Dodaj do ulubionych

straz miejska

IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.11, 18:32
widzieliscie program w TVN? w jakims miescie pracownicy strazy miejskiej maja nakaz chodzenia po miescie a nie wozenia sie samochodami ! Mysle ze w Tbg tez tak powinno byc Mala miescina moga cale miasto obejsc z 5 razy w ciagu 8 godzin pracy Ja nigdy nie widzialem strazy miejskiej na ulicach tarnobrzega!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • dominicktbg Re: straz miejska 06.03.11, 18:58
      Ostatnio widuję często spacerujących strażników miejskich.
      Sprawdź sobie klawiaturę przycisk ! Ci się zacina, może trzeba wyczyścić.
      • Gość: sts Re: straz miejska IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.03.11, 21:29
        im są potrzebne fotoradary to będą działać
    • e-ftalo Re: straz miejska 06.03.11, 21:33
      do póki nie ma szaletów na placu nie mogą chodzić pieszo,bo istnieje ryzyko
      • straznik_prawdy Re: straz miejska 06.03.11, 21:38
        Teraz z polecenia prezydenta Mastalerza, będą mieli bardzo poważne zadanie. Z samochodu nie wypatrzą świeżej kupy na trawniku, więc tylko i wyłącznie pieszo będą wypełniali swoje obowiązki.
      • Gość: abc Re: straz miejska IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.11, 21:55
        Uważam , że jak w Stalowej Woli Straż Miejska w Tarnobrzegu powinna byc zlikwidowana.Po pierwszwe zmniejszyłoby to wydatki w ramach szukania oszczędnosci.
        Po drugie bez Straży Miejskiej wcale nie byłoby gorzej jak jest obecnie.Stalowa Wola
        przeciez jest o wiele większa od Tarnobrzega i bez Straży Miejskiej świetnie sobie radzi.
        • Gość: ja Re: straz miejska IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.11, 22:20
          Ja też tak uważam , że Tarnobrzeg na likwidacji Straży Miejskiej nic by nie stracił
          a tylko zyskał. Przynajmniej nie marnowanoby pieniędzy podatników na płacenie
          za nicnierobienie.
    • Gość: xxxxx Re: straz miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 11:11
      jak najbardziej SM do likwidacji kasy na nich idzie a wyniki ich pracy mierne , bumelują tylko i nic nie robią a co gorsze zatrudnienie zwiekszyli Mastalerz w UM robi czystki a tam jak burdel był i bumelanctwo tak dalej jest ,panie prezydencie proszę swoim pracownikom kupić jeszce po samochodzie , sztuczny szum pan zrobił , że to niby postraszył proszę zwolnić z połowę tych ludzi A mam pytanie czy ten pan co ma z 70 lat to jeszcze pracuje , brak słów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: tarnobrzeżanka Re: straz miejska IP: *.smsiarkowiec.pl 07.03.11, 11:58
        Zdecydowanie popieram, likwidację S.M. Mamy obecnie ogromny kryzys budżetowy i Prezydent nie powinien mieć, żadnych oporów w pozbyciu się tej grupy zawodowej, która tak naprawdę nikomu i niczemu nie służy, a koszty ich utrzymania są olbrzymie. Bierzmy przykład z innych bogatszych miast, którzy nie stać na takie marnotrawienie pieniędzy podatników.
        • Gość: dość Re: straz miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 17:40
          pokaż mi których - tylko nie wspominaj o Stalowej Woli, gdzie wyniki pracy stróżów prawa są najgorsze na Podkarpaciu - polecam lektur ę statystyk i oficjalnych wyników policji. Wbrew temu co mówi ślęzak nie jest tak różowiutko,
          • Gość: Waldi Re: straz miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 19:26
            Jeżeli sa patrole SM to tylko w centrum, w pobliżu siedziby włodarzy miasta coby widzieli ich ciężką pracę. Od kilkunastu lat mieszkam na Serbinowie i tu nigdy nie widziałem żadnego strażnika.
            • Gość: pacjent Re: straz miejska IP: *.tktelekom.pl 07.03.11, 22:35
              Ja ich widze i to dosyc często ale może dlatego ,że w przeciwieństwie do Waldiego byłem u okulisty i efekt jest taki,że boje sie otwierac lodówki by nie zobaczyc tam strażnika .Co za czasy :)
              • Gość: pogromca mitów Re: straz miejska IP: *.tktelekom.pl 07.03.11, 23:12
                Tylko prawda jest ciekawa - Józefa Mackiewicza pasuje do tego o czym niżej a dedykuje to miejscowym Kononowiczom i ....niektórym dziennikarzom którzy w pogoni za newsem rzeczywistość mieszają się z fikcją. Pokutuje mit powtarzany przez wielu,że rozwiązane Straży Miejskiej w Stalowej Woli nie wpłyneło na obnizenie bezpieczenstwa mieszkanców. Piewcą takiej tezy jest oczywiście Prezydent Stalowej Woli który regularnie przekonuje na łamach prasy,że nic sie nie stało,że jest OK..Zastanowiło mnie to,ze skoro to jest taki sukces to dlaczego pionierskia mozna powiedzieć decyzja nie znajduje uznania u innych włodarzy miast którzy zamiast rozwiążywać wrecz powołuja straże a istniejace zwiekszaja stan liczebny. Przejdzmy do meritum - Super Nowości nr.32 z b.r w artykule pt"Czy zlikwidować Straże Miejskie " zamieszcza wypowiedz Pana Prezydenta Stalowej Woli.Perełka rzecz mozna cyt. " .... W StalowejWoli zlikwidowalismy tę służbe i nie odczuliśmy zwiększenia zagrożenia bezpieczeństwa. Nie mamy wiecej przestepców czy wandali,a miasto na tym oszczędza.Utrzymanie strażnika jest drozsze od utrzymania policjanta ...." Mozna rzecz świete słowa gdyby nie poniższe fakty. Echo Dnia z 1 lutego ubiegłego roku - autor artykułu Z.Surowaniec. Tytuł artykułu " STALOWA WOLA - MIASTO NAJBARDZIEJ ZAGROZONE PRZESTEPCZOŚCIA" dwa pierwsze zdania z tego artykułu cyt. "Stalowa Wola nalezy do miast najbardziej zagrożonych przestepczościa w regionie i na Podkarpaciu. Jeśli średnia podkarpacka to 113 przestepstw na dziesięć tysiecy mieszkanców,to w Stalowej Woli ten wskaźnikl wynosi 168". Czyżby Pan Prezydent mijał sie z prawdą ? Co do kosztów to juz kilka lat temu pan Borzęcki w Tygodniku Nadwislanskim na przykładzie strazy miejskiej w Sandomierzu wyliczył,ze utrzymanie straznika jest duzo tansze od policjanta.Przydługie ale sprowadzajace na ziemie bujajacych w obłokach, Czy prawda naprawde nie jest fascynujaca :)
                • Gość: proboszcz Re: straz miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 09:30
                  Wedle góralskiego przysłowia prawdy mogą być różne.

A jaka to prawda to swoją tezę musiałbyś poprzeć statystykami z 3-4 lat z okresu funkcjonowania SM w Stw.Woli, z roku w którym została zlikwidowana oraz z tych lat po likwidacji straży.

Trzeba by te wyniki zestawić z trendami na całym podkarpaciu.

Podejmiesz się tego zadania?

Bo stosując Twój dotychczasowy sposób dowodzenia to Ty i statystyczny pies macie średnio po 3 nogi.

Nie twierdzę w tym momencie, że straż jest "cacy" lub "be". Każdy szafuje Stalową i Szlęzakiem ale żaden nie podał konkretnych cyfr i argumentów.

No i fakt - utrzymanie Strażnika może być tańsze niż policjanta. Wystarczy wystawić etaty po najniższej krajowej, bez premii i z najtańszym umundurowaniem. Tylko po co?
      • Gość: gonzo Re: straz miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 23:56
        Kiedyś też będziesz starszym cżłowiekiem i życzę ci takiego podejścia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka