Gość: gość IP: *.inowroclaw.mm.pl 06.12.11, 14:51 Iluminacja mojego domku ;-) www.youtube.com/watch?v=VIuLgnrW4FU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
4vardtramp Re: Idą ŚWIĘTA! 06.12.11, 15:50 Chciałbyś... U nas energetyk wraz z innymi wampirami skutecznie tego typu zapędy ogranicza do kilku lampek rozciągniętych na barierce balkonu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 15:56 Śliczne, dziękuję. Pozdrawiam cieplutko, miłego wieczoru:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Idą ŚWIĘTA! 06.12.11, 16:05 Fajna amerykanska tradycja.Bedac w NY jezdzilismy do dzielnic gdzie mieszkaja wloscy emigranci aby podziwiac takie iluminacje.Najbardziej okazale byly na Bay Ridge.Do tego 5 Aleja wraz z przyleglym Rockefeller Center no i oczywiscie coroczne rewelacyjne Christmas Show w Radio City Hall. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czato Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.torservers.net 06.12.11, 16:57 A koń bez głowy siedem kilometrów biegł Pruuuuuuuuuuuuuuuuuj sie PISdzielski frędzlu !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 17:27 Nie zaśmiecaj tego wątku. Niech choć tutaj będzie ciepło i przyjemnie. Idą święta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 19:25 Dla grzecznego Dziecka z Inowrocławia, dobranoc, pozdrawiam:-) www.youtube.com/watch?v=shSNIuOnflQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
sp1962 Re: Idą ŚWIĘTA! 06.12.11, 19:53 lechowski... nie lepiej przeżywać święta w polskiej tradycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani monika Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 21:52 www.youtube.com/watch?v=ebf171vP74k&feature=fvst mój domek też prezentuje się świetnie, Amy, I love you Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Idą ŚWIĘTA! 07.12.11, 16:45 ...zeby jednak zobaczyc takie swiateczne widowisko trzeba jednak pojechac do NY www.youtube.com/watch?v=kEc6SaeVRJw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 17:06 Właśnie wróciłam z NY. Fajnie było. Pozdrawiam Was miło:-) Ps.Od czego zaczynacie porządki, bo ja nie mogę się zdecydować:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Goscia Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 08:10 Myślę, że takie słowa szeptano Ci do ucha w wieczór wigilijny, gdy byłeś malutki i wierzyłeś w krasnoludki, jak na końcu wiersza:-) Pozdrawiam cieplutko, nie poddaj się smutkom:-) znajoma 8877.id.joe.pl/komentarz_402893_wieczor-wigilijny-bialy-obrus-lsni-na-stole-pod-ob.html#k402893 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 08:10 www.youtube.com/watch?v=JxtpUl8l-ao ☆ ................. *♥※♥. .............. *♥- ☆-❉. ........... *✱ *♥*❉*♥*. ......... ¨ ※*♥*-☆-*✿*. ....... *♥**✱ *✿*-☆ -*♥* .... *❉**♥**- ☆ -**✿*♥*※. . **-☆-*♥**❉**♥**❉*✱*♥*. ................ __ ▒__ ................... \▓▓▓/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 08:29 Prześliczna choinka, brawo:-) Pozdrawiam Forumowiczów, miłej niedzieli:-) www.youtube.com/watch?v=GPHqysEov4s&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Świętuje się dwa razy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 10:46 Swięta .piękna tradycja .Uwielbiane przez dzieci/ gwiazdka +ferie+ choinka/prawdziwa magia. I te dekoracje.Nie te komercyjne typu Lechosiu.Te prawdziwe ze stajenką i żłobkiem na rynku. Cudowna i dyskretna świątexzn ailuminacja.Podświetlone kamienice i kościoły. Prawdziwa magia na świąteczne wieczory. A gdzie.W Przemyślu ,gdzie się świętuje dwa razy i swięta są dwa razy dłuższe. Jeżeli macie okazję to zapraszamy.A jak jest śnieg to i atrakcji narciarskich i saneczkowych na stoku co niemiara.Mikołaje na stoku i nie tylko. I ten klimat,taki prawdziwy a nie sztuczny,bezduszny i zimny jak w NY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Świętuje się dwa razy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 14:25 Pamiętam, byłam na święta w Przemyślu. Oglądałam przecudne szopki w kościołach. ŁADNE MIASTO I MILI LUDZIE. Klimat świąt tworzą ludzie, same dekoracje to za mało. Cenniejszy dla mnie jest uśmiech i życzliwość. Przez kila lat miałam Gości na Boże Narodzenie i zapadła mi w pamięci kolęda, którą zaczął mój 26 letni wówczas braciszek "Pójdźmy wszyscy do stajenki". Kocham to świąteczne zamieszanie:-) Nie lubię robić zakupów. W ubiegłym roku pojechali beze mnie. Może i teraz się uda:-) Ludzie się za mało uśmiechają do siebie. Brak życzliwości. Każdy gdzieś się śpieszy. www.youtube.com/watch?v=ZCukeS75hcc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: wilki w owczej skorze IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.12.11, 14:33 Jestescie wyjatkowo sku.....sy//scy hipokryci. Jak rok dlugi zyjecie w zlosci i nienawisci, to forum jest tego przykladem ze nie ma w was ani krzty milosci, szacunku czy zrozumienia jeden do drugiego a kiedy przychodza swieta, wilczeta przywdziewaja barania skore i pier//dola o pieknych swiatelkach, wznioslej atmosferze i obecnosci boga wsrod was. PS jest jednak cos zabawnego w tej waszej bozonarodzeniowej "tradycji". To zamerykanizowane maratony zakupow, swiatelka na chalupach i oczywiscie amerykanski mikolaj co to pohukuje swojsko " ho, ho, ho...". Ciekaw jestem ilu z was bedzie poscic, ilu pojdzie na pasterke, ilu wlozy siana pod obrus, ilu polamie sie tradycyjnym oplatkiem z tradycyjnym"...a po smierci w niebie korony". ( nie macie pewnie pojecia o czym pisze), ilu zaspiewa koledy - polskie koledy a nie amerykanskie o dzwoneczkach a ilu postawi pusty talerz dla wedrowca a jedynym swiatlem bedzie poswiata swiecy na wigiljnym stole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Nikity Re: Idą święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 14:50 Mam zawsze sianko pod obrusem, pusty talerz, śpiewamy polskie kolędy ( z pamięci!) łamiemy się opłatkiem, czytamy fragment Pisma Świętego. Mówimy pacierz przed posiłkiem., składamy sobie życzenia, łamiemy się opłatkiem, są łzy ze wzruszenia. Jest świeca wigilijna. Czego nie mam ? Takich wąskich snopków ze słomy stawianych w kącie, Tatuś tak zawsze robił. Pamiętam Pasterkę, gdy brat był mały i prosił mnie, bym z nim poszła. Nie chciało mi się, bo był śnieg po kolana i żadne auto nie przejechało. Brnęliśmy po tym śniegu i weszły do kościoła dwa bałwanki:-) Miłego popołudnia Nikuś i nie fikaj:-) Idą święta, pamiętaj! Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Nic poza świętowaniem nas nie obchodzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 14:54 Nikita.Przyjedź do przemyśla.Tam zobaczysz i bedziesz miał wszystko co opisujesz a do czego Ci tak tęskno. A szał zakupów.To nie w Przemyslu.Tutaj jest normalnie czyli świątecznie.Nawet światełka zapalają od św.Mikołaja.A swiętujemy do 20 stycznia.I nic absolutnie nic poza świetowaniem nas nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Nic poza świętowaniem nas nie obchodzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 15:12 www.youtube.com/watch?v=dFLQ0SbnzVg Dla Gościa:-) www.youtube.com/watch?v=UM9P_rGA5qQ Potrzebuję Kolędników. Rolę króla już obsadziłam. Chętnych zapraszam do wspólnej zabawy :-) Pozdrawiam, miłego popołudnia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Nic poza świętowaniem nas nie obchodzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.11, 15:53 www.youtube.com/watch?v=O3H4zsSKzNM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dla znajomej IP: *.inowroclaw.mm.pl 17.12.11, 18:52 www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Naqswz801js ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: idą święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.11, 19:10 Dziękuję ślicznie, pamiętałeś. Bardzo ładny filmik, podoba mi się choinka z 1.41 i w ogóle wszystkie dekoracje. Jadę po żywą choinkę w poniedziałek. Miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: idą święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 16:11 Miłego wieczoru, u mnie już pachnie świętami, mam gałązki ..... w pokoju na stroiki.:-) www.youtube.com/watch?v=lQEv6OPsvfY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: idą święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 16:20 www.youtube.com/watch?v=NaGKl_aBlsI&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: idą święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.11, 22:23 www.youtube.com/watch?v=DMOgNxLpJGY&feature=related dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: idą święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.11, 12:45 Pozdrawiam przedświątecznie wszystkich Forumowiczów. Życzę Wam dużo zdrowia podczas przedświątecznej krzątaniny, cierpliwości, wyrozumiałości dla najbliższych. Niech ten radosny czas oczekiwania na święta przybliży Was do Boga, do ludzi, do najbliższych. Uśmiechnijcie się do sąsiadów, znajomych. Nie zapominajcie o swoich pociechach, rodzicach.Przytulcie swoje dzieciaki, nawet,j ak są większe od Was. One tego naprawdę potrzebują. Powiedzcie im, że je kochacie, że są najwazniejsze dla Was. Może czasem trzeba za coś przeprosić, podziękować. Życie tak szybko pędzi, ciągle brakuje czasu dla najbliższych. Okazujmy sobie uczucia i serdeczność na co dzień. Bądźmy mili dla siebie w sklepie, na ulicy, w pracy. Uczmy tego swoje pociechy. Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: idą święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 20:16 www.ewa.bicom.pl/zyczenia/bozenarodzenie/bn19.htm dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.inowroclaw.mm.pl 21.12.11, 19:57 Do wyboru ;-) www.youtube.com/watch?v=bPBvSBRaLfo www.youtube.com/watch?v=MSiaquWreyQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 22:18 www.youtube.com/watch?v=aWVJ7r-0_n4 dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rea Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.toya.net.pl 22.12.11, 12:48 Boże Narodzenie, czyli święto na pamiątkę narodzenia Chrystusa, do VI wieku obchodzono 6 stycznia, potem 25 grudnia. W Rzymie o tej porze odbywały się Saturnalia na cześć boga Saturna, w Persji natomiast czczono Mitrę - bóstwo słońca. Święta Bożego Narodzenia, podobnie jak wiele innych świąt chrześcijańskich, zostały umiejscowione akurat w takim dniu, aby schrystianizować inne pogańskie święta przypadające na taki czas. Większość symboli Bożego Narodzenia ma swoje źródło w wierzeniach pogańskich. Badania historyków wykazały, że tak naprawdę Jezus nie urodził się w pierwszym wieku naszej ery, lecz jakieś osiem lat wcześniej. Co ciekawe, informacje zawarte w Ewangelii Łukasza wskazują na to, że Jezus nie mógł urodzić się w grudniu. W Biblii jest mowa o pasterzach wypasających swe owce pod gołym niebem. Mogło to być zatem w pazdzierniku. Ale nic to, skoro wierzący wierzą, nawet wbrew logice, bo jak powiedział z pewną satysfakcją papież Leon X :"Patrzcie, co bajka o Jezusie Chrystusie dla nas zrobiła". Tak więc Wesołych Świąt! Nie lękajcie się i cieszcie z wolnych dni. Miłych spotkań z rodziną i przyjaciółmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.inowroclaw.mm.pl 22.12.11, 15:08 Słusznie, zatem obejrzyj do końca www.youtube.com/watch?v=3sKmHiGOv70&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 16:07 www.youtube.com/watch?v=ko6oQhrEYVQ&feature=related Miłego wieczoru:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 16:11 www.youtube.com/watch?v=B55rbZcQZeM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.inowroclaw.mm.pl 22.12.11, 17:42 www.youtube.com/watch?v=nYZRxq3jCJo www.youtube.com/watch?v=W2KXvRyWyGc&feature=related www.youtube.com/watch?v=bh0FKnNqxdY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Idą ŚWIĘTA! 23.12.11, 16:39 Milej podrozy do Mielca znajoma. www.youtube.com/watch?v=bnvHbBK9J_8&feature=player_embedded#! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.inowroclaw.mm.pl 23.12.11, 18:09 www.youtube.com/watch?v=b7Jk85BzEI8&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarzan Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.flash-net.pl 23.12.11, 18:57 Bez względu, czy z okazji narodzin Syna Bożego, czy (tylko) Mesjasza, a może Wielkiego Jogina, Jezusa, czy Joszue, czy może z okazji przesilenia zimowego, bez względu na to, czy stroicie choinkę, czy może ostrokrzew, czy świętujecie Boże Narodzenie, czy Saturnalia, czy może cześć oddajecie Mitrze, czy czekacie na Św. Mikołaja, a może gwiazdora, czy Dziadka Mroza (itd.itp).... ... życzę Wam drodzy forumowicze radości, szczęścia i zadowolenia z życia. Byście zdrowi byli i silni na tyle, by swe marzenia realizować. Byście zawsze z optymizmem i nadzieją w przyszłość patrzyli, a sprawy przyziemne nie powodowały smutku. Byście mieli siły na tyle, by przeciwności losu pokonywać, a jednocześnie zachowali moc dobrych uczuć dla innych, nawet jeśli inni są, czy inne poglądy wyznają. Byście byli dla innych tacy, jakimi chcecie by inni dla Was byli. Wszystkiego dobrego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.inowroclaw.mm.pl 23.12.11, 20:03 :-) www.youtube.com/watch?v=9pCdPKigGgs&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Lechowskiego Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 21:44 Dziękuję za piosenkę, bardzo mi się podoba. Wesołych ŚWIĄT, DOBRANOC:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Gościa Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 21:40 Wysłuchałam kolędy Enya, prześliczna, spokojna muzyka, dziękuję, dobranoc:-) Może jutro znajdę więcej czasu, by wysłuchać innych:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 21:30 Dziękuje ,Tarzan, za ładne życzenia, ja Wam złożę jutro, bo dzisiaj niestety mam kiepski nastrój. Dobranoc. Niestety nie słuchałam dzisiejszych Waszych kolęd, ale dziękuję, na pewno wysłucham( Brak czasu) . www.youtube.com/watch?v=JMKtY9zgNy0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.inowroclaw.mm.pl 24.12.11, 15:12 www.mp3.twojetrojmiasto.pl/index.php/muzyka-swiateczna/1194-cicha-noc-koldaq-caravaggiomusic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 20:51 Boża Dziecino w stajence zrodzona obdarz miłością wszystkich Nas dookoła. Niechaj w ten świąteczny, wspaniały czas miłość i zgoda zagości w każdym z Nas! Wesołych ŚWIĄT! www.youtube.com/watch?v=jyM7Lc1CEC0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 22:31 www.youtube.com/watch?v=osfpBE8OcC8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.11, 21:53 www.youtube.com/watch?v=2Xj5hdtz1Y8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.11, 22:07 Odwoziłam Tatusia do domu. Moja rodzinna wioska wygląda jak z bajki. Dobranoc:-) www.youtube.com/watch?v=qJE5ReknWGk&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.11, 22:15 www.youtube.com/watch?v=TxwMjDTChvQ Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Idą ŚWIĘTA! 25.12.11, 23:34 najpiękniejsza pastorałka diver2.wrzuta.pl/audio/79G8Wye7SSR/nazar_-_biale_swieta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.11, 20:00 Ładna, dzięki, Eftalo. Miłego wieczoru. www.youtube.com/watch?v=-jClGcZH9as Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.12, 19:08 Byłam u Was dzisiaj na 11 w kościele i był dzieciak (3- 4 klasa) podstawówki, który z prawej strony przed konfesjonałem pięknie śpiewał "Lulajże Jezuniu" czystym, słowiczym głosem. Byłam też zaskoczona choinkami w ołtarzu głównym i bocznym, u nas są sztuczne. Pozdrawiam wszystkich, co się dzisiaj też całowali w kościele ( bo ksiądz kazał). Przy trzecim "chcemy" mąż mi powiedział "mów głośniej!" Macie gorąco w tym kościele, u nas ziąb i może dlatego ludzie głośniej śpiewają, by się ogrzać. Pozdrawiam wszystkich uczestników mszy:-) To dla dzieciaka i chyba Jego dziadka, też ładnie śpiewał. www.youtube.com/watch?v=u6aRyYex19Y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Gościa Re: Idą ŚWIĘTA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 21:52 Dobranoc, miłego świętowania:-) www.youtube.com/watch?v=DXlotVtfKDQ Odpowiedz Link Zgłoś