Dodaj do ulubionych

Dlaczego PO przegra

IP: *.tktelekom.pl 23.09.11, 15:24
Bo polityka miłości cudotwórców to według mojej opinii

- katastrofalne zadłużenie kraju,mówi się o prawie 300 mld
- wzrost zatrudnienia w administracji o ok. 25 000 na rok
- polityka zagraniczna prowadzona na kolanach
- podwyżka podatków i otwarta droga do dalszego ich podnoszenia
- postępujące ograniczenia i regulacje w rozwoju przedsiębiorczości
- zastój zamiast reformy państwa
- pogorszenie sytuacji we wszystkich sferach a zwłaszcza w transporcie i komunikacji
- marnotrawstwo pieniędzy publicznych poprzez budowę najdroższych autostrad i stadionów
- prowadzenie nieustannej wojny -jak rozumiem w ramach polityki miłości - w stosunku do
opozycji
- bezwarunkowe podpisanie pakietu klimatycznego które spowoduje drastyczny wzrost energii
elektrycznej i wyhamowanie tempa rozwoju kraju
- zupełny brak walki z korupcja gdzie przykład Mira,Zbycha i Rycha jest tego najlepszym
przykładem - za co kasę bierze w takim razie pani Pitera rzekomy bat na korupcje.
- bezprzykładne i trudne do wytłumaczenie zwiększenie inwigilacji obywateli w postaci
wzrostu liczby zakładanych podsłuchów.
- kompromitacja w sprawie sprzedaży stoczni szemranemu towarzystwu z Kataru
- ubożenie obywateli - którzy pytają "Jak zyć za tysiąc złotych" i bezcenna mina Premiera
czy aby na pewno z obiecanej zielonej wyspy

Transparent " Dosyć kłamstw" witajacy gdzieś w Polsce Premiera w jego gospodarskiej wizycie po kraju i pytania jak zyc są podsumowaniem tych rządów. Czas na odpoczynek i pokutę w ławach opozycji
Obserwuj wątek
    • Gość: rea Re: Dlaczego PO przegra IP: *.toya.net.pl 23.09.11, 17:12
      Tiaaa... A jak wygra PiS będziemy wszyscy piękni i młodzi. No i bogaci, że ho ho, bo prezes wie, gdzie leżą pieniądze, aby nas wszystkich uszczęśliwić. On się tylko schyli i je podniesie, aby nam je rozdać ku chwale ojczyzny i Kościoła. Bo " Polacy zasługują na więcej "... Szafowanie obietnicami bez pokrycia nie jest niczym nowym w kampanii wyborczej. Mnie pan Kaczyński nie uwiedzie swoją odmianą, tym bardziej, że w kampanii prezydenckiej pokazał, że jest wyrafinowanym oszustem. Zdaję sobie jednak sprawę, że potrafi uwieść naiwnych, związanych z walącym się Kościołem i rozczarowanych coraz cięższym życiem w kryzysie ogólnoświatowym.
      A teraz dowcip ku pokrzepieniu serc, zwłaszcza wyborców PiS :
      PiS wygrywa wybory. Zbigniew Ziobro zostaje ministrem. Zdarza mu się wypadek. Jadąc samochodem potrąca dwóch przechodniów na przejściu dla pieszych. Idzie do sędziego i pyta:
      - Co z tym zrobimy?
      Sędzia się zastanowił i mówi:
      - Myślę, że ten, który rozbił głową przednią szybę może dostać 5 lat za uszkodzenie cudzego mienia, a ten drugi, co odleciał w krzaki, 8 lat za próbę ucieczki.
      • sp1962 Re: Dlaczego PO przegra 04.10.11, 20:50
        rea ... przypomniał co znaczy pis , pamiętam nagrania beger , zniszczone laptopy przez ziobro,
        nazwanie tchórzami i zawiadomienie do prokuratora przez karskiego pilotów w prezydenckim locie do gruzji i tak dalej
    • Gość: olo Re: Dlaczego PO wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 17:40
      Mylisz się pewnie @kaziuk, PO raczej wygra, wybór jest dość prosty bo obydwie partie już rządziły. Polacy wiedzą co ich czeka. Pisałem to już @lechowskiemu, mogę jeszcze raz.
      Polacy nie są naiwniakami, co to wierzą we wszystkie obietnice. I w coraz większym stopniu zdają sobie sprawę, że darmowy obiad nie istnieje. Oczywiście jesteś za/domagasz się, żeby rząd Tuska pomagał paprykarzowi, powodzianom, dzieciom, bezrobotnym i absolwentom. Jesteś za podwyższeniem rent, emerytur, płac policjantom, nauczycielom i całej budżetowce. Domagasz się wykorzystania wszystkich funduszy unijnych. Domagasz się żeby rząd remontował dworce kolejowe i tory kolejowe, budował stadiony, drogi, autostrady i mosty . Zorganizował Euro2012. Ponosił coraz większe wydatki na IPN, CBA, ABW, ZUS, KRUS, NFZ i całą służbę zdrowia. I oczywiście Tusk ma obniżyć podatki, nie brać kredytów i zmniejszyć deficyt. Bo jak nie, to zagłosujesz na Kaczyńskiego! Brawo.
      Jak zjeść ciasto i mieć ciastko?
      Zdecyduj się na coś. Obecnie w Tbg trwa przebudowa Sienkiewicza, UE dała 45 mln i 25 mln to kredyt czyli zwiększenie zadłużenia miasta. To co remontować czy nie?

Czy masz jakieś zdanie na ten temat ? Czy raczej nic cie to nie obchodzi, ma być wiadukt na Sienkiewicza i ani grosza długu, co?

• lechowski51 Re: Dlaczego PO wygra 23.09.11, 18:10
        Tak obydwie partie rzadzily.PiS 2 lata PO 4 lata.Zagladnij do rocznika statystycznego i porownaj jakie bylo bezrobocie,ceny,inflacja,dlug publiczny w 2007 roku i POrownaj do tych z roku 2011.
        Dalej!.Nikt ani kaziuk ani ja nie twierdzimy ze trzeba pomagac wszystkim.Trzeba sie zajac polityka prorodzinna bo zaczynamy sie wyludniac,bo za p[arenascie lat czeka nas to co w Grecji czy Estonii,czyli ciecie emerytur o 40%.Trzeba ciac zatrudnienie w administracji.poprzez likwidacje agencji rzadowych gdzie zatrudnia sie znajomych Tuska,Pawlaka i Grabarczyka.Laczyc polskie firmy w holdingi,ktore beda mialy szanse konkurowac z firmami niemieckimi czy francuskimi.Zlikwidowac powiaty,polaczyc KRUS z ZUS-em.
        Dobrze natomiast oplacac policje a CBA ubezwlasnowolnione przez Tuska powinno byc jedna z najwazniejszych sluzb panstwowych.
        Teraz o drogach,stadionach,mostach,kolejach i dworcach.Budowac autostrady i stadiony ale nie tak jak to robi ekipa Tuska,ktora wybudowala najdrozszy stadion na swiecie/narodowy/ i buduje najdrozsza autostrade w Europie/obwodnica warszawska 1 km 200 mln zl/
        Nalezy zrezygnowac z programu wielkich metrpolii lansowanego przez Tuska i wyrownac jak to chcial PiS i Kaczynski szanse zyciowe tych ze sciany wschodniej i z Mazowsza.Konieczne wiec jest natychmiastowy powrot do budowy drogi S-19 biegnacej sciana wschodnia od Litwy przez Podlasie,lubelskie,podkarpackie az do Slowacji.
        Apropos kredytow?!.Trzeba wydawac srodki z UE nie na dziwne szkolenia,konferencje i inne bzdury a na przedsiewziecia pobudzajace przedsiebiorczosc,dajace zatrudnienie mlodym Polakom.
        Tego wszystkiego nie zrobi ekipa Tuska,bo jest w kleszczach interesow Krazuzego,Kulczyka,Waltera a dla szarego "polaczka" ma TVN-owska propagande.Cudu nie bylo przez 4 lata.Czas na zmiany!
        • Gość: kris Re: Dlaczego PO wygra IP: 62.233.188.* 23.09.11, 18:34
          Posługiwać się statystyką można gdy sytuacja jest stabilna choć 5 lat. Komparatystyka jest sztuką a nie prostym schematem. Resztatego tekstu to typowy pisowski bełkot.
          Myślę, że każdy wyborca chce poznać pisowskiego eksperta od finansów i gospodarki. KTO TO JEST, Lechowski, KTO TO JEST???
        • Gość: Tarzan Re: Lechowski IP: *.flash-net.pl 24.09.11, 08:05
          Chcesz powiedzieć, że 18 rządów innych partii pchało Polskę na skraj przepaści, a przez te 2 lata PiS niemal zrobił z niej raj?
          Jesteś politycznym dewotem.

PiS zatrudniał swoich ludzi, nie odważył się na reformę KRUS-u, a i teraz, gdyby został premierem tego by nie uczynił, nie zlikwiduje powiatów, Kaczyński chce zarządzać firmami polskimi, zamiast pozwolić im się zarządzać, CBA było bardziej ubezwłasnowolnione za PISu, praktycznie było jego służbą, dziura pod jakimś Biłogarej nie przyciągnie 2-3 międzynarodowych korporacji, brak infrastruktury, a i lokalizacja do dupy.
          Zrównania zachodu i wschodu Polski nigdy nie będzie. To mrzonka, by z Roztocza zrobić Zagłębie Ruhry, czy centrum handlowe, czy finansowe.
          Oczywiście należy dążyć, by i we wschodniej części żyło się dobrze, ale różnice zawsze będzie widać.

A co do środków z UE, to brak Ci nawet elementarnej wiedzy na ten temat. Szkolenia są finansowane ze środków przeznaczonych na szkolenia, nie kosztem innych.
          Równie dobrze mógłbyś napisać, że zabrakło pieniędzy na zakup F-16, bo wydano za dużo na finansowanie leczenia raka prostaty.

• Gość: kaziuk66 Re: Dlaczego PO wygra IP: *.tktelekom.pl 23.09.11, 18:40
        Nie rozumiemy sie kochani.Mineło 4 lat rządów i następuje okres rozliczeń władzy nie opozycji.Ja takie rozliczenie przedstawiłem i nie słyszę,że jest tp PISdzielski bełkot czyli domniemywam,że przedstawiam wyważone argumenty że obecna władza się nie najlepiej sprawuje .Powiem wiecej sposób i styl rzadzenia jest zaprzeczenie obietnic którymi Was uwiedli 4 lata temu.Nie mam złudzeń,że PIS równiez nie spełni wszystkich swoich zapowiedzi. Wmawiają nam ,ze sie rozwijamy ,ze jesteśmy zieloną wyspą to dlaczego przypadkowo spotkani ludzie pytaja premiera jak żyć za te marne grosze skoro rozwój nie przekłada sie na ich stan posiadania tylko ludzi pokroju Zdzicha i Rycha.Dlatego czuja sie oszukani nie wierzą ,że obecni władcy są wstanie ten trend zmienić i mimo zapowiadanych obietnic krzyczą - Dośyć kłamstw.Jeżeli PIS będzie robił podobnie wyborcy tez nie będą dla nich mili . Urok demokracji. Za PIS było lepiej co sam stwierdzam po zawartości swojej kieszeni tylko ,ze ja nie krzyczę dosyc kłamstw bo mnie akurat nie zawiedli tylko zrobili to co przewidywałem.Dlatego swoim głosem wysyłam ich na urlop wypoczynkowy do krainy zwanej - Opozycja, Pokora im się przyda jak wrócą do władzy
        • Gość: kris Re: Dlaczego PO wygra IP: 62.233.188.* 23.09.11, 18:51
          Człowieku! Nie porównuj warunków w których rządził PIS i PO. Kryzys finansowy na świecie, katastrofa smoleńska, powódź itp. Żadnych okresów rządów nie da się porównać!
          • Gość: olo Re: Dlaczego PO wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 19:39
            Myślę, że Polacy dadzą szanse Tuskowi. W sumie, mimo wielu przeciwności, poradził sobie. Kaczyński przegrał już kilka razy, dlaczego miałby wygrać teraz ?

Że tak zapytam @kaziuk z @lechowski wiecie, ile pierwotnie miał kosztować tunel Gottharda Podpisano umowę na 6,5 miliarda franków szwajcarskich a wydano już 9,5 mld. Lody? Nie, nieprzewidziane koszty związane z wyższym, niż szacowane, ciśnieniem góry na ściany tunelu i dodatkowymi kosztami związanymi z natychmiastowym cementowaniem odcinków tunelu. Tak było z tunelami metra warszawskiego (piaski i woda z pradoliny Wisły) i tak jest na KAŻDEJ budowie. Tylko co tacy nieudacznicy z PISu, którzy podpisali umowy na Euro 2012 i nie ruszyli palcem w bucie do 2007 roku mogą o tym wiedzieć? Co zbudował PiS? NIC. I na tym pozostanie do końca swoich dni. Co do wzrostu PKB to porównuje się ten wzrost do strefy ekonomicznej, a nie tylko do "analogicznego okresu roku ubiegłego". Wzrost PKB za PiS był prawie NAJNIŻSZY w Europie, teraz jesteśmy w pierwszej trojce krajów EU. Jeżeli tego nie rozumiecie, to polecam korepetycje z ekonomii na poziomie szkoły średniej .
            • Gość: kaziuk66 Re: Dlaczego PO wygra IP: *.tktelekom.pl 23.09.11, 19:59
              Olo szanowny skoro jest tak dobrze to dlaczego mamy mniej pieniędzy w kieszeni.Dlaczego płaczaca kobieta pyta słoneczko Peru jak żyć. Jako gosc o rozległej wiedzy ekonomicznej wytłumaczysz jak rozumiem bardzo prosto i wybawisz rzadzacych z pytania które w tej kampanii wyborczej jest ich gwożdziem do trumny.
              • Gość: olo Re: Dlaczego PO wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 20:25
                @Kaziuk szanowny, nie wiem ile masz pieniędzy w kieszeni, to TWOJA sprawa. Jak masz mało to weź się do roboty jak coś potrafisz, albo czekaj może ci ktoś coś da.
                Jak żyć ma ta kobieta?, nie wiem, to nie komuna że wszyscy mieli żyć jak wódz postanowił, każdemu miska ryżu. Każdy kowalem swojego losu. Ja niczego nie tłumaczę, po prostu jakoś tak nie lubię jak ktoś z taka powagą opowiada bzdury.

Kto wygra, zobaczymy. Na razie twoi zawsze przegrywają....
                • Gość: kaziuk66 Re: Dlaczego PO wygra IP: *.tktelekom.pl 23.09.11, 20:49
                  Oluniu najdroższy masz kłopoty z pamięcią pisząc,ze moi zawsze przegrywali .PIS wygrał 6 lat temu a przegrało no,no.......... dobrze myslisz :) PO - PRZEGRAŁO. Pamięć widze juz zaczyna wracac to juz wiesz z kim WYGRAŁ najwybitniejszy Prezydent II RP śp.Lech Kaczyński. PRZEGRANYM był no no ............... dobrze, był z PO. Teraz jak sądze już nie masz wątpliwości z kim PO PRZEGRA teraz :):)

Przy okazji pozdro dla trolla z zagranicznego serwera któremu płyta z jakimś bełkotliwym refrenem sie zacina
                  • Gość: olo Re: Dlaczego PO wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 21:42
                    @kaziuk nie mam kłopotów z pamięcią , zaraz ci to zademonstruje :)

1. 2006r samorządowe
                    2. 2007r do sejmu
                    3. 2009r do parlamentu EU
                    4. 2010r prezydenckie
                    5. 2010r samorządowe.

PiS przegrał...

• Gość: Tarzan Re:Do Kaziuka IP: *.flash-net.pl 24.09.11, 08:11
                A czemu Ty masz mniej pieniędzy w kieszeni? Mniej pracujesz?
                Weź się do roboty chłopie, to zarobisz lepiej.

A kto płacze przed kamerą? No ci, co maja problem.
                Tylko ilu płacze, a ilu nie?

Jeśli mój biznes będzie zagrożony i stanę przed widmem utraty 1/2 miliona dochodu z papryki, to tez zachlipię i zapytam "Jak żyć panie Tusk?"

No biznes to biznes, jest ryzyko.

Natomiast co do biednych i bezrobotnych, to ich będzie ubywać, przybywać. Nikt tu cudu nie uczyni i zmniejszy bezrobocia do 1%.

• Gość: fruktor Re: Dlaczego PO wygra IP: *.formlessnetworking.net 23.09.11, 19:46
            Kochani nie dawajmy satysfakcji PISdzielstwu odpowiadając na ich bzdety. Niech PISdzielec w wątkach przykrywa PISdzielca a wcześniej czy później (raczej wcześniej) sami udławią się swoim jadem.

PISdzielstwo=rozPISdziaj
            • lechowski51 Re: Dlaczego PO wygra 23.09.11, 20:12
              olo pisze;
              Wzrost PKB za PiS był prawie NAJNIŻSZY w Europie, teraz jesteśmy w pierwszej trojce krajów EU. Jeżeli tego nie rozumiecie, to polecam korepetycje z ekonomii na poziomie szkoły średniej .

Ty wroc chlopie do podstawowki i naucz sie czytac,albo przestan klamas jak WSI-24.
              Tutaj masz tabelke.Mam nadzieje ze umiesz czytac i interpretowac.Jak nie to Ci pomoge.
              pl.wikipedia.org/wiki/Gospodarka_Unii_Europejskiej
              • Gość: melchior Re: Dlaczego PO wygra IP: *.torservers.net 23.09.11, 20:23
                Głupota:
                Gdy, myślisz, że jesteś mądry i przechwalasz się tym.

dlatego @lechowski

Prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrruj się PISdzielski frędzlu :-)
              • karrambello Re: Dlaczego PO wygra 23.09.11, 20:32
                @lechowski: ty po prostu nie rozumiesz pojęcia relatywizmu. Dla Ciebie jest tylko białe i czarne. Tutaj szkoła nic nie pomoże. Z myśleniem abstrakcyjnym trzeba się urodzić, tego nie uczą w żadnej szkole. Kaczyński potrafi myśleć abstrakcyjnie... i wykorzystuje to z pełną perfidią...
              • Gość: olo Re: Dlaczego PO wygra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 20:57
                @lechowski nie rozśmieszaj mnie, popatrz sobie tu:
                epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&plugin=1&language=en&pcode=tsieb020
                Polskę za czasów PiS prześcignęły takie potęgi jak Litwa, Łotwa, Słowenia czy Słowacja, jak jesteś taki dzielny to może coś o roku 2009, 2010, to za Tuska , śmiało, czy jak każdy pisowiec będziesz kręcił...
                • Gość: nikita Re: poszerzyc koryto IP: *.acanac.net 23.09.11, 21:13
                  podobaja mi sie wasze naukowe wywody...rzecz tylko w tym ze oparte o falszowane statystyki i cyferki majace udowadniac tylko i wylacznie sukces wladzy.
                  A tak na marginesie, nie ma zadnego znaczenia kto wygra bo i tak bedzie gorzej...wygranymi zas beda tylko ci ktorzy obsiada koryto.
                  • Gość: rea Re: poszerzyc koryto IP: *.toya.net.pl 23.09.11, 21:28
                    Nikita sensownie podsumował nasze dywagacje. Dodam tylko, że na fali kryzysu i populizmu może narodzić się u nas nowa dyktatura, narodowo-katolicka, jeśli ciemny lud po mszach 9 X ruszy tłumnie do urn wyborczych głosować na tych, których namaścił proboszcz.
                    • Gość: ignacy_loyola Re: poszerzyc koryto IP: 72.52.96.* 23.09.11, 21:45
                      Wypie...jj malkontencka zdziro i ty pojebie nikito zrobcie se po lasce
                      • lechowski51 Re: poszerzyc koryto 24.09.11, 08:04
                        olo pisze;
                        Polskę za czasów PiS prześcignęły takie potęgi jak Litwa, Łotwa, Słowenia czy Słowacja, jak jesteś taki dzielny to może coś o roku 2009, 2010, to za Tuska , śmiało, czy jak każdy pisowiec będziesz kręcił...

...a u was Murzynow bija!.Szkoda ze nie porownales Polske z San Marino i Luksemburgiem.Czekam na dane z 2010 roku.Piszac o tym co "wybudowal" PO w czasie swoje kadencji,pewnie przez "przeoczenie" nie napisales,ze mieli do wykorzystania 300 mld zl,ktore wynegocjowal w Brukseli rzad PiS-u.Zapomniales rowniez ze to sp.Gesicka z rzadu Kaczynskiego przygotowala caly system prawny dzieki ktoremu te srodki moglismy sprawnie wydawac.Napisz moze rowniez jakie inwestycje na Podkarpaciu zostaly wyciete przez PO jako kara za glosowanie na PiS.
                        • Gość: szkool Re: poszerzyc koryto IP: 68.169.35.* 24.09.11, 08:28
                          @lechowski
                          Twoja głupota dowodzi, że mózg powinien być rozdawany w wersji limitowanej.
                          dlatego
                          Prrrruj się PISdzielski frędzlu !

PISdzielstwo=rozPISdziaj
                      • Gość: kaziuk66 Re: poszerzyc koryto IP: *.tktelekom.pl 24.09.11, 08:26
                        Panie Ignacy to,że nie podzielasz pan opinii głoszonych przez wymienione osoby nie upoważnia Pana do zachowywania sie jakby Pan z drzewa przed chwilą zszedł.Mnie z nimi tez nie po drodze ale protestuje przeciwko takiemu zachowaniu i ordynarnemu ich obrażaniu.Miłego dnia
          • Gość: bezpartyjny Re: Dlaczego PO wygra IP: 83.238.199.* 24.09.11, 20:40
            Macie rację ! PO wygra wybory. Dlaczego? Bo większość Polaków to kombinatorzy, złodzieje chcący prowadzić taki a nie inny tryb życia. Ponieważ POpaprańcy w rządzie to nikt inny jak kombinatorzy ustawiający siebie i swoje rodziny więc nie podlega to dalszej dyskusji.
            Ponadto historia Polski dowodzi że tym krajem nigdy mądrze nikt nie rządził. Dlaczego miałoby być teraz inaczej?
    • Gość: prl Re: Dlaczego PO przegra IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.11, 21:44
      Rozumiem Ciebie doskonale... ja tez bym tak to widział... tylko, że chciałbym, żeby wygrał w taki sposób, iż mógłby rządzic samodzielnie... Niestety, ale teraz jeszcze nie będzie to możliwe... Naród ogłupiał... Dla większości jest tak... czym gorzej, tym lepiej... Dlatego trzeba jeszcze trochę poczekać... rok, może dwa... a więc lata 2012-2013 będą przełomowe...

Obecnie idealnym rozwiązaniem byłby taki oto scenariusz:

1. PiS przegrywa minimalnie wybory, ale umacnia się wynikiem wyborczym... obecna koalicja pozostaje przy władzy...
      2. Nadchodzi kryzys...2012?-2013?... kompromitacja rządzących... niezadowolenie sięga zenitu... ludzie wychodzą na ulice... przedterminowe wybory...
      3. PiS dochodzi do władzy, otrzymując od narodu carte blanche...

Wielu może powie... "szkoda Polski"...
      Zaryzykuje więc twierdzenie, że naród sobie na to po prostu "zasłużył"... Oby tylko na tyle... Oby nie musiał prosić - jak nasi dziadowie z przełomu XIX i XX w.... "o wielką wojnę prosimy Cię Panie"...

Zaznaczam, że są to moje subiektywne rozważania, które przedstawiam jedynie dla przyszłej czystości mojego sumienia... Chciałbym, żeby tak było, ale niestety mam przeczucie, że PiS jednak te wybory wygra, ale niestety minimalną przewagą głosów… tym samym stworzy rząd mniejszościowy, bo wszystkie partie będą w opozycji do PiS… W takim przypadku rząd PiS będzie panował krótko… najwyżej pół roku w warunkach ogólnoświatowego kryzysu gospodarczego… przy czym kryzys w Polsce będzie bardzo dotkliwy… Wówczas wszystkie partie i przy wydatnej pomocy cynglowni wszelkiej maści za katastrofę gospodarczą obarczą PiS… Wtedy oczywiście powstanie "rząd jedności narodowej" i "wielka proreformatorska i antykryzysowa koalicja zbawców Polski"… PO, SLD, PJN, RPP, PSL...

Partia Prawo i Sprawiedliwość zostanie ostatecznie zmarginalizowana, a tym samym chyba definitywnie zablokuje się w Polsce drogę do odbudowy środowisk o propolskim nastawieniu w działaniu, t.j…. endeckich, narodowych, konserwatywnych, chadeckich, republikańskich... określanych jako prawicowe… Stanie się tak tylko dlatego, że upadek PiS-u będzie kreowany jako historyczna porażka idei Europy Ojczyzn na rzecz zwycięstwa globalnego… nowego rządu w Europie i nie tylko, który uratuje świat przed kryzysem, w tym również tym w Polsce…

Wtedy pozostanie jedynie nadzieja, że UE szybko upadnie i Polska jako kraj pozostanie…

Dlatego obecnie scenariusz przedstawiony na początku wydaję mi się być najlepszym rozwiązaniem… chociaż i wówczas istnieje pewne niebezpieczeństwo… bo załóżmy, że obecny rząd po wyborach i po latach 2012-2013 kładzie się… to wtedy Kaczyński do przedterminowych wyborów dotrwać nie może?... Za duża grupa poszła by wtedy siedzieć i to niektórzy zagrożeni karą główną…

Przypuszczalnie :
      a/ "nieszczęśliwy wypadek" lidera opozycji…
      b/ stan wyjątkowy ogłoszony przez ukochanego Prezydenta… odpowiednia ustawa już przygotowana…
      c/ władze dostaje SLD i "rozumni" z PO… bez Tuska… + PSL + PJN + Palikotki… taki FJN - front jedności narodu…

Tusk zostaje obarczony odpowiedzialnością za stan Państwa, ale bez reperkusji … rozchoruje się chłopina...

PiS po dziwnej śmierci lidera wychodzi na ulicę i tu rząd FJN pacyfikuje opozycję faktyczną i dalej rżnie głupa i ograbia głupich polaczków udając , że mamy demokrację…

a dalej to już:
      „Poninskij wezwał straż - to łajdak jakich mało,
      Do dalszych spraw polecam z czystym sercem go,
      Branickij twarz przy wszystkich dłońmi zakrył całą,
      Szczęsnyj Potockij był zupełnie comme il faut.”

Tak więc… Kto gra kogo w tej bajce wiadomo od dawna…

No cóż... mam tylko nadzieję oraz wierzę w to, że mój pesymistyczny i być może "spiskowy" scenariusz wydarzeń w Polsce oraz na świecie jest tylko moją konfabulacją... Ufam jednak, że może nawet "malutka" wygrana PiS będzie zaczątkiem takich zmian jak na Węgrzech …jednak można!... I oczywiście pozostaje jeszcze ta… historycznie uprawdopodobniona… nadzieja, że Unia Europejska szybko się po prostu rozpadnie…
      • Gość: gość Re: Dlaczego PO przegra IP: *.gustan.las.chelas.info 25.09.11, 16:50
        prl mądrze prawisz. Podzielam jak zwykle twoje zdanie a nade wszystko

to:
        >rżnie głupa i ograbia głupich polaczków udając , że mamy demokrację…<

i to:
        >I oczywiście pozostaje jeszcze ta… historycznie uprawdopodobniona… nadzieja, że Unia Europejska szybko się po prostu rozpadnie… <
        ....zanim wprowadzą EURO bo pomrzemy z głodu i wylądujemy w barakach eksmitowani przez gonzów ze spółdzielni mieszkaniowych.
    • Gość: rea Re: Dlaczego PO przegra IP: *.toya.net.pl 25.09.11, 18:24
      Polska zasługuje na więcej.

www.facebook.com/photo_search.php?oid=180874218643233&view=all
      • lechowski51 Re: Dlaczego PO przegra 25.09.11, 19:19
        Szczegolnie to kretynko Ci sie podoba?!!!!.Swastyka na bialo-czerwonej fladze.?????
        • lechowski51 Re: Dlaczego PO przegra 25.09.11, 19:20
          Zapomnialem dodac linka;
          www.facebook.com/photo_search.php?oid=180874218643233&view=all#!/photo.php?fbid=1464352785523&set=o.180874218643233&type=1&theater
          • Gość: emeryt Re: Dlaczego PO przegra IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.09.11, 21:36
            Czytając ten watek przypomniała mi się rozmowa gospodarzy na temat hodowli świń.Macieju tuczą się Wam prosiaki? Nie mimo ze ciągle ich bije i jeść nie daję!
            • Gość: Tarzan Re: Dlaczego PO przegra IP: *.flash-net.pl 25.09.11, 21:39
              Do swastyki dodałbym jeszcze "żart" ze zmarłym bratem.

Reszta dość niskich lotów.

• Gość: kaziuk66 Re: Dlaczego PO przegra IP: *.tktelekom.pl 26.09.11, 08:43
                PRZEGRA !!! ponieważ zamiast obiecanego odpolitycznienia mediów publicznych maksymalnie je upolityczniła. PRZEGRA ponieważ ustawowymi przepisami o dostępie do informacji publicznych zamyka obywatelowi wgląd w wiele dokumenów i uniemożliwia lub co najmniej utrudnia kontrole swoich działań i podejmowanych decyzji. Wygląda na to ,ze maja coś do ukrycia jeżeli chwytają się takich sposobów. Prezydent oczywiście podpisze te przepisy zamiast wcześniej skorzystać z opinii Trybunału Konstytucyjnego. Ale po co ?Czy w przypadku tych przepisów jest jakiś stan wyższej konieczności ,ze trzeba je tak błyskawicznie wprowadzać w życie.Trzeba się bać obecnej władzy i ich metod a nie Kaczyńskiego
                • Gość: remista Re: Dlaczego PO przegra IP: *.hsd1.nj.comcast.net 26.09.11, 09:02
                  Typowy codzienny PISdzielski bełkot :-)

No comments !
                  • Gość: kaziuk66 Re: Dlaczego PO przegra IP: 88.199.232.* 26.09.11, 11:45
                    Dzieki wielkie trollu drogi.Czas taki,ze każdy gest mobilizujący zwolenników PIS do głosowania jest na wagę złota.Życzę wytrwałości :):):)
                    • Gość: sasetka Re: Dlaczego PO przegra IP: *.rapidspeeds.com 26.09.11, 12:33
                      @kaziuk66
                      Czas taki, że piętnowanie w każdy możliwy sposób PISdzielstwa przynosi oczekiwane efekty :-) czego dowodem m.Tarnobrzeg. Bełkocz dalej :-)

Buziaczki ;-**

PISdzielstwo=rozPISdziaj
                      • Gość: kaziuk66 Re: Dlaczego PO przegra IP: *.tktelekom.pl 26.09.11, 13:33
                        Wielonikowcu drogi;) .Pełna zgoda,że piętnowanie w każdy możliwy sposób przynosi oczekiwane efekty. Dowód - poracie dla PIS rośnie a czarodziejów z PO maleje .Nieprawdaż ? Miłego dnia i bądź czujny bo może trzeba Będzię więe do USA załatwiać jak jeden z dyr.banku dla swoich dzieci co zszokowanym eurodeputowanym ogłosił bakałarz Rostowski magik od ukrywania stanu finansów publicznych

Co do zabezpieczenia wałów przeciwpowodziowych na Podkarpaciu to rzad PIS przygotował program ich ochrony lecz obecna władza wierzyła w cuda i realizacje programu odłozyła do szuflady .Cud sie nie zdarzył i zostaliśmy zalani wodą. Bajki to komu innemu mozesz pisać.
      • Gość: d_o_s Re: Dlaczego PO przegra IP: *.play-internet.pl 26.09.11, 12:21
        Polska zasługuje na więcej i dlatego oddam głos na PO. to za rządów PO rozpoczęto budowę obwodnicy Stalowej Woli i Niska, budowę mostu w Sandomierzu, dopiero PO zajęło się kwestią wałów powodziowych wokół Tarnobrzega i Sandomierz. dopiero PO wywalczyło kasę na budowę mostu w Połańcu. rząd PO rozpoczął remont linii kolejowych na Podkarpaciu i jest szansa w 2013 na szybkie połączenie Rzeszów-Warszawa. a PiS, zbudował peron we Włoszczowie i zaniedbując temat wałów zafundował powódź w 2010.
        • Gość: nikita Re: Dlaczego PO przegra IP: *.acanac.net 26.09.11, 13:27
          dos - nie gloryfiku zbytno zaslug PO. To ich zasrany obowiazek rozwiazywac tego typu problemy. To obowiazek twoich poslow i przedstawicieli od soltysa po prezydenta by pomagali spolecznstwu.
          A ile tych wielkich przedsiewziec ukonczono do dzis ? Zero , tak jak autostrady i tysiace pomniejszych inwestycji. To ze mowia o tym to ze wbili pierwszy palik o niczym nie swiadczy poza propagandowym jazgotem. PO, PIS , SLD, i cala reszta to jedna wielka banda przyssana do koryta. Kraj jest biedny, potwornie zadluzony, recesja o jakiej sie nie snilo stoi u drzwi wiec jak myslisz skad oni wezma pieniadze na realizacje waszych marzen. Pozycza ? a kto to odda. TY !
          Wroc tu za cztery lata i poczytasz dokladnie to samo; jesli bedzie cie stac na dostep do internetu i jesli cenzura pozwoli ci pisac tak jak dzisiaj.
          • Gość: jakobi Re: Dlaczego PO przegra IP: 199.48.147.* 26.09.11, 13:57
            Spokojna twoja rozczochrana. Nich się PISdzielstwo tak nie martwi :-) damy radę.

PISdzielstwo=rozPISdziej w każdej dziedzinie
            • lechowski51 Re: Dlaczego PO przegra 26.09.11, 17:56
              Kaziuk!.Nie dowartosciowuj peowskiego idioty.
              Wracajac do tematu.Ogladajac te obrazki,sluchajac Kalisza,bylego komucha,ktory o PiS mowi jako partii antysystemowej,Radka specjaliste od watach,ktory tutaj swoich oponentow nazywa lysymi,Tuska,ktory straszy ze jak wygra PiS to pogniewaja sie na nas sasiedzi,przezywam swoiste deja vu .KIedys tez nas nazywali warcholami i straszyli ze jak zarejestruja Solidarnosc to wejda ruscy.Kiedys jak i teraz Urban,Parandowska,Passent przy pomocy Kuzniara,Olejnik,Zakowskiego czy Liza buduja w mediach nierzeczywistosc.Przyklad prosty z brzegu.W Katowicach wystapila Gilowska.W roznych mediach sluchalem specjalistow prawa konstytucyjnego komentujacy ten fakt,politologow,dyzurnych redaktorow Wolka i KUczynskiego.Glos zabral nawet szef NBP.....niestety nie uslyszalem jednego zdania z tego co mowila pro.Gilowska.O przepraszam!.Ktoras z TV pokazala jak wrecza Kaczorowi jakas monete.
              ...a tutaj o tym jak lud kocha swoja "partie milosci"
              www.youtube.com/watch?v=mduG-YNiFeQ
              • Gość: prl Re: Dlaczego PO przegra IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.11, 21:31
                Polacy mówią - NIE !...

"Skończyły się czasy " miłości " .
                Teraz jest czas walki !
                Stajemy by walczyć o Polskę !
                Kraj Przodków - kozioł zawłaszczył .

Stajemy, by odbić co nasze !
                Huty, stocznie, fabryki .
                Przegnać precz kozła judaszy !
                Odebrać krwawe srebrniki ! ....

TUTAJ - Jest przecież Polska !
                TUTAJ - Jest Kraj nad Wisłą !
                Dość harców rudego kozła !
                POLAKÓW TUTAJ DZIEDZICTWO ! ! !"
                ......................................................

Warto zobaczyć również zadymę z matoło-busem w Lubinie:

www.youtube.com/watch?v=TkFvAD3_aQM
                • Gość: gosc Re: Dlaczego PO przegra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.11, 21:59
                  @prl pamiętaj o Ślązakach - ukrytej opcji niemieckiej. ci w/g Kaczyńskiego są w czołówce zdrajców.
                  Jakiś stosowny wierszyk by się przydał.
                  • Gość: prl Re: Dlaczego PO przegra IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.11, 22:15
                    Na wierszyk nie ma już czasu, ale przypomnę filmik co Tomczykiewicz mówił w sejmie na temat Gorzelika i jego Ruchu Autonomii Śląska:

www.youtube.com/user/1yarrok?blend=1&ob=5#p/u/14/-1QEdcATyXY
                    • lechowski51 Re: Dlaczego PO przegra 27.09.11, 08:26
                      Polska sie budzi z upiornego 4-letniego snu....
                      polskalokalna.pl/wiadomosci/podlaskie/bialystok/news/akcja-obrony-napisow-na-pomniku-zawieszona,1700077,3333
                      • Gość: llach Re: Dlaczego PO przegra IP: *.cyberghostvpn.com 27.09.11, 10:13
                        To samo gó..o. Inny dzień.
                        Więc:

Prrrruj się PISdzielski frędzlu !
                        • lechowski51 Re: Dlaczego PO przegra 27.09.11, 22:48
                          PO przegra bo ma plastikowego przywodce a PiS ma meza stanu i Lidera
                          wpolityce.pl/wideo/15366-lider-film-dokumentalny-o-jaroslawie-kaczynskim-calosc
                      • Gość: Tarzan Re: Dlaczego PO przegra IP: *.flash-net.pl 01.10.11, 07:50
                        Ten upiorny sen trwa...ciągle, bez względu na partie rządzącą...

Oczywiście "patrioci żądni walki o ojczyznę" zamiast po prostu załatwić wszystkie formalności i z pompą nawet sobie pomnik odsłonić po dodaniu tych słów i korony, robią to "w konspiracji", a teraz zgrywają męczenników...

Śmiechu warci partyzanci he he
              • Gość: Tarzan Re: Dlaczego PO przegra IP: *.flash-net.pl 01.10.11, 07:46
                Lechowski,

Oczywiście, że nieważne jest ani jedno słowo, jakie Gilowskie podczas tego spotkania wypowiedziała.

Jest członkiem niezależnej, apolitycznej instytucji, która nie powinna wspierać żadnej z partii...chyba, że ze swej funkcji w rpp zrezygnuje.

Gdyby prezydent pojawił się gdzieś z Tuskiem, to pewnie byś cytował głosy krytyki. Cokolwiek Tusk nie zrobi jako premier, to jest wykorzystywaniem funkcji dla potrzeb kampanii itd.

• Gość: d_o_s Re: Dlaczego PO przegra IP: *.play-internet.pl 28.09.11, 10:43
            Gość portalu: nikita napisał(a):

> dos - nie gloryfiku zbytno zaslug PO. To ich zasrany obowiazek rozwiazywac tego
            > typu problemy. To obowiazek twoich poslow i przedstawicieli od soltysa po prez
            > ydenta by pomagali spolecznstwu.
            > A ile tych wielkich przedsiewziec ukonczono do dzis ? Zero , tak jak autostrady
            > i tysiace pomniejszych inwestycji. To ze mowia o tym to ze wbili pierwszy pali
            > k o niczym nie swiadczy poza propagandowym jazgotem. PO, PIS , SLD, i cala resz
            > ta to jedna wielka banda przyssana do koryta. Kraj jest biedny, potwornie zadlu
            > zony, recesja o jakiej sie nie snilo stoi u drzwi wiec jak myslisz skad oni wez
            > ma pieniadze na realizacje waszych marzen. Pozycza ? a kto to odda. TY !
            > Wroc tu za cztery lata i poczytasz dokladnie to samo; jesli bedzie cie stac na
            > dostep do internetu i jesli cenzura pozwoli ci pisac tak jak dzisiaj.

Tylko, że ja piszę o faktach a ty piszesz o swoich wyobrażeniach. Czyli jak ja to widzę. Twoim zdaniem nie zakończono wielu inwestycji, ale przecież wiadomo, że budowa drogi nie trwa dwóch lat tylko czasem trzy, cztery, czy pięć. Ważne, że za PO te projekty się rozpoczęły. Remont linii 25 do Skarżyska, a dalej do Warszawy to przynajmniej 3-4 lata pracy, przy kilkunastu latach zaniedbać ekipy PiSu, SLD, AWS i innych. A bajki cenzurze, to bardziej pasują do Białorusi, niż do Polski.
            • lechowski51 Re: Dlaczego PO przegra 28.09.11, 15:16
              Zapomniales zapewnie przez "roztargnienie" dodac ze zaden z wymienionych rzadow nie mial 300 mld zl z UE i zaden z nich nie zadluzyl Polski na 300 mld zl.
              ....a wyniki wyborow beda podobne do tej sondy.PiS 41% a PO 30%
              wpolityce.pl/wydarzenia/15433-cbos-41-proc-polakow-uwaza-ze-raport-komisji-millera-w-sprawie-1004-za-nierzetelny-za-rzetelny-tylko-30-proc
              • lechowski51 Re: Dlaczego PO przegra 01.10.11, 10:32
                tarzan pisze;
                Lechowski,

Oczywiście, że nieważne jest ani jedno słowo, jakie Gilowskie podczas tego spotkania wypowiedziała.

Jest członkiem niezależnej, apolitycznej instytucji, która nie powinna wspierać żadnej z partii...chyba, że ze swej funkcji w rpp zrezygnuje.

Gdyby prezydent pojawił się gdzieś z Tuskiem, to pewnie byś cytował głosy krytyki. Cokolwiek Tusk nie zrobi jako premier, to jest wykorzystywaniem funkcji dla potrzeb kampanii itd.

Do Tuska nie mam pretensji ze swoj urzad wykorzystuje do robienia kamapanii wyborczej.On to robi od czterech lat,zamiast zajac sie realnym rzadzeniem.A to ze nawet nie potrafii dalej skutecznie oglupiac Polakow widac po tym ze zaczal sie wspierac nawet agentami komunistycznego wywiadu.
                fakty.interia.pl/raport/wybory-parlamentarne-2011/news/ciekawy-poranek-premiera-olechowski-znany-aktor-i,1702434
                • Gość: Tarzan Re: Dlaczego PO przegra IP: *.flash-net.pl 01.10.11, 14:17
                  Bo nie ma o co kopii kruszyć. Żaden premier na czas kampanii nie ucieka na miesięczny urlop, żaden nie uniknie wspierania swej partii.

Kaczyński faktycznie lepiej dobiera sobie współpracowników, czy popleczników, bo Olechowski może wzbudzać kontrowersje, czy wątpliwości - jeden wierzy, że był agentem, inny nie.
                  Jarek jak zatrudnia, to takich, co do których życiorysu wątpliwości mieć nie można, np. sędzia Kryże.

;)
                  • Gość: prawdziwy Polak Re: Dlaczego PO przegra IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.11, 14:51
                    a i do życiorysu Jarka też nie można mieć ŻADNYCH wątpliwości ;)
                  • lechowski51 Re: Dlaczego PO przegra 01.10.11, 15:56
                    Nie plec bzdur i sprawdz oswiadczenie Olechowskiego jak kandydowal na Prezydenta RP.To nie kwestia wiary a faktow.Agent Must,byly dzialacz PZPR popierajacy Tuska to przyklad kogo chroni PO i jakie reprezentuje interesy.Olechowski twierdzi ze pod rzadami Tuska tacy jak on beda sie czuli bezpiecznie.I slusznie!
                    • Gość: olo Re: Dlaczego PO przegra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.11, 16:20
                      Olechowski budzi szacunek, nie bał się prawdy, jakoś nie słyszałem o pokrzywdzonych przez Olechowskiego.

Na ten przykład @lechowski chciałbym sprawdzić lojalkę Kaczyńskiego... ponoć jedyna sfałszowana, hahaha,

Biedaczek ten Kaczyński...

a ty to kupujesz w ciemno.
                      • lechowski51 Re: Dlaczego PO przegra 01.10.11, 17:50
                        Wiem,wiem olo!.U Ciebie agenci komunistycznych sluzb zawsze budzili szacunek.Na marginesie dodam ze Bolek Walesa tez jak i Olechowski stoi w jednym szeregu tych co strasza Polske tymi co rozwiazali agenture KGB w Polsce czyli WSI.
                    • Gość: Tarzan Re: Dlaczego PO przegra IP: *.flash-net.pl 01.10.11, 20:28
                      OK, Tuska agent popiera, dla Jarka sędzia-zbrodniarz pracował.

Jarek lepszy - wiarygodny. Sku...el pracował dla niego, ale ... w słusznej sprawie ;) walczył ze zdrajcami narodu i wrogami najświętszego kościoła he he.

• lechowski51 Re: Dlaczego PO przegra 01.10.11, 20:50
                        Nie wiem jaki zbrodniarz pracowal dla PiS-u?.Moze podzielisz sie swoja wiedza.Kogo zamordowal i kiedy?
                        • Gość: Tarzan Re: Dlaczego PO przegra IP: *.flash-net.pl 02.10.11, 09:48
                          Czyżbyś nagle zrobił się wrażliwy na nazbyt górnolotnie brzmiące określenia? ;)
                          OK, niechaj nie będzie zbrodniarzem, wystarczy, że jest sku...elem i komunistycznym sędzią skazującym Prawdziwych Polaków za poglądy niezgodne z linią PZPR.
                          ...ale zapewne to nie przeszkadza...skoro możliwa była koalicja z przestępcami i aferzystami, to czemu nie wykorzystać w wymiarze sprawiedliwości "fachowca"...Ziobro docenił jego kwalifikacje ;)

• lechowski51 Re: Dlaczego PO przegra 02.10.11, 10:12
                            Acha!.Wiec obrzydza Cie Kryze.Mnie rowniez,jak kazdy komunistyczny lobuz sluzacy bolszewickim okupantom.Sluzyl im jak Olechowski,Kwasniewski,Rosati,Borowski/Berman/,Kalisz,Kuron,Balcerowicz,Cimoszewicz,Oleksy,Miler,....Ci oczywiscie to sa dla Ciebie "dobrzy komunisci"?!
                            • lechowski51 Re: Dlaczego PO przegra 02.10.11, 10:21
                              Donek!.To juz jest koniec....
                              fakty.interia.pl/raport/wybory-parlamentarne-2011/news/sondaz-homo-homini-poparcie-dla-po-i-pis-zrownalo-sie,1702566,7388
                            • Gość: Tarzan Re: Dlaczego PO przegra IP: *.flash-net.pl 02.10.11, 20:55
                              Komunistom nie służył tylko Jarek.
                              Nie rozumiesz słowa "komunista" i uprawiasz politykę rozpaczliwą. Kto wg Ciebie z ludzi, którzy żyli w czasach PRL zasługuje na szacunek? Poza oczywiście Braćmi.

Polska tonie, wszystko się wali, a to, że 3/4 populacji deklaruje, że jest szczęśliwymi ludźmi wynika z ich ciemnoty i braku wiedzy.
                              Ja też do nich należę...

...gdybyś się wziął do roboty zamiast utyskiwać i zadbał o siebie i swoją rodzinę, to też byś do nich należał.

• Gość: prl Re: Dlaczego PO przegra IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.11, 13:33
      Zbłądził Tusku do Lublina … Sam chciał… No, może jakiś oderwany od życia „piarowiec” go namówił… Ale mógł się spodziewać… "Donald ty łotrze, w Lublinie nikt cię nie poprze!"… usłyszał Donaldu jeszcze zanim drzwi tuskowozu się otworzyły... Krzyczący to piękne hasło oczywiście się przedstawili… "Ole, to my kibole"… ryczało kilkadziesiąt zaprawionych w bojach gardeł kibiców Motoru Lublin…

www.youtube.com/watch?v=EZ1Nz9PAarU&feature=player_embedded
      youtu.be/xB1U7k9GOT4
      P.S. Motor Lublin niestety przegrał na wyjeździe ze Zniczem w Pruszkowie aż 4:1, ale kibice wygrali z posiadaczem Toli jakieś 3:0...

P.P.S. I piękny komentarz pod filmem na „jutubie”… "Charakteru Polaka nie zniszczy jakaś pokraka!"...

Aha, i jeszcze proszę zwrócić uwagę na jakże prorocze nazwy lokali znajdujących się w miejscu lądowania Tusku... Kino "Bajka" … to piękne streszczenie programu PO... Klub "Archiwum" … to wskazanie miejsca, gdzie powinien sie znaleźć… i mam nadzieję, że po 9 X się znajdzie rząd Donaldu Tusku… no i te kraty… bardzo wymowne… gdzie znajdzie się Tusku i jego ferajna…

I jeszcze pytanie… ilu "ochroniarzy" zabezpieczało wizytę Donaldu Tusku?... Nie przeoczcie panów z ABW-ery w cywilu, z - jak to był łaskaw określić Minister… "łysymi pałami" oraz niezależnych "fotoreporterów" usłużnie torujących władzy drogę…

No i oczywiście nie sposób nie zwrócić uwagi na przewodnie hasło uwidocznione na tuskobusu… Zrobimy więcej… tak więc … więcej bezrobocia, bo według GUS-u wynosiło ono w sierpniu tego roku zaledwie 11.6%, bedąc tylko o 55 200 większym, niż w roku ubiegłym. Więcej katastrof lotniczych, bo ciągle jeszcze stąpa po naszej „zielonej wyspie” opozycja… Więcej zapierających oddech w piersiach objęć z Putinem, bo jeszcze jakoś dychamy… Więcej rur pod powierzchnią Bałtyku, bo jeszcze wciąż nasze mniejsze okręty mogą powracać do kraju… Więcej rosyjskich inwestycji w Polsce, bo przecież Tusku powiedział, że „nie ma ideologicznych powodów, aby je odrzucić.” … W tym duchu czekajmy więc na wykupienie przez oligarchów rosyjskich rafinerii w Gdańsku oraz towarowego sektoru Polskich Kolei Państwowych, na które to inwestycje Rosja ma niespożyty apetyt...
      Także więcej kontroli donaldunad środkami społecznego przekazu, być może do punktu, kiedy zarówno dziennikarz jak i jego gość będą musieli się wykazać politycznie poprawną legitymacją… I konsekwentnie więcej nienawiści i pogardy dla ludzi myślących, mówiących i piszących inaczej… A także dla tych paradujących bezczelnie w niewłaściwych nakryciach głowy i słuchających znienawidzonego radia pod przywództwem jeszcze wścieklej znienawidzonego redemptorysty…
      Nie zapomni też Tusku, aby zamknąć więcej nie tylko stadionów, ale i geotermicznych… a może nawet i innych… przyszłość pokaże… źródeł ogrzewania nieposłusznych szkół wyższych…

Pozdrawiam myślących…
      • Gość: olo dramatyczny apel Sakiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 19:44
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80354,10395458,Dramatyczny_apel_Sakiewicza__Redagujemy__Codzienna_.html
        Bardzo dobra wiadomość, hahaha,
        @prl to gazeta dla ciebie, teksty na takim samym poziomie jak twoje...
        • karrambello Re: dramatyczny apel Sakiewicza 02.10.11, 20:59
          A ja myślę, że tej gazety po prostu prawie nikt nie czyta... daremne łkania i błagania, będzie plajta. Kiedy mam ochotę poczytać prasę opozycyjną - wolę wziąć do ręki "Uważam Rze", zawsze znajdę tam przynajmniej kilka ciekawych artykułów. Gazeta Polska powinna się nazywać 'antypolska', wtedy może chociaż gnidy pokroju nikity by ją czytały ;-) i plajty by nie było...
      • Gość: tadam do prl IP: *.mtm-info.pl 02.10.11, 21:32
        Świetnie piszesz. Z lekką ironią, swadą, ale bez inwektyw, wulgaryzmów i osobistych "wycieczek ".
    • sp1962 Re: Dlaczego PO przegra 02.10.11, 21:09
      gu..... prawda PO wygra, będzie tylko problem z założeniem koalcji , wyboru nie będzie SLD i Ruch Janusza Palikota
      • lechowski51 Re: Dlaczego PO przegra 02.10.11, 22:27
        tarzan pisze;
        Komunistom nie służył tylko Jarek.
        Nie rozumiesz słowa "komunista" i uprawiasz politykę rozpaczliwą. Kto wg Ciebie z ludzi, którzy żyli w czasach PRL zasługuje na szacunek? Poza oczywiście Braćmi.

Komunistom nie sluzylo wiele milionow Polakow.Nie sluzyl Herbert,Tyrman,Mackiewicz czy Hłasko a sluzyli agent Szczypiorski,Brandysowie,Szymborska,Tuwim,Brzechwa...Moi rodzice,wujkowie,ciocie,babcie tez zyli w czasach PRL-u i nie sluzyli komunistom.
        Zaczynasz znow belkotac i wymyslac nowe pojecia jak chocby "polityka rozpaczliwa".Zreszta coz sie dziwic?!.Bicie piany to Twoje ulubione zajecie na tym forum.
        • Gość: gracjan Re: Dlaczego PO przegra IP: *.bu.edu 03.10.11, 08:18
          @lechowski
          Jeżeli kiedyś przybędą na ziemię kosmici... To po prostu załamią ręce nad twoją głupotą.

Więc czym prędzej

Prrruj się PISdzielski frędzlu :-)
          • lechowski51 Re: Dlaczego PO przegra 03.10.11, 08:29
            tarzan pisze;
            Polska tonie, wszystko się wali, a to, że 3/4 populacji deklaruje, że jest szczęśliwymi ludźmi wynika z ich ciemnoty i braku wiedzy.
            Ja też do nich należę...

Tak!.Tak!.Ci az tancza z radosci,wraz ze swoimi rodzicami ktorzy wydali pieniadze na ich studia.75% szczesliwych Polakow!.Takich bzdur to nawet Tusk i Niesiolowski nie mowia.
            biznes.interia.pl/praca/news/dramat-co-piaty-student-pozostaje-na-lodzie,1702024
            • Gość: kaziuk66 Re: Dlaczego PO przegra IP: *.tktelekom.pl 03.10.11, 09:18
              wybory.wp.pl/title,Oto-trzy-powody-swiadczace-ze-PiS-jest-lepsze-od-PO,wid,13849729,wiadomosc.html
              • Gość: gienio Re: Dlaczego PO wygra IP: *.nycmny.fios.verizon.net 03.10.11, 09:45
                pis24.blogspot.com/

PISdzielsto=rozPISdziej
              • Gość: Tarzan Re: 3 powody. IP: *.flash-net.pl 03.10.11, 20:47
                Powód 1 - dotyczy prognoz...wierzyć, czy nie ... ale w kategoriach dowodu absolutnie nie można tego rozpatrywać.

Powód 2 i 3 - "psucie państwa" oraz "mała wrażliwość na sprawy moralności" - niesamowicie wymierne kryteria ;)

No cóż, pani profesor (skądinąd mądra kobieta) uciekła w kierunku akademicko-filozoficznych rozważań o swoich politycznych preferencjach.

• Gość: Tarzan Re: Dlaczego PO przegra IP: *.flash-net.pl 03.10.11, 20:41
          Masz rację. Bije pianę ;)

Czemu wśród tych, co komunistom nie służyli nie wymieniłeś siebie?

• Gość: cymes Re: Dlaczego PO przegra IP: *.ip.netia.com.pl 03.10.11, 10:47
      W Tarnobrzegu przegra bo partyjniacy PO sprzedali dzieci z przedszkola integracyjnego.
      • Gość: grywer Re: Dlaczego PO przegra IP: *.cinipac.net 03.10.11, 11:40
        @cymes
        Mózg to bardzo skomplikowana maszyna. Niestety, niektórzy nie otrzymali do niej instrukcji obsługi. Jak ładnie poprosisz udostępnię nawet za darmochę :-)
        • lechowski51 Re: Dlaczego PO przegra 03.10.11, 20:15
          Jedni podsycaja nienawisc;
          www.youtube.com/watch?v=0jrhMDAR2EI&feature=player_embedded
          ...a drudzy mowia o Polsce naszych marzen;
          www.youtube.com/watch?v=HSHQKqfaSrM&feature=player_embedded
          • Gość: datewka Re: Dlaczego PO przegra IP: *.noisetor.net 03.10.11, 20:31
            A inni odkrywają całą prawdę całą dobę :-)
            pis24.blogspot.com/
            PISdzielstwo=rozPISdziaj
            • lechowski51 Re: Dlaczego PO przegra 03.10.11, 20:45
              Dziekuje za tego linka.Czegos tak prymitywnego nie czytalem od czasow gdy kupowalem Trybune Ludu aby miec wiecej informacji o Wyscigu Pokoju.Nie dziwie sie ze nie potrafisz poprawnie sklecic paru zdan czytajac tego typu wypociny.Przeczytalem komentarze pod jednym z wpisow na tym blogu.Moze sie z nimi zapoznasz i zrozumiesz dlaczego PO musi przegrac te wybory;
              pis24.blogspot.com/2011/10/nie-przejdzie-mu-przez-kacza-msciwa-i.html#comments
              • lechowski51 Re: Dlaczego PO przegra 03.10.11, 20:54
                tarzan pisze;
                Masz rację. Bije pianę ;)

Czemu wśród tych, co komunistom nie służyli nie wymieniłeś siebie?

Bo to jest oczywiste.W rodzinie wpaja sie okreslony system wartosci i zasady.Dwaj moi stryjowie zginelli walczac w AK.Wyobrazasz sobie co zrobilby moj ojciec,gdybym jak syn Ozjasza Szechtera/brata Michnika/ chcial zostac komunistycznym prokuratorem i skazywac na smierc AK-wcow,ktorych nie zakatowali hitlerowcy?.Dzieci nie odpowiadaja za czyny swoich rodzicow ale w duzym stopniu kontynuuja tradycje rodzinne.Jak zobaczysz kim byli rodzice Kwasniewskiego,Olechowskiego,Michnika to zrozumiesz ich pozniejsze wybory.Podobnego eksperymentu mozesz dokonac sprawdzajac w jakich domach wychowali sie rotmistrz Pilecki,Grot-Rowecki,Inka itd.
                • Gość: Tarzan Re: Dlaczego PO przegra IP: *.flash-net.pl 04.10.11, 21:09
                  Ja tam nie wiem, czy oczywiste, bo popatrz, Jarek taki Mąż Stanu i Bojownik o Wolna Polskę, a ojciec karierę w latach ciemnego komunizmu robił, na szkolenia na zachód wyjeżdżał, mieszkanie w kamienicy dostał...przecież wroga klasowego tak się nie wspiera... ;)

...no chyba, że tradycje rodzinne kontynuuje ...

• Gość: Tarzan Re: Dlaczego PO przegra IP: *.flash-net.pl 03.10.11, 20:50
            > Jedni podsycaja nienawisc;

Podsycają, graja na emocjach. Brzydki nawyk PiSowski został adoptowany, o fuj!
            • lechowski51 Re: Dlaczego PO przegra 04.10.11, 21:37
              tarzan pisze;
              Ja tam nie wiem, czy oczywiste, bo popatrz, Jarek taki Mąż Stanu i Bojownik o Wolna Polskę, a ojciec karierę w latach ciemnego komunizmu robił, na szkolenia na zachód wyjeżdżał, mieszkanie w kamienicy dostał...przecież wroga klasowego tak się nie wspiera... ;)

...no chyba, że tradycje rodzinne kontynuuje ..

Tak kontynuuje!.Kontynuuje patriotyczna dzialalnosc matki ktora byla uczestniczka Powstania Warszawskiego a nie pisala plugawych podrecznikow do historii jak matka Michnika i nie wylapywala AK-wcow jak ojcowie Cimoszewicza i Kwasniewskiego.
              Glosuj na Tuskopalikota a ucieszy sie Schroeder,Putin i wielu "polskich przyjaciol".
              wpolityce.pl/artykuly/15774-rzad-partaczy-w-zelaznym-uscisku-ue-gazpromu-i-rosyjskiej-mafii-czyli-dlaczego-juz-przegrywamy-wojne-o-gaz-lupkowy-w-polsce
              • Gość: Tarzan Re: Dlaczego PO przegra IP: *.flash-net.pl 04.10.11, 21:46
                Matka cacy, tatuś be ... niezły dylemat miał nasz bohater ;)

Tuskopalikot kontra Ziobromacierokaczor ... kurde, ale dylemat ... chyba zagłosuję na PSL, oni zgodzą sie ze wszystkimi ;)
                • Gość: seba Re: Dlaczego PO wygra IP: *.cyberghostvpn.com 05.10.11, 06:48
                  Dlaczego PO wygra to proste
                  ... bo PISdzielstwo to bardzo mierny kompozytor... właściwie nic, nigdy nie stworzyło... ale to arcymistrz interpretacji i plagiatu ...

I popatrz Tarzan ty o chlebie a frędzel jak to u PISdzielstwa bywa o niebie :-)
                  • sp1962 Re: Dlaczego PO wygra 07.10.11, 08:49
                    o 24.00 koniec kampanii wyborczej, czas na msze w intencji o dobry wynik wyborczy
              • jozwa50 Re: Dlaczego PO przegra 07.10.11, 10:10
                lechowski51 napisał:

>
                > Tak kontynuuje!.Kontynuuje patriotyczna dzialalnosc matki ktora byla uczestnicz
                > ka Powstania Warszawskiego ......

Chyba Powstania Starachowickiego gdyż w czasie Powstania Warszawskiego była w Starachowicach. Mamusia też bez obrzydzenia korzystała z dziwnych przywilejów jakimi władza komunistyczna raczyła rodzinę. Nic odrzuciła z obrzydzeniem apartamentu na Żoliborzu, nie zabroniła synkom grania w kręconym za komunistyczne pieniądze filmie. A teraz ikona patriotyzmu .
    • Gość: Jarek K. Re: Dlaczego PO przegra IP: *.ip.netia.com.pl 09.10.11, 21:05
      I co?? PIS przegrało, Jarek powinien odejśc od władz PIS'u.
      • Gość: gość Re: Dlaczego PO przegra IP: 83.238.199.* 09.10.11, 21:31
        Tragedia!!!
        Nastąpi wyprzedaż resztek majątku narodowego. Nastąpi prywatyzacja (złodziejska) reszty zakładów pracy, także LOTOSU-żyły złota dla naszej gospodarki.
        Wszystko będzie drożało, wprowadzą podatek katastralny który zrujnuje Polaków, wat do 25%.
        PO tańczy pod dyktando UNII, Niemców i Rosji. Nie myśli o interesach tego kraju ani tym bardziej o tobie.
        Domagasz się odejścia Kaczorka od przywództwa w Pisie?
        A kto będzie cię bronił jak nie ON. Jesteś bardzo słabą, marną istotą którą PO zniszczy i to już niebawem.
        POLSKA PRZEGRAŁA! NARÓD TEŻ!
        • Gość: Marycha Re: Dlaczego PO przegra IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.10.11, 21:57
          ...to niestety wszystko prawda...
        • Gość: Рyccк& Re: Dlaczego PO przegra IP: 218.6.13.* 09.10.11, 22:24
          Зaкрыть рoт, ребенoк. Сейчac мы бyдем прaвить в Пoльше вмеcте c кoмпaньoнoм Tuskoм!
          • Gość: gość Re: Dlaczego PO przegra IP: 83.238.199.* 10.10.11, 16:23
            "Зaкрыть рoт, ребенoк. Сейчac мы бyдем прaвить в Пoльше вмеcте c кoмпaньoнoм Tuskoм! "

Javol !
        • Gość: Jarek K. Re: Dlaczego PO przegra IP: *.ip.netia.com.pl 09.10.11, 22:53
          Społeczeństwo powiedziało po raz trzeci PIS'owi dość kłamstw, obłudy, i jątrzenia w narodzie.
        • Gość: dla lechowskiego51 Re: Dlaczego PO przegra IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.11, 23:09
          Polska przegrała w 1989r. beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee beeeeeeeeeeeeeeeeeee
        • Gość: Waldek z cargo Re: Dlaczego PO przegra IP: *.smsiarkowiec.pl 10.10.11, 16:49
          Idz po kolei:
          do lekarza /nie tego od nóg/
          do pedofila w czarnej sukience /zostaw mu koperte na zimówki w nowym audi/
          na poczte wysłac przekaz do Torunia
          przed telewizor - obejrzec plebanie i ryśka z kalnu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka