Gość: gość IP: 80.48.35.* 04.09.10, 14:50 czy ktoś chodził do tej szkoły?? Proszę o opinie bo zastanwaiam sie nad wyborem tej szkoły z kierunkiem technik usług kosmetycznych. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: belfer Re: Akademia Kreowania Wizerunku IP: 83.238.199.* 04.09.10, 16:00 Każda szkoła byle nie techniczna (ślusarz, mechanik, elektryk itp) Odpowiedz Link Zgłoś
geev89 Re: Akademia Kreowania Wizerunku 15.09.10, 00:41 tak. nie powiem czy chodze czy chodzilam, bo panie z akw bardzo lubia ukrócać tego typu opinie co im szkodzą ;] w kazdym badz razie zdecydowanie odradzam. z calego serca mowie - jesli masz jeszcze wybor to zrezygnuj.... wg mnie pracuja na zysk, zdzieraja kase, wyprawka jest kolosalna a za nia nie masz NIC, kompletnie. mimo zapewnien ile to nie idzie na kosmetyki etc tak naprawde nie jest tego warte. z reszta sama sie przekonasz. zapamietaj tylko ile rzeczy ci naobiecuja za wyprawke mowiac ze to na cale 2 lata. poza tym zero profesjonalizmu, jakiegos takiego. to jest moja obiektywna opinia oczywiscie. ale zdziwilabys sie ile osob ma podobna do mojej. jesli jeszcze nie zrezygnowalas to wkrotce tez dolaczysz do tego grona ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfghjkl Re: Akademia Kreowania Wizerunku IP: 83.1.122.* 16.09.10, 22:44 geev89 chyba subiektywna opinia, nie obiektywna. Naucz sie ojczystego jezyka. dla takich jak ty to jest zawodowka Odpowiedz Link Zgłoś
alicjaiczary Re: Akademia Kreowania Wizerunku 16.09.10, 00:51 eeee... nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Akademia Kreowania Wizerunku IP: 80.48.35.* 16.09.10, 09:43 Alicja dlaczego nie polecasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
alicjaiczary Re: Akademia Kreowania Wizerunku 18.09.10, 20:39 Sporo słyszałam i niestety doświadczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Akademia Kreowania Wizerunku IP: 80.48.35.* 19.09.10, 08:13 Alicja to nie jest odpowiedz może tak konkretniej? Odpowiedz Link Zgłoś
alicjaiczary Re: Akademia Kreowania Wizerunku 19.09.10, 23:41 Wybacz. Jak już mówiłam, nie polecam tej szkoły. Myślę, że sama Akademia korzysta z produktów przeznaczonych i zapłaconych przez uczniów. Ciągle czegoś brakuje... Oprócz opłaty za szkołę (200/msc; odsetki 10zł/ każdy dzień zwłoki) musisz kupić ubranie (białe spodnie, bluzka, buty białe itd), wyprawkę (mówiono mi, że na 2 lata -ok 400 zł), i rzeczy które będą Ci potrzebne do nauki (książki, podręczniki, ubezpieczenie). W następnym roku opłata za szkołę, dodatkowo za materiały do specjalizacji (np. wizaż- ok 400zl). Mam znajome, które dziwią się mi, że tyle płace a praktycznie nic nie uczą. One skończyły Akademię w Kielcach, w czesnym (także 2 000zl) miały zawarte wszystkie wydatki, a także kurs stylizacji paznokci (tu dodatkowo ok 240zł za każdą metodę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Paterek Re: Akademia Kreowania Wizerunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 09:04 Tak czytam narzekanie na jakas tam szkole. Sama ukonczyłam jedna we Wroclawiu druga w Warszawie.. I wszedzie uczyli mnie jednego. Poza prkatyczna umiejetnoscia zdobywania wiedzy, wszystko zalezy od nas samych. Jezeli oczekujesz od szkoly tego ze nauczy Ciebie wszystkiego za sama siebie to sie grubo myslisz. Bedziesz zwykla przeciatna kosmetyczka, ktorej ambicje siegna otwarcia salonu w piwnicy lub przybudowce podblokowiej. Bedziesz robic starym babkom trwałą i malowac ten sam makijaz slubny przez 10 lat. Nie ma co marudzic, jaka szkola by nie byla trzeba duzo wysilku wlozyc we własny warsztat, a nie tylko narzekac na caly świat dookola jaki on jest zly a ja jestem "najmodrzejsza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Akademia Kreowania Wizerunku IP: 80.48.35.* 20.09.10, 12:43 Właśnie słyszałam podobną opinie od jednej dziewczyny która ukończyła tą szkołę, nabór trwa i zastanawiałam się na podjęciem tego kierunku, słyszałam też o problemie z praktykami, wiadomo do szkoły zaocznej chodzą często osoby równocześnie pracujące i ciężko jest wygospodarować miesiąc żeby odbyć prakykę, koleżanka mi mówiła że szkoła z początku zapewnia pomoc w tej sprawie a potem wygląda to nieco inaczej, teraz się mocno zastanawiam nad podjęciem nauki w tej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdnbdfb Re: Akademia Kreowania Wizerunku IP: *.tktelekom.pl 20.09.10, 16:40 Jeśli chodzi o praktyki to faktycznie nie ma co na nich liczyć, zostawiają cię z książeczką praktyk i mówią że mają być one odbyte do września, a ty znajdź sobie cały miesiąc żeby je odbyć. nawiązując do wcześniejszej wypowiedzi - masz racje, ze nikt się za nas uczył nie będzie, ale sami tez wszystkiego się nie nauczymy. To szkoła jest zobligowana dostarczyć nam niezbędne materiały i wyposażyć nas w wiedzę potrzebna do wykonywania zawodu kosmetyczki. Tu powiem tylko ze na 40 osób z kierunku zdało TYLKO 10. To świadczy nie tylko o uczennicach ale i również o poziomie szkoły. Nie wierzę , że tym dziewczynom nie zależało zęby zdać egzamin zawodowy, skoro przez dwa lata wydawały tyle kasy, tylko po to by zobaczyć ze to było kompletnie bezcelowe.... Te statystyki świadczą o poziomie na jakim się teraz szkoła znajduje, i wcale nie wróżą kolorowo. Możecie nie brać mojego zdania pod uwagę, bo tu wyrażam tylko mój pogląd, ale myślę, że zawsze warto popytać absolwentek.. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Akademia Kreowania Wizerunku IP: *.tktelekom.pl 20.09.10, 16:52 Jezeli chodzi o praktyki to faktycznie nie ma co na nich liczyć, zostawiają cię z książeczką praktyk i mówią że mają być one odbyte do września, a ty znajdź sobie cały miesiąc żeby je odbyć. nawiązując do wcześniejszej wypowiedzi - masz racje, ze nikt się za nas uczył nie będzie, ale sami tez wszystkiego się nie nauczymy. To szkoła jest zobligowana dostarczyć nam niezbędne materiały i wyposażyć nas w wiedzę potrzebna do wykonywania zawodu kosmetyczki. Tu powiem tylko ze na 40 osób z kierunku zdało TYLKO 10. To świadczy nie tylko o uczennicach ale i również o poziomie szkoły. Nie wierzę , że tym dziewczynom nie zależało zęby zdać egzamin zawodowy, skoro przez dwa lata wydawały tyle kasy, tylko po to by zobaczyć ze to było kompletnie bezcelowe.... Te statystyki świadczą o poziomie na jakim się teraz szkoła znajduje, i wcale nie wróżą kolorowo. Możecie nie brać mojego zdania pod uwagę, bo tu wyrażam tylko mój pogląd, ale myślę, że zawsze warto popytać absolwentek.. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś