Dodaj do ulubionych

dieta Dukana....

IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.03.11, 17:07
Witam,
Szukam osób, które stosowały, stosują albo mają zamiar stosowania diety Dukana. Ja jestem w trakcie i miło by było wymienić własne spostrzeżenia gdzie co kupić itp. Zawsze to w grupie raźniej...
Obserwuj wątek
    • Gość: Lili Re: dieta Dukana.... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.03.11, 21:40
      Polecam Ci tę stronę , jest naprawdę super.
      dukan.blox.pl/html
      • Gość: Lili Re: dieta Dukana.... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.03.11, 21:42
        Ta też jest ok
        durszlak.pl/akcje/dukan-przepsiy
        • Gość: kasia Re: dieta Dukana.... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.03.11, 17:14
          mi chodzi bardziej o to żeby mieć czasem kogoś się poradzić co gdzie u nas w Tbg można kupić, wymienić sie sprawdzonymi przepisami itp. A ty stosowałaś tą dietę?
      • Gość: Dietetyk Re: dieta Dukana.... IP: *.smsiarkowiec.pl 13.04.11, 09:51
        Nie bardzo wiem na czym polega dieta Dukana lecz wiem że jest ona ostatnio bardzo modna.Ja jestem od roku na diecie Kwaśniewskiego, którą wymyślił polski lekarz. Poprawiły mi się wyniki badań w każdym praktycznie elemencie i schudłem około 4 kg w ciągu 1 miesiąca jej stosowania lecz muszę powiedzieć że przy wzroście 190 cm ważyłem 94 kg więc niespecjalnie potrzebowałem schudnięcia. Rzecz zdumiewająca jest taka że każdy lekarz ogólny odradza jej stosowanie (zresztą również jakichkolwiek diet) zalecając umiarkowanie w jedzeniu i piciu a znam ludzi którzy na tej diecie pozbyli się cukrzycy która oficjalnie jest chorobą nieuleczalną. Dokładnie czytając o za i przeciw okazało się że nikt nigdy nie przeprowadził reprezentatywnych badań o tej diecie a co również zdumiewające w Polsce są nawet lekarze tzw optymalni którzy jej zawierzyli i doradzają oraz leczą ludzi na tej diecie.Inna nazwa"dieta optymalna". Tu też można najadać się do syta. Człowiek nie ma gazów czuje się lekki i pełen energii.
        ZASADA GENERALNA – PROPORCJE 1G BIAŁKA: 2,5 DO 3,5 G TŁUSZCZU : 0,5 G WĘGLOWODANÓW w diecie rozpisanej na cały dzień.
        - Należy spożywać około 0,8 g węglowodanów na 1 kg masy ciała w ciągu doby (stąd łatwo wyliczyć sobie dalsze normy).
        -Granicą bezpieczną dla człowieka dorosłego jest 1,5 g węglowodanów/ dobę/ 1 kg masy ciała; jednak nie powinna być to fruktoza (owoce, miód, cukier), lecz ziemniaki i warzywa.
        - Gdy się chce szybciej wyszczupleć, a podstawowe proporcje działają zbyt wolno, można zastosować wskazówki:
        • Zmniejszyć w pierwszych miesiącach diety proporcje spożycia tłuszczu na 1 do 2 g : 1 g białka.
        • W ciągu dnia jeść nie przejadając się 2 posiłki, a w nich minimalną ilość węglowodanów, tzn. po 5 do 10 g. Resztę węglowodanów zjeść przed snem (30 do 40 g), nie jedząc przy tym już białka i tłuszczu.
        • Można stosować jednodniowe posty, np. przed dniem wolnym.
        • Oczywiście ruszać się (rower, bieg, pływanie) , najlepiej na czczo.
        -Przy wzmożonym wysiłku fizycznym trzeba spożywać produkty z zawartością kolagenu, np. flaczki, ogony, kości szpikowe wysysać, nóżki wieprzowe, golonka (na kości i stawy).
        -Człowiek dorosły, młody, zdrowy, aktywny może jeść więcej tłuszczu , nawet 5 g na 1 g białka.
        • Gość: dietetyk dieta optymalna kilka przykł. przepisów IP: *.smsiarkowiec.pl 13.04.11, 09:54
          Przykładowa rozpiska tygodniowego żywienia w ramach diety Kwaśniewskiego(dla osoby 100kg wagi).

1 DZIEŃ
          Śniadanie:
          3 jajka ugotowane na twardo + 2 kromki pieczywa chrupkiego „Waza” posmarowanego bardzo grubo prawdziwym masłem(minimum 83% tłuszczu).Na jajka można dać dużo majonezu.
          Do tego pomidor lub dwa z grubymi plastrami cebuli
          Obiad:
          Zupa na wywarze z kości lub żeberek(20dkg)-do zupy warzywa 2 marchewki pietruszka ,
          cebula. Dodatkowo zupę dolać zesmażonymi plastrami boczku lub słoniny z tym tłuszczem
          + 1 ziemniak (do zupy)
          Kolacja:
          • Frytki z dwóch ziemniaków na smalcu + kotlet (np. z karkówki) lub dwa smażone jajka na dużej ilości tłuszczu
          • Surówka z warzyw(seler,buraczki,por - tylko biała część z dużą ilością majonezu lub śmietany co najmniej 30 %)

2 DZIEŃ

Śniadanie:
          2 grube parówki z dużą ilością majonezu i ketchupu + surówka z marchw
          Obiad :
          Flaki z kiszki z wrzuconymi warzywami , Chleb chrupki grubo posmarowany masłem lub przetopionym smalcem + surówka
          Kolacja :
          Cienkie kromki bułki z żółtym serem obsmażane na maśle,bułka wczorajsza, plastry sera bardzo grube-jeść z majonezem lub ketchupem

3 DZIEŃ

Sniadanie:
          4 placki z wędliną lub serem wg przepisu j.n.
          ( 10 jajek,2 łyżki mąki,sól pieprz roztrzepać trzepaczką lub mikserem z wmieszanym zasmażanym boczkiem i cebulą lub szynką- smażyć na smalcu)

Obiad:
          Placki ziemniaczane z grubymi plastrami żółtego sera + surówka
          (3 ziemniaki łyżka mąki, 4 jajka, cebula zetrzeć i pomieszać-smażyć na smalcu)

Kolacja:
          ½ kromki chleba + wątroba wieprzowa smażona na smalcu lub boczku
          • Gość: dietetyk Re: dieta optymalna kilka przykł. przepisów IP: *.smsiarkowiec.pl 13.04.11, 09:57
            4 DZIEŃ
            Śniadanie
            Jajecznica z 3 jaj ze śmietaną smażona na smalcu lub na maśle
            Obiad:
            Mielone z boczkiem lub słoniną(mielone robimy jak tradycyjne lecz dajemy do nich dwa jajka i kroimy do środka w małych kawałkach słoninę lub boczek w dość dużej ilości -nie mielimy słoniny/boczku, żeby się nie wytopił tłuszcz).Smażymy na smalcu.
            Do tego dwa ziemniaki ubite na puree zmieszane z masłem lub śmietaną + surówka
            Kolacja:
            Kaszanka na zasmażanym boczku i cebuli

5 DZIEŃ
            Śniadanie: Twaróg (pół kostki sera 25 dkg) ze (dość dużo) śmietaną z cebulą i ziołami(mięta,tymianek itp)
            Pół kromki chleba posmarowanego grubo masłem

Obiad:
            Golonka z dużą ilością chrzanu + ½ kromki chleba/bułki + warzywa /np. surówka z buraków-oczywiście golonka prawdopodobnie będzie na dwa dni na obiad. Gotować i przyprawić jak flaczki(ziele,liść bobkowy itp.) +surówka
            Kolacja:
            2 grube plastry salcesonu z chrzanem /musztardą + kromka bułki wczorajszej

6 DZIEŃ
            Śniadanie:
            Pasztetowa wiejska(około 30 dkg) –kroić plastry ,na to majonez i do wyboru cebula/ogórek kiszony/ pomidor

OBIAD:
            Smażona ryba morska (tłusta) w panierce.Po usmażeniu podawać do jedzenia posmarowaną masłem na wierzch.Podawać z frytkami z dwóch ziemniaków smażonych na smalcu + surówka(np. kapusta kiszona)
            KOLACJA:
            Plasterki smażonego podgardla(3 grube plastry 0,5 cm) + pół kromki chleba lub zamiast chleba fasolka szparagowa podsmażana na maśle z bułką tartą(ok.100 gramów)

