Dodaj do ulubionych

Zróbmy Sylwestra na forum

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.11, 22:25
Zapraszam na Sylwestra na forum. Mąż mi zaproponował ( nie na żarty) grę w karty. Niestety przeważnie przegrywam, więc już kilka lat nie grałam. Na razie mam chętną jedną osobę.:-)Potrzebny też Grajek (najlepiej co nie pali fajek) Może załatwię szarlotkę z pianką kokosową (Eftalo, mamy wspólnych znajomych:-) Ja mogę ubrać salę, mam trochę balonów i wstążek, myślę, że zdążę.

Do Moderatorów- postawcie szampana dla całego forum!

Grajku, możesz zacząć próby od jutra, przesłuchamy, zatwierdzimy, w Sylwka razem zatańczymy:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: erp22 Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.11, 00:06
      co ja k....a czytam!!
      • Gość: proboszcz Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.ip.netia.com.pl 27.12.11, 08:29
        Nie przejmuj się, to efekt menopauzy. To normalne.
    • Gość: szok. Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.11, 09:22
      Boże - jak można mieć tyle czasu wolnego żeby zajmować się DUPERELAMI. ZAZDROSZCZĘ, pod koniec roku nie wiadomo w co ręce włożyć- ale jak widać nie wszędzie;-(. Zamiast ekonomi mogłam faktycznie pedagogikę studiować.
      • Gość: Tarzan Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.flash-net.pl 27.12.11, 10:36
        > pod koniec roku nie wiadomo w co ręce włożyć- ale jak widać nie wszędzie;

Oczywiście, że nie wszędzie. Księgowość, handel itp. niestety mają przechlapane.

> -(. Zamiast ekonomi mogłam faktycznie pedagogikę studiować.

Wtedy miałabyś dużo czasu na imprezowanie ... na forum? ;)

• Gość: dopełniacz Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 10:25
      195.54.188.3/przypadki.py?kod=&lang=pl&tekst=ekonomia&rek=t
      • Gość: szok. Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.11, 10:58
        wiedziałam, wiedziałam - że będziecie się czepiać. zrobiłam wyślij i później przeczytałam tekst - pośpiech, EKONOMII - ty Baranie (to do mnie), wiem.
        Wracam do cyferek.
    • Gość: znajoma Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 11:41
      Założyłam ten wątek po przeczytaniu wczoraj wpisu "Smutku". Było mi bardzo przykro, że są wśród nas osoby samotne, nawet w święta. Pozdrawiam wszystkich serdecznie, miłego dnia:-)
      • Gość: znajoma Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 14:55
        www.youtube.com/watch?v=9GPxUwmGH-s&feature=related
      • Gość: M...a Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.11, 15:03
        Nie przejmuj się znajoma...ignoranci są wśród nas...Każdy może sobie pisać co chce, a kwestia wolnego czasu to przyznacie- indywidualna sprawa...i co z tym czasem wolnym robimy to też nasza indywidualna sprawa. Nie chcesz- nie czytaj !!! Forum ogólnodostępne jest ...czyż nie ???
        • Gość: Do M Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 15:26
          Witaj M. Wcale się tym nie przejmuję. Wiesz, skakałam w szkole z dzieciakami przy "Gore gwiazda" i nadwyrężyłam sobie staw skokowy (na próbie, bo mieliśmy konkurs kolęd i pastorałek) Odkąd dowaliłam "dychę" to często mam takie problemy. Duchem czuję się młodo i w ogóle nie uważam. Już mi przechodzi, przez kilka dni przed świętami miałam problemy z chodzeniem po schodach. Mam założony bandaż elastyczny i smaruję staw altacetem. Mam nadzieję, że mi przejdzie. Pozdrawiam Was cieplutko. Miłego popołudnia:-) znajoma
        • Gość: Franz Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.ip.netia.com.pl 27.12.11, 16:00
          Sprzedam Opla.
          • Gość: ja Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.tktelekom.pl 27.12.11, 19:56
            Ja też
    • e-ftalo Re: Zróbmy Sylwestra na forum 27.12.11, 20:14
      witam
      Bardzo ciekawy pomysł. Ale ja to odbieram dwuznacznie,czy tu chodzi o realny sylwester czy też o sylwester na forum?
      Ja podobnie jak wielu spędzam go sam,myślałem że wyjazd na rynek sandomierski,bo akurat mam blisko i nie ma kłopotu z dojazdem. Ale ten pomysł byłby znaczenie ciekawszy o ile to nie jakiś żart. Szkoda że nie umiem w karty,ale inne gry i owszem. Niestety w takim mieście jak Tarnobrzeg nie brakuje samotnych osób,a polityka miejska jest bezlitosna dla tych którzy jakoś nie radzą
      • Gość: Do Eftalo Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 20:26
        Czy ja kiedyś żartowałam? Wywaliło mi z gg kontakty i Ciebie też. Mam też inne gry, monopol, szachy a nawet wiatrówkę, możemy postrzelać o północy. W tysiąca nie grałam ruski rok. Jak Ty żeś się uchował, że nie umiesz grać w karty? Córa chce spędzić Sylwestra w Tarnobrzegu ,ale mąż nie chce się zgodzić a ja nie podważam Jego decyzji, zaproponował wspólną grę w karty. Kiedyś byłyby chętne a teraz nie za bardzo.
        Świetny pomysł z Rynkiem w Sandomierzu, ale czy tam bezpiecznie? Chodzi mi w tym momencie o strzelanie z petard. Pozdro.
        • Gość: znajoma Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 20:34
          pl.wikipedia.org/wiki/Tysi%C4%85c_%28gra%29#Rozdanie_kart
          Ucz się, przeczytaj ze dwa razy i załapiesz.Zdolny chłopak jesteś;-) Zagramy w wakacje na wiśniach w przerwie śniadaniowej:-) Może w końcu mi się uda wygrać!
          • xulu Re: Zróbmy Sylwestra na forum 27.12.11, 21:12
            .... i jak ten temat potraktować ? ;)))))
            • karrambello Re: Zróbmy Sylwestra na forum 27.12.11, 21:19
              @xulu: po prostu patrzcie łaskawszym okiem na wątek sylwestrowy, który zjawi się tutaj 31 grudnia anno domini 2011. Będziemy wspominać, będziemy (w alkoholowym rauszu i oparach papierosów) przeklinać wydarzenia z ubiegającego roku pańskiego 2011. :-)

W końcu w Sylwestra nawet starzy i schorowani ludzie muszą sobie - choć wirtualnie - zaszaleć ;)
            • Gość: do Xulu Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 21:31
              Twoja decyzja, chcesz, to skasuj wątek. Pozdrawiam
              Do Gościa (Grajka)- nie gniewaj się na mnie, lubię Twoje muzykowanie:-)
        • Gość: gbur Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 22:29
          Gość portalu: Do Eftalo napisał(a):
          /.../Córa chce spędzić Sylwestra w Tarnobrzegu ,ale mąż nie chce się zgodzić a ja nie podważam Jego decyzji, zaproponował wspólną grę w karty. Kiedyś byłyby chętne a teraz nie za bardzo.

a dlaczego nie mozna na ten temat podyskutowac z mezem i corka? czyzby maz - pan i wladca?
          obawiam sie, ze corka /ile ma lat, tak a`propos?/ bedzie przeklinac i was, i tego karcianego sylwestra :)
          moze domowke jej i jej kolezankom zrobcie, skoro sie obawiacie o latorosl :)

ps a temat prze ciekawy :D
          pozdro :)
          • Gość: Do Gbura Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 22:37
            Córa ma 16.5. Ja w tym wieku byłam 3 tygodnie nad morzem.To samo nam córa powiedziała,ze to żadna atrakcja grać w tym wieku w karty z rodzicami. Chce jechać do koleżanki, z którą chodziła do gimnazjum. Dobrze to określiłeś (męża). Ja się nie obawiam o Nią, znam rodziców,byli u mnie ja u nich, przyjaźnią się, spokojna dziewczyna, mają być tylko we dwie w bloku., tzn chyba z rodzicami. Ona już była u nas na Sylwestra i w tym roku zaprosiła córę. Ona próbuje przekonać rodziców, by ją puścili do nas.Mój mąż jest uparty lalala...
          • Gość: Do Gbura Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 18:33
            Byliśmy w Kauflandzie, córa włożyła do koszyka dwa Trele morele i podwójne żelki, załatwiła sama pozwolenie. Kapnęłam się po szampanie, że plany uległy zmianie. Dzięki za wsparcie, przestraszyłeś mnie trochę a zresztą żal mi Jej było. Tak trudno się przyzwyczaić, że dzieci tak szybko urosły. Pozdrawiam, miłego wieczoru. Dziękuję, że zareagowałeś, inaczej się patrzy z boku na czyjeś zachowania:-) znajoma
    • e-ftalo Re: Zróbmy Sylwestra na forum 27.12.11, 21:34
      Czyli rozumiem że chodzi o sylwester na żywo,dobry pomysł. No na pewno nie przesiedzę przed kompem,to by było zmarnowanie czasu. Zasugerowałem Sandomierz,bo mam najbliżej,łatwy dojazd-nie mam samochodu i nie śmiem nikogo błagać o podwiezienie,wiecie że to nie w moim stylu.
      Znajoma,na gg cię nie ma,moje gg:424 40 80
      No jak widać,obyło się bez kart,widać nie miałem z kim grywać w takie rzeczy,dopiero parę lat temu miałem okazję,ale i tak zapomniałem. Nigdzie nie jest 100% bezpiecznie,nieważne czy to Tarnobrzeg czy Sandomierz,na jedno wychodzi
      • Gość: znajoma Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 21:43
        U nas po Pasterce zawsze puszczają petardy i raz jedna wybuchła mi przed dziećmi, dlatego mam uraz do takich miejsc, gdzie jest strzelanie z petard. Dzięki za gg, wiem, że jest w "Kaciku, ale nie szukałam. Zaproponowałam córom wyjazd do Sandomierza,ale nie są zbytnio zainteresowane, chcą do koleżanek. Pogadam z mężem, może je przekonamy, Sandomierz jest piękny nocą. Właśnie mi dogadują, że chcą jechać na rynek do Wrocławia na Sylwka, ach,dzieci, kabarecik:-)
        • Gość: znajoma Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 22:29
          Dla B i G, które zapierniczały do mnie na 18-nastkę na piechotę 8 km:-) ( na bosaka, bo buty obtarły:-)
          www.youtube.com/watch?v=b_2p11kCSic&feature=related
          buziaczki:-)

• Gość: znajoma Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 22:35
            Dla mojej wspaniałej klasy z liceum:-)

www.youtube.com/watch?v=WixeLYM4EmE&feature=related
            • Gość: gość Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.inowroclaw.mm.pl 30.12.11, 17:44
              www.youtube.com/watch?v=8M9XpeYW4RU&feature=related
              • Gość: znajoma Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.11, 20:07
                Skakałam przy tych utworach na studiach:-)
                www.youtube.com/watch?v=eC-hB_5L0uA&feature=related
                • Gość: kloszard Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.12.11, 20:22
                  www.youtube.com/watch?v=ETPo6hOo9E0
                  My skakaliśmy przy tym.

I przy tym:

www.youtube.com/watch?v=w3w-3iRoy58
                  I tym:

www.youtube.com/watch?v=hTWKbfoikeg&ob=av2e
                  • Gość: znajoma Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.11, 20:46
                    To leciało na każdej wiejskiej dyskotece. Dlaczego teraz nie ma dyskotek? W mojej okolicy od dawna nie ma.
                    www.youtube.com/watch?v=q00Wu3tZIrA
                    • Gość: wwkp Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.tktelekom.pl 30.12.11, 23:13
                      To zależy jaka to okolica. W Tarnobrzegu regularnie są dyskoteki w kilku klubach.
                      • Gość: Andrzej Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.11, 09:05
                        Kończy się rok stary,
                        zaczyna się nowy.
                        Będzie to dokładnie
                        w wieczór Sylwestrowy.

O dwunastej w nocy,
                        gawiedź się weseli.
                        Korek od szampana,
                        właśnie wtedy strzeli.

W górę o dwunastej,
                        też wystrzeli raca.
                        Pan Sylwester będzie
                        cudzą żonę macał.

Zabawa trwać będzie
                        do białego rana.
                        W głowie się zakręci,
                        zmęczą się kolana.

Po balu w Sylwestra,
                        trza wyleczyć kaca.
                        Bo wkrótce Cię czeka
                        w nowym roku, praca.
                        • Gość: znajoma Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.11, 13:48
                          www.youtube.com/watch?v=Zw1vvGYHQBw
                          Pozdrawiam serdecznie:-)
                          • Gość: znajoma Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.11, 16:34
                            Mała rozgrzewka:-)
                            www.youtube.com/watch?v=wQ4pkHijv2E
                            • Gość: znajoma Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.11, 18:29
                              Пycmь Нοвый гoд cвoим прихoдoм
                              Здoрoвья, cчacтья принеcёт
                              А вcе печaли и невзгoды
                              Пycть Стaрый гoд c coбoй вoзьмёт !!!

С Нoвым гoдoм !!! C нoвым cчacтьем !!!
                              • Gość: Tarzan Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.flash-net.pl 31.12.11, 18:48
                                Znajoma, co Ty tam popijasz? ;) Może zaraz po koreańsku coś zaśpiewasz?

Niestety nie przeczytam, miłej zabawy, zaraz spadam na imprezę, więc wszystkiego dobrego:)
                                • Gość: znajoma Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.11, 19:00
                                  Miłej zabawy, nic nie piłam:-) Zero alkoholu, miłego wieczoru:-)
                          • Gość: znajoma Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.11, 22:56
                            Pozdrawiam Was bardzo serdecznie ostatni raz w tym roku. Czego Wam życzyć? Przede wszystkim zdrowia, bo to w życiu najważniejsze. Ciepła rodzinnego, by zawsze był obok Was Ktoś, na kim można polegać, do kogo można się przytulić i wygadać. Optymizmu, by każdy dzień przynosił małe radości. Wewnętrznego spokoju, by w Waszych serduszkach było dużo ciepła i radości z każdego dnia, każdej chwili. Serdeczności, by spotykani na Waszej życiowej drodze ludzie byli szczerzy, uczciwi, serdeczni i bezinteresowni. Prostoty życia, by cieszyły Was małe rzeczy - uśmiech dziecka, ładne, pogodne niebo, zapach łąk i kwiatów, zachód słońca czy uśmiechnięty przechodzień. Zadowolenia z samych siebie, z tego, czym zajmujecie się w życiu, ze swojej pracy, kolegów, życzliwych sąsiadów a także dobrych kontaktów z rodziną. Dziękuję Wam za miłe chwile tu spędzone. Pozdrawiam Was bardzo cieplutko, do zobaczenia za Rok!
                            • Gość: maro Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.11, 23:25
                              Znajoma,śledzę to forum,choć się nie udzielam(z rzadka),nie czuję na razie takiej potrzeby. Po Twoich życzeniach już wiem .że kochasz ten świat i ludzi.Jesteś mądrym,ciepłym człowiekiem.Pięknym człowiekiem.
                              • Gość: znajoma Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.11, 23:39
                                Dziękuję Ci, Maro, miło słyszeć takie słowa od Ciebie. Wcale Ci się nie dziwię, że nie czujesz takiej potrzeby. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Każdy człowiek ma ciepło w sercu, choć czasem gdzieś ukryte. Wierzę w to. Masz rację, kocham życie i ludzi. Po prostu cieszę się z każdego dnia i każdej chwili . Wiesz, co tu czasem o mnie piszą, ale ja się tym nie przejmuję, bo sama siebie znam najlepiej a za życie i to co robię i jak wykonuję swoje obowiązki jako rodzic i nauczyciel rozliczy mnie kiedyś Bóg a nie forumowicze.Pa:-)
    • Gość: znajoma Re: Zróbmy Sylwestra na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.11, 20:37
      dzięki, Rea, przestraszyłam się tego dźwięku, miłego wieczoru:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka