Gość: maria IP: *.flash-net.pl 07.03.12, 06:56 Jak schudnąć 5 kg ? Idę na imprezę i muszę schudnąć około 5 kg w miesiąc .Pomóżcie .DZIĘKI ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dobra rada Re: pomocy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.03.12, 09:25 A mnie się podobasz jaka jesteś. Szanuj zdrowie, nic na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: pomocy IP: *.flash-net.pl 07.03.12, 10:52 A jaka jestem ? Przecież trochę mam za dużo prawda ? A Ty skąd wiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ia Re: pomocy IP: *.flash-net.pl 07.03.12, 13:33 co tydzien niech Pani stosuje odchudzanie weekendowe: Dietę rozpoczyna się w piątek. Normalny ostatni posiłek o g. 15.00, najlepiej w tym dniu zrezygnować z mięsa. Dużo pić min. 1,5 l wody i zielonej herbaty. Piatek: g.18.30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ia Re: pomocy IP: *.flash-net.pl 07.03.12, 13:47 zamiast mleka sojowego -napoj sojowy mozna uzywac w Biedronce jest za ok 5zl, lub jogurt naturalny 1,5-2%, sok pomaranczowy bez dodatku cukru mozna uzywac lub -duza pomarancze z miazszem tunczyk we wlasnym sosie polecany jest, zamiast truskawek mozna maliny ,czarne jagody-mrozone - te info sa z ksiazki ODCHUDZANIE WEEKENDOWE,dr Bardadyn Marek ja w 2 mce stracilam 9 kg stosuajc odchudzanie weekendowe , czuje sie b dobrze, co tydzien-dwa dni tej diety poza tym, jemy regularnie , 5 posilkow dziennie 2 duze-sniadanie i obiad-3 male-to jablko lub pomidor, -na kolacje miedzy 18-19 jeden z koktajlow odchudzajacych polecanych na www.drbardadyn.pl , dietastrukturalna.pl i oczywiscie sport- jesli nie uprawia pani to prosze sie nie forsowac-wystarcza spacery min. 40minutowe , aerobik na basenie, zamiast cukru -miod do herbaty -prosze ograniczac do minimum cukry sztuczne, unikac tlustych potraw, smazonych, robic sobeui salatki : np marchew z jablkiem do tego lyzka otab pszennych -pozywna przekaska polecam ksiazki dr Bardadyna -sa w nich fachowe informacje o roznych uwarunkowaniach zlego odzywiania, tycia, nadwagi,metabolizmie, po ich przeczytaniu zrozumie Pani caly ten skomplikowany proces nadwagi=niewlasciwego trybu zycia polecam szczegolnie -ODCHUDZANIE WEEKENDOWE -NAŁÓG JEDZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.12, 13:41 Jedz ciemne pieczywo, nie popijaj posiłków ( najwcześniej pół godziny po jedzeniu). Jedz powoli. Nakładaj mniej na talerz np. zupy czy innych potraw. Odstaw słodycze, nie doprowadzaj do wilczego głodu (jedz co 3 godziny), 5 posiłków dziennie, nie pij kawy rozpuszczalnej, unikaj sera żółtego, pij mleko 2 procentowe, jedz jogurty naturalne z łyżką otrąb owsianych, ryby, chudą wędlinę. Nie jedz tych samych potraw na śniadanie i kolację. Nie pij napojów gazowanych, słodkich, pij wodę mineralną. Unikaj parówek, frytek, potraw w panierce i smażonych w tłuszczu. Nie jedz jabłek przd snem. Polecam spacery z kijkami, pływanie, saunę i wszelki ruch, np. jazdę rowerem, ćwiczenia przy muzyce. Powodzenia:-) Schudłam 4 kg od nowego roku, ale niestety słodycze mnie gubią .To lubię. Miłego popołudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ia Re: pomocy IP: *.flash-net.pl 07.03.12, 14:02 znajoma ma racje , a pani znajoma najprawdopodobniej ma malo magnezu stad ta ochota na slodycze...lub je b nieregularnie, i nie utrymuje poziomu cukru we krwi na stalym poziomie , stad wzmozony apetyt na slodycze - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ia Re: pomocy IP: *.flash-net.pl 07.03.12, 14:08 dodam ze ja stosowalam kiedys rozne diety malo odzywcze i niskokaloryczne -nie ma nic gorszego niz takie diety i niewiedza dot. przyczyn tycia ---dlatego namawiam do zapoznania sie z fachowa literatura dot. odzywiania sie, w bibliotece pedagogicznej sa takie ksiazki Odżywianie z miłością : świadomy wybór / Beata Dynowska. - Katowice : "Kos", 2010. Odżywianie dla zdrowia : tradycje wschodnie i nowoczesna wiedza o żywieniu / Paul Pitchford ; przekł. Iwana Zagroba. - Łódź : "Galaktyka", 2008. jesli potrafi pani sobie odmowic kilku przyjemnosci na rzecz zakupu ksiazek dr Bardadyna -to warto -bo lekarz ten w zrozumialy sposob przekazuej wiedze o metabolizmie odzywianiu itp. po prstu uswiadamia -nas majacyh co troche klopoty w waga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 16:10 Jem regularnie ale chyba przesadzam z kawusią. Piję dwie dziennie. Dziękuje za podpowiedź, nie lubię łykać tabletek, ale kawę mogę ograniczyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ia Re: pomocy IP: *.play-internet.pl 08.03.12, 09:11 to faktycznie, kawa wyplukuje magnez-stad ochota na slodycze:) jelsi nie chce pani miec objawowo nerwicowych bo do tego prowadzi niski poziom magnezu to prosze jednak zastanowic nad tym magnezem i kawa, nie wiem czy pani wie ze regularne picie wody mineralnej pobudza organizm, krazenie , kawa to mit ze wypita pobudza na caly dzien, ja nie pijam kawy i zyje:) tez wstajac b wczesnie; pozdraiwam smakoszy zielonej herbaty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xvcbnm Re: pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 09:24 Z własnego doświadczenia wiem że nie ma nic gorszego jak rozregulować swój metabolizm niejedzeniem albo dietą z gazetki. Po prostu trzeba isc do dietetyka i tam wszystko powiedzą co i jak. Najlepsza dieta to jeść regularnie i o połowe mniej, kolacje zjeść wcześnie max 19 i potem juz nic tylko pić, lub kiwi, jabłko.. Kiedy nie jadłem kolacji lub bardzo małe to przy jedzeniu wszystkiego schudłem własnie z 5 kilo ale to trwało ze 3 mechy. A teraz znowu olałem temat i +5kg ;) Ale wiosna idzie i co nieco trzeba będzie schudnąc. Ale żeby w miesiąc? Jesli robisz to dla jakiegoś chłopa to raczej nie jest wart tego całego zachodu. Ps. I zapisz sie na aerobic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 09:34 Nie jem owoców na noc, bo mają one cukry proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 09:32 Na panią trzeba mieć wygląd:-) Uzupełniałam godziny karciane i mam palce zamalowane na czerwono. Raczej jestem spokojny człowiek i trudno mnie wyprowadzić z równowagi. Napiszę wieczorem parę zdań na temat odchudzania, ale teraz powiem, alkohol to puste kalorie:-) Pozdrawiam wszystkie kobitki, myślę upiec keks:-) Woda mineralna oczyszcza organizm z toksyn, poprawia pracę jelit oraz łagodzi uczucie głodu w początkowej fazie odchudzania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 21:21 Obiecałam, więc piszę. Okazało się, że ta rundka, którą robimy wynosi ponad 10 km, bo ciekawski brat zmierzył długość naszej trasy autem:-) Lecimy dalej: - unikaj dań mącznych, tłustych mięs, ciasta drożdżowego, sera pleśniowego, tłustych sosów; - chleb razowy jest bardziej sycący i zawiera związki mineralne oraz witaminy z grupy b, które poprawiają trawienie; - nie pij nigdy kawy na pusty żołądek i ogranicz jej spożycie do 2 filiżanek dziennie; - jedząc powoli nie tracisz kontroli nad tym, co i ile zjadasz oraz ułatwiasz późniejsze trawienie i wchłanianie związków; - otręby pszenne (owsiane) pomagają oczyszczać organizm z toksyn i złogów tłuszczu; - jedz ryby 2 -3 razy w tygodniu; - jedz owoce (1-2) i warzywa (4 razy dziennie); - jedząc posiłki co 3 godziny przyspieszysz w ten sposób przemianę materii i spalanie tkanki tłuszczowej bez ubytku tkanki mięśniowej; - zjedz śniadanie do pół godziny po przebudzeniu; - wieczorem staraj się zjadać produkty białkowe: twaróg, gotowane mięso, ryby z puszki, jogurty, sery np. Mozzarella light; - jedz ciemny makaron, ciemny ryż, grube kasze; - pij dziennie 1.5 -2.5 l wody mineralnej; - zjadaj przynajmniej jeden ciepły posiłek w ciągu dnia. Pozdrawiam, dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Marysi Re: pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 09:34 Jem ostatnio chleb orkiszowy, nie piekłam placka na niedzielę, weszłam rano na wagę i kilo mniej po weekendzie. Zazwyczaj było dwa do przodu, unikaj słodyczy ( wczoraj mnie córy częstowały czekoladą i o dziwo, odmówiłam). Byłam też wczoraj ponad godzinę na spacerze. Ogranicz spożycie cukru. Masz garnek do gotowania na parze? Jeśli tak, to polecam gotowanie na parze, np. rybka, jakieś warzywka. Gotowałam sobie kiedyś takie jedzonka, nawet da się zjeść:-) Pozdrawiam, jadę na łyżwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 09:42 Poczytaj w wolnej chwili, pierwszy link, pozdrawiam, znajoma. www.trzymajforme.pl/index/?id=705f2172834666788607efbfca35afb3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: pomocy IP: *.flash-net.pl 12.03.12, 13:35 Dzięki za okazaną pomoc.Stosuję się do Waszych porad, unikam słodyczy i pieczywa.Pije jogurtu z różnymi dodatkami i jest o.k. Myślę że dam radę.Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn Re: pomocy IP: *.flash-net.pl 12.03.12, 21:07 prosto mniej jesc o połowe i ruch Odpowiedz Link Zgłoś