Dodaj do ulubionych

KW PZPR kwitnie

IP: 80.249.1.* 08.04.04, 20:55
Kto był w udynku UM [byłe KW] można wejść tylko na parter. Urzędasów broni
system elektroniczny. ZaPZPR był tylko portier. Mleczarzu D. opamiętaj się.
Obserwuj wątek
    • madaszka1 Re: KW PZPR kwitnie 08.04.04, 21:55
      Do urzędasów można wejśc od tyłu. Niedawno korzystałam z "tylca" i "weszłam bez
      alarmu" Nikt mnie nie zaczepił, chociaż okazywano pewne zdziwienie, czy aby nie
      jakiś "szpieg"
      • Gość: anusik Re: KW PZPR kwitnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 16:15
        ja tez lubię wchodzić od tylca, może się zgramy?
        • Gość: anusik Re: KW PZPR kwitnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 16:16
          wesołego jajka
      • Gość: peep Re: KW PZPR kwitnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 13:15
        Już nie skorzystasz- klamka z blokadą. Podobno Mleczarz D. za Lapówki ciągle
        przyjmuje nowych urzędasów. Ich liczba sięga 400 lizidupków. Tarnobrzeski UM
        jest jednym z najdroższych w kraju.Alko-rzecznik tłumaczy jakie to niby ma
        powiat zadania.
        • Gość: JD Re: KW PZPR kwitnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 13:29
          Norbert ty bys zatrudnił 800 swoich lizipiorkow
          ch....ne komuchy
          • Gość: bryk Re: KW PZPR kwitnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 13:09
            Co jest gorsze komunizm czy dziubinizm?
            • Gość: URZĘDAS Re: KW PZPR kwitnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 18:01
              zanim sie zacznie pisac jakies brednie to trzeba troche pomyslec. Po pierwsze w
              UM pracuje niecale 200 osob co jest ponizej sredniej dla miast tej wielkosci,
              po drugie wymog odpowiedniego zbepieczenia pomieszczen urzedu w ktorych
              znajduja sie m.in. dane osobowe naklada wiele ustaw, po trzecie to zgadzam sie
              ze Norbi zatrudnil by co najmniej dwa razy tyle "lizydupkow" a przy okazji
              wyje.al na bruk spora czesc normalnie pracujacych urzednikow.
              pozdrawiam
              • Gość: kalafior Re: KW PZPR kwitnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 18:39
                Michalkoholik, co ty bredzisz, miasto tej wielkości? jakiej wielkości
                Gdyby wywalic 50% urzedasów to i sprawy by szły lepiej i byłoby na węgiel i
                dzieci by nie marzły.

• Gość: URZĘDAS Re: KW PZPR kwitnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 13:40
                  CZłowieku na jakim swiecie ty zyjesz???? co ty myslisz ze tutaj sa 3 ulice na
                  krzyz i 10 sypiacych sie chalup? moze poczytaj sobie troche o kompetencjach
                  gminy i powiatu, policz je, potem zaloz ze kazdy urzedas moze wykonywac 10
                  czynnosci naraz (choc dla Ciebie to pewnie i tak za duze marnotrastwo) i wylicz
                  sobie ilu powinno byc urzednikow w TAK MALYM - TWOIM ZDANIEM - MIESCIE.
                  Moge zniesc chamstwo ale glupoty nie zniose.
                  • Gość: rajca Re: KW PZPR kwitnie IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.04, 16:06
                    Drogi Józefie nie chodzi o ilość urzędników, ale ich jakość. Tradycją się
                    stało, że do UM trafiają dzieci radnych i innych prominentów i jaki efekt
                    przysłowiowe g... z Unii czy kontraktu. A tak swoja drogą ciekawe czy
                    przywoływana bramka wyłapuje również nieprzyzwoite dowody wdzięczności...
                    • Gość: buchalter Czym wytłumaczyć najwyższe zarobki Prezydenta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 18:28
                      Tarnobrzeg nie jest największym miastem na Podkarpaciu, a nawet nie jest
                      największym miastem na prawach powiatu (tzw. powiat grodzki), więc
                      prawdopodobnie nie ma największej ilości zadań wynikających z kompetencji gminy
                      i powiatu. Czym więc wytłumaczyć najwyższe na Podkarpaciu, a nawet w Polsce
                      zarobki Pana Prezydenta Jana D? Ciekawe, że radni wszystkich opcji
                      zasiadających w radzie (SLD-UP, SdPl, PO, UW, PSL, LPR, ZChN i niezrzeszeni)
                      byli za podwyżką, czyżby najbardziej egzotyczna koalicja w kraju, a może tylko
                      wspólnota interesów (oczywiście nie mieszkańców miasta).
                      • Gość: rzecznik Re: Czym wytłumaczyć najwyższe zarobki Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:21
                        Przede wszystkim chcę oznajmić, że nie zabierałem głosu w tym temacie. Dowodem
                        jest to, iż w odróżnieniu od dyskutantów mam odwagę się podpisać, co zawsze
                        zresztą czynię. Ponadto moją cechą charakterystyczną jest używanie
                        kolokwializmów - a tego nie było. A wątków nie komentowałem, gdyż są granice
                        zdrowego myślenia. Z poważaniem - J. Michalik
                        Ps. Panie/Pani Buchalterze/Buchalterko. Liczba (nie ilość, bo to słowo stosuje
                        się do wielkości niepoliczlnych) mieszkańców nie ma związku z zakresem zadań
                        gminy, czy miasta. Ktoś tak skrupulatny jak buchalter, powinien o tym wiedzieć.
                        Znowu kłania się znajomość prawa. Proszę też sprawdzić, czy wójtowie gmin 5
                        razy mniejszych od Tarnobrzega zarabiają 5 razy mniej niż mój pryncypał - czyli
                        1,2 tys. zł netto. Nieodmiennie pozdrawiam. J.M.
                        • Gość: burak Re: Czym wytłumaczyć najwyższe zarobki Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 20:25
                          A od kiedy się podaje zarobki netto? przecie nie mamy podatku liniowego..
                          mówmy brutto !

Wiesz co rzeczniku; gdyby wywalić ciebie z roboty to twoje zarobki (brutto)
                          akurat by wystarczyły na węgiel w szkole!

Zarobki prezydenta są strzelistym aktem łaski.
                        • Gość: niepodpisany Re: Czym wytłumaczyć najwyższe zarobki Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 02:30
                          Szanowny Panie Rzeczniku
                          Po raz kolejny Pan mnie zadziwił wystepując na tym forum. Zadziwił chyba
                          pozytywnie, ponieważ jest to forum głównie frustratów i bohaterów liczących na
                          to, że o ile nie oplują zbytnio, to nikt się nie zmusi do sprawdzenia, kto oni
                          zacz, itd.Ale wracajac do meritum - w przypadku zarobków samorządowców Waćpan
                          chrzani smuty - rzeczywiście obowiązują pewne ustawowe "widełki". Tyle, że
                          proszę nie robić g...fna z mózgów czytaczom tego forum sugerując, że Jan
                          Dziubiński MUSI pobierać akutar ponad 10000 zł. Akurat jest to najwyższa płaca
                          samorządowca na PodkaRPAciu. I przy całym szacunku, itd, itp. to proszę
                          nie "wciskać kitu" /że pozwolę sobie na słownictwo/, iż nasz powiat/gmina ma
                          więcej zadań od np. RZESZOWA /4-5 razy większe miasto - pensja prezydenta
                          poniżej 10.000 zł/, ew. Przemyśla /150 tys mieszk. - pensja poniżej 10tyszł, /,
                          czy może Mielca - "zaledwie" 70 tys. mieszkańców przy tarnobrzeskim "AŻ" 51...a
                          pensja 7600......
                          Bez urazy, ale o9becnie rządzący panowie dokonali skoku na kasę, co mogę
                          zrozumieć, tyle, że wstrętem mnie przejmuje dorabianie do tego ideologii
                        • Gość: Abstynent Rzecznik jednak trzeźwieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 09:21
                          Dziękuję Panu rzecznikowi za włączenie się do dyskusji. W ten sposób zadał Pan
                          kłam tym wszystkim, którzy piszą na tym forum, że Pan nigdy nie trzeźwieje.
                        • Gość: buchalter Re: Czym wytłumaczyć najwyższe zarobki Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 23:32
                          Pisałem o zadaniach wynikających z kompetencji gminy i powiatu, a nie liczbie
                          mieszkańców. Tak czy owak zarobki Prezydenta Miasta Tarnobrzeg są najwyższe na
                          Podkarpaciu i w Polsce. Szkoda tylko, że zarobki Jaśnie Nam Panującego nie idą
                          w parze z rozwojem miasta.
                          • Gość: Urzędowyobserwator Re: Czym wytłumaczyć najwyższe zarobki Prezydenta IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.04, 15:03
                            Gdyby gość miał instynkt samozachowawczy to by nie pozwolił radnym uchwalić
                            sobie 10 tys. Nie od dziś jednak wiadomo, że Jasiowi grosz nie śmierdzi i nawet
                            w strukturach TSM, po kilka stówek się schyla...Wyjścia są dwa, albo wierzy, że
                            naród znów go wybierze, a za dwa lata zapomni, albo dobrze wie, że tokoniec i
                            chce skoczyć na kasę jak to już ktoś skwitował.
    • Gość: papaja Liczba URZĘDASÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:12
      Zastanawiam się jak można tak łżeć - też pracuję w UM - i wiem że urzędników
      jest coś ok. 300 i teraz na gwałt przyjmuje się nowych ( tylko pocichu )
      • Gość: URZĘDAS Re: Liczba URZĘDASÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 09:38
        trzeba sie było przyłozyć na lekcjach matematyki w szkole!!!
        a co w tym zlego że się przyjmuje ludzi na staże albo roboty publiczne!!! co
        lepiej niech pójdą do łopaty??? jakby ktos zapomnial to mimo wszystko jest
        drugi po szpitalu największy parcodawca w mieście!!!
        • Gość: blessmaster Re: Liczba URZĘDASÓW IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 13.10.04, 14:44
          Kim będzie delikwent po takim "stażu"?
          Kolejnym urzedasem,powiekszającym i tak bardzo liczna armię darmozjaduff.

Ale..w kazdym szaleństwie jest metoda.
          Im więcej kandydatów,tym szczelniejsza selekcja i wieksze prawdopodobieństwo
          wyłonienia tych najbardziej w(m)iernych :P

Dajemy rade utrzymać trzy setki pracowników UM,damy rade i cztery - proponuje
          przyjąć na staż wszystkich chętnych,a który sie nie spodoba - do łopaty ;-)

Pozdrawiam

bm
          • Gość: invest Re: Liczba URZĘDASÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:47
            Piszesz, że dajemy radę utrzymać trzy setki pracowników urzędu - przecież na to
            są zaciągane kredyty.
        • Gość: petent Re: Liczba URZĘDASÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 18:47
          Hej, Urzędas, a Ty masz czas pisać maile w godzinach urzędowania, usasadnisz
          że wkrótce będzie trzeba jeszcze ze stu urzędasów! Połowa pisze i wysyła, druga
          połowa czyta !

Podatnicy was kochają!!!
          • Gość: URZĘDAS??? Re: Liczba URZĘDASÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 17:25
            a jak sie podpisze LEPPER to bedzie znaczylo ze nosze krawat w bialo-czerwone
            pasy ??? ;-)
            a wracajac do tematu to ja sie zaczynam zastanawiwac skad taka ziejaca jadem
            nienawisc do urzednikow. Wiekszosc sie na nich wqrwia i obrzuca blotem a jak
            przyjdzie co do czego to grzecznie daje koperte i wszystko jest w porzadku.
            Daleki jestem od "zwalania" winy za lapownictwo na "dajacych" ale zastanowmy
            sie czy jesli przestalibysmy wszyscy "dawac" to czy problem sam by nie zniknal
            albo chociaz sie zmarginalizowal. Poza tym dlaczego opluwac akurat urzednikow?
            A co, lekarze, policjanci, prokturorzy, sedziowie, "byznesmeni", etc. etc. sa
            swieci? Wszedzie znajdziemy lapowkarzy czy po prostu chu..ow - NIEZALEZNIE OD
            WYKONYWANEGO ZAWODU!!!
            W temacie "zamykania sie" urzednikow to tym zastanowmy sie czy latwiej jest
            dostac sie do Urzedu Miasta niz np. pomieszczen biurowych w szpitalu, na
            policji, w klasztorze, a nawet przecietnej prywatnej firmie? A dodatkowo to
            popytajcie znajomych "wrednych urzedasow" ile razy komusc cos ukradziono bo
            dostep do pomieszczen "urzedowych" byl praktycznie nieograniczony?
            reasumujac: nie chce robic z urzednikow meczennikow ale przyzwoitosc wymagalaby
            zeby jesli juz przywalac to kazdemu po rowno
    • Gość: bobo Re: KW PZPR kwitnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 10:35
      Peep a po jaką cholerę chcesz łazić po pokojach urzędasów ,przecież jest BIURO
      OBSŁUGI PETENTA chyba ,że jesteś jednym z tych co tęskni za KW PZPR i żeby coś
      załatwić w urzędzie chcesz mieć bezpośredni kontakt z urzędasem żeby mu dać w
      łapę "MERCI"
      • Gość: obserwator Re: KW PZPR kwitnie IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.04, 16:29
        Zgadzam się z urzędasem??? vel rzecznikiem dobrze mówi dać mu wódki. Swoją
        drogą to forum ma organiczony zasięg oddziaływania, bo i tak za dwa lata wioski
        wybiorą tę chołotę. Wniosek internet pod strzechy!
        • Gość: tur Re: KW PZPR kwitnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 22:02
          wioska zmądrzeje !
          Jak dostaną forsę z unii to przestaną wierzyć w głupoty
          • Gość: Obserwator Re: KW PZPR kwitnie IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.04, 16:28
            A jak powiedzą, że to forsa Dziubka? I znów wybiorą abstynentów? Albo tego
            młodego szczyla Mastalerza? Wtedy pozostaje emigrować do Chin.
            • Gość: tur Re: KW PZPR kwitnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 22:23
              ech..żeby tylko było kogo wybrać to ...się wybierze!
              • Gość: Wyborca Re: KW PZPR kwitnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 00:01
                No to zróbmy prawybory. Tur na kogo byś głosował?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka