Dodaj do ulubionych

Radar w Padwi Narodowej

IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.07.11, 23:52
1 lipca ruszył system automatycznego nadzoru nad ruchem drogowym. Inspektorzy z Inspekcji Transportu Drogowego zajmą się obsługą fotoradarów, a także karaniem kierowców na podstawie zdjęć z tych urządzeń.
Dzisiaj w Padwi Narodowej zrobiono mi fotkę kiedy obok fotoradaru przejeżdżałam "żółwim "tempem. Póżniej obserwowałam inne fotografowane samochody, było ich BARDZO dużo. Niemal każdego kierowcę oświetlał błysk flesza a słowo daję nie jechali szybko, zwalniali nawet widząc fotoradar. ( tam jest ograniczenie ruchu do 40 km/h )
Kierowco jeżeli na Twojej trasie znajduje się ten lub jakiś inny fotoradar zwolnij!!
Obserwuj wątek
    • Gość: miś Re: Radar w Padwi Narodowej IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.07.11, 17:30
      Faktycznie wczoraj w Padwi radar fundował sesję fotograficzną niemalże każdemu przejeżdżającemu! Jechaliśmy wolniutko poniżej 40 km/h .Ciekawe jak będą prowadzone dalsze czynności?
      • Gość: m2 Re: Radar w Padwi Narodowej IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.07.11, 20:29
        dzisiaj jechałem przez Padew zwolniłem do 40 -tu ale za mną jechał samochód na austriackich numerach i doganiał mnie i radar błysnął tak przed mną może z metr i nie wiem czy mnie czy jemu.
    • Gość: Lili Re: Radar w Padwi Narodowej IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.07.11, 20:42
      Z tym radarem to jest tak że pstryka i pstryka.Byc może sprawdzają czy pasy mamy pozapinane :)
    • Gość: wolny obywatel Re: Radar w Padwi Narodowej IP: *.centertel.pl 04.07.11, 17:05
      Miałem dokładnie taką samą sytuację w sobotę (tj. 2 lipiec), byłem mocno niezadowolony gdy dostałem lampą po źrenicach jadąc 30 km/h gdzie oczywiście 40 jest dozwolone. Po rozmowie ze znajomymi z tej okolicy dowiedziałem się że podobno w ten sposób kontrolują dodatkowo zapinanie pasów, rozmowy przez telefon, palenie, jedzenie itd.
      Zaraz za radarem są pasy, przyznam że na tyle mnie rozproszył błysk że oderwałem oczy od kierunku jazdy, obym był wyjątkiem bo taka metoda kontroli bezpieczeństwa w niesprzyjających okolicznościach może przynieść przeciwne skutki..
      • Gość: Lili Re: Radar w Padwi Narodowej IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.07.11, 18:18
        To nie wolno jeśc w samochodzie gdy się prowadzi????
        • Gość: Nina Re: Radar w Padwi Narodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 19:51
          > Lila Napisała:To nie wolno jeśc w samochodzie gdy się prowadzi????

No niestety jeżeli prowadzisz auto to nie możesz jeść, pić, rozmawiać przez telefon. Jedynie palić można co dla mnie jest chore..
    • Gość: Darko Re: Radar w Padwi Narodowej IP: *.pppoe.sistbg.net 04.07.11, 18:29
      Skoro pstryka zdjęcia KAŻDEMU kto tam przejeżdża to chyba ma zamontowaną macierz dyskową ;-)
      Czy jest ktoś, komu "nie pstryknęło"?
      Jutro mam tamtędy przejeżdżać i zaczynam mieć pewne obawy...
      • Gość: znajoma Re: Radar w Padwi Narodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 19:11
        Mnie nie pstryknęło, chyba za szybko jechałam;-)
        • Gość: Darko Re: Radar w Padwi Narodowej IP: *.pppoe.sistbg.net 04.07.11, 19:19
          Zanim migawka błysnęła już dawno cień zniknął z horyzontu...
          Z taką szybkością nie wymiatam ;-)
          Co INNEGO mogę zrobić żeby nie pstryknęło?
          • Gość: Lili Re: Radar w Padwi Narodowej IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.07.11, 19:31
            Na Twoim miejscu to bym się ładnie uczesała, zatrzymała ...aby obraz się nie rozmył i najpiękniej jak potrafię uśmiechneła ;) bo co innego ?
          • Gość: Do Darko Re: Radar w Padwi Narodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 19:41
            Objazd, wyjeżdża się w Jaślanach. Wyjeżdżam dzisiaj o 12, sprawdzę ten radar:-), rano będę wracać, zdam relację:-)Kurde,muszę być w Krakowie na czwartą:(
            Ten radar jest od dawna.
            • Gość: znajoma Re: Radar w Padwi Narodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 19:42
              Jest drugi radar przy kościele, tego nie było. Szczur nam przeleciał przez drogę. Dzieci narobiły pisku i nie wiem, czy błysnęło, czy nie. Przed Mielcem przeleciały drogę 2 ładne liski i czarny kot :-) Piękny jest Wawel nocą, gdy gwiazdy migocą:-)
    • Gość: kierowca Re: Radar w Padwi Narodowej IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.07.11, 23:45
      Panowie Inspektorzy zabrali " fotografa", będą teraz wywoływać zdjęcia. Sądząc po ilości pstrykniętych fotek mandaty dostaniemy pewnie za kilka miesięcy. Dzisiaj mimo, że nie było działającego radaru, kierowcy jeżdzili wolniutko. No droga Inspekcjo teraz musicie ustawić pomiar na 20 h/h
    • Gość: paweł Re: Radar w Padwi Narodowej IP: *.szybszyinternet.pl 08.07.11, 07:51
      Witam, ja też tego dnia przejechałem koło niego 38 km/h i zobaczyłem flash. Od razu zadzwoniłem na policję i poinformowałem o wadliwym działaniu urządzenia. Dowiedziałem się, żę to pierwszy dzień, kiedy odpowiedzialność przejęła ITD i żeby się nie przejmować, bo fotoradar mogł np. liczyć auta. Trochę naiwne tłumaczenie, ale zależało mi na tym, aby chociaż moje połączenie z policją było w ich rejestrach na wypadek koniecznych dalszych wyjaśnień. Przez CB słyszałem, że takich jak my było mnóstwo.TRZYMAJMY WSPÓLNY FRONT I NIE PŁAĆMY EWENTUALNYCH MANDATÓW - JEŻELI KTOŚ DOSTANIE MANTAD, NIECH PODBIJE TEN WĄTEK NA FORUM - COŚ RAZEM WYMYŚLIMY!!!
      • Gość: kaziuk66 Re: Radar w Padwi Narodowej IP: *.tktelekom.pl 08.07.11, 15:02
        Fotoradar na pewno jest sprawny.Problem jest w tym ,że fotoradar wiekszości kojarzy sie z pomiarem tylko prędkości co jest nieprawdą gdyz rejestruje równiez inne przekroczenia za które mozemy dostać mandat i punkty karne. Tak na szybko, Nie zapiete pasy bezpieczeństwa kierowcy ale również i pasażera,nieprawidłowe przewożenie dzieci na przednim siedzeniu,brak włączonych swiateł mijania,przejazd na czerwonym świetle przez skrzyzowanie ,przewożenie rzeczy wystajacych poza obrys pojazdu i stwarzajacych zagrożenie bezpieczenstwa ruchu itd,itp. Jak znam życie co niektórym własnie za to przyjdzie zapłacic mandat a nie za przekroczenie prędkości
        • Gość: znajoma Re: Radar w Padwi Narodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 15:13
          Rozmowa przez komórkę- 300 zł
    • Gość: kierowcaa Re: Radar w Padwi Narodowej IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.07.11, 23:47

- Być może dokonywano wtedy pomiaru natężenia ruchu, ale zaobserwowałam, że przy samochodach jadące 20/h nie błyskał flesz, więc gdyby był to pomiar natężenia ruchu wszyscy mieliby fotkę.
      Zagadka sama się rozwiąże za jakiś czas. Poczekamy, zobaczymy.

- A tak na marginesie, czy to prawda, że na zdjęciu zrobionym przez fotoradar w nocy nie zawsze widać, że ktoś ma zapiete pasy? Jeżeli tak jest , to dlaczego osoba bez pasów jadąca w dzień ma zapłacić mandat a ta w nocy nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka