Gość: Darko IP: *.pppoe.sistbg.net 04.03.12, 20:35 Zdarzyło się wam takie coś w intermarche? Co prawda machnąłem na to ręką ale wciąż uważam, że to nie fair. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiki Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.03.12, 21:14 Często mi się tak zdarza w różnych sklepach. Ostatnio we Fracu ale pani policzyła mi po cenie z półki.Chociaż tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i już Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie IP: *.smsiarkowiec.pl 04.03.12, 23:30 to się zdarza czesto, ja zawsze się upominam choćby to było parę groszy, ale robie to dla zasady i po to, aby ktoś nie robił ze mnie balona. Raz nawet czekoladę mi dali na przeprosiny (nie była przeterminowana :) Sprzedawca ma obowiązek sprzedać po tej cenie, jaka jest na półce, takie są przepisy prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekolada Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 19:27 Uważajcie w Kauflandzie, bo ceny przy kasie są zawyżane i nie zgadzają się z ceną przy półkach. Podmieniają też koszyki, wchodzisz z 2 złotówką a wychodzisz z zetem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
s0pran0 Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie 14.04.12, 19:43 Tak ktoś Ci wyrywa wózek z rąk i podmienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekolada Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 20:07 Może to przypadek, nie wiem, bo koszyk był pusty. Sama zauważyłam dopiero, gdy odstawiałam pusty koszyk. Kiedyś miałam ten sam przypadek w Mielcu z podmianą koszyka w Biedronce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie IP: *.play-internet.pl 14.04.12, 19:48 Małpa kiedyś jakieś miesiąc temu kupowała ser mozzarella za witryną cenka 19,90. oki przyjęla na twarz nie wnikając na metkę z wagi udała sie do kasy! a tam szok!!!! za ten serek pani w kasie chce 28,34.-powinno być ok.7,90. co się okazało potem na info przy reklamacji że takiego sera nie ma od paru tygodni w sklepie a cena spadła sama z jakiejś półki i przylgnęła akurat do tego sera który według pani na info jest za 47,00 za kilogram-małpa piedol...śmiechem i zgłupiała -ilu jest takich zabieganych klientow co kupuje wiele i nie patrzy na ceny tylko wynik główny kasowy w pośpiechu szuka karty czy kasy i udaje się w domowe odmęty i tam przeżywa szok że je sobie serek za 19.00 a w rzeczywistości wpierd... ser za pół bani!!!-PATRZCIE CO KUPUJECIE I SPRAWDZAJCIE DO BÓLU CENY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.12, 19:59 oj prawda prawda !!!!robia z nami co chca!!jak politycy PO!!!!UWAGA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Małpy Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 22:39 Raz kupiłam arbuzy czerwone a przykleiłam cenę marchwi. Pani mnie "opitoliła" a ja zapytałam, czy jest jakaś różnica? Była "nieznaczna" w cenie, ale przecież nie chciałam oszukać Kauflandu:-) Pomyliło mi się:-) Klienci też są czasem zabawni :-) Raz zapytałam Pana, czy stoi ostatni w kolejce, to mi "brzydko" odpowiedział. Nie pytajcie tak Panów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie IP: *.play-internet.pl 14.04.12, 19:56 Aha z podniecenia malpa nie napisala że to było w kauflandzie! pozdro na ten wieczorek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 22:16 i dlatego mam daleko w dupie takie kauflany i inne markety,wole zakupy zrobic np na hali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekolada Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 22:21 a ja się kuszę na tę "czekoladę" gratis:-) Jest cała dla mnie, bo nikt oprócz mnie się tego nie chyci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bc Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie IP: *.tktelekom.pl 15.04.12, 12:11 Inna cena na półce, a inna w kasie oczywiście wyższa tak jest w każdym " molochu" to oszukiwanie przyszło z zachodu, wcześniej czegoś takiego nie było.Rolują nas nie tylko markety,ale firmy ubezpieczeniowe,banki, na wszystkich trzeba uważać, czytać umowy,a jak przyjdzie co do czego to okazuje się,że nie tak miało być.Dobrodziejstwo,które przyszło z zachodu zrujnowało nam świat w każdej dziedzinie krętactwo, cwaniactwo aby oszukać,wykorzystać jeden drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie IP: *.play-internet.pl 15.04.12, 17:52 lam n-gnie w kaufland i Kupi zwróciłam uwagę kasjerce, że cena jest inna. Ona na to, że jeśli jest taka na kasie to taką mam zapłacić. Poszłam do obsługi i się wykłóciłam, że mają mi zrobić różnice w cenie. Znam swoje prawa i wiem, że innego wyjścia nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darko W DAO też mają 2 ceny IP: *.pppoe.sistbg.net 15.04.12, 18:36 Kilka dni temu kupowałem większą ilość drobiazgów w DAO. Przy wybieraniu sugerowałem się ocednianą na oko jakością i ceną. Z tego sortu, który potrzebowałem były trzy wersje. Wszystkie na szczęście made in poland. Przy kasie okazało się, że jeden z towarów jest droższy na kasie o 18 groszy niż wskazywała cena na półce. Prałem tego kilkadziesiąt sztuk więc zrobiło się już zauważalne kilka zł więcej. Pani na kasie stwierdziła, że ją obowiązuje cena wbita do komputera. Poszedłem więc z osobą odpowiedzialną za to stoisko do półki. Osoba to przyznałą mi rację, że jest różnica i przyznała że musiała być nowa dostawa i nie zdążyła zmienić ceny. Przyznam, że rozbroiło mnie stwierdzenie, że zwróci mi różnicę z własnych pieniędzy. Wobec takiego dictum dałem sobie spokój i zaleciłem zmianę ceny, gdyż ktoś inny może być mniej wyrozumiały. W ten sposób w jeszcze poświątecznym nastroju rozstaliśmy się w pokoju. Będę miał czas, to wpadnę i zobaczę czy zmienili cenę na półce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzący Re: W DAO też mają 2 ceny IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.04.12, 21:08 Ceny należy sprawdzać na kontrolnym czytniku.Natomiast różne ceny wynikają z tego że nowa dostawa posiada inny kod kreskowy, ale ewidentna jest wina personelu że nie ujednolicił ceny na obie dostawy lub nie oznakował nową wyższą ceną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darko Re: W DAO też mają 2 ceny IP: *.pppoe.sistbg.net 15.04.12, 21:15 Ceny należy sprawdzać na kontrolnym czytniku To tak na poważnie czy dla żartów ??? Mam biegać z kilkunastoma rzeczami do czytniaka ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie IP: *.play-internet.pl 15.04.12, 21:36 Każdy z czterech czytników działa raz w miesiącu albo jak mu się chce najbliższy w kasie! to właśnie udogodnienie dla klienta!-lepiej kartkę przykleić ,,czytnik niesprawny'' niż coś z tym zrobić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 10:20 Wiedzący, a od kiedy te same produkty maja inne kody kreskowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzący Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.04.12, 12:19 Wiedział co powiedział! gdybym nie miał pojęcia o tym czy taki sam produkt może posiadać różne kody, to napewno nie zajmowałbym stanowiska .Zaznaczam że nie ten sam, tylko taki sam.A więc jak chcesz być wiarygodny używaj prawidłowych określeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.12, 18:10 taki sam, ten sam.... patrz na metki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.04.12, 19:23 od początku jak zostały wprowadzone kody kreskowe Odpowiedz Link Zgłoś
majdan79 Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie 17.04.12, 18:31 W kauflandzie zdaza mi sie bardzo czesto reklamowac zawyzona cene produktu, zawsze oddaja roznice i dorzucaja czekolade ktora i tak jest beznadziejna ale tu chodzi o zasady. Markety maja upusty i wykorzystuja ludzi wiec dla maja mnie robic w balona. Nie popuszczam nigdy ! Odpowiedz Link Zgłoś
majdan79 Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie 17.04.12, 18:41 w DAO kupowalem sekator; pisalo propomocja 10zl a na czytniku bylo 12zl; poszedlem do Pani z obslug bo cos mi tu nie gralo. Wytlumaczyla mi ze przy kasie wbijaja cene 12zl ale od razu robia promocje i sciagaja troche z ceny aby wyszlo 10zl wiec czasem warto sie zapytac. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: 2,99 na półce 3,39 przy kasie 18.04.12, 00:12 to jest skutek błędnej ceny podanej na półce. Dlatego należy skanować cenę czytelnikiem przed pójściem do kasy Odpowiedz Link Zgłoś