołu i tam najlepiej umie grać dyskietka. Jeden Pan próbuje śpiewać drugim głosem ale często przestrzela nawet o sekundę wielką. Pani nie nadąża z wokalem za dyskietką. Pan na klawiszu gra jak po miesiącu nauki. Zero instrumentarium. Zero umiejętności, prezencji, oświetlenia, klimatu i feelingu. Skoro Tobie się podoba to fajnie ale nie obrażaj tarnobrzeskich zespołów, bo im ta kapelka to może co najwyżej nagłośnienie nosić. I nie udawaj, że masz pojęcie o muzyce wykonywanej na żywo i znasz pojęcia których użyłeś (np. akustyka...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wesele/koszt osoby IP: *.toya.net.pl 08.08.10, 18:44 AMIGO? no może latem :) w zimie zakręcone kaloryfery za to podają ciepłą herbatę w ilościach hurtowych hi hi a na stołach pustki... ale może młodzi oszczędzali.. na małe wesele polecam Zajazd Koga, niedrogo a dobra kuchnia i tanie pokoje na piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: wesele/koszt osoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 18:57 Mój syn się żeni i koszt na jedna osobę wyjdzie około 300 zł. Ale sam sobie finansuje,bo jak dla mnie to o wiele za dużo. Uważam,że połowa tej kwoty by wystarczyła ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: wesele/koszt osoby IP: *.flash-net.pl 25.08.10, 14:24 w dobie bezrobocia same krezusy, ale to tylko w Polszcze jeszcze taka głupota cechuje ludzi,wszędzie za granicą nawet średnio zamożni oszczędzają i od lat robią małe przyjęcia.Polska zawsze była na pokaz a potem długi spłacać trza.Płycizna i pustogłowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eb Re: wesele/koszt osoby IP: *.flash-net.pl 25.08.10, 14:43 za tą kasę wolałabym pojechać w podróż ,pozwiedzać ,poznać inne kultury,wzbogacić umysł i duszę.Ale widzę ,że próżność ludzka bierze górę... Odpowiedz Link Zgłoś
marco_tbg Re: wesele/koszt osoby 25.08.10, 14:52 Hehe mi się wesele zwróciło i to ze sporą nadwyżką. Kasa wraca podróże kształcą... Odpowiedz Link Zgłoś
marco_tbg Re: wesele/koszt osoby 25.08.10, 14:55 Jak chce to niech szaleje. Raczej nie ma co liczyć, że pieniądze wrócą bo raczej nie sądzę, że od każdego gościa dostanie co najmniej te 300zł - tyle zazwyczaj daje się od pary - chyba, że rodzina to może do 500zł... Odpowiedz Link Zgłoś
marco_tbg Do Grażyny 25.08.10, 14:56 A przepraszam - czy Syn wesele organizuje w Tarnobrzegu, a jeśli nie to w jakim mieście jeśli to nie tajemnica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: wesele/koszt osoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 20:57 Wesele syna będzie w restauracji w centrum Krakowa. W przyszłym roku będzie córki , ale na wsi.Zięcia rodzice mają hodowle świnek , także wyjdzie taniej , tylko musimy za to dużo pomóc. Nic za darmo, niestety! Aż trudno uwierzyć,że przyjęcie weselne się komuś zwróciło? To u pana( pani) byli jacyś honorowi goście. Gratuluję. My mamy bogatą rodzinę ale bardzo skąpą, dlatego nie liczę na duże prezenty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to zależy Re: wesele/koszt osoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 21:05 Mogą być koperty po 1000 a nawet 2000...Zależy kto daje i komu. Odpowiedz Link Zgłoś