Na obiady można też jeść wszelkie zupy robione jak tradycyjne lecz (z maksymalnie jednym ziemniakiem )-przed jedzeniem dodawać tam sporą ilość smażonych skwarków ze słoniny lub podgardla/boczku. Zjadać marchewki , pietruszkę i cebulę z tych zup. Zupy przygotowywać na wywarach z kości, z golonki, z nóżek wieprzowych,z ogonów.
            Po zjedzeniu połowy golonki wywar może być na obiad w dniach następnych.
            Można też jeść wszelkie bigosy fasolkę po bretońsku ,fasolkę szparagową lecz z bardzo dużą ilością tłuszczów zwierzęcych. Tłuszczów roślinnych nie stosować w ogóle. Śmietana musi być minimum 30 % lub od baby,masło naturalne 83 i więcej % tłuszczu. Pijemy wszystko lecz nie słodzimy. Kawę można zalewać śmietanką.Soki używane śladowo do zabarwienia wody mineralnej niegazowanej. Owoców nie używać(w małych ilościach dopuszczalne owoce kwaśne:porzeczki agrest itp). Jeść do syta bo ważne są przede wszystkim proporcje. Po początkowym okresie ilość pokarmu będzie się zmniejszać bo nie będzie się czuło głodu.
            Warto stopić sobie zmieloną słoninę z kiełbasą i cebulą i mieć pod ręką w lodówce –smalec taki można wtedy mieć do szybkiego wykorzystania w braku czasu nawet do robienia szybkiego wywaru na zupę.

Przykładowy przepis na kopytka (obiad)obrazujący proporcje w potrawach:
            ½ kostki sera 25 dkg
            2 jajka
            1 łyżka mąki
            4 ziemniaki
            Podawać z dużą ilością tłuszczu i skwarków z boczku /słoniny- maczać i jeść

Proporcje białka(tłuste mięso wieprzowe jest najlepsze w tej diecie) do tłuszczu i węglowodanów wynoszą: białko: 1 do tłuszcz: 2,5/3,5 do węglowodany : 0,8. Należy pamiętać że podane proporcje dotyczą nie gramatury potraw lecz zawartości w nich tych składników. Zwykle na opakowaniach produktów w 100g produktu zawartość białka węglowodanów są podane.W golonce i żeberkach i we wszystkich mięsach nie odsuwać tłuszczu –zjadać go a nawet miękkie chrząstki. Kotlety schabowe smażyć w panierce normalnie ale wcześniej obłożyć z dwóch stron plasterkami słoniny i dopiero panierować. Jeśli zjesz odrobinę makaronu tradycyjnego w zupie lub kaszy to w tym dniu nie jeść pieczywa na kolację i śniadanie.
            Je się do syta pilnując aby nie przekroczyć węglowodanów. Nie pilnujemy specjalnie ilości tłuszczu –ma go być bardzo dużo.

• e-ftalo Re: dieta optymalna kilka przykł. przepisów 13.04.11, 13:39
              kilka prostych przepisów

-owoce
              -owady
              -ptasie jaja
              -jaszczurki
              -nadrzewne żaby.

owoce połykać w całości, bez uprzedniego rozdrabniania.
            • Gość: Diabetyk Re: dieta optymalna kilka przykł. przepisów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 13:53
              Wiesz, Dietetyk, Twoja odpowiedź GENIALNIE ILUSTRUJE ZASADY TROLINGU INTERNETOWEGO.

Twórczyni wątku pyta o dietę DUKANA. Ty odpowiadasz, że NIC O NIEJ NIE WIESZ, ale dajesz bardzo długą litanię na temat diety Kwaśniewskiego. Wniosłeś do dyskusji dokładnie nic.
              To tak jakbym pytał się użytkowników Renault, czy warto kupić taki samochód, a dostałbym odpowiedź, że Renówki nie miałem, ale Subaru ma takie i takie zalety.

Pozdrawiam,
              Zastanów się.
    • Gość: tosia Re: dieta Dukana.... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.03.11, 18:22
      HEJ! ja stosowałam ale tylko 2 dni... zachorowałam i tak źle się czułam że nie chciałam dobijać się dodatkowo dietą.moja koleżanka schudła 10 kg, nie ta sama osoba.bardzo sobie dietę chwali. ja też zamierzam na nią przejść ale dopiero za tydzień gdyż mam ważny weekendowy wyjazd i nie ma sposobu żywić się dukanowskim jedzonkiem.
      • Gość: Lili Re: dieta Dukana.... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.03.11, 19:09
        Tak stosowałam tę dietę,dlatego od razu powiem jakich błędów nie popełniac. Pamiętajcie że faza uderzeniowa jest najważniejszym etapem diety, przeprowadzona prawidłowo sprawi że można schudnąc dosyc sporo. Nie głodowac dziewczyny tylko jeśc,jeśli będziecie jadły za mało to efekty będą marne. Jeśc przynajmniej 1000-1200 kalorii dziennie. Nie używamy ani oliwy, ani innych tłuszczy. Uderzeniówka za pierwszym razem działa rewelacyjnie ,za drugim ...trzecim już nie ma takich spadków wagi. Produkty Pilos w Lidlu są najlepsze moim zdaniem.Nie zapominajcie pic wody,to bardzo ważne. Powodzenia :)
        • Gość: kasia Re: dieta Dukana.... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.03.11, 22:41
          a kupowałaś olej parafinowy?
          • Gość: Lili Re: dieta Dukana.... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.03.11, 11:13
            Tak Kasiu, parafiny używam nawet teraz chociaż nie dietkuję regularnie.
            • Gość: kasia Re: dieta Dukana.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 11:07
              A możesz mi powiedzieć gdzie to kupiłaś? Byłam już w kilku sklepach specjalistycznych i nigdzie nie ma ...
              • Gość: Lili Re: dieta Dukana.... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.03.11, 11:22
                Parafinę dostaniesz w każdej aptece :)
                • Gość: kasia Re: dieta Dukana.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.11, 09:51
                  ale parafinę do jedzenia? kiedyś byłam w tej aptece kauflandowskiej i jak powiedziałam jednej z Pań tam obsługujących że szukam parafiny do jedzenia to wywaliła na mnie gały i powiedziała że takiego czegoś nie ma i jedynie co to jest parafina do nacierania ciała czy coś takiego...dlatego pomyślałam że sie wygłupiłam i więcej po aptekach nie pytałam... W której aptece to kupiłaś?
                  • Gość: Lili Re: dieta Dukana.... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.03.11, 15:37
                    Ja używam właśnie tej do smarowania ciała. Natłuszczam patelnię i już, nawet zmaku nie ma więc to tylko po to,aby sobie pomóc w kuchni.
                    • Gość: kasia Re: dieta Dukana.... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.03.11, 20:49
                      ale z tego co wyczytałam to nie wolno jej ożywać do smażenia...
    • marcel1983k Re: dieta Dukana.... 21.03.11, 22:13
      a gdzie, i jaki kupujecie otręby?
      • Gość: kasia Re: dieta Dukana.... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.03.11, 22:38
        ja otręby kupuję z "kupca" najczęsciej w Kauflandzie albo Intermarche
    • marco_tbg A może dieta Tukana? 22.03.11, 08:04
      Polecam sprawdzoną dietę Tukana, opracowaną przeze mnie.
      8:00 - Śniadanie: 10 pączków
      12:00 - II Śniadanie: 5 pączków
      17:00 - Obiad: 10 pączków
      22:00 - Kolacja: tyle pączków ile damy radę zjeść i zapijamy co najmniej 2 litrami Pepsi.
      Dozwolone napoje tylko Pepsi, Fanta, Coca Cola i słodkie soki w ilości jaka nam odpowiada.

Podstawą diety jest również brak jakiejkolwiek aktywności fizycznej, całodzienne oglądanie seriali i stała obecność na portalach plotkarskich.
      Gwarantuje 100% efekt już po 14 dniach stosowania.
      • Gość: proboszcz Re: A może dieta Tukana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 08:37
        Dupa cię nie boli?
        • marco_tbg Re: A może dieta Tukana? 22.03.11, 10:20
          Nie tylko w czasie diety - ale i na co dzień kultura nikomu nie zaszkodzi:)
      • Gość: kasia Re: A może dieta Tukana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 10:19
        Słuchaj no, jeżeli nie masz nic mądrego do powiedzenia na temat tutaj poruszany to po co tu wchodzisz i śmiecisz jakimiś głupotami? Idż na inny wątek się wyżyj a nam daj spokój!!!
        • marco_tbg Re: A może dieta Tukana? 22.03.11, 10:26
          Droga koleżanko, wnioskuje z twojego tonu, że jesteś przeżarta frustracją.
          Jak szukasz pomocy i innych diet szukaj innych forów - bo czego tu się możesz dowiedzieć.
          Jedno jest pewne, jak się mniej żre i dużo rusza to dupa nie rośnie:) Znam kilka osób stosujących ta piękną dietę i efekty były krótkotrwałe, efekt jojo jest zdecydowanie wiekszy w porównaniu do innych super diet.
          • Gość: kasia Re: A może dieta Tukana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 11:05
            Mi nie chodzi o jakieś super diety tylko zaczęłam ten wątek po to by wspomóc się lokalnie tzn. mam problemy z zakupem niektórych art.spożywczych w naszym mieście i chciałam się poradzić, porozmawiać z innymi ludźmi, którzy stosowali tą a nie inną dietę gdzie co kupowali bo uwierz mi nie jestem w stanie sama zajrzeć do każdego (!) sklepu w Tbg. Możliwości są nieograniczone, do rozmów na ten temat...
          • Gość: ms Re: A może dieta Tukana? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 11:18
            Naprawde cudowna dieta a głównie dlatego, że nie trzeba się glodzić. Wprawdzie menu ogranicza się do ograniczonej grupy produktów, ale to jest do przeżycia. Polecam zacząć od kupienia książki. I stosować się dokładnie do tego co tam jest napisane. Dużo pić. Ja dzień zaczynałam od szklanki wody a potem od naleśnika smażonego na patelni z anodyzowana powierzchnia (chbya coś podobnego do teflonu, ale bez tłuszczu smaży się na tym rewelacynnie!)Pierś z kurczaka, przyprawy i na ta patelnie i a ogórkiem kiszonym.CZęsto robiłam też kulki na wodzie z mięsa mielonego i białym serem lub z rana na szybko naleśnik (jako kanapkę) wymieszałam 1 łyzka otrąb owsianych i 2 łyżki pszennych (kupowanych w Delikatesach centrum) łyżka odtłuszczonego sera białego i jedno jajo to wymieszac na patelnie potem robię sobie rulonik, do środka wędlinka w zależności od fazy to plus warzywka i to moja kanapka do pracy. Jesli głód dopladł to na szybko paluszki surimi zawsze mialam (kupowane w TESCo kolo browaru albo w Społem koło hali targowej zawsze w środy mają dostawy.) Plecam książke wypóbowałam więszkośc przepisow z niej i są naprawde sa super. Bardzo polecam tartę z pieczarkami i serkiem tofu! Rewelacja! Smakuje jak pizza. przy odbrobinie pomysłowości to można zapomniec że jest się na diecie. Pozdrawiam i wszysktim stosujacym życzę sukcesów.
            • Gość: kasia Re: A może dieta Tukana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.11, 09:49
              A którą książkę kupiłas?
            • Gość: Wojtek Re: A może dieta Tukana? IP: *.smsiarkowiec.pl 25.03.11, 12:47
              Bardzo prosiłbym w wolnej chwili o podanie przepisu na tartę z pieczarkami i serkiem torfu.Z góry dziękuję
    • Gość: DUKANKA Re: dieta Dukana.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.11, 12:36
      • Gość: DUKANKA Re: dieta Dukana.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.11, 12:52
        Cześć Kasiu.
        Na Dukanie schudłam w 3 mc. 11 kg. Skuteczna dieta i mino że nie jem chleba, ziemniaków ćwiczę MÓZG się domaga WĘGLOWODANÓW w postaci czekolady gorzkiej, owoców itd. . Niestety więc jestem do przodu +5
        Teraz stosuję 1000-1200 kalorii (dużo przepisów z dukana stosuję ale niestety węglowodany też jem) i biegam i mam nadzieję pozbyć się balastu. na dukanie byłam od 20-09-2010 roku. mam w Wordzie przepisy z netu Dukana 40 stron A4 pisane maczkiem - mogę ci przesłać na e-mile.
        Kupiłam książkę I - ale te przepisy nie są dla "szarych ludzi" bo nikt na codzień nie je krewetek, sumów itp.
        Piekę chleb, robię pizze dukanowe, naleśniki, kluski - wszystko
        W otręby, skrobię kukurydz. zaopatruję się tylko przez internet - jest 3 razy taniej niż w dyskontach

allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2077174
        PILOS z lidla nabiał. Cóż więcej.
        Życzę wytrwałości i podaj e-mile to ci prześlę te przepisy. Pozdrawia Dukanka.
        • Gość: kasia Re: dieta Dukana.... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.03.11, 20:58
          wysyłaj chętnie zobacze co tam masz, możesz zaznaczyc tam przepisy które osobiscie wypróbowałaś? Byłabym wdzięczna... katarzyna.nikola@gmail.com
    • lila403 Re: dieta Dukana.... 11.04.11, 13:25
      W diecie dukana polecane są między innymi produkty 0%. Polecam strone JOVI 0% na Fabooku, codziennie dawka informacji na temat diety i trzymania linii
      www.facebook.com/pages/JOVI/196506100389737?sk=wall
    • e-ftalo Re: dieta Tukana.... 11.04.11, 14:35
      to dieta którą stosują te piękne ptaki,chodzi o to aby żywić się tym samym co one jedzą
    • marcel1983k Re: dieta Dukana.... 11.04.11, 22:51
      a orientuje się ktoś gdzie w tbg można kupić ketchup light? w większych marketach nie ma więc może ktoś kojarzy jakis inny sklep
      • e-ftalo Re: dieta Dukana.... 12.04.11, 11:23
        keczup nie wchodzi w skład diety Tukana,bo nie jest ani owocem ani warzywem tylko sztucznym tworem
        • Gość: ewa Re: dieta Dukana.... IP: 80.50.161.* 12.04.11, 11:29
          Od 3 tygodni stosuję dietę swoją.Wykluczyłam - pieczywo, słodycze i ograniczyłam do 1 łyżeczki ziemniaki , ryż, makarony.Żadnych zawiesistych sosów i zup podprawianych śmietaną.Ostatni posiłek około 17.00 i efekty murowane.4 kg spadłam.
          • Gość: Iza Re: dieta Dukana.... IP: *.flash-net.pl 12.04.11, 12:41
            oczywiście dieta Dunkana przynosi pozytywne efekty ... ale nikt nie wspomina o negatywnych konsekwencjach tej diety! Przede wszystkim taka ilość biała jest zbyt dużym obciążeniem dla naszych nerek ! Nerki nie są wstanie znieść na dłuższą metę takiej ilości białka...Poza tym powoduje niesamowite zaparcia , a jak wiadomo zaparcia są niezdrowe bo zalegający kał jest toksyczny dla organizmu. Z kolei zbyt duży wysiłek przy wypróżnianiu sprzyja hemoroidom. Nie wspomnę już o niedoborach witamin i minerałów wykluczając owoce i warzywa . Pytałam kilku lekarzy i każdy potwierdził,że stosowanie tej diety dłużej jest niezdrowe ! Max miesiąc i tyle ! A jeżeli chęć uzyskania idealnej sylwetki jest większa niż chęć bycia zdrowym to jest to przykre. Znam parę osób ,które po tej diecie miały poważne problemy zdrowotne między innymi właśnie z nerkami...
            • Gość: Lili Re: dieta Dukana.... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.04.11, 07:30
              Iza widac mało jesteś zorientowana , po to w diecie się pije dużo wody aby uniknąc kłopotów z nerkami. Druga sprawa to fakt iż same białka jemy tylko w fazie uderzeniowej ;)która trwa kilka dni (test Dukana nam mówi ile dokładnie), później przechodzimy na fazę naprzemienną gdzie jemy białka i białka +warzywa. Nie wiem skąd czerpiesz takie bzdury. Po to każdego ranka jemy otręby aby wypróżniac się bez kłopotów. Teraz z innej beczki, mówisz że zalegający kał jest toksyczny dla organizmu , zgodzę się ale......czy Ty zdajesz Sobie sprawę ile w jelitach zalega brudów? Bo skoro tak piszesz, to rozumiem że regularnie stosujesz lewatywy lub hydrokolonoterapię? Bo tylko takie sposoby pomagają nam pozbyc się złogów w jelitach, kamieni kałowych itp.
              Nie piszę tego wszystkiego w celu namówienia kogokolwiek do tej diety bo sama jej nie stosuję , tylko po to aby udowodnic że jest bardzo bezpieczne o ile stosujesz się dokładnie do zaleceń Dukana. Znam kilka osób które dietę stosują, pogubiły 20-30 kg i mają rewelacyjne wyniki badań. Często nawet lepsze niż przed dietą. Dlatego Iza, jeśli Twoi znajomi mieli poważne problemy z nerkami to widocznie nie zastosowali się do zaleceń. Pozdrawiam !!!
            • Gość: ewa Re: dieta Dukana.... IP: *.tktelekom.pl 14.04.11, 11:03
              Powtarzasz zasłyszane gdzieś hasła propagowane przez pożal sie Boże dietetyków którym kasa ucieka daleko daleko. Nie masz pojęcia o tej diecie i jej zasadach to po co sie mądrzysz ?
              • Gość: Lili Re: dieta Dukana.... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.04.11, 16:24
                A Ty Ewa masz pojęcie tak ? ;-) Suuuuper ,to może nas czegoś nauczysz hehe
    • e-ftalo Re: dieta Dukana.... 12.04.11, 12:55
      w diecie Tukana nie ma żadnego pieczywa ani nabialnych produiktów.
      Ciąg dalszy dyskusji jest tu forum.gazeta.pl/forum/w,329,124194291,124194291,dieta_Tukana_.html
      • Gość: Michał Re: dieta Dukana.... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.04.11, 02:26
        Gwoli ścisłości: dieta Dukana, nie Tukana...
    • Gość: t Re: dieta Dukana.... IP: *.flash-net.pl 12.04.11, 23:02
      -10 3mc
    • Gość: ewa Re: dieta Dukana.... IP: *.tktelekom.pl 14.04.11, 10:59
      Witam. Jestem na dukanie od wrzesnia ubiegłego roku. Wynik rewelacyjny.Mogę pomóc, odpowiedziec na rózne pytania które pojawiaja sie w trakcie stosowania tej diety
      • Gość: ;) Re: dieta Dukana.... IP: *.smsiarkowiec.pl 14.04.11, 18:45
        Witam. mam pytanie gdzie i jakie kupujecie jogurty? Co poza tym kupujecie z nabiału? jak sobie radzicie z głodem? ile schudliście w pierwszych dniach i potem?
    • Gość: renia Re: dieta Dukana.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 11:28
      schudlam7 kg
      • Gość: kasia Re: dieta Dukana.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 14:47
        JA SCHUDŁAM 4 KG W 15 DNI ALE PRZERWAŁAM STOSOWANIE DIETY BO SIE ROZCHOROWAŁAM I NIE MIAŁAM SIŁY JUŻ DŁUŻEJ JEŚĆ TE SERKI...
        • Gość: ewa Re: dieta Dukana.... IP: *.tktelekom.pl 16.04.11, 08:11
          Oj nie czytało się ksiązki Dukana. Przecież ta dieta z samymi serkami ma mało wspólnego
          • Gość: Kama Re: dieta Dukana.... IP: *.smsiarkowiec.pl 16.04.11, 08:16
            pozatym jak się zaczęło to za żadne skarby nie powinno się przerywać, bo możesz teraz sporo przytyć.
            • Gość: znajoma Re: dieta Dukana.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 18:33
              Słyszałam, że przy diecie Dukana trzeba uważać, bo można mieć problemy z nerkami. Nie wiem, ile w tym prawdy. Pozdrawiam
              • Gość: ewa Re: dieta Dukana.... IP: *.tktelekom.pl 06.07.11, 10:01
                tak to prawda ale tylko wtedy jesli będziesz piła za mało wody. Optymalna ilość to ok 3 litrów płynów wliczając w to oczywiście mleko, kawę herbatę i zupy. I osoby już chorujące na nerki powinny tą diete skonsultować z lekarzem. ja jestem na dukanie od wrzesnia ub roku i zero problemów z nerkami i innymi narządami. wręcz przeciwnie, moje wyniki od lat nie były tak dobre jak teraz. Nawet cholesterol po raz pierwszy od 12 lat mam w normie. A waga ? 32,6 kg mniej :) Pewnie byłoby więcej ale od 3 miesięcy juz tak restrykcyjnie tej diety nie przestrzegam poz dalszym zdecydowanym niejedzeniem węglowodanów w postaci kasz mąk makaronów pieczywa. Pozdrawiam :)
                • Gość: monika Re: dieta Dukana.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 19:25
                  wyborcza.pl/1,75476,9904737,Doktor_Dukan_przegral_proces__Jego_dieta_jest_niebezpieczna_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka